Картка конкретного документа. Це тимчасовиї текст

36.91
Ш 19
.
Розробка технології багатофункціональних напівфабрикатів із слив та абрикосів [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування / С. М. Шамян ; наук. керівники: М. І. Бєляєв, Л. П. Малюк ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], . - 17 с. - Б. ц.


Ключові слова: абрикос -- додатки -- каротиноїди -- плодоовочеві напівфабрикати -- слива -- дополнения -- каротиноиды -- плодоовощные полуфабрикаты -- apricot -- applications -- carotenoids -- plumfruit and vegetable semi-finished products -- plum --
Анотація:
Метою роботи є наукове обґрунтування і розробка нових технологій напівфабрикатів багатофункціонального призначення слив та абрикосів, які мають високу харчову цінність. Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити ряд взаємозумовлених і взаємопов'язанних між собою задач:
- для більш повного збереження біологічно активних речовин плодів у процесі переробки встановити нові способи захисту їх від руйнування;
- визначити раціональні режими обробки рецептурних компонентів для створення продуктів із заданими властивостями;
- розробити нові технологічні схеми виробництва багатофункціональних напівфабрикатів високого ступеня готовності;
- вивчити фізико-хімічні та структурно механічні показники нової продукції;
- визначити режими стерилізації нових консервованих продуктів;
- виконати комплекс робіт по впровадженню результатів досліджень у практику.
Практична цінність роботи полягає в :
- розробці ресурсоощаджуючих технологій переробки плодів слив та абрикосів на консервовані продукти із заданими властивостями та високою біологічною і харчовою цінністю;
- розширеннісортимента кулінарних, кондитерських виробів, десертних і солодких страв для підприємств масового харчування із використанням розроблених напівфабрикатів.
Додаткові точки доступу: