Картка конкретного документа. Це тимчасовиї текст

640.4
Ч-49
.
Облік фінансових результатів у підприємствах харчування [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук : за спец. 08.06.04 Бухгалтерський облік, аналіз і аудит : захищена 27.12.1996 / І. Б. Чернікова ; наук. керівник Л. М. Янчева ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], . - 22 с. - Бібліогр.: с. 19. - Б. ц.

УДК
640.4
658.15
657

Ключові слова: підприємства харчування -- витрати -- прибуток -- фінансові результати -- облік -- аналіз -- предприятия питания -- расходы -- прибыль -- финансовые результаты -- учёт -- анализ -- food enterprises -- costs -- profit -- financial results -- accounting -- analysis --
Анотація:
Метою дисертації є розробка рекомендацій та пропозицій, спрямованих на подальше вдосконалення обліку і аналізу фінансових результатів діяльності підприємств харчування за нових умов господарювання. Об'єктом дослідження було обрано систему обліку показників фінансових результатів та їх формування у фінансовій звітності на підприємствах харчування з різними формами власності.
Теоретичну і методологічну основу дисертації склали загально-наукові методологічні прийоми економічних досліджень та специфічні прийоми бухгалтерського обліку й аналізу. У процесі дослідження використовувалися законодавчі та нормативні акти формування ринкових відносин, дослідження вітчизняних і зарубіжних вчених з питань бухгалтерського обліку й аналізу.
- Обґрунтовано необхідність інтеграції українського бухгалтерського обліку в міжнародну систему стандартів;
- визначено методичні і технічні прийоми організації обліку витрат на підприємствах харчування на базі вітчизняного та зарубіжного досвіду з використанням ПЕОМ;
- зроблено пропозиції щодо раціоналізації потоків інформації в обліку фінансових результатів з позицій фінансового та управлінського обліку;
- розроблено концепції формування показників фінансово-господарської діяльності підприємств харчування в бухгалтерській звітності;
- запропоновано методику комплексного аналізу фінансових результатів діяльності підприємств харчування в умовах ринкового механізму господарювання;
- розроблено та апробовано методику внутрішнього поточного аналізу фінансових результатів за умов організації управлінського обліку.
Додаткові точки доступу: