Варипаєва Людмила Миронівна


Усі роботи автора Роботи, що індексуються у Scopus Роботи, що індексуються у WoS Із повним текстом

Науковий доробок в БД "Праці науковців ДБТУ" та БД "Охоронні документи"

Бібліографічний опис Посилання
2022
1 Малюк, Людмила Петрівна.
Роль сервісології у розвитку сфери туризму [Текст] / Л. П. Малюк, Л. М. Варипаєва // Юність науки – 2022: соціально-економічні та гуманітарні аспекти розвитку суспільства : міжнар. наук.-практ. конф. студентів, аспірантів та молодих учених, м. Чернігів, Нац. ун-т «Чернігів. політехніка», 15-16 черв. 2022 р. - Чернігів : НУ «Чернігів. політехніка», 2022
2021
2 Малюк, Людмила Петрівна.
Безпека в ресторанах під час пандемії covid 19 [Текст] / Л. П. Малюк, Л. М. Варипаєва, С. О. Перешибкіна // Modern directions of scientific research development : II Междунар. науч.-практ. конф. 4-6 авг. 2021 г. - Чикаго, 2021. - С. 334.
3 Малюк, Людмила Петрівна.
Безпечне перебування споживачів у готелях в Україні під час пандемії [Текст] / Л. П. Малюк, Л. М. Варипаєва // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : Міжнар. наук.-практ. конф., 18 трав. 2021 р. - 2021. - Ч. 1. - С. 71.
2020
4 Шитова, І. О.
Психологія споживача [Текст] / І. О. Шитова, наук. керівник Л. М. Варипаєва // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 218
5 Середіна, А. С.
Погляд на потреби в Середні віки, епохи Відродження та Просвітництва [Текст] / А. С. Середіна, наук. керівник Л. М. Варипаєва // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 204
6 Радченко, М. В.
Специфiка сервiсної діяльності [Текст] / М. В. Радченко, наук. керівник Л. М. Варипаєва // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 198
7 Романюк, Л. Я.
Сервісна діяльність як науково-практична дисципліна [Текст] / Л. Я. Романюк, наук. керівник Л. М. Варипаєва // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 199
8 Голдун, М. Л.
Чотири основні види діяльності людини [Текст] / М. Л. Голдун, наук. керівник Л. М. Варипаєва // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 167
9 Гончарова, Ю. Д.
Погляди на потреби людини з точки зору економіки [Текст] / Ю. Д. Гончарова , наук. керівник Л. М. Варипаєва // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 168
10 Малюк, Людмила Петрівна.
Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв [Текст] / Л. П. Малюк, Л. М. Варипаєва // Міжнародна наук.-практ. інтернет-конф., м. Мелітополь, Тавр. держ. агротехнол. ун-т ім. Дмитра Моторного. - 2020
11
Етичні та психологічні аспекти у сфері гостинності [Текст] / Л. П. Малюк, О. М. Варипаєв, Л. М. Варипаєва, О. Г. Терешкін, Д. В. Горєлков, В. М. Червоний // Інноваційні напрямки розвитку міжнародної електронної комерції та готельно-ресторанної справи : монографія. - Харків : ХНУ ім. В. Н. Каразіна, 2020. - Розділ 2.1
12 Малюк, Людмила Петрівна.
Певні аспекти формування сервісної діяльності закладів сфери гостинності [Текст] / Л. П. Малюк, Л. М. Варипаєва // Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Львів, Львів. держ. ун-т фіз. культури ім. Івана Боберського. - 2020
13 Малюк, Людмила Петрівна.
Створення системи безпеки в готелях [Текст] / Л. П. Малюк, Л. М. Варипаєва // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 163-164
14 Малюк, Людмила Петрівна.
Гостинність як детермінанта сфери обслуговування [Текст] / Л. П. Малюк, Л. М. Варипаєва // Синергетична концепція розвитку студентоцентрованого навчання – забезпечення якості вищої освіти : тези Другої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 25 верес. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 158-159
2019
15
Management mechanisms and development strategies of economic entities in conditions of institutional transformations of the global environment [Text] : col. monograph in 2 vol. Vol. 2 / O. Olshanskyi, I. Kovyakh, L. Maluk, O. Varypaiev, L. Varypaieva. - Riga : "Landmark" SIA, 2019. - 352 p. - Б. ц.
16
Дипломне проектування готелів і ресторанів. Інноваційний підхід [Текст] : підручник / Л. П. Малюк, О. Г. Терешкін, Т. П. Кононенко, Л. М. Варипаєва, М. В. Чорна. - Харків : Факт, 2019. - 389 с. - Б. ц.
2017
17 Малюк, Людмила Петрівна.
Специфіка та класифікація потреб у сервісології [Текст] / Л. П. Малюк, О. М. Варипаєв, Л. М. Варипаєва // Scientific Letters of Academic Society of Michal Baludansky. - Kosice, 2017. - Vol. 5, No. 4. - P. 52-55
18 Малюк, Людмила Петрівна.
Методичнее значення класифікації комплексу потреб людини для фахівця сфери сервісу [Текст] / Л. П. Малюк, О. М. Варипаєв, Л. М. Варипаєва // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Імплементація нових стандартів освіти : тези доп. XIV Всеукр. наук.-метод. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 29 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 256-257
19 Малюк, Людмила Петрівна.
Потреби та їх класифікація у сфері гостинності [Текст] / Л. П. Малюк, О. М. Варипаєв, Л. М. Варипаєва // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 18 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 217-218
20 Малюк, Людмила Петрівна.
Інноваційні напрями у сфері гостинності [Текст] / Л. П. Малюк, Л. М. Варипаєва // Актуальні проблеми розвитку ресторанного, готельного та туристичного бізнесу в умовах світової інтеграції: досягнення та перспективи : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі й 10-річчю запровадження в Україні спец. Готельно-ресторанна справа, 21 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 46-48
Повний текст
21 Романько, Д. Ю.
Особливості реклами у сфері гостинності [Текст] / Д. Ю. Романько, наук. керівник Л. М. Варипаєва // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 331
22 Шулік, М. П.
Сервіс і психологічна культура в гостинності [Текст] / М. П. Шулік, наук. керівник Л. М. Варипаєва // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснуавння ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 353
23 Малюк, Людмила Петрівна.
Професійна етика та етикет в готельно-ресторанному бізнесі [Текст] : навч. посібник / Л. П. Малюк, Л. М. Варипаєва. - Харків : НВФ «Студ-центр», 2017. - 148 с. - Б. ц.
24 Малюк, Людмила Петрівна.
Інновації у сфері гостинності [Текст] / Л. П. Малюк, Л. М. Варипаєва, О. Г. Терешкін // Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Вип. 2 (26). - С. 253-266
Повний текст
25
Сучасні тенденції розитку готельно-ресторанного бізнесу: міжнародний та національний досвід [Текст] : колект. монографія / О. М. Варипаєв, В. М. Селютін, О. Г. Терешкін, Д. В. Горєлков, Л. П. Малюк, Л. М. Варипаєва, Л. М. Яцун. - Харків : ХНУ iм. В. Н. Каpазiна, 2017. - 412 с. - Б. ц.
2012
26
Моделювання виробничого процесу за допомогою методу сітьового планування та управління [Текст] : метод. вказівки з виконання практ. заняття для студентів спец. 7.140101, 8.140101.01 Готельна і ресторанна справа, 7.05170112, 8.05170112 Технологія харчування / уклад.: Л. П. Малюк, Н. Ю. Балацька, Л. М. Варипаєва. - Харків : ХДУХТ, 2012. - 34 с. - Б. ц.
2004
27 Постнов, Геннадій Михайлович.
Спосіб виробництва кулінарних виробів з сушеного картопляного пюре [Текст] / Г. М. Постнов, М. І. Погожих, Л. М. Варипаєва // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічне обґрунтування у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : збірник наук. пр., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2004. - С. 117-120
2002
28 Постнов, Геннадій Михайлович.
Спосіб відновлення сушених кулінарних виробів [Текст] / Г. М. Постнов, М. І. Погожих, Л. М. Варипаєва // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-метод. конф., присвяч. 35-річчю академії, 24 жовт. 2002 р. - Харків : ХДАТОХ, 2002. - С. 35-36
29 Постнов, Геннадій Михайлович.
Технологія овочевих напівфабрикатів високого ступеня готовності [Текст] / Г. М. Постнов, М. І. Погожих, Л. М. Варипаєва // Обладнання та технології харчових виробництв : збірник наук. пр. - Донецьк : ДонДУЕТ, 2002. - С. 141-148
30 Постнов, Геннадій Михайлович.
Дослідження способу відновлення сушених продуктів харчування [Текст] / Г. М. Постнов, М. І. Погожих, Л. М. Варипаєва // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічне обґрунтування у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : збірник наук. пр., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2002. - С. 73-78
2001
31 Постнов, Геннадій Михайлович.
Технологія м'ясних напівфабрикатів швидкого приготування [Текст] / Г. М. Постнов, М. І. Погожих, Л. М. Варипаєва // Научные и практические аспекты переработки мяса и мясопродуктов : материалы Междунар. науч.-практ. конф., Харьков, 28 февр. - 1 марта 2001 г. - Харьков : ХДУХТ, 2001. - С. 56-57
32 Постнов, Геннадій Михайлович.
Спосіб отримання кулінарних виробів з сушеного картопляного пюре [Текст] / Г. М. Постнов, М. І. Погожих, Л. М. Варипаєва // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 40-річчю Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі, 17 жовт. 2007 р. - Харків. - С. 64