Оптимізація витрат підприємств громадського харчування [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук : за спец. 08.07.05 Економіка торгівлі та послуг : захищена 25.04.1997 / Л. Г. Медведєва ; наук. керівник Н. О. Власова ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], 1997. - 18 с. - Б. ц.
УДК
640.4
Ключові слова: витрати -- точка беззбитковості -- оптимізація -- прогноз -- інфляція -- співвідношення -- траты -- точка безубыточности -- оптимизация -- инфляция -- соотношение -- costs -- break-even point -- optimization -- forecast -- inflation -- correlation -- Анотація: У дисертації містяться дослідження чинної практики формування витрат у підприємствах громадського харчування з метою оптимізації їхньої суми їхнього рівня в сучасних умовах господарювання. Розроблено методичні підходи до оптимізації витрат підприємств громадського харчування, модель факторного аналізу рівня витрат в умовах інфляції, взаємозв'язку обсягів обороту, витрат та прибутку, розрахунку точки беззбитковості з урахуванням галузевої специфіки та визначення оптимального співвідношення умовно-постійних та умовно-змінних витрат. Додаткові точки доступу: Власова , Наталія Олексіївна\наук. керівник\ Харків. держ. акад. технології та орг. харчування