Шаніна Ольга Миколаївна


Усі роботи автора Роботи, що індексуються у Scopus Роботи, що індексуються у WoS Із повним текстом

Науковий доробок в БД "Праці науковців ДБТУ" та БД "Охоронні документи"

Бібліографічний опис Посилання
2024
1 Гавриш, Тетяна Володимирівна.
Іноваційні технології переробки зерна [Текст] : лаб. практикум з дисципліни для студентів напряму підгот. 181 Харчові технології, освіт. програма Технологія зернопродуктів та зернові ресурси, за освіт. рівнем магістр / Т. В. Гавриш, О. М. Шаніна. - Харків : ДБТУ, 2024. - 51 с. - Б. ц.
Повний текст
2 Фоміна, Ірина Миколаївна.
Проектування підприємств зберігання і переробки зерна [Текст] : навч.-метод. посібник до виконання практ. робіт з дисципліни / І. М. Фоміна, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш. - Харків : ДБТУ, 2024. - Б. ц.
3
Технологічне проектування елеваторів та комбікормових підприємств [Текст] : навч. посібник до виконання випуск. роботи бакалавра / І. М. Фоміна, Т. В. Гавриш, О. М. Шаніна, Н. О. Боровікова. - Харків : ДБТУ, 2024. - 139 с. - Б. ц.
4 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Інноваційні технології переробки зерна [Текст] : навч.-метод. посібник до виконання лаб. робіт з дисципліни / О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш. - Харків : ДБТУ, 2024. - 51 с. - Б. ц.
2023
5 Боровікова, Наталія Олексіївна.
Регулювання вологості тіста безглютенового з використанням поліпшувачів [Текст] / Н. О. Боровікова, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш // Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., 25 жовт. 2023 р. - Київ : НУХТ, 2023. - С. 103-104
6 Shanina, Olga.
The effect of polysaccharide and protein additives on the surface tension index of gluten-free dough [Text] / O. Shanina, T. Gavrish, N. Borovikova // Actual Issues of Modern Science : European Scientific e-Journal. - 2023. - № 26. - P. 36-42
2022
7
Парові безглютенові вироби (теорія і практика) [Текст] : монографія / О. М. Шаніна, С. М. Мінченко, Т. В. Гавриш, К. В. Дугіна. - Харків : [б. в.], 2022. - 96 с. - Б. ц.
8
Grain processing [Text] : workbook / О. Shanina, T. Gavrish, N. Borovikova, Ya. Danshin. - Kharkiv : [s. n.], 2022. - 43 p. - Б. ц.
9 Shanina, Olga.
Food technologies [Text] : workbook / О. Shanina. - Харків : ДБТУ, 2022. - 61 p. - Б. ц.
10
Проектування підприємств зберігання і переробки зерна [Текст] : навч.-метод. посіб. до виконання практ. робіт з дисципліни / авт.-уклад. : І. М. Фоміна, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш. - Харків : ДБТУ, 2022. - 122 с. - Б. ц.
11
Проектування елеваторів [Текст] : метод. рек. до виконання кваліфікац. роботи бакалавра. Ч. 1 / авт.-уклад.: О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш, І. М. Фоміна. - Харків : ДБТУ, 2022. - 56 с. - Б. ц.
12
Мікробіологія зернопродуктів [Текст] : лаборатор. практикум / авт.-уклад. : О. М. Шаніна [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2022. - 184 с. - Б. ц.
13 Боровікова, Наталія Олексіївна.
Вплив поліпшуючих добавок на газоутворювальну та газоутримувальну здатності дріжджового безглютенового тіста [Текст] / Н. О. Боровікова, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш // Інноваційні технології розвитку харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих вчених, 26 жовт. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 108
14
Technological aspects of rice gluten-free bread production [Electronic resource] / O. Shanina, N. Borovikova, T. Gavrish, K. Dugina // Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. - 2022. - Vol. 16. - С. 579-589. - DOI 10.5219/1725. -
Повний текстПовний текст
15
Проектування комбікормових заводів [Текст] : метод. рек. до виконання кваліфікац. роботи бакалавра. Ч. 4 / авт.-уклад.: О. М. Шаніна [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2022. - Б. ц.
16
Justification of safe shelf life of whole wheat flour of various sizes, depending on the processing method [Electronic resource] / F. Makhmudov, S. Azimova, M. Kizatova, A. Iztayev, O. Shanina // Eastern-european journal of enterprise technologies. - 2022. - Vol. 5, № 11(119). - С. 29-37. - DOI 10.15587/1729-4061.2022.265812. -
Повний текстПовний текст
17
Проектування крупозаводів [Текст] : метод. рек. до виконання кваліфікац. роботи бакалавра. Ч. 3 / авт.-уклад.: О. М. Шаніна [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2022. - Б. ц.
18
Вплив білкових та полісахаридних добавок на реологічні показники рисового тіста [Текст] / Н. О. Боровікова, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш, Я. Ю. Ільчук // Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 16 листоп. 2022 р. - Київ : НУХТ, 2022. - С. 132-133
19
Технологія комбікормів і кормових добавок [Текст] : лаборатор. практикум / авт.-уклад. : О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш, Н. О. Боровікова. - Харків : ДБТУ, 2022. - Б. ц.
2021
20
Випускова робота бакалавра [Текст] : метод. вказівки для студентів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти спец. 181 Харчові технології, галузь знань 18 Виробництва та технології. Ч. 2. Технологічне проектування борошномельних підприємств / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: О. М. Шаніна [та ін.]. - Харків : ХНТУСГ, 2021. - 79 с. : рис., табл. - Б. ц.
21
Техніко-економічне обгрунтування та проектування зерноочисного відділення підприємств борошномельної промисловості [Текст] : метод. вказівки до виконання практ. роботи № 6 для студентів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології з дисципліни. Проектування підприємств зберігання і переробки зерна / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: І. М. Фоміна, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш. - Харків : ХНТУСГ, 2021. - 18 с. - Б. ц.
22
Розрахунок і підбір технологічного обладнання для підготовки зерна до зберігання [Текст] : метод. вказівки до виконання практ. роботи № 3 для студентів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології з дисципліни. Проектування підприємств зберігання і переробки зерна / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: І. М. Фоміна, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш. - Харків : ХНТУСГ, 2021. - 9 с. - Б. ц.
23 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Титриметричний аналіз взаємодії біополімерів борошняної сировини зі структуроутворювачами білкової та полісахаридної природи [Текст] / О. М. Шаніна, Н. О. Боровікова // Сучасна інженерія агропромислових і харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 25-26 листоп. 2021 р. - Харків : ДБТУ, 2021. - С. 170-172
24
Вплив виду упакування на зберігання безглютенового рисового хліба [Текст] / О. М. Шаніна, Н. О. Боровікова, Г. І. Гирка, Т. В. Гавриш // Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем : матеріали тез доп. XІ Міжнар. наук.-практ. конф., м. Чернігів, 26-27 трав. 2021 р., у 2 т. - Чернігів : НУ «Чернігів. політехніка», 2021. - Т. 1. - С. 228
25 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Визначення технологічних режимів безглютенового хліба методом ПФЕ 23 [Текст] / О. М. Шаніна, Н. О. Боровікова // Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві та здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Київ, 14 верес. 2021 р. - Київ : НУХТ, 2021. - С. 47-48
26 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Титриметричний аналіз взаємодії біополімерів борошняної сировини зі структуроутворювачами білкової та полісахаридної природи [Текст] / О. М. Шаніна, Н. О. Боровікова // Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності : матеріали тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф., м. Львів, Львів. держ. ун-т фізич. культури ім. Івана Боберського, 7-8 жовт. 2021 р. - Львів : ЛДУФК, 2021
27 Боровікова, Наталія Олексіївна.
Кваліметрична оцінка якості безглютенового хліба [Текст] / Н. О. Боровікова, О. М. Шаніна // Сучасна інженерія агропромислових і харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 25-26 листоп. 2021 р. - Харків : ДБТУ, 2021. - С. 425-426
28
Проектування відділення для зберігання зерна на зерносховищі [Текст] : метод. вказівки до виконання практ. роботи № 5 для студентів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології з дисципліни. Проектування підприємств зберігання і переробки зерна / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: І. М. Фоміна, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш. - Харків : ХНТУСГ, 2021. - 5 с. - Б. ц.
29
Основи переробки зерна [Текст] : лаборатор. практикум для студентів закл. вищ. освіти / О. М. Шаніна [та ін.] ; Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : Міськдрук, 2021. - 110 с. : рис., табл. - ISBN 978-617-619-202-2 : Б. ц.
30
Визначення партій зерна, які підлягають зберіганню у зерносховищі, розрахунок і підбір устаткування для прийому і відпустку зерна [Текст] : метод. вказівки до виконання практ. роботи № 2 для студентів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології з дисципліни. Проектування підприємств зберігання і переробки зерна / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: І. М. Фоміна, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш. - Харків : ХНТУСГ, 2021. - 14 с. - Б. ц.
31
Техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) проектування підприємства елеваторної промисловості, підготовчі розрахунки [Текст] : метод. вказівки до виконання практ. роботи № 1 для студентів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології з дисципліни. Проектування підприємств зберігання і переробки зерна / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: І. М. Фоміна, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш. - Харків : ХНТУСГ, 2021. - 8 с. - Б. ц.
32
Технічна мікробіологія [Текст] : навч.-метод. посібник до виконання лаборатор. робіт для студентів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. форми навчання інж. спец. / Т. В. Гавриш [та ін.] ; Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2021. - 120 с. : рис., табл. - Б. ц.
33 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Технологічний потенціал структуроутворювачів білкової та полісахаридної природи як поліпшувачів безглютенового хліба [Текст] / О. М. Шаніна, Н. О. Боровікова, А. В. Голуб // The world science of modernity. Problems and prospects of development : materials XV of the International science conference, Paris, March 25-26, 2021. - Paris, 2021. - P. 216-218.
34
Технічні розрахунки розмельного відділення та проектування відділення готової продукції борошномельного підприємства [Текст] : метод. вказівки до виконання практ. роботи № 7 для студентів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології з дисципліни. Проектування підприємств зберігання і переробки зерна / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: І. М. Фоміна, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш. - Харків : ХНТУСГ, 2021. - 21 с. - Б. ц.
35
Розрахунок і підбір транспортуючого обладнання [Текст] : метод. вказівки до виконання практ. роботи № 4 для студентів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології з дисципліни. Проектування підприємств зберігання і переробки зерна / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: І. М. Фоміна, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш. - Харків : ХНТУСГ, 2021. - 8 с. - Б. ц.
36 Гирка, Г. І.
Вплив виду і кількості рідини, доданої до бездріжджового безглютенового тіста, на якість випечених виробів [Текст] / Г. І. Гирка, І. В. Галясний, О. М. Шаніна // The world science of modernity. Problems and prospects of development : materials XV of the International science conference, Paris, March 25-26, 2021 . - Paris, 2021. - P. 213-215.
37 Галясний, Іван Володимирович.
Утворення пінної структури бездріжджових безглютенових виробів (теоретичні та практичні аспекти) [Текст] : монографія / І. В. Галясний, Т. В. Гавриш, О. М. Шаніна. - Харків : ПромАрт, 2021. - 116 с. - Б. ц.
38
Навчально-методичний посібник до виконання лабораторних робіт «Технічна мікробіологія» [Текст] / О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш, Н. О. Боровікова, Я. В. Даньшин. - Харків : ХНТУСГ, 2021. - 120 с. - Б. ц.
2020
39
Дослідження вологоутримуючої здатності безглютенового тіста [Текст] / Н. О. Боровікова, Г. І. Гірка, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш // Актуальні аспекти розвитку харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу : матеріали міжвуз. наук.-практ. семінару, м. Харків, 17 груд. 2020 р. - Харків : ХТЕІ КНТЕУ, 2020. - С. 29-30.
40
Substantiation of basic stages of gluten-free steamed bread production and its influence on quality of finished product [Electronic resource] / Olga Shanina, S. Minchenko, T. Gavrish, Y. G. Sukhenko, V. Y. Sukhenko, V. Vasyliv, N. Miedviedieva, M. Mushtruk, M. Stechyshyn, T. Rozbytska // Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. - 2020. - Vol. 14. - С. 189-201. - DOI 10.5219/1200. -
Повний текстПовний текст
41 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Оптимізація технології безглютенового хліба зі структуроутворювачами білкової та полісахаридної природи [Текст] / О. М. Шаніна, Н. О. Боровікова, Т. В. Гавриш // Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф., м. Мелітополь, 24 листоп. 2020 р. - Мелітополь : ТДАТУ, 2020. - С. 105-107.
42
Збірник рецептур на пастильні й мармеладні вироби та цукерки з желейними корпусами [Текст] : навч. посібник / А. Л. Фощан, В. І. Оболкіна, І. О. Крапивницька, Ф. В. Перцевой, Ю. Г. Кожанов, В. І. Ладика, О. М. Шаніна. - Харків : ХДУХТ, 2020. - 98 с. - Б. ц.
43
Methods for determining the botanical origin of honey [Electronic resource] / L. Adamchuk, V. Sukhenko, O. Akulonok, T. Bilotserkivets, V. Vyshniak, D. Lisohurska, O. Lisohurska, N. Slobodyanyuk, O. Shanina, I. Galyasnyi // Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. - 2020. - Vol. 14. - С. 483-493. - DOI 10.5219/1386. -
Повний текстПовний текст
44
Дослідження впливу полісахаридних та білкових добавок на показник поверхневого натягу безглютенового тіста методом лежачої краплі [Текст] / Н. О. Боровікова, В. В. Шаповал, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш // Актуальні аспекти розвитку харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу : матеріали міжвузів. наук.-практ. семінару, м. Харків, 17 груд. 2020 р. - Харків : ХТЕІ КНТЕУ, 2020. - С. 30.
45
Збірник технологічних інструкцій на пастильні й мармеладні вироби та цукерки з желейними корпусами [Текст] : навч. посібник / А. Л. Фощан, В. І. Оболкіна, І. О. Крапивницька, Ф. В. Перцевой, В. І. Ладика, О. М. Шаніна. - Харків : ХДУХТ, 2020. - 105 с. - Б. ц.
46
Визначення фізичних властивостей зернових культур борошномельної галузі [Текст] : метод. вказівки до виконання лаб. роботи з дисципліни ”Технологія зберігання і переробки зерна” для студентів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: О. М. Шаніна [та ін.]. - Харків : ХНТУСГ, 2020. - 31 с. - Б. ц.
47
Improving the quality of milk dispersion in a counter-jet homogenizer [Electronic resource] / K. Samoichuk, D. Zhuravel, N. Palianychka, V. Oleksiienko, S. Petrychenko, N. M. Slobodyanyuk, Olga Shanina, I. Galyasnyj, L. Adamchuk, V. Y. Sukhenko // Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. - 2020. - Vol. 14. - С. 633-640. - DOI 10.5219/1407. -
Повний текстПовний текст
48 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Виконання кваліфікаційної роботи магістра [Текст] : навч.-метод. посіб. для студ. другого (магістер.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навч. спец. 181 Харчові технології / О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш, І. М. Фоміна ; Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2020. - 55 с. - Б. ц.
Повний текст
49
Визначення фізичних властивостей зернобобових культур [Текст] : метод. вказівки до виконання лаб. роботи з дисципліни "Технологія зберігання і переробки зерна" для студентів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: О. М. Шаніна [та ін.]. - Харків : ХНТУСГ, 2020. - 18 с. - Б. ц.
Повний текст
50
Визначення фізичних властивостей олійних та ефірноолійних культур [Текст] : метод. вказівки до виконання лаб. роботи з дисципліни ”Технологія зберігання і переробки зерна” для студентів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: О. М. Шаніна [та ін.]. - Харків : ХНТУСГ, 2020. - 16 с. - Б. ц.
Повний текст
51
Визначення фізичних властивостей зернових культур круп’яної галузі [Текст] : метод. вказівки до виконання лаб. роботи з дисципліни ”Технологія зберігання і переробки зерна” для студентів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання 181 Харчові технології / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: О. М. Шаніна [та ін.]. - Харків : ХНТУСГ, 2020. - 26 с. - Б. ц.
Повний текст
52
A comprehensive food safety short course (FSSC) improves food safety knowledge, behaviors, attitudes, and skills of Ukrainian participants [Electronic resource] / D. Ercan Oruc, S. Pokharel, R. C. Anantheswaran, M. W. Bucknavage, H. Gourama, Olga Shanina, C. N. Cutter // Journal of Food Science Education. - 2020. - Vol. 19, Issue 4. - С. 263 - 277. - DOI 10.1111/1541-4329.12208. -
Повний текстПовний текстПовний текст
2019
53 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Газоутворювальна здатність тіста для виробництва безглютенового паравого хліба [Текст] / О. М. Шаніна, С. М. Мінченко // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2019. - Вип. 207: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. виробництв. - С. 141-148. - Бібліогр. наприкінці ст.
Повний текст
54 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Вивчення впливу білкової добавки на конформаційний стан білків безглютенового тіста [Текст] / О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш, І. В. Галясний // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2019. - Вип. 207: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. виробництв. - С. 125-131. - Бібліогр. наприкінці ст.
Повний текст
55
Вплив добавок білкової та полісахаридної природи на вологоутримуючу здатність безклейковинного тіста [Текст] / О. М. Шаніна, Н. О. Боровікова, Т. В. Гавриш, К. В. Дугіна, О. Е. Фезопуло // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2019. - Вип. 207: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. виробництв. - С. 132-141. - Бібліогр. наприкінці ст.
56
Development of gluten-free non-yeasted dough structure as factor of bread quality formation [Electronic resource] / Olga Shanina, I. Galyasnyj, T. Gavrish, Kateryna Dugina, Y. G. Sukhenko, V. Y. Sukhenko, N. Miedviedieva, M. Mushtruk, T. Rozbytska, N. M. Slobodyanyuk // Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. - 2019. - Vol. 13: Issue 1. - С. 971-983. - DOI 10.5219/1201. -
Повний текстПовний текст
57
Розробка рецептури та оцінка якості безглютенових макаронних виробів [Текст] : метод. вказівки до лабораторної роботи з дисципліни "Інноваційні технології переробки зерна" / авт.-уклад.: О. М. Шаніна, К. В. Дугіна. - Харків : ХНТУСГ, 2019. - 7 с. - Б. ц.
58 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Методичні рекомендації до виконання кваліфікаційної роботи магістра [Текст] : методические рекомендации / О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш, І. М. Фоміна. - Харків : ХНТУСГ, 2019. - 48 с. - Б. ц.
59
Розробка рецептури та оцінка якості макаронних виробів підвищеної харчової цінності [Текст] : метод. вказівки до лабораторної роботи з дисципліни "Інноваційні технології переробки зерна" / авт.-уклад.: О. М. Шаніна, К. В. Дугіна. - Харків : ХНТУСГ, 2019. - 4 с. - Б. ц.
60
Розробка рецептури та оцінка якості борошняних виробів підвищеної харчової цінності [Текст] : метод. вказівки до лабораторної роботи з дисципліни "Інноваційні технології переробки зерна" / авт.-уклад.: О. М. Шаніна, К. В. Дугіна. - Харків : ХНТУСГ, 2019. - 7 с. - Б. ц.
61
Визначення ролі гнилісних процесів у природі [Текст] : метод. вказівки до лабораторної роботи з дисципліни "Технічна мікробіологія" / авт.-уклад.: О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш, Н. О. Боровікова. - Харків : ХНТУСГ, 2019. - 16 с. - Б. ц.
62
Розробка рецептури та оцінка якості безглютенового хліба [Текст] : метод. вказівки до лабораторної роботи з дисципліни "Інноваційні технології переробки зерна" / авт.-уклад.: О. М. Шаніна, К. В. Дугіна. - Харків : ХНТУСГ, 2019. - 5 с. - Б. ц.
2018
63
Інтенсивність кислотонакопичення в безглютеновому тісті [Текст] : тези / С. М. Мінченко ; наук. керівник О. М. Шаніна // Молодь і сільськогосподарська техніка у ХХІ сторіччі : матеріали Міжнар. форуму молоді, м. Харків, ХНТУСГ, 5-6 квіт. 2018р. - Харків, 2018. - С. 95.
64 Galyasnyi, I.
Research of surface properties of water-flour suspensions in the presence of hydrocolloids and protein supplements [Text] / I. Haliasnyi, T. Gavrish, O. Shanina // Technology audit and production reserves : міжнар. наук. журн. - 2018. - Vol. 1, № 3 (39). - С. 58-63.
65 Галясний, Іван Володимирович.
Дослідження піноподібної структури безглютенового бездріжджового тіста з використанням гідроколоїдів та концентратів тваринних білків [Текст] / І. В. Галясний, Т. В. Гавриш, О. М. Шаніна // Продовольчі ресурси : збірник наук. пр. Ін-ту продовол. ресурсів НАН України. - 2018. - № 10. - С. 67-75.
66 Галясний, Іван Володимирович.
Білково-протеїназний комплекс безглютенового тіста в присутності молочних білків [Текст] / І. В. Галясний, Т. В. Гавриш, О. М. Шаніна // Продовольча індустрія АПК : наук.-практ. журн. - 2018. - № 1. - С. 10-14
67 Галясний, Іван Володимирович.
Дослідження іонозв'язувальної здатності білків безглютенового борошна в присутності тваринних білків [Текст] / І. В. Галясний, Т. В. Гавриш, О. М. Шаніна // Вісник НТУ "ХПІ". Серія: Нові рішення в сучас. технологіях. - 2018. - № 9 (1285). - С. 179-184.
68 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Визначення виду та раціональної масової частки концентратів тваринних білків в технології крупів підвищеної харчової цінності [Текст] / О. М. Шаніна, К. В. Дугіна // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків, 2018. - № 194: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 113-118.
Повний текст
69 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Амінокислотний склад безглютенового парового хліба [Текст] / О. М. Шаніна, С. М. Мінченко // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2018. - Вип. 194: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. та харч. вир-в. - С. 100-105.
Повний текст
70 Shanina, O.
Acidity of gluten-free dough [Text] / O. Shanina, S. Minchenko // Science in 2018 : ХIV international scientific conference, SI Universum. - 2018. - С. 19.
71 Shanina, O.
Laboratory Practicum "Food Chemistry" [Text] : лаборатор. практикум / O. Shanina, K. Dugina. - Харків : Діса Плюс, 2018. - 58 с. - Б. ц.
72 Дугіна, Катерина Валентинівна.
Конспект лекцій з курсу "Технологія борошномельного виробництва" [Текст] : конспект лекцій / К. В. Дугіна, О. М. Шаніна. - Харків : Діса Плюс, 2018. - 108 с. - Б. ц.
73 Дугіна, Катерина Валентинівна.
Лабораторний практикум з курсу "Технологія борошномельного виробництва" [Текст] : лаборатор. практикум / К. В. Дугіна, О. М. Шаніна. - Харків : Діса Плюс, 2018. - 90 с. - Б. ц.
74 Shanina, O.
Practicum "Food Technology" [Text] : практикум / O. Shanina, K. Dugina. - Харків : Діса Плюс, 2018. - 157 с. - Б. ц.
2017
75 Галясний, Іван Володимирович.
Дослідження стану білково-протеїназного комплексу безглютенового тіста в присутності молочних білків [Текст] / І. В. Галясний, Т. В. Гавриш, О. М. Шаніна // Інженерія переробних і харчових виробництв. - 2017. - № 2 (1). - С. 58-63. - Бібліогр. наприкінці ст.
76 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Обґрунтування складу борошняних сумішей у виробництві безглютенових продуктів [Текст] / О. М. Шаніна, С. М. Мінченко // Інженерія переробних і харчових виробництв. - 2017. - № 2 (1). - С. 63-67. - Бібліогр. наприкінці ст.
77
Reserch of functional and technological properties of food proteins [Text] : method recommendations / comp.: O. Shanina, K. Dugina. - Харків : ХНТУСГ, 2017. - 7 с. - Б. ц.
78 Дугіна, Катерина Валентинівна.
Вплив режимів сушіння на якість крупів підвищеної харчової цінності [Текст] / К. В. Дугіна, О. М. Шаніна // Інженерія переробних і харчових виробництв. - 2017. - № 2 (1). - С. 14-17. - Бібліогр. наприкінці ст.
79 Дугіна, Катерина Валентинівна.
Удосконалення технології крупів підвищеної харчової цінності [Текст] : монографія / К. В. Дугіна, О. М. Шаніна. - Харків : Діса Плюс, 2017. - 130 с. - Б. ц.
80
Determination of water qualiti [Text] : method. recommendations / comp.: O. Shanina, K. Dugina. - Харків : ХНТУСГ, 2017. - 12 с. - Б. ц.
81
Reserch of technological factors influence on destruction of food proteins [Text] : method. recommendations / comp.: Olga Shanina, K. Dugina. - Харків : ХНТУСГ, 2017. - Б. ц.
82 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Реологічні властивості безглютенового бездріжджового тіста [Текст] / О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш, І. В. Галясний, К. В. Дугіна // Молодий вчений. - 2017. - 2 (42). - С. 225-229.
83
Reserch of enzyme actio spesificity in food proteins [Text] : method. recommendations / comp.: O. Shanina, K. Dugina. - Харків : ХНТУСГ, 2017. - Б. ц.
2016
84 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Зміна білково-протеїназного комплексу пшенічного борошна при додаванні концентратів тваринних білків / О. М. Шаніна, К. В. Дугіна // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2016. - Вип. 179: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 72-76. - Бібліогр. наприкінці ст.
Повний текст
85 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Особливості протікання процесу бродіння безглютенового тіста з додаванням соргового борошна [Текст] / О. М. Шаніна, С. М. Мінченко // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2016. - Вип. 179: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 77-82. - Бібліогр. наприкінці ст.
Повний текст
86
Технологічний потенціал концентратів тваринних білків в технології безглютенової хлібопекарської продукції [Текст] / Т. В. Гавриш, О. М. Шаніна, К. В. Дугіна, Н. Л. Лобачева // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2016. - Вип. 179: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 83-90. - Бібліогр. наприкінці ст.
Повний текст
87 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Визначення складу безглютенової борошняної сировини в технології бездріджового хліба [Текст] / О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш, І. В. Галясний // Інженерія переробних і харчових виробництв. - 2016. - № 1 (2). - С. 8-12.
88 Дугіна, Катерина Валентинівна.
Визначення раціонального складу сумішей для виробництва крупів підвищеної харчової цінності [Текст] / К. В. Дугіна, О. М. Шаніна // Інженерія переробних і харчових виробництв. - 2016. - № 1 (2). - С. 71-75.
89 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Особливості протікання процесу бродіння безглютенового тіста з додаванням соргового борошна [Текст] / О. М. Шаніна, С. М. Мінченко // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - 2016. - № 179: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 77-82
90Пат. 109240 Україна, МПК A21D 8/02 (2006.01) A21D 13/04 (2006.01).
Спосіб виробництва бездріжджових безглютенових хлібців / О. М. Шаніна, І. В. Галясний, Л. М. Ястребова, О. О. Андрієнко ; власники: О. М. Шаніна, І. В. Галясний, Л. М. Ястребова, О. О. Андрієнко. - № u 2015 08624 ; Заявл. 07.09.2015 ; Опубл. 25.08.2016, Бюл. № 16. - Б. ц.
91Пат. 106215 Україна, МПК А21D 8/02 (2006/01).
Спосіб виробництва парового безглютенового хліба / О. М. Шаніна, С. М. Мінченко, К. В. Дугіна ; власники: О. М. Шаніна, С. М. Мінченко, К. В. Дугіна. - № u 201508625 ; Заявл. 07.09.2015 ; Опубл. 25.04.2016, Бюл. № 8. - 3 л. - Б. ц.
92Пат. 107391 Україна, МПК А21D 8/02 (2006.01).
Спосіб виробництва парового безглютенового хліба / О. М. Шаніна, С. М. Мінченко ; власники: О. М. Шаніна, С. М. Мінченко. - № u 2015 08626 ; Заявл. 07.09.2015 ; Опубл. 10.06.2016, Бюл. № 11. - 3 с. - Б. ц.
2015
93 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Нормативні документи на редьку мариновану, адаптовані до сучасних вимог [Текст] / О. М. Шаніна, Г. А. Селютіна, І. М. Бєляєва // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність. У 2 ч. : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2015 р. - Харків : ХДУХТ, 2015. - С. 213-214
94 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Перспективи застосування нових видів зернової сировини у виробництві безлютернових парових хлібців [Текст] / О. М. Шаніна, С. М. Мінченко, К. В. Дугіна // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2015. - Вип. 166: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 220-225. - Бібліогр. наприкінці ст.
2014
95Пат. 88185 Україна, МПК A23L 1/16 (2006.01).
Спосіб виробництва борошняних формованих виробів підвищеної харчової цінності / К. В. Дугіна, О. М. Шаніна, В. О. Звєрєв ; власники: К. В. Дугіна, О. М. Шаніна, В. О. Звєрєв. - № u 2013 08021 ; Заявл. 25.06.2013 ; Опубл. 11.03.2014, Бюл. № 5. - 2 с. - Б. ц.
96 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Обґрунтування процесу сушіння макаронних виробів з білковими добавками та ферментом трансглютаміназа [Текст] / О. М. Шаніна, В. О. Звєрєв, А. Т. Теймурова // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : КП "Міська друкарня", 2014. - Вип. 152: Сучас. напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 235-242. - Бібліогр.: с. 241-242
97 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Вплив трансглютамінази на газоутворювальну та газоутримувальну здатність рисового тіста [Текст] / О. М. Шаніна, В. О. Алексенко // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : КП "Міська друкарня", 2014. - Вип. 152: Сучас. напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 341-349. - Бібліогр.: с. 348-349
98 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Поліпшення якості виробів з дріжджівого тіста поліпшуючими добавками [Текст] / О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : КП "Міська друкарня", 2014. - Вип. 152: Сучас. напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 250-255. - Бібліогр.: с. 255
99 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Дослідження впливу трансглютамінази та білкових добавок на вологоутримувальну здатність безглютенового борошняного тіста [Текст] / О. М. Шаніна, Н. Л. Лобачова // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : КП "Міська друкарня", 2014. - Вип. 152: Сучас. напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 243-250. - Бібліогр.: с. 249
100Пат. 88184 Україна, МПК (2014.01) А23L 1/00.
Спосіб виробництва локшини підвищеної харчової цінності / В. О. Звєрєв, О. М. Шаніна, К. В. Дугіна ; власники: В. О. Звєрєв, О. М. Шаніна, К. В. Дугіна. - № u 2013 08018 ; Заявл. 25.06.2013 ; Опубл. 11.03.2014, Бюл. № 5. - 2 с. - Б. ц.
101 Дугіна, К. В.
Обґрунтування технології борошняних формованих виробів зі зниженим глікемічним індексом та збалансованим амінокислотним складом [Текст] / К. В. Дугіна, наук. керівник О. М. Шаніна // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді. У 2 ч. : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, м. Харків, 26 берез. 2014 р. - Харків : ХДУХТ, 2014. - Ч. 1. - С. 60
102 Shanina, Olga.
Influence of the transglutaminase enzyme on properties of flour proteins [Electronic resource] / O. Shanina, N. Lobachova, V. Zverev // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2014. - Vol. 5, Issue 11. - С. 28-33. - DOI 10.15587/1729-4061.2014.27573. -
Повний текстПовний текст
103Пат. 88186 Україна, МПК A23L 1/16 (2006.01).
Спосіб виробництва макаронних виробів підвищеної харчової цінності / В. О. Звєрєв, О. М. Шаніна, К. В. Дугіна ; власники: В. О. Звєрєв, О. М. Шаніна, К. В. Дугіна. - № u 2013 08022 ; Заявл. 25.06.2013 ; Опубл. 11.03.2014, Бюл. № 5. - 2 с. - Б. ц.
2013
104Пат. 85124 Україна, МПК А23L 1/68 (2006.01).
Спосіб виробництва зернових пластівців / І. М. Фоміна, О. М. Шаніна, О. О. Івахненко ; власники: І. М. Фоміна, О. М. Шаніна, О. О. Івахненко. - № u 2013 06125 ; Заявл. 17.05.2013 ; Опубл. 11.11.2013, Бюл. № 21. - Б. ц.
105
Міжнародне технічне регулювання [Текст] : метод. рек. для виконання робіт для студентів за спец.: 7.0305101, 8.03051001 Товарознавство та комерційна діяльність, 7.03051002, 8.03051002 Товарознавство та експертиза в митній справі, 7.03051003, 8.0305100 / Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі ; уклад.: Г. А. Селютіна, О. М. Шаніна, В. І. Білоус. - Харків : ХДУХТ, 2013. - 42 с. - Б. ц.
106
Дослідження в'язкості розчинів білків із колагеновмісної сировини [Текст] / М. Т. Малафаєв, М. О. Домахіна, О. М. Шаніна, М. І. Погожих // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2013. - С. 217-225
107 Лобачева, Н. Л.
Технологічні аспекти формування структури виробів з безглютенової борошняної сировини [Текст] / Н. Л. Лобачева, О. М. Шаніна // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2013. - Вип. 140: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 71-80. - Бібліогр. наприкінці ст.
108 Зверев, В. О.
Аналіз ІЧ-спектрів клейковини та тіста з пшеничного хлібопекарського борошна з використанням білкових добавок / В. О. Зверев, О. М. Шаніна // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2013. - Вип. 140: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 80-89. - Бібліогр. наприкінці ст.
2012
109
Регулювання структурно-механічних характеристик борошняного тіста додаванням концентратів тваринних білків [Текст] / К. В. Дугіна, О. М. Шаніна, М. А. Чеканов, М. І. Погожих // Вісник Харківського нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2012. - Вип. 131: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 186-191. - Бібліогр.: с. 190
110 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Вплив пневмоімпульсної обробки зерна пшениці на показники борошна при зберіганні [Текст] / О. М. Шаніна, О. О. Полудненко // Вісник Харківського нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2012. - Вип. 131: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 173-177. - Бібліогр.: с. 176-177
111
Харчова хімія [Текст] : програма навч. дисципліни для підготовки фахівців ОКР бакалавр напряму 16.051701 Харчові технології та інженерія у вищ. навч. закл. II-IV рівнів акредитації М-ва аграр. політики та продовольства України / уклад. О. М. Шаніна, уклад. О. А. Холодова, уклад. Т. В. Гавриш, уклад. Л. В. Баль-Прилипко, уклад. О. С. Віннов, уклад. М. В. Волков. - К. : Агроосвіта, 2012. - 18 с. - Бібліогр.: с. 18. - 6.05 грн.
112 Хацкевич, Ю. М.
Організація захисту прав споживачів [Текст] : робоча програма спец. курсу, напрям підгот. 6.030503 Міжнародна економіка, 6.030504 Економіка підприємства, 6.030507 Маркетинг, 6.030508 Фінанси і кредит, 6.030509 Облік і аудит, 6.051701 Харчові техн. та інженерія / Ю. М. Хацкевич, О. М. Шаніна ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2012. - 16 с. - Б. ц.
113 Гавриш, Тетяна Володимирівна.
Дослідження впливу полісахаридної та білкової добавки на гідратаційні властивості безглютенового бездріжджового тіста [Текст] / Т. В. Гавриш, О. М. Шаніна, І. В. Галясний // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків. - Вип. 194: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 119-123.
Повний текст