Розробка раціональних режимів виробництва сушеної швидковідновлюваної картоплі [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.12 Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв / М. М. Цуркан ; наук. керівник М. І. Погожих ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], 2000. - 20 с. - Б. ц.
УДК
664.834
Ключові слова: сушіння змішаним теплопідводом -- функціональна місткість -- картопля -- сушка смешанным теплоподводом -- функциональная емкость -- картофель -- drying with mixed heat supply -- functional capacity -- potato -- Анотація: Дисертацію присвячено теоретичному та експериментальному обґрунтуванню раціональних режимів виробництва сушеної швидковідновлюваної картоплі, в основу якого покладено новий спосіб - сушіння змішаним теплопідводом (ЗТП-сушіння). Визначено та досліджено групи факторів, що суттєво впливають на кінетику ЗТП-сушіння: технологічні, технічні та процесні. Показано, що ступінь заповнення функціональної місткості, ії геометричні розміри, а також раціональний розмір частинок подрібненої картоплі визначають як кінетику сушіння, так і продуктивність ЗТП-сушарки. Теоретично обгрунтовано та експериментально підтверджено, що процес ЗТП-сушіння проходить з ростом ентальпії сушильного агента всередині функціональної містскості. Отримано емпіричні формули для інженерних розрахунків основних параметрів сушильної установки. На основі проведених досліджень розроблено технологічну схему та сушильну установку для виробництва сушеної швидковідновлюваної картоплі. Додаткові точки доступу: Погожих, Микола Іванович\наук. керівник\ Харків. держ. акад. технології та орг. харчування