Торяник Дмитро Олександрович


Усі роботи автора Роботи, що індексуються у Scopus Роботи, що індексуються у WoS Із повним текстом

Науковий доробок в БД "Праці науковців ДБТУ" та БД "Охоронні документи"

Бібліографічний опис Посилання
2024
1
The food security and the eating behavior of the civilian population during the military conflict in Ukraine: a preliminary research [Electronic resource] / O. Aksonova, D. Slivar, D. Torianik, S. Gubsky // Nutrition and Food Science. - 2024. - Vol. 54, Issue 1. - P. 251-263. - DOI 10.1108/NFS-03-2023-0061. -
Повний текстПовний текст
2023
2
Визначення структури харчування студентів-першокурсників ФПХВ ДБТУ [Текст] / Д. Сливар, Д. Ковальчук, О. Ф. Аксьонова, Д. О. Торяник, С. М. Губський // Молодіжна наука заради миру та розвитку : II Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. Всесвіт. Дню науки, м. Чернівці, 8-10 листоп. 2023 р. - 2023. - С. 100-103
3 Торяник, Дмитро Олександрович.
Моделювання водних розчинів сахарози методом молекулярної динаміки [Текст] / Д. О. Торяник // Технічний прогрес в АПВ : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., Держ. біотехнол. ун-т, 9-10 трав. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 249-251
4
Розробка рецептури кексу низькокалорійного "Шоколадний" [Текст] / І. Алфьоров, О. Ф. Аксьонова, С. М. Губський, Д. О. Торяник // Молодіжна наука заради миру та розвитку : II Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. Всесвіт. Дню науки, м. Чернівці, 8-10 листоп. 2023 р. - 2023. - С. 104-107
5 Торяник, Дмитро Олександрович.
Ентропія в процесі сушіння [Текст] / Д. О. Торяник // Проблеми енергоефективності та якості в процесах сушіння харчової сировини : тези доп. VI Всеукр. наук.-практ. конф., 8 черв. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023
2022
6
Evaluation of the intake of vitamin D in daily food rations by students [Text] / O. Aksonova, D. Torianyk, D. Slivar, S. Gubskyi // Biology and Life Sciences Forum : the 2nd International Electronic Conference on Nutrients, March 15-31, 2022. - Basel : MDPI, 2022. - Vol. 12, Issue 1 (5). - P. 1-6. - DOI https://doi.org/10.3390/IECN2022-12392. -
Повний текст
7
Попереднє дослідження стану продовольчої безпеки населення України під час російської агресії [Текст] / Д. Сливар, О. Ф. Аксьонова, Д. О. Торяник, С. М. Губський // Інноваційні технології розвитку харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, м. Харків, 26 жовт. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. V-IX
8
GENERAL CHEMISTRY. Загальна хімія [Текст] : навч. посібник для інозем. студентів підгот. ф-тів англ. форми навчання / О. Ф. Аксьонова, А. О. Борисова, О. М. Білик, Д. О. Торяник, І. С. Пілюгіна, І. Г. Євсеєнко. - Харків : ХДАК, 2022. - 114 с. - Б. ц.
9
Дослідження стану продовольчої безпеки під час російської агресії [Текст] / Д. Сливар, О. Ф. Аксьонова, Д. О. Торяник, С. М. Губський // Молодіжна наука заради миру та розвитку : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Чернівці, 9-11 листоп. 2022 р. - Чернівці : ЧНУ, 2022. - С. 63
2021
10
Influence of cryopastes and cryopowders on the state of moisture in marmalade [Electronic resource] / M. Artamonova, N. Shmatchenko, O. Aksonova, D. Torianyk // Journal of Hygienic Engineering and Design. - 2021. - Vol. 36. - P. 216-223
Повний текст
11
Formation of ideas about rational nutrition as an element of student’s environmental education [Electronic resource] / O. Aksonova, D. Torianyk, V. Yevlash, S. Gubskyi, D. Slivar // BIO Web of Conferences : 3rd International Symposium on Innovations in Life Sciences, ILS 2021, Belgorod, 27-28 May 2021. - Belgorod, 2021. - Vol. 40. - Ст. 02003. - DOI 10.1051/bioconf/20214002003. -
Повний текстПовний текст
12
Assessment of the relationship between the presence of vitamin D-containing foods in the diet of young people and the development of allergic diseases [Text] / O. Aksonova, D. Torianyk, N. Otroshko, S. Gubskyi // Future Foods and Food Technologies for a Sustainable World : The 2nd International Electronic Conference on Foods, 15–31 October 2021. - Basel : MDPI, 2021
13
Формування загальних компетенцій шляхом проведення тренінгів із медіаграмотності [Текст] / О. Ф. Аксьонова, О. Д. Зіненко, Д. О. Торяник, В. В. Євлаш, Н. В. Мурликіна // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців : матеріали третьої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 27 трав. 2021 р. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 108-109
14 Лещук, Є. О.
Уживання продуктів, багатих вітаміном Д: тренди та наслідки [Текст] / Є. О. Лещук, наук. керівник : О. Ф. Аксьонова, Д. О. Торяник // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2021 р. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 1. - С. 57
15 Торяник, Дмитро Олександрович.
Вища математика. Деякі розділи математичного аналізу [Текст] : навч. посібник / Д. О. Торяник, М. С. Софронова. - Харків : ХДУХТ, 2021. - 281 с. - Б. ц.
16
The technology of curd cake with sucralose: A infrared spectroscopy analysis [Electronic resource] / O. Aksonova, S. Gubskyi, D. Torianyk, V. Yevlash // Innovations in Life Sciences : BIO Web of Conferences, 2nd International Symposium, Belgorod, 19-20 May 2020. - Belgorod, 2021. - Vol. 30. - Ст. 01001. - DOI 10.1051/bioconf/20213001001. -
Повний текстПовний текст
17 Аксьонова, Олена Федорівна.
Bивчення рівня споживання населенням продуктів із високим вмістом вітаміну D шляхом використання відкритих баз даних [Текст] / О. Ф. Аксьонова, Д. О. Торяник, С. М. Губський // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 8 травня 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 2. - С. 18-21
2020
18
Technology of curd cake with suclarose as highly effective sweetener [Text] / O. Aksonova, S. Gubskyi, D. Torianyk, N. Murlikina // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Вип. 1 (31). - P. 7-20
19 Баган, Д. О.
Визначення фізичних властивостей суміші в технологічних процесах [Текст] / Д. О. Баган, А. С. Хлопова ; наук. керівник Д. О. Торяник // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 228
20
The study of the frequency of consumption and food preferences of students for products containing vitamin D [Text] / O. Aksonova, D. Torianyk, L. Pavlotska, A. Borysova // Єдине здоров’я та проблеми харчування України. - 2020. - № 2 (51)
21
Перспективи використання сукралози у технологіях харчових продуктів для хворих на діабет ІІ типу [Текст] / О. Ф. Аксьонова, С. М. Губський, Д. О. Торяник, С. М. Кот, О. В. Суліма // Повноцінне харчування: тренди енергоефективного виробництва, зберігання та маркетингу : колект. монографія. - Харків : НАНГУ, 2020. - С. 365-391
Повний текст
22 Євлаш, Вікторія Владленівна.
Впровадження у навчальний процес практико-орієнтованих задач, пов’язаних із концепцією невизначеності вимірювань [Текст] / В. В. Євлаш, О. Ф. Аксьонова, Д. О. Торяник // Актуальні питання експертної та оціночної діяльності : матеріали І Міжнар. наук.-практ. конф., м. Полтава, 27-28 листоп. 2020 р. - 2020
23
Моніторинг раціонів студентів щодо вживання продуктів, багатих на вітамін D [Текст] / Д. В. Самойленко, О. Д. Семениста, О. Д. Аксьонов ; наук. керівник: О. Ф. Аксьонова, Д. О. Торяник // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 80
24
Використання високоефективного підсолоджувача сукралози у виробництві кексу сирного [Текст] / О. Ф. Аксьонова, С. М. Губський, Д. О. Торяник, С. М. Кот // Теоретичні та експериментальні аспекти сучасної хімії та матеріалів ТАСХ-2020 : матеріали ІV Всеукр. наук. конф., м. Дніпро, 10 квіт. 2020 р. - 2020. - С. 146-149
25
The teсhnоlоgy оf сheese сake with suсralоse [Text] / O. Aksonova, S. Gubskyi, D. Torianyk, V. Yevlash, G. Varenykh // Innоvatiоns in life sсienсes : материалы II Междунар. симпозиума, г. Белгород, 19-20 мая 2020 г. - Белгород : НИУ БелГУ, 2020. - С. 24-26
26 Аксьонова, Олена Федорівна.
Переваги використання платформи Zoom у дистанційному навчанні [Текст] / О. Ф. Аксьонова, Є. Б. Медведков, Д. О. Торяник // Синергетична концепція розвитку студентоцентрованого навчання – забезпечення якості вищої освіти : тези Другої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 25 верес. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 190-191
27
Методика визначення енергії активації за даними термогравіметричного аналізу [Текст] / М. В. Артамонова, Н. В. Шматченко, Д. О. Торяник, О. Ф. Аксьонова // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 7-8
2019
28
Дослідження впливу рослинних кріодобавок на стан води у мармеладі [Текст] / М. В. Артамонова, Н. В. Шматченко, О. Ф. Аксьонова, Д. О. Торяник // Science, Engineering and technology: global and current trends : International scientific and practical conference, Prague, Czech Technical University, December 27-28, 2019. - Prague, 2019. - С. 7-8
29 Торяник, Дмитро Олександрович.
Вища математика [Електронний ресурс] : навч. посібник / Д. О. Торяник ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2019. - 150 с. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4470 (Репозітарій). - Б. ц.
Повний текстПовний текст
30 Торяник, Дмитро Олександрович.
Адаптаційний курс з математики [Електронний ресурс] : конспект лекцій для студ. спец.: 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», 071 «Облік і оподаткування» / Д. О. Торяник, М. С. Софронова ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б .в.], 2019. - 37 с. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4796 (Репозітарій). - Б. ц.
Повний текстПовний текст
31 Погожих, Микола Іванович.
Статистична модель випаровування з поверхні рідини [Текст] / М. І. Погожих, Д. О. Торяник // Проблеми енергоефективності та якості в процесах сушіння харчової сировини : тези VI Всеукр. наук.-практ. конф., 6-7 черв. 2019 р. - Харків : ХДУХТ, 2019. - С. 43-44
Повний текст
2018
32 Погожих, Николай Иванович.
Определение физических свойств смеси в технологических процесах [Текст] / Н. И. Погожих, Д. А. Торяник // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2018. - Вип. 1 (27). - С. 333-343
33 Торяник, Дмитрий Александрович.
Особенности определения влагосодержания пищевых продуктов методом ЯМР [Текст] / Д. А. Торяник, А. Г. Дьяков, И. Н. Павлюк // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2018. - Вип. 2 (28). - С. 125-136
Повний текст
2017
34 Торяник, Дмитро Олександрович.
Вища та прикладна математика. Індивідуальні завдання [Електронний ресурс] : навч. посібник / Д. О. Торяник ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2017. - 109 с. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4481 (Репозітарій). - Б. ц.
Повний текстПовний текст
35
Дослідження особливостей складу кріодобавок із суданської троянди та шипшини [Текст] / І. С. Пілюгіна, О. Ф. Аксьонова, М. В. Артамонова, Н. В. Шматченко, Д. О. Торяник // Scientific Letters of Academic Society of Michal Baludansky. - Kosice, 2017. - Vol. 5, No. 4. - P. 97-102
36 Торяник, Дмитро Олександрович.
Використання анімаційних роликів під час викладання деяких тем дисципліни «Вища математика» [Текст] / Д. О. Торяник, В. В. Сєдунова // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Імплементація нових стандартів освіти : тези доп. XIV Всеукр. наук.-метод. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 29 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 336-337
37 Кондакова, А. М.
Наближене обчислення визначених інтегралів методом Сімпсона [Текст] / А. М. Кондакова, наук. керівник Д. О. Торяник // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 425
2013
38
Вода в пищевых продуктах и для пищевых продуктов [Текст] : монография / Н. И. Погожих, А. О. Пак,. - Харків : ХДУХТ, 2013. - 177 с. - Б. ц.
2011
39 Григоренко, А. М.
Оптимізація технологічного процесу виробництва желейної продукції на основі драглеутворювачів різної прирди методом математичного моделювання [Текст] / А. М. Григоренко, Д. О. Торяник, А. Л. Фощан // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 19 трав. 2011 р. - Харків : ХДУХТ, 2011. - Ч. 2. - С. 74-75
Повний текст
2004
40
Основи наукових досліджень та технічної творчості [Текст] : робочий зошит для виконання лаб. практикуму з дисципліни з використанням комп’ют. обробки результатів дослідж. для студентів рівня підгот. бакалавра за проф. спрямуванням 6.0917 Харчова технологія та інженерія / Г. М. Лисюк, І. М. Фоміна, О. М. Сибірякова, О. М. Постнова, Д. О. Торяник, О. В. Неміріч. - 2-е вид., перероб. - Харків : ХДУХТ, 2004. - 43 с. - Б. ц.
2003
41 Торяник, О. І.
Використання системного пакету HyperChem у навчальному процесі [Текст] / О. І. Торяник, Д. О. Торяник, А. Л. Фощан // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців : тези доп. Міжнар. наук.-метод. конф., присвяч. 65-річчю з дня народж. д-ра техн. наук, проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Бєляєва М. І., м. Харків, 19 листоп. 2003 р. - Харків : ХДУХТ, 2003. - С. 91-93