Серік Максим Леонідович


Усі роботи автора Роботи, що індексуються у Scopus Роботи, що індексуються у WoS Із повним текстом

Науковий доробок в БД "Праці науковців ДБТУ" та БД "Охоронні документи"

Бібліографічний опис Посилання
2025
1
Development of technology for food products with emulsion structure based on pea groats and pea aquafaba [Electronic resource] / O. Hrynchenko, A. Radchenko, V. Dehtiar, N. Grynchenko, M. Serik // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2025. - Vol. 1, Issue 11 (133). - P. 17-27. - DOI 10.15587/1729-4061.2025.323339. -
Повний текстПовний текст
2
Інноваційні технології дієтичної харчової продукції [Текст] : курс лекцій з дисципліни для здобувачів другого (магістер.) рівня вищ. освіти ден. (заоч.) форм навчання зі спец. G13 (181) Харчові технології освіт.-проф. програми Технології дієтичної харчової продукції та харчова безпечність / В. В. Євлаш, М. Л. Серік, Н. В. Мурликіна, І. С. Пілюгіна. - Харків : ДБТУ, 2025. - 80 с. - Б. ц.
2024
3 Колесник, М. А.
Удосконалення технології ковбасок-гриль [Текст] / М. А. Колесник ; наук. керівник М. Л. Серік // Інноваційні технології розвитку харчових виробництв та ресторанної індустрії: наукові пошуки молоді : тези доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, Держ. біотехнол. ун-т, 7 листоп. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 52
4 Пивоваров, Павло Петрович.
Інноваційні технології та інжиніринг в харчовій промисловості та ресторанній індустрії [Текст] : силабус дисципліни для здобувачів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії СВО магістр ден. та заоч. форми навчання / П. П. Пивоваров, О. О. Гринченко, М. Л. Серік. - Харків : ДБТУ, 2024. - 7 с. - Б. ц.
5 Пивоваров, Павло Петрович.
Інноваційні технології та інжиніринг в харчовій промисловості та ресторанній індустрії [Текст] : робоча програма навч. дисципліни для здобувачів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії СВО магістр ден. та заоч. форми навчання / П. П. Пивоваров, О. О. Гринченко, М. Л. Серік. - Харків : ДБТУ, 2024. - 22 с. - Б. ц.
2023
6Пат. 152991 Україна, МПК A23L 13/60, A23L 13/40.
Спосіб виготовлення м'ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / М. Л. Серік, К. Г. Лещенко, Є. П. Пивоваров ; власник Держ. біотехнол. ун-т. - № u 2022 02078 ; Заявл. 15.06.2022 ; Опубл. 10.05.2023, Бюл. № 19. - 5 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
7Пат. 152991 Україна, МПК A23L13/60, A23L13/40.
Спосіб виготовлення м’ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / М. Л. Серік, К. Г. Лещенко, Є. П. Пивоваров ; власник Держ. біотехн. ун-т. - № u202202078 ; Заявл. 15.06.2022 ; Опубл. 11.05.2023, Бюл. № 19. - 2 с. - Б. ц.
Повний текст
2022
8
Інноваційні технології та інжиніринг в харчовій промисловості та ресторанній індустрії [Текст] : корот. конспект лекцій з дисципліни для спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії ступеня вищ. освіти магістр ден. та заоч. форми навчання / П. П. Пивоваров, О. О. Гринченко, М. Л. Серік, І. В. Золотухіна. - Харків : ДБТУ, 2022. - 117 с. - Б. ц.
9
Харчові технології [Текст] : силабус дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії ступеня вищ. освіти бакалавр ден. та заоч. форми навчання / Т. В. Черемська, М. Л. Серік, С. Б. Омельченко, О. В. Котляр. - Харків : ДБТУ, 2022. - Б. ц.
10
Інноваційні технології та інжиніринг в харчовій промисловості та ресторанній індустрії [Текст] : силабус дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії ступеня вищ. освіти магістр ден. та заоч. форми навчання / уклад.: П. П. Пивоваров [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2022. - Б. ц.
11 Лещенко, К. Г.
Обґрунтування ефективності використання добавки білково-мінеральної удосконаленої в технології м’ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / К. Г. Лещенко, М. Л. Серік, Є. П. Пивоваров // Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі : тези матеріалів III Міжнар. наук.-практ. конф., 18 жовт. 2022 р. - Київ : НУХТ, 2022. - С. 169
12
Інноваційні технології та інжиніринг в харчовій промисловості та ресторанній індустрії [Текст] : робоча програма навч. дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії другого (магістер.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форми навчання / авт.-уклад.: П. П. Пивоваров [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2022. - 23 с. - Б. ц.
13
Improvement of cupcake technology with the addition of dried beet pomace [Electronic resource] / A. Zagorulko, K. Kasabova, A. Zahorulko, M. Serik, O. Bolkhovitina // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2022. - Vol. 5, Issue 11(119). - С. 20-28. - DOI 10.15587/1729-4061.2022.266337. -
Повний текстПовний текст
14 Лещенко, К. Г.
Вплив добавки білково-мінеральної удосконаленої на технологічні характеристики м’ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / К. Г. Лещенко, М. Л. Серік, Є. П. Пивоваров // Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі : матеріали Міжнар. наук. конф., присвяч. до 70-річчя з дня народж. проф. В. Ф. Доценка, 17 трав. 2022 р. - Київ : НУХТ, 2022
2021
15
Інноваційні технології та інжиніринг в харчовій промисловості та ресторанній індустрії [Текст] : метод. рекомендації та завдання для лаб. та практ. занять з дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії СВО магістр ден. та заоч. форми навчання / авт.-уклад.: П. П. Пивоваров [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2021. - 34 с. - Б. ц.
16 Юрченко, Світлана Леонідівна.
Формування підприємницької компетентності випускників за спеціальністю 181 «Харчові технології» [Текст] / С. Л. Юрченко, О. С. Гринченко, М. Л. Серік // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців : матеріали третьої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 27 трав. 2021 р. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 296-297
17 Холобцева, Ірина Петрівна.
Удосконалення технології здобного печива, збагаченого на кальцій, шляхом використання добавок білково-мінеральних [Текст] : дис. на здобуття наук. ступеня д-ра філософії : за спец. 181 Харчові технології : захищена 21.12.2021 / І. П. Холобцева ; наук. керівники: М. Л. Серік, О. В. Самохвалова ; Держ. біотехнол. ун-т. - Харків : [б. в.], 2021. - 260 с. - Бібліогр.: с. 10-13, 165-197. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
18
Інноваційні технології та інжиніринг в харчовій промисловості та ресторанній індустрії [Текст] : навч. програма дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії СВО магістр ден. та заоч. форми навчання / П. П. Пивоваров, М. Л. Серік, О. В. Котляр, С. С. Андрєєва. - Харків : ДБТУ, 2021. - 18 с. - Б. ц.
19
Харчові технології [Текст] : навч. програма дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОП П Харчові технології в ресторанній індустрії, СВО бакалавр ден. та заоч. форми навчання / Т. В. Черемська, М. Л. Серік, С. Б. Омельченко, О. В. Котляр. - Харків : ДБТУ, 2021. - 21 с. - Б. ц.
20 Лещенко, К. Г.
Вплив добавки білково-мінеральної на деякі характеристики м’ясних посічених систем [Текст] / К. Г. Лещенко, М. Л. Серік, Є. П. Пивоваров // Прогресивні техніка та технології харч. вир-в ресторан. госп-ва і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Вип. 1 (33). - С. 19-31
21Пат. 146526 Україна, МПК A23G3/34, A21D13/80.
Спосіб виготовлення здобного печива [Текст] / М. Л. Серік, І. П. Холобцева, О. В. Самохвалова ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u202006551 ; Заявл. 12.10.2020 ; Опубл. 24.02.2021, Бюл. № 9. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
22 Kholobtseva, I.
Research of qualitative indicators of butter cookies using protein-mineral supplements [Text] / I. Kholobtseva, M. Serik, O. Samokhvalova // EUREKA: Life Sciences. - 2021. - № 4. - С. 27-33
23 Холобцева, І. П.
Вплив добавки білково-мінеральної на властивості клейковини борошна пшеничного [Текст] / І. П. Холобцева, М. Л. Серік, О. В. Самохвалова // Наукові праці Нац. ун-ту харч. технологій. - 2021. - Т. 27, № 2. - С. 129-139
24 Холобцева, Ірина Петрівна.
Удосконалення технології здобного печива, збагаченого на кальцій, шляхом використання добавок білково-мінеральних [Текст] : анотація дис. на здобуття наук. ступеня д-ра філософії : за спец. 181 Харчові технології : захищена 21.12.2021 / І. П. Холобцева ; наук. керівники: М. Л. Серік, О. В. Самохвалова ; Держ. біотехнол. ун-т. - Харків : [б. в.], 2021. - 12 с. - Бібліогр.: с. 5-8 . - Б. ц.
Повний текстПовний текст
25
Determining The Influence Of Proteinmineral Additives On The Properties Of Butter Cookies Emulsion [Electronic resource] / M. Serik, O. Samokhvalova, O. Bolkhovitina, I. Kholobtseva, N. Fedak, N. Sova, K. Chornei // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2021. - Vol. 4, Issue 11-112. - P. 42-49. - DOI 10.15587/1729-4061.2021.237890. -
Повний текстПовний текст
26
Інноваційні технології та інжиніринг в харчовій промисловості та ресторанній індустрії [Текст] : робоча програма дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії СВО магістр ден. та заоч. форми навчання / П. П. Пивоваров, М. Л. Серік, О. В. Котляр, С. С. Андрєєва. - Харків : ДБТУ, 2021. - 32 с. - Б. ц.
27 Холобцева, І. П.
Удосконалення технології здобного печива шляхом використання добавки білково-мінеральної [Текст] / І. П. Холобцева, М. Л. Серік // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 1. - С. 43
28
Determination of heat transfer coefficient in advanced rotary film evaporator [Text] / A. Zahorulko, O. Zagorulko, M. Serik, V. Onyshchenko, A. Postadzhiev // Technology Audit and Production Reserves. - 2021. - Vol. 4, № 3 (60). - С. 42-45. - DOI https://doi.org/10.15587/2706-5448.2021.237979. -
Повний текст
29
Effect of the improved protein-mineral additive on structural-mechanical characteristics of minced meat [Text] / K. Leshchenko, M. Serik, Y. Pyvovarov, A. Zagorulko, O. Zagorulko // EUREKA: Life Sciences. - 2021. - № 5. - P. 46-53. - DOI https://doi.org/10.21303/2504-5695.2021.002089. -
Повний текст
2020
30 Холобцева, І. П.
Збільшення біологічної цінності здобних борошняних кондитерських виробів [Текст] / І. П. Холобцева, М. Л. Серік // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 134-136
31 Лещенко, К. Г.
Збільшення біологічної цінності м’ясних посічених виробів [Текст] / К. Г. Лещенко, М. Л. Серік, Є. П. Пивоваров // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 33-34
32 Лещенко, К. Г.
Вплив добавки білково-мінеральної на стан вологи у м’ясних посічених напівфабрикатах [Текст] / К. Г. Лещенко, М. Л. Серік, Є. П. Пивоваров // Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини : матеріали ІХ Міжнар. наук.-практ. конф., м. Кривий Ріг, Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського, 23 жовт. 2020 р. - 2020. - С. 267-268
33 Серік, Максим Леонідович.
Практичні аспекти запровадження дуальної освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології» [Текст] / М. Л. Серік // Синергетична концепція розвитку студентоцентрованого навчання – забезпечення якості вищої освіти : тези Другої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 25 верес. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 312-313
34 Холобцева, І. П.
Обґрунтування технології здобного напівфабрикату функціонального призначення [Текст] / І. П. Холобцева, наук. керівник М. Л. Серік // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 48
35
Гігієна та санітарія закладів ресторанного господарства [Текст] : практикум для здобувачів вищ. освіти / В. В. Євлаш, Л. В. Газзаві-Рогозіна, М. Л. Серік, Л. І. Сєногонова. - Харків : ХДУХТ, 2020. - 208 с. - Б. ц.
36 Лещенко, К. Г.
Вплив добавки білково-мінеральної на вологозв’язуючі властивості м’ясних посічених систем [Текст] / К. Г. Лещенко, наук. керівник : М. Л. Серік, Є. П. Пивоваров // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 13-14
37
Маркетинг інновацій харчових продуктів функціонального призначення [Текст] / О. В. Жегус, О. І. Упатова, А. Б. Лях, Н. Л. Савицька, А. П. Грінько, М. Л. Серік // Маркетингове тестування ринкових перспектив товарних інновацій : кол. монографія. - Суми : Триторія, 2020. - С. 321-336
38 Головко, Микола Павлович.
Особливості хімічного складу м’ясних посічених виробів, виготовлених із використанням добавки білково-мінеральної [Текст] / М. П. Головко, М. Л. Серік, В. В. Полупан // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 143-144
2019
39
Гігієна та санітарія закладів ресторанного господарства [Текст] : навч. посібник / В. В. Євлаш, М. П. Головко, О. П. Прісс, М. Л. Серік, Б. О. Старостенко, Л. В. Газзаві-Рогозіна. - Харків : ХДУХТ, 2019. - 246 с. - Б. ц.
40
Development of the plant for low-temperature treatment of meat products using ir-radiation [Electronic resource] / A. Zahorulko, A. Zagorulko, M. Yancheva, M. Serik, S. Sabadash, M. Savchenko-Pererva // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2019. - Vol. 1, Issue 11-97. - С. 17 - 22. - DOI 10.15587/1729-4061.2019.154950. -
Повний текстПовний текст
41
Інноваційні технології дієтичних харчових продуктів [Електронний ресурс] : метод. рек. та завдання для лаб. занять студентам освіт. ступеня магістр спец. 181 Харчові технології освіт.-проф. програми «Дієтичне харчування та харчова безпека» / Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі ; авт.-уклад.: М. Л. Серік [та ін.]. - Харків : [б. в.], 2019. - 54 с. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4102 (Репозітарій). - Б. ц.
Повний текстПовний текст
42
Probation of the apparatus for low-temperate processing of meat culinary products by IR-radiation [Text] / A. Zahorulko, O. Zahorulko, M. Yancheva, M. Serik, S. Sabadash, M. Savchenko-Pererva // EUREKA: Life Sciences. - 2019. - № 1. - P. 35-43
43 Холобцева, І. П.
Удосконалення технології здобного напівфабрикату, збагаченого засвоюваними сполуками кальцію [Текст] / І. П. Холобцева, М. Л. Серік, О. В. Самохвалова // Прогресивні техніка та технології харч. вир-в ресторан. госп-ва і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Вип. 2 (30). - С. 35-47
44
Інноваційні технології дієтичних харчових продуктів [Електронний ресурс] : опор. конспект лекцій для студентів освіт. ступеня магістр спец. 181 Харчові технології освіт.-проф. прогр. «Дієтичне харчування та харчова безпека» / В. В. Євлаш [та ін.] ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2019. - 79 с. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4099 (Репозітарій). - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2018
45 Серік, Максим Леонідович.
Удосконалення технології та якості м’ясних емульсійних виробів, збагачених кальцієм [Електронний ресурс] : монографія / М. Л. Серік, І. В. Шурдук ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2018. - 130 с. - Б. ц.
46 Серік, Максим Леонідович.
Модель дуальної освіти і моделі її впровадження в Україні [Текст] / М. Л. Серік, Н. В. Федак // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Організація системи взаємодії «вища освіта – ринок праці» : тези ХV Всеукр. наук.-метод. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 28 верес. 2018 р. - Харків : ХДУХТ, 2018. - С. IV-VI
Повний текст
2017
47 Серік, Максим Леонідович.
Використання білково-мінеральних інгредієнтів у виробництві м'ясних харчових продуктів [Текст] / М. Л. Серік // Інноваційні аспекти розвитку оболаднання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., 5-7 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 293-294
Повний текст
48 Головко, Микола Павлович.
Мікробіологічна стабільність м’ясних посічених виробів із використанням ДБМ під час зберігання [Текст] / М. П. Головко, М. Л. Серік, В. В. Полупан // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 18 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 182-183
49
Quality assessment and justification of the storage time of protein – mineral additave [Text] / M. Serik, V. Polupan, M. Bakirov, V. Kolesnyk, N. Penkina // The scientific heritage. - 2017. - No. 11 (11), Pt. 1. - С. 78-82
50
Дослідження фізико-хімічних показників екструдованого ядра соняшникового насіння [Текст] / В. В. Євлаш, К. В. Фотченко, Б. О. Старостенко, М. Л. Серік, С. В. Нікітін // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Вип. 1 (25). - С. 333-346
Повний текст
51 Серік, Максим Леонідович.
Удосконалення якості м’ясних емульсійних виробів із покращеним мінеральним складом [Текст] / М. Л. Серік, І. В. Шудрук // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 18 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 153-155
52 Затула, А. В.
Дослідження мікробіологічних показників океанічної замороженої риби [Текст] / А. В. Затула, наук. керівник М. Л. Серік // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 135
2015
53Пат. 96002 Україна, МПК A23L 1/31.
Спосіб виготовлення варено-копчених ковбасних виробів [Текст] / М. Л. Серік, І. В. Шурдук ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u 2014 08956 ; Заявл. 08.08.2014 ; Опубл. 12.01.2015, Бюл. № 1. - 3 с. - Б. ц.
Повний текст
54
Мікробіологія галузі [Електронний ресурс] : лаборатор. практикум для студентів ННІ ХТБ проф. спрямування 6.05170108 Технології зберігання, консервування та переробки молока / В. О. Коваленко, Л. О. Чернова, М. Л. Серік, С. П. Антоненко, Б. О. Панікарова. - Харків : ХДУХТ, 2015. - 72 с. - Б. ц.
55 Коваленко, В. О.
Мікробіологія [Електронний ресурс] : опор. конспект лекцій для студентів напряму підгот. 6.030510 Товарознавство та торговельне підприємництво, 6.051701 Харч. технол. та інженерія... / В. О. Коваленко, М. Л. Серік, С. П. Антоненко. - Харків : ХДУХТ, 2015. - 116 с. - Б. ц.
56
Наукові основи технології та системного використання харчових продуктів оздоровчої дії для різних верств населення [Текст] : монографія / Н. В. Дуденко, Л. Ф. Павлоцька, В. О. Коваленко, В. В. Євлаш, С. П. Антоненко, М. П. Головко, В. Г. Горбань, М. Л. Серік, І. А. Буряк, Л. О. Чернова. - Харків : ХДУХТ, 2015. - 273 с. - Б. ц.
57Пат. 96001 Україна, МПК A23L 1/31.
Спосіб виготовлення варених ковбасних виробів [Текст] / М. Л. Серік, І. В. Шурдук ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u 2014 08955 ; Заявл. 08.08.2014 ; Опубл. 12.01.2015, Бюл. № 1. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
58
Quality assessment by the functional indicators of minced meat product using protein-mineral additive [Text] / M. Golovko, T. Golovko, M. Serik, V. Polupan // Ukrainian Journal of Food Science. - 2015. - № 3. - P. 70-78
59 Шурдук, І. В.
Удосконалення споживних характеристик м'ясних емульсійних виробів [Текст] / І. В. Шурдук, М. Л. Серік, С. П. Антоненко // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 14 трав. 2015 р. : у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2015. - Ч. 1. - С. 141-142
2014
60 Головко, Микола Павлович.
М'ясні посічені вироби, збалансовані за хімічним складом [Текст] / М. П. Головко, М. Л. Серік, В. В. Полупан // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність. У 2 ч. : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 22 трав. 2014 р. - Харків : ХДУХТ, 2014. - Ч. 1. - С. 178-179
61 Солдатов, О. С.
Удосконалення якості м'ясних емульсійних виробів, збагачених кальцієм [Текст] / О. С. Соолдатов ; наук. керівник: М. Л. Серік, І. В. Шурдук // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді. У 2 ч. : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, м. Харків, 26 берез. 2014 р. - Харків : ХДУХТ, 2014. - Ч. 1. - С. 126
62
Наукові основи технології мінералізованих продуктів харчування [Текст] : монографія в 3 ч. Ч. 3. Технологія збагачувальних білково-мінеральних добавок та продуктів харчування оздоровчого призначення з їх використанням / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, М. П. Головко, Т. М. Головко, М. Л. Серік, В. В. Полупан, М. П. Бакіров. - Харків : ХДУХТ, 2014. - 165 с. - Б. ц.
63
Micro structural characteristics of minced meat products from use of protein-mineral additive [Electronic resource] / M. Golovko, M. Serik, T. Golovko, V. Polupan // Ukrainian food journal. - 2014. - Vol. 3, № 2. - P. 236-242
Повний текст
64
Content iodine in sauces of type emulsion [Electronic resource] / M. Bakirov, M. Golovko, M. Serik, T. Golovko // Ukrainian Food Journal. - 2014. - Vol. 3, Issue 2. - P. 244-249
Повний текст
65
Наукові основи технології мінералізованих продуктів харчування [Текст] : монографія в 3 ч. Ч. 2. Технологія борошняних кулінарних виробів, збагачених на біоорганічні сполуки кальцію / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, М. П. Головко, М. Л. Серік, І. С. Роговий, Т. М. Головко. - Харків : ХДУХТ, 2014. - 138 с. - Б. ц.
66
Wpływ półfabrykat białko-mineralny na stabilność mikrobiologiczną mięso siekane produkty [Text] / M. Golovko, T. Golovko, M. Serik, V. Polupan // Nauka i studia. - 2014. - Vol. 14 (124), № 2. - P. 101-107
67
Effect of protein and mineral additive on consumer characteristics of meat emulsion products [Text] / I. Shurduk, M. Serik, S. Antonenko, N. Fedak // Ukrainian Food Journal. - 2014. - Vol. 3, № 4. - P. 524-533
68
Наукові основи технології мінералізованих продуктів харчування [Текст] : монографія в 3 ч. Ч. 1. Використання продуктів переробки харчової кістки в технології продуктів спеціального призначення / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, М. П. Головко, В. В. Полевич, Л. О. Чуйко, М. Л. Серік, Т. М. Головко. - Харків : ХДУХТ, 2014. - 207 с. - Б. ц.
2013
69Пат. 85582 Україна, МПК A23L1/31.
Спосіб виготовлення м'ясних січевих виробів [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, М. Л. Серік, Т. М. Головко, В. В. Полупан, М. П. Бакіров ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201306530 ; Заявл. 27.05.2013 ; Опубл. 25.11.2013, Бюл. № 22. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
70
Вплив напівфабрикату білково-мінерального на структурно-механічні характеристики м’ясних виробів [Текст] / Т. М. Головко, М. Л. Серік, І. В. Шурдук // Східно-Європейський журнал передових технологій. - 2013. - № 6. - С. 30-34
71 Головко, Тетяна Миколаївна.
Перспективи створення продуктів харчування оздоровчого призначення, збагачених дефіцитними мінеральними елементами [Текст] / Т. М. Головко, М. Л. Серік // Сучасний ринок товарів та проблеми здорового харчування : тези доп. Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., м. Харків, 13-14 трав. 2013 р. - Харків : ХДУХТ, 2013. - С. 9-10
72 Серік, Максим Леонідович.
Технологія м’ясних посічених виробів із використанням напівфабрикату білково-мінерального [Текст] / М. Л. Серік, Т. М. Головко, В. В. Полупан // Наукові праці Одес. нац. акад. харч. технологій. - Одеса : ОНАХТ, 2013. - Вип. 44, Т. 2. - С. 189-193
73
Основи біохімії та фізіології харчування [Текст] : практикум для студентів ф-ту менеджменту за спец. 6.140100 Готельно-ресторанна справа / уклад.: В. Г. Горбань, М. Л. Серік, Л. С. Цибань. - Харків : ХДУХТ, 2013. - 50 с. - Б. ц.
74Пат. 84583 Україна, МПК A23L1/24.
Спосіб виготовлення соусів емульсійного типу [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, М. Л. Серік, Т. М. Головко, М. П. Бакіров, В. В. Полупан ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201306531 ; Заявл. 27.05.2013 ; Опубл. 25.11.2013, Бюл. № 22. - 1 с. - Б. ц.
Повний текст
75
М'ясні посічені вироби із використання напівфабрикату білково-мінерального [Текст] / М. П. Головко, М. Л. Серік, Л. Г. Овсяннікова, В. В. Полупан // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. У 2 ч. : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 75-річчю з дня народж. ректора ун-ту (1988-1991 рр.) Бєляєва М. І., м. Харків, 19 листоп. 2013 р. - Харків : ХДУХТ, 2013. - С. 135-136
76 Серік, Максим Леонідович.
Технологія соусів емульсійного типу із використанням йодованої харчової добавки [Текст] / М. Л. Серік, Т. М. Головко, М. П. Бакіров // Наукові праці Одес. нац. акад. харч. технологій . - Одеса, 2013. - Вип. 44, Т. 2. - С. 133-138
77Пат. 85582 Україна, МПК A23L1/31.
Спосіб виготовлення м’ясних січених виробів [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, М. Л. Серік ; власник Харків. держ ун-т харчування та торгівлі. - № u201306530 ; Заявл. 27.05.2013 ; Опубл. 25.12.2013, Бюл. № 22. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
78 Шурдук, І. В.
Дослідження харчової та біологічної цінности ковбасної продукції, збагаченої дефіцитними мінеральними елементами [Текст] / І. В. Шурдук, М. Л. Серік // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. У 2 ч. : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 75-річчю з дня народж. ректора ун-ту (1988-1991 гг.) Бєляєва М. І., м. Харків, 19 листоп. 2013 р. - Харків : ХДУХТ, 2013. - С. 240-242
79 Шурдук, І. В.
Дослідження показників безпеки ковбасних виробів, збагачених сполуками кальцію [Текст] / І. В. Шурдук, М. Л. Серік, Р. В. Карпов // Прогресивні техніка та технології харч. вир-в ресторан. госп-ва і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2013. - С. 169-175
80Пат. 85583 Україна, МПК A23L1/24.
Спосіб виготовлення соусів емульсійного типу [Текст] / І. В. Черевко, М. П. Головко, М. Л. Серік, Т. М. Головко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201306531 ; Заявл. 27.05.2013 ; Опубл. 25.11.2013, Бюл. № 22. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
81 Шурдук, І. В.
Формування якісних споживних характеристик м'ясних емульсійних виробів, збагачених дефіцитними мінеральними елементами [Текст] / І. В. Шурдук, М. Л. Серік // Сучасний ринок товарів та проблеми здорового харчування : тези доп. Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., м. Харків, 13-14 трав. 2013 р. - Харків : ХДУХТ, 2013. - С. 167-168
2012
82 Серік, Максим Леонідович.
Наукове обґрунтування технології білково-мінеральних напівфабрикатів оздоровчого призначення [Текст] / М. Л. Серік, Т. М. Головко // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. У 2 ч. : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 45-річчю Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі, 18 жовт. 2012 р. - Харків : ХДУХТ, 2012. - С. 295-296
83
Основи біологічної хімії та фізіології харчування [Електронний ресурс] : опор. конспект лекцій за спец. 6.140100 Готельно-ресторанна справа / Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі ; уклад.: Н. В. Дуденко, Л. Ф. Павлоцька, В. Г. Горбань та ін. - Харків : [б в.], 2012. - 86 с. : табл. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4166 (Репозітарій). - Бібліогр.: с. 86. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
84 Серік, Максим Леонідович.
Перспективи створення м'ясних емульсійних виробів, збагачених дефіцітними мінеральними елементами [Текст] / М. Л. Серік, І. В. Шурдук // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. У 2 ч. : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 45-річчю Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі, 18 жовт. 2012 р. - Харків : ХДУХТ, 2012. - С. 227-228
85
Технологія продуктів дієтичного та лікувально-профілактичного призначення [Текст] : робоча програма з дисципліни для студентів напрямку підгот. 6.14.01.01 Готельно-ресторанна справа, спец. 8.140101.02 Курортна справа / Н. В. Дуденко, Л. Ф. Павлоцька, В. Г. Горбань, М. Л. Серік. - Харків : ХДУХТ, 2012. - 28 с. - Б. ц.
86
Наукове обґрунтування технології білково-мінерального напівфабрикату оздоровчого призначення [Текст] / М. П. Головко, В. В. Полевич, М. Л. Серік, Т. М. Головко, В. В. Полупан // Обладнання та технології харч. вир-в : темат. збірник наук. пр. - Донецьк : ДонНУЕТ, 2012. - Вип. 29. - С. 250-256
87 Серік, Максим Леонідович.
Обґрунтування актуальності створення м'ясних емульсійних виробів, збагачених дефіцитними мінеральними елементами [Текст] / М. Л. Серік, І. В. Шурдук // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2012. - С. 350-356
88 Головко, Микола Павлович.
Дослідження впливу напівфабрикату білково-мінерального на вологозв'язуючі властивості м'ясних фаршів [Текст] / М. П. Головко, М. Л. Серік, В. В. Полупан // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2012. - Вип. 1 (15). - С. 154-160
Повний текст
89 Головко, Микола Павлович.
Дослідження вологозв'язуючих властивостей м'ясних фаршів із використанням напівфабрикату білково-мінерального [Текст] / М. П. Головко, М. Л. Серік, В. В. Полупан // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. У 2 ч. : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 45-річчю ХДУХТ, м. Харків, Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 18. жовт. 2012 р. - Харків : ХДУХТ, 2012. - С. 28-29
90 Головко, Тетяна Миколаївна.
Наукове обґрунтування технології білково-мінерального напівфабрикату оздоровчого призначення [Текст] / Т. М. Головко, М. Л. Серік, В. В. Полупан // Обладнання та технології харч. вир-в : темат. збірник наук. пр. - Донецьк : ДонНУЕТ, 2012. - Вип. 29. - С. 250-256
91
Наукове обґрунтування технології отримання йодобілкового напівфабрикату [Текст] / М. П. Бакіров ; наук. керівник: М. П. Головко, М. Л. Серік, Т. М. Головко // Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, готельного, ресторанного господарств і торгівлі : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, 25 квіт. 2012 р. - Харків : ХДУХТ, 2012. - Ч. 1. - С. 77
Повний текст
92 Serik, M.
The scientific substantion of technology of protein and mineral semi-finished products of health purpose [Text] / M. Serik, T. Golovko // Nauka I Studia. - 2012. - № 7 (57). - P. 59-65
93
Технология мясных рубленых изделий, обладающих оздоровительными свойствами [Электронный ресурс] / Н. П. Головко, М. Л. Серик, Т. Н. Головко, В. В. Полупан // Современная торговля: теория, практика, перспективы развития : материалы І Междунар. инновац. науч.-практ. конф., 12 марта 2012 г. - М. : Изд-во МГУ, 2012. - С. 811-816
94Пат. 74157 Україна, МПК A23J 3/00, A61K 33/18.
Спосіб одержання йодобілкового напівфабрикату [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, В. В. Полевич, М. Л. Серік, Т. М. Головко, М. П. Бакіров ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u 2012 01493 ; Заявл. 13.02.2012 ; Опубл. 25.10.2012, Бюл. № 20. - 4 с. - Б. ц.
Повний текст
95Пат. 74158 Україна, МПК A23J 3/04, A23J 1/10.
Спосіб одержання білково-мінерального напівфабрикату [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, В. В. Полевич, М. Л. Серік, Т. М. Головко, В. В. Полупан ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u 2012 01496 ; Заявл. 13.02.2012 ; Опубл. 25.10.2012, Бюл. № 20. - 4 с. - Б. ц.
Повний текст
96 Серік, Максим Леонідович.
Обґрунтування доцільності використання напівфабрикату білково-мінерального в складі м'ясних емульсійних виробів [Текст] / М. Л. Серік, І. В. Шурдук // Інноваційні технології в харчовій промисловості та ресторанному господарстві. - Харків : ХДУХТ, 2012. - С. 197-198
2011
97 Головко, Микола Павлович.
Наукове обґрунтування сорбцій колагеном свинячої шкіри іонів кальцію та магнію [Електронний ресурс] / М. П. Головко, М. Л. Серік, В. В. Полупан // Сучасний ринок товарів та проблеми здорового харчування : тези доп. Міжнар. наук.-практ. інтернет- конф., м. Харків, 20-21 жовт. 2011 р. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 131-132
Повний текст
98 Листопадна, М. В.
Актуальність збагачення продуктів харчування кальцієбілковими комплексами [Текст] / М. В. Листопадна, М. П. Головко, М. Л. Серік // Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, готельного, ресторанного господарств і торгівлі : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, м. Харків, 23 берез. 2011 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 127
99 Головко, Микола Павлович.
Актуальність створення кальцій-білкових комплексів та їх використання в технології м'ясних посічених виробів оздоровчого призначення [Текст] / М. П. Головко, М. Л. Серік, В. В. Полупан // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2011. - Вип. 1 (13). - С. 90-96
100 Головко, Тетяна Миколаївна.
Аналіз та перспективи розвитку ринку паштетної продукції [Текст] / Т. М. Головко, М. Л. Серік // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : матеріали Міжнар. наук.-прак. конф., м. Харків, 19 трав. 2011 р. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 4
101 Головко, Микола Павлович.
Наукові основи технології виробництва рослинних вершків [Текст] / М. П. Головко, М. Л. Серік, В. В. Полупан // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 19 трав. 2011 р. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 23
102
Практикум з біологічної хімії [Текст] : навч. посібник для студентів технол. (спец. ТХ 8.091711; ТХК 8.091702; ТКО 7.091706; ТМ 7.091709) ф-тів / Л. Ф. Павлоцька, Н. В. Дуденко, В. С. Артеменко, В. Г. Горбань, М. Л. Серік, Л. С. Цибань. - Харків : ХДУХТ, 2011. - 130 с. - Б. ц.
103 Полупан, Валентин Вадимович.
Актуальність використання кальцієбілкових комплексів у технології м'ясних посічених виробів [Текст] / В. В. Полупан, М. П. Головко, М. Л. Серік // Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, готельного, ресторанного господарств і торгівлі : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, м. Харків, 23 берез. 2011 р., у 2 ч. . - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 135
104
Актуальність збагачення йод-білковими комплексами харчових продуктів [Текст] / М. Л. Серік, М. П. Головко, М. П. Бакіров, Т. М. Головко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : тези доп. 77-ої наук. конф. молодих вчених, студентів і аспірантів, 11-12 квіт. 2011 р. - Київ : НУХТ, 2011. - Ч. 1. - С. 42
105
Біологічна хімія [Текст] : опор. конспект лекцій для студентів напряму підгот. 6.051701 Харчові технології та інженерія / Н. В. Дуденко, Л. Ф. Павлоцька, В. Г. Горбань, В. С. Артеменко, М. Л. Серік, Л. С. Цибань ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2011. - 111 с. - Б. ц.
106 Серік, Максим Леонідович.
Формування якості паштетів з використанням напівфабрикату кісткового харчового та еламіну [Текст] / М. Л. Серік, Т. М. Головко // Обладнання та технології харчових виробництв : темат. збірник наук. пр. - Донецьк : ДонНУЕТ, 2011. - Вип. 26. - С. 328-335
107
Моделювання процесу гідролітичної деструкції колагену харчової кістки за умов підвищеного тиску та температури [Текст] / М. П. Головко, Т. М. Головко, М. П. Бакіров, М. Л. Серік // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 19 трав. 2011 р. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 21
2010
108 Веселова, Н. В.
Актуальність збагачення продуктів харчування мінеральними речовинами біоорганічного походження [Текст] / Н. В. Веселова, М. П. Головко, М. Л. Серік // Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. молодих вчених і студентів, м. Харків, 20 квіт. 2010 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2010. - С. 83
109
Використання продуктів переробки харчової кістки у технології продуктів спеціального призначення [Текст] : монографія / О. І. Черевко, М. П. Головко, В. В. Полевич, М. Л. Серік, Т. М. Головко [та ін.]. - Харків : ХДУХТ, 2010. - 201 с. - Б. ц.
110
Актуальність використання індивідуальних завдань під час вивчення дисциплін санітарно-гігієничного спрямування [Текст] / В. О. Коваленко, М. П. Головко, В. В. Євлаш, М. Л. Серік // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців.Теоретико-методологічні та практичні проблеми підготовки фахівців за ступеневою системою освіти : матеріали VIII Всеукр. наук.-метод. конф, м. Харків, 23 верес. 2010 р. - Харків : ХДУХТ, 2010. - С. 65-66
111 Серик, Максим Леонидович.
Оценка качества паштетной продукции с повышенным содержанием биоорганических соединений йода и кальция [Text] / М. Л. Серик, Т. Н. Головко // Вавиловские чтения – 2010 : материалы Междунар. наук.-практ. конф., 25-26 нояб. 2010 г. - Саратов, 2010. - С. 283
112 Міронов, О.
Створення нових збагачуючих композицій систем емульсійного типу на основі вторинної сировини для м'ясних продуктів харчування [Текст] / О. Міронов, М. П. Головко, М. Л. Серік // Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. молодих вчених і студентів, м. Харків, 20 квіт. 2010 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2010. - С. 95
113 Головко, Микола Павлович.
Визначення впливу НКХ та еламіну на мікроструктурні характеристики паштетів [Текст] / М. П. Головко, М. Л. Серік, Т. М. Головко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2010. - Вип. 2 (12). - С. 332-338
Повний текст
114
Дослідження показників безпеки кісткової сировини [Текст] / М. П. Головко, Л. О. Чуйко, М. Л. Серік, Т. М. Головко // Вісник Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 21 жовт. 2010 р. - Харків : ХДУХТ, 2010. - С. 297-298
115
Складання збалансованих раціонів харчування різних верств населення [Текст] : метод. рек. / уклад.: Н. В. Дуденко [та ін.]. - Харків : ХДУХТ, 2010. - 60 с. - Б. ц.
116
Використання комп'ютерних технологій під час складання раціонів студентами [Текст] / Н. В. Дуденко, Л. Ф. Павлоцька, В. Г. Горбань, М. Л. Серік // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Теоретико-методологічні та практичні проблеми підготовки фахівців за ступеневою системою освіти : матеріали VIII Всеукр. наук.-метод. конф, м. Харків, 23 верес. 2010 р. - Харків : ХДУХТ, 2010. - С. 51-52
117
Дослідження впливу НКХ та еламіну форми зв’язку вологи в паштетах калориметричним методом [Текст] / А. О. Пак, Г. І. Дюкарева, Т. М. Головко, М. Л. Серік // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2010. - № 2/6 (44). - С. 63-65
2009
118
Біологічна хімія [Текст] : метод. вказівки з самост. вивч. дисципліни студентами інж.-технол. ф-ту заоч. форми навчання за проф. напрямом 6.0917 Харчова технологія та інженерія спец.: 6.091702 Технологія хліба.., 6.091706 Технологія зберігання, консервування та переробки плодів та овочів, 6.091707 Технологія зберігання, консервування та переробки м’яса, 6.091709 Технологія зберігання, консервування та переробки молока / Л. Ф. Павлоцька, Н. В. Дуденко, В. Г. Горбань, М. Л. Серік. - Харків : ХДУХТ, 2009. - 21 с. - Б. ц.
119 Дюкарева, Г. И.
Анализ изменения содержания йода в паштетах, изготовленных с использованием полуфабриката костного пищевого и эламина [Текст] / Г. И. Дюкарева, М. Л. Серик, Т. Н. Головко // Техника и технология пищевых производств : тезисы докл. VII Междунар. науч.-техн. конф., 21-22 мая 2009 г. - Могилев, 2009. - С. 187
120
Актуальність та перспективи створення нових продуктів харчування, збагачених на біоорганічні сполуки кальцію [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, Л. О. Чуйко, М. Л. Серік // Сучасний ринок товарів та проблеми здорового харчування : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., присвяч. 20-річчю з дня заснування товарознав. ф-ту, м. Харків, 21-22 жовт. 2009 р. - Харків : ХДУХТ, 2009. - С. 72-75
121
Основи фізіології та гігієни харчування [Текст] : метод вказівки з самост. вивч. дисципліни (1 зміст. модуль Основи фізіології харчування) студентами ННІ ХТБ ХДУХТ заоч. форми навчання, за проф. напрямом 6.0917 Харчові технології та інженерія спец.: 6.091702 Технології хліба..., 6.091706 Технології зберігання, консервування та перероб. плодів та овочів, 6.091707 Технології зберігання, консерв. та перероб. м’яса, 6.091709 Технології зберігання молока, 6.091711 Технології харчування / Н. В. Дуденко, Л. Ф. Павлоцька, В. Г. Горбань, М. Л. Серік. - Харків : ХДУХТ, 2009. - 13 с. - Б. ц.
122
Харчова хімія [Текст] : робоча програма з дисциплини за спец. 6.1401000 Готельно-ресторанна справа для студентів 1 курса / Т. О. Кузнецова, О. І. Упатова, В. Г. Горбань, М. Л. Серік. - Харків : ХДУХТ, 2009. - 39 с. - Б. ц.
123
Біологічна хімія [Текст] : конспект лекцій (скороч.) для студентів напрямку підгот. 0305 Товарознавство та торговельне підприємництво за спец. 6.030510 / Н. В. Дуденко, Л. Ф. Павлоцька, С. В. Артеменко, В. Г. Горбань, М. Л. Серік. - Харків : ХДУХТ, 2009. - 106 с. - Б. ц.
124Пат. 38992 Україна, МПК A23L1/31.
Спосіб виготовлення печінкових паштетів [Текст] / О. І. Черевко, Г. А. Дюкарева, М. Л. Серік ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200811668 ; Заявл. 30.09.2008 ; Опубл. 26.01.2009, Бюл. № 2. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
125
Біологічна хімія [Текст] : практикум для студентів товарознав. ф-ту спец. за напрямом підгот. 6.030510 Товарознавство та торг. підприємництво, освіт.-кваліфікац. рівень: бакалавр / Н. В. Дуденко, Л. Ф. Павлоцька, В. С. Артеменко, В. Г. Горбань, М. Л. Серік, Л. С. Цибань. - Харків : ХДУХТ, 2009. - 114 с. - Б. ц.
126
Організація самостійної та індивідуальної роботи студентів шляхом упровадження реферативних та розрахункових індивідуальних завдань [Текст] / М. П. Головко, В. О. Коваленко, В. В. Євлаш, М. Л. Серік // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців : матеріали VII Всеукр. наук.-метод. конф., м. Харків, 24 верес. 2009 р. - Харків : ХДУХТ, 2009. - С. 341-342
127
Біологічна хімія [Текст] : метод. вказівки з самост. вивч. дисципліни студентами інж.-технол. ф-ту заоч. форми навчання за напрямом 6.0917 Харчова технологія та інженерія, спец. 6.091711 Технологія харчування / Н. В. Дуденко, Л. Ф. Павлоцька, В. Г. Горбань, М. Л. Серік. - Харків : ХДУХТ, 2009. - 20 с. - Б. ц.
128
Біологічна хімія [Текст] : метод. вказівки з самост. вивч. дисципліни студентами товарознав. ф-ту заоч. форми навчання спец.: 6.050301 Товарознавство та комерційна діяльність, 6.050302 Товарознавство та експертиза в митній справі, 6.050303 Експертиза товарів та послуг / Н. В. Дуденко, Л. Ф. Павлоцька, В. Г. Горбань, М. Л. Серік. - Харків : ХДУХТ, 2009. - 18 с. - Б. ц.
129 Дюкарева, Г. І.
Визначення вмісту йоду в паштетах, виготовлених з використанням напівфабрикату кісткового харчового та еламіну [Текст] / Г. І. Дюкарева, Т. М. Головко, М. Л. Серік // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2009. - Вип. 1 (9). - С. 361-368.
Повний текст
130 Дюкарева, Г. І.
Дослідження показників безпеки паштетної продукції, виготовленої з використанням напівфабрикату кісткового харчового та еламіну [Текст] / Г. І. Дюкарева, М. Л. Серік, Т. М. Головко // Вісник Сум. нац. аграр. ун-ту. Серія: Механізація та автоматизація виробн. процесів. - Суми, 2009. - Вип. 1 (20). - С. 59-64
131
Актуальність використання порошку топінамбуру в технологіях борошняних кондитерських виробів [Текст] / Н. В. Дуденко, Л. Ф. Павлоцька, В. Г. Горбань, М. Л. Серік // Сучасний ринок товарів та проблеми здорового харчування : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф., присвяч. 20-річчю з дня заснування товарознав. ф-ту, м. Харків, 21-22 жовт. 2009 р. - Харків : ХДУХТ, 2009. - С. 84-87
132
Тестування із застосуванням ПЕОМ для модульного контролю знань студентів [Текст] / Н. В. Дуденко, Л. Ф. Павлоцька, В. Г. Горбань, М. Л. Серік // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців : матеріали VII Всеукр. наук.-метод. конф., м. Харків, 24 верес. 2009 р. - Харків : ХДУХТ, 2009. - С. 349-350
133
Дослідження впливу НКХ та еламіну форми зв’язку вологи в паштетах калориметричним методом [Текст] / Г. І. Дюкарева, Т. М. Головко, А. О. Пак, М. Л. Серік // Східно-Європейський журнал передових технологій. - 2009. - Т. 4, № 9 (40) : Технологія органічних і неорганічних речовин та екологія. - С. 32-34. - DOI https://doi.org/10.15587/1729-4061.2009.22313. -
Повний текст
2008
134
Використання нових технологій м'ясних продуктів харчування з функціональними властивостями в навчальному процесі [Текст] / М. П. Головко, В. О. Коваленко, В. Г. Горбань, М. Л. Серік // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Інновації в вищій школі в контексті сучасної парадигми вищої освіти : матеріали VI Всеукр. наук.-метод. конф., присвяч. 70-річчю з дня народж. д-ра техн. наук, проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Бєляєва М. І., м. Харків, 24 жовт. 2008 р. - Харків : ХДУХТ, 2008. - С. 86-87
135 Серік, Максим Леонідович.
Актуальність збагачення продуктів харчування мінеральними речовинами біоорганічного походження [Текст] / М. Л. Серік, М. П. Головко // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., прсвяч. 70-річчю з дня народж. д-ра техн. наук, проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Бєляєва М. І., м. Харків, 19 листоп. 2008 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2008. - С. 166-167
136 Дюкарева, Г. І.
Вплив напівфабрикату кісткового харчового та еламіну на вологоутримуючі властивості печінкових паштетів [Текст] / Г. І. Дюкарева, Т. М. Головко, М. Л. Серік // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 70-річчю з дня народж. д-ра техн. наук, проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Бєляєва М. І., м. Харків, 19 листоп. 2008 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2008. - Ч. 1. - С. 274-275
137
Наукове обґрунтування технології продуктів харчування з функціональними властивостями [Текст] / Н. В. Дуденко, Л. Ф. Павлоцька, В. В. Євлаш, М. Л. Серік [та ін.] // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2008. - С. 10-21
138 Дюкарева, Г. І.
Реологічні характеристики паштетної продукції, збагаченої на біоорганічні сполуки йоду та кальцію [Текст] / Г. І. Дюкарева, Т. М. Головко, М. Л. Серік // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2008. - Вип. 2 (8). - С. 93-98
139 Дюкарева, Г. І.
Мікробіологічні показники якості нових видів паштетів з підвищеною харчовою цінністю [Текст] / Г. І. Дюкарева, М. Л. Серік, Т. М. Головко // Розвиток наукових досліджень – 2008 : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конф., 24-26 листоп. 2008 р. - Полтава, 2008. - Т. 8. - С. 31-32
140 Дюкарева, Г. І.
Дослідження адгезійних властивостей нових видів паштетів, збагачених на біоорганічні сполуки кальцію [Текст] / Г. І. Дюкарева, М. Л. Серік, Т. М. Головко // Сучасні наукові досягнення – 2008 : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. 29-30 листоп. 2008 р. - Миколаїв, 2008. - Т. 3. - С. 157-158
141 Серік, Максим Леонідович.
Технологія композиції мінерально-білково-жирової та м’ясних січених виробів з її використанням [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування : захищена 02.04.2008 / М. Л. Серік ; наук. керівник М. П. Головко ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2008. - 22 с. - Бібліогр.: с. 15-18. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2007
142 Головко, Микола Павлович.
Використання композиції мінерально-білково-жирової в технології м’ясних січених виробів [Текст] / М. П. Головко, М. Л. Серік, Т. М. Головко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 73-ї наук. конф. молодих вчених, аспірантів і студентів, 23-24 квіт. 2007 р. - Київ : НУХТ, 2007. - Ч. 2. - С. 17
143
Методичні рекомендації щодо виготовлення продуктів з функціональними властивостями у підприємствах харчування [Текст] / Н. В. Дуденко, Л. Ф. Павлоцька, В. В. Євлаш, М. Л. Серік [та ін.]. - Харків : ХДУХТ, 2007. - 38 с. - Б. ц.
144 Серік, Максим Леонідович.
Технологія композиції мінерально-білково-жирової та м'ясних січених виробів з її використанням [Текст] : автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.16 / М. Л. Серік. - Харків : ХДУХТ, 2007. - 19 с. - Б. ц.
145
Перспективи створення продуктів харчування радіозахисної дії з підвищеним вмістом біоорганічних мінеральних сполук [Текст] / Л. О. Чуйко, М. Л. Серік, Д. Є. Подворчан, Г. І. Дюкарева, Т. М. Головко // Віддалені наслідки впливу іонізуючого випромінювання : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 23-25 трав. 2007 р. - Київ : ЗАТ “НІЧЛАВА”, 2007. - С. 265-267
146 Дюкарева, Г. І.
Шляхи створення продуктів оздоровчого харчування [Текст] / Г. І. Дюкарева, Т. М. Головко, М. Л. Серік // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 40-річчю Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі, 17 жовт. 2007 р. - Харків : ХДУХТ, 2007. - С. 179-180
147
Вплив напівфабрикату кісткового харчового на метаболізм кальцію біологічних об’єктів [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, М. Л. Серік, Т. М. Головко [та ін.] // Валеологія: сучасний стан, напрямки та перспективи розвитку. - Харків : ХНУ ім. В. Н. Каразіна, 2007. - Т. 2. - С. 228-233
148
Актуальність створення композиційних систем на основі продуктів переробки харчової кістки [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, М. Л. Серік, Т. М. Головко // Актуальні проблеми харчування: технологія та обладнання, організація і економіка : збірник матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф., 12-14 верес. 2007 р. - Донецьк : ДонНУЕТ, 2007. - С. 41-42
149
Обґрунтування рецептурного складу композиції мінерально-білково-жирової [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, Л. О. Чуйко, М. Л. Серік // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 40-річчю Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі, 17 жовт. 2007 р. : ХДУХТ, 2007. - С. 89-90
150
Перспективы создания мясных продуктов питания повышенной биологической ценности [Text] / Н. П. Головко, Г. И. Дюкарева, М. Л. Серик, Т. Н. Головко // Совершенствование технологий и оборудования пищевых производств : сборник докл. Междунар. науч.-практ. конф. - Минск : Науч.-практ. Центр НАН Беларуси, 2007. - Ч. 1. - С. 64-68
151
Мікроструктура печінки щурів при використанні напівфабрикату кісткового харчового на фоні радіаційного опромінення [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, М. Л. Серік, Т. М. Головко // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 40-річчю Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі, 17 жовт. 2007 р. - Харків : ХДУХТ, 2007. - С. 85-86
152 Серік, Максим Леонідович.
Технологія композиції мінерально-білково-жирової та м'ясних січених виробів з її використанням [Текст] : Дис. ... канд. техн. наук: 05.18.16 / М. Л. Серік. - Харків : ХДУХТ, 2007. - 265 с. - Б. ц.
153
Актуальність використання харчової кістки у технології кулінарної продукції [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, М. Л. Серік, Д. Є. Подворчан, Т. М. Головко // Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини : матеріали другої міжгалуз. Міжнар. наук.-практ. конф., 5-6 квіт. 2007 р. - Донецьк : ДонНУЕТ, 2007. - С. 13-14
2006
154 Головко, Микола Павлович.
Дослідження структурно-механічних властивостей м’ясних фаршів, виготовлених з використанням композиції мінерально-білково-жирової [Текст] / М. П. Головко, М. Л. Серік // Вісник Сумського нац. аграр. ун-ту. Серія: Тваринництво. - Суми : СНАУ, 2006. - Вип. 10 (11). - С. 32-36
155
Дослідження швидкості термообробки м'ясних січених виробів, виготовлених з використанням мінерально-білково-жирової композиції [Текст] / М. П. Головко, Л. О. Чуйко, І. В. Лебединець, Ю. І. Крутінь, М. Л. Серік // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2006. - Вип. 45. - С. 200-205
156
Дослідження стану вологи м'ясних січених виробів, виготовленних з використанням композиції мінерально-білково-жирової [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, О. І. Торяник, М. Л. Серік [та ін.] // Харчові технології – 2006 : тези доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., м. Одеса, Одес. нац. акад. харч. технологій, 17-19 жовт. 2006 р. - Одеса : ОНАХТ, 2006. - С. 125
157
Мікроскопічна будова печінки лабораторних тварин при використанні напівфабрикату кісткового харчового на фоні радіаційного опромінення [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, М. Л. Серік, Д. Є. Подворчан // Проблеми зооінженерії та вет. медицини : збірник наук. пр. Харків. держ. зоовет. акад. - Харків : РВВ ХДЗВА , 2006. - Вип. 13 (38), Ч. 2 : Вет. науки. - С. 273-289
158
Гістологічні дослідження мікроструктури харчової кістки в процесі гідротермічної обробки й м’ясних січених та паштетних систем збагачених на біоорганічні сполуки кальцію [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, М. Л. Серік, Д. Є. Подворчан // Проблеми зооінженерії та вет. медицини : збірник наук. пр. - Харків : РВВ ХДЗВА, 2006. - Вип. 13 (38), Ч. 2 : Вет. науки. - С. 265-272
159Пат. 16321 Україна, МПК A23L1/30, A23L1/313.
Спосіб одержання мінерально-білково-жирової композиції [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, Л. О. Чуйко, М. Л. Серік, Т. М. Головко ; власник Харків. держ. харчування та торгівлі. - № u200510719 ; Заявл. 14.11.2005 ; Опубл. 15.08.2006, Бюл. № 8. - 2 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
160Пат. 16322 Україна, МПК A23L1/317.
Спосіб виготовлення м`ясних січених виробів [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, Л. О. Чуйко, М. Л. Серік, Т. М. Головко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200510722 ; Заявл. 14.11.2005 ; Опубл. 15.08.2006, Бюл. № 8. - 2 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
161Пат. 16330 Україна, МПК A23L1/317, A23J1/10.
Спосіб виготовлення м'ясних січених виробів [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, А. О. Колесник, М. Л. Серік, Т. М. Головко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200511040 ; Заявл. 21.12.2005 ; Опубл. 15.08.2006, Бюл. № 8. - 3 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2005
162 Головко, Микола Павлович.
Технологія функціональних продуктів харчування із застосуванням мінерально-білково-жирової композиції [Текст] / М. П. Головко, М. Л. Серік // Актуальні проблеми харчування: технологія та обладнання, організація і економіка : тези доп. Міжнар. наук.-техн. конф. - Донецьк : ДонДУЕТ, 2005. - С. 15-16
163 Головко, Микола Павлович.
Динаміка зміни якісних характеристик кісткового жиру, отриманого при виготовленні напівфабрикату кісткового харчового [Текст] / М. П. Головко, М. Л. Серік, Д. Є. Подворчан // Східно-Європейський журнал передових технологій. - 2005. - № 2/2 (14). - С. 139-141
164 Головко, Микола Павлович.
Обґрунтування використання мінерально-білково-жирової композиції у технології м'ясних січених виробів [Текст] / М. П. Головко, Т. Л. Колесник, М. Л. Серік // Прогресивні техніка та технології харч. вир-в, ресторан. госп-ва і торгівлі : збірник наук. пр. Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі. - Харків, 2005. - Вип. 1. - С. 55-60
165 Головко, Микола Павлович.
Технологія мінерально-білково-жирової композиції та перспективи її використання у технології м’ясних кулінарних виробів [Текст] / М. П. Головко, М. Л. Серік // Нові рішення в сучасних технологіях : Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ". - Харків : НТУ «ХПІ», 2005. - № 57. - С. 127-132
166 Головко, Николай Павлович.
Перевариваемость in vitro белков мясных фаршевых изделий, приготовленных с использованием минерально-белково-жировой композиции [Текст] / Н. П. Головко, М. Л. Серик // Східно-Європейський журнал передових технологій. - 2005. - № 6/2. - С. 190-193
167 Головко, Микола Павлович.
Дослідження зміни вологоутримуючої здатності м’ясних фаршів, виготовлених з використанням мінерально-білково-жирової композиції [Текст] / М. П. Головко, М. Л. Серік // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2005. - Вип. 38: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 248-254
168 Черевко, Олександр Іванович.
Визначення мікробіологічних показників якості м'ясних січених виробів, виготовлених з використанням мінерально-білково-жирової композиції [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, М. Л. Серік // Прогресивні техніка та технології харч. вир-в ресторан. госп-ва і торгівлі : збірник наук. пр. Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі. - Харків, 2005. - Вип. 2. - С. 10-13
169
Харчові технології [Текст] : пакет візуал. супроводження дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОП П Харчові технології в ресторанній індустрії СВО бакалавр ден. та заоч. форми навчання / авт.-уклад. : Т. В. Черемська [та ін.]. - Б. ц.
170 Головко, Микола Павлович.
Дослідження вологоутримуючих властивостей м'ясних фаршів, виготовлених з використанням композиції мінерально-білково-жирової [Текст] / М. П. Головко, В. О. Захаренко, М. Л. Серік // Обладнання та технології харчових виробництв : збірник наук. пр. - Донецьк : ДонДУЕТ. - Вип. 15. - С. 184-188
171 Головко, Татьяна Николаевна.
Исследование технологических и потребительских характеристик эмульсионных соусов обогащенных йодом [Text] / Т. Н. Головко, М. Л. Серик, М. П. Бакиров // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - № 6. - С. 20-23.