Розвиток наукових основ і інженерних методів заморожування та зберігання плодоовочевої сировини в замороженому стані з прогнозованою якістю [Текст] : дис. на здобуття наук. ступеня д-ра техн. наук : за спец. 05.18.13 Технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів / В. Ф. Ялпачик ; Херсон. нац. техн. ун-т. - Херсон : [б. в.], 2012. - 401 с. - Бібліогр.: 346 назв. - Б. ц.
УДК
624.86.004.4
57.086.13
Ключові слова: плодоовочева сировина -- процес заморожування -- низькотемпературне зберігання -- довготривале зберігання -- енергозберігаюча технологія -- теплофізичні характеристики -- температурне поле -- тепловий потік -- плодоовощное сырье -- процесс замораживания -- низкотемпературное хранение -- длительное хранение -- энергосберегающая технология -- теплофизические характеристики -- температурное поле -- тепловой поток -- Анотація: Забезпечення необхідного рівня продовольчої безпеки держави вимагає не тільки розвитку агрокультури основних сільськогосподарських культур, підвищення їх урожайності та екологічної чистоти, але й розвитку постурожайних технологій, технічних засобів та підприємств для довготривалого зберігання харчової сировини і продуктів, як з малими втратами маси, так і з мінімальними втратами показників їх харчової цінності. Додаткові точки доступу: Херсон. нац. техн. ун-т