Формування споживних властивостей десертних емульсійних крем-лікерів [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.15 Товарознавство / Т. В. Божко ; Київ. нац. торгов.-екон. ун-т. - Київ : [б. в.], 2016. - 23 с. - Б. ц.
УДК
663.834-027.3
637.414
641.87
Ключові слова: десерти -- лікери -- споживні властивості -- цикорлакт -- яєчні жовтки -- десерты -- ликеры -- потребительские свойства -- яичные желтки -- desserts -- liqueurs -- consumption properties -- cicorlact -- egg yolks -- Анотація: Обґрунтовано взаємодію білково-вуглеводного комплексу цикорлакту та фосфатидів яєчних жовтків при формуванні та стабілізації емульсії дисертних емульсійних крем-лікерів протягом гарантійного терміну зберігання. Експерементально підтверджено зниження навантаження спирту на організм людини при споживанні розроблених десертних емульсійних крем-лікерів. Удосконалено класифікацію лікерів, представлених на українському ринку, із застосуванням фасетного підходу і методику оцінювання якості десертних емульсійних крем-лікерів за органолептичними, фізико-хімічними показниками та показниками безпечності. Додаткові точки доступу: Київ. нац. торгов.-екон. ун-т