Розробка технології багатофункціональніх напівфабрикатів для виробництва солодких страв з пінною структурою [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування / С. Л. Юрченко ; наук. керівник О. О. Гринченко ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], 1999. - 19 с. - Б. ц.
УДК
664.87
664.14-404.8
641.85
Ключові слова: кулінарна продукція -- напівфабрикати -- технологія кондитерських виробів -- суха суміш -- кулинарная продукция -- полуфабрикаты -- технология кондитерских изделий -- сухая смесь -- culinary products -- semi-finished products -- confectionery technology -- dry mix -- Анотація: Дисертацію присвячено науковому обґрунтуванню і розробці технології багатофункціональних напівфабрикатів високого ступеня готовності у вигляді сухих сумішей. В основу технології покладено сумісне сушіння рецептурних компонентів з метилцелюлозою у заданих співвідношениях, що визначає поліфункціональне призначення напівфабрикату. Одержано комплекс даних про харчову цінність і технологічні властивості напівфабрикату. Обгрунтовано та розроблено технології нових збивних солодких страв на основі напівфабрикатів. Здійснено впровадження запропанованих розробок у галузь громадського харчування. Додаткові точки доступу: Гринченко, Ольга Олексіївна\наук. керівник\ Харків. держ. акад. технології та орг. харчування