Товарознавча оцінка формованих круп, збагачених біологічними добавками [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.15 Товарознавство харчових продуктів : захищена 12.03.1999 / М. Р. Мардар ; наук. керівник Н. К. Черно ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], 1999. - 18 с. - Бібліогр.: с. 15-16. - Б. ц.
УДК
664.78
613.292
658.62
005.52
Ключові слова: формована крупа -- біологічні добавки -- харчові волокна -- товарознавча оцінка -- профілактичне харчування -- формованная крупа -- биологические добавки -- пищевые волокна -- товароведная оценка -- профилактическое питание -- shaped cereals -- biological additives -- nutrifive fibres -- commodity assessment -- prophylactic nutrition -- Анотація: Дисертація присвячена питанням створення нових видів продуктів для профілактичного харчування населення і товарознавча оцінки їх якості. В роботі розрахована рецептура, проведена оцінка споживчих достоїнств готових виробів, визначена їх харчова і енергетична цінність, а також показані зміни, що відбуваються з харчовими волокнами (ХВ) і іншими біополімерами в процесі отримання і наступної кулінарної обробки формованих круп. Отримані результати стали теоретичною передумовою для обгрунтування можливості і доцільності збагачування формованих продуктів ХВ і іншими біологічними добавками для надання їм певних фізіологічних ефектів. Вивчені зміни основних показників якості формованих круп в процесі зберігання і встановлено, що вони є продуктами тривалого зберігання. Досліджені особливості основних етапів процесу отримання збагачених формованих круп, а також представлений їх асортимент і класифікація за функціональним призначенням в залежності від виду внесених добавок. Додаткові точки доступу: Черно, Наталія Кирилівна\наук. керівник\ Харків. держ. акад. технології та орг. харчування
#
Відділ
Всього примірників
Вільних примірників
1
Абонемент і читальний зал б. п. №3 (вул. Алчевських, 44)