Картка конкретного документа. Це тимчасовиї текст

664.8
М 39
.
Наукове обґрунтування процесів та удосконалення обладнання виробництва концентрованих продуктів з плодоовочевої сировини [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня д-ра техн. наук : за спец. 05.18.12 Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв : захищена 25.05.2010 / В. І. Маяк ; наук. конс. В. М. Михайлов ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], . - 36 с. - Бібліогр.: с. 26-30

УДК
664.8
658.562.5

Ключові слова: концентровані продукти -- плодоовочева сировина -- процеси -- структурно-механічні характеристики -- теоретичні моделі -- концентрированные продукты -- плодоовощное сырье -- процессы -- структурно-механические характеристики -- теоретические модели -- concentrated products -- raw fruit and vegetables -- processes -- structural-mechanical characteristics -- theoretical models --
Анотація:
Дисертацію присвячено вирішенню науково-технічної проблеми забезпечення населення України високоякісними концентрованими продуктами з плодоовочевої сировини (ПОС) і зниження собівартості продукції при мінімальних втратах сировини за рахунок впровадження економічно обгрунтованих способів виробництва та ресурсозберігаючого обладнання, що підвищує конкурентоспроможність переробних підприємств. В основу створення нових ефективних способів виробництва концентрованих продуктів із ПОС високої якості за мінімальних втрат сировини покладено розробку теорії процесів і вдосконалення обладнання на основі створення теоретичних моделей гідромеханічних, тепломасообмінних процесів, що базується на структурно-механічних характеристиках продуктів.Запропоновано нові способи виробництва пастоподібного концентрату напоїв (ПКН) і цукатів із ПОС, розроблено конструкцію ефективної шнекової скребкової мішалки (ШСМ), встановлено раціональні параметри досліджених процесів та обладнання. Доведено економічну ефективність науково-технічних розробок і здійснено заходи з упровадження їх у виробництво та навчальний процес.
Додаткові точки доступу: