Сушіння вівсяної крупи у завислому шарі [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.12 Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв / О. Б. Чабанова ; Одес. держ. акад. харч. технологій. - Одеса : [б. в.], 2002. - 16 с. - Б. ц.
УДК
664.785.8.047
66.096.5
Ключові слова: вівсяна крупа -- пропарювання -- споживчі властивості товарів -- сушіння -- овсяная крупа -- пропаривание -- потребительские свойства товаров -- сушка -- oatmeal -- steaming -- consumer properties of goods -- drying -- Анотація: Розглянуті питання дослідження тепло-масообміну у процесі сушіння, впливу основних факторів на процес, гідродинамічного стану, рівноважного вологовмісту та термодинамічних параметрів вологопереносу, гідротермічної обробки, біохімічних, мікробіологічних, споживчих, властивостей вівсяної крупи у процесі сушіння, активності ферментів, вільнорадикальних процесів при сушінні та при зберіганні крупи. Сушені крупи є незамінними напівфабрикатами для харчоконцентратної промисловості. Вони необхідні при харчуванні людей у особливих кліматичних та виробничих умовах, в екстремальних ситуаціях. Особливий інтерес викликають швидкорозварювальні харчові концентрати обідніх страв, основними компонентами яких є варено-сушені крупи (крупи швидкого приготування). Додаткові точки доступу: Одес. держ. акад. харч. технологій