Картка конкретного документа. Це тимчасовиї текст

641.143/.149
Н 50
.
Технологія жировміщуючих кондитерських виробів підвищеної харчової цінності для лікувально-профілактичного харчування [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування / О. В. Нєміріч ; наук. керівник І. В. Леріна ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], . - 17 с. - Б. ц.

УДК
641.143/.149
613.292

Ключові слова: жири -- лікувальне харчування -- технологія кондитерських виробів -- харчова цінність -- жиры -- лечебное питание -- технология кондитерских изделий -- пищевая ценность -- fats -- therapeutic nutrition -- confectionery technology -- nutritional value --
Анотація:
Дисертацію присвячено науковому обґрунтуванню і розробці технології жировміщуючих кондитерських виробів з використанням нової біологічно активної добавки – сухого харчового концентрату з модифікованої оксидом вуглецю крові забійних тварин – СХКК – в комплексі з нетрадиційною рослинною сировиною – пластівцями пшеничних зародків, порошками гарбуза та моркви, що дозволило спрямовано збагатити вироби гемовим залізом, яке легко засвоюється організмом, та комплексом вітамінів-антиоксидантів. Одержано комплекс даних про харчову та біологічну цінність десертів, закономірностях процесів перекисного окислення ліпідів і стабільності функціонально-технологічних характеристик СХКК при зберіганні виробів. Здійснено впровадження виробничих партій десертів в раціон харчування дітей з регіону з підвищеною іонізуючою радіацією. Клініко-лабораторними дослідженнями обґрунтовано лікувально-профілактичну ефективність нових виробів як протианемічного, імуностимулюючого та антиоксидантного чинника.
Додаткові точки доступу: