2024 |
1 | > Боровікова, Наталія Олексіївна. Дослідження іонзв’язувальної здатності білків рисового тіста за наявності поліпшувачів [Текст] / Н. О. Боровікова, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш> // Прогресивні техніка та технології харч. вир-в ресторан. госп-ва і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ДБТУ, 2024. - Вип. 1 (35). - С. 18-24 | |
---|
2 | > Шаніна, Ольга. Особливості типізації зерна пшениці і класифікації помельних продуктів в Канаді [Текст] / О. Шаніна, А. Джонстон> // Продовольчі системи України: повоєнне відновлення та забезпечення сталого розвитку : матеріали Міжнар. наук.-практ. форуму, 15-16 трав. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 81-83 | Повний текст |
---|
3 | > Технологічне проектування елеваторів та комбікормових підприємств [Текст] : навч. посіб. до виконання випуск. роботи бакалавра для студентів спец. 181 Харчові технології першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти (освіт. програма Харчові технології) / І. М. Фоміна, Т. В. Гавриш, О. М. Шаніна, Н. О. Боровікова. - Харків : ДБТУ, 2024. - 139 с. - Б. ц. | Повний текст |
---|
4 | > Гавриш, Тетяна Володимирівна. Інноваційні технології переробки зерна [Текст] : лаб. практикум з дисципліни для студентів напряму підгот. 181 Харчові технології, освіт. програма Технологія зернопродуктів та зернові ресурси, за освіт. рівнем магістр / Т. В. Гавриш, О. М. Шаніна. - Харків : ДБТУ, 2024. - 51 с. - Б. ц. | Повний текст |
---|
5 | > Фоміна, Ірина Миколаївна. Проектування підприємств зберігання і переробки зерна [Текст] : навч.-метод. посібник до виконання практ. робіт з дисципліни / І. М. Фоміна, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш. - Харків : ДБТУ, 2024. - Б. ц. | |
---|
6 | > Шаніна, Ольга Миколаївна. Інноваційні технології переробки зерна [Текст] : навч.-метод. посібник до виконання лаб. робіт з дисципліни / О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш. - Харків : ДБТУ, 2024. - 51 с. - Б. ц. | |
---|
2023 |
7 | > Боровікова, Наталія Олексіївна. Регулювання вологості тіста безглютенового з використанням поліпшувачів [Текст] / Н. О. Боровікова, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш> // Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., 25 жовт. 2023 р. - Київ : НУХТ, 2023. - С. 103-104 | |
---|
8 | > Shanina, Olga. The effect of polysaccharide and protein additives on the surface tension index of gluten-free dough [Text] / O. Shanina, T. Gavrish, N. Borovikova> // Actual Issues of Modern Science : European Scientific e-Journal. - 2023. - № 26. - P. 36-42 | |
---|
2022 |
9 | > Shanina, Olga. Food technologies [Text] : workbook / О. Shanina. - Харків : ДБТУ, 2022. - 61 p. - Б. ц. | |
---|
10 | > Проектування підприємств зберігання і переробки зерна [Текст] : навч.-метод. посіб. до виконання практ. робіт з дисципліни / авт.-уклад. : І. М. Фоміна, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш. - Харків : ДБТУ, 2022. - 122 с. - Б. ц. | |
---|
11 | > Проектування елеваторів [Текст] : метод. рек. до виконання кваліфікац. роботи бакалавра. Ч. 1 / авт.-уклад.: О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш, І. М. Фоміна. - Харків : ДБТУ, 2022. - 56 с. - Б. ц. | |
---|
12 | > Проектування крупозаводів [Текст] : метод. рек. до виконання кваліфікац. роботи бакалавра. Ч. 3 / авт.-уклад.: О. М. Шаніна [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2022. - Б. ц. | |
---|
13 | > Проектування комбікормових заводів [Текст] : метод. рек. до виконання кваліфікац. роботи бакалавра. Ч. 4 / авт.-уклад.: О. М. Шаніна [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2022. - Б. ц. | |
---|
14 | > Технологія комбікормів і кормових добавок [Текст] : лаборатор. практикум / авт.-уклад. : О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш, Н. О. Боровікова. - Харків : ДБТУ, 2022. - Б. ц. | |
---|
15 | > Вплив білкових та полісахаридних добавок на реологічні показники рисового тіста [Текст] / Н. О. Боровікова, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш, Я. Ю. Ільчук> // Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 16 листоп. 2022 р. - Київ : НУХТ, 2022. - С. 132-133 | |
---|
16 | > Justification of safe shelf life of whole wheat flour of various sizes, depending on the processing method [Electronic resource] / F. Makhmudov, S. Azimova, M. Kizatova, A. Iztayev, O. Shanina> // Eastern-european journal of enterprise technologies. - 2022. - Vol. 5, № 11(119). - С. 29-37. - DOI 10.15587/1729-4061.2022.265812. - | Повний текстПовний текст |
---|
17 | > Grain processing [Text] : workbook / О. Shanina, T. Gavrish, N. Borovikova, Ya. Danshin. - Kharkiv : [s. n.], 2022. - 43 p. - Б. ц. | |
---|
18 | > Technological aspects of rice gluten-free bread production [Electronic resource] / O. Shanina, N. Borovikova, T. Gavrish, K. Dugina> // Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. - 2022. - Vol. 16. - С. 579-589. - DOI 10.5219/1725. - | Повний текстПовний текст |
---|
19 | > Мікробіологія зернопродуктів [Текст] : лаборатор. практикум / авт.-уклад. : О. М. Шаніна [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2022. - 184 с. - Б. ц. | |
---|
20 | > Боровікова, Наталія Олексіївна. Вплив поліпшуючих добавок на газоутворювальну та газоутримувальну здатності дріжджового безглютенового тіста [Текст] / Н. О. Боровікова, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш> // Інноваційні технології розвитку харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих вчених, 26 жовт. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 108 | |
---|
21 | > Парові безглютенові вироби (теорія і практика) [Текст] : монографія / О. М. Шаніна, С. М. Мінченко, Т. В. Гавриш, К. В. Дугіна. - Харків : [б. в.], 2022. - 96 с. - Б. ц. | |
---|
2021 |
22 | > Основи переробки зерна [Текст] : лаборатор. практикум для студентів закл. вищ. освіти / О. М. Шаніна [та ін.] ; Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : Міськдрук, 2021. - 110 с. : рис., табл. - ISBN 978-617-619-202-2 : Б. ц. | |
---|
23 | > Розрахунок і підбір транспортуючого обладнання [Текст] : метод. вказівки до виконання практ. роботи № 4 для студентів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології з дисципліни. Проектування підприємств зберігання і переробки зерна / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: І. М. Фоміна, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш. - Харків : ХНТУСГ, 2021. - 8 с. - Б. ц. | |
---|
24 | > Випускова робота бакалавра [Текст] : метод. вказівки для студентів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти спец. 181 Харчові технології, галузь знань 18 Виробництва та технології. Ч. 2. Технологічне проектування борошномельних підприємств / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: О. М. Шаніна [та ін.]. - Харків : ХНТУСГ, 2021. - 79 с. : рис., табл. - Б. ц. | |
---|
25 | > Шаніна, Ольга Миколаївна. Титриметричний аналіз взаємодії біополімерів борошняної сировини зі структуроутворювачами білкової та полісахаридної природи [Текст] / О. М. Шаніна, Н. О. Боровікова> // Сучасна інженерія агропромислових і харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 25-26 листоп. 2021 р. - Харків : ДБТУ, 2021. - С. 170-172 | |
---|
26 | > Боровікова, Наталія Олексіївна. Кваліметрична оцінка якості безглютенового хліба [Текст] / Н. О. Боровікова, О. М. Шаніна> // Сучасна інженерія агропромислових і харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 25-26 листоп. 2021 р. - Харків : ДБТУ, 2021. - С. 425-426 | |
---|
27 | > Вплив виду упакування на зберігання безглютенового рисового хліба [Текст] / О. М. Шаніна, Н. О. Боровікова, Г. І. Гирка, Т. В. Гавриш> // Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем : матеріали тез доп. XІ Міжнар. наук.-практ. конф., м. Чернігів, 26-27 трав. 2021 р., у 2 т. - Чернігів : НУ «Чернігів. політехніка», 2021. - Т. 1. - С. 228 | |
---|
28 | > Проектування відділення для зберігання зерна на зерносховищі [Текст] : метод. вказівки до виконання практ. роботи № 5 для студентів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології з дисципліни. Проектування підприємств зберігання і переробки зерна / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: І. М. Фоміна, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш. - Харків : ХНТУСГ, 2021. - 5 с. - Б. ц. | |
---|
29 | > Розрахунок і підбір технологічного обладнання для підготовки зерна до зберігання [Текст] : метод. вказівки до виконання практ. роботи № 3 для студентів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології з дисципліни. Проектування підприємств зберігання і переробки зерна / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: І. М. Фоміна, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш. - Харків : ХНТУСГ, 2021. - 9 с. - Б. ц. | |
---|
30 | > Визначення партій зерна, які підлягають зберіганню у зерносховищі, розрахунок і підбір устаткування для прийому і відпустку зерна [Текст] : метод. вказівки до виконання практ. роботи № 2 для студентів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології з дисципліни. Проектування підприємств зберігання і переробки зерна / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: І. М. Фоміна, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш. - Харків : ХНТУСГ, 2021. - 14 с. - Б. ц. | |
---|
31 | > Шаніна, Ольга Миколаївна. Визначення технологічних режимів безглютенового хліба методом ПФЕ 23 [Текст] / О. М. Шаніна, Н. О. Боровікова> // Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві та здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Київ, 14 верес. 2021 р. - Київ : НУХТ, 2021. - С. 47-48 | |
---|
32 | > Техніко-економічне обгрунтування та проектування зерноочисного відділення підприємств борошномельної промисловості [Текст] : метод. вказівки до виконання практ. роботи № 6 для студентів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології з дисципліни. Проектування підприємств зберігання і переробки зерна / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: І. М. Фоміна, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш. - Харків : ХНТУСГ, 2021. - 18 с. - Б. ц. | |
---|
33 | > Техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) проектування підприємства елеваторної промисловості, підготовчі розрахунки [Текст] : метод. вказівки до виконання практ. роботи № 1 для студентів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології з дисципліни. Проектування підприємств зберігання і переробки зерна / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: І. М. Фоміна, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш. - Харків : ХНТУСГ, 2021. - 8 с. - Б. ц. | |
---|
34 | > Технічна мікробіологія [Текст] : навч.-метод. посібник до виконання лаборатор. робіт для студентів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. форми навчання інж. спец. / Т. В. Гавриш [та ін.] ; Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2021. - 120 с. : рис., табл. - Б. ц. | |
---|
35 | > Шаніна, Ольга Миколаївна. Технологічний потенціал структуроутворювачів білкової та полісахаридної природи як поліпшувачів безглютенового хліба [Текст] / О. М. Шаніна, Н. О. Боровікова, А. В. Голуб> // The world science of modernity. Problems and prospects of development : materials XV of the International science conference, Paris, March 25-26, 2021. - Paris, 2021. - P. 216-218. | |
---|
36 | > Технічні розрахунки розмельного відділення та проектування відділення готової продукції борошномельного підприємства [Текст] : метод. вказівки до виконання практ. роботи № 7 для студентів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології з дисципліни. Проектування підприємств зберігання і переробки зерна / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: І. М. Фоміна, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш. - Харків : ХНТУСГ, 2021. - 21 с. - Б. ц. | |
---|
37 | > Галясний, Іван Володимирович. Утворення пінної структури бездріжджових безглютенових виробів (теоретичні та практичні аспекти) [Текст] : монографія / І. В. Галясний, Т. В. Гавриш, О. М. Шаніна. - Харків : ПромАрт, 2021. - 116 с. - Б. ц. | |
---|
38 | > Гирка, Г. І. Вплив виду і кількості рідини, доданої до бездріжджового безглютенового тіста, на якість випечених виробів [Текст] / Г. І. Гирка, І. В. Галясний, О. М. Шаніна> // The world science of modernity. Problems and prospects of development : materials XV of the International science conference, Paris, March 25-26, 2021 . - Paris, 2021. - P. 213-215. | |
---|
39 | > Навчально-методичний посібник до виконання лабораторних робіт «Технічна мікробіологія» [Текст] / О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш, Н. О. Боровікова, Я. В. Даньшин. - Харків : ХНТУСГ, 2021. - 120 с. - Б. ц. | |
---|
40 | > Шаніна, Ольга Миколаївна. Титриметричний аналіз взаємодії біополімерів борошняної сировини зі структуроутворювачами білкової та полісахаридної природи [Текст] / О. М. Шаніна, Н. О. Боровікова> // Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності : матеріали тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф., м. Львів, Львів. держ. ун-т фізич. культури ім. Івана Боберського, 7-8 жовт. 2021 р. - Львів : ЛДУФК, 2021 | |
---|
2020 |
41 | > Substantiation of basic stages of gluten-free steamed bread production and its influence on quality of finished product [Electronic resource] / Olga Shanina, S. Minchenko, T. Gavrish, Y. G. Sukhenko, V. Y. Sukhenko, V. Vasyliv, N. Miedviedieva, M. Mushtruk, M. Stechyshyn, T. Rozbytska> // Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. - 2020. - Vol. 14. - С. 189-201. - DOI 10.5219/1200. - | Повний текстПовний текст |
---|
42 | > Шаніна, Ольга Миколаївна. Оптимізація технології безглютенового хліба зі структуроутворювачами білкової та полісахаридної природи [Текст] / О. М. Шаніна, Н. О. Боровікова, Т. В. Гавриш> // Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф., м. Мелітополь, 24 листоп. 2020 р. - Мелітополь : ТДАТУ, 2020. - С. 105-107. | |
---|
43 | > Дослідження вологоутримуючої здатності безглютенового тіста [Текст] / Н. О. Боровікова, Г. І. Гірка, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш> // Актуальні аспекти розвитку харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу : матеріали міжвуз. наук.-практ. семінару, м. Харків, 17 груд. 2020 р. - Харків : ХТЕІ КНТЕУ, 2020. - С. 29-30. | |
---|
44 | > Дослідження впливу полісахаридних та білкових добавок на показник поверхневого натягу безглютенового тіста методом лежачої краплі [Текст] / Н. О. Боровікова, В. В. Шаповал, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш> // Актуальні аспекти розвитку харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу : матеріали міжвузів. наук.-практ. семінару, м. Харків, 17 груд. 2020 р. - Харків : ХТЕІ КНТЕУ, 2020. - С. 30. | |
---|
45 | > Methods for determining the botanical origin of honey [Electronic resource] / L. Adamchuk, V. Sukhenko, O. Akulonok, T. Bilotserkivets, V. Vyshniak, D. Lisohurska, O. Lisohurska, N. Slobodyanyuk, O. Shanina, I. Galyasnyi> // Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. - 2020. - Vol. 14. - С. 483-493. - DOI 10.5219/1386. - | Повний текстПовний текст |
---|
46 | > Збірник технологічних інструкцій на пастильні й мармеладні вироби та цукерки з желейними корпусами [Текст] : навч. посібник / А. Л. Фощан, В. І. Оболкіна, І. О. Крапивницька, Ф. В. Перцевой, В. І. Ладика, О. М. Шаніна. - Харків : ХДУХТ, 2020. - 105 с. - Б. ц. | |
---|
47 | > Визначення фізичних властивостей зернових культур борошномельної галузі [Текст] : метод. вказівки до виконання лаб. роботи з дисципліни ”Технологія зберігання і переробки зерна” для студентів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: О. М. Шаніна [та ін.]. - Харків : ХНТУСГ, 2020. - 31 с. - Б. ц. | |
---|
48 | > Збірник рецептур на пастильні й мармеладні вироби та цукерки з желейними корпусами [Текст] : навч. посібник / А. Л. Фощан, В. І. Оболкіна, І. О. Крапивницька, Ф. В. Перцевой, Ю. Г. Кожанов, В. І. Ладика, О. М. Шаніна. - Харків : ХДУХТ, 2020. - 98 с. - Б. ц. | |
---|
49 | > Improving the quality of milk dispersion in a counter-jet homogenizer [Electronic resource] / K. Samoichuk, D. Zhuravel, N. Palianychka, V. Oleksiienko, S. Petrychenko, N. M. Slobodyanyuk, Olga Shanina, I. Galyasnyj, L. Adamchuk, V. Y. Sukhenko> // Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. - 2020. - Vol. 14. - С. 633-640. - DOI 10.5219/1407. - | Повний текстПовний текст |
---|
50 | > Визначення фізичних властивостей олійних та ефірноолійних культур [Текст] : метод. вказівки до виконання лаб. роботи з дисципліни ”Технологія зберігання і переробки зерна” для студентів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: О. М. Шаніна [та ін.]. - Харків : ХНТУСГ, 2020. - 16 с. - Б. ц. | Повний текст |
---|
51 | > Шаніна, Ольга Миколаївна. Виконання кваліфікаційної роботи магістра [Текст] : навч.-метод. посіб. для студ. другого (магістер.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навч. спец. 181 Харчові технології / О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш, І. М. Фоміна ; Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2020. - 55 с. - Б. ц. | Повний текст |
---|
52 | > Визначення фізичних властивостей зернових культур круп’яної галузі [Текст] : метод. вказівки до виконання лаб. роботи з дисципліни ”Технологія зберігання і переробки зерна” для студентів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання 181 Харчові технології / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: О. М. Шаніна [та ін.]. - Харків : ХНТУСГ, 2020. - 26 с. - Б. ц. | Повний текст |
---|
53 | > Визначення фізичних властивостей зернобобових культур [Текст] : метод. вказівки до виконання лаб. роботи з дисципліни "Технологія зберігання і переробки зерна" для студентів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: О. М. Шаніна [та ін.]. - Харків : ХНТУСГ, 2020. - 18 с. - Б. ц. | Повний текст |
---|
54 | > A comprehensive food safety short course (FSSC) improves food safety knowledge, behaviors, attitudes, and skills of Ukrainian participants [Electronic resource] / D. Ercan Oruc, S. Pokharel, R. C. Anantheswaran, M. W. Bucknavage, H. Gourama, Olga Shanina, C. N. Cutter> // Journal of Food Science Education. - 2020. - Vol. 19, Issue 4. - С. 263 - 277. - DOI 10.1111/1541-4329.12208. - | Повний текстПовний текстПовний текст |
---|
2019 |
55 | > Шаніна, Ольга Миколаївна. Вивчення впливу білкової добавки на конформаційний стан білків безглютенового тіста [Текст] / О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш, І. В. Галясний> // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2019. - Вип. 207: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. виробництв. - С. 125-131. - Бібліогр. наприкінці ст. | Повний текст |
---|
56 | > Вплив добавок білкової та полісахаридної природи на вологоутримуючу здатність безклейковинного тіста [Текст] / О. М. Шаніна, Н. О. Боровікова, Т. В. Гавриш, К. В. Дугіна, О. Е. Фезопуло> // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2019. - Вип. 207: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. виробництв. - С. 132-141. - Бібліогр. наприкінці ст. | |
---|
57 | > Шаніна, Ольга Миколаївна. Газоутворювальна здатність тіста для виробництва безглютенового паравого хліба [Текст] / О. М. Шаніна, С. М. Мінченко> // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2019. - Вип. 207: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. виробництв. - С. 141-148. - Бібліогр. наприкінці ст. | Повний текст |
---|
58 | > Розробка рецептури та оцінка якості макаронних виробів підвищеної харчової цінності [Текст] : метод. вказівки до лабораторної роботи з дисципліни "Інноваційні технології переробки зерна" / авт.-уклад.: О. М. Шаніна, К. В. Дугіна. - Харків : ХНТУСГ, 2019. - 4 с. - Б. ц. | |
---|
59 | > Розробка рецептури та оцінка якості борошняних виробів підвищеної харчової цінності [Текст] : метод. вказівки до лабораторної роботи з дисципліни "Інноваційні технології переробки зерна" / авт.-уклад.: О. М. Шаніна, К. В. Дугіна. - Харків : ХНТУСГ, 2019. - 7 с. - Б. ц. | |
---|
60 | > Визначення ролі гнилісних процесів у природі [Текст] : метод. вказівки до лабораторної роботи з дисципліни "Технічна мікробіологія" / авт.-уклад.: О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш, Н. О. Боровікова. - Харків : ХНТУСГ, 2019. - 16 с. - Б. ц. | |
---|
61 | > Розробка рецептури та оцінка якості безглютенового хліба [Текст] : метод. вказівки до лабораторної роботи з дисципліни "Інноваційні технології переробки зерна" / авт.-уклад.: О. М. Шаніна, К. В. Дугіна. - Харків : ХНТУСГ, 2019. - 5 с. - Б. ц. | |
---|
62 | > Development of gluten-free non-yeasted dough structure as factor of bread quality formation [Electronic resource] / Olga Shanina, I. Galyasnyj, T. Gavrish, Kateryna Dugina, Y. G. Sukhenko, V. Y. Sukhenko, N. Miedviedieva, M. Mushtruk, T. Rozbytska, N. M. Slobodyanyuk> // Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. - 2019. - Vol. 13: Issue 1. - С. 971-983. - DOI 10.5219/1201. - | Повний текстПовний текст |
---|
63 | > Розробка рецептури та оцінка якості безглютенових макаронних виробів [Текст] : метод. вказівки до лабораторної роботи з дисципліни "Інноваційні технології переробки зерна" / авт.-уклад.: О. М. Шаніна, К. В. Дугіна. - Харків : ХНТУСГ, 2019. - 7 с. - Б. ц. | |
---|
64 | > Шаніна, Ольга Миколаївна. Методичні рекомендації до виконання кваліфікаційної роботи магістра [Текст] : методические рекомендации / О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш, І. М. Фоміна. - Харків : ХНТУСГ, 2019. - 48 с. - Б. ц. | |
---|
2018 |
65 | > Шаніна, Ольга Миколаївна. Визначення виду та раціональної масової частки концентратів тваринних білків в технології крупів підвищеної харчової цінності [Текст] / О. М. Шаніна, К. В. Дугіна> // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків, 2018. - № 194: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 113-118. | Повний текст |
---|
66 | > Shanina, O. Acidity of gluten-free dough [Text] / O. Shanina, S. Minchenko> // Science in 2018 : ХIV international scientific conference, SI Universum. - 2018. - С. 19. | |
---|
67 | > Інтенсивність кислотонакопичення в безглютеновому тісті [Текст] : тези / С. М. Мінченко ; наук. керівник О. М. Шаніна> // Молодь і сільськогосподарська техніка у ХХІ сторіччі : матеріали Міжнар. форуму молоді, м. Харків, ХНТУСГ, 5-6 квіт. 2018р. - Харків, 2018. - С. 95. | |
---|
68 | > Shanina, O. Laboratory Practicum "Food Chemistry" [Text] : лаборатор. практикум / O. Shanina, K. Dugina. - Харків : Діса Плюс, 2018. - 58 с. - Б. ц. | |
---|
69 | > Дугіна, Катерина Валентинівна. Конспект лекцій з курсу "Технологія борошномельного виробництва" [Текст] : конспект лекцій / К. В. Дугіна, О. М. Шаніна. - Харків : Діса Плюс, 2018. - 108 с. - Б. ц. | |
---|
70 | > Дугіна, Катерина Валентинівна. Лабораторний практикум з курсу "Технологія борошномельного виробництва" [Текст] : лаборатор. практикум / К. В. Дугіна, О. М. Шаніна. - Харків : Діса Плюс, 2018. - 90 с. - Б. ц. | |
---|
71 | > Шаніна, Ольга Миколаївна. Амінокислотний склад безглютенового парового хліба [Текст] / О. М. Шаніна, С. М. Мінченко> // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2018. - Вип. 194: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. та харч. вир-в. - С. 100-105. | Повний текст |
---|
72 | > Галясний, Іван Володимирович. Дослідження піноподібної структури безглютенового бездріжджового тіста з використанням гідроколоїдів та концентратів тваринних білків [Текст] / І. В. Галясний, Т. В. Гавриш, О. М. Шаніна> // Продовольчі ресурси : збірник наук. пр. Ін-ту продовол. ресурсів НАН України. - 2018. - № 10. - С. 67-75. | |
---|
73 | > Галясний, Іван Володимирович. Дослідження іонозв'язувальної здатності білків безглютенового борошна в присутності тваринних білків [Текст] / І. В. Галясний, Т. В. Гавриш, О. М. Шаніна> // Вісник НТУ "ХПІ". Серія: Нові рішення в сучас. технологіях. - 2018. - № 9 (1285). - С. 179-184. | |
---|
74 | > Shanina, O. Practicum "Food Technology" [Text] : практикум / O. Shanina, K. Dugina. - Харків : Діса Плюс, 2018. - 157 с. - Б. ц. | |
---|
75 | > Галясний, Іван Володимирович. Білково-протеїназний комплекс безглютенового тіста в присутності молочних білків [Текст] / І. В. Галясний, Т. В. Гавриш, О. М. Шаніна> // Продовольча індустрія АПК : наук.-практ. журн. - 2018. - № 1. - С. 10-14 | |
---|
76 | > Galyasnyi, I. Research of surface properties of water-flour suspensions in the presence of hydrocolloids and protein supplements [Text] / I. Haliasnyi, T. Gavrish, O. Shanina> // Technology audit and production reserves : міжнар. наук. журн. - 2018. - Vol. 1, № 3 (39). - С. 58-63. | |
---|
2017 |
77 | > Шаніна, Ольга Миколаївна. Реологічні властивості безглютенового бездріжджового тіста [Текст] / О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш, І. В. Галясний, К. В. Дугіна> // Молодий вчений. - 2017. - 2 (42). - С. 225-229. | |
---|
78 | > Дугіна, Катерина Валентинівна. Удосконалення технології крупів підвищеної харчової цінності [Текст] : монографія / К. В. Дугіна, О. М. Шаніна. - Харків : Діса Плюс, 2017. - 130 с. - Б. ц. | |
---|
79 | > Determination of water qualiti [Text] : method. recommendations / comp.: O. Shanina, K. Dugina. - Харків : ХНТУСГ, 2017. - 12 с. - Б. ц. | |
---|
80 | > Reserch of functional and technological properties of food proteins [Text] : method recommendations / comp.: O. Shanina, K. Dugina. - Харків : ХНТУСГ, 2017. - 7 с. - Б. ц. | |
---|
81 | > Дугіна, Катерина Валентинівна. Вплив режимів сушіння на якість крупів підвищеної харчової цінності [Текст] / К. В. Дугіна, О. М. Шаніна> // Інженерія переробних і харчових виробництв. - 2017. - № 2 (1). - С. 14-17. - Бібліогр. наприкінці ст. | |
---|
82 | > Шаніна, Ольга Миколаївна. Обґрунтування складу борошняних сумішей у виробництві безглютенових продуктів [Текст] / О. М. Шаніна, С. М. Мінченко> // Інженерія переробних і харчових виробництв. - 2017. - № 2 (1). - С. 63-67. - Бібліогр. наприкінці ст. | |
---|
83 | > Галясний, Іван Володимирович. Дослідження стану білково-протеїназного комплексу безглютенового тіста в присутності молочних білків [Текст] / І. В. Галясний, Т. В. Гавриш, О. М. Шаніна> // Інженерія переробних і харчових виробництв. - 2017. - № 2 (1). - С. 58-63. - Бібліогр. наприкінці ст. | |
---|
84 | > Reserch of technological factors influence on destruction of food proteins [Text] : method. recommendations / comp.: Olga Shanina, K. Dugina. - Харків : ХНТУСГ, 2017. - Б. ц. | |
---|
85 | > Reserch of enzyme actio spesificity in food proteins [Text] : method. recommendations / comp.: O. Shanina, K. Dugina. - Харків : ХНТУСГ, 2017. - Б. ц. | |
---|
2016 |
86 | > Шаніна, Ольга Миколаївна. Особливості протікання процесу бродіння безглютенового тіста з додаванням соргового борошна [Текст] / О. М. Шаніна, С. М. Мінченко> // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - 2016. - № 179: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 77-82 | |
---|
87 | > Шаніна, Ольга Миколаївна. Зміна білково-протеїназного комплексу пшенічного борошна при додаванні концентратів тваринних білків / О. М. Шаніна, К. В. Дугіна> // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2016. - Вип. 179: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 72-76. - Бібліогр. наприкінці ст. | Повний текст |
---|
88 | > Шаніна, Ольга Миколаївна. Особливості протікання процесу бродіння безглютенового тіста з додаванням соргового борошна [Текст] / О. М. Шаніна, С. М. Мінченко> // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2016. - Вип. 179: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 77-82. - Бібліогр. наприкінці ст. | Повний текст |
---|
89 | > Технологічний потенціал концентратів тваринних білків в технології безглютенової хлібопекарської продукції [Текст] / Т. В. Гавриш, О. М. Шаніна, К. В. Дугіна, Н. Л. Лобачева> // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2016. - Вип. 179: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 83-90. - Бібліогр. наприкінці ст. | Повний текст |
---|
90 | > Шаніна, Ольга Миколаївна. Визначення складу безглютенової борошняної сировини в технології бездріджового хліба [Текст] / О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш, І. В. Галясний> // Інженерія переробних і харчових виробництв. - 2016. - № 1 (2). - С. 8-12. | |
---|
91 | > Дугіна, Катерина Валентинівна. Визначення раціонального складу сумішей для виробництва крупів підвищеної харчової цінності [Текст] / К. В. Дугіна, О. М. Шаніна> // Інженерія переробних і харчових виробництв. - 2016. - № 1 (2). - С. 71-75. | |
---|
92 | >Пат. 109240 Україна, МПК A21D 8/02 (2006.01) A21D 13/04 (2006.01). Спосіб виробництва бездріжджових безглютенових хлібців / О. М. Шаніна, І. В. Галясний, Л. М. Ястребова, О. О. Андрієнко ; власники: О. М. Шаніна, І. В. Галясний, Л. М. Ястребова, О. О. Андрієнко. - № u 2015 08624 ; Заявл. 07.09.2015 ; Опубл. 25.08.2016, Бюл. № 16. - Б. ц. | |
---|
93 | >Пат. 107391 Україна, МПК А21D 8/02 (2006.01). Спосіб виробництва парового безглютенового хліба / О. М. Шаніна, С. М. Мінченко ; власники: О. М. Шаніна, С. М. Мінченко. - № u 2015 08626 ; Заявл. 07.09.2015 ; Опубл. 10.06.2016, Бюл. № 11. - 3 с. - Б. ц. | |
---|
94 | >Пат. 106215 Україна, МПК А21D 8/02 (2006/01). Спосіб виробництва парового безглютенового хліба / О. М. Шаніна, С. М. Мінченко, К. В. Дугіна ; власники: О. М. Шаніна, С. М. Мінченко, К. В. Дугіна. - № u 201508625 ; Заявл. 07.09.2015 ; Опубл. 25.04.2016, Бюл. № 8. - 3 л. - Б. ц. | |
---|
2015 |
95 | > Шаніна, Ольга Миколаївна. Нормативні документи на редьку мариновану, адаптовані до сучасних вимог [Текст] / О. М. Шаніна, Г. А. Селютіна, І. М. Бєляєва> // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність. У 2 ч. : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2015 р. - Харків : ХДУХТ, 2015. - С. 213-214 | |
---|
96 | > Шаніна, Ольга Миколаївна. Перспективи застосування нових видів зернової сировини у виробництві безлютернових парових хлібців [Текст] / О. М. Шаніна, С. М. Мінченко, К. В. Дугіна> // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2015. - Вип. 166: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 220-225. - Бібліогр. наприкінці ст. | |
---|
2014 |
97 | > Shanina, Olga. Influence of the transglutaminase enzyme on properties of flour proteins [Electronic resource] / O. Shanina, N. Lobachova, V. Zverev> // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2014. - Vol. 5, Issue 11. - С. 28-33. - DOI 10.15587/1729-4061.2014.27573. - | Повний текстПовний текст |
---|
98 | >Пат. 88185 Україна, МПК A23L 1/16 (2006.01). Спосіб виробництва борошняних формованих виробів підвищеної харчової цінності / К. В. Дугіна, О. М. Шаніна, В. О. Звєрєв ; власники: К. В. Дугіна, О. М. Шаніна, В. О. Звєрєв. - № u 2013 08021 ; Заявл. 25.06.2013 ; Опубл. 11.03.2014, Бюл. № 5. - 2 с. - Б. ц. | |
---|
99 | > Шаніна, Ольга Миколаївна. Вплив трансглютамінази на газоутворювальну та газоутримувальну здатність рисового тіста [Текст] / О. М. Шаніна, В. О. Алексенко> // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : КП "Міська друкарня", 2014. - Вип. 152: Сучас. напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 341-349. - Бібліогр.: с. 348-349 | |
---|
100 | > Шаніна, Ольга Миколаївна. Дослідження впливу трансглютамінази та білкових добавок на вологоутримувальну здатність безглютенового борошняного тіста [Текст] / О. М. Шаніна, Н. Л. Лобачова> // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : КП "Міська друкарня", 2014. - Вип. 152: Сучас. напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 243-250. - Бібліогр.: с. 249 | |
---|
101 | > Шаніна, Ольга Миколаївна. Обґрунтування процесу сушіння макаронних виробів з білковими добавками та ферментом трансглютаміназа [Текст] / О. М. Шаніна, В. О. Звєрєв, А. Т. Теймурова> // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : КП "Міська друкарня", 2014. - Вип. 152: Сучас. напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 235-242. - Бібліогр.: с. 241-242 | |
---|
102 | > Дугіна, К. В. Обґрунтування технології борошняних формованих виробів зі зниженим глікемічним індексом та збалансованим амінокислотним складом [Текст] / К. В. Дугіна, наук. керівник О. М. Шаніна> // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді. У 2 ч. : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, м. Харків, 26 берез. 2014 р. - Харків : ХДУХТ, 2014. - Ч. 1. - С. 60 | |
---|
103 | > Шаніна, Ольга Миколаївна. Поліпшення якості виробів з дріжджівого тіста поліпшуючими добавками [Текст] / О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш> // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : КП "Міська друкарня", 2014. - Вип. 152: Сучас. напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 250-255. - Бібліогр.: с. 255 | |
---|
104 | >Пат. 88184 Україна, МПК (2014.01) А23L 1/00. Спосіб виробництва локшини підвищеної харчової цінності / В. О. Звєрєв, О. М. Шаніна, К. В. Дугіна ; власники: В. О. Звєрєв, О. М. Шаніна, К. В. Дугіна. - № u 2013 08018 ; Заявл. 25.06.2013 ; Опубл. 11.03.2014, Бюл. № 5. - 2 с. - Б. ц. | |
---|
105 | >Пат. 88186 Україна, МПК A23L 1/16 (2006.01). Спосіб виробництва макаронних виробів підвищеної харчової цінності / В. О. Звєрєв, О. М. Шаніна, К. В. Дугіна ; власники: В. О. Звєрєв, О. М. Шаніна, К. В. Дугіна. - № u 2013 08022 ; Заявл. 25.06.2013 ; Опубл. 11.03.2014, Бюл. № 5. - 2 с. - Б. ц. | |
---|
2013 |
106 | >Пат. 85124 Україна, МПК А23L 1/68 (2006.01). Спосіб виробництва зернових пластівців / І. М. Фоміна, О. М. Шаніна, О. О. Івахненко ; власники: І. М. Фоміна, О. М. Шаніна, О. О. Івахненко. - № u 2013 06125 ; Заявл. 17.05.2013 ; Опубл. 11.11.2013, Бюл. № 21. - Б. ц. | |
---|
107 | > Міжнародне технічне регулювання [Текст] : метод. рек. для виконання робіт для студентів за спец.: 7.0305101, 8.03051001 Товарознавство та комерційна діяльність, 7.03051002, 8.03051002 Товарознавство та експертиза в митній справі, 7.03051003, 8.0305100 / Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі ; уклад.: Г. А. Селютіна, О. М. Шаніна, В. І. Білоус. - Харків : ХДУХТ, 2013. - 42 с. - Б. ц. | |
---|
108 | > Дослідження в'язкості розчинів білків із колагеновмісної сировини [Текст] / М. Т. Малафаєв, М. О. Домахіна, О. М. Шаніна, М. І. Погожих> // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2013. - С. 217-225 | |
---|
109 | > Лобачева, Н. Л. Технологічні аспекти формування структури виробів з безглютенової борошняної сировини [Текст] / Н. Л. Лобачева, О. М. Шаніна> // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2013. - Вип. 140: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 71-80. - Бібліогр. наприкінці ст. | |
---|
110 | > Зверев, В. О. Аналіз ІЧ-спектрів клейковини та тіста з пшеничного хлібопекарського борошна з використанням білкових добавок / В. О. Зверев, О. М. Шаніна> // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2013. - Вип. 140: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 80-89. - Бібліогр. наприкінці ст. | |
---|
2012 |
111 | > Регулювання структурно-механічних характеристик борошняного тіста додаванням концентратів тваринних білків [Текст] / К. В. Дугіна, О. М. Шаніна, М. А. Чеканов, М. І. Погожих> // Вісник Харківського нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2012. - Вип. 131: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 186-191. - Бібліогр.: с. 190 | |
---|
112 | > Шаніна, Ольга Миколаївна. Вплив пневмоімпульсної обробки зерна пшениці на показники борошна при зберіганні [Текст] / О. М. Шаніна, О. О. Полудненко> // Вісник Харківського нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2012. - Вип. 131: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 173-177. - Бібліогр.: с. 176-177 | |
---|
113 | > Харчова хімія [Текст] : програма навч. дисципліни для підготовки фахівців ОКР бакалавр напряму 16.051701 Харчові технології та інженерія у вищ. навч. закл. II-IV рівнів акредитації М-ва аграр. політики та продовольства України / уклад. О. М. Шаніна, уклад. О. А. Холодова, уклад. Т. В. Гавриш, уклад. Л. В. Баль-Прилипко, уклад. О. С. Віннов, уклад. М. В. Волков. - К. : Агроосвіта, 2012. - 18 с. - Бібліогр.: с. 18. - 6.05 грн. | |
---|
114 | > Хацкевич, Ю. М. Організація захисту прав споживачів [Текст] : робоча програма спец. курсу, напрям підгот. 6.030503 Міжнародна економіка, 6.030504 Економіка підприємства, 6.030507 Маркетинг, 6.030508 Фінанси і кредит, 6.030509 Облік і аудит, 6.051701 Харчові техн. та інженерія / Ю. М. Хацкевич, О. М. Шаніна ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2012. - 16 с. - Б. ц. | |
---|
|
115 | > Гавриш, Тетяна Володимирівна. Дослідження впливу полісахаридної та білкової добавки на гідратаційні властивості безглютенового бездріжджового тіста [Текст] / Т. В. Гавриш, О. М. Шаніна, І. В. Галясний> // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків. - Вип. 194: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 119-123. | Повний текст |
---|