Віброадгезійна сепарація сипких харчових продуктів [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.12 Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв / Л. Г. Фалько ; наук. керівник І. М. Заплетніков ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], 1996. - 22 с. - Б. ц.
УДК
621.928
664
Ключові слова: адгезія -- віброадгезійний сепаратор -- дека -- інтенсифікація -- адгезия -- виброадгезионный сепаратор -- деко -- интенсификация -- adhesion -- vibroadhesive separator -- deck -- intensification -- Анотація: Головною метою дисертаційної роботи є створення та дослідження процесу віброадгезійної сепарації, розробка нових конструкцій сепараторів для поділу високодисперсних продуктів. Наукова новизна роботи полягає в наступному: - розроблено методику досліджень коефіцієнта зовнішнього тертя для шару високодисперсних частинок; - розроблено методику визначення меж інтенсивності коливань сепаруючої поверхні в процесі віброадгезійної сепарації; - у математичній моделі вібраційного переміщення враховано адгезійні якості шару високодисперсних частинок та вплив генеруючої системи штучних режимів вібропереміщення. Практична цінність роботи полягає у розробці конструкцій віброадгезійних сепараторів. Додаткові точки доступу: Заплетніков, Ігор Миколайович\наук. керівник\ Харків. держ. акад. технології та орг. харчування