Скирда Олена Євгеніївна


Усі роботи автора Роботи, що індексуються у Scopus Роботи, що індексуються у WoS Із повним текстом

Науковий доробок в БД "Праці науковців ДБТУ" та БД "Охоронні документи"

Бібліографічний опис Посилання
2023
1
Організація торгівлі [Текст] : метод. вказівки до виконання курс. роботи для здобувачів 1 (бакалавр.) рівня вищ. освіти спец. 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність / авт.-уклад.: Д. М. Одарченко, К. В. Сподар, О. Є. Скирда. - Харків : ДБТУ, 2023. - 45 с. - Б. ц.
2Пат. 154553 Україна, МПК A23C19/06.
Спосіб отримання сиру м'якого з рослинними компонентами [Текст] / О. Є. Скирда, В. О. Акмен, С. В. Сорокіна, Є. Б. Соколова, Д. М. Одарченко, О. В. Нєміріч, Л. Є. Мамченко, В. В. Полупан, О. І. Скирда ; власник Держ. біотехн. ун-т. - № u202301822 ; Заявл. 19.04.2023 ; Опубл. 22.11.2023, Бюл. № 47. - 2 с. - Б. ц.
Повний текст
3Пат. 154552 Україна, МПК A21D 2/36, A21D 13/00.
Спосіб отримання печива пісочного [Текст] / О. Є. Скирда, В. О. Акмен, С. В. Сорокіна, А. В. Гавриш, Н. М. Пенкіна, Т. М. Летута, Д. М. Одарченко, Є. Б. Соколова, В. В. Колесник, О. Ю. Литвиненко ; власник Держ. біотехн. ун-т. - № u202301821 ; Заявл. 19.04.2023 ; Опубл. 22.11.2023, Бюл. № 47. - 2 с. - Б. ц.
Повний текст
2022
4 Скирда, Олена Євгеніївна.
Перспективи використання інноваційної технології обробки харчових продуктів під високим тиском [Текст] / О. Є. Скирда, Л. Є. Мамченко // Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., м. Харків, 2 листопада 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 412-413
5 Соколова, Євгенія Борисівна.
Значення освіти в житті людини та суспільстві [Текст] / Є. Б. Соколова, Н. М. Пенкіна, О. Є. Скирда // Підвищення рівня життя в умовах турбулентності: глобальні та локальні аспекти : Академія прикладних наук – Вища школа управління і адміністрації в Ополє , 2022. - С. 90-100
6
Кваліметрична оцінка пива «Смарагд» [Текст] / Н. М. Пенкіна, Л. В. Татар, Є. Б. Соколова, О. Є. Скирда // Вчені записки ТНУ імені В. І. Вернадського : Серія: Технічні науки. - 2022. - Т. 33 (72), № 5. - С. 280-284
7
Investigation of technological properties of celera root powder obtained by drying with mixed heat supply method [Electronic resource] / O. Niemirich, I. Ustymenko, V. O. Mykhailenko, V. Zuiko, I. Sylka, A. Havrysh, O. Skyrda, Yu. Furmanova, O. Pavliuchenko, L. Mamchenko, R. Doroshkevych // Journal of Hygienic Engineering and Design : Consulting and Training Center KEY, 2022. - Vol. 40. - С. 346-350
Повний текст
8
Основи наукових досліджень [Текст] : робоча програми навч. дисципліни для студентів спец. 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність / уклад. О. Є. Скирда. - Харків : ДБТУ, 2022. - 5 с. - Б. ц.
9 Акмен, Вікторія Олександрівна.
Порядок проведення ідентифікації дорогоцінних металів та сплавів [Електронний ресурс] / В. О. Акмен, О. Є. Скирда, М. С. Одарченко // Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., м. Харків, 2 листоп. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 372-373
10 Неміріч, О. В.
Корпоративна культура закладів ресторанного господарства [Текст] / О. В. Неміріч, О. Є. Скирда // Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі : матеріали XI Всеукр. наук.-практ. конф., присвяч. 70-річчю з дня народж. проф. В. Ф. Доценка, м. Київ, Київ. нац. ун-т харч. технологій, 17 трав. 2022 р. - Київ : НУХТ, 2022. - С. 21-22
11
Improving the food products quality in the hotel and restaurant industry [Electronic resource] / О. Sokolovska, А. Husliev, Y. Biletska, А. Radchenko, O. Skyrda, T. Letuta, T. Frolova, A. Havrysh // Journal of Hygienic Engineering and Design. - 2022. - Vol. 38. - С. 13-17
Повний текст
12 Скирда, Олена Євгеніївна.
Основи наукових досліджень [Текст] : опор. конспект лекцій для студентів спец. 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, 241 Готельно-ресторанна справа / О. Є. Скирда. - Харків : ДБТУ, 2022. - 77 с. - Б. ц.
13 Соколова, Євгенія Борисівна.
Користь кисломолочних продуктів харчування [Текст] / Є. Б. Соколова, О. Є. Скирда, А. С. Онацька // Science, innovations and education: problems and prospects : Proceedings of the 6th International scientific and practical conference, Tokyo, January 13-15, 2022. - Tokyo : CPN Publishing Group, 2022. - С. 229-234
2021
14 Татар, Лариса Василівна.
Управління якістю послуг [Текст] : опор. конспект лекцій для студентів ден. та заоч. форм навчання спец. 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність / Л. В. Татар, О. Є. Скирда. - Харків : ДБТУ, 2021. - 57 с. - Б. ц.
15
Основи наукових досліджень (вибіркова) [Текст] : силабус дисципліни / уклад. О. Є. Скирда. - Харків : ДБТУ, 2021. - 5 с. - Б. ц.
16
Товарознавство (Харчові продукти). Розділ "Товарознавство молока і молочних продуктів" [Текст] : робоча програма з дисципліни для студентів спец. 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність / уклад. О. Є. Скирда. - Харків : ДБТУ, 2021. - 5 с. - Б. ц.
17
Основи наукових досліджень [Текст] : метод. вказівки до проведення практ. занять з дисципліни для студентів спец. 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, 241 Готельно-ресторанна справа / уклад. О. Є. Скирда. - Харків : ДБТУ, 2021. - 54 с. - Б. ц.
18 Скирда, Олена Євгеніївна.
Оцінка якості печива з використанням рослинної сировини [Текст] / О. Є. Скирда, А. С. Кравченко // Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі : тези доп. X Всеукр. наук.-практ. конф., м. Київ, 23 листоп. 2021 р. - Київ : НУХТ, 2021. - С. 61-62
19 Мамченко, Л. Є.
Оцінка якості м’яких сирів з використанням не традиційної сировини [Текст] / Л. Є. Мамченко, О. Є. Скирда, К. Р. Білогривенко // Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі : тези доп. X Всеукр. наук.-практ. конф., м. Київ, 23 листоп. 2021 р. - Київ : НУХТ, 2021. - С. 59-60
20
Маркетингове забезпечення удосконалення технології виробництва пива та слабоалкогольних напоїв [Текст] / Д. М. Одарченко [та ін.] // Вчені записки Тавр. нац. ун-ту ім. В. І. Вернадського. - 2021. - Т. 32 (71), № 6. - С. 80-90
21
Influence of dietary supplement based on heme iron on dough properties and quality of antianemic cupcakes [Electronic resource] / О. Niemirich, N. Frolova, I. Ustymenko, А. Havrysh, Y. Furmanova, O. Pavlichenko, O. Skyrda, V. Hubenia, O. Liulka, R. Matiushenko // Journal of Hygienic Engineering and Design. - 2021. - Vol. 36. - С. 67-74
Повний текст
22
Investigation of the effect dried food products on the properties of the butter mixture during storage [Electronic resource] / O. Vasheka, O. Niemirich, N. Frolova, I. Ustymenko, H. Andrii, O. Skyrda, O. Matiyashuk, N. Fedak, V. Hubenia, O. Liulka // Journal of Hygienic Engineering and Design. - 2021. - Vol. 35. - С. 122 - 128
Повний текст
2020
23
Міжнародне технічне регулювання [Текст] : навч. посібник у структур.-логіч. схемах / А. А. Дубініна, Г. А. Селютіна, Т. М. Летута, О. Є. Скирда, О. В. Гапонцева. - Харків : ХДУХТ, 2020. - 126 с. - Б. ц.
Повний текст
24 Скирда, Олена Євгеніївна.
Вивчення впливу йодовмісної добавки на якість майонезу [Текст] / О. Є. Скирда, А. В. Гавриш // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 175-176
25 Кравченко, А. С.
Товарознавча характеристика якості майонезів, що реалізуються на ринку міста Харкова [Текст] / А. С. Кравченко, наук. керівник О. Є. Скирда // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 135
26
Товарознавчі аспекти якості м’яких та розсільних сирів [Текст] / О. Є. Скирда, А. В. Гавриш, Ю. М. Хацкевич, В. О. Віннікова, О. В. Гапонцева // Вчені записки Тавр. нац. ун-ту ім. В. І. Вернадського. Серія: Техн. науки. - 2020. - Т. 31 (70), № 2. - С. 75-83
27
Substantiating the use of sprouted beans flour in the production of sour milk products based on goat milk [Electronic resource] / Y. Biletska, V. Babenko, A. Krivtsova, R. Plotnikova, O. Skyrda, T. Ryzhkova // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2020. - Vol. 4, Issue 11-106. - С. 6 - 13. - DOI 10.15587/1729-4061.2020.209514. -
Повний текстПовний текст
28
Devising a technology for making flour from chickpea enriched with selenium [Electronic resource] / Y. Biletska, R. Plotnikova, O. Skyrda, M. Bakirov, S. Iurchenko, B. Botshtein // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2020. - Vol. 1, Issue 11. - С. 50 - 58. - DOI 10.15587/1729-4061.2020.193515. -
Повний текстПовний текст
29
Розрахунок комплексного показника якості та визначення критеріїв формування якості коренеплодів редьки [Текст] / О. В. Гапонцева, Г. А. Селютіна, Т. М. Летута, О. Є. Скирда, В. О. Віннікова // Вчені записки Тавр. нац. ун-ту ім. В. І. Вернадського. Серія: Техн. науки. - 2020. - Т. 31 (71), № 3. - С. 96-115
30 Соколовська, О. О.
Ефективність застосування тенденції модернізації та діджиталізації в сьогоденні [Текст] / О. О. Соколовська, О. Є. Скирда, А. Гавриш // Освітній простір в контексті суспільних трансформацій: виклики сьогодення та пріоритети розвитку : м. Харків, 28 трав. 2020 р. - Харків : ХТЕК КНТЕУ, 2020
31 Скирда, Олена Євгеніївна.
Освітньо-виховна модель навчального процесу підготовки здобувачів [Текст] / О. Є. Скирда, А. В. Гавриш, Т. Петрова // Синергетична концепція розвитку студентоцентрованого навчання – забезпечення якості вищої освіти : тези Другої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 25 верес. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 316-317
32
Scientific foundations of the integrated use of sweeteners and iodine-containing raw materials in confectionery technology [Electronic resource] / O. Sokolovska, O. Skyrda, O. Chatchenko, T. Letuta, A. Havrysh // Journal of Hygienic Engineering and Design. - 2020. - Vol. 32. - С. 11-16.
Повний текст
33
Substantiation of the film-forming composition for eggplant fruits treatment before storage [Text] / A. Dubinina, T. Letuta, T. Frolova, O. Skyrda, I. Byelyayeva, T. Popova // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Вип. 1 (31). - P. 194-209
2019
34 Білогривенко, К. Р.
Дослідження якості заморожених ягід, які реалізуються на ринку міста Харкова [Текст] / К. Р. Білогривенко, наук. керівник О. Є. Скирда // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, 3 квіт. 2019 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Ч. 1. - С. 176
35
Захист прав споживачів [Текст] : навч. посібник у структур.-логіч. схемах для студентів спец. 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність / Ю. М. Хацкевич, Г. А. Селютіна, О. Є. Скирда, Т. В. Щербакова. - Харків : ХДУХТ, 2019. - 103 с. - Б. ц.
Повний текст
36
Development of peanut quality criteria for determination of its rational use [Electronic resource] / S. Lehnert, O. Khomenko, Antonina Dubinina, L. Malyuk, O. Skyrda, Anna Radchenko // Science and Innovation. - 2019. - Vol. 15, Issue 5. - P. 23-33. - DOI 10.15407/scine15.05.023. -
Повний текстПовний текстПовний текст
2018
37
Дослідження хімічного складу та оцінка якості редьки різних господарсько-ботанічних сортів [Текст] : монографія / А. А. Дубініна, Г. А. Селютіна, О. В. Гапонцева, Н. І. Черевична, О. Є. Скирда, І. М. Бєляєва. - Харьков : ХДУХТ, 2018. - 192 с. - Б. ц.
38
Експертиза послуг у структурно-логічних схемах [Текст] : навч. посібник / В. О. Віннікова, О. Є. Скирда, Т. В. Щербакова, І. М. Бєляєва ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2018. - 150 с. - Б. ц.
39
Управління якістю послуг [Текст] : навч. посібник у структурно-логіч. схемах / О. Є. Скирда, В. О. Віннікова, Г. А. Селютіна, О. В. Гапонцева, О. Є. Чатченко, І. М. Бєляєва ; Харків. держ. ун-т хврчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2018. - 150 с. - Б. ц.
40
Товарознавча експертиза якості хлібобулочних виробів [Текст] / Р. О. Клименко ; наук. керівник О. Є. Скирда // Інноваційний розвиток харчових виробництв, ресторанно-готельного бізнесу та торгівлі : збірник наук. пр. здобувачів вищ. освіти. - Харків : ХДУХТ, 2018. - С. 290-294
41
Товарознавча експертиза якості м’яких і розсільних сирів [Текст] / К. Р. Білогривенко ; наук. керівник О. Є. Скирда // Інноваційний розвиток харчових виробництв, ресторанно-готельного бізнесу та торгівлі : збірник наук. пр. здобувачів вищ. освіти. - Харків : ХДУХТ, 2018. - С. 272-278
2017
42 Сібірякова, К. С.
Дослідження впливу технологічних чинників на формування якості кисломолочних продуктів [Текст] / К. С. Сібірякова, наук. керівник О. Є. Скирда // Інноваційний розвиток харчових виробництв, ресторанно-готельного бізнесу та торгівлі : збірник наук. пр. здобувачів вищ. освіти. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 332-340
43 Заіченко, К. В.
Дослідження споживчого ринку крабових паличок в Україні [Текст] / К. В. Заіченко, наук. керівник О. Є. Скирда // Інноваційний розвиток харчових виробництв, ресторанно-готельного бізнесу та торгівлі : збірник наук. пр. здобувачів вищ. освіти. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 322-332
44
Обґрунтування доцільності використання йодовмісної добавки в рецептурі пастильних виробів [Текст] / О. О. Соколовська, Т. М. Летута, Г. А. Селютіна, О. Є. Скирда, А. Гасанова // ScienceRise. - 2017. - № 5 (34). - С. 66-71
45 Віннікова, В. О.
Аналіз надання готельно-ресторанних послуг в місті Харкові [Текст] / В. О. Віннікова, О. Є. Скирда // Молодий вчений. - 2017. - № 5 (45). - С. 90-101
46 Гасанова, Анна.
Аналіз видів помелу пшеничних та житніх висівок [Текст] / А. Гасанова, О. Є. Скирда, С. О. Назаренко // Перспективные вопроси мировой науки – 2017 : материалы XI Междунар. научн.-практ. конф. - 2017
47 Скирда, Олена Євгеніївна.
Удосконалення управління системою наукової, науково-технічної та освітянської діяльності у вищих навчальних закладах [Текст] / О. Є. Скирда, О. Д. Рачкован, О. Є. Чатченко // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Імплементація нових стандартів освіти : тези доп. XIV Всеукр. наук.-метод. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 29 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 403-404
48
Визначення якості сметани різних виробників, що реалізується в супермаркетах міста Харкова [Текст] / О. Є. Скирда, Г. А. Селютіна, Н. І. Черевична, Т. М. Попова // Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., 5-7 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 303-304
Повний текст
49 Білогривенко, К. Р.
Дослідження якості м’яких сирів [Електронний ресурс] / К. Р. Білогривенко, наук. керівник О. Є. Скирда // Сучасний ринок товарів та проблеми здорового харчування : матеріали Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 24 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 6
50 Радченко, Л. О.
Упровадження системи контролю безпечності дитячих сиркових виробів із підвищеною біологічною цінністю [Текст] / Л. О. Радченко, О. Є. Скирда // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 18 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 209-211
51 Черевична, Н. І.
Розробка нових видів крекерів з нетрадиційною рослинною сировиною [Текст] / Н. І. Черевична, О. Є. Скирда, В. І. Симоненко // Молодий вчений. - 2017. - № 2. - С. 220-224
52 Білогривенко, К. Р.
Дослідження якості вершкового масла, що реалізується на ринку міста Харкова [Текст] / К. Р. Білогривенко, наук. керівник О. Є. Скирда // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 186