Ресурсозберігаючий процес миття склотари для харчових виробництв [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.12 Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв / В. А. Мольська ; наук. керівник О. А. Любавіна ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], 2000. - 19 с. - Б. ц.
УДК
663
683.56
66.087
Ключові слова: ресурсозбереження -- ресурсозберігаючі технології -- скляна тара -- харчові виробництва -- ресурсосбережение -- ресурсосберегающие технологии -- стеклянная тара -- пищевые производства -- resource conservation -- resource-saving technologies -- glass container -- food production -- Анотація: Дисертацію присвячено питанням розробки ефективних способів миття склотари за рахунок зниження кількості забруднюючих домішок у миючому розчині та в ополіскуючій воді, повернення у виробництво максимально можливої кількості води, тепла та миючих засобів. З аналізу інформаційно-технічної літератури зроблено висновок у тому, що найперспективнішими методами очищення рідких середовищ та регенерації лугів є электромембанные процеси. Розроблено експерементальний регламент ресурсозберігаючого миття та інструкцію з експлуатації установки підготовки води для ополіскування води пляшок. Результати стендових випробувань процесу регенерації лугу з відпрацьованого миючого розчину в заводських умовах стали основою розробки робочих креслень електрогенератора лугу. Креслення передані Харківському регіональному екологічному центру переробки промислових відходів для виготовлення апарату на замовлення підприємств. Додаткові точки доступу: Любавіна, О. А.\наук. керівник\ Харків. держ. акад. технології та орг. харчування