Желєва Тетяна Сергіївна


Усі роботи автора Роботи, що індексуються у Scopus Роботи, що індексуються у WoS Із повним текстом

Науковий доробок в БД "Праці науковців ДБТУ" та БД "Охоронні документи"

Бібліографічний опис Посилання
2024
1
Удосконалення технології напівфабрикатів м'ясних реструктурованих заморожених [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва, А. Т. Інжиянц, О. Б. Дроменко // Прогресивні техніка та технології харч. вир-в ресторан. госп-ва і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ДБТУ, 2024. - Вип. 1 (35). - С. 85-96
Повний текст
2
Наукові та практичні аспекти запровадження принципів ощадливого виробництва (Lean Production) в технологіях продукції м’ясопереробної галузі [Текст] : звіт про наук.-дослідну роботу (остаточний) / В. М. Онищенко, О. І. Черевко, Н. Г. Гринченко, М. О. Янчева, Т. М. Головко, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, Т. С. Желєва, А. В. Онищенко, С. Т. Інжиянц, О. І. Янушкевич, В. О. Біляєв, С. О. Шолудько. - Харків : ДБТУ, 2024. - 97 с. - Б. ц.
Повний текст
3 Онищенко, В'ячеслав Миколайович.
Програма та методичні вказівки до навчальної практики [Текст] : для студентів РВО бакалавр спец. 181 Харчові технології ОПП Технології харчових виробництв / В. М. Онищенко, В. А. Большакова, Т. С. Желєва. - Харків : ДБТУ, 2024. - 19 с. - Б. ц.
4
Design of a universal low-temperature rotary apparatus for making meat and vegetable products considering the integrated adaptive mechanism [Electronic resource] / A. Zahorulko, N. Penkina, T. Zhelieva, H. Chmil, M. Prykhodko, O. Kobets, S. Need // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2024. - Vol. 3, Issue 11 (129). - P. 14-24. - DOI 10.15587/1729-4061.2024.305550. -
Повний текстПовний текст
5 Янчева, Марина Олександрівна.
Дослідження впливу окремих компонентів та їх сумішей на властивості м’ясних модельних систем під час реструктурування [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва, А. Т. Інжиянц // Відповідальне виробництво та споживання: реалізація в нових поколіннях харчової продукції : кол. монографія. - Riga : Baltija Publishing, 2024
6
Development of a universal low-temperature rotary device for the production of meat and vegetable products taking into account the integrated adaptive mechanism [Text] / A. Zahorulko, N. Penkina, T. Zheleva, G. Chmil, M. Prykhodko, O. Kobets // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2024. - Vol. 3, Issue 11 (129). - P. 14-24
7 Загорулько, Андрій Миколайович.
Актуальність виробництва багатоцільових полікомпонентних органічних напівфабрикатів та продуктів харчування в умовах сьогодення [Текст] / А. М. Загорулько, Т. С. Желєва, Н. В. Титаренко // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : програма та тези матеріалів ХIІІ Міжнар. наук.-техн. конф., м. Київ, 21 листоп. 2024 р. - Київ : НУХТ, 2024. - С. 321-322
8 Щербак, К. О.
Характеристика харчових волокон та вивчення їх поведінки у водних розчинах [Текст] / Т. С. Желєва, К. О. Щербак, О. І. Кармазов // Науковий вісник Полтав. ун-ту економіки і торгівлі. Серія: Техн. науки. - 2024. - № 1. - С. 53-69
9 Желєва, Тетяна Сергіївна.
Перспективи використання горіхоплідних у виробництві виробів із січеного м’яса [Текст] / Т. С. Желєва, В. А. Большакова // Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації : тези доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., 23-24 трав. 2024 p. - Київ : НУХТ, 2024. - С. 29-30
10 Лой, В. В.
Обґрунтування перспектив використання суміші «KrioMeat» у складі м՚ясних заморожених напівфабрикатів [Текст] / В. В. Лой ; наук. керівник Т. С. Желєва // Інноваційні технології розвитку харчових виробництв та ресторанної індустрії: наукові пошуки молоді : тези доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, 7 листоп. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 121
Повний текст
11 Шириня, Н. С.
Насіння чіа – перспективна нетрадиційна сировина для м’ясопереробної галузі [Текст] / Н. С. Шириня ; наук. керівник Т. С. Желєва // Інноваційні технології розвитку харчових виробництв та ресторанної індустрії: наукові пошуки молоді : тези доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, 7 листоп. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 138
Повний текст
12 Желєва, Тетяна Сергіївна.
Актуальні проблеми та тенденції розвитку сучасної м'ясопереробної галузі [Текст] / Т. С. Желєва, К. С. Щербак, О. І. Кармазов // Молодь і індустрія 4.0 в XXI столітті : матеріали ХХ Міжнар. форуму молоді, 4-5 квіт. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 88
Повний текст
13 Желєва, Тетяна Сергіївна.
Перспективи використання нетрадиційних видів сировини у складі м’ясних виробів [Текст] / Т. С. Желєва // Сучасні тренди і перспективи в галузі переробки м’яса і молока : програма та тези матеріалів V Міжнар. наук.-практ. конф., 18 верес. 2024 р. - Київ : НУХТ, 2024. - С. 115
14 Большакова, Вікторія Анатоліївна.
Розробка технології збагачених продуктів з м’яса для харчування дітей [Текст] / В. А. Большакова, Т. С. Желєва // Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації : тези доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., 23-24 трав. 2024 p. - Київ : НУХТ, 2024. - С. 186-187
2023
15Пат. 153061 Україна, МПК A23B 4/06, A23L 13/60, A23L 13/40, A23L 29/00.
Спосіб виробництва напівфабрикату м'ясного реструктурованого замороженого [Текст] / М. О. Янчева, О. Б. Дроменко, В. А. Большакова, В. М. Онищенко, А. Т. Інжиянц, С. Т. Інжиянц, Т. С. Желєва. - № u202203668 ; Заявл. 03.10.2022 ; Опубл. 17.05.2023, Бюл. № 20. - Б. ц.
Повний текст
16Пат. 153061 Україна, МПК A23B4/06, A23L13/60, A23L13/40, A23L29/00.
Спосіб виробництва напівфабрикату м’ясного реструктурованого замороження [Текст] / М. О. Янчева, О. Б. Дроменко, В. А. Большакова, В. М. Онищенко, А. Т. Інжиянц, С. Т. Інжиянц, Т. С. Желєва ; власник Держ. біотехн. ун-т. - № u202203668 ; Заявл. 03.10.2022 ; Опубл. 18.05.2023, Бюл. № 20. - 2 с. - Б. ц.
Повний текст
17
Improving the production technique of meat chopped semi-finished products with the addition of dried semifinished product with a high degree of readiness [Electronic resource] / A. Zahorulko, A. Zagorulko, M. Yancheva, O. Savinok, L. Yakovets, T. Zhelieva, O. Skoromna, L. Sushko, A. Kainash, N. Tytarenko // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2023. - Vol. 2, Issue 11(122). - P. 6-14. - DOI 10.15587/1729-4061.2023.276249. -
Повний текстПовний текстПовний текст
18 Калюжна, Ю.
Перспективи використання горіхоплідних у складі заморожених напівфабрикатів із січеного м’яса [Текст] / Ю. Калюжна ; наук. керівник Т. С. Желєва // Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика : збірник тез доп. ІІІ Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених, аспірантів і студендів з міжнар. участю, м. Львів, 18 трав. 2023 р. - Львів : ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2023. - С. 287-288
Повний текст
19 Желєва, Тетяна Сергіївна.
Використання нетрадиційних видів м’ясної сировини у складі напівкопчених ковбас [Текст] / Т. С. Желєва // Сучасні тренди і перспективи в галузі переробки м’яса і молока : тези матеріалів IV Міжнар. наук.-практ. конф., м. Київ, 21 верес. 2023 р. - Київ : НУХТ, 2023. - С. 92-93
Повний текст
20 Желєва, Тетяна Сергіївна.
Передумови використання натуральних харчових добавок у складі м’ясних продуктів [Текст] / Т. С. Желєва, К. О. Щербак // Food Аdditives. Healthy Man and Human Patient Diet : proceedings of Х International scientific and practical internet conference, November 10, 2023. - Prague : Oktan-Print s.r.o., 2023. - P. 25
Повний текст
21
Харчові технології [Текст] : метод. вказівки до виконання курс. проекту з дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Технології харчових продуктів тваринного походження / авт.-уклад.: Н. Г. Гринченко, Т. С. Желєва. - Харків : ДБТУ, 2023. - 21 с. - Б. ц.
2022
22
Актуальні проблеми технології галузі [Текст] : збірник тест. завдань для самост. підгот. та перевірки знань студентів ден. та заочн. форм навчання спец. 181 Харчові технології ступеня вищ. освіти бакалавр / уклад.: М. О. Янчева, Т. С. Желєва. - Харків : ДБТУ, 2022. - 33 с. - Б. ц.
Повний текст
23Пат. 152033 Україна, МПК A23B 4/06, A23L 3/36.
Спосіб одержання суміші кріостабілізуючої для виробництва заморожених м'ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / Т. С. Желєва, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, В. М. Онищенко, М. О. Янчева, Н. В. Камсуліна, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Т. В. Черемська, С. Б. Омельченко ; власник Держ. біотехнол. ун-т. - № u 2021 06957 ; Заявл. 06.12.2021 ; Опубл. 19.10.2022, Бюл. № 42. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
24Пат. 151877 Україна, МПК A23C19/08.
Спосіб отримання пастили білкової [Текст] / Антанус Даюб, Ф. В. Перцевой, Н. В. Камсуліна, П. В. Гурський, С. Б. Омельченко, Т. С. Желєва, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Т. В. Черемська, М. В. Янчик ; власник Держ. біотехн. ун-т. - № u202106768 ; Заявл. 29.11.2021 ; Опубл. 28.09.2022, Бюл. № 39. - 5 с. - Б. ц.
Повний текст
25 Желєва, Тетяна Сергіївна.
Удосконалення технології виробництва заморожених напівфабрикатів із м’яса птиці [Текст] / Т. С. Желєва, С. О. Чернишов // Інноваційні технології розвитку харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, м. Харків, 26 жовт. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 58
26 Желєва, Тетяна Сергіївна.
Заморожені напівфабрикати з м’яса та особливості їх ринку [Текст] / Т. С. Желєва, Ю. С. Калюжна // Інноваційні технології розвитку харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, м. Харків, 26 жовт. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 57
27 Желєва, Тетяна Сергіївна.
Дистанційне навчання як форма сучасної освіти [Текст] / Т. С. Желєва // Управління та інновації в освіті: досвід, проблеми та перспективи : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Одеса, ПНПУ ім. К. Д. Ушинського, 27-28 жовт. 2022 р. - 2022. - С. 129-132
Повний текст
28 Желєва, Тетяна Сергіївна.
Використання харчових добавок рослинного походження у складі заморожених м’ясних виробів [Текст] / Т. С. Желєва // Науковий вісник Полтав. ун-ту економіки і торгівлі. Серія: Техн. науки. - 2022. - № 3. - С. 51-63
29Пат. 152032 Україна, МПК A23B4/06.
Спосіб отримання суміші кріостабілізуючої для виробництва заморожених м’ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / Т. С. Желєва, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, В. М. Онищенко, М. О. Янчева, Н. В. Камсуліна, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Т. В. Черемська, С. Б. Омельченко ; власник Держ. біотехн. ун-т. - № u202106955 ; Заявл. 06.12.2021 ; Опубл. 19.10.2022. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
30
Технологія м`ясних продуктів функціонального призначення [Текст] : збірник тест. завдань для самост. підгот. та перевірки знань для студентів ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології ступеня вищ. освіти магістр / уклад.: Н. В. Камсуліна, Т. С. Желєва. - Харків : ДБТУ, 2022. - 21 с. - Б. ц.
Повний текст
31Пат. 151879 Україна, МПК A23L21/10.
Спосіб отримання пастили [Текст] / Антанус Даюб, Ф. В. Перцевой, Н. В. Камсуліна, П. В. Гурський, С. Б. Омельченко, Т. С. Желєва, С. Л. Юрченко, М. Б. Колеснікова, Т. В. Черемська, М. В. Янчик ; власник Держ. біотехн. ун-т. - № u202106774 ; Заявл. 29.11.2021 ; Опубл. 28.09.2022, Бюл. № 39. - 6 с. - Б. ц.
Повний текст
32
Інноваційні технології м’ясних продуктів [Текст] : навч. посібник / М. О. Янчева, Н. Г. Гринченко, О. Б. Дроменко, Т. С. Желєва. - Харків : ДБТУ, 2022. - 120 с. - Б. ц.
33
Технологія м’ясних продуктів функціонального призначення [Текст] : збірник тест. завдань для самост. підгот. та перевірки знань студентів з дисципліни, для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Технології харчових продуктів тваринного походження СВО магістр / уклад.: Н. В. Камсуліна, Т. С. Желєва. - Харків : ДБТУ, 2022. - 32 с. - Б. ц.
34 Желєва, Тетяна Сергіївна.
Визначення впливу харчових добавок рослинного походження на функціонально-технологічні властивості м’ясних напівфабрикатів у тістовій оболонці [Текст] / Т. С. Желєва // Інноваційні технології та перспективи розвитку м'ясопереробної галузі : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф., м. Київ, 18 жовт. 2022 р. - Київ : НУХТ, 2022. - С. 154-155
Повний текст
35Пат. 152033 Україна, МПК A23B4/06, A23L3/36.
Спосіб отримання суміші кріостабілізуючої для виробництва заморожених м’ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / Т. С. Желєва, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, В. М. Онищенко, М. О. Янчева, Н. В. Камсуліна, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Т. В. Черемська, С. Б. Омельченко ; власник Держ. біотехн. ун-т. - № u202106957 ; Заявл. 06.12.2021 ; Опубл. 19.10.2022. - 2 с. - Б. ц.
Повний текст
36Пат. 151578 Україна, МПК A23L 21/10.
Спосіб отримання пастили білкової [Текст] / Антанус Даюб, Ф. В. Перцевой, Н. В. Камсуліна, П. В. Гурський, С. Б. Омельченко, Т. С. Желєва, С. Л. Юрченко, М. Б. Колеснікова, Т. В. Черемська, М. В. Янчих ; власник Держ. біотехн. ун-т. - № u202106787 ; Заявл. 29.11.2021 ; Опубл. 17.08.2022, Бюл. № 33. - 6 с. - Б. ц.
Повний текст
2021
37 Камсуліна, Наталія Валеріївна.
Перспективи використання модифікованих крохмалів у технології м’ясних виробів [Текст] / Н. В. Камсуліна, Т. С. Желєва // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 18 трав. 2021 р. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 2. - С. 69-70
38 Желєва, Тетяна Сергіївна.
Застосування в м’ясній промисловості харчових добавок та інгредієнтів на основі гідроколоїдів [Текст] / Т. С. Желєва, А. Р. Розуменко // Modern Aspects of Science and Practice : XІ International Scientific and Practical Conference, Melbourne, November 30 – December 3, 2021. - 2021. - P. 570-572
Повний текст
39 Желєва, Тетяна Сергіївна.
Вплив харчових добавок рослинного походження на функціонально-технологічні властивості заморожених м’ясних напівфабрикатів [Текст] / Т. С. Желєва, А. Р. Розуменко // Таврійський наук. вісник. Серія: Техн. науки. - Херсон : Гельветика, 2021. - № 4. - С. 47-53
Повний текст
40 Большакова, Вікторія Анатоліївна.
Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців [Текст] / В. А. Большакова, Т. С. Желєва // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 18 трав. 2021 р. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 232-235
41 Неймак, Л. Р.
Перспективи використання біологічно активних добавок на основі топінамбура у складі м’ясних виробів [Текст] / Л. Р. Неймак, наук. керівник Т. С. Желєва // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти, м. Харків, 8 квіт. 2021 р. - 2021. - С. 52
42 Ключка, Д. С.
Дослідження процесів набрякання харчових волокон [Текст] / Д. С. Ключка, наук. керівник Т. С. Желєва // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти, м. Харків, 8 квіт. 2021 р. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 49
43
Харчові технології [Текст] : збірник тест. завдань для самост. підгот. та перевірки знань студентів з дисципліни, для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Технології харчових продуктів тваринного походження СВО бакалавр / уклад.: Н. В. Камсуліна, Т. С. Желєва. - Харків : ДБТУ, 2021. - 40 с. - Б. ц.
Повний текст
44 Камсуліна, Наталія Валеріївна.
Дослідження фізико-хімічних та функціонально-технологічних властивостей нативних та модифікованих крохмалів [Текст] / Н. В. Камсуліна, Т. С. Желєва // Науковий вісник Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - Мелітополь : ТДАТУ, 2021
Повний текст
45 Большакова, Вікторія Анатоліївна.
Технологія продуктів оздоровчого харчування (у схемах і таблицях) [Текст] : навч. посібник / В. А. Большакова, М. О. Янчева, Т. С. Желєва. - Харків : ДБТУ, 2021. - 98 с. - Б. ц.
46 Янчева, Марина Олександрівна.
Технологія оздоровчих харчових продуктів (у схемах і таблицях) [Текст] : навч. посібник / М. О. Янчева, В. А. Большакова, Т. С. Желєва. - Харків : ДБТУ, 2021. - 97 с. - Б. ц.
Повний текст
47 Камсуліна, Наталія Валеріївна.
Вплив крохмалю на функціонально-технологічні показники м’ясних емульсійних систем [Текст] / Н. В. Камсуліна, Т. С. Желєва, Д. Г. Бубенець // Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., Мелітополь, 01-26 листоп. 2021 р. - Мелітополь : ТДАТУ, 2021. - С. 210-212
Повний текст
48 Желєва, Тетяна Сергіївна.
Використання крохмалю в м’ясній промисловості [Текст] / Т. С. Желєва, Н. В. Камсуліна // Science and Practice : Implementation to Modern Society of X International Scientific and Practical Conference, Manchester, June 4-5, 2021. - Manchester : Peal Press Ltd., 2021. - P. 649-651
Повний текст
2020
49
Сировинні ресурси технології галузі [Електронний ресурс] : опор. конспект лекцій для студентів ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології (освіт.-проф. программа Технології харчових продуктів тваринного походження) ступеня вищ. освіти бакалавр / Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі ; уклад. Н. Г. Гринченко, Т. С. Желєва. - Харків : [б. в.], 2020. - 117 с. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/5019 (Репозітарій). - Бібліогр.: с. 116-117. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
50 Желєва, Тетяна Сергіївна.
Перспективи використання фаршу м’ясного замороженого з сумішшю «KRIOMEAT» в сегменті HORECA [Текст] / Т. С. Желєва // Innovative development of hotel and restaurant industry and food production : proceedings of I International scientific and practical Internet conference. - Prague : Oktan-Print s.r.o., 2020. - С. 36-37
Повний текст
51
Харчові технології [Електронний ресурс] : опор. конспект лекцій для студентів ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології (освіт-проф. програма Технології харчових продуктів тваринного походження) ступеня вищ. освіти бакалавр / Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі ; уклад. Н. В. Камсуліна, Т. С. Желєва. - Харків : [б. в.], 2020. - 121 с. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/5014 (Репозітарій). - Бібліогр.: с. 116-121. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
52 Бойченко, Є. В.
Критерії вибору харчових інгредієнтів для кріостабілізаційних систем [Текст] / Є. В. Бойченко, наук. керівник Т. С. Желєва // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 52
53
Харчові технології [Електронний ресурс] : метод. вказівки до лаб. занять та самост. роботи для студентів ден. та заоч. форми навчання спец. 181 Харчові технології (освіт.-проф. программа Технології харчових продуктів тваринного походження) ступеня вищ. освіти бакалавр. Ч. 3 / Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі ; уклад. Н. В. Камсуліна, Т. С. Желєва. - Харків : [б. в.], 2020. - 78 с. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/5018 (Репозітарій). - Б. ц.
Повний текстПовний текст
54 Zhelieva, Tetiana.
Using sunflower protein as a component of forcemeats for frozen semi-processed minced meat products [Electronic resource] / T. Zhelieva, N. Kamsulina, O. Pavlova // Journal of Food Science and Technology-Ukraine. - 2020. - Vol. 14, Issue 4. - P. 52-61. - DOI 10.15673/fst.v14i4.1915. -
Повний текстПовний текстПовний текст
55 Розуменко, А. Р.
Перспективи використання інгредієнтів кріозахисної дії в складі замороженої м’ясної продукції [Текст] / А. Р. Розуменко, наук. керівник Т. С. Желєва // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 65
56 Камсуліна, Наталія Валеріївна.
Вивчення ступеня відновлення порошку білка соняшнику [Текст] / Н. В. Камсуліна, Т. С. Желєва // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 75-76
57 Желєва, Тетяна Сергіївна.
Основні проблеми системи вищої освіти України в умовах європейського освітнього простору [Текст] / Т. С. Желєва // Синергетична концепція розвитку студентоцентрованого навчання – забезпечення якості вищої освіти : тези Другої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 25 верес. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 53-54
58 Zhelieva, Tetiana.
Innovative ways to improve the production technology of meat loaves [Text] / T. Zhelieva // Modern Global Trends in the Development of Innovative Scientific Researches : Proceedings of International Scientific Conference, Riga, March 20, 2020. - Riga : Baltija Publishing, 2020. - С. 120-124
Повний текст
59 Kamsulina, Nataliya.
The use of sunflower proteins in the composition of minced meat for frozen meat cut semi-finished products [Text] / N. Kamsulina, T. Zhelieva, O. Pavlova // Food Science and Technology. - 2020. - Vol. 14, Issue 4. - С. 50-61
2019
60
Актуальні проблеми технології галузі [Електронний ресурс] : метод. вказівки до лаб. занять та самост. роботи для студентів спец. 181 Харчові технології» (освіт.-проф. програма Технології харчових продуктів тваринного походження) ступеня вищ. освіти бакалавр / уклад. М. О. Янчева, Т. С. Желєва ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б .в.], 2019. - 34 с. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5020 (Репозітарій). - Бібліогр.: с. 34. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
61
Якість, безпечність і конкурентоспроможність напівфабрикатів м’ясних посічених заморожених з використанням композицій кріостабілізуючої дії [Текст] : монографія. Ч. 3 / М. О. Янчева, О. О. Гринченко, В. А. Гросул, О. Б. Дроменко, Т. С. Желєва. - Харків : ХДУХТ, 2019. - 113 с. - Б. ц.
62 Камсуліна, Наталія Валеріївна.
Вивчення функціонально-технологічних властивостей білків соняшнику [Текст] / Н. В. Камсуліна, Т. С. Желєва, О. В. Павлова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Вип. 2 (30). - С. 24-35
2018
63
Теоретичне та експериментальне обґрунтування використання композицій кріостабілізуючої дії в технології напівфабрикатів м’ясних посічених заморожених [Текст] : монографія / М. О. Янчева, О. О. Гринченко, В. О. Потапов, О. Б. Дроменко, Т. С. Желєва. - Харків : ХДУХТ, 2018. - 116 с. - Б. ц.
Повний текст
64
Технологічні основи виробництва напівфабрикатів м’ясних посічених заморожених з використанням композицій кріостабілізуючої дії [Текст] : монографія / О. О. Гринченко, М. О. Янчева, О. Б. Дроменко, Т. С. Желєва, М. І. Погожих. - Харків : ХДУХТ, 2018. - 99 с. - Б. ц.
65 Желєва, Тетяна Сергіївна.
Дослідження біологічної цінності напівфабрикатів м’ясних посічених заморожених із використанням сумішей "KrioMeat" під час зберігання [Текст] / Т. С. Желєва, М. О. Янчева, О. О. Гринченко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2018. - Вип. 2 (28). - С. 31-45
Повний текст
66
Екологічна упаковка для м’ясопродуктів – шлях до безпечного майбутнього України [Текст] / В. С. Бараннік, В. А. Румянцев ; наук. керівник Т. С. Желєва // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, Харків. держ. ун-т харчування та торгілі, 19 квіт. 2018 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2018. - Ч. 1. - С. 51
67 Янчева, Марина Олександрівна.
Суміші «Кriomeat» у технологіях виробництва напівфабрикатів м’ясних посічених заморожених [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва, В. А. Большакова // The development of technical sciences: problems and solutions : Conference Proceedings, April 27-28, 2018. - Brno : Baltija Publishing, 2018. - P. 29-31
Повний текст
68 Мороз, Д. Д.
Використання гідроколоїдів під час виробництва м’ясних посічених заморожених напівфабрикатів [Текст] / Д. Д. Мороз, Т. С. Желєва // Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини : матеріали VIIІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 19-20 квіт. 2018 р. - Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2018. - С. 93-94
Повний текст
69
Study of influence of freezing-defrosting on thermophysical properties of meat systems [Text] / M. Yancheva, O. Dromenko, V. Potapov, O. Grinchenko, T. Zhelieva // EUREKA: Life Sciences. - 2018. - Issue 1. - P. 32-38
Повний текст
70
Development of a physical-mathematical model for the process of crystallization of meat systems [Electronic resource] / M. Yancheva, O. Dromenko, V. Potapov, O. Grinchenko, T. Zhelieva // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2018. - Vol. 1, Issue 11-91. - P. 50-55. - DOI 10.15587/1729-4061.2018.120793. -
Повний текстПовний текстПовний текст
2017
71 Півень, Т. С.
Стан та перспективи розвитку ринку заморожених м’ясних напівфабрикатів у тістовій оболонці [Текст] / Т. С. Півень, наук. керівник Т. С. Желєва // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 118-119
72 Бердник, С. Г.
Удосконалення технології виробництва заморожених напівфабрикатів із м’яса птиці [Текст] / С. Г. Бердник, наук. керівник Т. С. Желєва // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 95
73 Желєва, Тетяна Сергіївна.
Сучасні тенденції використання гідроколоїдів у ковбасних виробах [Текст] / Т. С. Желєва, Н. О. Галушко // Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького : матеріали Міжнар. конф., 11-12 трав. 2017 р. - Львів : ЛНУВМБ ім. С. З. Ґжицького, 2017. - Ч. 3. - С. 15-16
Повний текст
74 Желєва, Тетяна Сергіївна.
Дистанційне навчання – форма сучасної електронної освіти [Текст] / Т. С. Желєва // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Імплентація нових стандартів освіти : тези доп. XIV Всеукр. наук.-метод. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 29 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 215-216
75
Інноваційні технології м’ясних продуктів [Електронний ресурс] : опор. конспект лекцій / уклад.: М. О. Янчева, Т. С. Желєва. - Харків : ХДУХТ, 2017. - 43 с. - Б. ц.
Повний текст
76 Желєва, Тетяна Сергіївна.
Технологічні аспекти використання гідроколоїдів та сумішей на їх основі у технологіях ковбасних виробів [Текст] / Т. С. Желєва, Н. О. Галушко // Молодий вчений. - 2017. - № 4 (44). - С. 523-527
Повний текст
2016
77
Технологія м'ясних продуктів функціонального призначення [Текст] : опор. конспект лекцій для студентів ден. та заоч. форм навчання напрямом підгот. 7.05170101, 8.05170101 Харчові технології та інженерія спец. Технології зберігання, консервування та переробки м'яса / уклад.: Н. В. Камсуліна, Т. С. Желєва. - Харків : ХДУХТ, 2016. - 47 с. - Б. ц.
Повний текст
78 Пернеровська, А. С.
Сучасні аспекти використання харчових волокон під час виробництва функціональних м’ясних продуктів [Текст] / А. С. Пернеровська, Т. С. Желєва // Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини : матеріали VII Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. - Кривий Ріг : Вид. ФОП Чернявський Д. О., 2016. - С. 98-99
Повний текст
79
Дослідження стану вологи м’ясних модельних систем з використанням композицій кріостабілізуючої дії [Текст] / М. О. Янчева, М. І. Погожих, О. Б. Дроменко, Т. С. Желєва // Перспективи розвитку м'ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті євроінтеграції : матеріали П'ятої Міжнар. наук.-техн. конф., 7-8 листоп. 2016 р. - Київ : НУХТ, 2016. - С. 89-90
Повний текст
2015
80 Янчева, Марина Олександрівна.
Вплив заморожування-розморожування на білкову складову та мікроструктуру м’ясних систем [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва // Продовольча індустрія АПК. - 2015. - № 3. - С. 33-37
Повний текст
81 Янчева, Марина Олександрівна.
Функціонально-технологічні властивості м’ясних модельних систем з використанням сумішей кріопротекторної дії [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва // Харчова наука і технологія. - 2015. - № 1 (30). - С. 70-74
Повний текст
82 Желєва, Тетяна Сергіївна.
Технологія напівфабрикатів м'ясних посічених заморожених з використаннями кріопротекторної дії [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування : захищена 17.12.2015 / Т. С. Желєва ; наук. керівник М. О. Янчева ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2015. - 22 с. - Бібліогр.: с. 16-19. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
83Пат. 95893 Україна, МПК A23B 4/06, A23L 1/314.
Суміш кріопротекторна "Kriomeat" СК 002 для виробництва заморожених м'ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва, О. О. Гринченко, В. А. Большакова, Н. Г. Гринченко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201408188 ; Заявл. 21.07.2014 ; Опубл. 12.01.2015, Бюл. № 1. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2014
84
Research of processes of swelling of food hydrocolloids for production of the frozen meat chopped products [Текст] / T. Zheleva, M. Yancheva, Ju. Dyrda, S. Samojlenko, О. Hrynchenko // Innovative development trends in modern technical sciences: problems and prospects : research articles. - San Francisco : B&M Publishing, 2014. - P. 56-63
Повний текст
85Пат. 94146 Україна, МПК A23B 4/06, A23L 1/31, A23L 1/314.
Спосіб виробництва заморожених м'ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва, О. О. Гринченко, В. А. Большакова, Н. Г. Гринченко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201406735 ; Заявл. 16.06.2014 ; Опубл. 27.10.2014, Бюл. № 20. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
86Пат. 94147 Україна, МПК A23B 4/06, A23L 1/314.
Суміш кріопротекторна "Kriomeat" СК 001 для виробництва заморожених м'ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва, О. О. Гринченко, В. А. Большакова, Н. Г. Гринченко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201406742 ; Заявл. 16.06.2014 ; Опубл. 27.10.2014, Бюл. № 20. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
87
Cryoscopy research of solutions of food ingredients of polisaccharide nature [Electronic resource] / M. Yancheva, T. Zheleva, N. Pogozhych, O. Hrynchenko // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2014. - Vol. 2, Issue 12. - С. 84-89. - DOI 10.15587/1729-4061.2014.23513. -
Повний текстПовний текст
88
Кріоскопічні дослідження розчинів харчових інгредієнтів полісахаридної природи [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва, М. І. Погожих, О. О. Гринченко // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2014. - № 2/12 (68). - С. 84-89
Повний текст
89 Янчева, Марина Олександрівна.
Розробка суміші кріопротекторної для використання у технологіях м’ясних заморожених виробів [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва // Технічні науки: стан, досягнення і перспективи розвитку м’ясної, олієжирової та молочної галузей : матеріали Другої Міжнар. наук.-техн. конф., 25-26 берез. 2014 р. - Київ : НУХТ, 2014. - С. 28-29
Повний текст
90 Янчева, Марина Олександрівна.
Вивчення властивостей гідроколоїдів під час процесу заморожування-розморожування [Текст] / М. О. Янчева, В. А. Большакова, Т. С. Желєва // Харчова промисловість. - 2014. - № 16. - С. 42-45
Повний текст
2013
91 Желева, Татьяна Сергеевна.
Перспективы использования комплексных добавок криопротекторного действия в технологии мясных замороженных полуфабрикатов [Текст] / Т. С. Желева, М. А. Янчева // Наука о питании: технологии, оборудование и безопасность пищевых продуктов : материалы Междунар. науч.-практ. конф. - Саратов, 2013. - С. 63-65
Повний текст
2012
92 Желєва, Тетяна Сергіївна.
Актуальність виробництва функціональних харчових продуктів з оптимізованим жирнокислотним складом [Текст] / Т. С. Желєва, Н. В. Федак, А. М. Діхтярь // Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі, 25 квіт. 2012 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2012. - Ч. 1. - С. 9
2011
93 Федак, Наталя Василівна.
Актуальність виробництва функціональних харчових продуктів з оптимізованим жирнокислотним складом [Електронний ресурс] / Н. В. Федак, А. М. Діхтярь, Т. С. Желєва // Сучасний ринок товарів та проблеми здорового харчування : матеріали Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., м. Харків, 20-21 жовт. 2011 р. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 177-178
Повний текст
94
Особливості технології функціональних харчових продуктів на основі жировмісної сировини з оптимізованим жирнокислотним складом [Текст] / Т. С. Желєва, Н. В. Федак, Т. М. Хаустова, А. М. Діхтярь // Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, готельного, ресторанного господарств і торгівлі : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, м. Харків, 23 берез. 2011 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2011. - Ч. 1. - С. 19