Розроблення технології "Безглютенового" печива для хворих на целіакію [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.01 Технологія хлібопекарських продуктів, кондитерських виробів та харчових концентратів / О. В. Бабіч ; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ : [б. в.], 2006. - 20 с. - Б. ц.
УДК
664.682
664.665
613.2
Кл.слова (ненормированные): безглютенове печево -- гречане борошно -- кукурузне борошно -- печиво -- рисове борошно -- целіакія -- цукровий діабет -- безглютеновое печенье -- гречневая мука -- кукурузная мука -- печенье -- рисовая мука -- целиакия -- сахарный диабет -- gluten-free cake -- buckwheat flour -- corn flour -- cookies -- rice flour -- celiac disease -- diabetes -- Аннотация: Встановлена можливість використання гречаного, рисового, кукурудзяного борошна для виробництва здобного "безглютенового" печива. Встановлено оптимальні параметри рецептурних інгредієнтів печива на основі гречаного, рисового, кукурудзяного борошна та різних цукрів: цукрози, фруктози, глюкози. Досліджено властивості "безглютенового" борошна та вплив "безглютенового" борошна та цукрози, фруктози, глюкози на процеси тістоутворення та термічної обробки здобного печива на основі вищевказаних видів борошна та цукрози, глюкози, фруктози. Доп. точки доступа: Нац. ун-т харч. технологій