Технологія бісквітних напівфабрикатів з використанням соргового борошна [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування / Н. В. Чорна ; наук. керівник Г. М. Лисюк ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], 1998. - 18 с. - Б. ц.
УДК
664.681.002.62
664.641.19
Ключові слова: бісквітні напівфабрикати -- зберігання -- показники якості -- сорго -- бисквитные полуфабрикаты -- хранение -- показатели качества -- biscuit semi-finished products -- storage -- quality indicators -- sorghum -- Анотація: Дисертацію присвячено обґрунтуванню, розробці та впровадженню нових видів борошняних кондитерських виробів. Вперше для розробки рецептур бісквітних напівфабрикатів використана нетрадиційна сировина - соргове борошно світле і темне, як джерело харчових волокон, вітамінів, мінеральних і поліфенольних сполук. Досліджені технологічні властивості борошняних сумішей з пшеничного та соргового борошна. Встановлені оптимальні концентрації соргового борошна в борошняних сумішах, надані рекомендації щодо використання в тих чи інших видах тіста. Досліджені якісні показники бісквітних напівфабрикатів з сорговим борошном та технологічні режими їх виробництва, закономірності процесів, що відбуваються під час їхнього зберігання. Запропоновані нові види бісквітних напівфабрикатів як основа при виробництві борошняних кондитерських виробів. Основні результати праці знайшли практичне впровадження в технології виробів з бісквітного тіста. Додаткові точки доступу: Лисюк, Галина Михайлівна\наук. керівник\ Харків. держ. акад. технології та орг. харчування