Формування товарознавчих властивостей заморожених пастоподібних напівфабрикатів на основі плодової сировини [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.15 Товарознавство : захищена 14.12.2010 / А. В. Пак ; наук. керівник А. М. Одарченко ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2010. - 20 с. - Бібліогр.: с. 14-16
УДК
664.849.037
634.1
Ключові слова: плодові напівфабрикати, -- пастоподібні напівфабрикати -- пектин -- заморожування -- товарознавчі властивості -- якість -- плодовые полуфабрикаты -- пастообразные полуфабрикаты -- замораживание -- товароведные свойства -- качество -- pasty semi-products -- pectin -- frozen -- merchandising properties -- quality -- Анотація: Дисертацію присвячено формуванню товарознавчих властивостей заморожених пастоподібних напівфабрикатів на основі плодової сировини із додаванням пектину. Наведено товарознавчу характеристику вихідної сировини (яблук, абрикос, слив) за біохімічними, фізико-хімічними, хімічними показниками. Проведено оптимізацію споживних властивостей та розроблено рецептури. Розроблено технологічну схему виробництва заморожених пастоподібних напівфабрикатів із слив, абрикос, яблук. Проведено якісні та кількісні дослідження вологи пастоподібних напівфабрикатів методами ЯМР-спектроскопії, ДСК та низькотемпературної калориметрії. Досліджено якість заморожених плодових пастоподібних напівфабрикатів за органолептичними, хімічними, мікробіологічними та структурно-механічними показниками. Розраховано комплексну оцінку якості розроблених пастоподібних напівфабрикатів та економічну ефективність їх виробництва. Додаткові точки доступу: Одарченко, Андрій Миколайович\наук. керівник\ Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі