Подворна Людмила Анатоліївна


Усі роботи автора Роботи, що індексуються у Scopus Роботи, що індексуються у WoS Із повним текстом

Науковий доробок в БД "Праці науковців ДБТУ" та БД "Охоронні документи"

Бібліографічний опис Посилання
2025
1
Practical English communication skills [Електронний ресурс] : метод. рек. до вивч. дисципліни для студентів 1 курсу спец. 241 Готельно-ресторанна справа, 242 Туризм, другий освіт. рівень магістр / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: Л. А. Подворна [та ін.]. - Харків : [б. в.], 2025. - 106 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2
English for professionals in the field of food technologу (Англійська мова для професіоналів у сфері харчових технологій) [Електронний ресурс] : метод. рек. для читання за фахом і завдання для самост. роботи для студентів спец. 181 Харчові технології / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад. А. О. Колесник. - Харків : [б. в.], 2025. - 86 с. - Бібліогр.: с. 85. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
3 Удовенко, Інна Володимирівна.
Лексичний підхід у викладанні англійської мови [Текст] / І. В. Удовенко, Л. А. Подворна // Закарпатські філологічні студії. - 2025. - № 39 (25)
4
Фахова іноземна комунікація та галузевий переклад [Електронний ресурс] : метод. вказівки та тест. завдання для контролю знань з дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: А. О. Колесник [та ін.]. - Харків : [б. в.], 2025. - 108 с. : табл. - Бібліогр.: с. 107. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
5 Подворна, Людмила Анатоліївна.
Інтегрований підхід до вивчення іноземної мови [Текст] / Л. А. Подворна // Інноваційні технології і методика викладання гуманітарних дисциплін: теорія і практика технічних закладів вищої освіти : збірник наук. ст. за матеріалами II Всеукр. наук.-практ. конф. з проблем вищ. освіти з міжнар. участю, Харків. нац. автомоб.-дорож. ун-т, 15 квіт. 2025 р. - Харків : ХНАДУ, 2025
2024
6 Удовенко, Інна Володимирівна.
Багатомовність як інструмент євроінтеграції [Текст] / І. В. Удовенко, Л. А. Подворна // Модернізація вищої освіти та забезпечення якості освітньої діяльності в умовах європейської інтеграції : матеріали Міжнар. наук.-метод. конф., Держ. біотехнол. ун-т, 18 жовт. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 138-139
Повний текст
7 Nesterenko, B.
English and social mobility [Text] / B. Nesterenko ; scientific supervisor: L. Podvorna, I. Udovenko // Актуальні питання сучасного соціогуманітарного знання : матеріали Х міждисциплінар. наук.-практ. конф. студентів і молодих вчених, Держ. біотехнол. ун-т, 7 листоп 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 37-38
8 Sharavin, I.
English as a tool for education and innovation [Text] / I. Sharavin ; scientific supervisor: I. Udovenko, L. Podvorna // Актуальні питання сучасного соціогуманітарного знання : матеріали Х міждисциплінар. наук.-практ. конф. студентів і молодих вчених, Держ. біотехнол. ун-т, 7 листоп. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 61-62
Повний текст
9 Kutsenko, M.
The impact of English on international business [Text] / M. Kutsenko ; scientific supervisor: I. Udovenko, L. Podvorna // Актуальні питання сучасного соціогуманітарного знання : матеріали Х міждисциплінар. наук.-практ. конф. студентів і молодих вчених, Держ. біотехнол. ун-т, 7 листоп. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 318
Повний текст
10 Lebid, V.
The digital divide and English access [Text] / V. Lebid ; scientific supervisor: I. Udovenko, L. Podvorna // Актуальні питання сучасного соціогуманітарного знання : матеріали Х міждисциплінар. наук.-практ. конф. студентів і молодих вчених, Держ. біотехнол. ун-т, 7 листоп. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 318-319
Повний текст
11 Удовенко, Інна Володимирівна.
Тандем-технології: сучасні підходи до вивчення іноземних мов [Текст] / І. В. Удовенко, Л. А. Подворна // Стратегії розвитку та пріоритетні завдання філологічних наук : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Запоріжжя, 25-26 жовт. 2024 р. - Запоріжжя-Торунь : Liha-Pres, 2024
12 Dreval, D.
Cultural exchange and English [Text] / D. Dreval ; scientific supervisor: I. Udovenko, L. Podvorna // Актуальні питання сучасного соціогуманітарного знання : матеріали Х міждисциплінар. наук.-практ. конф. студентів і молодих вчених, Держ. біотехнол. ун-т, 7 листоп. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 314-315
Повний текст
13 Подворна, Людмила Анатоліївна.
Практичні навички комунікації іноземною мовою [Текст] : силабус з дисципліни з підгот. здобувачів другого (бакалавр.) рівня вищ. освіти за спец. 241 Готельно-ресторанна справа / Л. А. Подворна. - Харків : ДБТУ, 2024. - 8 с. - Б. ц.
14
English for agrifood tech professionals (Англійська мова для професіоналів у сфері агрохарчових технологій) [Текст] : метод. рек. для студентів 4 курсу першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти спец. 015 Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології) / авт.-уклад.: А. О. Колесник [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2024. - 110 с. - Б. ц.
Повний текст
15 Подворна, Людмила Анатоліївна.
Іноземна мова (за професійним спрямуванням) [Текст] : силабус дисципліни з підгот. здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти за спец. 242 Туризм / Л. А. Подворна, О. М. Муравйова, М. І. Крупей. - Харків : ДБТУ, 2024. - 8 с. - Б. ц.
16 Подворна, Людмила Анатоліївна.
Іноземна мова для професійної комунікацї [Текст] : силабус дисципліни з підгот. здобувачив 2 (магістер.) рівня для спец. 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка / Л. А. Подворна. - Харків : ДБТУ, 2024. - 8 с. - Б. ц.
17 Муравйова, Олена Миколаївна.
Програма вступного іспиту (співбесіди) з іноземних мов [Текст] : для вступників на перший (бакалавр.) рівень вищ. освіти на основі повної загал. серед. / О. М. Муравйова, Л. А. Подворна. - Харків : ДБТУ, 2024. - 44 с. - Б. ц.
18
Білінгвальне навчання у міжнародній практиці [Текст] / А. О. Колесник, О. М. Муравйова, В. О. Архипова, Н. А. Скриннік, Л. А. Подворна // Наукові інновації та передові технології. Серія: Педагогіка. - 2024. - № 5 (33). - С. 1140-1149
19
Quantum English («Квантова англійська») [Текст] : метод. рек. з англ. мови для студентів 4 курсу спец. 123 Комп'ютерна інженерія, 125 Кібербезпека та захист інформації та 151 Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології / авт.-уклад.: А. О. Колесник [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2024. - 124 с. - Б. ц.
Повний текст
20
Teaching foreign languages in aggregated small academic groups of different specialities as a part of structural consolidation within Ukrainian educational system [Текст] / A. Kolesnyk, V. Arkhypova, O. Manuyenkova, L. Podvorna, O. Muraviova // Science and education as the basis for the modernization of the world order : monographic series «European Science». - Karlsruhe, 2024. - Book 35, Pt. 4. - Р. 95-104. - DOI https://doi.org/10.30890/2709-2313.2024-35-00-014. -
Повний текст
2023
21 Подворна, Людмила Анатоліївна.
Друга іноземна мова (за професійним спрямуванням) [Текст] : силабус дисциліни з підгот. здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти за спец. 242 Туризм / Л. А. Подворна, М. І. Крупей. - Харків : ДБТУ, 2023. - 8 с. - Б. ц.
22
Ділові переговори [Текст] : метод. рекомендації з англ. мови для студентів усіх спец. / уклад.: А. О. Колесник [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2023. - 90 с. - Б. ц.
23 Liscovska, D.
Language as a mirror of culture [Text] / D. Liscovska ; scientific supervisor L. Podvorna // Актуальні питання сучасного соціогуманітарного знання : матеріали ІХ міждисциплінар. наук.-практ. конф. студентів і молодих вчених, 30 листоп. – 1 груд. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 383-384
Повний текст
24
Культура наукової англійської мови [Текст] : робоча програма для слухачів наук. курсів / уклад.: А. О. Колесник [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2023. - 7 с. - Б. ц.
25
Методичні рекомендації для слухачів наукових курсів «Культура наукової англійської мови» [Текст] / уклад.: А. О. Колесник [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2023. - 116 с. - Б. ц.
26 Golubnychy, B.
Foreign language in the business world [Text] / B. Golubnychy ; scientific supervisor L. Podvorna // Актуальні питання сучасного соціогуманітарного знання : матеріали ІХ міждисциплінар. наук.-практ. конф. студентів і молодих вчених, 30 листоп. – 1 груд. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 368-369
Повний текст
27 Подворна, Людмила Анатоліївна.
Іноземна мова [Текст] : силабус з дисципліни для спец. 192 Будівництво та цивільна інженерія / Л. А. Подворна. - Харків : ДБТУ, 2023. - 4 с. - Б. ц.
28 Ivanchenko, O.
Speaking a foreighn language as an important skill in the professional activity [Text] / O. Ivanchenko ; scientific supervisor L. Podvorna // Актуальні питання сучасного соціогуманітарного знання : матеріали ІХ міждисциплінар. наук.-практ. конф. студентів і молодих вчених, 30 листоп. – 1 груд. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 375-376
Повний текст
29 Udovenko, I.
The commodification of culture and tourism [Text] / I. Udovenko, L. Podvorna // Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 2 листоп. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 228-230
Повний текст
30 Tokar, S.
The relevance of a foreign language in the business world [Text] / S. Tokar ; scientific supervisor L. Podvorna // Актуальні питання сучасного соціогуманітарного знання : матеріали ІХ міждисциплінар. наук.-практ. конф. студентів і молодих вчених, 30 листоп. – 1 груд. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 396-397
Повний текст
31
Культура наукової англійської мови [Текст] : метод. рек. для слухачів наук. курсів / уклад.: А. О. Колесник [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2023. - 116 с. - Б. ц.
Повний текст
32
Тандем-технології як інноваційні технології навчання іноземних мов [Текст] / А. О. Колесник, Л. А. Подворна, І. В. Удовенко, О. О. Мануєнкова, О. М. Муравйова // Сучасні дослідження з іноземної філології. - 2023. - № 2 (24). - С. 317-325
33
Особливості викладання іноземної мови в умовах дистанційного навчання [Текст] / А. О. Колесник, І. В. Удовенко, О. О. Мануєнкова, Л. А. Подворна, О. М. Муравйова // Сучасні дослідження з іноземної філології : збірник наук. пр. - 2023. - № 5 (23)
34 Podvorna, L.
Principals of creation of electronic textbooks for higher educational establishments [Text] / L. Podvorna // Science, Education, Innovation: Topical Issues and Modern Aspects : Scientific Collection «InterConf», Tallinn, February 16-18, 2023. - Tallinn, 2023. - С. 130-136
35 Gerasymchuk, M.
The aspect of learning a foreign language as a factor increasing the competitiveness of a specialist [Text] / M. Gerasymchuk ; scientific supervisor L. Podvorna // Актуальні питання сучасного соціогуманітарного знання : матеріали ІХ міждисциплінар. наук.-практ. конф. студентів і молодих вчених, 30 листоп. – 1 груд. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 365-366
Повний текст
36 Piskun, K.
The importance of foreign language in ensuring effective communication in international business [Text] / K. Piskun ; scientific supervisor L. Podvorna // Актуальні питання сучасного соціогуманітарного знання : матеріали ІХ міждисциплінар. наук.-практ. конф. студентів і молодих вчених, 30 листоп. – 1 груд. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 389-390
Повний текст
2022
37 Подворна, Людмила Анатоліївна.
Особливості професійно-орієнтованого навчання іноземної мови студентів економічного профілю [Текст] / Л. А. Подворна // Сучасні проблеми викладання іноземних мов у закладах освіти : матеріали Міжнар. наук.-метод. семінару, м. Харків, 21 січ. 2022 р. - Харків : ХНАДУ, 2022
38
Методичні рекомендації з підготовки до Єдиного вступного іспиту (ЄВІ) з англійської мови для студентів 4 курсу усіх спеціальностей [Текст] / уклад.: А. О. Колесник [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2022. - 90 с. - Б. ц.
39 Grida, N.
The main factors of a foreing language as a competitivness today [Text] / N. Grida, scientific supervisor : L. Podvorna, I. Udovenko // Актуальні питання сучасного соціогуманітарного знання : матеріали VІІІ Міждисциплінар. наук.-практ. конф. студентів і молодих учених, м. Харків, 30 листоп. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 127-128
40
Розробка програм вступного іспиту (співбесіди) з англійської, німецької та французької мов [Текст] : для вступників на перший (бакалавр.) рівень вищої освіти на основі пов. загал. серед. освіти / уклад.: О. М. Муравйова, Л. А. Подворна. - Харків : ДБТУ, 2022. - 51 с. - Б. ц.
41 Kopytsia, A.
The competitive advance of foreign languages [Text] / A. Kopytsia, scientific supervisor : L. Podvorna, I. Udovenko // Актуальні питання сучасного соціогуманітарного знання : матеріали VІІІ Міждисциплінар. наук.-практ. конф. студентів і молодих учених, м. Харків, 30 листоп. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 134-136
42 Kovaleva, M.
Features of hr management digitalization [Text] / M. Kovaleva, scientific supervisor L. Podvorna // Актуальні проблеми та перспективи розвитку України в галузі управління та адміністрування: ініціативи молоді : матеріали ІV Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, Держ. біотехнол. ун-т, 28 жовт. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 185
43 Netipa, B.
The role of foreign language in the modern world [Text] / B. Netipa, scientific supervisor : L. Podvorna, I. Udovenko // Актуальні питання сучасного соціогуманітарного знання : матеріали VІІІ Міждисциплінар. наук.-практ. конф. студентів і молодих учених, м. Харків, 30 листоп. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 140-142
44 Chelombitko, P.
International economic relations [Text] / P. Chelombitko, scientific supervisor L. Podvorna // Актуальні проблеми та перспективи розвитку України в галузі управління та адміністрування: ініціативи молоді : матеріали ІV Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, Держ. біотехнол. ун-т, 28 жовт. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 215-216
45 Удовенко, Інна Володимирівна.
Формування професійної компетентності студентів в умовах електронного навчання [Текст] / І. В. Удовенко, Л. А. Подворна // Механізми забезпечення сталого розвитку економіки: проблеми, перспективи, міжнародний досвід : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., Держ. біотехнол. ун-т, 10 листоп. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 467-469
46 Dmytrenko, A.
Analysis of the practice of decision-making on the formation of a project financing system [Text] / A. Dmytrenko, scientific supervisor L. Podvorna // Актуальні проблеми та перспективи розвитку України в галузі управління та адміністрування: ініціативи молоді : матеріали ІV Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, Держ. біотехнол. ун-т, 28 жовт. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 218-219
47 Bondarenko, A.
Marketing aspects of management entrepreneurial activity [Text] / A. Bondarenko, scientific supervisor L. Podvorna // Актуальні проблеми та перспективи розвитку України в галузі управління та адміністрування: ініціативи молоді : матеріали ІV Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, Держ. біотехнол. ун-т, 28 жовт. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 217-218
48 Naprasnyk, M.
Digital and Internet marketing [Text] / M. Naprasnyk, scientific supervisor : L. Podvorna // Актуальні проблеми та перспективи розвитку України в галузі управління та адміністрування: ініціативи молоді : матеріали ІV Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, Держ. біотехнол. ун-т, 28 жовт. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 227
49 Zhilkov, H.
The effect of income changes on consumer choices [Text] / H. Zhilkov, scientific supervisor : L. Podvorna // Актуальні проблеми та перспективи розвитку України в галузі управління та адміністрування: ініціативи молоді : матеріали ІV Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, Держ. біотехнол. ун-т, 28 жовт. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 219-220
50 Yeremyeyeva, D.
Prospects of the development of modern management [Text] / D. Yeremyeyeva, scientific supervisor L. Podvorna // Актуальні проблеми та перспективи розвитку України в галузі управління та адміністрування: ініціативи молоді : матеріали ІV Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, Держ. біотехнол. ун-т, 28 жовт. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 182
51
Друга іноземна мова [Текст] : розробка силабусу з дисципліни для спец. 242 Туризм / уклад. Л. А. Подворна. - Харків : ДБТУ, 2022. - 4 с. - Б. ц.
52 Tkachenko, C.
Importance of English in our life [Text] / C. Tkachenko, scientific supervisor : L. Podvorna, I. Udovenko // Актуальні питання сучасного соціогуманітарного знання : матеріали VІІІ Міждисциплінар. наук.-практ. конф. студентів і молодих учених, м. Харків, 30 листоп. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 146-147
2021
53 Zhovtun, A.
Text massaging for marketing agencies [Text] / A. Zhovtun, наук. керівник : I. Udovenko, L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учен., м. Харків. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 231
54 Seredenko, N.
Restaurant business [Text] / N. Seredenko, наук. керівник : I. Udovenko, L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учен., м. Харків. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 266
55 Удовенко, Інна Володимирівна.
Роль інформаційно-комунікаційних технологій в рішенні задач індивідуалізації і диференціації навчання [Текст] / І. В. Удовенко, Л. А. Подворна // Механізми забезпечення сталого розвитку економіки : проблеми, перспективи, міжнародний досвід : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 258-259
56 Gushchina, I.
Prospects of hospitality industry development [Текст] / I. Gushchina, наук. керівник : I. Udovenko, Л. А. Подворна // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учен., м. Харків. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 227
57 Fomina, O.
Innovation management [Text] / O. Fomina ; scientific supervisor: I. Udovenko, L. Podvorna // Актуальні проблеми та перспективи розвитку України в галузі управління та адміністрування: ініціативи молоді : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, Держ. біотехнол. ун-т, 22 жовт. 2021 р. - Харків : ДБТУ, 2021. - С. 246-248
58 Shestopalov, A.
Advertising in marketing [Text] / A. Shestopalov, наук. керівник : I. Udovenko, L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учен., м. Харків. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 284
59 Fomina, O.
Advertising for restaurants [Text] / O. Fomina, наук. керівник : I. Udovenko, L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учен., м. Харків. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 279
60 Seredina, A.
Hotel business in a pandemic [Text] / A. Seredina, наук. керівник : I. Udovenko, L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учен., м. Харків. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 267
61
Мова соціокультурного середовища в галузі економіки, менеджменту та готельно-ресторанної справи [Текст] : навч.-метод. посібник для інозем. студентів 4 курсу / А. О. Борисова, А. О. Колесник, О. М. Муравйова, Л. А. Подворна, М. І. Крупей. - Харків : ХДУХТ, 2021. - 168 с. - Б. ц.
62 Подворна, Людмила Анатоліївна.
Реалізація змішаного навчання у ЗВО [Текст] / Л. А. Подворна // Іноземні мови у вищій освіті: лінгвістичні, психолого-педагогічні та методичні перспективи : матеріали V Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. - Харків : НЮУ ім. Ярослава Мудрого, 2021. - С. 280-285
63 Glazunova, Ya.
Nutritional supplements [Текст] / Ya. Glazunova, наук. керівник : I. Udovenko, L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учен., м. Харків. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 222
64 Romanyuk, L.
Robotization in restaurants [Text] / L. Romanyuk, наук. керівник : I. Udovenko, L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учен., м. Харків. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 262
65 Podvorna, L.
Innovative technologies in high school education [Text] / L. Podvorna // Theoretical and practical scientific achievements: research and results of their implementation : collection of scientific papers «SCIENTIA» with Proceedings of the I International Scientific and Theoretical Conference, Pisa. - 2021. - Vol. 3. - С. 95-99
66 Pritula, L.
Importance of communication in advertising business [Text] / L. Pritula, наук. керівник : I. Udovenko, L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учен., м. Харків. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 259
67 Удовенко, Інна Володимирівна.
QR-код у методиці змішаного навчання [Текст] / І. В. Удовенко, Л. А. Подворна // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців : матеріали третьої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 91-92
68 Kutsenko, V.
Economic models and Maths [Text] / V. Kutsenko, наук. керівник : I. Udovenko, L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учен., м. Харків. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 241
69 Удовенко, Інна Володимирівна.
Інструментарій та вимоги до студента й викладача в разі застосування змішаного навчання іноземних мов [Текст] / І. В. Удовенко, Л. А. Подворна // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 1. - С. 222-223
70 Подворна, Людмила Анатоліївна.
Розробка e-learning на основі електронної платформи е-Front [Текст] / Л. А. Подворна // Від е-learning до управління знаннями: теорія, практика, перспективи : збірник тез доп. на Всеукр. наук.-метод. семінарі з елементами вебінару, м. Харків, Харків. торг.-екон. ін-т КНТЕУ. - Харків : ХТЕІ КНТЕУ, 2021. - С. 31-32
71
Мова професійного середовища в галузі економіки, менеджменту та готельно-ресторанної справи [Текст] : навч.-метод. посібник для інозем. студентів 4 курсу / В. Л. Борисова, А. О. Колесник, М. І. Крупей, О. О. Мануєнкова, О. М. Муравйова, Л. А. Подворна. - Харків : ХДУХТ, 2021. - 168 с. - Б. ц.
72 Podvorna, L.
The topical issues of the blended learning technology application in the process of foreign language teaching [Text] / L. Podvorna // The driving force of science and trends in its development : collection of scientific papers «SCIENTIA» with Proceedings of the I International Scientific and Theoretical Conference. - Coventry, 2021. - Vol. 3. - P. 129-133
2020
73 Удовенко, Інна Володимирівна.
Шляхи удосконалення викладання іноземної мови для студентів економічних спеціальностей [Текст] / І. В. Удовенко, Л. А. Подворна // Механізми забезпечення сталого розвитку економіки: проблеми, перспективи, міжнародний досвід : матеріали І Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 23 квіт. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 263-265
74 Shevchenko, I.
Top 5 unusual Seoul hotels [Text] / I. Shevchenko, scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 378
75 Tesmenetska, K.
Greek cuisine [Text] / K. Tesmenetska, scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 362
76 Sureyi, K.
Italian cuisine [Текст] / K. Sureyi, scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 359
77 Veretennikova, A.
Spanish cuisine [Text] / A. Veretennikova, scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 248
78 Podvorna, L.
Approches innovantes pour évaluer la qualité de service dans le secteur de restauration [Text] / L. Podvorna, R. Shvachko // Сучасні тенденції у науці : збірник студент. наук. пр. ХНУ ім. В. Н. Каразіна. - Харків, 2020. - С. 95-99
79 Borisenko, V.
Scientific and practical importance of trace elements [Text] / V. Borisenko, scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 243
80 Podvorna, L.
Ways of independent work activation in foreign language teaching [Text] / L. Podvorna // Освіта і суспільство V : збірник наук. пр. - Ополє : Вид-во Вищої школи управління і адміністрації в Ополє, 2020. - С. 142-148
81 Удовенко, Інна Володимирівна.
«Le Français» Французька мова як друга іноземна для студентів економічних спеціальностей [Текст] : навч.-метод. посібник / І. В. Удовенко, Л. А. Подворна. - Харків : ХДУХТ, 2020. - 144 с. - Б. ц.
82 Удовенко, Інна Володимирівна.
Навчально-методичний посібник «Le Français» Французька мова як друга іноземна для студентів економічних спеціальностей» [Текст] / І. В. Удовенко, Л. А. Подворна. - Харків : ХДУХТ, 2020. - 144 с. - Б. ц.
83 Gladkova, O.
Chinese cuisine [Text] / O. Gladkova, scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 253
84 Удовенко, Інна Володимирівна.
Сучасні методи використання змішаного навчання під час вивчення іноземної мови у ЗВО [Текст] / І. В. Удовенко, Л. А. Подворна // Маркетинг ХХІ століття: виклики змін : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 25-річчю заснування каф. маркетингу і комерц. діяльності ХДУХТ, 8-10 жовт. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 271-273
85 Seredenko, N.
Symbolic consumption [Text] / N. Seredenko, scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 350
86 Fomina, O.
Development of service enterprises: problems and decisions [Electronic resource] / O. Fomina, scientific supervisor L. Podvorna // Актуальні проблеми та перспективи розвитку України в галузі управління та адміністрування: ініціативи молоді : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, 23 жовт. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 190-192
87 Удовенко, Інна Володимирівна.
Реалізація синергетичного підходу у викладанні іноземних мов [Текст] / І. В. Удовенко, Л. А. Подворна // Синергетична концепція розвитку студентоцентрованого навчання – забезпечення якості вищої освіти : тези Другої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 25 верес. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 326-327
88 Seredyna, A.
The current state of coffee house in Ukraine [Text] / A. Seredyna, scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 351
89 Goldun, M.
New concepts in the restaurant business: gourmet market and eco-restaurant [Text] / M. Goldun, scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 255
90 Gushchina, I.
Culture of consumption as a way of full life [Text] / I. Gushchina, scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 262
91 Удовенко, Інна Володимирівна.
Застосування моделі blended learning під час викладання курсу «Іноземна мова за професійним спрямуванням» [Текст] / І. В. Удовенко, Л. А. Подворна // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 220-221
92 Romanyuk, L.
Hotel personnel management [Text] / L. Romanyuk, scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 342
93 Rudenko , D.
Dish mills as the most attractive advertising in restaurant buisness [Text] / D. Rudenko , scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 344
94 Rzayeva, A.
French cuisine [Text] / A. Rzayeva, scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 341
95 Romanyuk, L.
Hotel personnel management [Text] / L. Romanyuk, scientific supervisor : L. Malyuk, L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 201
96 Mys’ko, Yu.
Top 5 ukrainian restaurant in USA [Text] / Yu. Mys’ko, scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 310
97 Netrebina, N.
Modern restaurants and tourist trends [Text] / N. Netrebina, scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 317
98 Dubinets’, V.
Marketing mix [Text] / V. Dubinets’, scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 266
99 Zhalnina, D.
Top 5 unusual hotels in the world [Text] / D. Zhalnina, scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 278
100 Guriev, V.
Сoncept of needs in the structure of philosophy [Text] / V. Guriev, scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 260
101 Goncharova, Yu.
Major breakthroughs of innovative technologies in the hotel industry [Text] / Yu. Goncharova, scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 257
102 Goncharenko, A.
Georgian cuisine [Text] / A. Goncharenko, scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 256
2019
103 Bubenets, D.
Italian cuisine [Text] / D. Bubenets, scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв,готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, 3 квіт. 2019 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Ч. 2. - С. 344
104 Bondarenko, I.
British cuisine [Text] / I. Bondarenko, scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, 3 квіт. 2019 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Ч. 2. - С. 343
105 Dautova, A.
How to attract customers to a restaurant? [Text] / A. Dautova, scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, 3 квіт. 2019 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Ч. 2. - С. 366
106 Goncharova, Yu.
The top 4 restaurant innovations [Text] / Yu. Goncharova, scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, 3 квіт. 2019 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Ч. 2. - С. 357
107 Hushchina, I.
Features of behavior of service personnel [Text] / I. Hushchina, scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, 3 квіт. 2019 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Ч. 2. - С. 365
108 Voronenko, Ya.
The introduction of robots in the restaurant bussiness [Text] / Ya. Voronenko, scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, 3 квіт. 2019 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Ч. 2. - С. 350
109 Hlushchenko, V.
Chocolate [Text] / V. Hlushchenko, scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, 3 квіт. 2019 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Ч. 2. - С. 355
110 Gladkova, O.
French cuisine [Text] / O. Gladkova, scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, 3 квіт. 2019 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Ч. 2. - С. 354
111
Методичні рекомендації з розвитку навичок писемного та усного мовлення з другої іноземної мови (французька) для студентів економічних спеціальностей. Ч. 2 [Текст] / уклад.: І. В. Удовенко, Л. А. Подворна. - Харків : ХДУХТ, 2019. - 50 с. - Б. ц.
112 Vishnevsky, M.
Culinary master class as a presentation of goods and services of restaurants [Text] / M. Vishnevsky, scientific supervisor L. Podvorna // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, 3 квіт. 2019 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Ч. 2. - С. 348
2018
113 Удовенко, Інна Володимирівна.
Контрастивний підхід у викладанні французької мови як другої іноземної [Текст] / І. В. Удовенко, Л. А. Подворна // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Організація системи взаємодії «вища освіта – ринок праці» : тези ХV Всеукр. наук.-метод. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 28 верес. 2018 р. - Харків : ХДУХТ, 2018. - С. 230-231
Повний текст
114 Удовенко, Інна Володимирівна.
Вивчення іноземної мови як засобу міжкультурної комунікації під час підготовки майбутніх маркетологів [Текст] / І. В. Удовенко, Л. А. Подворна // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 80-річчю з дня народж. ректора ун-ту (1988-1991 рр.), д-ра техн. наук, проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Бєляєва М. І., м. Харків, 19 листоп. 2018 р. - Харків : ХДУХТ, 2018. - Ч. 2. - С. 240-242
Повний текст
115 Муравйова, Олена Миколаївна.
Використання оптимізованих віртуальних моделей під час викладання іноземної мови [Текст] / О. М. Муравйова, Л. А. Подворна // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 80-річчю з дня народж. ректора ун-ту (1988-1991 рр.), д-ра техн. наук, проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Бєляєва М. І., м. Харків, 19 листоп. 2018 р. - Харків : ХДУХТ, 2018. - Ч. 2. - С. 229-230
Повний текст
116
Методичні рекомендації з розвитку навичок писемного та усного мовлення з другої іноземної мови (французька) для студентів економічних спеціальностей [Текст] / уклад.: І. В. Удовенко, Л. А. Подворна. - Харків : ХДУХТ, 2018. - 90 с. - Б. ц.
2017
117 Гутовська, А. І.
Бізнес-план ресторану [Текст] / А. І. Гутовська, наук. керівник Л. А. Подворна // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 390
118 Подворна, Людмила Анатоліївна.
Засоби смислового виділення у французькій мові [Текст] / Л. А. Подворна // Мова та література у полікультурному просторі : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 10-11 лют. 2017 р. - Львів : Логос, 2017. - С. 137-139
119 Заморіна, Ю. Ю.
Методологія та інструменти шести сигм [Текст] / Ю. Ю. Заморіна, наук. керівник Л. А. Подворна // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 395
120 Марцин, Є. А.
Найкраща у світі жінка-шеф – 2016 [Текст] / Є. А. Марцин, наук. керівник Л. А. Подворна // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 427
121
Трансформація картини світу студентів-іноземців у процесі міжкультурної адаптації в країні навчання [Текст] / А. О. Борисова, А. М. Большакова, О. М. Білик, А. О. Колесник, В. О. Архипова, О. О. Мануєнкова, О. М. Муравйова, Л. А. Подворна. - Харків : Лідер, 2017. - 192 с. - Б. ц.
122 Назаренко, С. В.
Топ-5 ресторанних технологій на 2017 рік [Текст] / С. В. Назаренко, наук. керівник Л. А. Подворна // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 437
123 Подворна, Людмила Анатоліївна.
Інформаційно-комунікаційні технології та їх роль у викладанні іноземної мови [Текст] / Л. А. Подворна // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Імплементація нових стандартів освіти : тези доп. XIV Всеукр. наук.-метод. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 29 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 288-289
124 Тіщенко, М. В.
Інтерактивні технології – майбутнє ресторанного бізнесу [Текст] / М. В. Тіщенко, наук. керівник Л. А. Подворна // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 469
125 Тоцька, Є. О.
Цікаві факти про какао [Текст] / Є. О. Тоцька, наук. керівник Л. А. Подворна // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 471
126 Чернуха, Я. О.
Найдорожчі готелі світу [Текст] / Я. О. Чернуха, наук. керівник Л. А. Подворна // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 488
127 Швачко, Р. С.
Квантова левітація – майбутнє в ресторанному бізнесі [Текст] / Р. С. Швачко, наук. керівник Л. А. Подворна // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 494
128 Арделян, М. В.
Сучасні інтерактивні технології у формуванні англомовної професійно орієнтованої лексичної компетентності студентів [Текст] / М. В. Арделян, Л. А. Подворна // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 18 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 252-253
129 Арделян, М. В.
Проблема міжкультурної комунікації в навчанні іноземних мов [Текст] / М. В. Арделян, І. В. Удовенко, Л. А. Подворна // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 18 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 254-255
130 Арделян, М. В.
Формування кореляційного зв’язку між предикативними частинами просторово-ототожнювальних [Текст] / М. В. Арделян, Л. А. Подворна // Нове та традиційне у дослідженнях сучасних представників філологічних наук : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 24-25 лют. 2017 р. - Одеса : Південноукр. орг. «Центр філол. дослідж.», 2017. - С. 6-9
131 Рибальченко, А. А.
Нейролінгвістичне програмування як мистецтво та наука досконалості [Текст] / А. А. Рибальченко, наук. керівник Л. А. Подворна // Інформаційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 453
132 Арделян, М. В.
Інтернет у навчанні усним видам мовної діяльності [Текст] / М. В. Арделян, Л. А. Подворна // Сучасні наукові дослідження представників філологічних наук та їхній вплив на розвиток мови і літератури : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 7-8 квіт. 2017 р. - Львів : Логос, 2017. - С. 127-128
133 Сіманович, Ю. О.
Унікальні готельні послуги [Текст] / Ю. О. Сіманович, наук. керівник Л. А. Подворна // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 461
134 Подворна, Людмила Анатоліївна.
Використання хмарних технологій у навчанні [Текст] / Л. А. Подворна // Філологічні науки: сучасні тенденції та фактори розвитку : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Одеса, Південноукр. орг. «Центр філол. дослідж.», 27-28 січ. 2017 р. - Одеса, 2017. - С. 106-107
135 Заводяна, М. В.
Навчання персоналу ресторану [Текст] / М. В. Заводяна, наук. керівник Л. А. Подворна // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 393
136 Байрачна, М. А.
Що розкаже про ваш характер ваш офісний стіл [Текст] / М. А. Байрачна, Л. А. Подворна // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 371
137 Подворна, Людмила Анатоліївна.
Використання блог технологій у навчанні іноземних мов [Текст] / Л. А. Подворна // Інноваційні методи викладання іноземних мов у немовних вищих навчальних закладах : матеріали ІІІ Всеукр. наук.-практ. конф., 26 квіт. 2017 р. - Київ : НУХТ, 2017. - С. 59-60
138 Удовенко, Інна Володимирівна.
Формування вмінь аудіювання під час самостійної роботи студентів із використанням технічних засобів навчання [Текст] / І. В. Удовенко, Л. А. Подворна // Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Вип. 2 (26). - С. 370-377
Повний текст
139 Вороненко, Я. Ю.
Тенденції ресторанного господарства [Текст] / Я. Ю. Вороненко, наук. керівник Л. А. Подворна // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 384
2015
140 Муравйова, Олена Миколаївна.
Історія викладання іноземних мов у Великобританії [Текст] / О. М. Муравйова, М. В. Кондратенко, Л. А. Подворна // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 14 трав. 2015 р. : у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2015. - Ч. 2. - С. 323-324
Повний текст
141 Подворна, Людмила Анатоліївна.
Характер і класифікація англійських запозичень у французькій мові [Текст] / Л. А. Подворна, М. В. Кондратенко // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 14 трав. 2015 р. : у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2015. - Ч. 2. - С. 331-332
Повний текст
2014
142 Кондратенко, М. В.
Інтерактивні технології навчання термінологічної лексики студентів економічних спеціальностей [Текст] / М. В. Кондратенко, Л. А. Подворна // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Удосконалення інформаційно-ресурсного забезпечення навчального процесу : тези ХІ Всеукр. наук.-метод. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 26 верес. 2014 р. - Харків : ХДУХТ, 2014. - С. 123-124
Повний текст
2010
143 Lyabach, V.
Sport nutrition [Text] / V. Lyabach ; scientific supervisor L. Podvorna // Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Всеукр. наук. конф. молодих вчених і студентів, Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 20 квіт. 2010 р. - Харків : ХДУХТ, 2010. - Ч. 2. - С. 362
144 Удовенко, Інна Володимирівна.
Інноваційні методи навчання іноземних мов у вищій школі в контексті гуманістичної спрямованості навчального процесу [Текст] / І. В. Удовенко, Л. А. Подворна // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Теоретико-методологічні та практичні проблеми підготовки фахівців за ступеневою системою освіти : матеріали VІІІ Міжнар. наук.-метод. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 23 верес. 2010 р. - Харків : ХДУХТ, 2010. - С. 253-254
145 Удовенко, Інна Володимирівна.
Комунікативна компетенція в іншомовному читанні (з використанням комп'ютерних технологій) [Текст] / І. В. Удовенко, Л. А. Подворна // Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : збірник наук. пр. Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі. - Харків, 2010. - Вип. 1 (11). - С. 751-757
Повний текст
2004
146 Власенко, Е. А.
Оптимізація організації навчального процесу з іноземної мови [Текст] / Е. А. Власенко, О. О. Мануєнкова, Л. А. Подворна // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх екон. обґрунтування у підприємствах харчування. Екон. проблеми торгівлі : збірник наук. пр. ХДУХТ. - Харків, 2004. - Ч. 2, Т. 2. - С. 191-198