Удосконалення технологій напівфабрикатів білково-вуглеводних з використанням каротинвмісної рослинної сировини [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія харчової продукції : захищена 24.11.2016 / К. А. Сефіханова ; наук. керівник І. В. Золотухіна ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2016. - 20 с. - Бібліогр.: с. 14-17. - Б. ц.
УДК
637.14.04
637.247
664.87
Ключові слова: сколотини -- копреципітат -- напівфабрикат білково-вуглеводний -- каротинвмісна рослинна сировина -- харчова цінність -- пахта -- копреципитат -- полуфабрикат белково-углеводный -- каротинсодержащее растительное сырье -- пищевая ценность -- buttermilk -- coprecipitate -- seny-finished protein-carbohydrate product -- vegetable raw material with content of carotene -- nutritional value -- Анотація: Дисертацію присвячено науковому обгрунтуванню та розробці технологій напівфабрикатів білково-вуглеводних з використанням каротинвмісної рослинної сировини. Досліджено склад і властивості пюре з рослинної сировини з огляду на їх потенційне застосування в технологіях напівфабрикатів білково-вуглеводних із використанням каротинвмісної рослинної сировини. Досліджено протекторну дію стабілізатора "Астрі Гель" на біологічно активні речовини каротинвмісної рослинної сировини. Обгрунтовано та розроблено технологічні схеми виробництва напівфабрикатів білково-вуглеводних із використанням каротинвмісної рослинної сировини. Визначено показники, що характеризують харчову цінність розроблених напівфабрикатів. Здійснено впровадження нових технологій у закладах ресторанного господарства України. Наведено дані щодо економічної ефективності від впровадження нових напівфабрикатів у виробництво. Додаткові точки доступу: Золотухіна, Інна Василівна\наук. керівник\ Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі