2024 |
1 | > Devising a technology for obtaining glued sausage casings from intestinal raw materials using electrophoresis [Electronic resource] / A. Pak, V. Onishchenko, M. Yancheva, N. Grynchenko, A. Pak, S. Inzhyyants, A. Onyshchenko> // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2024. - Vol. 4, Issue 11(130). - P. 67-75. - DOI 10.15587/1729-4061.2024.308603. - | Повний текстПовний текст |
---|
2 | > Удосконалення технології напівфабрикатів м'ясних реструктурованих заморожених [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва, А. Т. Інжиянц, О. Б. Дроменко> // Прогресивні техніка та технології харч. вир-в ресторан. госп-ва і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ДБТУ, 2024. - Вип. 1 (35). - С. 85-96 | Повний текст |
---|
3 | > Formation of functional and technological properties of the film from intestinal raw materials during the drying process [Electronic resource] / A. Pak, V. Onishchenko, M. Yancheva, A. Onyshchenko, N. Grynchenko, S. Inzhyyants> // Journal of Food Science and Technology-Ukraine. - 2024. - Vol. 18, Issue 1. - P. 73-83. - DOI 10.15673/fst.v18i1.2850. - | Повний текстПовний текст |
---|
4 | > Наукові та практичні аспекти запровадження принципів ощадливого виробництва (Lean Production) в технологіях продукції м’ясопереробної галузі [Текст] : звіт про наук.-дослідну роботу (остаточний) / В. М. Онищенко, О. І. Черевко, Н. Г. Гринченко, М. О. Янчева, Т. М. Головко, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, Т. С. Желєва, А. В. Онищенко, С. Т. Інжиянц, О. І. Янушкевич, В. О. Біляєв, С. О. Шолудько. - Харків : ДБТУ, 2024. - 97 с. - Б. ц. | Повний текст |
---|
5 | > Концептуальні напрями удосконалення технології склеєних кишкових плівок [Текст] / В. М. Михайлов, В. М. Онищенко, А. О. Пак, М. О. Янчева> // Продовольчі системи України: повоєнне відновлення та забезпечення сталого розвитку : матеріали Міжнар. наук.-практ. форуму, 15-16 трав. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 79-80 | Повний текст |
---|
6 | > Передгідролізні зміни водопоглинання яловичих черев під впливом кислотної обробки [Текст] / В. М. Онищенко, М. О. Янчева, А. В. Онищенко, С. Т. Інжиянц> // Вісник Нац. технічного ун-ту «ХПІ». Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків : НТУ «ХПІ», 2024. - № 1 (19). - С. 65-69 | |
---|
7 | > Янчева, Марина Олександрівна. Дослідження впливу окремих компонентів та їх сумішей на властивості м’ясних модельних систем під час реструктурування [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва, А. Т. Інжиянц> // Відповідальне виробництво та споживання: реалізація в нових поколіннях харчової продукції : кол. монографія. - Riga : Baltija Publishing, 2024 | |
---|
8 | > Онищенко, В'ячеслав Миколайович. Актуальність гармонізації державних стандартних вимог до кишкової продукції [Текст] / В. М. Онищенко, М. О. Янчева> // Сучасні тренди і перспективи в галузі переробки м’яса і молока : матеріали V Міжнар. наук.-практ. конф., 18 верес. 2024 р. - Київ : НУХТ, 2024. - С. 69-71 | |
---|
9 | > Донцов, Д. Д. Сучасні тренди у виробництві напівфабрикатів м'ясних [Текст] / Д. Д. Донцов, М. О. Янчева> // Молодь і індустрія 4.0 в XXI столітті : матеріали ХХ Міжнар. форуму молоді, 4-5 квіт. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 72 | Повний текст |
---|
10 | > Онищенко, А. В. Дослідження водопоглинання фабрикатів яловичих черев, оброблених харчовими кислотами [Текст] / А. В. Онищенко ; наук. керівник М. О. Янчева> // Інноваційні технології розвитку харчових виробництв та ресторанної індустрії: наукові пошуки молоді : тези доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, 7 листоп. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 72 | Повний текст |
---|
11 | > Горякін, Є. А. Сучасні тренди індустрії харчових продуктів [Текст] / Є. А. Горякін ; наук. керівник М. О. Янчева> // Інноваційні технології розвитку харчових виробництв та ресторанної індустрії: наукові пошуки молоді : тези доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, 7 листоп. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 22 | Повний текст |
---|
12 | > Стасенко, В. А. Перспективи виробництва аналогів м’ясопродуктів [Текст] / В. А. Стасенко ; наук. керівник: Н. Г. Гринченко, М. О. Янчева> // Інноваційні технології розвитку харчових виробництв та ресторанної індустрії: наукові пошуки молоді : тези доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, 7 листоп. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 88 | Повний текст |
---|
2023 |
13 | > Дослідження процесу кондуктивного сушіння плівки багатофункціонального призначення із кишкової сировини [Текст] / В. М. Онищенко, М. О. Янчева, А. О. Пак, А. В. Онищенко> // Проблеми енергоефективності та якості в процесах сушіння харчової сировини : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф., 8 черв. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 31-32 | Повний текст |
---|
14 | >Пат. 153061 Україна, МПК A23B4/06, A23L13/60, A23L13/40, A23L29/00. Спосіб виробництва напівфабрикату м’ясного реструктурованого замороження [Текст] / М. О. Янчева, О. Б. Дроменко, В. А. Большакова, В. М. Онищенко, А. Т. Інжиянц, С. Т. Інжиянц, Т. С. Желєва ; власник Держ. біотехн. ун-т. - № u202203668 ; Заявл. 03.10.2022 ; Опубл. 18.05.2023, Бюл. № 20. - 2 с. - Б. ц. | Повний текст |
---|
15 | > Development of a method and apparatus for obtaining a multifunctional purpose film from intestinal raw materials [Text] / V. Onishchenko, M. Yancheva, N. Grynchenko, O. Dromenko, A. Pak, S. Inzhyyants, O. Onyshchenko> // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2023. - Vol. 11 (123). - P. 6-15 | |
---|
16 | > Improving the production technique of meat chopped semi-finished products with the addition of dried semifinished product with a high degree of readiness [Electronic resource] / A. Zahorulko, A. Zagorulko, M. Yancheva, O. Savinok, L. Yakovets, T. Zhelieva, O. Skoromna, L. Sushko, A. Kainash, N. Tytarenko> // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2023. - Vol. 2, Issue 11(122). - P. 6-14. - DOI 10.15587/1729-4061.2023.276249. - | Повний текстПовний текстПовний текст |
---|
17 | > Спосіб отримання та міцність армуючого шва склеєних кишкових плівок з використанням локальних електричних струмів та дугового розряду [Електронний ресурс] / А. О. Пак, В. М. Онищенко, М. О. Янчева, О. В. Онищенко> // Сталий ланцюг харчування та безпека крізь науку, знання та бізнес : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., 18 трав. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 47-49 | Повний текст |
---|
18 | > Обґрунтування технології смажених ковбас у склеєних кишкових оболонках, армованих тепловою коагуляцією і дубленням [Текст] : монографія / В. М. Михайлов, В. М. Онищенко, А. О. Пак, М. О. Янчева. - Харків : ДБТУ, 2023. - 109 с. - Б. ц. | Повний текст |
---|
19 | >Пат. 153061 Україна, МПК A23B 4/06, A23L 13/60, A23L 13/40, A23L 29/00. Спосіб виробництва напівфабрикату м'ясного реструктурованого замороженого [Текст] / М. О. Янчева, О. Б. Дроменко, В. А. Большакова, В. М. Онищенко, А. Т. Інжиянц, С. Т. Інжиянц, Т. С. Желєва. - № u202203668 ; Заявл. 03.10.2022 ; Опубл. 17.05.2023, Бюл. № 20. - Б. ц. | Повний текст |
---|
20 | > Devising a technique and designing an apparatus for obtaining a multifunctional purpose film from intestinal raw materials [Electronic resource] / A. Pak, V. Onishchenko, M. Yancheva, N. Grynchenko, O. Dromenko, A. Pak, S. Inzhyyants> // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2023. - Vol. 3, Issue 11(123). - P. 6-15. - DOI 10.15587/1729-4061.2023.279008. - | Повний текстПовний текст |
---|
2022 |
21 | >Пат. 152033 Україна, МПК A23B 4/06, A23L 3/36. Спосіб одержання суміші кріостабілізуючої для виробництва заморожених м'ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / Т. С. Желєва, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, В. М. Онищенко, М. О. Янчева, Н. В. Камсуліна, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Т. В. Черемська, С. Б. Омельченко ; власник Держ. біотехнол. ун-т. - № u 2021 06957 ; Заявл. 06.12.2021 ; Опубл. 19.10.2022, Бюл. № 42. - 4 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
---|
22 | > Формування міцності когезійного шва склеєних ковбасних оболонок з яловичої кишкової сировини [Текст] / М. О. Янчева, В. М. Онищенко, С. Т. Інжиянц, О. В. Онищенко> // Інноваційні технології та перспективи розвитку м'ясопереробної галузі : матеріали IІІ Міжнар. наук.-практ. конф., м. Київ, 18 жовт. 2022 р. - Київ : НУХТ, 2022. - С. 94 | |
---|
23 | > Potravinarstvo. The study of the intensification of technological parameters of the sausage production process [Text] / L. Bal-Prylypko, M. Yancheva, M. Paska, Y. Kushnir, M. Nazarenko> // Slovak Journal of Food Sciences. - 2022. - № 16. - С. 27-41 | |
---|
24 | >Пат. 152032 Україна, МПК A23B4/06. Спосіб отримання суміші кріостабілізуючої для виробництва заморожених м’ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / Т. С. Желєва, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, В. М. Онищенко, М. О. Янчева, Н. В. Камсуліна, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Т. В. Черемська, С. Б. Омельченко ; власник Держ. біотехн. ун-т. - № u202106955 ; Заявл. 06.12.2021 ; Опубл. 19.10.2022. - 4 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
---|
25 | > Янчева, Марина Олександрівна. Науково-практичні аспекти вибору технологічних параметрів виробництва заморожених реструктурованих м’ясних виробів [Текст] / М. О. Янчева, Д. О. Баган> // Інноваційні технології розвитку харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, м. Харків, 26 жовт. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 61 | |
---|
26 | > The study of the intensification of technological parameters of the sausage production process [Electronic resource] / L. Bal-Prylypko, M. Yancheva, M. Paska, M. Ryabovol, M. Nikolaenko, V. Israelian, O. Pylypchuk, N. Tverezovska, Yu. Kushnir, M. Nazarenko> // Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. - 2022. - Vol. 16. - P. 27-41. - DOI 10.5219/1712. - | Повний текстПовний текст |
---|
27 | > Інноваційні технології м’ясних продуктів [Текст] : навч. посібник / М. О. Янчева, Н. Г. Гринченко, О. Б. Дроменко, Т. С. Желєва. - Харків : ДБТУ, 2022. - 120 с. - Б. ц. | |
---|
28 | >Пат. 152033 Україна, МПК A23B4/06, A23L3/36. Спосіб отримання суміші кріостабілізуючої для виробництва заморожених м’ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / Т. С. Желєва, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, В. М. Онищенко, М. О. Янчева, Н. В. Камсуліна, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Т. В. Черемська, С. Б. Омельченко ; власник Держ. біотехн. ун-т. - № u202106957 ; Заявл. 06.12.2021 ; Опубл. 19.10.2022. - 2 с. - Б. ц. | Повний текст |
---|
29 | > Актуальні проблеми технології галузі [Текст] : збірник тест. завдань для самост. підгот. та перевірки знань студентів ден. та заочн. форм навчання спец. 181 Харчові технології ступеня вищ. освіти бакалавр / уклад.: М. О. Янчева, Т. С. Желєва. - Харків : ДБТУ, 2022. - 33 с. - Б. ц. | Повний текст |
---|
2021 |
30 | > Янчева, Марина Олександрівна. Технологія оздоровчих харчових продуктів (у схемах і таблицях) [Текст] : навч. посібник / М. О. Янчева, В. А. Большакова, Т. С. Желєва. - Харків : ДБТУ, 2021. - 97 с. - Б. ц. | Повний текст |
---|
31 | > Research Into the Thermophysical Characteristics of Muscle and Adipose Tissues in the Freezing-Thawing Process [Electronic resource] / Olena Dromenko, V. A. Potapov, M. Yancheva, V. Onishchenko, V. Bolshakova, A. Inzhyyants> // Journal of Food Science and Technology-Ukraine. - 2021. - Vol. 15, Issue 3. - С. 40-51. - DOI 10.15673/fst.v15i3.2120. - | Повний текстПовний текст |
---|
32 | > Комплексні дослідження показників якості й розробка технології реструктурованих м’ясних напівфабрикатів з яловичини [Текст] / А. Т. Інжиянц, О. Б. Дроменко, М. О. Янчева, В. А. Большакова. - Б. ц. | |
---|
33 | > Researching of thermophysical characteristics of muscle and fatty tissue in the process of freezing-defrosting [Text] / O. Dromenko, V. Potapov, M. Yancheva, V. Bolshakova, V. Onyshchenko, A. Inzhiyants> // Food Science and Technology. - 2021 | |
---|
34 | > Вдосконалення способу виробництва конфітюру з плодоовочевої сировини [Текст] / А. М. Загорулько, О. Є. Загорулько, О. І. Черевко, М. О. Янчева> // Technology Audit and Production Reserves. - 2021 | |
---|
35 | > Янчева, Марина Олександрівна. Контроль якості м’ясних продуктів [Текст] : навч. посібник / М. О. Янчева, В. М. Онищенко, В. А. Большакова. - Харків : ХДУХТ, 2021. - 142 с. - Б. ц. | |
---|
36 | >Пат. 148187 Україна, МПК A22C13/00, A22C17/14. Спосіб виробництва склеєних ковбасних оболонок зі свинячих черев [Текст] / В. М. Онищенко, А. О. Пак, М. О. Янчева, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, С. Т. Інжиянц ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u202101369 ; Заявл. 18.03.2021 ; Опубл. 14.07.2021, Бюл. № 29. - 3 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
---|
37 | > Мороз, Д. Д. Використання технології реструктурування у виробництві м’ясних напівфабрикатів [Текст] / Д. Д. Мороз, наук. керівник М. О. Янчева> // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти, м. Харків, 8 квіт. 2021 р. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 51 | |
---|
38 | > Improvement of the method for producing confitures from fruit raw materials [Text] / A. Zagorulko, O. Cherevko, O. Zagorulko, M. Yancheva, M. Bondar, S. Budnik> // Chemical engineering: food production technology. - 2021 | |
---|
39 | > Головко, О. В. Розвиток технології виробництва реструктурованих м’ясних виробів [Текст] / О. В. Головко, наук. керівник М. О. Янчева> // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти, м. Харків, 8 квіт. 2021 р. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 45 | |
---|
40 | > Design Of An Apparatus For Low-Temperature Processing Of Meat Delicacies [Electronic resource] / A. M. Zagorulko, O. Cherevko, A. Zagorulko, M. Yancheva, N. Budnyk, Y. Nakonechna, N. Oliynyk, N. Novgorodska> // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2021. - Vol. 5, Issue 11-113. - С. 6 - 12. - DOI 10.15587/1729-4061.2021.240675. - | Повний текстПовний текст |
---|
41 | > Янчева, Марина Олександрівна. Розробка сумішей добавок для реструктурування м'яса [Текст] / М. О. Янчева, А. Т. Інжиянц> // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 18 трав. 2021 р. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 2. - С. 135-136 | |
---|
42 | > Trends for the development of the technologies for semi-finished restructured meat products [Text] / M. Yancheva, О. Б. Дроменко, V. Bolshakova, V. Onishchenko, A. Inzhiyants> // Theory and practice of science: key aspects : Proceedings of the 2nd International Scientific and Practical Conference, Rome, 7-8.04.2021. - Rome : Scientific Publishing Center «lnterConf», 2021. - № 49, April. - С. 595-601 | |
---|
43 | >Пат. 148187 Україна, МПК A22C13/00, A22C17/14. Спосіб виробництва склеєних ковбасних оболонок із свинячих черев [Текст] / В. М. Онищенко, М. О. Янчева, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, С. Т. Інжиянц, А. О. Пак ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u202101369 ; Заявл. 18.03.2021 ; Опубл. 14.07.2021, Бюл. № 28. - 4 с. - Б. ц. | Повний текст |
---|
44 | > Большакова, Вікторія Анатоліївна. Технологія продуктів оздоровчого харчування (у схемах і таблицях) [Текст] : навч. посібник / В. А. Большакова, М. О. Янчева, Т. С. Желєва. - Харків : ДБТУ, 2021. - 98 с. - Б. ц. | |
---|
45 | >Пат. 148188 Україна, МПК A22C13/00, A22C17/14. Спосіб виробництва склеєних ковбасних оболонок із свинячих черев [Текст] / В. М. Онищенко, М. О. Янчева, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, С. Т. Інжиянц, А. О. Пак ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u202101370 ; Заявл. 18.03.2021 ; Опубл. 14.07.2021, Бюл. № 28. - 2 с. - Б. ц. | Повний текст |
---|
46 | > Improvement of the method for producing confitures from fruit raw materials [Text] / А. Zagorulko, О. Cherevko, A. Zagorulko, M. Yancheva, M. Bondar, S. Dudnyk> // Technology Audit and Production Reserves. - 2021. - Vol. 5, № 3 (61). - С. 26-28 | |
---|
47 | > Янчева, Марина Олександрівна. Методика викладання навчальної дисципліни «Стандартизація, метрологія, сертифікація та управління якістю» в умовах змішаного навчання [Текст] / М. О. Янчева, В. М. Онищенко> // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 18 трав. 2021 р. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 2. - С. 232-235 | |
---|
48 | >Пат. 148188 Україна, МПК A22C13/00, A22C17/14. Спосіб виробництва склеєних ковбасних оболонок зі свинячих черев [Текст] / В. М. Онищенко, А. О. Пак, М. О. Янчева, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, С. Т. Інжиянц ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u202101370 ; Заявл. 18.03.2021 ; Опубл. 14.07.2021, Бюл. № 29. - 4 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
---|
49 | >Пат. 148189 Україна, МПК A22C13/00, A22C17/14. Спосіб виробництва склеєних ковбасних оболонок із свинячих черев [Текст] / В. М. Михайлов, В. М. Онищенко, М. О. Янчева, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, С. Т. Інжиянц, А. О. Пак ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u202101371 ; Заявл. 18.03.2021 ; Опубл. 14.07.2021, Бюл. № 28. - 6 с. - Б. ц. | Повний текст |
---|
50 | >Пат. 148189 Україна, МПК A22C13/00, A22C17/14. Спосіб виробництва склеєних ковбасних оболонок зі свинячих черев [Текст] / В. М. Михайлов, В. М. Онищенко, А. О. Пак, М. О. Янчева, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, С. Т. Інжиянц ; власник Харків держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u202101371 ; Заявл. 18.03.2021 ; Опубл. 14.07.2021, Бюл. № 29. - 5 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
---|
51 | > Development of an innovative idea for a new product – semi-finished restructured frozen meat products [Text] / O. Dromenko, M. Yancheva, V. Bolshakova, V. Onishchenko, A. T. Inzhiyants> // Strategy of Quality in Industry and Education : Proceedings of the XVІ International Conference, June 2-5, 2021. - Dnipro-Varna : National Metallurgical Academy of Ukraine, Technical University, 2021. - P. 61-65 | |
---|
2020 |
52 | > Обґрунтування доцільності розробки функціональних м’ясних виробів з використанням псиліуму (Plantago psyllium L.) [Текст] / О. Б. Дроменко, В. А. Большакова, В. М. Онищенко, М. О. Янчева> // Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., м. Мелітополь, ТДАТУ ім. Дмитра Моторного, 24 листоп. 2020 р. - 2020 | |
---|
53 | > Probation of the improved uninterrupted pasteurization set “tube in tube” [Text] / A. Zahorulko, O. Zahorulko, M. Yancheva, O. Dromenko, M. Sashnova> // EUREKA: Life Sciences. - 2020. - № 4. - P. 20-26 | |
---|
54 | > Янчева, Марина Олександрівна. Автоматизація технологічних і кваліметричних розрахунків у освітньому процесі [Текст] / М. О. Янчева, В. М. Онищенко> // Синергетична концепція розвитку студентоцентрованого навчання – забезпечення якості вищої освіти : тези Другої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 25 верес. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 352-353 | |
---|
55 | > Дроменко, Олена Борисівна. Упровадження сервісів дистанційного навчання у навчальний процес кафедри технології м’яса [Текст] / О. Б. Дроменко, М. О. Янчева, В. А. Большакова> // Синергетична концепція розвитку студентоцентрованого навчання – забезпечення якості вищої освіти : тези Другої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 25 верес. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 47-48 | |
---|
56 | > Дроменко, Олена Борисівна. Визначення вологозв’язувальної здатністі фаршів з додатково введеними білково-жировими емульсіями [Текст] / О. Б. Дроменко, М. О. Янчева> // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 21-22 | |
---|
57 | > Improvement of the continuous "pipe in pipe" pasteurization unit [Electronic resource] / A. Zahorulko, A. Zagorulko, M. Yancheva, O. Dromenko, M. Sashnova, K. Petrova, L. Polozhyshnikova, N. Budnyk> // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2020. - Vol. 4, Issue 11-106. - С. 70-75. - DOI 10.15587/1729-4061.2020.208990. - | Повний текстПовний текст |
---|
58 | > Інжиянц, А. Т. Теоретичні передумови розробки солильних сумішей [Текст] / А. Т. Інжиянц, наук. керівник : М. О. Янчева, О. Б. Дроменко> // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 57 | |
---|
59 | > Досвід та перспективи науково-практичного співробітництва Харківського державного університету харчування та торгівлі та ЗВО Китайської Народної Республіки [Текст] / В. М. Михайлов, А. Л. Фощан, О. В. Самохвалова, М. О. Янчева> // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : матеріали ІХ Міжнар. наук.-техн. конф., м. Київ, 10-11 листоп. 2020 р. - Київ : НУХТ, 2020 | |
---|
60 | > Молчанова, О. О. Технологічні аспекти використання методів біотехнологій у технології м’ясних продуктів [Текст] / О. О. Молчанова, В. С. Бараннік ; наук. керівник М. О. Янчева> // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 61 | |
---|
61 | > Янчева, Ліана Миколаївна. Формування студентоцентрованого навчання: функції та роль викладача [Текст] / Л. М. Янчева, М. О. Янчева> // Синергетична концепція розвитку студентоцентрованого навчання – забезпечення якості вищої освіти : тези Другої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 25 верес. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 5-7 | |
---|
62 | > Increasing the Efficiency of Heat and Mass Exchange in an Improved Rotary Film Evaporator for Concentration of Fruit-Andberry Puree [Electronic resource] / A. Zahorulko, A. Zagorulko, M. Yancheva, N. Ponomarenko, H. Tesliuk, E. Silchenko, M. Paska, S. Dudnyk> // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2020. - Vol. 6, Issue 108. - С. 32 - 38. - DOI 10.15587/1729-4061.2020.218695. - | Повний текстПовний текст |
---|
2019 |
63 | > Probation of the apparatus for low-temperate processing of meat culinary products by IR-radiation [Text] / A. Zahorulko, O. Zahorulko, M. Yancheva, M. Serik, S. Sabadash, M. Savchenko-Pererva> // EUREKA: Life Sciences. - 2019. - № 1. - P. 35-43 | |
---|
64 | > Якість, безпечність і конкурентоспроможність напівфабрикатів м’ясних посічених заморожених з використанням композицій кріостабілізуючої дії [Текст] : монографія. Ч. 3 / М. О. Янчева, О. О. Гринченко, В. А. Гросул, О. Б. Дроменко, Т. С. Желєва. - Харків : ХДУХТ, 2019. - 113 с. - Б. ц. | |
---|
65 | > Development of the plant for low-temperature treatment of meat products using ir-radiation [Electronic resource] / A. Zahorulko, A. Zagorulko, M. Yancheva, M. Serik, S. Sabadash, M. Savchenko-Pererva> // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2019. - Vol. 1, Issue 11-97. - С. 17 - 22. - DOI 10.15587/1729-4061.2019.154950. - | Повний текстПовний текст |
---|
66 | > Янчева, Марина Олександрівна. Особливості визначення теплофізичних показників м’ясних систем під час заморожування-розморожування [Текст] / М. О. Янчева, В. О. Потапов, О. Б. Дроменко> // Проблеми енергоефективності та якості в процесах сушіння харчової сировини : тези VI Всеукр. наук.-практ. конф., 6-7 черв. 2019 р. - Харків : ХДУХТ, 2019. - С. 69-70 | Повний текст |
---|
67 | > Удосконалення технологічного процесу виробництва посічених напівфабрикатів із м’яса птиці (нагетсів) [Текст] / В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, В. М. Онищенко, М. О. Янчева> // Прогресивні техніка та технології харч. вир-в ресторан. госп-ва і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Вип. 2 (30). - С. 47-59 | |
---|
2018 |
68 | > Технологічні основи виробництва напівфабрикатів м’ясних посічених заморожених з використанням композицій кріостабілізуючої дії [Текст] : монографія / О. О. Гринченко, М. О. Янчева, О. Б. Дроменко, Т. С. Желєва, М. І. Погожих. - Харків : ХДУХТ, 2018. - 99 с. - Б. ц. | |
---|
69 | > Теоретичне та експериментальне обґрунтування використання композицій кріостабілізуючої дії в технології напівфабрикатів м’ясних посічених заморожених [Текст] : монографія / М. О. Янчева, О. О. Гринченко, В. О. Потапов, О. Б. Дроменко, Т. С. Желєва. - Харків : ХДУХТ, 2018. - 116 с. - Б. ц. | Повний текст |
---|
70 | > Желєва, Тетяна Сергіївна. Дослідження біологічної цінності напівфабрикатів м’ясних посічених заморожених із використанням сумішей "KrioMeat" під час зберігання [Текст] / Т. С. Желєва, М. О. Янчева, О. О. Гринченко> // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2018. - Вип. 2 (28). - С. 31-45 | Повний текст |
---|
71 | > Удосконалення рецептурного складу посічених напівфабрикатів із м’яса птиці (нагетсів) [Текст] / В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, В. М. Онищенко, М. О. Янчева> // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2018. - Вип. 2 (28). - С. 56-67 | Повний текст |
---|
72 | > Технологія зберігання, консервування та перероблення м’яса [Текст] : навч. посібник у схемах і таблицях. Ч. 2. Технологія виробництва м’ясних продуктів / М. О. Янчева, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, В. М. Онищенко ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2018. - 104 с. - Б. ц. | |
---|
73 | > Янчева, Марина Олександрівна. Технологія зберігання, консервування та перероблення м’яса [Текст] : навч. посібник у схемах і таблицях. Ч. 1 / М. О. Янчева, В. А. Большакова, В. М. Онищенко ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2018. - 112 с. - Б. ц. | |
---|
74 | > Study of influence of freezing-defrosting on thermophysical properties of meat systems [Text] / M. Yancheva, O. Dromenko, V. Potapov, O. Grinchenko, T. Zhelieva> // EUREKA: Life Sciences. - 2018. - Issue 1. - P. 32-38 | Повний текст |
---|
75 | >Пат. 130377 Україна, МПК F26B5/06. Кріогенна вакуум-сублімаційна установка [Текст] / О. І. Черевко, М. О. Янчева, Г. І. Максименко ; власник: О. І. Черевко, М. О. Янчева, Г. І. Максименко. - № u201805278 ; Заявл. 14.05.2018 ; Опубл. 10.12.2018, Бюл. № 23. - Б. ц. | Повний текст |
---|
76 | > Янчева, Марина Олександрівна. Суміші «Кriomeat» у технологіях виробництва напівфабрикатів м’ясних посічених заморожених [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва, В. А. Большакова> // The development of technical sciences: problems and solutions : Conference Proceedings, April 27-28, 2018. - Brno : Baltija Publishing, 2018. - P. 29-31 | Повний текст |
---|
77 | >Пат. 128500 Україна, МПК A61K36/66. Спосіб вилучення біологічно активної субстанції з сухої трави чистотілу [Текст] / О. І. Черевко, М. О. Янчева, С. В. Аннєнко, Г. І. Максименко ; власник: О. І. Черевко [и др.]. - № u201802015 ; Заявл. 26.02.2018 ; Опубл. 25.09.2018, Бюл. № 18. - Б. ц. | Повний текст |
---|
78 | > Development of a physical-mathematical model for the process of crystallization of meat systems [Electronic resource] / M. Yancheva, O. Dromenko, V. Potapov, O. Grinchenko, T. Zhelieva> // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2018. - Vol. 1, Issue 11-91. - P. 50-55. - DOI 10.15587/1729-4061.2018.120793. - | Повний текстПовний текстПовний текст |
---|
2017 |
79 | > Янчева, Марина Олександрівна. Партнерство освіти і бізнесу: необхідність або умовність [Текст] / М. О. Янчева, Н. В. Камсуліна> // Мясной бізнес. - 2017. - Вип. 3 (164). - С. 24 | |
---|
80 | > Інжиянц, А. Т. Формування асортименту сирокопчених ковбас [Текст] / А. Т. Інжиянц, М. О. Янчева> // Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького : матеріали Міжнар. конф., 11-12 трав. 2017 р. - Львів : ЛНУВМБ ім. С. З. Ґжицького, 2017. - С. 30-31 | |
---|
81 | > Дроменко, Олена Борисівна. Емульсійні системи для м’ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / О. Б. Дроменко, М. О. Янчева, Д. О. Муранець> // Нові технології і обладнання харчових виробництв : матеріали Всеукр. наук.-практ. семінару, 6 квіт. 2017 р. - Полтава : ПУЕТ, 2017. - С. 8-9 | |
---|
82 | > Дроменко, Олена Борисівна. Дослідження стабільності емульсійних систем під впливом низькотемпературної обробки [Текст] / О. Б. Дроменко, М. О. Янчева, Д. О. Муранець> // Стратегия качества в промышленности и образовании : материалы ХІІІ Междунар. конф., 5-8 июня 2017 г. - Варна : Техн. ун-т, 2017. - С. 4-87 | |
---|
83 | > Паска, М. З. Технологічна оцінка якості м’яса залежно від фізіологічного стану [Текст] / М. З. Паска, У. Р. Драчук, М. О. Янчева> // Scientific Messenger LNUVMB. - 2017. - Vol. 19, № 80. - P. 8-12 | |
---|
84 | > Дроменко, Олена Борисівна. Методичне забезпечення позааудиторної самостійної роботи студентів кафедри технології м’яса [Текст] / О. Б. Дроменко, М. О. Янчева, В. М. Онищенко> // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Імплементація нових стандартів освіти : тези доп. ХІV Всеукр. наук.-метод. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 29 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 41-42 | |
---|
85 | > Клименко, Р. О. Аналіз сучасного асортименту морозива в Україні [Текст] / Р. О. Клименко, наук. керівник М. О. Янчева> // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 193 | |
---|
86 | > Паска, М. З. Оцінка якості м’яса за ознаками NOR, PSE та DFD [Текст] / М. З. Паска, наук. керівник М. О. Янчева> // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 117-118 | |
---|
87 | > Янчева, Марина Олександрівна. Вплив заморожування-розморожування на структурно-механічні показники м’ясних систем [Текст] / М. О. Янчева> // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 18 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 165-167 | |
---|
88 | > Янчева, Марина Олександрівна. Фізико-математична модель кристалізації колоїдних капілярно-пористих систем в процесі заморожування [Текст] / М. О. Янчева, В. О. Потапов, О. О. Гринченко> // Холод в енергетиці і на транспорті : збірник наук. пр. IV Міжнар. наук.-техн. конф. 12-13 жовт. 2017 р. - Миколаїв : НУК, 2017. - С. 326-329 | |
---|
89 | > Ольховська, В. С. Формування дивергентного мислення в студентів [Текст] / В. С. Ольховська, М. О. Янчева, В. М. Онищенко> // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Імплементація нових стандартів освіти : тези доп. XIV Всеукр. наук.-метод. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 29 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 83-84 | |
---|
90 | >Пат. 120348 Україна, МПК C11B1/12, A23D9/02. Спосіб переробки тваринного жиру [Текст] / О. І. Черевко, М. О. Янчева, Г. І. Максименко, С. В. Аннєнко ; власник: О. І. Черевко, М. О. Янчева. - № u201705048 ; Заявл. 24.05.2017 ; Опубл. 25.10.2017, Бюл. № 20. - Б. ц. | Повний текст |
---|
91 | > Онищенко, В'ячеслав Миколайович. Актуальність запровадження та методика викладання спецкурсу з розробки нормативної документації на м’ясні продукти [Текст] / В. М. Онищенко, М. О. Янчева> // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Імплементація нових стандартів освіти : тези доп. XIV Всеукр. наук.-метод. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 29 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 391-392 | |
---|
92 | > Обґрунтування складу емульсійних систем для використання в технологіях м’ясних заморожених напівфабрикатів [Текст] / О. Б. Дроменко, М. О. Янчева, О. О. Гринченко, В. М. Онищенко, В. А. Большакова> // Scientific Letters of Academic Society of Michal Baludansky. - Kosice, 2017. - Vol. 5, No. 4. - P. 30-33 | |
---|
93 | > Янчева, Марина Олександрівна. Сучасні пріоритети розвитку вищої освіти в Україні [Текст] / М. О. Янчева, О. О. Гринченко> // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Імплементація нових стандартів освіти : тези доп. XIV Всеукр. наук.-метод. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 29 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 135-137 | |
---|
94 | > Інноваційні технології м’ясних продуктів [Електронний ресурс] : опор. конспект лекцій / уклад.: М. О. Янчева, Т. С. Желєва. - Харків : ХДУХТ, 2017. - 43 с. - Б. ц. | Повний текст |
---|
95 | >Пат. 120346 Україна, МПК A23C15/12. Спред солодковершковий [Текст] / О. І. Черевко, М. О. Янчева, Г. І. Максименко, С. В. Аннєнко ; власник: О. І. Черевко, М. О. Янчева. - № u201705022 ; Заявл. 24.05.2017 ; Опубл. 25.10.2017, Бюл. № 20. - Б. ц. | Повний текст |
---|
96 | > Інжиянц, А. Т. Сучасні тенденції та особливості в технології виробництва сирокопчених ковбас [Текст] / А. Т. Інжиянц, наук. керівник М. О. Янчева> // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 104-105 | |
---|
97 | > Технологія м’ясопродуктів із нетрадиційної м’ясної сировини [Текст] : підручник / Л. В. Пещук, М. О. Янчева, О. І. Гащук, С. Г. Кириченко. - Київ : Центр учб. літ., 2017. - 300 с. - Б. ц. | |
---|
98 | > Гринченко, Ольга Олексіївна. Теоретичні та практичні передумови розробки технологій напівфабрикатів м’ясних заморожених [Текст] / О. О. Гринченко, М. О. Янчева> // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 18 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 67-68 | |
---|
99 | > Харчові добавки [Текст] : навч. посібник / О. О. Гринченко, Н. Г. Гринченко, О. П. Неклеса, А. Б. Горальчук, Т. В. Черемська, О. Ю. Рябець, Р. В. Плотнікова, Б. Б. Ботштейн, М. О. Янчева, Р. П. Никифоров. - Харків : ХДУХТ, 2017. - 420 с. - Б. ц. | |
---|
100 | > Янчева, Марина Олександрівна. Фізико-хімічні та біохімічні основи технології м’яса та м’ясопродуктів (у рисунках та таблицях) [Текст] : навч. посібник / М. О. Янчева, О. Б. Дроменко, Н. Г. Гринченко. - Харків : ХДУХТ, 2017. - 115 с. - Б. ц. | |
---|
101 | > Янчева, Марина Олександрівна. Дослідження асортименту соків в Україні [Текст] / М. О. Янчева> // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 18 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 223-225 | |
---|
102 | > Технології зберігання, консервування та переробки м’яса [Текст] : навч. посібник. Ч. 1. Первинна обробка худоби (у схемах і таблицях) / М. О. Янчева, О. Б. Дроменко, В. А. Большакова, В. М. Онищенко. - Харків : ХДУХТ, 2017. - 114 с. - Б. ц. | |
---|
2016 |
103 | > Дослідження стану вологи м’ясних модельних систем з використанням композицій кріостабілізуючої дії [Текст] / М. О. Янчева, М. І. Погожих, О. Б. Дроменко, Т. С. Желєва> // Перспективи розвитку м'ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті євроінтеграції : матеріали П'ятої Міжнар. наук.-техн. конф., 7-8 листоп. 2016 р. - Київ : НУХТ, 2016. - С. 89-90 | Повний текст |
---|
104 | > Янчева, Марина Олександрівна. Наукове обґрунтування використання композицій кріостабілізуючої дії в технології напівфабрикатів м'ясних посічених заморожених [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня д-ра техн. наук : за спец. 05.18.04 Технологія м'ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів : захищена 01.07.2016 / М. О. Янчева ; Одес. нац. акад. харч. технологій. - Одеса : [б. в.], 2016. - 40 с. - Бібліогр.: с. 29-35. - Б. ц. | |
---|
2015 |
105 | > Желєва, Тетяна Сергіївна. Технологія напівфабрикатів м'ясних посічених заморожених з використаннями кріопротекторної дії [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування : захищена 17.12.2015 / Т. С. Желєва ; наук. керівник М. О. Янчева ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2015. - 22 с. - Бібліогр.: с. 16-19. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
---|
106 | > Application of infrared spectroscopy for quantitative analysis of new food emulsifiers [Electronic resource] / N. Murlykina, O. Upatova, M. Yancheva, O. Ukleina, M. Murlykina> // Ukrainian Food Journal. - 2015. - Vol. 4, Issue 2. - С. 299-309. | Повний текст |
---|
107 | > Янчева, Марина Олександрівна. Вплив заморожування-розморожування на білкову складову та мікроструктуру м’ясних систем [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва> // Продовольча індустрія АПК. - 2015. - № 3. - С. 33-37 | Повний текст |
---|
108 | > Ольховська, В. С. Вміст токсичних речовин у культивованих грибах,що реалізцються на споживчому ринку України [Текст] / В. С. Ольховська, М. О. Янчева, О. М. Постнова> // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність. У 2-х ч. : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., 14 трав. 2015 р. - Харків : ХДУХТ, 2015. - С. 201-202 | |
---|
109 | > Лабораторний практикум із дисципліни "Харчові технології" [Текст] : навч. посібник / Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі ; уклад.: Ф. В. Перцевой [та ін.]. - Харків : ХДУХТ, 2015. - 170 с. - Б. ц. | |
---|
110 | >Пат. 95893 Україна, МПК A23B 4/06, A23L 1/314. Суміш кріопротекторна "Kriomeat" СК 002 для виробництва заморожених м'ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва, О. О. Гринченко, В. А. Большакова, Н. Г. Гринченко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201408188 ; Заявл. 21.07.2014 ; Опубл. 12.01.2015, Бюл. № 1. - 4 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
---|
111 | > Дубініна, Антоніна Анатоліївна. Товарознавство продуктів функціонального призначення [Текст] : навч. посібник / А. А. Дубініна, Т. М. Летута, М. О. Янчева. - Харків : ХДУХТ, 2015. - 189 с. - Б. ц. | |
---|
112 | > Янчева, Марина Олександрівна. Функціонально-технологічні властивості м’ясних модельних систем з використанням сумішей кріопротекторної дії [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва> // Харчова наука і технологія. - 2015. - № 1 (30). - С. 70-74 | Повний текст |
---|
2014 |
113 | > Кріоскопічні дослідження розчинів харчових інгредієнтів полісахаридної природи [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва, М. І. Погожих, О. О. Гринченко> // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2014. - № 2/12 (68). - С. 84-89 | Повний текст |
---|
114 | > Янчева, Марина Олександрівна. Розробка суміші кріопротекторної для використання у технологіях м’ясних заморожених виробів [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва> // Технічні науки: стан, досягнення і перспективи розвитку м’ясної, олієжирової та молочної галузей : матеріали Другої Міжнар. наук.-техн. конф., 25-26 берез. 2014 р. - Київ : НУХТ, 2014. - С. 28-29 | Повний текст |
---|
115 | > Ольховська, В. С. Неконтрольований обіг ГМ-продуктів та шляхи запобігання цьому [Текст] / В. С. Ольховська, М. О. Янчева, Т. М. Летута> // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі:проблеми, перспективи, ефективність : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 22 трав. 2014 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2014. - Ч. 1. - С. 320-321 | |
---|
116 | > Промислові технології переробки м’яса, молока та риби [Текст] : підручник / Ф. В. Перцевой, П. В. Гурський, О. Г. Терешкін, М. О. Янчева [та ін.]. - Київ : ІНКОС, 2014. - 340 с. - Б. ц. | |
---|
117 | > Cryoscopy research of solutions of food ingredients of polisaccharide nature [Electronic resource] / M. Yancheva, T. Zheleva, N. Pogozhych, O. Hrynchenko> // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2014. - Vol. 2, Issue 12. - С. 84-89. - DOI 10.15587/1729-4061.2014.23513. - | Повний текстПовний текст |
---|
118 | > Murlykina, Natalia. The use of emulsifiers in the technologies of meat products [Electronic resource] / N. Murlykina, M. Yancheva> // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2014. - Vol. 6, Issue 10. - С. 44-49. - DOI 10.15587/1729-4061.2014.31368. - | Повний текстПовний текст |
---|
119 | > Янчева, Марина Олександрівна. Вивчення властивостей гідроколоїдів під час процесу заморожування-розморожування [Текст] / М. О. Янчева, В. А. Большакова, Т. С. Желєва> // Харчова промисловість. - 2014. - № 16. - С. 42-45 | Повний текст |
---|
120 | > Research of processes of swelling of food hydrocolloids for production of the frozen meat chopped products [Текст] / T. Zheleva, M. Yancheva, Ju. Dyrda, S. Samojlenko, О. Hrynchenko> // Innovative development trends in modern technical sciences: problems and prospects : research articles. - San Francisco : B&M Publishing, 2014. - P. 56-63 | Повний текст |
---|
121 | > Influence of emulsion systems of cryoprotective action on thermophysical properties of meat systems [Electronic resource] / M. Yancheva, O. Dromenko, V. A. Potapov, O. Grinchenko> // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2014. - Vol. 3, Issue 10. - С. 34-39. - DOI 10.15587/1729-4061.2014.24867. - | Повний текстПовний текст |
---|
122 | > Дроменко, Олена Борисівна. Технологія напівфабрикатів м'ясних посічених заморожених з використанням емульсійних систем [Текст] : дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування / О. Б. Дроменко ; наук. керівник М. О. Янчева ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2014. - 290 с. - Бібліогр.: 221 назв. - Б. ц. | |
---|
123 | >Пат. 93826 Україна, МПК A23D 7/02, A23J 3/04, A23L 1/05 . Спосіб виробництва емульсійної системи для м'ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / М. О. Янчева, О. Б. Дроменко, О. О. Гринченко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201406629 ; Заявл. 13.06.2014 ; Опубл. 10.10.2014, Бюл. № 19. - 5 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
---|
124 | >Пат. 94147 Україна, МПК A23B 4/06, A23L 1/314. Суміш кріопротекторна "Kriomeat" СК 001 для виробництва заморожених м'ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва, О. О. Гринченко, В. А. Большакова, Н. Г. Гринченко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201406742 ; Заявл. 16.06.2014 ; Опубл. 27.10.2014, Бюл. № 20. - 4 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
---|
125 | >Пат. 93825 Україна, МПК A23B4/06, A23L1/317. Спосіб виробництва заморожених м'ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / М. О. Янчева, О. Б. Дроменко, Н. Г. Гринченко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201406628 ; Заявл. 13.06.2014 ; Опубл. 10.10.2014, Бюл. № 19. - 5 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
---|
126 | > Дроменко, Олена Борисівна. Технологія напівфабрикатів м'ясних посічених заморожених з використанням емульсійних систем [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування / О. Б. Дроменко ; наук. керівник М. О. Янчева ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2014. - 23 с. - Б. ц. | |
---|
127 | >Пат. 94146 Україна, МПК A23B 4/06, A23L 1/31, A23L 1/314. Спосіб виробництва заморожених м'ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва, О. О. Гринченко, В. А. Большакова, Н. Г. Гринченко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201406735 ; Заявл. 16.06.2014 ; Опубл. 27.10.2014, Бюл. № 20. - 4 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
---|
2013 |
128 | > Янчева, Марина Олександрівна. Технологічні та економічні аспекти виробництва та використання заморожених м'ясних продуктів [Текст] / М. О. Янчева, О. О. Гринченко> // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. У 2 ч. : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 75-річчю з дня народж. ректора ун-ту (1988-1991 рр.) Бєляєва М. І., 19 листоп. 2013 р. - Харків : ХДУХТ, 2013. - С. 125-126 | |
---|
129 | > Біохімічні особливості перспективних сортів томатів для виробництва концентрованих продуктів [Текст] : монографія / А. А. Дубініна [та ін.]. - Харків : ХДУХТ, 2013. - 129 с. - Б. ц. | |
---|
130 | >Пат. 79781 Україна, МПК A22C17/14, A22C13/00. Спосіб визначення міцності та подовження натуральних ковбасних оболонок [Текст] / Е. В. Білецький, Л. Ю. Шубіна, О. В. Доманова, В. М. Онищенко, М. О. Янчева, В. П. Сальніков, І. С. Островерх, О. В. Мержоєва, О. Ф. Москальчук ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201214073 ; Заявл. 12.10.2012 ; Опубл. 25.04.2013, Бюл. № 8. - 4 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
---|
131 | > Інноваційні технології молокопереробної галузі [Текст] : навч. посібник / П. В. Гурський, Т. А. Скорченко, Г. Є. Поліщук, М. О. Янчева, Ф. В. Перцевой [та ін.]. - Суми : САУ, 2013. - 313 с. - Б. ц. | |
---|
132 | > Желева, Татьяна Сергеевна. Перспективы использования комплексных добавок криопротекторного действия в технологии мясных замороженных полуфабрикатов [Текст] / Т. С. Желева, М. А. Янчева> // Наука о питании: технологии, оборудование и безопасность пищевых продуктов : материалы Междунар. науч.-практ. конф. - Саратов, 2013. - С. 63-65 | Повний текст |
---|
133 | > Янчева, Марина Олександрівна. Фізико-хімічні та біохімічні основи використання низьких температур у технологіях переробки м'яса [Текст] / М. О. Янчева, О. О. Гринченко> // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. У 2-х ч. : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2013. - Ч. 1. - С. 89-97 | |
---|
2012 |
134 | > Технологія харчових продуктів на основі драглеутворювачів з якісно зміненими функціональними властивостями [Текст] : монографія / Ф. В. Перцевой, Ю. О. Савгіра, Н. В. Камсуліна, Л. М. Хомічак, М. О. Янчева, А. Л. Фощан. - Харків : ХДУХТ, 2012. - 289 с. - Б. ц. | |
---|
2011 |
135 | > Одарченко, Андрій Миколайович. Зберігання продовольчих товарів [Текст] : навч. посібник / А. М. Одарченко, М. О. Янчева, Д. М. Одарченко. - Харків : ХДУХТ, 2011. - 405 с. - Б. ц. | |
---|
136 | > Янчева, Марина Олександрівна. Дистанційне навчання - альтернатива викладання нових спеціальних дисциплін [Текст] / М. О. Янчева, В. С. Ольховська, О. М. Постнова> // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якостю підготовки фахівців. Організація навчального процесу за кредитно-модульною системою : матеріали IХ Всеукр. наук.-метод. конф., м. Харків, 23 верес. 2011 р. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 250-251 | |
---|
137 | >Пат. 62695 Україна, МПК A23B4/06. Композиція кріопротекторної дії "Кріолакт" для виробництва м'ясних заморожених напівфабрикатів [Текст] / М. О. Янчева, Ю. В. Яковлева ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201101593 ; Заявл. 11.02.2011 ; Опубл. 12.09.2011, Бюл. № 17. - 2 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
---|
138 | >Пат. 62694 Україна, МПК A23B4/06. Спосіб виробництва заморожених напівфабрикатів [Текст] / М. О. Янчева, Ю. В. Яковлева ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201101590 ; Заявл. 11.02.2011 ; Опубл. 12.09.2011, Бюл. № 17. - 3 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
---|
139 | > Теоретичні та практичні аспекти стабілізації харчових продуктів з гетерогенною структурою [Текст] : монографія / В. М. Михайлов, П. П. Пивоваров, О. О. Грінченко, М. І. Погожих, М. О. Янчева, А. В. Зайцев, Н. Г. Грінченко. - Харків : ХДУХТ, 2011. - 254 с. - Б. ц. | |
---|
140 | > Інноваційні технології виробництва харчової продукції масового споживання [Текст] : монографія / В. М. Михайлов, П. П. Пивоваров, О. О. Грінченко, С. В. Іванов, А. О. Коваленко, Є. П. Пивоваров, В. В. Зайцев, Ю. Г. Абсалямов, А. В. Зайцев, М. О. Янчева. - Харків : ХДУХТ, 2011. - 444 с. - Б. ц. | |
---|
2010 |
141 | >Пат. 51845 Україна, МПК A23J1/00. Спосіб одержання поліфункціонального препарату колагену [Текст] / Л. М. Крайнюк, М. О. Янчева, О. Б. Дроменко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200912332 ; Заявл. 30.11.2009 ; Опубл. 10.08.2010, Бюл. № 15. - 2 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
---|
142 | >Пат. 54388 Україна, МПК A22C17/00, A22C13/00. Спосіб визначення ароматопроникності натуральних ковбасних оболонок [Текст] / В. М. Онищенко, Л. Ю. Шубіна, М. О. Янчева, І. С. Островерх, А. М. Чуйко, В. Г. Шевченко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201004445 ; Заявл. 16.04.2010 ; Опубл. 10.11.2010, Бюл. № 21. - 3 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
---|
143 | >Пат. 55796 Україна, МПК A23J1/00. Спосіб виробництва дієтичної добавки на основі вторинної колагенвмісної сировини м'ясопереробної промисловості [Текст] / О. І. Черевко, В. О. Коваленко, М. О. Янчева, Л. О. Чернова, В. Г. Горбань, О. В. Москаленко, С. М. Коваленко, О. Г. Дьяков ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201007342 ; Заявл. 14.06.2010 ; Опубл. 27.12.2010, Бюл. № 24. - 2 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
---|
144 | >Пат. 49749 Україна, МПК A23J1/06, C12N9/64. Спосіб ферментативної обробки колагенвмісної сировини (курячих ніг) колагеназою [Текст] / О. І. Черевко, В. О. Коваленко, М. О. Янчева, Л. О. Чернова, В. Г. Горбань, О. В. Москаленко, Л. Ф. Павлоцька ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200911686 ; Заявл. 16.11.2009 ; Опубл. 11.05.2010, Бюл. № 9. - 2 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
---|
145 | > Технології харчової та кулінарної продукції з використанням білків молока [Текст] : монографія / Ф. В. Перцевой, П. В. Гурський, С. Л. Юрченко, В. В. Полевич, Ю. О. Савгіра, М. О. Янчева. - Харків : ХДУХТ, 2010. - 224 с. - Б. ц. | |
---|
146 | >Пат. 49750 Україна, МПК A23J1/06, C12N9/64. Спосіб ферментативної обробки колагенвмісної сировини (курячих ніг) бромеліном [Текст] / О. І. Черевко, В. О. Коваленко, М. О. Янчева, Л. О. Чернова, В. Г. Горбань, О. В. Москаленко, Н. В. Дуденко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200911687 ; Заявл. 16.11.2009 ; Опубл. 11.05.2010, Бюл. № 9. - 2 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
---|
2009 |
147 | > Харчові технології [Текст] : посібник / Ф. В. Перцевой, П. В. Гурський, М. О. Янчева, Л. М. Тіщенко. - Харків : ХДУХТ, 2009. - 156 с. - Б. ц. | |
---|
148 | >Пат. 39275 Україна, МПК A22C17/00, A22C13/00. Спосіб підготовки фабрикату свинячих черев для виробництва варених та смажених ковбасних виробів в оболонках [Текст] / Л. Ю. Шубіна, В. М. Онищенко, М. О. Янчева, О. В. Доманова ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200802623 ; Заявл. 28.02.2008 ; Опубл. 25.02.2009, Бюл. № 4. - 3 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
---|
2008 |
149 | > Янчева, Марина Олександрівна. Стан та перспективи створення упаковки для м'яса та м'ясопродуктів [Текст] / М. О. Янчева, О. Б. Дроменко> // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 70-річчю з дня народж. д-ра техн. наук, проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Бєляєва М. І., м. Харків, 19 листоп. 2008 р., у 2 ч. - 2008. - Ч. 1. - С. 242-243 | |
---|
150 | > Янчева, Марина Олександрівна. Наукові основи поширення асортименту комплексних добавок для виробництва ковбасних виробів [Текст] / М. О. Янчева, В. А. Большакова, Н. Г. Гринченко> // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 70-річчю з дня народж. д-ра техн. наук, проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Бєляєва М. І., м. Харків, 19 листоп. 2008 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2008. - Ч. 1. - С. 240-241 | |
---|
151 | >Пат. 34055 Україна, МПК A22C13/00. Спосіб визначення бактеріопроникності ковбасних оболонок [Текст] / Л. Ю. Шубіна, В. М. Онищенко, М. О. Янчева, І. С. Островерх, Я. О. Бачинська. - № u200802622 ; Заявл. 28.02.2008 ; Опубл. 25.07.2008, Бюл. № 14. - 3 с. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
---|
152 | >Пат. 34910 Україна, МПК A22C11/00. Спосіб отримання ковбасок без оболонки [Текст] / О. І. Черевко, М. О. Янчева, О. П. Корж, Є. В. Святківська ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200804177 ; Заявл. 02.04.2008 ; Опубл. 26.08.2008, Бюл. № 16. - Б. ц. | Повний текстПовний текст |
---|
2007 |
153 | > Большакова, Вікторія Анатоліївна. Вивчення функціонально-технологічних властивостей рослинних добавок з метою залучення їх до технології м'ясних емульсій [Текст] / В. А. Большакова, М. О. Янчева, М. Б. Колеснікова> // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2007. - С. 145-151 | |
---|
2006 |
154 | > Технологія продукції харчових виробництв [Текст] : навч. посібник / Л. М. Тіщенко, Ф. В. Перцевой, М. Б. Колеснікова, М. О. Янчева, П. В. Гурський. - Харків : ХДУХТ, 2006. - 314 с. - Б. ц. | |
---|
155 | > Технологія кріогенного подрібнення часнику та отримання дрібнодисперсних порошків з рекордним вмістом ароматичних речовин [Текст] / Р. Ю. Павлюк, О. О. Юр'єва, М. О. Янчева, Ю. Л. Гальчинецька> // Наука і соціальні проблеми суспільства: харчування, екологія, демографія : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конф. - Харків : ХДУХТ, 2006. - Ч. 1. - С. 345-347 | |
---|
156 | > Технологія продукції харчових виробництв [Текст] : навч. посібник / Ф. В. Перцевой, П. В. Гурський, М. О. Янчева, Л. М. Тіщенко. - Харків : ХДУХТ, 2006. - 240 с. - Б. ц. | |
---|
2005 |
157 | > Вплив кріогенного подрібнення на ароматичні речовини при отриманні дрібнодисперсних порошків із часнику [Текст] / Р. Ю. Павлюк, М. О. Янчева, О. О. Юр'єва, Ю. Л. Гальчинецька> // 3бірник наук. праць Одеської нац. акад. харч. технологій. - Одеса : ОНАХТ, 2005. - С. 80-85 | |
---|
|
158 | > Dromenko, O. Influence of morphological structure of pork on thermophysical characteristics in the process of freezing-defrost [Text] / O. Dromenko, M. Yancheva, O. Bogaditsa> // Technical science: key aspects: the analysis of trends and devepment prospects : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference, Prague, July 2–3, 2021. - Prague : Baltija Publishing. - С. 75-79 | |
---|