Споживні властивості драглеподібних харчових продуктів для спортсменів [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.15 Товарознавство / Ю. Б. Міклашевська ; Київ. нац. торгов.-екон. ун-т. - Київ : [б. в.], 2016. - 24 с. - Б. ц.
УДК
613.263
796.071.2
Ключові слова: драглеподібні продукти -- енергетична цінність -- спортсмен -- харчування спортсменів -- драглевидные продукты -- энергетическая ценность -- питание спортсменов -- jelly-like products -- energy value -- athlete -- nutrition of athletes -- Анотація: Розкрита проблема корекції раціону спортсменів з метою адекватної компенсації фізіологічних витрат при спрямованості підготовки на витривалість. З урахуванням особливостей харчування метаболічних змін та їх наслідків, що відбуваються в результаті інтенсивних фізичних навантажень спортсиенів, сформульовано критерії та розроблено математичну модель оптимізації складу драглеподібних харчових продуктів, що дозволило створимти продукти із прогнозованими органолептичними та фізико-хімічними властивостями, заданими харчовою ціннівстю та безпечністю. Додаткові точки доступу: Київ. нац. торгов.-екон. ун-т