Петренко Олена Володимирівна


Усі роботи автора Роботи, що індексуються у Scopus Роботи, що індексуються у WoS Із повним текстом

Науковий доробок в БД "Праці науковців ДБТУ" та БД "Охоронні документи"

Бібліографічний опис Посилання
2025
1
Технологічне холодильне обладнання [Текст] : метод. вказівки до виконання лаб. робіт з дисципліни для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання зі спец. 142 Енергетичне машинобудування, ОПП Процеси та обладнання систем охолодження й кондиціювання / авт.-уклад.: О. В. Петренко, Д. П. Семенюк. - Харків : [б. в.], 2025. - 90 с. - Б. ц.
Повний текст
2 Петренко, Олена Володимирівна.
Технології енергозбереження в холодильних системах підприємств рітейлу [Текст] / О. В. Петренко, М. С. Куценко // Молодь і індустрія 4.0 в XXI столітті : матеріали XXI Міжнар. форуму молоді, Держ. біотехнол. ун-т, 10-11 квіт. 2025 р. - Харків : ООО «ПромАрт», 2025. - С. 359
Повний текст
3 Голубєва, Д. О.
Кріогенні технології в холодильній обробці харчових продуктів: переваги та перспективи [Текст] / Д. О. Голубєва ; наук. керівник О. В. Петренко // Електроенергетика, електромеханіка та технології в АПК: наукові пошуки молоді : матеріали ІІІ Всеукр. наук.-практ. конф., Держ. біотехнол. ун-т, 3 квіт. 2025 р. - Харків : ДБТУ, 2025. - С. 181
4 Товстик, О. С.
Транскритичні холодильні системи з насосною циркуляцією: ефективні рішення для промислового холоду [Текст] / О. С. Товстик ; наук. керівник О. В. Петренко // Електроенергетика, електромеханіка та технології в АПК: наукові пошуки молоді : матеріали ІІІ Всеукр. наук.-практ. конф., Держ. біотехнол. ун-т, 3 квіт. 2025 р. - Харків : ДБТУ, 2025. - С. 189
5 Петренко, Олена Володимирівна.
Інноваційні підходи до низькотемпературної обробки харчової сировини з метою підвищення енергоефективності [Текст] / О. В. Петренко, О. В. Єрмоленко // Молодь і індустрія 4.0 в XXI столітті : матеріали XXI Міжнар. форуму молоді, Держ. біотехнол. ун-т, 10-11 квіт. 2025 р. - Харків : ООО «ПромАрт», 2025. - С. 355
Повний текст
6
Передатестаційна практика [Текст] : метод. вказівки до виконання практ. робіт з дисципліни для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання зі спец. 142 Енергетичне машинобудування / авт.-уклад.: Є. М. Якушенко, О. В. Петренко, Д. П. Семенюк. - Харків : [б. в.], 2025. - 17 с. - Б. ц.
Повний текст
7 Biletsky, E.
Modeling of the flow of non-newtonian fluids using the superposition method [Electronic resource] / E. Biletsky, O. Petrenko // Journal of Chemistry and Technologies. - 2025. - Vol. 33, Issue 2. - P. 538-547. - DOI 10.15421/jchemtech.v33i2.321011. -
Повний текстПовний текстПовний текст
8 Петренко, Олена Володимирівна.
Оптимізація енергоспоживання в промислових холодильних системах: стратегії та технології [Текст] / О. В. Петренко, Д. В. Коваль // Молодь і індустрія 4.0 в XXI столітті : матеріали XXI Міжнар. форуму молоді, Держ. біотехнол. ун-т, 10-11 квіт. 2025 р. - Харків : ООО «ПромАрт», 2025. - С. 358
Повний текст
2024
9
Influence of the drying process of jerusalem artichoke by cryosublimation fractionation on inulin content [Electronic resource] / V. Evlach, V. Potapov, I. Piliugina, O. Petrenko, D. Bilyi, O. Osetskyi, S. Sevastianov // Journal of Chemistry and Technologies. - 2024. - Vol. 32, Issue 4. - P. 1063-1072. - DOI 10.15421/jchemtech.v32i4.316150. -
Повний текстПовний текстПовний текст
10 Петренко, Олена Володимирівна.
Системний підхід до проєктування та експлуатації холодильних систем [Текст] / О. В. Петренко, Е. В. Білецький // Електроенергетика, електромеханіка та технології в АПК : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., Держ. біотехнол. ун-т, 6 листоп. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 278-290
Повний текст
11 Петренко, Олена Володимирівна.
Впровадження акумуляції холоду в сучасних холодильних системах: енергоефективність та екологічність [Текст] / О. В. Петренко, М. М. Смілик // Електроенергетика, електромеханіка та технології в АПК : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., Держ. біотехнол. ун-т, 6 листоп. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 281-282
Повний текст
12 Петренко, Олена Володимирівна.
Інноваційні рішення низькотемпературних технологій обробки харчової сировини як фактор підвищення харчової безпеки [Текст] / О. В. Петренко, Д. П. Семенюк, М. М. Смілик // Responsible production and consumption: realization in new generations of food products : scientific monograph. - Riga : Baltija Publishing, 2024. - P. 403-423. - DOI https://doi.org/10.30525/978-9934-26-445-0-18. -
Повний текст
13 Petrenko, Elena.
Perspectives of using modern secondary coolants [Text] / E. Petrenko, D. Semeniuk, M. Smilyk // Kazakhstan-Refrigeration 2024 : Proceeding of the Conference, April 26, 2024. - Алматы : АТУ, 2024. - P. 41-47
14 Петренко, Олена Володимирівна.
Інноваційні рішення низькотемпературної обробки харчової продукції [Текст] / О. В. Петренко, О. В. Єрмоленко // Стан, досягнення і перспективи холодильної техніки і технології : Всеукр. наук.-техн. конф. молодих вчених та здобувачів вищ. освіти, 16-17 квіт. 2024 р. - Одеса : ОНТУ, 2024. - С. 22-24
15 Семененко, Д. О.
Особливості проектування систем охолодження з насосною подачою робочої речовини [Текст] / Д. О. Семененко, наук. керівник О. В. Петренко // Електроенергетика, електромеханіка та технології в АПК: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., м. Харків, 2 квіт. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 195
16 Ворона, Д. С.
Огляд сучасних методів швидкого заморожування харчових продуктів [Текст] / Д. С. Ворона, наук. керівник О. В. Петренко // Електроенергетика, електромеханіка та технології в АПК: наукові пошуки молоді : матеріали ІІ Всеукр. наук.-практ. конф., 2 квіт. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 178
Повний текст
17 Петренко, Олена Володимирівна.
Комбіноване заморожування харчової продукції із застосуванням акустичних хвиль [Текст] / О. В. Петренко, О. В. Єрмоленко // Молодь і індустрія 4,0 в ХХІ столітті : матеріали ХХ Міжнар. форуму молоді, Держ. біотехнол. ун-т, -5 квіт. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 265
Повний текст
18 Петренко, Олена Володимирівна.
Використання чиллерів в системах охолодження та кондиціонування харчової та переробної промисловості [Текст] / О. В. Петренко, О. С. Доленко // Молодь і індустрія 4,0 в ХХІ столітті : матеріали ХХ Міжнар. форуму молоді, Держ. біотехнол. ун-т, 4-5 квіт. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 264
Повний текст
19 Петренко, Олена Володимирівна.
Підвищення ефективності систем холодопостачання із поєднанням зворотних та прямих енергетичних циклів [Текст] / О. В. Петренко, А. М. Деркач // Молодь і індустрія 4.0 в XXI столітті : матеріали ХХ Міжнар. форуму молоді, Держ. біотехнол. ун-т, 4-5 квіт. 2024 р. - Харків : ООО «ПромАрт», 2024. - С. 262
Повний текст
20
Забезпечення сталості холодильного ланцюга в сучасних умовах стану енергетики та агропродовольчого сектору [Текст] / О. В. Петренко, В. О. Потапов, С. В. Анашкін, М. М. Смілик // Продовольчі системи України – повоєнне відновлення та забезпечення сталого розвитку : матеріали Міжнар. наук.-практ. форуму, 15-16 трав. 2024. р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 100-102
Повний текст
21
Системи охолодження та кондиціювання. Підготовка кваліфікаційної роботи бакалавра [Електронний ресурс] : навч. посібник для здобувачів першого (бакалавр) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання, спец. 142 Енергетичне машинобудування / О. В. Петренко [та ін.] ; Держ. біотехнол. ун-т. - 2-ге вид., перероб. та допов. - Харків : [б. в.], 2024. - 245 с. - Библиогр.: с. 203-204. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
22 Товстик, О. С.
Перспективи та проблеми використання cучасних холодильних агентів в холодильній та кліматичній індустріях [Текст] / О. С. Товстик, наук. керівник О. В. Петренко // Електроенергетика, електромеханіка та технології в АПК: наукові пошуки молоді : матеріали ІІ Всеукр. наук.-практ. конф., 2 квітня 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 197
Повний текст
23 Petrenko, Elena.
Determination of hydraulic losses during the flow of secondary coolants in refrigeration systems [Text] / E. Petrenko, E. Biletsky // Kazakhstan-Refrigeration 2024 : Proceeding of the Conference, April 26, 2024. - Алматы : АТУ, 2024. - P. 41-47
24 Петренко, Олена Володимирівна.
Визначення енергії дисипації при течії неньютонівських рідин в каналах систем охолодження та кондиціонування [Текст] / О. В. Петренко, Е. В. Білецький // Актуальні проблеми енергетики та екології : ХХІIІ Всеукр. наук.-техн. конф., 3-4 жовт. 2024 р. - Одеса : ОНТУ, 2024. - С. 5-7
25 Білецький, Е. В.
Розробка аналітичних моделей для оптимізації реодинамічних процесів [Текст] / Е. В. Білецький, О. В. Петренко // Автоматизація, електроніка, інформаційно-вимірювальні технології: освіта, наука, практика : V Міжнар. наук.-техн. конф., 28-29 листоп. 2024 р. - Харків : НТУ «ХПІ», 2024. - С. 169-170
26 Семенюк, Дмитро Павлович.
Адаптація випускників до ринку праці України в сучасних євроінтеграційних процесах закладів вищої освіти [Текст] / Д. П. Семенюк, О. В. Петренко // Модернізація вищої освіти та забезпечення якості освітньої діяльності в умовах європейської інтеграції : матеріали Міжнар. наук.-метод. конф., 18 жовт. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 129-131
Повний текст
27 Петренко, Олена Володимирівна.
Роль зовнішніх стейкхолдерів у забезпеченні відповідності освіти вимогам ринку праці [Текст] / О. В. Петренко, Д. П. Семенюк, М. М. Смілик // Модернізація вищої освіти та забезпечення якості освітньої діяльності в умовах європейської інтеграції : матеріали Міжнар. наук.-метод. конф., 18 жовт. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 226-228
Повний текст
28 Єрмоленко, О. В.
Інноваційні рішення низько-температурної обробки харчової продукції [Текст] / О. В. Єрмоленко, наук. керівник О. В. Петренко // Стан, досягнення і перспективи холодильної техніки і технології : матеріали Всеукр. наук.-техн. конф. молодих вчених та здобувачів вищ. освіти, 16-17 квіт. 2024 р. - Одеса : ОНТУ, 2024. - С. 22-24
29
Виробнича ремонтно-монтажна практика [Текст] : метод. вказівки до виконання практ. робіт з дисципліни для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання зі спец. 142 Енергетичне машинобудування / авт.-уклад.: Є. М. Якушенко, О. В. Петренко, Д. П. Семенюк. - Харків : [б. в.], 2024. - 46 с. - Б. ц.
Повний текст
30 Петренко, Олена Володимирівна.
Адаптація закладів вищої освіти до умов ринку праці: проблема конкурентоспроможності [Текст] / О. В. Петренко, Д. П. Семенюк, Е. В. Білецький // Модернізація вищої освіти та забезпечення якості освітньої діяльності в умовах європейської інтеграції : матеріали Міжнар. наук.-метод. конф., 18 жовт. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 110-112
Повний текст
2023
31 Петренко, Олена Володимирівна.
Схемні рішення холодильних систем з акумуляцією холоду [Текст] / О. В. Петренко, І. К. Бакуменко // Молодь і індустрія 4.0 в ХХІ столітті : ХІХ Міжнар. форум молоді, 6-7 квіт. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 254
32
Холодильна техніка та технологія [Текст] : метод. вказівки до виконання розрахунк.-граф. роботи за темою: Розрахунок циклу одноступеневої парової холодильної машини, визначення параметрів холодоагенту. Добір компресора та конденсатора, для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм здобуття освіти спец. 131 Прикладна механіка / Держ. біотехнол. ун-т ; уклад. О. В. Петренко. - Харків : [б. в.], 2023. - 35 с. - Б. ц.
33 Петренко, Олена Володимирівна.
Енергоефективні та ресурсозбережні технології акумуляції холоду в холодильних системах [Текст] / О. В. Петренко, Д. П. Семенюк, М. М. Смілик // Sustainable food chain and safety through science, knowledge and business : scientific monograph. - Riga : Baltija Publishing, 2023. - P. 672-695
34
Холодильна техніка та технологія [Електронний ресурс] : метод. вказівки до виконання розрахунк.-граф. роботи для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання спец. 131 Прикладна механіка. Тема. Розрахунок циклу одноступеневої парової холодильної машини, визначення параметрів холодоагенту. Добір компресора та конденсатора / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад. О. В. Петренко. - Харків : [б. в.], 2023. - 35 с. : рис., табл. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/33675 (Репозиторій). - Бібліогр.: с. 25. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
35
Навчально-ознайомча практика [Електронний ресурс] : метод. вказівки до виконання індивід. завдання: Мій план навчання в університеті для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навч. спец. 142 Енергетичне машинобудування / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад. О. В. Петренко. - Харків : [б. в.], 2023. - 19 с. : табл. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/33674 (Репозиторій). - Бібліогр.: с. 18. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
36
Навчально-ознайомча практика [Текст] : метод. вказівки до виконання індивід. завдання: Мій план навчання в університеті, для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм здобуття освіти спец. 142 Енергетичне машинобудування / Держ. біотехнол. ун-т ; уклад. О. В. Петренко. - Харків : [б. в.], 2023. - 19 с. - Б. ц.
Повний текст
37 Biletsky, Eduard.
Method for calculating the dissipation energy during the flow of generalized-displaced fluid in the channels of technological equipmen [Electronic resource] / E. V. Biletsky, E. V. Petrenko, D. P. Semeniuk // Journal of Chemistry and Technologies. - 2023. - Vol. 31, Issue 2. - P. 376-384. - DOI 10.15421/jchemtech.v31i2.277115. -
Повний текстПовний текстПовний текст
38 Штепа, Р. В.
Аналіз сучасних проміжних холодоносіїв для холодильних систем непрямого охолодження [Текст] / Р. В. Штепа, наук. керівник О. В. Петренко // Електроенергетика, електромеханіка та технології в АПК: наукові пошуки молоді : Всеукр. наук.-практ. конф., 11 квіт. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 170
39
Виробнича конструкторська практика [Текст] : метод. вказівки / авт.-уклад.: Д. П. Семенюк, О. В. Петренко. - Харків : ДБТУ, 2023. - 18 с. - Б. ц.
40 Гаврилов, В. К.
Перспективи та проблеми використання мікроканальних випарників в холодильній індустрії [Текст] / В. К. Гаврилов, наук. керівник О. В. Петренко // Електроенергетика, електромеханіка та технології в АПК: наукові пошуки молоді. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 158
41 Лагодич, В. Д.
Каскадні системи холодопостачання на СО2 для підприємств продуктового рітейлу [Текст] / В. Д. Лагодич, наук. керівник О. В. Петренко // Електроенергетика, електромеханіка та технології в АПК: наукові пошуки молоді : Всеукр. наук.-практ. конф., 11 квіт. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 160
42 Петренко, Олена Володимирівна.
Деякі аспекти моделювання систем охолодження та кондиціонування [Текст] / О. В. Петренко, Е. В. Білецький // Електроенергетика, електромеханіка та технології в АПК : Міжнар. наук.-практ. конф, 9 листоп. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 213-214
43 Petrenko, Olena.
Some aspects determination of heat exchange characteristics during the flow of non-Newtonian fluids [Text] / O. Petrenko, E. Biletsky // Chemical Technology and Engineering. - 2023. - P. 89-92
44 Petrenko, Olena.
Modern ways of transformation of refrigeration systems of retail enterprises of Ukraine [Text] / O. Petrenko, D. Semeniuk, E. Biletsky // Kazakhstan-Refrigeration 2023 : Proceeding of the Conference. - Алмати : АТУ, 2023. - P. 41-47
45 Петренко, Олена Володимирівна.
Транскритичні холодильні системи на СО2, особливості схемних рішень [Текст] / О. В. Петренко, В. Д. Лагодич // Стан, досягнення і перспективи холодильної техніки і технології : Всеукр. наук.-техн. конф. аспірантів та здобувачів вищ. освіти, 19-20 квіт. 2023 р. - Одеса : ОНТУ, 2023. - С. 27-30
46 Петренко, Олена Володимирівна.
Дослідження кінетики сушіння продуктів переробки томатів [Текст] / О. В. Петренко, В. О. Потапов // Проблеми енергоефективності та якості в процесах сушіння харчової сировини : Всеукр. наук.-практ. конф., Держ. біотехнол. ун-т, 8 черв. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 35-36
47 Петренко, Олена Володимирівна.
Основні тренди систем холодопостачання підприємств харчової та переробної галузі [Текст] / О. В. Петренко, В. Д. Лагодич // Молодь і індустрія 4.0 в ХХІ столітті : ХІХ Міжнар. форум молоді, 6-7 квіт. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 255
Повний текст
48 Петренко, Олена Володимирівна.
Застосування системного підходу під час моделювання, як засіб підвищення ефективності систем холодопостачання [Текст] / О. В. Петренко, Д. П. Семенюк // Нові технології і обладнання харчових та переробних виробництв : матеріали І Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф., м. Полтава, 19-20 квіт. 2023 р. - Полтава : ПДАУ, 2023. - С. 62-65
49 Петренко, Олена Володимирівна.
Інформаційно-комп’ютерне забезпечення інженерної діяльності [Текст] : навч.-метод. посіб. для самост. (дистанц.) вивчення дисципліни здобувачами другого (магістер.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання, спец. 133 Галузеве машинобудування / О. В. Петренко, Д. П. Семенюк, Є. М. Якушенко. - Харків : ДБТУ, 2023. - 203 с. - Б. ц.
Повний текст
2022
50
Історія інженерної діяльності [Електронний ресурс] : метод. рек. для самост. роботи студ. з дисц. за спец. 142 Енергетичне машинобудування перш. (бакалавр.) рівня освіти ден. та заоч. форм навч. / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: О. В. Петренко, Є. М. Якушенко. - Харків : [б. в.], 2022. - 57 с. - Б. ц.
Повний текст
51 Петренко, Олена Володимирівна.
Термодинамічний аналіз циклів одноступеневих парокомпресійних холодильних машин [Текст] / О. В. Петренко, Д. П. Семенюк. - Харків : ДБТУ, 2022. - 36 с. - Б. ц.
52 Шершень, Б. В.
Особливості вибору холодильного обладнання для роздрібної торгівлі [Текст] / Б. В. Шершень, наук. керівник О. В. Петренко // Сучасна інженерія агропромислових і харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 111-113
53 Якушенко, Євген Миколайович.
Застосування e-Learning при викладанні дисциплін: термодинаміка, теплотехніка та електротехніка [Текст] / Є. М. Якушенко, Д. П. Семенюк, О. В. Петренко // Управління та інновації в освіті: досвід, проблеми та перспективи : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. - Одеса : Південноукр. нац. пед. ун-т ім. К. Д. Ушинського, 2022. - С. 121-123
54 Петренко, Олена Володимирівна.
Роль інформаційних технологій при викладанні технічних дисциплін [Текст] / О. В. Петренко, Е. В. Білецький // Інформаційні технології та менеджмент у вищій освіті та науці : матеріали Міжнар. наук. конф. - Фергана : Baltija Publishing, 2022. - С. 29-32
55 Білецький, Е. В.
Деякі аспекти моделювання течії неньютонівських матеріалів в каналах хіміко-технологічного обладнання [Текст] / Е. В. Білецький, О. В. Петренко // Автоматизація, електроніка, інформаційно-вимірювальні технології: освіта, наука, практика : матеріли IV Міжнар. наук.-техн. конф. - Харків : НТУ «ХПІ», 2022. - С. 143-144
56 Петренко, Олена Володимирівна.
Деякі аспекти інтенсифікації теплообміну в апаратах для заморожування багатокомпонентних харчових сумішей [Текст] / О. В. Петренко, Б. В. Шершень // Сучасна інженерія агропромислових і харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 111-113
57 Білецький, Е. В.
Особливості моделювання течії бінгамовського баротропного матеріалу в каналах складної геометрії шнекових машин [Текст] / Е. В. Білецький, О. В. Петренко // Сучасна інженерія агропромислових і харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 53-56
58 Biletsky, E. V.
Simulation of the flow of viscous-plastic barotropic compressible material in channels of complex geometry [Electronic resource] / E. V. Biletsky, O. Petrenko, D. Semeniuk // Journal of Chemistry and Technologies. - 2022. - Vol. 30, Issue 2. - С. 275-284. - DOI 10.15421/jchemtech.v30i2.255960. -
Повний текстПовний текстПовний текст
59 Петренко, Олена Володимирівна.
Використання прикладних комп’ютерних програм при викладанні дисциплін холодильного циклу [Текст] / О. В. Петренко, Е. В. Білецький // Управління та інновації в освіті: досвід, проблеми та перспективи : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. - Одеса : Південноукр. нац. пед. ун-т ім. К. Д. Ушинського, 2022. - С. 109-111
60 Петренко, Олена Володимирівна.
Застосування системного підходу при моделюванні систем охолодження та кондиціонування [Електронний ресурс] / О. В. Петренко, Е. В. Білецький // Електроенергетика, електромеханіка та технології в АПК : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 22 груд. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 160-161
Повний текст
61 Петренко, Олена Володимирівна.
Історія інженерної діяльності [Текст] / О. В. Петренко, Є. М. Якушенко. - Харків : ДБТУ, 2022. - 28 с. - Б. ц.
62 Семенюк, Дмитро Павлович.
Обладнання для холодильної та електромагнітної обробки харчових продуктів [Електронний ресурс] : навч. посібник : у 2 ч. Ч. 1 / Д. П. Семенюк, О. В. Петренко, Є. М. Якушенко ; Держ. біотехнол. ун-т. - Харків : [б. в.], 2022. - 184 с. : рис. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5008 (Репозітарій). - Бібліогр.: с. 182-183. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2021
63 Білецький, Е. В.
Організація самостійної роботи студентів за допомогою web-інструментів [Текст] / Е. В. Білецький, О. В. Петренко, Д. П. Семенюк // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців : матеріали третьої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 27 трав. 2021 р. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 120-121
64 Семенов, А. А.
Сучасні напрямки використання машин стірлінга помірного холоду [Текст] / А. А. Семенов, наук. керівник О. В. Петренко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 1. - С. 213
65 Петренко, Олена Володимирівна.
Перспективи використання лікопіну для збагачення харчових продуктів [Текст] / О. В. Петренко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 1. - С. 58
66 Гаврилов, В. К.
Проектні рішення централізованих холодильних систем [Текст] / В. К. Гаврилов, наук. керівник О. В. Петренко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 1. - С. 198
67 Мироненко, О. К.
Вплив низьких температур на біологічні об‘єкти [Текст] / О. К. Мироненко, наук. керівник О. В. Петренко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 1. - С. 206
68 Степанов, О. В.
Випарне охолодження – екологічний підхід в кліматичній індустрії [Текст] / О. В. Степанов ; наук. керівник: О. В. Петренко, Д. П. Семенюк // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 1. - С. 214
69 Баженов, Д. Д.
Енергоефективні холодильні системи [Текст] / Д. Д. Баженов, наук. керівник О. В. Петренко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 1. - С. 194
70 Білецький, Е. В.
Деякі аспекти побудови інформаційно-освітнього середовища [Текст] / Е. В. Білецький, О. В. Петренко, Д. П. Семенюк // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців : матеріали третьої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 27 трав. 2021 р. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 27-29
71 Мощенко, А. С.
Евтектичні холодильні системи, перспективи та переваги [Текст] / А. С. Мощенко ; наук. керівник: О. В. Петренко, Д. П. Семенюк // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 1. - С. 208
72 Петренко, Олена Володимирівна.
Модель течії узагальнено-зрушеної рідини в пласкому каналі з поздовжньопоперечними граничними умовами [Текст] / О. В. Петренко, Е. В. Білецький, М. В. Стрельчук // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 18 трав. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 2. - С. 143-144
73 Петренко, Олена Володимирівна.
Збагачення харчових продуктів лікопіном: переваги та перспективи [Текст] / О. В. Петренко, В. В. Євлаш // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 18 трав. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 2. - С. 153-155
74 Петренко, Олена Володимирівна.
Прогресивні технології зберігання фруктів та овочів [Текст] / О. В. Петренко, Д. П. Семенюк // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 18 трав. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 2. - С. 187-189
75 Семенюк, Дмитро Павлович.
Холодильне обладнання [Текст] : підручник / Д. П. Семенюк, О. В. Петренко. - Харків : Світ книг, 2021. - 633 с. - Б. ц.
76 Петренко, Олена Володимирівна.
Новітні дослідження в технології кондиціонування повітря [Текст] / О. В. Петренко, Д. П. Семенюк // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 18 трав. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 2. - С. 185-187
77 Петренко, Олена Володимирівна.
Формування компетенцій професійної самоосвіти майбутніх фахівців [Текст] / О. В. Петренко, Д. П. Семенюк, В. О. Потапов // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців : матеріали третьої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 27 трав. 2021 р. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 208-209
78 Петренко, Олена Володимирівна.
Тенденції енергоефективних рішень теплообмінного обладнання в холодильній індустрії [Текст] / О. В. Петренко, Д. П. Семенюк // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 18 трав. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 2. - С. 173-175
79
Heat exchange equation during the flow of non-newtonian liquids in technological equipment channels [Electronic resource] / E. V. Biletsky, I. M. Ryshchenko, E. V. Petrenko, D. P. Semeniuk // Journal of chemistry and technologies. - 2021. - Vol. 29, Issue 2. - С. 254-264. - DOI 10.15421/jchemtech.v29i2.229829. -
Повний текстПовний текстПовний текст
2020
80 Biletsky, E. V.
Determination of heat transfer coefficients during the flow of non-newtonian fluids in pipes and channels of chemical process equipment [Electronic resource] / E. V. Biletsky, E. V. Petrenko, D. P. Semeniuk // Journal of Chemistry and Technologies. - 2020. - Vol. 28, Issue 1. - С. 88 - 99. - DOI 10.15421/082010. -
Повний текстПовний текстПовний текст
81 Семенов, А. А.
Транскритичні бустерні холодильні системи [Текст] / А. А. Семенов, наук. керівник О. В. Петренко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 250
82 Билецкий, Е. М.
Расчет теплообмена при течении неньютоновских материалов [Текст] / Е. М. Билецкий, Е. В. Петренко, Д. П. Семенюк // Казахстан – холод 2020 : сборник докл. Междунар. науч.-техн. конф., Алматы, АТУ, 04-05 марта 2020 г. - 2020. - С. 9-14
83 Білецький, Е. В.
Методика інженерних розрахунків теплообмінних параметрів течії бінгамівських рідин [Текст] / Е. В. Білецький, О. В. Петренко // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 193-194
84 Шершень, Б. В.
Заморожування харчових продуктів в умовах підвищеного тиску [Текст] / Б. В. Шершень, наук. керівник О. В. Петренко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 259
85 Ширкєєва, Т. Є.
Особливості розрахунку тривалості заморожування харчових продуктів з неоднорідною багатошаровою структурою [Текст] / Т. Є. Ширкєєва, наук. керівник О. В. Петренко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 260
86 Чиненов, О. В.
Особливості застосування холодильних систем з акумуляторами холоду «вода–лід» [Текст] / О. В. Чиненов, наук. керівник О. В. Петренко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 256
87 Білецький, Е. В.
Сучасні напрями модернізації інженерної освіти [Текст] / Е. В. Білецький, О. В. Петренко // Синергетична концепція розвитку студентоцентрованого навчання – забезпечення якості вищої освіти : тези Другої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 25 верес. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 23-24
88 Петренко, Олена Володимирівна.
Аспекти ціннісно-компетентнісного підходу в сучасній вищій освіті [Текст] / О. В. Петренко, Д. П. Семенюк // Синергетична концепція розвитку студентоцентрованого навчання – забезпечення якості вищої освіти : тези Другої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 25 верес. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 288-289
89 Кропивницький, М. О.
Особливості розрахунку холодильних систем з акумуляцією холоду [Текст] / М. О. Кропивницький, наук. керівник О. В. Петренко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 238
90 Бойко, Д. В.
Умови функціонування безперервного холодильного ланцюга [Текст] / Д. В. Бойко, наук. керівник О. В. Петренко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 230
91
Перспективи застосування систем активної вентиляції регулюючого та модифікованого газового середовища для промислового зберігання плодоовочевої продукції [Текст] / В. О. Потапов, Д. В. Білий, М. М. Цуркан, В. В. Павленко, В. В. Глушенко, Д. П. Семенюк, О. В. Петренко, Є. М. Якушенко, Ф. У. Шингізов, Д. М. Хамітова, С. У. Єркебаєва, Д. В. Білта // Повноцінне харчування: тренди енергоефективного виробництва, зберігання та маркетингу : кол. монографія. - Харків : НАНГУ, 2020. - С. 482
92 Семенюк, Дмитро Павлович.
Тенденції розвитку холодильного обладнання для харчових виробництв [Текст] / Д. П. Семенюк, О. В. Петренко // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 235-236
93 Смородський, А. В.
Енергоефективні рішення складських приміщень підприємств ритейлу [Текст] / А. В. Смородський, наук. керівник О. В. Петренко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 251
2019
94
Холодильні машини та установки. Дипломне проектування [Електронний ресурс] : навч. посіб. / О. В. Петренко [та ін.] ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2019. - 176 с. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4477 (Репозітарій). - Б. ц.
Повний текстПовний текст
95 Білецький, Е. В.
Кріоконцентрування харчової сировини гранульованим діоксидом вуглецю [Текст] / Е. В. Білецький, О. В. Петренко // Проблеми енергоефективності та якості в процесах сушіння харчової сировини : тези VI Всеукр. наук.-практ. конф., 6-7 черв. 2019 р. - Харків : ХДУХТ, 2019. - С. 3-4
Повний текст
96 Семенюк, Дмитро Павлович.
Технологічне холодильне обладнання [Електронний ресурс] : навч. посіб. : у 2 ч. Ч. 2 / Д. П. Семенюк, О. В. Петренко ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2019. - 308 с. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4474 (Репозітарій). - Б. ц.
Повний текстПовний текст
97 Білецький, Е. В.
Аспекти визначення гідравлічних опорів степеневих рідин [Текст] / Е. В. Білецький, О. В. Петренко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Вип. 2 (30). - С. 143-145
98 Biletsky, E. V.
Modeling of the viscoplastic flow of a bingam fluid with transverse circulation in a rectangular channel of a worm machine [Electronic resource] / E. V. Biletsky, E. V. Petrenko, D. P. Semeniuk // Journal of Chemistry and Technologies. - 2019. - Vol. 27, Issue 2. - С. 212 - 222. - DOI 10.15421/081921. -
Повний текстПовний текстПовний текст
2018
99 Потапов, Володимир Олексійович.
Можливості впровадження дуальної освіти в Україні [Текст] / В. О. Потапов, Д. П. Семенюк, О. В. Петренко // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Організація системи взаємодії «вища освіта – ринок праці» : тези ХV Всеукр. наук.-метод. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 28 верес. 2018 р. - Харків : ХДУХТ, 2018. - С. 71-72
Повний текст
100 Білецький, Е. В.
Перспективи та проблеми впровадження дуальної освіти в Україні [Текст] / Е. В. Білецький, О. В. Петренко // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Організація системи взаємодії «вища освіта – ринок праці» : тези ХV Всеукр. наук.-метод. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 28 верес. 2018 р. - Харків : ХДУХТ, 2018. - С. 9-10
Повний текст
101 Семенюк, Дмитро Павлович.
Технологічне холодильне обладнання [Електронний ресурс] : навч. посіб. : у 2 ч. Ч. 1 / Д. П. Семенюк, О. В. Петренко ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2018. - 241 с. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4778 (Репозітарій). - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2017
102 Білецький, Е. В.
Визначення гідравлічних опорів течії степеневих рідин [Електронний ресурс] / Е. В. Білецький, О. В. Петренко // Проблеми енергоефективності та якості в процесах сушіння харчової сировини : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 1-2 черв. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 7-8
103 Семенюк, Дмитро Павлович.
Технологічне холодильне обладнання. Розрахунки [Електронний ресурс] : навч. посібник / Д. П. Семенюк, О. В. Петренко ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2017. - 173 с. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4484 (Репозітарій). - Б. ц.
Повний текстПовний текст
104 Петренко, Олена Володимирівна.
Особливості систем холодопостачання на СО2 для підприємств торгівлі [Текст] / О. В. Петренко, Д. П. Семенюк, І. Р. Діц // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 18 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 270-271
105 Семенюк, Дмитро Павлович.
Технологічне холодильне обладнання. Розрахунки [Текст] : навч. посібник / Д. П. Семенюк, О. В. Петренко. - Харків : ХДУХТ, 2017. - 181 с. - Б. ц.
106 Білецький, Е. В.
Теоретична модель течії степеневих рідин у системах холодильної та кліматичної індустрій [Текст] / Е. В. Білецький, О. В. Петренко // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 18 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 240-241
107 Романов, О. О.
Шляхи підвищення енергоефективності холодильної техніки супермаркетів [Текст] / О. О. Романов, наук. керівник О. В. Петренко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 398
108 Білецький, Е. В.
Упровадження технологій іноваційної освіти в навчальний процес [Текст] / Е. В. Білецький, О. В. Петренко // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Імплементація нових стандартів освіти : тези доп. ХІV Всеукр. наук.-метод. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 29 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 163-164
109 Діц, І. Р.
Сучасні холодильні системи на СО2 для торговельних підприємств: проблеми та переваги [Текст] / І. Р. Діц, наук. керівник : О. В. Петренко, Д. П. Семенюк // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 389
110 Осика, М. С.
Енергозбереження в холодильному циклі з інтелектуальними контролерами [Текст] / М. С. Осика, наук. керівник : О. В. Петренко, Д. П. Семенюк // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 397
111 Авдоченко, О. Д.
Холодоагенти майбутнього [Текст] / О. Д. Авдоченко, наук. керівник : Д. П. Семенюк, О. В. Петренко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 382
112 Белецкий, Э. В.
Моделирование течения степенных жидкостей в системах хладоснабжения [Текст] / Э. В. Белецкий, Е. В. Петренко // Казахстан-Холод : сборник докл. Междунар. науч.-техн. конф., 15-16 марта 2017 г. - Алматы : АТУ, 2017. - С. 19-22
113
Конструктивні особливості транскритичних бустерних холодильних систем [Текст] / В. О. Потапов, О. В. Петренко, Д. П. Семенюк, Д. В. Білий // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Вип. 2 (26). - С. 156-167
Повний текст
114 Петренко, Олена Володимирівна.
Сучасні вторинні теплохолодоносії для систем холодопостачання підприємств переробної та харчової галузі [Текст] / О. В. Петренко, Д. П. Семенюк // Проблеми енергоефективності та якості в процесах сушіння харчової сировини : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 1-2 черв. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 39-40
115 Шершньов, Г. Г.
Тепловий насос із використанням двоокису вуглецю як холодоагенту [Текст] / Г. Г. Шершньов, наук. керівник : Д. П. Семенюк, О. В. Петренко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 402
116 Семенюк, Дмитро Павлович.
Холодильне обладнання [Електронний ресурс] : підручник / Д. П. Семенюк, О. В. Петренко ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2017. - 604 с. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4479 (Репозітарій). - Б. ц.
Повний текстПовний текст
117 Шкарубський, Д. О.
Вплив переохолодження холодоагенту на ефективність роботи холодильної установки [Текст] / Д. О. Шкарубський, наук. керівник : О. В. Петренко, Д. П. Семенюк // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 404
118 Потапов, Володимир Олексійович.
Перспективи застосування транскритичних систем холодопостачання на СО2 для підприємств рітейлу [Текст] / В. О. Потапов, О. В. Петренко, Д. П. Семенюк // Холод в енергетиці і на транспорті : збірник наук. пр. IV Міжнар. наук.-техн. конф., 12-13 жовт. 2017 р. - Миколаїв : НУК, 2017. - С. 329-332
119 Петренко, Олена Володимирівна.
Транскритичні холодильні установки у системах холодопостачання торговельних підприємств [Текст] / О. В. Петренко, Д. П. Семенюк // Сучасні проблеми холодильної техніки та технології : тези доп. XI Міжнар. наук.-техн. конф., 21-22 верес. 2017 р. - Одеса : ОНАХТ, 2017. - С. 167-169
120 Потапов, Володимир Олексійович.
Особливості формування освітньо-професійних програм підготовки фахівців в умовах компетентністного підходу до вищої освіти [Текст] / В. О. Потапов, О. В. Петренко, Д. П. Семенюк // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Імплементація нових стандартів освіти : тези доп. XIV Всеукр. наук.-метод. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 29 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 300-301
2016
121Пат. 108135 Україна, МПК A23L3/40, A23B4/03, A23B7/02.
Спосіб сушіння харчових продуктів в тепломасообмінному модулі під дією підвищеного тиску [Текст] / В. О. Потапов, О. В. Петренко, О. Ю. Гриценко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201511184 ; Заявл. 13.11.2015 ; Опубл. 11.07.2016, Бюл. № 13. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2015
122 Білецький, Е. В.
Щодо вивчення проблеми течії неньютонівських рідин [Текст] / Е. В. Білецький, О. В. Петренко // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 14 трав. 2015 р. : у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2015. - Ч. 1. - С. 225-226
Повний текст
123 Петренко, Олена Володимирівна.
Шляхи підвищення енергоефективності систем непрямого охолодження [Текст] / О. В. Петренко // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 14 трав. 2015 р. : у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2015. - Ч. 1. - С. 252-253
Повний текст
2014
124Пат. 86612 Україна, МПК A23B 7/02.
Спосіб сушіння харчових продуктів з попереднім нагрівом у функціональних місткостях тепломасообмінного модуля [Текст] / В. О. Потапов, Є. М. Якушенко, О. В. Петренко, О. Ю. Гриценко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u 2013 06642 ; Заявл. 28.05.2013 ; Опубл. 10.01.2014, Бюл. № 1. - 4 с. - Б. ц.
Повний текст
2012
125
Нові технічні рішення в проектуванні обладнання для теплової обробки харчової сировини [Текст] : монографія в 3 ч. Ч. 1. Підвищення ефективності жарильного обладання з використанням кремнійорганічних речовин / В. М. Михайлов, О. І. Черевко, В. О. Потапов, О. В. Петренко. - Харків : ХДУХТ, 2012. - 152 с. - Б. ц.
126Пат. 70171 Україна, МПК A23B 7/04.
Спосіб заморожування напівфабрикатів баклажанів [Текст] / Д. П. Семенюк, О. В. Петренко, В. А. Куценко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u 2011 14557 ; Заявл. 08.12.2011 ; Опубл. 25.05.2012, Бюл. № 10. - 4 с. - Б. ц.
Повний текст
127Пат. 69345 Україна, МПК A47J 37/12.
Пристрій для жарення у фритюрі з проміжним теплоносієм, збагаченим вуглецевими нанотрубками [Текст] / С. А. Шевченко, О. В. Петренко, В. О. Потапов ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u 2011 12221 ; Заявл. 18.10.2011 ; Опубл. 25.04.2012, Бюл. № 8. - 4 с. - Б. ц.
Повний текст
128 Петренко, Олена Володимирівна.
Підвищення ефективності жарильного обладнання з використанням кремнійорганічних речовин [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.12 Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв : захищена 29.03.2012 / А. В. Петренко ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2012. - 20 с. - Бібліогр.: с. 15-18. - Б. ц.
2011
129Пат. 63238 Україна, МПК G01N3/00, G01N3/48.
Універсальний спосіб визначення механічних властивостей захисно-декоративних покрить [Текст] / О. В. Петренко, Е. В. Білецький, В. О. Потапов ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201013250 ; Заявл. 08.11.2010 ; Опубл. 10.10.2011, Бюл. № 19. - 2 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
130Пат. 63790 Україна, МПК A47J37/00.
Універсальний жарильний пристрій з непрямим обігрівом [Текст] / О. В. Петренко, Е. В. Білецький, В. О. Потапов ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201102082 ; Заявл. 22.02.2011 ; Опубл. 25.10.2011, Бюл. № 20. - 3 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
131 Петренко, Олена Володимирівна.
Сучасні напрямки енергозбереження в галузі харчових індустрій [Текст] / О. В. Петренко, Є. М. Якушенко, К. К. Василець // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : матеріали Міжнар. наук.-прак. конф., м. Харків, 19 трав. 2011 р. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 48-49
2010
132Пат. 52068 Україна, МПК F28D1/00, F28D21/00.
Шнековий теплообмінник з проміжним кремнієорганічним охолодженням [Текст] / О. В. Петренко, Е. В. Білецький ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201002054 ; Заявл. 25.02.2010 ; Опубл. 10.08.2010, Бюл. № 15. - 2 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
133Пат. 48640 Україна, МПК A23B7/04.
Спосіб заморожування культивованих грибів [Текст] / Д. П. Семенюк, О. В. Петренко, В. А. Куценко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200910606 ; Заявл. 19.10.2009 ; Опубл. 25.03.2010, Бюл. № 6. - 2 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2008
134Пат. 36262 Україна, МПК A47J27/00, A47J37/04.
Система централізованого теплопостачання теплових апаратів з проміжним кремнієорганічним теплоносієм [Текст] / О. В. Петренко, Е. В. Білецький ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200803252 ; Заявл. 22.04.2008 ; Опубл. 27.10.2008, Бюл. № 20. - 3 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
135Пат. 37441 Україна, МПК A23C7/00.
Спосіб обробки робочої зони конвеєрної стрічки флюїдизаційного морозильного апарата [Текст] / Д. П. Семенюк, О. В. Петренко, В. А. Куценко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200808547 ; Заявл. 27.06.2008 ; Опубл. 25.11.2008, Бюл. № 22. - 2 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2007
136Пат. 25109 Україна, МПК A23B7/02, A47J37/00.
Спосіб обробки внутрішньої поверхні тепломасообмінного модуля для сушіння харчових продуктів [Текст] / В. В. Сафонов, О. В. Петренко, Є. М. Якушенко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200703129 ; Заявл. 23.03.2007 ; Опубл. 25.07.2007, Бюл. № 11. - 2 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
137Пат. 28438 Україна, МПК A47J37/04, A47J37/10.
Спосіб обробки внутрішньої поверхні завантажувальної чаші універсального жарильного пристрою [Текст] / О. В. Петренко, Е. В. Білецький ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200708545 ; Заявл. 25.07.2007 ; Опубл. 27.12.2007, Бюл. № 20. - 2 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2005
138 Белецька, Я. О.
Деловая игра как вид мотивации изучения технических дисциплін [Текст] / Я. О. Белецька, Е. В. Петренко // Проблеми та перспективи формування нац. та техн. еліти : збірник наук пр. Нац. техн. ун-ту "Харків. політехн. ін-т". - Харків : НТУ «ХПІ», 2005. - Вип. 12-13. - С. 21-25
139 Білецький, Е. В.
Кремнійорганічні сполуки: ощадливість, ефективність [Текст] / Е. В. Білецький, О. В. Петренко // Хлібопекарська промисловість. - 2005. - № 2. - С. 10
140Пат. 5389 Україна, МПК A47J37/00, A21B3/13.
Спосіб обробки внутрішньої поверхні жарильних форм для випікання та запікання кулінарних і кондитерських виробів [Текст] / Е. В. Білецький, О. В. Петренко ; власник Харків. держ ун-т харчування та торгівлі. - № 2004042494 ; Заявл. 02.04.2004 ; Опубл. 15.03.2005, Бюл. № 3. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
141Пат. 10355 Україна, МПК A21D8/08, A21C15/00.
Спосіб обробки тканинної поверхні тістороздільних ліній та тканин для розстійних конвеєрів [Текст] / Е. В. Білецький, О. В. Петренко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200503639 ; Заявл. 18.04.2005 ; Опубл. 15.11.2005, Бюл. № 11. - 2 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2004
142 Пахомова, П. Л.
Розробка системи обігріву фритюрниці з проміжним теплоносієм [Текст] / П. Л. Пахомова, О. В. Петренко // Проблеми техніки і технології харчових виробництв : матеріали міжвуз. наук.-практ. конф., Полтав. ун-т спожив. кооперації України, 8-9 квіт. 2004 р. - Полтава : ПУСКУ, 2004. - С. 31-34
143 Білецький, Е. В.
Методика досліджень поверхневих властивостей кремнійорганічних речовин [Текст] / Е. В. Білецький, О. В. Петренко // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх екон. обґрунтування у підприємствах харчування. Екон. проблеми торгівлі : збірник наук. пр. ХДУХТ. - Харків, 2004. - Ч. 1. - С. 367-373
144 Петренко, Олена Володимирівна.
Експериментальні дослідження режимів роботи нової фритюрниці з непрямим обігрівом кремнійорганічним теплоносієм [Текст] / О. В. Петренко, В. І. Бабенко // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх екон. обґрунтування у підприємствах харчування. Екон. проблеми торгівлі : збірник наук. пр. ХДУХТ. - Харків, 2004. - Ч. 1. - С. 226-231