Технологія солодких страв і соусів із вітапектином та фітосорбентом [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування / О. В. Шевченко ; Київ. нац. торгов.-екон. ун-т. - Київ : [б. в.], 2002. - 20 с. - Б. ц.
УДК
641
547.456.88
Ключові слова: вітапектини -- показники якості -- раціональне харчування -- солодкі страви -- соуси -- фітосорбенти -- витапектины -- показатели качества -- рациональное питание -- сладкие блюда -- соусы -- фитосорбенты -- vitapectins -- quality indicators -- balanced diet -- sweet dishes -- sauces -- phytosorbents -- Анотація: Розроблено та науково обґрунтовано раціональні технології виробництва солодких страв та соусів із використанням харчових добавок вітапектин та фітосорбент. Досліджено якість слодких страв та соусів і побудовано моделі якості. Доведено, що розроблені технології забезпечують отримання виробів підвищенної біологічної та харчової цінності. Підтверджено лікувально-профілактичні властивості вітапектину та фітосорбенту. Додаткові точки доступу: Київ. нац. торгов.-екон. ун-т