| 2025 |
| 1 | > Development of technology for food products with emulsion structure based on pea groats and pea aquafaba [Electronic resource] / O. Hrynchenko, A. Radchenko, V. Dehtiar, N. Grynchenko, M. Serik> // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2025. - Vol. 1, Issue 11 (133). - P. 17-27. - DOI 10.15587/1729-4061.2025.323339. - | Повний текстПовний текст |
|---|
| 2 | > Інноваційні технології дієтичної харчової продукції [Текст] : курс лекцій з дисципліни для здобувачів другого (магістер.) рівня вищ. освіти ден. (заоч.) форм навчання зі спец. G13 (181) Харчові технології освіт.-проф. програми Технології дієтичної харчової продукції та харчова безпечність / В. В. Євлаш, М. Л. Серік, Н. В. Мурликіна, І. С. Пілюгіна. - Харків : ДБТУ, 2025. - 80 с. - Б. ц. | Повний текст |
|---|
| 2023 |
| 3 | >Пат. 152991 Україна, МПК A23L13/60, A23L13/40. Спосіб виготовлення м’ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / М. Л. Серік, К. Г. Лещенко, Є. П. Пивоваров ; власник Держ. біотехн. ун-т. - № u202202078 ; Заявл. 15.06.2022 ; Опубл. 11.05.2023, Бюл. № 19. - 2 с. - Б. ц. | Повний текст |
|---|
| 4 | >Пат. 152991 Україна, МПК A23L 13/60, A23L 13/40. Спосіб виготовлення м'ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / М. Л. Серік, К. Г. Лещенко, Є. П. Пивоваров ; власник Держ. біотехнол. ун-т. - № u 2022 02078 ; Заявл. 15.06.2022 ; Опубл. 10.05.2023, Бюл. № 19. - 5 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
|---|
| 2022 |
| 5 | > Improvement of cupcake technology with the addition of dried beet pomace [Electronic resource] / A. Zagorulko, K. Kasabova, A. Zahorulko, M. Serik, O. Bolkhovitina> // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2022. - Vol. 5, Issue 11(119). - С. 20-28. - DOI 10.15587/1729-4061.2022.266337. - | Повний текстПовний текст |
|---|
| 2021 |
| 6 | >Пат. 146526 Україна, МПК A23G3/34, A21D13/80. Спосіб виготовлення здобного печива [Текст] / М. Л. Серік, І. П. Холобцева, О. В. Самохвалова ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u202006551 ; Заявл. 12.10.2020 ; Опубл. 24.02.2021, Бюл. № 9. - 4 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
|---|
| 7 | > Холобцева, Ірина Петрівна. Удосконалення технології здобного печива, збагаченого на кальцій, шляхом використання добавок білково-мінеральних [Текст] : дис. на здобуття наук. ступеня д-ра філософії : за спец. 181 Харчові технології : захищена 21.12.2021 / І. П. Холобцева ; наук. керівники: М. Л. Серік, О. В. Самохвалова ; Держ. біотехнол. ун-т. - Харків : [б. в.], 2021. - 260 с. - Бібліогр.: с. 10-13, 165-197. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
|---|
| 8 | > Холобцева, Ірина Петрівна. Удосконалення технології здобного печива, збагаченого на кальцій, шляхом використання добавок білково-мінеральних [Текст] : анотація дис. на здобуття наук. ступеня д-ра філософії : за спец. 181 Харчові технології : захищена 21.12.2021 / І. П. Холобцева ; наук. керівники: М. Л. Серік, О. В. Самохвалова ; Держ. біотехнол. ун-т. - Харків : [б. в.], 2021. - 12 с. - Бібліогр.: с. 5-8 . - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
|---|
| 9 | > Determination of heat transfer coefficient in advanced rotary film evaporator [Electronic resource] / A. Zahorulko, O. Zagorulko, M. Serik, V. Onyshchenko, A. Postadzhiev> // Technology Audit and Production Reserves. - 2021. - Vol. 4, Issue 3. - P. 42-45. - DOI 10.15587/2706-5448.2021.237979. - | Повний текстПовний текст |
|---|
| 10 | > Determining The Influence Of Proteinmineral Additives On The Properties Of Butter Cookies Emulsion [Electronic resource] / M. Serik, O. Samokhvalova, O. Bolkhovitina, I. Kholobtseva, N. Fedak, N. Sova, K. Chornei> // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2021. - Vol. 4, Issue 11-112. - P. 42-49. - DOI 10.15587/1729-4061.2021.237890. - | Повний текстПовний текст |
|---|
| 2019 |
| 11 | > Development of the plant for low-temperature treatment of meat products using ir-radiation [Electronic resource] / A. Zahorulko, A. Zagorulko, M. Yancheva, M. Serik, S. Sabadash, M. Savchenko-Pererva> // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2019. - Vol. 1, Issue 11-97. - С. 17 - 22. - DOI 10.15587/1729-4061.2019.154950. - | Повний текстПовний текст |
|---|
| 12 | > Інноваційні технології дієтичних харчових продуктів [Електронний ресурс] : опор. конспект лекцій для студентів освіт. ступеня магістр спец. 181 Харчові технології освіт.-проф. прогр. «Дієтичне харчування та харчова безпека» / В. В. Євлаш [та ін.] ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2019. - 79 с. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4099 (Репозітарій). - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
|---|
| 13 | > Інноваційні технології дієтичних харчових продуктів [Електронний ресурс] : метод. рек. та завдання для лаб. занять студентам освіт. ступеня магістр спец. 181 Харчові технології освіт.-проф. програми «Дієтичне харчування та харчова безпека» / Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі ; авт.-уклад.: М. Л. Серік [та ін.]. - Харків : [б. в.], 2019. - 54 с. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4102 (Репозітарій). - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
|---|
| 2018 |
| 14 | > Серік, Максим Леонідович. Модель дуальної освіти і моделі її впровадження в Україні [Текст] / М. Л. Серік, Н. В. Федак> // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Організація системи взаємодії «вища освіта – ринок праці» : тези ХV Всеукр. наук.-метод. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 28 верес. 2018 р. - Харків : ХДУХТ, 2018. - С. IV-VI | Повний текст |
|---|
| 2017 |
| 15 | > Серік, Максим Леонідович. Використання білково-мінеральних інгредієнтів у виробництві м'ясних харчових продуктів [Текст] / М. Л. Серік> // Інноваційні аспекти розвитку оболаднання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., 5-7 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 293-294 | Повний текст |
|---|
| 16 | > Дослідження фізико-хімічних показників екструдованого ядра соняшникового насіння [Текст] / В. В. Євлаш, К. В. Фотченко, Б. О. Старостенко, М. Л. Серік, С. В. Нікітін> // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Вип. 1 (25). - С. 333-346 | Повний текст |
|---|
| 2016 |
| 17 | > Шурдук , Інна Володимирівна. Удосконалення якості м'ясних емульсійних виробів, збагачених на кальцій [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.15 Товарознавство харчових продуктів : захищена 09.06.2016 / І. В. Шурдук ; наук. керівник М. Л. Серік ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2016. - 21 с. - Бібліогр.: с. 15-18. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
|---|
| 2015 |
| 18 | >Пат. 96002 Україна, МПК A23L 1/31. Спосіб виготовлення варено-копчених ковбасних виробів [Текст] / М. Л. Серік, І. В. Шурдук ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u 2014 08956 ; Заявл. 08.08.2014 ; Опубл. 12.01.2015, Бюл. № 1. - 3 с. - Б. ц. | Повний текст |
|---|
| 19 | >Пат. 96001 Україна, МПК A23L 1/31. Спосіб виготовлення варених ковбасних виробів [Текст] / М. Л. Серік, І. В. Шурдук ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u 2014 08955 ; Заявл. 08.08.2014 ; Опубл. 12.01.2015, Бюл. № 1. - 4 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
|---|
| 2014 |
| 20 | > Micro structural characteristics of minced meat products from use of protein-mineral additive [Electronic resource] / M. Golovko, M. Serik, T. Golovko, V. Polupan> // Ukrainian food journal. - 2014. - Vol. 3, № 2. - P. 236-242 | Повний текст |
|---|
| 21 | > Content iodine in sauces of type emulsion [Electronic resource] / M. Bakirov, M. Golovko, M. Serik, T. Golovko> // Ukrainian Food Journal. - 2014. - Vol. 3, Issue 2. - P. 244-249 | Повний текст |
|---|
| 2013 |
| 22 | >Пат. 84583 Україна, МПК A23L1/24. Спосіб виготовлення соусів емульсійного типу [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, М. Л. Серік, Т. М. Головко, М. П. Бакіров, В. В. Полупан ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201306531 ; Заявл. 27.05.2013 ; Опубл. 25.11.2013, Бюл. № 22. - 1 с. - Б. ц. | Повний текст |
|---|
| 23 | >Пат. 85582 Україна, МПК A23L1/31. Спосіб виготовлення м'ясних січевих виробів [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, М. Л. Серік, Т. М. Головко, В. В. Полупан, М. П. Бакіров ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201306530 ; Заявл. 27.05.2013 ; Опубл. 25.11.2013, Бюл. № 22. - 4 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
|---|
| 24 | >Пат. 85583 Україна, МПК A23L1/24. Спосіб виготовлення соусів емульсійного типу [Текст] / І. В. Черевко, М. П. Головко, М. Л. Серік, Т. М. Головко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201306531 ; Заявл. 27.05.2013 ; Опубл. 25.11.2013, Бюл. № 22. - 4 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
|---|
| 25 | >Пат. 85582 Україна, МПК A23L1/31. Спосіб виготовлення м’ясних січених виробів [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, М. Л. Серік ; власник Харків. держ ун-т харчування та торгівлі. - № u201306530 ; Заявл. 27.05.2013 ; Опубл. 25.12.2013, Бюл. № 22. - 4 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
|---|
| 2012 |
| 26 | >Пат. 74157 Україна, МПК A23J 3/00, A61K 33/18. Спосіб одержання йодобілкового напівфабрикату [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, В. В. Полевич, М. Л. Серік, Т. М. Головко, М. П. Бакіров ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u 2012 01493 ; Заявл. 13.02.2012 ; Опубл. 25.10.2012, Бюл. № 20. - 4 с. - Б. ц. | Повний текст |
|---|
| 27 | >Пат. 74158 Україна, МПК A23J 3/04, A23J 1/10. Спосіб одержання білково-мінерального напівфабрикату [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, В. В. Полевич, М. Л. Серік, Т. М. Головко, В. В. Полупан ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u 2012 01496 ; Заявл. 13.02.2012 ; Опубл. 25.10.2012, Бюл. № 20. - 4 с. - Б. ц. | Повний текст |
|---|
| 28 | > Головко, Микола Павлович. Дослідження впливу напівфабрикату білково-мінерального на вологозв'язуючі властивості м'ясних фаршів [Текст] / М. П. Головко, М. Л. Серік, В. В. Полупан> // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2012. - Вип. 1 (15). - С. 154-160 | Повний текст |
|---|
| 29 | > Основи біологічної хімії та фізіології харчування [Електронний ресурс] : опор. конспект лекцій за спец. 6.140100 Готельно-ресторанна справа / Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі ; уклад.: Н. В. Дуденко, Л. Ф. Павлоцька, В. Г. Горбань та ін. - Харків : [б в.], 2012. - 86 с. : табл. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4166 (Репозітарій). - Бібліогр.: с. 86. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
|---|
| 30 | > Наукове обґрунтування технології отримання йодобілкового напівфабрикату [Текст] / М. П. Бакіров ; наук. керівник: М. П. Головко, М. Л. Серік, Т. М. Головко> // Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, готельного, ресторанного господарств і торгівлі : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, 25 квіт. 2012 р. - Харків : ХДУХТ, 2012. - Ч. 1. - С. 77 | Повний текст |
|---|
| 2011 |
| 31 | > Головко, Микола Павлович. Наукове обґрунтування сорбцій колагеном свинячої шкіри іонів кальцію та магнію [Електронний ресурс] / М. П. Головко, М. Л. Серік, В. В. Полупан> // Сучасний ринок товарів та проблеми здорового харчування : тези доп. Міжнар. наук.-практ. інтернет- конф., м. Харків, 20-21 жовт. 2011 р. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 131-132 | Повний текст |
|---|
| 2010 |
| 32 | > Головко, Микола Павлович. Визначення впливу НКХ та еламіну на мікроструктурні характеристики паштетів [Текст] / М. П. Головко, М. Л. Серік, Т. М. Головко> // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2010. - Вип. 2 (12). - С. 332-338 | Повний текст |
|---|
| 2009 |
| 33 | > Дюкарева, Г. І. Визначення вмісту йоду в паштетах, виготовлених з використанням напівфабрикату кісткового харчового та еламіну [Текст] / Г. І. Дюкарева, Т. М. Головко, М. Л. Серік> // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2009. - Вип. 1 (9). - С. 361-368. | Повний текст |
|---|
| 34 | >Пат. 38992 Україна, МПК A23L1/31. Спосіб виготовлення печінкових паштетів [Текст] / О. І. Черевко, Г. А. Дюкарева, М. Л. Серік ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200811668 ; Заявл. 30.09.2008 ; Опубл. 26.01.2009, Бюл. № 2. - 4 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
|---|
| 2008 |
| 35 | > Серік, Максим Леонідович. Технологія композиції мінерально-білково-жирової та м’ясних січених виробів з її використанням [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування : захищена 02.04.2008 / М. Л. Серік ; наук. керівник М. П. Головко ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2008. - 22 с. - Бібліогр.: с. 15-18. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
|---|
| 2006 |
| 36 | >Пат. 16330 Україна, МПК A23L1/317, A23J1/10. Спосіб виготовлення м'ясних січених виробів [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, А. О. Колесник, М. Л. Серік, Т. М. Головко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200511040 ; Заявл. 21.12.2005 ; Опубл. 15.08.2006, Бюл. № 8. - 3 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
|---|
| 37 | >Пат. 16322 Україна, МПК A23L1/317. Спосіб виготовлення м`ясних січених виробів [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, Л. О. Чуйко, М. Л. Серік, Т. М. Головко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200510722 ; Заявл. 14.11.2005 ; Опубл. 15.08.2006, Бюл. № 8. - 2 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
|---|
| 38 | >Пат. 16321 Україна, МПК A23L1/30, A23L1/313. Спосіб одержання мінерально-білково-жирової композиції [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, Л. О. Чуйко, М. Л. Серік, Т. М. Головко ; власник Харків. держ. харчування та торгівлі. - № u200510719 ; Заявл. 14.11.2005 ; Опубл. 15.08.2006, Бюл. № 8. - 2 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
|---|