Прудніков Василь Григорович


Усі роботи автора Роботи, що індексуються у Scopus Роботи, що індексуються у WoS Із повним текстом

Науковий доробок в БД "Праці науковців ДБТУ" та БД "Охоронні документи"

Бібліографічний опис Посилання
2025
1
Innovative technologies in equinery [Text] / V. Prudnikov, S. Nagornij, S. Kosenko, V. Slynko // Scientific and Technical Bulletin of Livestock farming institute of NAAS. - 2025. - Issue 133. - P. 108-121
2 Прудніков, Василь Григорович.
Особливості багатоплідності маток та збереженості молодняку дикої європейської свині [Текст] / В. Г. Прудніков, О. Б. Шевченко, Р. О. Шевченко // Збереження локальних порід сільськогосподарських тварин: виклик сучасності на шляху до сталого розвитку та різноманіття : матеріали наук.-практ. конф., присвяч. 75-річчю з дня затв. лебедин. породи, 11 черв. 2025 р. - Суми, 2025. - С. 55-58
3
До питання динаміки маси тіла свині дикої в умовах лісового господарства [Текст] / В. Г. Прудніков, О. Б. Шевченко, Р. О. Шевченко, Л. М. Момот // Актуальні проблеми тваринництва та інноваційні шляхи їх вирішення в сучасних умовах : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. науковців, викладачів та аспірантів, Держ. біотехнол. ун-т, 22-23 квіт. 2025 р. - Харків : ДБТУ, 2025. - С. 16-17
4
Моделювання підхідів у виробництві яловичини [Текст] / О. І. Колісник, В. Г. Прудніков, А. І. Дидикіна, І. М. Боднарчук // Актуальні питання біотехнології, екології та природокористування : матеріали Міжнар. наук. конф., Держ. біотехнол. ун-т, 14-15 трав. 2025 р. - Харків : ДБТУ, 2025. - С. 335-336
5
Багатоплідность свиноматок свині дикої як фактор збереження чисельності популяції [Текст] / В. Г. Прудніков, О. Б. Шевченко, Р. О. Шевченко, Л. М. Момот // Біологічні, біотехнологічні та генетичні аспекти інтенсифікації тваринництва : матеріали доп. Всеукр. наук.-практ. конф. із міжнар. участю, Миколаїв. нац. аграр. ун-т, 23-24 квіт. 2025 р. - Миколаїв : МНАУ, 2025. - С. 40-42
6
Фактори кормовиробництва в умовах змін клімату [Текст] / О. І. Колісник, С. А. Михальченко, В. Г. Прудніков, Р. Батир // Науково-технічний бюл. Ін-ту тваринництва НААН. - 2025. - № 133. - С. 19-33
7
Енергоощадна технологія молочного скотарства за використання швіцької худоби [Текст] / О. І. Колісник, В. Г. Прудніков, А. І. Дидикіна, І. М. Боднарчук // Актуальні проблеми тваринництва та інноваційні шляхи їх вирішення в сучасних умовах : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф науковців, викладачів та аспірантів, Держ. біотехнол. ун-т, 22-23 квіт. 2025 р. - Харків : ДБТУ, 2025. - С. 142-143
8
Фактори ефективності галузі скотарства в кризових умовах війни [Текст] / О. О. Красноруцький, О. І. Колісник, С. А. Михальченко, В. Г. Прудніков, Р. Батир // Науково-технічний бюл. Ін-ту тваринництва НААН. - 2025. - № 132. - С. 56-73
9
Інноваційні технології у конярстві [Текст] / В. Г. Прудніков, С. А. Нагорний, С. Косенко, В. Слинько // Науково-технічний бюл. Ін-ту тваринництва НААН. - 2025. - № 133. - С. 108-121
10 Антонюк, Т. А.
Ефективність використання пряно-ароматичних рослинних інгредієнтів у технології напівкопчених ковбас [Текст] / Т. А. Антонюк, В. Г. Прудніков // Наукові і технологічні виклики тваринництва у ХХІ столітті : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 95-річчю від дня народж. д-ра с.-г. наук, проф., акад. УААН Г. О. Богданова, Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України, 6-7 берез. 2025 р. - Київ : НУБіП України, 2025. - С. 44-48
11
Склад молочного білка у корів різних генетичних груп [Текст] / І. Ластовська, О. Борщ, В. Г. Прудніков, М. Матвеєм // Технологія вир-ва та перероб. продукції тваринництва : збірник наук. пр. Білоцерків. нац. аграр. ун-ту. - Біла Церква, 2025. - № 1
12
Показники розвитку виробництва яловичини в Україні [Текст] / В. Г. Прудніков, О. І. Колісник, А. І. Дидикіна, І. М. Боднарчук // Біологічні, біотехнологічні та генетичні аспекти інтенсифікації аграрного виробництва : зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф., 24-25 жовт. 2024 р. - Ломжа – Миколаїв : MANS w Łomży, 2025. - С. 121-129
13
Організація молочного скотарства за розведення тварин швіцької породи та оригінальних технологічних рішень [Текст] / В. Г. Прудніков, О. І. Колісник, Г. Л. Лисенко, А. І. Дидикіна // Збереження локальних порід сільськогосподарських тварин: виклик сучасності на шляху до сталого розвитку та біорізноманіття : матеріали наук.-практ. конф., присвяч. 75-річчю з дня затв. лебединської породи, 11 черв. 2025 р. - Суми, 2025. - С. 62-64
14
Інноваційні підходи до виробництва свинини [Текст] / О. І. Колісник, В. Г. Прудніков, А. І. Дидикіна, К. К. Бойко // Біологічні, біотехнологічні та генетичні аспекти інтенсифікації тваринництва : матеріали доп. Всеукр. наук.-практ. конф. із міжнар. участю, Миколаїв. нац. аграр. ун-т, 23-24 квіт. 2025 р. - Миколаїв : МНАУ, 2025. - С. 25-26
15
Вплив окремих паратипових чинників на продуктивність молодняку абердин-ангуської породи в пасовищний період [Текст] / Ю. І. Криворучко, В. Г. Прудніков, О. І. Колісник, С. А. Нагорний, І. В. Корх // Розведення і генетика тварин : темат. наук. збірник. - Київ, 2025. - Вип. 69. - С. 55-62
2024
16
Племінні ресурси молочного скотарства України [Текст] / Ю. І. Криворучко, С. А. Нагорний, В. Г. Прудніков, О. Н. Скляренко, І. В. Корх // Передгірне та гірське землеробство і тваринництво. - 2024. - Вип. 75 (1). - С. 144-156
17
Особливості формування будови тіла корів абердин-ангуської м’ясної породи вітчизняної селекції [Текст] / В. Г. Прудніков, О. І. Колісник, Ю. І. Криворучко, І. М. Боднарчук, А. І. Дидикіна, С. А. Нагорний // Ветеринарія, технології твваринництва та природокористування. - 2024. - № 9. - С. 9-16
Повний текст
18
Особливості реалізації продуктивних якостей свиней за їх інтенсивного використання [Текст] / В. Г. Прудніков, Г. Л. Лисенко, А. Л. Леппа, І. М. Боднарчук // Відновлення та інноваційний розвиток тваринництва в умовах сучасних викликів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. науковців, викладачів та аспірантів, Держ. біотехнол. ун-т, 23-24 квіт. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 112-114
Повний текст
19
Відтворювальні якості та рівень їх фенотипної консолідації у свиноматок великої білої породи французької селекції різних типів адаптації [Текст] / В. І. Халак, В. Г. Прудніков, О. М. Бордун, О. В. Хмельова, О. В. Яновська // Відновлення та інноваційний розвиток тваринництва в умовах сучасних викликів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. науковців, викладачів та аспірантів, Держ. біотехнол. ун-т, 23-24 квіт. 2024 р. - Харків, 2024. - С. 49-53
Повний текст
20
Органолептичні показники снеків із м’яса равлика [Текст] / Г. Л. Лисенко, В. Г. Прудніков, А. Л. Леппа, І. М. Гейда // Актуальні питання біотехнології, екології та природокористування : матеріали Міжнар. наук. конф., 25-26 квіт. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 208-210
Повний текст
21
Відтворювальні якості свиноматок великої білої породи французької селекції та результати їх оцінки за деякими полікомпонентними селекційними індексами [Текст] / В. І. Халак, О. В. Хмельова, В. Г. Прудніков, Т. М. Данілова, О. М. Бордун, М. О. Ільченко // Хімія, біотехнологія, екологія та освіта : матеріали VІІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., м. Полтава, 15-16 трав. 2024 р. - Полтава, 2024. - С. 202-208
22
Результати оцінки молодняку свиней великої білої породи за відгодівельними та мʼясними якостями з використанням деяких математичних моделей оціночних індексів [Текст] / В. І. Халак, Б. В. Гутий, В. Г. Прудніков, В. М. Волощук, В. М. Бордун, В. В. Семенцов // Науковий вісник Львів. нац. ун-ту вет. медицини та біологій ім. С. З. Ґжицького. Серія: Сільськогосподарські науки. - Львів, 2024. - Т. 26, № 100. - С. 131-136. - DOI 10.32718/nvlvet‐a10020. -
Повний текст
23 Прудніков, Василь Григорович.
Двадцятирічний досвід ведення м'ясного скотарства: підсумки, перспективи [Текст] / В. Г. Прудніков, О. І. Колісник, Ю. І. Криворучко // Відновлення та інноваційний розвиток тваринництва в умовах сучасних викликів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. науковців, викладачів та аспірантів, Держ. біотехнол. ун-т, 23-24 квіт. 2024 р. - Харків, 2024. - Т. 1. - С. 108-110
Повний текст
24
Cow behaviour and milk yield during different categories temperature-humidity indices [Electronic resource] / O. Borshch, S. Ruban, O. Borshch, M. Matvieiev, V. Prudnikov, O. Sobolev, V. Bilkevych, M. Fedorchenko // Revista de Investigaciones Veterinarias del Peru. - 2024. - Vol. 35, Issue 1. - Ст. e25305. - DOI 10.15381/rivep.v35i1.25305. -
Повний текстПовний текст
25
Особливості створення молочного стада швіцької породи [Текст] / В. Г. Прудніков, О. І. Колісник, І. М. Гейда, А. І. Дидикіна // Відновлення та інноваційний розвиток тваринництва в умовах сучасних викликів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. науковців, викладачів та аспірантів, Держ. біотехнол. ун-т, 23-24 квіт. 2024 р. - Харків, 2024. - С. 119-121
Повний текст
26
Реконструкція, модернізація та експлуатація приміщень для вирощування свиней [Текст] / О. І. Колісник, К. К. Бойко, В. Г. Прудніков, А. Л. Леппа // Актуальні питання біотехнології, екології та природокористування : матеріали Міжнар. наук. конф., 25-26 квіт. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 222-224
Повний текст
27
Особливості формування будови тіла корів абердин-ангуської м’ясної породи вітчизняної селекціїЇ [Текст] / В. Г. Прудніков, О. І. Колісник, Ю. І. Криворучко, І. М. Боднарчук, А. І. Дидикіна, С. А. Нагорний // Ветеринарія, технології тваринництва та природокористування. - 2024. - № 9. - С. 9-16
2023
28
Науково-практичні розробки і їх місце в сучасній технології виробництва яловичини [Текст] / В. Г. Прудніков, О. І. Колісник, І. М. Боднарчук, А. І. Дидикіна // Інтеграція наукового потенціалу України в галузі тваринництва в європейський простір : Міжнар. наук.-практ. конф. молодих вчених та спеціалістів, Ін-т свинарства і агропром. вир-ва, 3 листоп. 2023 р. - Полтава, 2023. - С. 76-78
29 Колісник, Олександр Іванович.
Динаміка якісного складу туш абердин-ангуської худоби за вітчизняної селекції [Текст] / О. І. Колісник, В. Г. Прудніков, І. М. Боднарчук // Розвиток галузі тваринництва: інновації, проблеми, перспективи : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. науковців, викладачів та аспірантів, Держ. біотехнол. ун-т, 4-6 лип. 2023 р. - Харків, 2023. - С. 70-71
Повний текст
30 Прудніков, Василь Григорович.
Технологія м’ясного скотарства за зміни кліматичних умов [Текст] / В. Г. Прудніков, А. І. Дидикіна // Розвиток галузі тваринництва: інновації, проблеми, перспективи : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. науковців, викладачів та аспірантів, Держ. біотехнол. ун-т, 4-6 лип. 2023 р. - Харків, 2023. - С. 7-8
Повний текст
31 Прудніков, Василь Григорович.
Освітлення у виробничи приміщеннях свинокомплексу [Текст] / В. Г. Прудніков, К. С. Ковренкова // Актуальні питання біотехнології, екології та природокористування : матеріали Міжнар. наук. конф., Держ. біотехнол. ун-т, 27-28 квіт. 2023 р. - Харків, 2023. - С. 241-242
32 Прудніков, Василь Григорович.
Вплив змін клімату на окремі елементи технології м’ясного скотарства [Текст] / В. Г. Прудніков, Ю. І. Криворучко, А. І. Дидикіна // Актуальні питання біотехнології, екології та природокористування : матеріали Міжнар. наук. конф., Держ. біотехнол. ун-т, 27-28 квіт. 2023 р. - Харків, 2023. - С. 233-234
Повний текст
33
Показники розвитку виробництва яловичини в Україні [Текст] / В. Г. Прудніков, О. І. Колісник, І. М. Боднарчук, А. І. Дидикіна // Тваринництво степу України. - Дніпро : ДУ «Ін-т зерн. культур Нац. акад. аграр. наук України», 2023
34
Сучасний стан генофонду худоби м’ясних порід в Україні [Текст] / Ю. І. Криворучко, С. А. Нагорний, В. Г. Прудніков, І. В. Корх // Розведення і селекція тварин : міжвідом. темат. наук. збірник. - Київ, 2023. - Вип. 65. - С. 57-64
35
Ergonomic and economic indicators of milk production using different cow milking technologies [Text] / O. V. Borshch, V. Prudnikov, O. O. Borshch, L. Kosior // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - 2023. - № 1. - С. 6-12
36 Колісник, Олександр Іванович.
Формування стада абердин-ангуської м’ясної худоби бажаного типу [Текст] / О. І. Колісник, В. Г. Прудніков, І. М. Боднарчук // Актуальні питання біотехнології, екології та природокористування : матеріали Міжнар. наук. конф., Держ. біотехнол. ун-т, 27-28 квіт. 2023 р. - Харків, 2023. - С. 232-233
Повний текст
2022
37
Biochemical changes during heat stress in productive animals with an emphasis on the antioxidant defense system [Electronic resource] / D. Mylostуva, V. H. Prudnikov, O. Kolisnyk, A. Lykhach, N. Begma, O. Kalinichenko, O. Khmeleva, R. Sanzhara, O. Izhboldina, R. Mylostyvyi // Journal of Animal Behaviour and Biometeorology. - 2022. - Vol. 10, Issue 1. - Ст. 2209. - DOI 10.31893/jabb.22009. -
Повний текстПовний текстПовний текст
2021
38
Influence of keeping technology on the weight gain of the Aberdeen-Angus breed young animals in the colostrum period [Electronic resource] / A. I. Dydykina, V. H. Prudnikov, O. I. Kolisnyk, Y. O. Vasylieva, А. Paliy, Anatoliy Paliy, A. M. Petrov // Ukrainian journal of ecology. - 2021. - Vol. 11, Issue 2 : Special issue SI. - С. 27-32. - DOI 10.15421/2021_66. -
Повний текстПовний текст
39
Продукти бджільництва: технологія отримання, оцінка якості, сфери застосування [Текст] : навч.-метод. посібник / В. Г. Прудніков, Г. Л. Лисенко, А. Л. Леппа, І. М. Гейда, К. Д. Бучковська. - Харків : ФОП Леонов Д. С., 2021. - 224. с. - Б. ц.
40 Попова, Вікторія Олександрівна.
Родинна ферма – один із напрямків розвитку козівництва в Україні [Текст] / В. О. Попова, В. Г. Прудніков, О. І. Колісник // Ветеринарія, технології тваринництва та природокористування. - 2021. - № 8. - С. 46-51.
41
The use of nanobiomaterials in veterinary reproductology [Electronic resource] / P. Skljarov, S. Fedorenko, S. Naumenko , V. Onyshchenko, M. Ivanchenko, V. Klochkov, S. Yefimova, V. Prudnikov, Yu. Malyukin // Nanosistemi, Nanomateriali, Nanotehnologii. - 2021. - Vol. 19, Issue 2. - С. 445-473.
Повний текст
2019
42
Preconditions for eco-friendly milk production on the modern dairy complexes [Electronic resource] / A. Palii, A. V. Nanka, O. Naumenko, V. G. Prudnikov, А. Paliy // Ukrainian Journal of Ecology. - 2019. - Vol. 9, Issue 1. - С. 56-62.
Повний текст
43
Investigation of the microclimate of poultry houses and chemical composition of poultry litter, depending on the time of its accumulation in the cage batteries [Electronic resource] / А. Paliy, O. Naumenko, O. I. Shkromada, L. A. Tarasenko, K. A. Rodionova, O. L. Nechyporenko, V. V. Nechyporenko, L. Y. Ulko, K. Ishchenko, V. G. Prudnikov, A. P. Paliy, A. V. Berezovskiy // Ukrainian Journal of Ecology. - 2019. - Vol. 9, Issue 3. - С. 272-279.
Повний текст
44
Ресурсозаощаджуюча технологія м'ясного скотарства на Харківщині [Текст] / О. І. Колісник, В. Г. Прудніков, Ю. І. Криворучко, С. А. Нагорний // Проблеми виробництва і переробки продовольчої сировини та якість і безпечність харчових продуктів : збірник наук. пр. Міжнар. наук.-практ. конф., Житомир. нац. агроекол. ун-т, 16-17 трав. 2019 р. - Житомир, 2019. - С. 57-61.
2018
45
Developing a technology for making goat's cottage cheese using the preparation yodkazeine [Electronic resource] / T. Ryzhkova, G. Dyukareva, V. Prudnikov, I. Honcharova // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2018. - Vol. 5, Issue 11. - P. 45-54. - DOI 10.15587/1729-4061.2018.143101. -
Повний текстПовний текст
46
Development of contage cheese tenology using whey broth of linder flowers [Text] / T. Ryzhkova, G. Dyukareva, V. Prudnikov, I. Honcharova // EUREKA: Life Sciences. - 2018. - № 5. - P. 44-54. - DOI https://doi.org/10.21303/2504-5695.2018.00712. -
Повний текст
47
Development of cottage cheese technology using whey broth of linder flowers [Text] / T. Ryzhkova, G. Dukareva, V. Prudnikov, I. Honcharova // EUREKA: Life Sciences. - 2018. - № 5. - С. 44-54
48
Особливості технології цілорічного утримання м'ясної худоби абердин-ангуської породи без приміщень в умовах різких змін клімату [Текст] / О. І. Колісник, В. Г. Прудніков, Ю. І. Криворучко, С. А. Нагорний // Кліматичні зміни та сільське господарство. Виклики для аграрної науки та освіти : зб. тез Міжнар. наук.-практ. конф., м. Київ, 13-14 берез. 2018 р. - 2018. - С. 162-165.
49
Характеристика організаційно-технологічних умов при утриманні м'ясних корів абердин-ангуської породи в стійловий період без використання приміщень [Текст] / О. І. Колісник, В. Г. Прудніков, Ю. І. Криворучко, С. А. Нагорний // Вісник Полтавської державної академії. - 2018. - № 1. - С. 97-100.
2017
50Пат. 116739 Україна, МПК A01K1/015 A01K67/02 .
Спосіб утримання абердино-ангуських корів [Текст] / О. І. Колісник, В. Г. Прудніков ; власник Харків. держ. зоовет. акад. - № u201608496 ; Заявл. 02.08.2016 ; Опубл. 12.06.2017, Бюл. № 11. - 4 с. - Б. ц.
2013
51Пат. 76476 Україна, МПК A01K67/02.
Спосіб прогнозування молочної продуктивності мікропопуляції корів української чорно-рябої молочної породи [Текст] / В. М. Горєлова, В. Г. Прудніков, Е. М. Доротюк. - № u201206052 ; Заявл. 21.05.2012 ; Опубл. 10.01.2013, Бюл. № 1. - 7 с. - Б. ц.
2012
52 Бондаренко, Т. А.
Збагачення молочного морозива з козиного молока вітаміном C [Текст] / Т. А. Бондаренко, Т. М. Рижкова, В. Г. Прудніков // Прогресивні техніка та технології харч. вир-в ресторан. госп-ва і торгівлі : збірник наук. пр. Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2012. - Вип. 2. - С. 198-205
Повний текст
2010
53 Бондаренко, Т. А.
Використання Еламіну в раціонах харчування населення України [Текст] / Т. А. Бондаренко, Т. М. Рижкова, В. Г. Прудніков // Прогресивні техніка та технології харч. вир-в ресторан. госп-ва і торгівлі : збірник наук. пр. Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2010. - № 2 (12). - С. 326-332
Повний текст
54 Головко, Валерий Алексеевич.
Витаминная активность козьего молока и сыров, выработанных на его основе [Текст] / В. А. Головко, Т. Н. Рыжкова, В. Г. Прудников // Инновационные пути в разработке ресурсосберегающих технологий производства и переработки сельскохозяйственной продукции : материалы междунар. науч.-практ. конф. Волгоград. гос. техн. ун-ту. - Волгоград, 2010. - С. 66-68
2009
55Пат. 44881 Україна, МПК A01K67/00.
Спосіб визначення оптимального віку забою бичків абердин-ангуської породи з прогнозованим економічним ефектом [Текст] / Е. М. Доротюк, В. Г. Прудніков, О. І. Колісник ; власник Харків. держ. зоовет. акад. - № a200906882 ; Заявл. 01.07.2009 ; Опубл. 26.10.2009, Бюл. № 20. - 8 с. - Б. ц.
2005
56
Молочність м’ясних корів – головний фактор ефективності м’ясного скотарства [Текст] / І. І. Гончарова, Е. Н. Доротюк, В. Г. Прудніков, В. М. Труш // Проблеми зооінженерії та ветеринарної медицини : збірник наук. пр. Харків. держ. зоовет. акад. - Харків : РВВ ХДЗВА, 2005. - Вип. 12 (36), ч. 1. - С. 152-157
2004
57
Механiзацiя виpобничих пpоцесiв у тваpинництвi [Текст] : базова контpолююча пpогpама атестацiї випускникiв ОКР "Бакалавp" зі спец. "Зооiнженеpiя" / уклад.: Є. З. Петруша, В. Г. Прудніков, В. В. Боцман. - Харків : РВВ ХДЗВА, 2004. - 15 с. - Б. ц.
2003
58
Технологiя пpоектування пiдпpиємств з пеpеpобки пpодуктiв тваpинництва [Текст] : робоча пpогpама для магiстpiв напpямку "Технологiя" / уклад.: Є. З. Петруша, В. Г. Прудніков. - Харків : РВВ ХДЗВА, 2003. - 13 с. - Б. ц.
59
Cow Behaviour and Milk Yield during Different Categories Temperature-Humidity Indices: Impact of Temperature humidity indexes on cows' behaviour and yield [Text] / O. O. Borshch, S. Ruban, O. V. Borshch, М. Matvieiev, V. Prudnikov, O. Sobolev, V. Bilkevych, M. Fedorchenko // Revista de Investigaciones Veterinarias del Perú