Розробка технології багатофункціональних напівфабрикатів із слив та абрикосів [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування / С. М. Шамян ; наук. керівники: М. І. Бєляєв, Л. П. Малюк ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], 1995. - 17 с. - Б. ц.
Ключові слова: абрикос -- додатки -- каротиноїди -- плодоовочеві напівфабрикати -- слива -- дополнения -- каротиноиды -- плодоовощные полуфабрикаты -- apricot -- applications -- carotenoids -- plumfruit and vegetable semi-finished products -- plum -- Анотація: Метою роботи є наукове обґрунтування і розробка нових технологій напівфабрикатів багатофункціонального призначення слив та абрикосів, які мають високу харчову цінність. Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити ряд взаємозумовлених і взаємопов'язанних між собою задач: - для більш повного збереження біологічно активних речовин плодів у процесі переробки встановити нові способи захисту їх від руйнування; - визначити раціональні режими обробки рецептурних компонентів для створення продуктів із заданими властивостями; - розробити нові технологічні схеми виробництва багатофункціональних напівфабрикатів високого ступеня готовності; - вивчити фізико-хімічні та структурно механічні показники нової продукції; - визначити режими стерилізації нових консервованих продуктів; - виконати комплекс робіт по впровадженню результатів досліджень у практику. Практична цінність роботи полягає в : - розробці ресурсоощаджуючих технологій переробки плодів слив та абрикосів на консервовані продукти із заданими властивостями та високою біологічною і харчовою цінністю; - розширеннісортимента кулінарних, кондитерських виробів, десертних і солодких страв для підприємств масового харчування із використанням розроблених напівфабрикатів. Додаткові точки доступу: Бєляєв, Михайло Іванович\наук. керівник\ Малюк, Людмила Петрівна\наук. керівник\ Харків. держ. акад. технології та орг. харчування