Якушенко Євген Миколайович


Усі роботи автора Роботи, що індексуються у Scopus Роботи, що індексуються у WoS Із повним текстом

Науковий доробок в БД "Праці науковців ДБТУ" та БД "Охоронні документи"

Бібліографічний опис Посилання
2023
1 Петренко, Олена Володимирівна.
Інформаційно-комп’ютерне забезпечення інженерної діяльності [Текст] : навч.-метод. посібник / О. В. Петренко, Д. П. Семенюк, Є. М. Якушенко. - Харків : ДБТУ, 2023. - 203 с. - Б. ц.
2
Торгове обладнання [Текст] : метод. вказівки до виконання лаборатор. роботи Електронний контрольно-касовий реєстратор МАРІЯ – 301 МТМ з дисципліни за темою Обладнання для розрахунків із покупцями, для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання зі спец. 131 Прикладна механіка / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: Д. П. Семенюк, Є. М. Якушенко. - Харків : [б. в.], 2023. - 51 с. - Б. ц.
3
Торгове обладнання [Електронний ресурс] : метод. вказівки до виконання лаборатор. роботи Штрихове кодування з дисципліни за темою Електронні системи контролю та управління товарно-грошовим обігом, для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання зі спец. 131 Прикладна механіка / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: Д. П. Семенюк, Є. М. Якушенко. - Харків : [б. в.], 2023. - 40 с. : рис., табл. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/33669 (Репозиторій). - Бібліогр.: с. 38. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
4 Якушенко, Євген Миколайович.
Холодильне та кліматичне обладнання з використанням теплової енергії [Текст] / Є. М. Якушенко, Д. П. Семенюк // Нові технології і обладнання харчових та переробних виробництв : матеріали І Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф., м. Полтава, 19-20 квіт. 2023 р. - Полтава : ПДАУ, 2023. - С. 69-72
5 Якушенко, Євген Миколайович.
Хладагент CO2 та його перспективи у рітейлі [Текст] / Є. М. Якушенко, Д. В. Козлов // Молодь і індустрія 4.0 в ХХІ столітті : ХІХ Міжнар. форум молоді, 6-7 квіт. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 266
6 Якушенко, Євген Миколайович.
Теплотехнічні прилади вимірювання кріогенних систем охолодження вантажів, що швидко псуються [Текст] / Є. М. Якушенко, Д. П. Семенюк // Електроенергетика, електромеханіка та технології в АПК : Міжнар. наук.-практ. конф., 9 листоп. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 231-232
7 Семенюк, Дмитро Павлович.
Застосування теплового насосу як перспективного обладнання для зниження енерговитрат при сушінні зернової продукції [Текст] / Д. П. Семенюк, Є. М. Якушенко // Проблеми енергоефективності та якості в процесах сушіння харчової сировини : Всеукр. наук.-практ. конф., 8 черв. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 67-68
8 Семенюк, Дмитро Павлович.
Енергозберігаючі ресурси на підприємствах торгівлі [Текст] / Д. П. Семенюк, Є. М. Якушенко // Нові технології і обладнання харчових та переробних виробництв : матеріали І Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф., м. Полтава, 19-20 квіт. 2023 р. - Полтава : ПДАУ, 2023. - С. 132-136
9 Ляшенко, С. Ю.
Основні етапи проектування систем холодопостачання [Текст] / С. Ю. Ляшенко, наук. керівник Є. М. Якушенко // Електроенергетика, електромеханіка та технології в АПК: наукові пошуки молоді. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 161
10 Якушенко, Євген Миколайович.
Ліофільна сушка харчових продуктів тривалого зберігання [Текст] / Є. М. Якушенко, Д. П. Семенюк // Проблеми енергоефективності та якості в процесах сушіння харчової сировини : Всеукр. наук.-практ. конф., 8 черв. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 69-70
11
Торгове обладнання [Електронний ресурс] : метод. вказівки до виконання лаборатор. роботи Електронний контрольно-касовий апарат SAMSUNG ER 350F-UA з дисципліни за темою Обладнання для розрахунків із покупцями, для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання зі спец. 131 Прикладна механіка / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: Д. П. Семенюк, Є. М. Якушенко. - Харків : [б. в.], 2023. - 48 с. : рис., табл. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/33672 (Реппозиторій). - Бібліогр.: с. 47. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
12 Шатохін, І. С.
Торговельне холодильне обладнання для підприємств рітейлу [Текст] / І. С. Шатохін, наук. керівник Є. М. Якушенко // Електроенергетика, електромеханіка та технології в АПК: наукові пошуки молоді : Всеукр. наук.-практ. конф., 11 квіт. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 169
13
Торгове обладнання [Текст] : метод. вказівки до виконання лаборатор. роботи Штрихове кодування з дисципліни за темою Електронні системи контролю та управління товарно-грошовим обігом, для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання зі спец. 131 Прикладна механіка / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: Д. П. Семенюк, Є. М. Якушенко. - Харків : [б. в.], 2023. - 50 с. - Б. ц.
14
Торгове обладнання [Електронний ресурс] : метод. вказівки до виконання лаборатор. роботи Електронний контрольно-касовий реєстратор МАРІЯ – 301 МТМ з дисципліни за темою Обладнання для розрахунків із покупцями для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання зі спец. 131 Прикладна механіка / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: Д. П. Семенюк, Є. М. Якушенко. - Харків : [б. в.], 2023. - 24 с. : рис., табл. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/33671 (Репозиторій). - Б. ц.
Повний текстПовний текст
15
Торгове обладнання [Текст] : метод. вказівки до виконання лаборатор. роботи Електронний контрольно-касовий апарат SAMSUNG ER350F UA з дисципліни за темою Обладнання для розрахунків із покупцями, для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання зі спец. 131 Прикладна механіка / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: Д. П. Семенюк, Є. М. Якушенко. - Харків : [б. в.], 2023. - 49 с. - Б. ц.
16 Семенюк, Дмитро Павлович.
Застосування електрофізичних методів у холодильній індустрії [Текст] / Д. П. Семенюк, Є. М. Якушенко // Електроенергетика, електромеханіка та технології в АПК : Міжнар. наук.-практ. конф., 9 листоп. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 221-222
2022
17
Історія інженерної діяльності [Електронний ресурс] : метод. рек. для самост. роботи студ. з дисц. за спец. 142 Енергетичне машинобудування перш. (бакалавр.) рівня освіти ден. та заоч. форм навч. / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: О. В. Петренко, Є. М. Якушенко. - Харків : [б. в.], 2022. - 57 с. - Б. ц.
Повний текст
18 Петренко, Олена Володимирівна.
Історія інженерної діяльності [Текст] / О. В. Петренко, Є. М. Якушенко. - Харків : ДБТУ, 2022. - 28 с. - Б. ц.
19 Семенюк, Дмитро Павлович.
Обладнання для холодильної та електромагнітної обробки харчових продуктів [Електронний ресурс] : навч. посібник : у 2 ч. Ч. 1 / Д. П. Семенюк, О. В. Петренко, Є. М. Якушенко ; Держ. біотехнол. ун-т. - Харків : [б. в.], 2022. - 184 с. : рис. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5008 (Репозітарій). - Бібліогр.: с. 182-183. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
20 Махно, М. С.
Особливості вибору холодильного обладнання для роздрібної торгівлі [Текст] / М. С. Махно, наук. керівник Є. М. Якушенко // Сучасна інженерія агропромислових і харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 105-108
21 Якушенко, Євген Миколайович.
Переваги застосування пакету прикладних програм у підготовці фахівця при дистанційному навчанні [Текст] / Є. М. Якушенко, Д. П. Семенюк // Інформаційні технології та менеджмент у вищій освіті та науці : матеріали Міжнар. наук. конф. - Фергана : Baltija Publishing, 2022. - С. 44-48
22 Якушенко, Євген Миколайович.
Особливості вибору холодильного обладнання для роздрібної торгівлі [Текст] / Є. М. Якушенко, М. С. Махно // Сучасна інженерія агропромислових і харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 105-108
23 Якушенко, Євген Миколайович.
Безмашинні засоби охолодження з використанням альтернативних джерел енергії [Електронний ресурс] / Є. М. Якушенко, Д. П. Семенюк // Електроенергетика, електромеханіка та технології в АПК : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 22 груд. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 174-175
Повний текст
24 Семенюк, Дмитро Павлович.
Проектування схем та моделювання без програмного забезпечення при викладанні електротехнічних дисциплін [Текст] / Д. П. Семенюк, Є. М. Якушенко, Е. В. Якушенко // Інформаційні технології та менеджмент у вищій освіті та науці : матеріали Міжнар. наук. конф. - Фергана : Baltija Publishing, 2022. - С. 29-32
25 Якушенко, Євген Миколайович.
Застосування e-Learning при викладанні дисциплін: термодинаміка, теплотехніка та електротехніка [Текст] / Є. М. Якушенко, Д. П. Семенюк, О. В. Петренко // Управління та інновації в освіті: досвід, проблеми та перспективи : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. - Одеса : Південноукр. нац. педагогічного ун-ту ім. К. Д. Ушинського, 2022. - С. 121-123
26 Семенюк, Дмитро Павлович.
Математичне моделювання роботи пропіленглікольового контуру системи холодопостачання птахофабрики [Електронний ресурс] / Д. П. Семенюк, Є. М. Якушенко // Електроенергетика, електромеханіка та технології в АПК : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 22 груд. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 164-165
Повний текст
27 Семенюк, Дмитро Павлович.
Застосування програм комп’ютерного моделювання для виконання лабораторного практикуму під час дистанційного навчання [Текст] / Д. П. Семенюк, Є. М. Якушенко // Управління та інновації в освіті: досвід, проблеми та перспективи : матеріали Міжнар. наук-практ. конф. - Одеса : Південноукр. нац. педагогічного ун-ту ім. К. Д. Ушинського, 2022. - С. 162-163
2021
28 Індик, О. О.
Впровадження енергоефективного холодильного обладнання на підприємствах харчової промисловості [Текст] / О. О. Індик, Є. М. Якушенко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 1. - С. 202
29 Носок, О. В.
Напрямки розвитку харчової промисловості шляхом упровадження нових холодильних технологій обробки сировини [Текст] / О. В. Носок, наук. керівник Є. М. Якушенко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 1. - С. 210
30 Якушенко, Євген Миколайович.
Властивості і застосування трави солерос [Текст] / Є. М. Якушенко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 1. - С. 66
31 Якушенко, Євген Миколайович.
Експериментальні дослідження кінетики температури фільтраційного сушіння під дією підвищеного тиску [Текст] / Є. М. Якушенко, О. Ю. Гриценко // Наукові праці ОНАХТ. - Одеса, 2021. - Т. 85, Вип. 1. - С. 28-33
32 Махно, М. С.
Пробовідбірне пристрій (ПП) для відбору проб скрапленого природного газу (СПГ) [Текст] / М. С. Махно, наук. керівник Є. М. Якушенко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 1. - С. 205
33 Максимова, В. В.
Застосування GOOGLE диску в якості інформаційно-освітньої платформи при створенні дистанційного курсу [Текст] / В. В. Максимова, Є. М. Якушенко // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців : матеріали третьої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 27 трав. 2021 р. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 59-61
34 Якушенко, Євген Миколайович.
Застосування виноградної вичавки для збагачення морозива і заморожених десертів [Текст] / Є. М. Якушенко, В. В. Євлаш // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 18 трав. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 2. - С. 155-156
2020
35 Долгінцев, О. М.
Проєктування і монтаж систем холодопостачання та кондиціонування [Текст] / О. М. Долгінцев, наук. керівник Є. М. Якушенко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 233
36 Якушенко, Євген Миколайович.
Капітальний ремонт агрегатів холодильних герметичних [Електронний ресурс] : навч. посіб. / Є. М. Якушенко, Д. П. Семенюк ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2020. - 99 с. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4774 (Репозітарій). - Б. ц.
Повний текстПовний текст
37
Перспективи застосування систем активної вентиляції регулюючого та модифікованого газового середовища для промислового зберігання плодоовочевої продукції [Текст] / В. О. Потапов, Д. В. Білий, М. М. Цуркан, В. В. Павленко, В. В. Глушенко, Д. П. Семенюк, О. В. Петренко, Є. М. Якушенко, Ф. У. Шингізов, Д. М. Хамітова, С. У. Єркебаєва, Д. В. Білта // Повноцінне харчування: тренди енергоефективного виробництва, зберігання та маркетингу : кол. монографія. - Харків : НАНГУ, 2020. - С. 482
38 Семенюк, Дмитро Павлович.
Капітальний ремонт агрегатів холодильних герметичних [Текст] : навч. посібник / Д. П. Семенюк, Є. М. Якушенко. - Харків : ХДУХТ, 2020. - 160 с. - Б. ц.
39 Леженін, Д. О.
Відновлювальна енергія – альтернатива традиційним джерелам [Текст] / Д. О. Леженін, наук. керівник Є. М. Якушенко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 240
40 Чучман, Д. А.
Переваги та недоліки виносного холоду [Текст] / Д. А. Чучман, наук. керівник Є. М. Якушенко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 257
41 Шатохін, І. С.
Види альтернативних джерел енергії [Текст] / І. С. Шатохін, наук. керівник Є. М. Якушенко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 258
42 Якушенко, Євген Миколайович.
Особливості кріоконсервування і кріосепарації харчової сировини [Текст] / Є. М. Якушенко, Є. Ю. Стоян // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 245-246
43 Шишко, Б. М.
Переваги шокового заморожування сировини [Текст] / Б. М. Шишко, наук. керівник Є. М. Якушенко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 261
44 Максимова, В. В.
Переваги і недоліки дистанційної освіти [Текст] / В. В. Максимова, Є. М. Якушенко // Синергетична концепція розвитку студентоцентрованого навчання – забезпечення якості вищої освіти : тези Другої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 25 верес. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 268-269
2019
45
Задача мінімізації сумарної площі попарних перетинів за лінійного розташування геометричних об’єктів [Текст] / Ю. М. Тормосов, Є. Ю. Стоян, Є. М. Якушенко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - 2019. - Вип. 1 (29). - С. 239-247
46 Якушенко, Євген Миколайович.
Сушіння чорниці в тепломасообмінному модулі [Текст] / Є. М. Якушенко // Проблеми енергоефективності та якості в процесах сушіння харчової сировини : тези VI Всеукр. наук.-практ. конф., 6-7 черв. 2019 р. - Харків : ХДУХТ, 2019. - С. 67-68
Повний текст
47 Борисенко, О. С.
Підвищення ефективності використання великих промислових холодильних систем на основі аміаку [Текст] / О. С. Борисенко, наук. керівник Є. М. Якушенко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, 3 квіт. 2019 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Ч. 1. - С. 313
48 Потапов, Володимир Олексійович.
Технологія нанесення гідрофобного покриття на масообмінні модулі сушарок для сушіння рослинної сировини [Текст] / В. О. Потапов, Є. М. Якушенко, Є. Ю. Стоян // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Вип. 1 (29). - С. 95-102
49
Холодильні машини та установки. Дипломне проектування [Електронний ресурс] : навч. посіб. / О. В. Петренко [та ін.] ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2019. - 176 с. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4477 (Репозітарій). - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2017
50 Потапов, Володимир Олексійович.
Теорія і техніка сушіння термолабільної сировини в установках змішаного енергопідводу [Текст] / В. О. Потапов, Є. М. Якушенко // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : матеріали Міжнар. наук.-техн. конф., 7-8 листоп. 2017 р. - Київ : НУХТ, 2017. - С. 138-139
51 Гладков, С. В.
Сучасне застосування кріогенної техніки [Текст] / С. В. Гладков, наук. керівник Є. М. Якушенко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 385
52 Потапов, Володимир Олексійович.
Розробка тепломасообмінного модуля для проведення процесу сушіння [Текст] / В. О. Потапов, Є. М. Якушенко // Проблеми енергоефективності та якості в процесах сушіння харчової сировини : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 1-2 черв. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 63-64
53 Якушенко, Євген Миколайович.
Перспективні напрями переробки вторинних продуктів із рослинної сировини в харчовій промисловості [Текст] / Є. М. Якушенко // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 18 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 288-289
54 Филипенко, В. М.
Кріогенні рідини та їхні властивості [Текст] / В. М. Филипенко, наук. керівник Є. М. Якушенко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 400
55 Лаврук, В. В.
Застосування спеціальних принтерів для друкування штрих-кодів [Текст] / В. В. Лаврук, наук. керівник Є. М. Якушенко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 391
56 Потапов, Володимир Олексійович.
Масообмінний модуль для реалізації процесу сушіння рослинної сировини [Текст] / В. О. Потапов, Є. М. Якушенко, Є. Ю. Стоян // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Вип. 2 (26). - С. 178-185
Повний текст
57 Стоян, Євген Юрійович.
Один із підходів до рішення класу задач призначення геометричних об’єктів [Текст] / Є. Ю. Стоян, Є. М. Якушенко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Вип. 1 (25). - С. 389-398
Повний текст
58 Тормосов, Ю. М.
Наближений метод пошуку екстремуму функціонала на множині перестановок [Текст] / Ю. М. Тормосов, Є. Ю. Стоян, Є. М. Якушенко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Вип. 2 (26). - С. 334-344
Повний текст
59 Якушенко, Євген Миколайович.
Вплив потоку повітря на температуру рослинної сировини під час сушіння в масообмінному модулі [Текст] / Є. М. Якушенко, Є. Ю. Стоян // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Вип. 1 (25). - С. 195-203
Повний текст
60 Потапов, Володимир Олексійович.
Теорія і техніка сушіння термолабільної сировини в установках змішаного енергопідводу [Текст] / В. О. Потапов, Є. М. Якушенко // Наукові праці. - Київ : НУХТ, 2017. - Т. 23, № 5, Ч. 1. - С. 55-64
61 Неруш, М. О.
Виникнення ефекту надпровідності в матеріалах за низьких температур [Текст] / М. О. Неруш, наук. керівник Є. М. Якушенко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 395
62 Якушенко, Євген Миколайович.
Інноваційний розвиток ВНЗ України в умовах інтеграції у світовий освітній простір [Текст] / Є. М. Якушенко // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Імплементація нових стандартів освіти : тези доп. XIV Всеукр. наук.-метод. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 29 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 133-135
63Пат. 114348 Україна, МПК C09H9/04, A23J3/06.
Спосіб отримання порошку желатину з солюбілізованими речовинами [Текст] / І. С. Пілюгіна, М. В. Артамонова, Є. М. Якушенко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201608383 ; Заявл. 29.07.2016 ; Опубл. 10.03.2017, Бюл. № 5. - 4 с. - Б. ц.
Повний текст
64 Галіцин, Д. К.
Галузі використання кріогенної технології [Текст] / Д. К. Галіцин, наук. керівник Є. М. Якушенко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 384
2011
65 Петренко, Олена Володимирівна.
Сучасні напрямки енергозбереження в галузі харчових індустрій [Текст] / О. В. Петренко, Є. М. Якушенко, К. К. Василець // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : матеріали Міжнар. наук.-прак. конф., м. Харків, 19 трав. 2011 р. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 48-49
2008
66 Погожих, Микола Іванович.
Автоматизована система управління теплообмінного модуля [Текст] / М. І. Погожих, О. С. Сомов, Є. М. Якушенко // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 70-річчю з дня народж. д-ра техн. наук, проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Бєляєва М. І., м. Харкв, 19 листоп. 2008 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2008. - С. 353-354
2007
67 Сомов, А. С.
Выбор базовой конструкциии семейства СТП-сушилок [Текст] / А. С. Сомов, Е. Н. Якушенко, Н. И. Погожих // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 40-річчю Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі, 17 жовт. 2007 р. - Харків, 2007. - С. 249-250
2005
68 Сомов, О. С.
Процес ЗТП-сушіння з кондуктивним підведенням теплоти [Текст] / О. С. Сомов, М. І. Погожих, Є. М. Якушенко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2005. - С. 203-208
2003
69
ЗТП-сушіння харчової рослинної сировини з внутрішнім джерелом теплоти [Текст] / О. С. Сомов, М. І. Погожих, Є. М. Якушенко, М. М. Цуркан // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічне обґрунтування у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : збірник наук. пр., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2003. - С. 272-277
2002
70 Сомов, О. С.
Вплив параметрів потоку сушильного агенту на середньоінтегральну температуру в процесі ЗТП-сушіння [Текст] / О. С. Сомов, М. І. Погожих, Є. М. Якушенко // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічне обґрунтування у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : збірник наук. пр., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2002. - С. 253-258
71 Сомов, А. С.
Сравнительный анализ методов растительного сырья [Текст] / А. С. Сомов, Н. И. Погожих, Е. Н. Якушенко // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-метод. конф., присвяч. 35-річчю академії, 24 жовт. 2002 р. - Харків : ХДАТОХ, 2002. - С. 166-167