Технологія сухого харчового концентрату на основі крові забійних тварин та його використання у виробництві солодких збивних виробів [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування / В. В. Євлаш ; наук. керівник І. В. Леріна ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], 1998. - 17 с. - Б. ц.
УДК
641.85
664.87
637.661
Ключові слова: збивна продукція -- кров тварин -- солодкі страви -- харчові концентрати -- взбивная продукция -- кровь животных -- сладкие блюда -- пищевые концентраты -- whipping products -- animal blood -- sweet dishes -- food concentrates -- Анотація: Дисертацію присвячено науковому обґрунтуванню і розробці технології нової харчової добавки - сухого харчового концентрату із крові забійних творин, модіфікованої оксидом вуглецю. В основу технології покладено новий принцип виробництва продуктів із крові - з використанням заданого співвідношення форм гемоглабіну. що містить залізо у двох - і трьохвалентному стані. що віизначає поліфункціональне призначення концентрату. як джерела гемового заліза, яке легко засвоюється, та харчового коричневого барвника. Одержано комплекс даних про харчову та біологічну цінність, показники безпеки та функціонально-технологічні властивості концентрату. Обґрунтовані та розроблені технолології нових збивних солодких виробів з використаниям концентрату із крові. Здійснено впровадження запропонованих розробок у галузь м' ясної промисловості та громадського харчування. Додаткові точки доступу: Леріна, Ірма Валентинівна\наук. керівник\ Харків. держ. акад. технології та орг. харчування