641.514.3 Д 55 Дмитревський, Дмитро В`ячеславович.
Удосконалення процесу очищення бульбоплодів та його апаратурне оформлення [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.12 Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв : захищена 27.04.2011 / Д. В. Дмитревський ; наук. керівник О. Г. Терешкін ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2011. - 18 с. - Бібліогр.: с. 13-15. - Б. ц.
УДК
641.514.3
635.2
Ключові слова: процес очищення -- термічна обробка -- механічне доочищення -- зусилля відділення -- втрати сировини -- апарат для очищення -- комбіноване очищення -- очищення бульбоплодів -- процесс очистки -- термическая обработка -- механическая доочистка -- усилие отделения -- потери сырья -- аппарат для очистки -- комбинированная очистка -- очистка клубнеплодов -- peeling process -- thermal processing -- mechanical advanced peeling -- force value detach -- raw material losses -- apparatus for the peeling -- combined peeling -- combined peeling of tubers -- Анотація: Дисертацію присвячено удосконаленню процесу очищення бульбоплодів. В дисертації досліджено вплив параметрів процесу термічної обробки парою надлишкового тиску (тиск пари, тривалість термічної обробки), тривалості процесу механічного доочищення, характеристик сировини (вміст крохмалю, термін зберігання) на показники якості очищення бульб картоплі (відсоток очищених бульб, відсоток виходу продукту). Отримані математичні моделі процесу термічної обробки бульб картоплі парою для визначення глибини термічної обробки бульби та величини зусилля відділення шкірки картоплі. Також були отримані математичні моделі процесу механічного доочищення картоплі для визначення відсотка очищених бульб картоплі та відсотка виходу сировини за масою. Визначені раціональні параметри проведення процесу очищення бульб картоплі. Розроблено апарат для комбінованого очищення бульбоплодів АКОБ-1. Визначено раціональні конструктивні параметри та техніко-економічні показники розробленого апарата для комбінованого очищення бульбоплодів АКОБ-1. Здійснено комплекс заходів щодо впровадження результатів досліджень у виробництво та навчальний процес. Додаткові точки доступу: Терешкін, Олег Георгійович\наук. керівник\ Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі