Основи біохімії та фізіолгії харчування [Електронний ресурс] : опор. конспект лекцій, напрям підгот. 6140101 за спец. 241 Готельно-ресторанна справа, ф-т менеджменту / Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі ; уклад. Л. Ф. Павлоцька, І. М. Гурікова, Н. В. Мурлиікна . - Харків : [б в.], 2020. - 87 с. : табл. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4180 (Репозітарій). - Б. ц.
Содержание: > Предмет і завдання біохімії. Амінокислоти та білки. Біологічна роль, класифікація Обмін білків, розщеплення у шлунково – кишковому тракті та тканинах. Знешкодження аміаку Нуклеїнові кислоти. Будова, біологічна роль. Ферменти. Будова, властивості, класифікація. Біологічне окиснення Вуглеводи. Біологічна роль, будова, класифікація Обмін вуглеводів в організмі. Розщеплення вуглеводів у шлунково – кишковому тракті. Розщеплення вуглеводів у тканинах Ліпіди. Будова, біологічна роль, класифікація Обмін ліпідів у організмі. Розміщення ліпідів у шлунково-кишковому тракті людини. Розщеплення ліпідів у тканинах. Регуляція обміну ліпідів Водорозчинні та жиророзчинні вітаміни Будова та функції травної системи Значення основних поживних речовин у життєдіяльності людини Енергетичний обмін організму людини Основи раціонального харчування різних верств населення Особливлсті харчування різних верств населення Доп. точки доступа: Павлоцька, Лариса Федірівна\уклад.\ Гурікова, Ірина Миколаївна Мурликіна, Наталя Віталіївна\уклад.\ Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі