Розробка технології макаронних виробів з використанням кріопаст з моркви та гарбуза [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.01 Технологія хлібопекарських продуктів, кондитерських виробів та харчових концентратів : захищена 02.12.2016 / Д. О. Набоков ; наук. керівник Н. В. Гревцева ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2016. - 19 с. - Бібліогр.: с. 15-17
УДК
664.694
Ключові слова: кріопаста -- морква -- гарбуз -- каротиноїди -- водно-спиртові екстракти -- макаронні вироби -- криопаста -- морковь -- тыква -- каротиноиды -- водно-спиртовые экстракты -- макаронные изделия -- cryo-paste -- carrots -- pumpkin -- carotenoids -- alcohol extracts -- pasta -- Анотація: Дисертацію присвячено науковому обгрунтуванню та розробці технологічних режимів і параметрів виробництва макаронних виробів з використанням кріопаст з моркви та гарбуза, а також водно-спиртових екстрактів з календули та кори дубу. Вивчено основні органолептичні, фізико-хімічні, структурно-механічні властивості макаронних виробів на етапах їх виробництва та зберігання. На основі отриманих рзультатів розроблено та обгрунтовано рецептурний склад і технологію виробництва макаронних виробів, збагачених на каротиноїди. Встановлено позитивний вплив кріопаст з моркви та гарбуза на показники якості клейковини та крохмалю пшеничного борошна, а також на структурно-механічні властивості макаронного тіст. Розроблено і затверджено нормативну документацію, здійснено заходи щодо впровадження нової технології у виробництво. Додаткові точки доступу: Гревцева, Наталія Вячеславівна\наук. керівник\ Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі
#
Відділ
Всього примірників
Вільних примірників
1
Абонемент і читальний зал б. п. №3 (вул. Алчевських, 44)