Картка конкретного документа. Це тимчасовиї текст

664.834
С 61
.
Розробка та дослідження процесу ЗТП-сушіння моркви [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.12 Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв / О. С. Сомов ; наук. керівник М. І. Погожих ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], . - 17 с. - Б. ц.

УДК
664.834

Ключові слова: гідравлічні характеристики -- морква -- раціональні режими сушіння -- сушіння -- гидравлические характеристики -- морковь -- рациональные режимы сушки -- сушка -- hydraulic characteristics -- carrot -- rational drying modes -- drying --
Анотація:
Дисертацію присвячено питанням розробки та дослідження процесу сушіння моркви змішаним теплопідведенням (СТП-сушіння) з використанням одноповерхової функціональної ємності (ФМ) та визначення раціональних режимів цього процесу. У дисертації розроблено новий підхід до проектування функціональної ємності, що ґрунтується на обліку впливу гідравлічних характеристик потоку сушильного агента біля поверхні масообміну на ефективність процесу СТП-сушіння. Встановлено, що ці гідравлічні характеристики суттєво залежать від конструктивних параметрів ФМ, і на цій основі обґрунтовано раціональні значення цих параметрів. Запропоновано наукову концепцію побудови алгоритму розрахунку СТП-сушарок з удосконаленою ФМ. Доведено високий рівень зберігання цінних харчових та біологічних компонентів моркви при застосуванні СТП-сушіння з удосконаленою ФМ при вибраних раціональних режимах сушіння. Основні результати роботи знайшли промислове впровадження у підприємствах, які виробляють обладнання для харчової та переробної галузей виробництва.
Додаткові точки доступу: