Картка конкретного документа. Це тимчасовиї текст


Основи біохімії та фізіолгії харчування [Електронний ресурс] : опор. конспект лекцій, напрям підгот. 6140101 за спец. 241 Готельно-ресторанна справа, ф-т менеджменту / Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі ; уклад. Л. Ф. Павлоцька, І. М. Гурікова, Н. В. Мурлиікна . - Харків : [б в.], . - 87 с. : табл. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4180 (Репозітарій). - Б. ц.

Содержание:
Предмет і завдання біохімії. Амінокислоти та білки. Біологічна роль, класифікація
Обмін білків, розщеплення у шлунково – кишковому тракті та тканинах. Знешкодження аміаку
Нуклеїнові кислоти. Будова, біологічна роль. Ферменти. Будова, властивості, класифікація. Біологічне окиснення
Вуглеводи. Біологічна роль, будова, класифікація
Обмін вуглеводів в організмі. Розщеплення вуглеводів у шлунково – кишковому тракті. Розщеплення вуглеводів у тканинах
Ліпіди. Будова, біологічна роль, класифікація
Обмін ліпідів у організмі. Розміщення ліпідів у шлунково-кишковому тракті людини. Розщеплення ліпідів у тканинах. Регуляція обміну ліпідів
Водорозчинні та жиророзчинні вітаміни
Будова та функції травної системи
Значення основних поживних речовин у життєдіяльності людини
Енергетичний обмін організму людини
Основи раціонального харчування різних верств населення
Особливлсті харчування різних верств населення
Доп. точки доступа: