Рижкова Таїсія Миколаївна


Усі роботи автора Роботи, що індексуються у Scopus Роботи, що індексуються у WoS Із повним текстом

Науковий доробок в БД "Праці науковців ДБТУ" та БД "Охоронні документи"

Бібліографічний опис Посилання
2024
1 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Створення багатоштамової закваски для виробництва кисломолочного сиру [Текст] / Т. М. Рижкова // Актуальні питання біотехнології, екології та природокористування : матеріали Міжнар. наук. конф., Держ. біотехнол. ун-т, 25-26 квіт. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 17-19
2 Ryzhkova, Taisia.
Analysis of ways to stabilize the quality of sour cream [Text] / T. Ryzhkova, Н. Lysenko, I. Heida // SWorldJournal. SWorld &D.A. - 2024. - P. 30-34
3
Кисломолочні молоковмісні напої та методи визначення їх якості [Текст] : метод. вказівки до виконання лаборатор. робіт з дисципліни Ресурсоощадні технології переробки продукції тваринництва для здобувачів другого (магістер.) рівня вищ. освіти ден. форми навчання зі спец. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / авт.-уклад.: Т. М. Рижкова, І. М. Гейда. - Харків : [б. в.], 2024. - 34 с. - Б. ц.
Повний текст
4
Ресурсоощадна технологія Голландського сиру, збагаченого рослинними інгредієнтами (функціонального призначення) [Текст] : метод. вказівки до виконання лаборатор. робіт з дисципліни Ресурсоощадні технології переробки продукції тваринництва для здобувачів другого (магістер.) рівня вищ. освіти ден. форми навчання зі спец. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / авт.-уклад.: Т. М. Рижкова, І. М. Гейда. - Харків : [б. в.], 2024. - 39 с. - Б. ц.
Повний текст
5
Молоковмісні консерви та методи визначення їх якості [Текст] : метод. вказівки до виконання лаборатор. робіт з дисципліни Ресурсоощадні технології переробки продукції тваринництва для здобувачів другого (магістер.) рівня вищ. освіти ден. форми навчання зі спец. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / авт.-уклад.: Т. М. Рижкова, І. М. Гейда. - Харків : ДБТУ, 2024. - 39 с. - Б. ц.
Повний текст
6 Гейда, А.
Застосування біотехнологічних підходів щодо стабілізації якості сметани [Текст] / А. Гейда, наук. керівник Т. М. Рижкова // Youth scientific achievements to the 21st century nutrition problem solution : Book of abstract 90th International scientific conference of young scientist and students, April, 11-12, 2024. - Kyiv : NUFT, 2024. - Pt. 1. - P. 381
7
Вплив комбінацій поживних субстратів, що включають дезінтеграти, що включають Staphylococcus spp. з Esherichia coli, на фактори патогенності збудників [Text] / О. Ісаєнко, В. Білозерський, Т. Бомко, Т. Рижкова, Т. Данілова // Medicine and psychologi: Modrn problems, new technologies and ways of developing outdater : collective monograph. - 2024. - P. 316-326
8 Сільченко, К. П.
Вплив біостимулятора рослинного походження «Мегасвіт» у молочному тваринництві [Текст] / К. П. Сільченко, Т. М. Рижкова // Використання інформаційних технологій для оптимізації процесів виробництва сільськогосподарської продукції та управління підприємствами : матеріали ІV Міжнар. наук.-практ. конф. (Агро-ІТ), Східноукр. нац. ун-т ім. Володимира Даля, 28-29 берез. 2024 р. - 2024
9 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Порівняльні фізико-хімічні показники коров’ячих та козиних розсільних сирів [Текст] / Т. М. Рижкова, І. М. Гейда // Відновлення та інноваційний розвиток тваринництва в умовах сучасних викликів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. науковців, викладачів та аспірантів, Держ. біотехнол. ун-т, 23-24 квіт. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 114-119
10
Determining the possibility of making mulberry wine by using the osmotic dehydration process [Electronic resource] / M. Samilyk, M. Nosyk, T. Ryzhkova, N. Bolhova, S. Tkachuk, A. Sakhnenko, A. Petrenko, D. Hrinchenko, I. Hnoievyi // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2024. - Vol. 3, Issue 11 (129). - P. 31-36. - DOI 10.15587/1729-4061.2024.306443. -
Повний текстПовний текст
11
Технологічне обладнання ПХВ [Текст] / П. В. Гурський, О. В. Богомолов, С. А. Денисенко, С. А. Іващенко, Т. М. Рижкова. - Харків : ДБТУ, 2024. - 248 с. - Б. ц.
12
Determination of the antioxidant potential of processing products of osmotically dehydrated chokeberry fruits and beer enriched with them [Electronic resource] / M. Samilyk, Ya. Illiashenko, Ye. Rudichenko, Ye. Yevtushenko, S. Huba, S. Tkachuk, T. Ryzhkova, I. Heida, H. Lysenko, R. Severin // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2024. - Vol. 2, Issue 11 (128). - P. 26-33. - DOI 10.15587/1729-4061.2024.301159. -
Повний текстПовний текст
2023
13
Proteolytic processes in cheese analogues ripening [Text] / S. Danylenko, L. Bal-Prylypko, T. Ryzhkova, S. Verbytskyi, O. Panasiuk // Animal Science and Food Technology. - 2023. - Vol. 14, Issue 3. - P. 20-34
14
Оздоровчі технології сиру кисломолочного з коров’ячого молока із застосуванням йодовмісних препаратів та методи визначення їх якості [Електронний ресурс] : метод. вказівки до вибірк. дисципліни для студентів I курсу напряму підгот. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: Т. М. Рижкова, І. М. Гейда. - Харків : [б. в.], 2023. - 23 с. : рис., табл. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/33172 (Репозиторій). - Бібліогр.: с. 22-23. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
15
Розробка біопрепаратів тваринного походження СПХ-Б та СПХ-С та їх застосування у виробництві ферментованих молочних продуктів [Електронний ресурс] : метод. вказівки до вибірк. дисципліни для студентів I курсу напряму підгот. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: Т. М. Рижкова, І. М. Гейда. - Харків : [б. в.], 2023. - 22 с. : табл., рис. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/33167 (Репозиторій). - Бібліогр.: с. 23. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
16
Застосування препаратів рослинного походження у оздоровчих технологіях молочних консервів [Електронний ресурс] : метод. вказівки до вибірк. дисципліни для студентів I курсу напряму підгот. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: Т. М. Рижкова, І. М. Гейда. - Харків : [б. в.], 2023. - 28 с. : рис., табл. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/33170 (Репозиторій). - Бібліогр.: с. 26-27. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
17
Використання природніх сорбентів у оздоровчих технологіях вершкового масла та оцінка його якості [Електронний ресурс] : метод. вказівки до вибірк. дисципліни для студентів I курсу напряму підгот. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: Т. М. Рижкова, І. М. Гейда. - Харків : [б. в.], 2023. - 25 с. : рис., табл. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/33171 (Репозиторій). - Бібліогр.: с. 15. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
18 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Зміни показників сироватки крові під впливом біостимуляторів «Біосвіт» та «Мегасвіт» [Текст] / Т. М. Рижкова, К. П. Сільченко, І. М. Гейда // Актуальні аспекти розвитку науки і освіти : матеріали III Міжнар. наук.-практ. конф. наук.-пед. працівників та молодих науковців, Одес. держ. аграр. ун-т, 9-10 листоп. 2023 р. - Одеса, 2023. - С. 114-116
19
Розробка технологій отримання натуральних барвників з сухої рослинної сировини та із спецій [Електронний ресурс] : метод. вказівки для студентів 1 курсу з вибірк. дисципліни Індустрія препаратів рослинного та тваринного походження ОКР 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, бакалавр / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: Т. М. Рижкова, І. М. Гейда. - Харків : [б. в.], 2023. - 16 с. : табл. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/33169 (Репозиторій). - Бібліогр.: с. 15. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
20 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Ефективність впливу загусників рослинного походження на покращення в’язкісних показників низькожирної сметани [Текст] / Т. М. Рижкова, І. М. Гейда // Розвиток галузі тваринництва: інновації, проблеми, перспективи : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. науковців, викладачів та аспірантів Держ. біотехнол. ун-ту, 4-6 лип. 2023 р. - Харків, 2023. - С. 99-101
Повний текст
21 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Доцільність використання козиного молока – сировини для промислової переробки на питне молоко та молочні продукти [Текст] / Т. М. Рижкова // Біоінтенсивні та SMART технології у тваринництві : матеріали II Міжнар. наук.-практ. конф. НПП та молодих науковців, Одес. держ. аграр. ун-т, Навч.-наук. ін-т біотехнологій та аквакультури, 29-30 черв. 2023 р. - Одеса, 2023. - С. 82-86
22
Оздоровчі технології питного молока. Молоко питне йодоване [Електронний ресурс] : метод. вказівки для студентів 1 курсу з дисципліни Індустрія препаратів рослинного та тваринного походження. ОКР 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: Т. М. Рижкова, І. М. Гейда. - Харків : [б. в.], 2023. - 18 с. : табл. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/33173 (Репозиторій). - Бібліогр.: с. 17. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
23 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Раціональне використання ароматичних добавок для поліпшення якості високобілкового напівфабрикату [Текст] / Т. М. Рижкова // Актуальні питання біотехнології, екології та природокористування : матеріали Міжнар. наук. конф., Держ. біотехнол. ун-т, 27-28 квіт. 2023 р. - Харків, 2023. - С. 27-29
Повний текст
24 Ryzhkova, Taisia.
Efficiency of the "Мegasvit" bio-stimulator on increase of the physical and chemical indicators of cow's milk [Text] / T. Ryzhkova, K. Silchenko, I. Heida // ScientificWorldJournal. - 2023. - Issue 22: November. - P. 3-7
25
Дослідження впливу поживних субстратів, які містять біологічно активні речовини на окремі ознаки та фактори патогенності мікроорганізмів [Текст] / О. Ю. Ісаєнко, Є. М. Бабич, Т. І. Коляда, Т. М. Рижкова, В. І. Білозерський // Health & Education. - 2023. - № 3. - P. 17-24
26 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Ефективність впливу сепарування молока на покращення мікробіологічних показників відвійок [Текст] / Т. М. Рижкова, Н. А. Сиромятникова // Розвиток галузі тваринництва: інновації, проблеми, перспективи : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. науковців, викладачів та аспірантів, Держ. біотехнол. ун-т, 4-6 лип. 2023 р. - Харків, 2023. - С. 93-96
Повний текст
27
Оздоровчі технології морозива з коров’ячого молока та оцінка його якості [Електронний ресурс] : метод. вказівки до вибіркової дисципліни для студентів I курсу напряму підгот. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: Т. М. Рижкова, І. М. Гейда. - Харків : [б. в.], 2023. - 23 с. : табл. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/33166 (Репозиторій). - Бібліогр.: с. 22-23. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
28
Оздоровчі технології плавлених сирів та методи визначення їх якості [Електронний ресурс] : метод. вказівки до вибірк. дисципліни для студентів I курсу напряму підгот. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: Т. М. Рижкова, І. М. Гейда. - Харків : [б. в.], 2023. - 27 с. : рис., табл. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/33168 (Репозиторій). - Бібліогр.: с. 25. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
29 Ryzhkova, Taisia.
Comparative assessment of the efficiency of methods for detecting the quantity of MAfAnM and coliforms in cow's milk and cheese [Text] / T. Ryzhkova // Аgrarian Bulletin Black Sea Littoral. - 2023. - Issue 107. - P. 115-121
30
Оздоровчі технології йогурту та оцінка його якості [Електронний ресурс] : метод. вказівки до вибірк. дисципліни для студентів I курсу напряму підгот. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: Т. М. Рижкова, І. М. Гейда. - Харків : [б. в.], 2023. - 21 с. : рис., табл. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/33165 (Репозиторій). - Бібліогр.: с. 20. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
31
Determination of quality indicators of sugar fortified with a by-product of elderberry processing [Electronic resource] / L. Bal’-Prylipko, M. Samilyk, D. Korniienko, M. Paska, T. Ryzhkova, I. Yatsenko, I. Hnoievyi, S. Tkachuk, N. Bolgova, V. Sokolenko // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2023. - Vol. 4, Issue 11 (124). - P. 65-72. - DOI 10.15587/1729-4061.2023.284885. -
Повний текстПовний текст
32
Formation of the quality and shelf life of bread through the addition of rowanberry powder [Electronic resource] / M. Samilyk, E. Demidova, Y. Nazarenko, A. Tymoshenko, T. Ryzhkova, R. Severyn, I. Hnoievyi, I. Yatsenko // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2023. - Vol. 3, Issue 11 (123). - P. 42-49. - DOI 10.15587/1729-4061.2023.278799. -
Повний текстПовний текст
33
Effect of herbal extracts upon enhancing the quality of low-fat cottage cheese [Electronic resource] / T. Ryzhkova, A. Odarchenko, К. Silchenko, S. Danylenko, S. Verbytskyi, I. Heida, L. Kalashnikova, A. Dmytrenko // Innovative Biosystems and Bioengineering. - 2023. - Vol. 7, Issue 2. - P. 22-31. - DOI 10.20535/IBB.2023.7.2.268976. -
Повний текстПовний текст
34
Раціональні параметри переробки козиного молока на сир кисломолочний [Текст] / Т. М. Рижкова, Г. Л. Лисенко, І. М. Гейда, І. М. Боднарчук // Modern engineering and innovative technologies. - 2023. - No. 26, Pt. 1. - P. 50-55
35 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Вплив рослинних компонентів на покращення якості низькожирної сметани [Текст] / Т. М. Рижкова, І. М. Гейда // ScientificWorldJournal. - 2023. - Issue 21, Pt. 1 : September. - P. 33-37
36 Ryzhkova, Taisia.
Еfficiency of the "megasvit" bio-stimulator on increase of the physical and chemical indicators of cow's milk [Text] / T. Ryzhkova, K. Silchenko, I. Heida // Scientific World Journal. - 2023. - Issue 22: November
37 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Влив органічних кислот на покращення мікробіологічних показників козиних сирів [Текст] / Т. М. Рижкова, І. М. Гейда // Аграрний вісник Причорномор’я. - 2023. - № 108. - С. 90-96
2022
38 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Роль рослинних біостимуляторів на формування фізико-хімічних показників молока корів [Текст] / Т. М. Рижкова, І. М. Гейда, І. М. Боднарчук // Scientific Community: Interdisciplinary Research : Scientific Collection «InterConf», (110): with the Proceedings of the 5 th International Scientific and Practical Conference, Hamburg, May 26-28, 2022. - Hamburg : Busse Verlag GmbH, 2022. - С. 573-577
39
The amino acid composition of meat products treated with preparations of microbial origin [Electronic resource] / S. Danylenko, O. Naumenko, T. Ryzhkova, V. Fediaiev, S. Verbytskyi, Ts. Korol // Thjournal of Food Science and Technology-Ukraine. - 2022. - Vol. 16, Issue 3. - С. 38-45. - DOI 10.15673/fst.v16i3.2416. -
Повний текстПовний текст
40
Вміст органічних та мінеральних речовин в фільтратах ультразвукових дезінтеграторів і метаболічних комплексах лактобактерій і сахароміцетів [Текст] / О. Ісаєнко, В. Мухін, Є. Бабіч, Т. М. Рижкова, В. Білозерський // Technologies of medical diagnostics and treatment : col. monograph. - Boston, 2022. - С. 311-318
41
Quality formation of flour, meat, fermented milk products for hotels and diet restaurans [Text] : monograph / Y. Biletska, T. Ryzkova, I. Hnoievyi, T. Danilova, L. Karpenko, А. Krivtsova. - Kharkiv : V. N. Karazin Kharkiv National University, 2022. - 155 p. - Б. ц.
42 Ryzhkova, Taisia.
Сomparative assessment of the efficiency of methods for detecting the quantity of mafanm and coliforms in cow's, goat's milk and cheese [Text] / T. Ryzhkova // Аграрний вісник Причорномор’я. - Одеса : Одес. аграр. ун-т, 2022. - № 105
43 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Вплив йодовмісних добавок, введених до раціону кіз на зміни дисперсії жирових кульок молока [Текст] / Т. М. Рижкова, Н. А. Сиромятникова, В. А. Федяєв // Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв : матеріали ІІ Всеукр. наук.-практ. конф., м. Полтава, 15 груд. 2022 р. - 2022. - С. 86-90
44
Покращення якості комбінованого козиного кисломолочного сиру [Текст] / Т. М. Рижкова, Г. Л. Лисенко, І. М. Гейда, І. М. Боднарчук // Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв : матеріали ІІ Всеукр. наук.-практ. конф., м. Полтава, 15 груд. 2022 р. - 2022. - С. 82-86
45 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Удосконалення технології кумису із застосуванням методів біотехнології [Текст] / Т. М. Рижкова, І. М. Гейда, Р. В. Северин // Modern Directions and Movements in Science : Scientific Collection «InterConf», (127): with the Proceedings of the 1st International Scientific and Practical Conference, Luxembourg, October 6-8, 2022. - Luxembourg : Progress Publishers, 2022. - С. 250-253
46
Амінокислотний склад м’ясних продуктів, оброблених препаратами мікробного походження [Текст] / С. Г. Даниленко, О. В. Науменко, Т. М. Рижкова, В. А. Федяєв, С. Б. Вербицький, Ц. О. Король // Хімія харчових продуктів і матеріалів. Нові види сировини /Chemistry of food products and materials. New raw material. - 2022
47
Devising a technique for improving the biological value of A2 milk by adding carrot powder [Electronic resource] / M. Samilyk, R. Tsyrulyk, N. Bolgova, V. Vechorka, T. Ryzhkova, R. Severyn, A. Lysenko, I. Heida // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2022. - Vol. 6, Issue 11 (120). - С. 44-50. - DOI 10.15587/1729-4061.2022.266924. -
Повний текстПовний текст
48 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Удосконаленя технології кумису із застосуванням методів біотехнології [Текст] / Т. М. Рижкова, І. М. Гейда, Р. В. Северин // Modern directions andmovements in science Luxembourg : Proceedings of the 1st International Scientific and Practical Conference, October 6-8, 2022. - Luxembourg, 2022. - С. 250-253
2021
49 Даниленко, С. Г.
Спред из козьего молока, обогащенный амарантовым маслом [Текст] / С. Г. Даниленко, Т. Н. Рижкова, А. С. Онищенко // Переработка и управление качеством сельскохозяйственной продукции : материалы V Междунар. науч.-практ. конф., г. Минск, 25-26 марта 2021 г. - Минск, 2021. - С. 223-224.
50 Білецька, Я. О.
Дослідження вмісту йоду у зерні Маша, пророщенному у розчині йодида калію [Текст] / Я. О. Білецька, Т. М. Рижкова // Технології харчових продуктів і комбікормів : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Одеса, 21-24 верес. 2021 р. - Одеса, 2021. - С. 13-14.
51
Studying the influence of mungbean use on the structure-forming indicators of meat-plant systems based on veal, pork, chicken meat [Electronic resource] / Y. Biletska, T. Ryzhkova, V. Novikova, R. Plotnikova, I. Hnoievyi, I. Yatsenko, K. Silchenko, T. Danilova, R. Severin, L. Karpenko // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2021. - Vol. 3, Issue 11-111. - С. 70-79. - DOI 10.15587/1729-4061.2021.234987. -
Повний текстПовний текстПовний текст
52 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Обґрунтування доцільності використання йодказеїну при виробництві козиного кисломолочного сиру [Текст] / Т. М. Рижкова, І. М. Гейда, І. М. Боднарчук // Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., м. Полтава, 21 груд. 2021 р. - 2021
53 Silchenko, K.
Influence of vegetable biostimulators on physical and chemical parameters of cows’ milk [Text] / K. Silchenko, T. Ryzhkova // Animal science and Genetics. - 2021. - № 17 (3). - С. 49-58. - DOI 10.5604/01.3001.0015.3058. -
Повний текст
54
Prospects for processing and use of root vegetable waste in food production [Electronic resource] / M. Samilyk, N. Bolgova, R. Tsyrulyk, T. Ryzhkova // Journal of Food Science and Technology-Ukraine. - 2021. - Vol. 15, Issue 4. - С. 60-68. - DOI 10.15673/fst.v15i4.2253. -
Повний текстПовний текст
55
Producing metabolic complexes of probiotic microorganisms with significant antimicrobial properties [Electronic resource] / O. Lsaienko, O. Kotsar, T. Ryzhkova, H. Diukareva // Zaporozhye medical journal. - 2021. - Vol. 23, Issue 1. - P. 120-125. - DOI 10.14739/2310-1210.2021.1.224923. -
Повний текстПовний текст
56 Сільченко, К. П.
Вплив рослинних біостимуляторів на молочну продуктивність корів [Текст] / К. П. Сільченко, Т. М. Рижкова, І. М. Гейда // Ветеринарія, технології тваринництва та природокористування. - 2021. - № 8. - С. 46-51.
2020
57
Simultaneous and sequential influence of metabolite complexes of Lactobacillus rhamnosus and Saccharomyces boulardii and antibiotics against poly-resistant Gram-negative bacteria [Electronic resource] / O. Y. Isayenko, O. V. Knysh, O. V. Kotsar, T. Ryzhkova, G. I. Dyukareva // Regulatory Mechanisms in Biosystems. - 2020. - Vol. 11, Issue 1. - С. 139-145. - DOI 10.15421/022021. -
Повний текстПовний текстПовний текст
58 Silchenko, K.
Influence of vegetable biostimulants on the biochemical indices of blood serum of dairy cows [Text] / K. Silchenko, T. Ryzhkova, I. Honcharova // Danish Scientific Journal. - 2020. - № 38, Vol. 2. - С. 53-57
59 Silchenko, E.
The effect of plant biostimulants on biochemical parameters [Text] / E. Silchenko, T. Ryzhkova, I. Honcharova // Danish scientific journal DSJ. - 2020. - № 38, Vol. 2. - С. 53-57
60
Substantion of the choice of fillers for conttage cheese masses [Text] / M. Samilyk, A. Helikh, I. Sirenko, T. Ryzhkova, О. Fesyun // EUREKA: Life Sciences. - 2020. - № 2. - С. 38-45
61
Investigation of the conservative of vitamins and microel lements during storage in bolled-smoked sausages with enriched leguinous flour [Text] / Yu. Biletska, G. Djukareva, T. Ryzhkova, О. Kotlyar, T. Khaustova, S. Andreieieva, О. Bilovska // EUREKA: Life Sciences. - 2020. - № 3. - С. 26-30
62
Substantiating the use of germinated legume flour enriched with iodine and selenium in the production of cooked-smoked sausages [Electronic resource] / Y. Biletska, G. Djukareva, T. Ryzhkova, Oleg Kotlyar, T. Khaustova, S. Andrieieva, O. Bilovska // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2020. - Vol. 3, Issue 105. - С. 46-54. - DOI 10.15587/1729-4061.2020.204796. -
Повний текстПовний текст
63
Influence of the structure of some types of fillers introduced to the yogurt recipe on changes in its rheological indicators [Electronic resource] / M. Samilyk, A. Helikh, T. Ryzhkova, N. Bolgova, Y. Nazarenko // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2020. - Vol. 2, Issue 11-101. - С. 46 - 51. - DOI 10.15587/1729-4061.2020.199527. -
Повний текстПовний текст
64
Substantiating the use of sprouted beans flour in the production of sour milk products based on goat milk [Electronic resource] / Y. Biletska, V. Babenko, A. Krivtsova, R. Plotnikova, O. Skyrda, T. Ryzhkova // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2020. - Vol. 4, Issue 11-106. - С. 6 - 13. - DOI 10.15587/1729-4061.2020.209514. -
Повний текстПовний текст
65
Development of Production Technology of Goat s Sour Cream Butter Enriched With Whey Herbal Infusions [Electronic resource] / S. Danyleko, T. Ryzhkova, G. Djukareva, K. Kopylova, G. Kozlovska // Innovative Biosystems and Bioengineering. - 2020. - Vol. 4, Issue 4. - P. 179-188. - DOI 10.20535/ibb.2020.4.4.210320. -
Повний текстПовний текст
66
Sensitivity of Antibiotic-Resistant Microorganisms To Metabolites of Lactobacteria and Combination of Lactobacillus Rhamnosus Gg and Saccharomyces Boulardii Metabolites [Electronic resource] / O. Isayenko, N. Popov, T. Ryzhkova, O. Kotsar, G. Dyukareva // World of medicine and biology. - 2020. - Vol. 74, Issue 4. - P. 227-232. - DOI 10.26724/2079-8334-2020-4-74-227-232. -
Повний текстПовний текст
67
Антиадгезивні властивості метаболітних комплексів Lactobacillus rhamnosus GG та -saccharomyces boulardii в тестах IN VITRO [Текст] / О. Ю. Ісаєнко, О. В. Книш, В. В. Мінухін, Т. М. Рижкова, Г. І. Дюкарева // Український журнал медицини, біології та спорту. - 2020. - Т. 5, № 3 (25). - С. 282-287
68
Antimicrobial activity of structural-metabolic complexes of L. rhamnosus GG and S. boulardii against S. aureus ATCC 25923, E. coli ATCC 25922, P. aeruginosa ATCC 27853 [Electronic resource] / O. Isaienko, O. Kotsar, T. Ryzhkova, Ye. Babych // Zaporozhye Medical Journal. - 2020. - Vol. 22, Issue 4. - P. 540-546. - DOI 10.14739/2310-1210.2020.4.208396. -
Повний текстПовний текст
69 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Вміст соматичних клітин у складі молока корів та кіз [Текст] / Т. М. Рижкова, І. М. Гейда, І. І. Гончарова // Актуальні питання технологій тваринництва та ветеринарної медицини : матеріали Всеукр. наук.-практ. інтернет конф., присвяч. 100-річчю ф-ту технологій продукції тваринництва та менеджменту. - 2020. - С. 37-41
70 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Порівняльна оцінка санітарно- бактеріологічних показників коров’я чого і козиного молока [Текст] / Т. М. Рижкова, І. І. Гончарова, І. М. Гейда // Ветеринарія, технології тваринництва та природокористування : науково-практ. журн. Харків. держ. зооветеринарної академії. - 2020. - № 5. - С. 151-157
71
The combined influence of a metabolite complex of Lactobacillus rhamnosus GG and Saccharomyces boulardii with amikacin on infected wounds in models in vivo [Electronic resource] / O. Isaienko, V. Minukhin, T. Ryzhkova, O. Kotsar // Zaporozhye Medical Journal. - 2020. - Vol. 22, Issue 6. - P. 791-798. - DOI 10.14739/2310-1210.2020.6.218447. -
Повний текстПовний текст
72
Antibiofilm activity of lactobacillus rhamnosus gg and saccharomyces boulardii metabolites in relation to polyresistant gram-negative microorganisms [Electronic resource] / O. Isayenko, O. Knysh, T. Ryzhkova, O. Kotsar, G. Dyukareva // World of Medicine and Biology. - 2020. - Vol. 72, Issue 2. - P. 160-165. - DOI 10.26724/2079-8334-2020-2-72-160-165. -
Повний текстПовний текст
73
The effects of thickeners upon the viscous properties of sour cream with a low fat content [Electronic resource] / S. G. Danylenko, O. V. Bodnarchuk, T. Ryzhkova, G. I. Diukareva, M. T. Malafaiev, S. B. Verbytsky // Acta Scientiarum Polonorum, Technologia Alimentaria. - 2020. - Vol. 19, Issue 3. - С. 359 - 368. - DOI 10.17306/J.AFS.0836. -
Повний текстПовний текстПовний текст
74 Рыжкова, Таисия Николаевна.
Cанитарно-бактериологическая оценка коровьего и козьего молока [Текст] / Т. Н. Рыжкова, И. И. Гончарова // Актуальные проблемы интенсивного развития животноводства : материалы XXІІI Междунар. науч.-практ. конф. УО БГСХА, г. Горки, 20-22 мая 2020 г. - 2020. - Ч. 2. - С. 72-77
2019
75
Вплив закваски, збагаченої препаратом «Бетавітон» на якість козиного зернистого сиру [Текст] / С. Г. Даниленко, Т. М. Рижкова, Г. І. Дюкарева, В. П. Дмитриков // Інноваційний розвиток харчової індустрії : збірник наук. пр. за матеріалами VІІ Міжнар. наук.-практ. конф., 21 листоп. 2019 р. - 2019. - С. 30-31
76 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Формування споживних властивостей козиного зернистого сиру з препаратом «БЕТАВІТОН» [Текст] / Т. М. Рижкова, Г. І. Дюкарева, С. Л. Волкотруб // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проб-леми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 15 трав. 2019 р. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Ч. 1. - С. 155-156
77 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Вплив йодовмісних добавок, введених до раціону кіз, на підвищення йоду в молоці та у кефірі [Текст] / Т. М. Рижкова, І. М. Лівощенко // Інтеграційна система освіти, науки і виробництва в сучасному інформаційному просторі : матеріали V Міжнар. наук-практ. конф., 24 жовт. 2019 р. - Тернопіль, 2019. - С. 80-82
78
Evaluation of anti-microbial activity of filtrates of Lactobacillus rhamnosus and Saccharomyces boulardii against antibiotic-resistant gram-negative bacteria [Electronic resource] / O. Isayenko, O. Knysh, O. Kotsar, T. Ryzhkova, G. Dyukareva // Regulatory Mechanisms in Biosystems. - 2019. - Vol. 10, Issue 2. - P. 245-250. - DOI 10.15421/021937. -
Повний текстПовний текстПовний текст
79 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Порівняльна оцінка біохімічного складу коров’ячого і козиного молока та його вплив на якість масла [Текст] / Т. М. Рижкова, І. М. Гейда // Sсience, Eenginering and Technology: Global and currends : December 27–28, 2019. - 2019. - С. 85-89
80
Розроблення технології органічної продукції – натуральних сирів із козиного молока [Текст] / Т. М. Рижкова, Г. І. Дюкарева, І. М. Гейда, К. П. Сільченко // Актуальні проблеми роз-витку ресторанного, готельного та туристичного бізнесу в умовах світової інтеграції: досягнення та перспективи : тези доп. II Міжнар. наук.-практ. конф., 19-20 верес. 2019 р. - Харків : ХДУХТ, 2019. - С. 110-113
81
Формування споживних властивостей козиного сиру кисломолочного з препаратом йодказеїн [Текст] / Т. М. Рижкова, Г. І. Дюкарева, Л. І. Григорова, Н. П. Граница // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проб-леми, перспективи, ефективтність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 15 трав. 2019 р. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Ч. 1. - С. 157-158
82 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Розробка технології козиної альбумінної пасти горобиної [Текст] / Т. М. Рижкова, М. С. Боднарчук, М. С. Усенко // Сучасний¬ стан та перспективи розвитку економіки, логістики та Агро технологій і Україні : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., м. Ніжин, 28 листоп. 2019 р. - Ніжин, 2019. - С. 160-163
83 Дмитриков, В. П.
Ресурсозбегігаючі напрями утилізації харчової тари [Текст] / В. П. Дмитриков, Т. М. Рижкова // Матеріали міжвузівського науково-практичного семінару : м. Полтава, 18 квіт. 2019 р. - Полтава : ПУЕТ, 2019. - С. 33-35
84
Порівняльна характеристика фізико-хімічних показників козиного і коров‘ячого молока, промислового призначення [Текст] / Т. М. Рижкова, Г. І. Дюкарева, І. І. Гончарова, І. М. Гейда // Проблеми зооінженерії та ветеринарної медицини : збірник наук. пр. Харків. держ. зоовет. акад. - Харків : РВВ ХДЗВА, 2019. - Вип. 3. - С. 213-224
85
Перспективность использования козьего молока для промышленной переработки на ферментированные молочные продукты [Текст] / Т. Н. Рыжкова, Г. И. Дюкарева, И. И. Гончарова, И. Н. Гейда // Актуальные проблемы интенсивного развития животноводства : материалы ХХII Междунар. науч.-практ. конф., г. Горки, 22-24 мая 2019 г. - 2019. - Ч. 2. - С. 67-72
86 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Оцінка фізико-хімічних показників коров’ячого та козиного молока – сировини [Текст] / Т. М. Рижкова, С. Г. Даниленко, К. В. Копилова // Продовольчі ресурси. - 2019. - № 12. - С. 142-151
87 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Вплив йодовмісної добавки в технології харчових продуктів на формування їхніх споживчих властивостей [Текст] / Т. М. Рижкова, Г. В. Дейниченко, Г. І. Дюкарева // Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності : матеріали ІІІ Міжнар. наук. практ. конф., Харків. держ. у-ту харчування та торгівлі, Таврійс. держ. агротехнологічного у-ту ім. Д. Моторного, 4-6 верес. 2019 р. - 2019. - С. 195-196
88
Вплив закваски, збагаченої препаратом «Бетавітон», на якість козиного зернистого сиру [Текст] / Т. М. Рижкова, С. Г. Даниленко, Г. І. Дюкарева, В. П. Дмитриков // Іноваційнний розвиток харчової індустрії : збірник наук. пр. за матеріалами VII Міжнар. наук.-практ. конф., 21 листоп. 2019 р. - 2019. - С. 30-31
89
Effect of disinter-grations and mata-bolites of Lacto-bacillus rhamnosus and Saccharomyces boulardii on biofilms of antibiotic resistant conditionally patho-genic and pathogenic bacteria [Electronic resource] / О. Isaenko, О. Knysh, Y. Babych, T. Ryzhkova, G. Dyukareva // Regylatory mechanisms in Biosystems. - 2019. - Vol. 10, Issue 1. - С. 3-8. - DOI 10.15421/021901. -
Повний текстПовний текстПовний текст
2018
90
Development of contage cheese tenology using whey broth of linder flowers [Text] / T. Ryzhkova, G. Dyukareva, V. Prudnikov, I. Honcharova // EUREKA: Life Sciences. - 2018. - № 5. - С. 44-54
91
Developing a technology for making goat's cottage cheese using the preparation yodkazeine [Electronic resource] / T. Ryzhkova, G. Dyukareva, V. H. Prudnikov, I. Honcharova // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2018. - Vol. 5, Issue 11. - С. 45 - 54. - DOI 10.15587/1729-4061.2018.143101. -
Повний текстПовний текст
92
Development of cottage cheese technology using whey broth of linder flowers [Text] / T. Ryzhkova, G. Dukareva, V. Prudnikov, I. Honcharova // EUREKA: Life Sciences. - 2018. - № 5. - С. 44-54
93Пат. 125204 Україна, МПК A23G9/00.
Спосіб одержання напівфабрикату для морозива з лікувально-профілактичними властивостями [Текст] / Т. М. Рижкова, Т. А. Бондаренко, Г. І. Дюкарева ; власник Харків. держ. зоовет. акад. - № a201710384 ; Заявл. 27.10.2017 ; Опубл. 10.05.2018, Бюл. № 9. - 6 с. - Б. ц.
94
Ефективність використання йодказеїну в технології козиного сиру сулугуні [Текст] / Т. М. Рижкова, І. М. Лівощенко, Н. Г. Перекрест, Р. П. Пасєка // Обладнання та технології харчових виробництв. Сучасні технології харчових продуктів : збірник наук. пр. - Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2018. - № 2 (37). - С. 5-15
95Пат. 125204 Україна, МПК A23G9/00.
Спосіб одержання напівфабрикату для морозива з лікувально-профілактичними властивостями [Текст] / Т. М. Рижкова, Т. А. Бондаренко, Г. І. Дюкарева ; власник Харків. держ. зоовет. акад. - № a201710384 ; Заявл. 27.10.2017 ; Опубл. 10.05.2018, Бюл. № 9. - Б. ц.
Повний текст
2017
96
Development of a technology with an iodine-containing additive to produce kefir from goat milk [Electronic resource] / T. Ryzhkova, T. Bondarenko, G. Dyukareva, Ya. Biletskaya // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2017. - Vol. 3, Issue 11(87). - С. 37-44. - DOI 10.15587/1729-4061.2017.103824. -
Повний текстПовний текст
97
Безвідходна технологія м'якого козиного сиру [Текст] / Т. М. Рижкова, К. С. Лиходій, В. П. Дмитриков, Г. І. Дюкарева // Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., 5-7 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 285-286
Повний текст
98Пат. 122309 Україна, МПК A23G3/34, A23G3/48.
Спосіб виробництва пастили [Текст] / Г. І. Дюкарева, Т. М. Рижкова, К. Д. Кмитевич, А. І. Романюк, С. А. Вольянська ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № A23G3/48 ; Заявл. 28.08.2017 ; Опубл. 26.12.2017, Бюл. № 24. - 2 с. - Б. ц.
Повний текст
99
Запобігання виникнення дріжджової інфекції на підприємствах з виробництва кумису [Текст] / Т. М. Рижкова, Т. А. Бондаренко, В. П. Дмитриков, Г. І. Дюкарева // Превентивна безпека людини в сучасних умовах : матеріали Міжвузівського круглого столу, присвяч. Всесвітньому дню охорони праці, 28 квіт. 2017 р. - Полтава : ПУЕТ, 2017. - С. 24-26
100 Сільченко, К. П.
Підбір складових біостимуляторів у молочному скотарстві [Текст] / К. П. Сільченко, Т. М. Рижкова, І. І. Гончарова // Тези доповідей звіт. наук.-практ. конф. Луган. нац. аграр. ун-ту, м. Харків. - Харків : ЛНАУ, 2017. - С. 225-227
2014
101 Рыжкова, Таисия Николаевна.
Выбор оптимальной технологической схемы переработки молока в зависимости от его физико-химического состава [Текст] / Т. Н. Рыжкова, И. И. Гончарова, И. Н. Гейда // Конкурентоспособность и качество животноводческой продукции : материалы Междунар. науч.-практ. конф., посвящ. 65-летию РУП «НПЦ НАН Беларуси по животноводству», г. Жодино, 18-19 сент. 2014 р. - 2014. - С. 409-412
102 Рыжкова, Таисия Николаевна.
Эффективность переработки молочного сырья на ассортимент молочной продукции в зависимости от породы [Текст] / Т. Н. Рижкова, И. И. Гончарова, И. Н. Гейда // Вісник Полтавської державної академії. - Полтава, 2014. - Вип. № 2. - С. 80-84
2013
103
Порівняльна характеристика фізико-хімічних показників козиного і коров’ячого молока [Текст] / Т. М. Рижкова, Г. І. Дюкарева, І. М. Гейда, І. І. Гончарова // Ветеринарія, технології тва-ринництва та природокористування : науково-практ. журн. Харків. держ. зооветеринарної академії. - 2013. - № 3. - С. 213-224
104Пат. 79441 Україна, МПК A23C9/127.
Спосіб отримання кефіру із козиного молока [Текст] / Т. М. Рижкова, І. М. Лівощенко ; власник Харків. держ. зоовет. акад. - № u201211307 ; Заявл. 01.10.2012 ; Опубл. 25.04.2013, Бюл. № 8. - 11 с. - Б. ц.
105Пат. 85438 Україна, МПК A23C1/00 G01N15/00.
Спосіб оцінки дисперсності (визначення кількості жирових кульок в 1 см3 молока) та їхньої величини (діаметра)1 см3 [Текст] / Т. М. Рижкова, В. С. Васильєв ; власник Харків. держ. зоовет. акад. - № u201303495 ; Заявл. 21.03.2013 ; Опубл. 25.11.2013, Бюл. № 22. - 11 с. - Б. ц.
106 Рыжкова, Таисия Николаевна.
Оптимизация технологических процессов переработки козьего молока на кисломолочные продукты функционального значения [Текст] / Т. Н. Рижкова, И. И. Гончарова, И. М. Ливощенко // Материалы Междунар. науч.-практ. конф., г. Жолдино. - 2013. - С. 439-441
2012
107
Дисперсія молочного жиру під впливом водовмісних добавок, що вводилися до раціону кіз [Текст] / Т. М. Рижкова, В. С. Васильєв, І. І. Гончарова, І. М. Лівощенко // Вісник Полтавської державної академії. - Полтава, 2012. - Вип. № 3. - С. 96-101
2011
108Пат. 58357 Україна, МПК A23C19/00 A01J25/00.
Спосіб отримання сичужного сиру із козиного молока [Текст] / Т. М. Рижкова ; власник Харків. держ. зоовет. акад. - № u201011239 ; Заявл. 20.09.2010 ; Опубл. 11.04.2011, Бюл. № 7. - 9 с. - Б. ц.
109Пат. 59226 Україна, МПК A23C19/00 A01J25/00.
Спосіб отримання сичужного сиру із козиного молока [Текст] / Т. М. Рижкова ; власник Харків. держ. зоовет. акад. - № u201011940 ; Заявл. 08.10.2010 ; Опубл. 10.05.2011, Бюл. № 9. - 11 с. - Б. ц.
110Пат. 63736 Україна, МПК A23C19/00 A01J25/00.
Спосіб виготовлення сиру кисломолочного із козиного молока [Текст] / Т. М. Рижкова ; власник Харків. держ. зоовет. акад. - № u201015844 ; Заявл. 28.12.2010 ; Опубл. 25.10.2011, Бюл. № 20. - 9 с. - Б. ц.
2009
111Пат. 45707 Україна, МПК A23C19/00 A01J25/00.
Спосіб отримання сирного згустку при виробництві сичужних сирів із козиного молока [Текст] / Т. М. Рижкова ; власник Харків. держ. зоовет. акад. - № u200904894 ; Заявл. 18.05.2009 ; Опубл. 25.11.2009, Бюл. № 22. - 6 с. - Б. ц.
112 Гончарова, Ірина Іванівна.
Вплив соматичних клітин на якість сичужних сирів [Текст] / І. І. Гончарова, Т. М. Рижкова // Науковий вісник Львів. нац. акад. вет. медицини ім. С. З. Ґжицького. - Львів, 2009. - Т. 11, № 2 (41), ч. 5. - С. 94-100
113 Гончарова, Ирина Ивановна.
Оценка влияния повышенного количества соматических клеток на качество сычужных сыров [Текст] / И. И. Гончарова, Т. Н. Рыжкова // Материалы Междунар. науч.-производств. конф., г. Жодино. - 2009. - С. 376-378
114 Корсун, М. І.
Ефективність використання вторинної сировини у виробництві сиру кисломолочного [Текст] / М. І. Корсун, наук. керівник Т. М. Рижкова // Сучасний стан тваринництва : матеріали студент. наук.-практ. інтернет конф.
115 Луценко, В. П.
Вплив біологічної обробки молока на якість сичужних сирів з низькою температурою другого нагрівання [Текст] / В. П. Луценко, наук. керівник Т. М. Рижкова // Сучасний стан тваринництва : матеріали студент. наук.-практ. інтернет конф.