Олійник Світлана Георгіївна


Усі роботи автора Роботи, що індексуються у Scopus Роботи, що індексуються у WoS Із повним текстом

Науковий доробок в БД "Праці науковців ДБТУ" та БД "Охоронні документи"

Бібліографічний опис Посилання
2025
1
Стратегії оптимізації технологій та наукового пошуку [Текст] : метод. вказівки до самост. вивч. дисципліни для здобувачів другого (магістер.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форми навчання спец. 181 Харчові технології ОПП Технології зернопродуктів та зернові ресурси / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: Т. В. Гавриш, О. М. Шаніна, С. Г. Олійник. - Харків : [б. в.], 2025. - 28 с. - Б. ц.
Повний текст
2 Гавриш, Тетяна Володимирівна.
Стратегії оптимізації технологій та наукового пошуку [Текст] : конспект лекцій для здобувачів другого (магістер.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання за спец. 181 Харчові технології ОПП Технології зернопродуктів та зернові ресурси / Т. В. Гавриш, О. М. Шаніна, С. Г. Олійник. - Харків : ДБТУ, 2025. - 73 с. - Б. ц.
Повний текст
3 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Стратегії оптимізації технологій та наукового пошуку [Текст] : навч.-метод. посіб. до виконання лаб. робіт для здобувачів другого (магістер.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання за спец. 181 Харчові технології ОПП Технології зернопродуктів та зернові ресурси / О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш, С. Г. Олійник. - Харків : [б. в.], 2025. - 77 с. - Б. ц.
Повний текст
2024
4
Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для студентів освітнього ступеня бакалавр спеціальності 181 «Харчові технології» ОП «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» [Текст] / авт.-уклад.: О. В. Самохвалова [и др.]. - Харків : ДБТУ, 2024. - Б. ц.
5
Технологія галузі [Текст] : метод. вказівки до виконання курс. проекту з дисципліни для студентів освіт. ступеня бакалавр спец. 181 Харчові технології ОП Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів / авт.-уклад.: О. Г. Шидакова-Каменюка [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2024. - 30 с. - Б. ц.
6
Інноваційні технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів [Текст] : метод. вказівки до виконання лаб. робіт та робочий зошит з дисципліни для студентів СВО магістр спец. 181 Харчові технології ОПП Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів. Частина 2 / авт.-уклад.: О. В. Самохвалова [и др.]. - Харків : ДБТУ, 2024. - 32 с. - Б. ц.
7
Технологія галузі [Текст] : метод. вказівки до виконання курс. роботи здобувачам першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти спец. 181 Харчові технології освіт. програми Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів / уклад.: О. Г. Шидакова-Каменюка [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2024. - 30 с. - Б. ц.
Повний текст
8Пат. 157698 Україна, МПК A21D 8/02, A21D 13/043.
Спосіб виробництва хлібобулочних виробів [Текст] / С. Г. Олійник, Г. В. Степанькова, С. В. Недвіга, В. І. Облак ; власник Держ. біотехнол. ун-т. - № u 2024 02549 ; Заявл. 13.05.2024 ; Опубл. 13.11.2024, Бюл. № 46. - 4 с. - Б. ц.
Повний текст
9 Самохвалова, Ольга Володимирівна.
Хлібопекарська галузь: сучасний стан та перспективи повоєнного розвитку [Текст] / О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник, Н. О. Танаскова // Продовольчі системи України: повоєнне відновлення та забезпечення сталого розвитку : матеріали Міжнар. наук.-практ. форуму, 15-16 трав. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 69-71
Повний текст
10
Сombined food additive based on iron oxide nanoparticles and кombu in a rye-wheat bread technology [Electronic resource] / I. Tsykhanovska, O. Stabnikova, S. Oliinyk, T. Lazarieva, S. Gubsky // Ukrainian Food Journal. - 2024. - Vol. 13, Issue 3. - P. 576-596. - DOI 10.24263/2304-974X-2024-13-3-10. -
Повний текстПовний текстПовний текст
11
Методологія та організація наукових досліджень [Текст] : метод. вказівки та робочий зошит до виконання лаб. робіт з дисципліни для здобувачів другого (магістер.) рівня вищ. освіти зі спец. 181 Харчові технології, ОПП Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів / авт.-уклад.: С. Г. Олійник [та ін.]. - Харків : [б. в.], 2024. - Б. ц.
Повний текст
12
Вплив борошна з бульб чуфи на перебіг процесів дозрівання тіста та якість хліба пшеничного [Текст] / С. Г. Олійник, Г. В. Степанькова, С. В. Недвіга, В. Р. Юдіна // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ДБТУ, 2024. - Вип. 2 (36). - С. 100-116
Повний текст
13
Impact of sprouted wheat grain flakes on the quality characteristics of dough and bread made from wheat flour [Text] / S. Oliinyk, O. Samokhvalova, B. Bilash, O. Bolkhovitina // EUREKA: Life Sciences. - 2024. - № 3. - P. 54-60. - DOI https://doi.org/10.21303/2504-5695.2024.003579. -
Повний текст
14 Поліщук, Д. П.
Цільнозернове спельтове борошно – перспективна сировина для виробництва хліба підвищеної харчової цінності [Текст] / Д. П. Поліщук ; наук. керівник С. Г. Олійник // Інноваційні технології розвитку харчових виробництв та ресторанної індустрії: наукові пошуки молоді : тези доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. здобув. вищ. освіти і молодих вчених, 7 листоп. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 153
Повний текст
15 Oliinyk, Svitlana.
Bread enriched with bioactive compounds from plant-based additives: antioxidant properties [Text] / S. Oliinyk, O. Samokhvalova, S. Gubskyi // The 5th International Electronic Conference on Applied Sciences, December 04-06, 2024. - 2024. - P. 571
Повний текст
16 Бугир, Д. А.
Перспективи застосування вівсяного цільнозернового борошна в технології хліба функціонального призначення [Текст] / Д. А. Бугир ; наук. керівник С. Г. Олійник // Інноваційні технології розвитку харчових виробництв та ресторанної індустрії: наукові пошуки молоді : тези доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, 7 листоп. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 143
Повний текст
17 Олійник, Світлана Георгіївна.
Перспективи використання пластівців з пророщеного зерна пшениці у технології хліба пшеничного [Текст] / С. Г. Олійник, О. В. Самохвалова, Б. Г. Білаш // Наукові підсумки 2024 року : збірка наук. пр. XІІІ наук. конф. - Харків : ТЕХНОЛОГ. ЦЕНТР, 2024. - С. 79
18 Білаш, Б. Г.
Особливості формування якості хліба з додаванням пластівців з пророщеного зерна пшениці [Текст] / Б. Г. Білаш, В. О. Тарасова ; наук. керівник С. Г. Олійник // Інноваційні технології розвитку харчових виробництв та ресторанної індустрії: наукові пошуки молоді : тези доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, 7 листоп. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 110
Повний текст
2023
19
Методичні рекомендації до виконання кваліфікаційної роботи спеціальності 181 «Харчові технології» ступеня вищої освіти «магістр» освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» [Текст] / авт.-уклад.: О. В. Самохвалова [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2023. - 39 с. - Б. ц.
20 Самохвалова, Ольга Володимирівна.
Гідроколоїди – ключові інгредієнти формування структури безглютенових і безбілкових хлібобулочних виробів [Текст] / О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник, К. Р. Касабова // Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні : ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., 25 жовт. 2023 р. - Київ : НУХТ, 2023. - С. 40-42
21 Глущенко, В. В.
Вплив порошку плодів шипшини на якість хліба з пророщеного зерна пшениці [Текст] / В. В. Глущенко ; наук. керівник С. Г. Олійник // Інноваційні технології розвитку харчових виробництв та ресторанної індустрії: наукові пошуки молоді : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, Держ. біотехнол. ун-т, 26 жовт. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 121
22
Перспективність використання порошку керобу в технології здобних сухарних виробів [Текст] / О. І. Болховітіна, О. Г. Шидакова-Каменюка, С. Г. Олійник, О. В. Самохвалова, Т. О. Онищенко // Вісник Львів. торг.-екон. ун-ту. Техн. науки. - 2023. - № 36. - С. 12-19
23
Борошно з пророщеного зерна пшениці як перспективна сировина для виробництва хліба з підвищеною харчовою цінністю [Текст] / Б. Г. Білаш, Д. О. Бабай, С. Г. Олійник, О. І. Болховітіна // Інноваційні технології розвитку харчових виробництв та ресторанної індустрії: наукові пошуки молоді : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, 26 жовт. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 120
24 Олійник, Світлана Георгіївна.
Споживча цінність хліба пшеничного з використанням борошна бульб чуфи [Текст] / С. Г. Олійник, Г. В. Степанькова, С. В. Недвіга // "Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві" та "Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі" : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 21 верес. 2023 р. - Київ : НУХТ, 2023. - С. 33
25
Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» [Текст] : метод. вказівки до виконання кваліфікац. роботи здобувачам другого (магістер.) рівня вищ. освіти спец. 181 Харчові технології освітньої програми Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів / авт.-уклад.: О. В. Самохвалова [та ін.]. - Харків : [б. в.], 2023. - 37 с. - Б. ц.
Повний текст
26 Ординська, І. А.
Порошок з плодів бузини – перспективна збагачувальна сировина для виробництва хлібобулочних виробів оздоровчого призначення [Текст] / І. А. Ординська ; наук. керівник С. Г. Олійник // Інноваційні технології розвитку харчових виробництв та ресторанної індустрії: наукові пошуки молоді : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, Держ. біотехнол. ун-т, 26 жовт. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 95
27 Oliinyk, Svitlana.
Bread enriched with bioactive compounds from plant-based supplements: antioxidant properties [Text] / S. Oliinyk, O. Samokhvalova, S. Gubskyi // Focus on Sustainable Food Systems: Current Trends and Advances : Proceedings of the 4nd International Electronic Conference on Foods, October 15-30, 2023. - Basel : MDPI, 2023
2022
28
Технологія галузі [Текст] : метод. вказівки до виконання лаб. робіт та робочий зошит з дисципліни для студентів СВО бакалавр спец. 181 Харчові технології ОПП Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів. Розділ. Технологія хліба / авт.-уклад. : С. Г. Олійник, О. І. Болховітіна, Г. В. Степанькова. - Харків : ДБТУ, 2022. - 78 с. - Б. ц.
29
Оптимізація техніко-технологічних об’єктів [Текст] : метод. вказівки до виконання лаборатор. робіт та робочий зошит з дисципліни / авт.-уклад.: С. Г. Олійник, О. І. Болховітіна, О. Г. Шидакова-Каменюка. - Харків : ДБТУ, 2022. - 42 с. - Б. ц.
30 Самохвалова, Ольга Володимирівна.
Перспективи використання ділової гри «Наукова конференція» під час викладання дисципліни «Науково-дослідна робота студентів» [Текст] / О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник, М. В. Артамонова // Управління та інновації в освіті: досвід, проблеми та перспективи : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 27-28 жовт. 2022 р. - 2022. - С. 89-91
31
Вплив шроту зародків пшениці на формування якості хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів [Текст] / С. Г. Олійник, О. В. Самохвалова, О. І. Болховітіна, К. Р. Касабова // «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі» та «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві» : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. - Київ : НУХТ, 2022. - С. 159-162
32 Самохвалова, Ольга Володимирівна.
Гальмування процесів черствіння хлібобулочних виробів [Текст] / О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник // World of Food. - 2022. - лютий. - С. 22-24
33 Samokhvalova, Olga.
The use of the wheat germ meal to increase the nutritional value of cupcakes [Text] / O. Samokhvalova, S. Oliinyk // Proceedings of the 3rd International Electronic Conference on Foods: Food, Microbiome, and Health - A Celebration of the 10th Anniversary of Foods' Impact on Our Wellbeing : 1-15 October, 2022. - Basel : MDPI, 2022
34
Research of the influence of xanthan gum on rheological properties of dough and quality of bread made from sprouted wheat grain [Electronic resource] / O. Samokhvalova, S. Oliinyk, G. Stepankova, O. Shydakova-Kameniuka // Acta Innovations. - 2022. - Vol. 2022, Issue 45. - С. 62-71. - DOI 10.32933/ActaInnovations.45.6. -
Повний текстПовний текст
35
Вплив борошна чуфи на показники якості хліба пшеничного [Текст] / С. В. Недвіга, Л. П. Анпілогова, С. Г. Олійник, Г. В. Степанькова // Інноваційні технології розвитку харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих вчених, 26 жовт. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 33
36 Олійник, Світлана Георгіївна.
Перспективи використання шроту зародків пшениці в технології пряників підвищеної харчової цінності [Текст] / С. Г. Олійник, О. І. Болховітіна, О. І. Болховітіна // Сучасна інженерія агропромислових і харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 24-25 листоп. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 139-140
37 Олійник, Світлана Георгіївна.
Щодо використання шроту зародків пшениці в технології пісочного печива з підвищеним вмістом харчових волокон [Текст] / С. Г. Олійник, О. І. Болховітіна // Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., м. Харків, 2 листоп. 2022 р. - Харків, 2022. - С. 422-423
38 Олійник, Світлана Георгіївна.
Щодо використання борошна з чуфи (cyperus esculentus l.) у технології хліба [Текст] / С. Г. Олійник, Г. В. Степанькова, С. В. Недвіга // Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем (КЗЯТПС – 2022) : матеріали тез доп. XІІ Міжнар. наук.-практ. конф. м. Чернігів, 26-27 трав. 2022 р., у 2-х т. - Чернігів : НУ «Чернігів. політехніка», 2022. - Т. 1. - С. 245-246
39 Байч, В. С.
Вплив макухи зародків кукурудзи на процеси дозрівання житньої закваски спонтанного бродіння [Текст] / В. С. Байч, наук. керівник С. Г. Олійник // Інноваційні технології розвитку харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., здобувачів вищої освіти і молодих вчених, 26 жовт. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 28
40
Prospects for the use of chufa flour to increase the nutritional value of wheat bread [Text] / S. Oliinyk, G. Stepankova, S. Nedviha, L. Anpilohova // Proceedings of the 3rd International Electronic Conference on Foods: Food, Microbiome, and Health - A Celebration of the 10th Anniversary of Foods' Impact on Our Wellbeing : 1–15 October, 2022. - Basel : MDPI, 2022
41
Інноваційні технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів [Текст] : метод. вказівки до виконання лаборатор. робіт та робочий зошит з дисципліни для студентів СВО магістр спец. 181 Харчові технології ОПП Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів. Ч. 1 / авт.-уклад.: О. В. Самохвалова [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2022. - 32 с. - Б. ц.
42 Олійник, Світлана Георгіївна.
Щодо використання борошна з чуфи (cyperus esculentus l.) у технології [Текст] / С. Г. Олійник, Г. В. Степанькова, С. В. Недвіга // Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем (КЗЯТПС – 2022) : матеріали тез доп. XІІ Міжнар. наук.-практ. конф., м. Чернігів, 26-27 трав. 2022 р., у 2 т. - Чернігів, 2022. - Т. 1. - С. 245-246
43 Бондар, М. С.
Щодо використання суміші соргового та лляного борошна в технології безглютенового хліба [Текст] / М. С. Бондар, наук. керівник С. Г. Олійник // Інноваційні технології розвитку харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., здобувачів вищої освіти і молодих вчених, 26 жовт. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 29
2021
44 Самохвалова, Ольга Володимирівна.
Вплив мікробних полісахаридів на процес черствіння безклейковинних борошняних виробів [Текст] / О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник, К. Р. Касабова // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 18 трав. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 2. - С. 115-116
45
Інноваційні технології оздоровчих харчових продуктів на основі рослинної сировини та обладнання для їх реалізації. Ч. 2. Технології оздоровчих хлібобулочних і кондитерських виробів з використанням нетрадиційної сировини [Текст] : монографія в 3 ч. / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник, З. І. Кучерук, К. Р. Касабова, Н. В. Гревцева, О. Г. Шидакова-Каменюка, М. В. Артамонова, Г. В. Степанькова, Н. В. Шматченко, О. Є. Загорулько, А. М. Загорулько. - Харків : Вид-во Іванченка І. С., 2021. - 192 с. - Б. ц.
46 Олійник, Світлана Георгіївна.
Вплив шротів зародків вівса і плодів шипшини на зміну показників якості житньо-пшеничного хліба під час зберігання [Текст] / С. Г. Олійник, О. В. Самохвалова, Н. В. Лапицька // Наукові праці НУХТ. - 2021. - Т. 27, № 5. - С. 154-161
47
Обеспечение устойчивого развития хлебопекарной и кондитерской отраслей путем создания новых ресурсосберегающих технологий [Текст] / В. М. Михайлов, О. В. Самохвалова, С. Г. Олейник, Н. В. Гревцева, К. Р. Касабова // Sustainable Development: Modern Theories and Best Practices : Materials of the Monthly International Scientific and Practical Conference, Tallinn, February 24-26, 2021. - Tallinn : Teadmus OÜ, 2021. - С. 38-40
48 Samokhvalova, O.
Prospects for the use of by-products of oil and wine production in bakery and confectionery technologies [Text] / O. Samokhvalova, S. Oliinyk, N. Grevtseva // Future Foods and Food Technologies for a Sustainable World : Proceedings of the 2nd International Electronic Conference on Foods, Basel, 15-30 October 2021. - Basel : MDPI, 2021
49 Самохвалова, Ольга Володимирівна.
Формування підприємницької компетентності студентів [Текст] / О. В. Самохвалова, О. А. Круглова, С. Г. Олійник // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців : матеріали третьої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 27 трав. 2021 р. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 275-277
50 Олійник, Світлана Георгіївна.
Наукове обґрунтування сумісного використання шротів зародків вівса та плодів шипшини в технології житньо-пшеничного хліба [Текст] / С. Г. Олійник, О. В. Самохвалова, Н. В. Лапицька // Сучасна інженерія агропромислових і харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 25-26 листоп. 2021 р. - Харків : ДБТУ, 2021. - С. 416-418
51 Самохвалова, Ольга Володимирівна.
Використання загущувачів мікробного походження у технології борошняних кондитерських виробів [Текст] / О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник, К. Р. Касабова // Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні : матеріали І Міжнар. наук.-практ. конф., м. Київ, 30 листоп. 2021 р. - Київ : НУХТ, 2021. - С. 112-114
52 Олійник, Світлана Георгіївна.
Перспективи використання чуфи (cyperus esculentus) у технології хліба пшеничного [Текст] / С. Г. Олійник, Г. В. Степанькова, С. В. Недвіга // Сучасна інженерія агропромислових і харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 25-26 листоп. 2021 р. - Харків : ДБТУ, 2021. - С. 419-421
53 Олійник, Світлана Георгіївна.
Вплив шротів зародків вівса та плодів шипшини на зміну показників якості житньо-пшеничного хліба під час зберігання [Текст] / С. Г. Олійник, О. В. Самохвалова, Н. В. Лапицька // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : програма та тези матеріалів Х Міжнар. наук.-техн. конф., м. Київ, 9-10 листоп. 2021 р. - Київ : НУХТ, 2021. - С. 75-77
54
Effect Of Microbial Polysaccharides On The Quality Indicators Of Protein-Free And Gluten-Free Products During Storage [Electronic resource] / O. Samokhvalova, Zynovija Kucheruk, Kateryna Kasabova, Svitlana Oliinyk, N. Shmatchenko // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2021. - Vol. 1, Issue 11-109. - С. 61 - 68. - DOI 10.15587/1729-4061.2021.225003. -
Повний текстПовний текст
55
Prospects for use of new sources of dietary fibers in the technology of flour confectionery products [Electronic resource] / O. Samokhvalova, S. Oliinyk, K. Kasabova, G. Stepankova, O. Bolkhovitina // Innovations in Life Sciences: BIO Web of Conferences : 2nd International Symposium, Belgorod, 19-20 May 2020. - Belgorod, 2021. - Vol. 30. - Ст. 01017. - DOI 10.1051/bioconf/20213001017. -
Повний текстПовний текст
2020
56Пат. 122181 Україна, МПК A21D 13/02, A21D 2/36.
Склад житньо-пшеничного хліба підвищеної харчової цінності [Текст] / С. Г. Олійник, О. В. Самохвалова, Н. В. Лапицька, Г. В. Степанькова, О. І. Сиза, В. В. Єрмоленко, С. В. Недвіга ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № a 2018 12067 ; Заявл. 05.12.2018 ; Опубл. 25.09.2020, Бюл. № 18. - 5 с. - Б. ц.
Повний текст
57 Лапицька, Надія Василівна.
Удосконалення технологіїї хліба житньо-пшеничного з використанням шротів зародків зернових культур та плодів шипшини [Електронний ресурс] : дис. на здобуття наук. ступеня доктора філософії : за спец. 181 Харчові технології / Н. В. Лапицька ; наук. керівники: О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2020. - 245 с. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/34737 (Репозитарій). - Бібліогр.: с. 8-12, 146-180. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
58
Інноваційні технології оздоровчих харчових продуктів на основі рослинної сировини та обладнання для їх реалізації. Ч. 1. Розробка технологій та обладнання для виробництва напівфабрикатів з рослинної сировини [Текст] : монографія в 3 ч. / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, О. Є. Загорулько, А. М. Загорулько, О. А. Маяк, О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник, К. Р. Касабова. - Харків : Вид-во Іванченка І. С., 2020. - 136 с. - Б. ц.
59 Олійник, Світлана Георгіївна.
Вивчення впливу шротів зародків пшениці, вівса та плодів шипшини на технологічні характеристики хлібопекарських дріжджів [Текст] / С. Г. Олійник, О. В. Самохвалова, Н. В. Лапицька // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 89-90
60
Studying the influence of meats from wheat and oat germs, and rose hips, on the formation of quality of ryewheat dough and bread [Electronic resource] / Svitlana Oliinyk, O. Samokhvalova, N. Lapitska, Zynovija Kucheruk // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2020. - Vol. 1, Issue 11-103. - Ст. 187944. - С. 59-65. - DOI 10.15587/1729-4061.2020.187944. -
Повний текстПовний текст
61 Самохвалова, Ольга Володимирівна.
Значення академічної доброчесності в освітньому та науковому процесі підготовки фахівців харчової галузі [Текст] / О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник, Н. В. Гревцева // Академічна доброчесність: виклики сучасності : збірник наук. есе учасників наук. стажування для освітян, м. Варшава, Польсько-укр. фундація «Ін-т Міжнар. Акад. та Наук. Співпраці», Духов. Акад. Ун-ту Кардинала Стефана Вишинського, Фундація ADD, 2.03-9.04.2020 р. - Варшава, 2020. - С. 137-140
62 Єрмоленко, В. В.
Технологія житнього хліба підвищеної харчової цінності з використанням шроту зародків вівса [Текст] / В. В. Єрмоленко, наук. керівник С. Г. Олійник // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 32-33
63
Study of the influence of meals of wheat and oat germs and wild rose fruits on the fermenting microflora activity of rye-wheat dough [Text] / S. Oliinyk, O. Samokhvalova, N. Lapitskaya, Z. Kucheruk // "EUREKA: Life Sciences" Food Science and Technology. - 2020. - № 1. - С. 40-47
64 Stepankova, G.
Specific features of forming of dough structure with addition of derived products of oat and maize germs [Text] / G. Stepankova, S. Oliinyk // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 59-60
65
Шрот плодів шипшини – перспективна сировина для покращення якості та харчової цінності хліба [Текст] / К. І. Мельник, А. В. Масляннікова, Ю. О. Сологуб ; наук. керівник: С. Г. Олійник, Н. В. Лапицька // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 37-38
66 Самохвалова, Ольга Володимирівна.
Значення академічної доброчесності в освітньому та науковому процесі підготовки фахівців харчової галузі [Текст] / О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник, Н. В. Гревцева // Синергетична концепція розвитку студентоцентрованого навчання – забезпечення якості вищої освіти : тези Другої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 25 верес. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 308-309
67
Кваліметрична оцінка якості хліба пшеничного з додаванням продуктів переробки зародків пшениці [Текст] / С. Г. Олійник, О. І. Болховітіна, О. В. Самохвалова, О. Г. Шидакова-Каменюка // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Вип. 2 (32). - С. 127-139
68 Гревцева, Н. В.
Роль бібліотеки у сприянні академічній доброчесності в освітньому та науковому процесі підготовки фахівців харчової галузі [Текст] / Н. В. Гревцева, О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник // Бібліотека у призмі веб-технологій: традиційні та модерні Б19 послуги й очікування користувача : матеріали Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф., м. Харків, 26-30 жовт. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 47-51
2019
69
General and complex problems of technical sciences: experience of EU countries and implementation in the practice of Ukraine [Text] : col. monograph / O. Shydakova-Kameniuka, O. Shkliaiev, S. Oliinyk, G. Stepankova. - Riga : Baltija Publishing, 2019. - 384 p. - Б. ц.
70 Гутовський, П. Ю.
Вплив шроту плодів шипшини на показники якості житньо-пшеничного хліба [Текст] / П. Ю. Гутовський, наук. керівник С. Г. Олійник // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, 3 квіт. 2019 р., у 2 ч. - 2019. - Ч. 1. - С. 51
71
Estimation of technological properties of nut meals and their effect on the quality of emulsion for butter biscuits with liquid oils [Electronic resource] / O. Shydakova-Kameniuka, A. Novik, Y. Zhukov, Y. Matsuk, A. Zaparenko, P. Babich, S. Oliinyk // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2019. - Vol. 2, Issue 11-98. - С. 56 - 64. - DOI 10.15587/1729-4061.2019.159983. -
Повний текстПовний текст
72
Щодо можливості застосування сумішей шротів насіння вівса та зародків пшениці в технології житньо-пшеничного хліба [Текст] / М. М. Бондаренко, Н. В. Лапицька ; наук. керівник: О. І. Сиза, С. Г. Олійник // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, 3 квіт. 2019 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Ч. 1. - С. 44
73 Олійник, Світлана Георгіївна.
Вплив шроту плодів шипшини на процеси дозрівання та якість житино-пшеничного хліба [Текст] / С. Г. Олійник, О. В. Самохвалова, Г. В. Лапицька // Наукові праці Нац. ун-ту харч. технологій. - 2019. - Т. 25, № 6
74 Білаш, Б. Г.
Вплив шроту насіння вівса на процеси дозрівання житньої закваски спонтанного бродіння [Текст] / Б. Г. Білаш, М. С. Ярова ; наук. керівник С. Г. Олійник // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, 3 квіт. 2019 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Ч. 1. - С. 43
2018
75
Технологія житньо-пшеничного хліба оздоровчого призначення з використанням шроту зародків вівса [Текст] / Б. Г. Білаш, С. С. Сімаченко ; наук. керівник С. Г. Олійник // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, Харків. держ. ун-т харчування та торгілі, 19 квіт. 2018 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2018. - Ч. 1. - С. 32
76Пат. 122638 Україна, МПК A21D13/04, A21D2/00.
Склад житньо-пшеничного хліба підвищеної харчової та біологічної цінності [Текст] / С. Г. Олійник, О. В. Самохвалова, Н. В. Лапицька, Г. В. Степанькова, А. О. Чмух ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201705222 ; Заявл. 29.05.2017 ; Опубл. 25.01.2018, Бюл. № 2. - 5 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
77
Перспективи створення технологій оздоровчих хлібобулочних та кондитерських виробів на основі нетрадиційної рослинної сировини [Текст] / В. М. Михайлов, О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник, Н. В. Гревцева, О. Є. Загорулько, А. М. Загорулько // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євро-інтеграції : програма та тези матеріалів VІІ Міжнар. наук.-техн. конф., м. Київ, 6-7 листоп. 2018 р. - Київ : НУХТ, 2018. - С. 65-66
78
Investigation of the properties of marmalade with plant cryoadditives during storage [Electronic resource] / N. Shmatchenko, M. V. Artamonova, O. F. Aksonova, Svitlana Oliinyk // Journal of food science and technology-Ukraine. - 2018. - Vol. 12, Issue 1. - С. 82-89. - DOI 10.15673/fst.v12i1.843. -
Повний текстПовний текст
79
Перспективи створення технологій оздоровчих хлібобулочних та кондитерських виробів на основі нетрадиційної рослинної сировини [Текст] / В. М. Михайлов, О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник, Н. В. Гревцева, О. Є. Загорулько, А. М. Загорулько // Наукові праці Нац. ун-ту харч. технологій. - Київ : НУХТ, 2018. - Т. 24, № 6. - С. 167-173
80 Олійник, Світлана Георгіївна.
Технологія хліба полб’яного та пшеничного зернового з використанням ферментних препаратів [Текст] : монографія / С. Г. Олійник, Г. В. Запаренко, О. В. Самохвалова. - Харків : ХДУХТ, 2018. - 139 с. - Б. ц.
2017
81 Невдачина, Д. О.
Вплив шроту зародків вівса на якість пшеничного хліба [Текст] / Д. О. Невдачина, наук. керівник С. Г. Олійник // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 72
82
Influence of maize germ oilcake on processes of wheat dough ripening and bread quality and nutritional value [Electronic resource] / G. Stepankova, S. Oliinyk, V. Mikhaylov, O. Neklesa // Ukrainian Food Journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 1. - С. 28-37. - DOI 10.24263/2304-974X-2017-6-1-5. -
Повний текстПовний текстПовний текст
83
Технологія хліба пшеничного з продуктами переробки зародків вівса та кукурудзи [Текст] : монографія / С. Г. Олійник, Г. В. Степанькова, О. В. Самохвалова, О. І. Кравченко. - Харків : ХДУХТ, 2017. - 123 с. - Б. ц.
84
Вплив продуктів переробки горіхової сировини на технологічні властивості борошна пшеничного [Текст] / О. Г. Шидакова-Каменюка, Г. В. Новік, С. Г. Олійник, Г. В. Запаренко // Наукові праці НУХТ : збірник наук. пр. - Київ, 2017. - Т. 23, Ч. 1. - С. 183-190
85 Олійник, Світлана Георгіївна.
Вплив ферментних препаратів целюладу, ксилоладу й глюкооксидази на процеси дозрівання тіста та якість хліба з цілого зерна [Текст] / С. Г. Олійник, Г. В. Запаренко, Г. В. Степанькова // Scientific Letters of Academic Society of Michal Baludansky. - Kosice, 2017. - Vol. 5, No. 4. - P. 68-74
86 Олейник, Светлана Георгиевна.
Опыт и перспективы использования продуктов переработки зародышей зерновых культур в технологии хлеба повышенной пищевой ценности [Текст] / С. Г. Олейник, О. В. Самохвалова, Г. В. Степанькова // Переработка и управление качеством сельскохозяйственной продукции : сборник статей ІІІ Междунар. конф., 23-24 мар. 2017 г. - Минск : БГАТУ, 2017. - С. 131-133
87 Самохвалова, Ольга Владимировна.
Перспективи використання методу проектів у вищій школі [Текст] / О. В. Самохвалова, М. В. Артамонова, С. Г. Олійник // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Імплементація нових стандартів освіти : тези доп. XIV Всеукр. наук.-метод. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 29 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 312-313
88 Самохвалова, Ольга Володимирівна.
Використання нетрадиційної сировини у технологіях хлібобулочних і кондитерських виробів [Текст] / О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник, З. І. Кучерук // Хлібний та кондитерський бізнес. - 2017. - № 9 (52). - С. 27-30
89 Самохвалова, Ольга Володимирівна.
Великодні паски [Текст] / О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник // Хлебный и кондитерский бизнес. - 2017. - № 3 (46). - С. 23-24
90
Технология кулинарной продукции [Текст] : энциклопедия питания / М. В. Артамонова, Д. О. Бидюк, Н. В. Гревцева, Н. Г. Гринченко, С. В. Журавлев, Е. И. Кравченко, М. Н. Куткина, З. И. Кучерук, А. Н. Макарова, М. В. Обозная, С. Г. Олейник, С. Б. Омельченко, О. В. Самохвалова, И. В. Симакова, Ф. В. Перцевой, Н. В. Федак, Н. В. Чорная, Е. Г. Шидакова-Каменюка, Л. З. Шильман. - Харьков : Мир книг, 2017. - 543 с. - Б. ц.
91
Технологія борошняних кондитерських виробів [Текст] : навч. посібник / О. В. Самохвалова, З. І. Кучерук, С. Г. Олійник, М. В. Артамонова, Н. В. Гревцева, О. Г. Шидакова-Каменюка, О. І. Кравченко, К. Р. Касабова, Г. В. Степанькова. - Харків : ФОП Бровін О.В., 2017. - 572 с. - Б. ц.
92 Самохвалова, Ольга Володимирівна.
Вплив шроту зародків вівса на показники якості житньо-пшеничного хліба [Текст] / О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник, Г. В. Степанькова // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 18 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 151-153
2016
93 Запаренко , Ганна Володимирівна.
Розробка технології хліба полб'яного та пшеничного зернового з використанням ферментних препаратів [Текст] : дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.01 Технологія хлібопекарських продуктів, кондитерських виробів та харчових концентратів : захищена 02.12.2016 / Г. В. Запаренко ; наук. керівник С. Г. Олійник ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2016. - 244 с. - Бібліогр.: 277 назв. - Б. ц.
94 Степанькова, Галина В'ячеславівна.
Технологія хліба пшеничного з використанням продуктів переробки зародків вівса та кукурудзи [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.01 Технологія хлібопекарських продуктів, кондитерських виробів та харчових концентратів : захищена 05.07.2016 / Г. В. Степанькова ; наук. керівник С. Г. Олійник ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2016. - 20 с. - Бібліогр.: с. 15-18. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
95
Research into the impact of enzyme preparations on the processes of grain dough fermentation and bread quality [Electronic resource] / S. Oliinyk, O. Samokhvalova, A. Zaparenko, E. Shidakova-Kamenyuka, M. Chekanov // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2016. - Vol. 3, Issue 11(81). - С. 46-53. - DOI 10.15587/1729-4061.2016.70984. -
Повний текстПовний текст
96
Методологія та організація наукових досліджень [Електронний ресурс] : навч. посібник / О. В. Самохвалова [та ін.] ; Харків. нац. аграр. ун-т ім. В. В. Докучаєва. - Харків : [б. в.], 2016. - 186 с. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/6993 (Репозитарій). - Бібліогр.: с. 162-164. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
97 Запаренко , Ганна Володимирівна.
Розробка технології хліба полб'яного та пшеничного зернового з використанням ферментних препаратів [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.01 Технологія хлібопекарських продуктів, кондитерських виробів та харчових концентратів : захищена 02.12.2016 / Г. В. Запаренко ; наук. керівник С. Г. Олійник ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2016. - 20 с. - Бібліогр.: с. 15-17. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2015
98 Олійник, Світлана Георгіївна.
Вплив продуктів переробки зародків вівса та кукурудзи на процес дозрівання пшеничного тіста [Текст] / С. Г. Олійник, Г. В. Степанькова, О. І. Кравченко // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність. У 2-х ч. : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., 14 трав. 2015 р. - Харків : ХДУХТ, 2015. - С. 86-87
99
The effect of microbial polysaccharides on the properties of wheat flour [Electronic resource] / O. Samokhvalova, Yu. Chemikova, S. Oliinyk, K. Kasabova // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2015. - Vol. 6, Issue 10. - С. 11-15. - DOI 10.15587/1729-4061.2015.56177. -
Повний текстПовний текст
100 Михайлов, Валерий Михайлович.
Влияние продуктов переработки зародышей овса и кукурузы на качество и пищевую ценность пшеничного хлеба [Текст] / В. М. Михайлов, С. Г. Олейник, Т. В. Степанькова // Хлебопёк. - 2015. - № 6. - С. 38-40
2014
101 Степанькова, Галина В'ячеславівна.
Вибір раціональних дозувань шроту зародків вівса в технології пшеничного хліба [Текст] / Г. В. Степанькова, наук. керівник С. Г. Олійник // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді. У 2 ч. : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, м. Харків, 26 берез. 2014 р. - Харків : ХДУХТ, 2014. - Ч. 1. - С. 73
102 Осадчук, Ю. С.
Вибір раціональних дозувань надцукрової кукурудзи в технології пшеничного хліба [Текст] / Ю. С. Осадчук, наук. керівник С. Г. Олійник // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді. У 2 ч. : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, м. Харків, 26 берез. 2014 р. - Харків : ХДУХТ, 2014. - Ч. 1. - С. 75
103Пат. 89687 Україна, МПК A21D 13/02.
Спосіб виробництва зернового хліба [Текст] / Г. М. Лисюк, С. Г. Олійник, Г. В. Запаренко, О. В. Голік, С. Ю. Діденко, Т. С. Гейко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u 2013 14386 ; Заявл. 09.12.2013 ; Опубл. 25.04.2014, Бюл. № 8. - 4 с. - Б. ц.
Повний текст
104 Крюкова, М. С.
Щодо використання жмиху зародків кукурудзи в технології пшеничного хліба [Текст] / М. С. Крюкова, наук. керівник С. Г. Олійник // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф., молодих учених і студентів, 26 берез. 2014 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2014. - Ч. 1. - С. 68
105 Samokhvalova, Olga.
Influence of enriching additives on pastry structure formation and baked muffins [Electronic resource] / O. Samokhvalova, K. Kasabova, S. Oliinyk // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2014. - Vol. 1, Issue 10. - С. 32-36. - DOI 10.15587/1729-4061.2014.20024. -
Повний текстПовний текст
106 Лисюк, Г. М.
Інноваційні технології оздоровчих хлібобулочних і кондитерських виробів із продуктами переробки зародків пшениці [Текст] / Г. М. Лисюк, С. Г. Олійник, О. В. Самохвалова // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність. У 2 ч. : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 22 трав. 2014 р. - Харків : ХДУХТ, 2014. - Ч. 1. - С. 7-8
107 Степанькова, Галина В'ячеславівна.
Особливості формування структури тіста з додаванням продуктів переробки зародків вівса та кукурудзи [Текст] / Г. В. Степанькова, С. Г. Олійник, М. Т. Малафаєв // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі:проблеми, перспективи, ефективність. У 2 ч. : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 22 трав. 2014 р. - Харків : ХДУХТ, 2014. - Ч. 1. - С. 161-163
2013
108 Олійник, Світлана Георгіївна.
Прискорена технологія пшеничного хліба з використанням спиртового екстракту зародків пшениці [Текст] / С. Г. Олійник, Г. М. Лисюк, О. І. Кравченко // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. У 2 ч. : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 75-річчю з дня народж. ректора ун-ту (1988-1991 рр.) Бєляєва М. І., м. Харків, 19 листоп. 2013 р. - Харків : ХДУХТ, 2013. - С. 169-170
109Пат. 84032 Україна, МПК A21D8/02.
Спосіб виробництва хлібобулочних виробів [Текст] / С. Г. Олійник, Г. В. Степанькова, А. В. Ширкін, М. А. Крюкова ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201304005 ; Заявл. 01.04.2013 ; Опубл. 10.10.2013, Бюл. № 19. - 5 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
110Пат. 83713 Україна, МПК A21D8/02.
Спосіб виробництва хлібобулочних виробів [Текст] / С. Г. Олійник, Г. В. Степанькова, М. М. Івасенко, А. М. Овраменко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201304003 ; Заявл. 01.04.2013 ; Опубл. 25.09.2013, Бюл. № 18. - 6 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
111 Олійник, Світлана Георгіївна.
Вплив дрібнодиспергованого жмиху зародків кукурудзи на показники якості пшеничного хліба [Текст] / С. Г. Олійник, Г. В. Степанькова // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. У 2 ч. : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 75-річчю з дня народж. ректора ун-ту (1988-1991 рр.) Бєляєва М. І., м. Харків, 19 листоп. 2013 р. - Харків : ХДУХТ, 2013. - С. 167-168
112Пат. 101791 Україна, МПК A23G3/36.
Склад мафінів функціонального призначення [Текст] / К. Р. Касабова, О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № a201209470 ; Заявл. 03.08.2012 ; Опубл. 25.04.2013, Бюл. № 8. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
113 Лисюк, Г. М.
Ефективність взаємодії вчених наукових установ і кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів [Текст] / Г. М. Лисюк, О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Інтеграція освіти, науки та виробництва- запорука ефективності навчального процесу : тези Х Всеукр. наук.-метод. конф., 27 верес. 2013 р. - Харків : ХДУХТ, 2013. - С. 26-31
2012
114
Метод групових проектів як засіб реалізації компетентнісного підходу до викладання дисципліни "Технологія галузі" [Текст] / С. Г. Олійник, О. В. Самохвалова, Н. В. Гревцева, О. І. Кравченко // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. У 2 ч. : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 45-річчю Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі, 18 жовт. 2012 р. - Харків : ХДУХТ, 2012. - С. 423-424
115Пат. 74211 Україна, МПК A21D 8/02.
Спосіб виробництва зернового хліба [Текст] / Г. М. Лисюк, С. Г. Олійник, Г. В. Степанькова, С. М. Тимчук ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u 2012 02818 ; Заявл. 12.03.2012 ; Опубл. 25.10.2012, Бюл. № 20. - 5 с. - Б. ц.
Повний текст
116 Лисюк, Г. М.
Щодо використання зерна кукурудзи в технології хліба з пшеничного борошна [Текст] / Г. М. Лисюк, С. Г. Олійник, Г. В. Степанькова // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 45-річчю ХДУХТ, 18 жовт. 2012 р. - Харків : ХДУХТ, 2012. - С. 52-53
117 Лисюк, Г. М.
Обґрунтування використання дієтичної добавки "Глюкорн-100"у технології пшеничного хліба [Текст] / Г. М. Лисюк, С. Г. Олійник, О. І. Кравченко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2012. - С. 403-407
118 Лисюк, Г. М.
Оптимізація технологічних параметрів приготування хлібобулочних виробів з дієтичними добавками із зародків пшениці [Текст] / Г. М. Лисюк, С. Г. Олійник, О. І. Кравченко // Інноваційні технології в харчовій промисловості та ресторанному господарстві : тези доп. - Харків : ХДУХТ, 2012. - С. 65-66
119 Лисюк, Г. М.
Вибір раціональних дозувань зерна кукурудзи для виготовлення пшеничного хліба [Текст] / Г. М. Лисюк, С. Г. Олійник, Г. В. Степанькова // Інноваційні технології в харчовій промисловості та ресторанному господарстві : тези доп. - Харків : ХДУХТ, 2012. - С. 67-68
2011
120 Самохвалова, Ольга Володимирівна.
Використання дієтичної добавки "шрот зародків пшениці харчовий" у технології бісквітного напівфабрикату [Текст] / О. В. Самохвалова, К. Р. Касабова, С. Г. Олійник // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2011. - Вип. 2 (14). - С. 255-261
121 Сердюк, Є. Ф.
Вплив дієтичної добавки "Шрот зародків пшениці харчовий" на харчову цінність пшеничного хліба [Текст] / Є. Ф. Сердюк, С. Г. Олійник, О. І. Кравченко // Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, готельного, ресторанного господарств і торгівлі : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, м. Харків, 23 берез. 2011 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 78
122 Лисюк, Г. М.
Досвід використання ділової гри під час викладання дисципліни "Науково-дослідна робота студентів" [Текст] / Г. М. Лисюк, С. Г. Олійник, О. В. Самохвалова // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якостю підготовки фахівців. Організація навчального процесу за кредитно-модульною системою : матеріали IХ Всеукр. наук.-метод. конф., м. Харків, 23 верес. 2011 р. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 30-34
123 Лисюк, Г. М.
Ефективність взаємодії вчених наукових установ і кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів [Текст] / Г. М. Лисюк, О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Інтеграція освіти, науки та виробництва – запорука ефективності навчального процесу : тези Х Всеукр. наук.-метод. конф., м. Харків, 27 верес. 2013 р. - Харків : ХДУХТ, 2011. - Вип. 1 (13). - С. 180-186
124
До питання класифікації продуктів спеціального призначення [Текст] / Г. М. Лисюк, С. Г. Олійник, О. В. Самохвалова, З. І. Кучерук // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2011. - Вип. 2 (14). - С. 12-18
125 Шкляренко, О. В.
Полб'яне борошно – перспективний вид хлібопекарської сировини [Текст] / О. В. Шкляренко, Г. М. Лисюк, С. Г. Олійник // Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, готельного, ресторанного господарств і торгівлі : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, м. Харків, 23 берез. 2011 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 85
126Пат. 65091 Україна, МПК A21D8/02.
Спосіб приготування хлібобулочних виробів [Текст] / Г. М. Лисюк, А. І. Руденко, С. Г. Олійник, О. В. Самохвалова, О. В. Голік, С. Ю. Діденко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201105683 ; Заявл. 04.05.2011 ; Опубл. 25.11.2011, Бюл. № 22. - 3 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
127 Артамонова, Майя Володимирівна.
Методичні підходи до розробки дистанційного курсу дисципліни "Технологія галузі" [Текст] / М. В. Артамонова, С. Г. Олійник, О. В. Нєміріч // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якостю підготовки фахівців. Організація навчального процесу за кредитно-модульною системою : матеріали IХ Всеукр. наук.-метод. конф., м. Харків, 23 верес. 2011 р. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 139-140
128Пат. 65573 Україна, МПК A21D13/08.
Спосіб виробництва бісквітного напівфабрикату [Текст] / К. Р. Касабова, С. Г. Олійник, Г. М. Лисюк, О. В. Самохвалова ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201106067 ; Заявл. 16.05.2011 ; Опубл. 12.12.2011, Бюл. № 23. - 3 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
129 Руденко, А. І.
Щодо оцінки хлібопекарських властивостей борошна, отриманого з полби [Текст] / А. І. Руденко, Г. М. Лисюк, С. Г. Олійник // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., 19 трав. 2011 р. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 66-67
130 Запаренко, Г. В.
Характеристика спельти як альтернативної зернової сировини хлібопекарського виробництва [Текст] / Г. В. Запаренко, С. Г. Олійник, О. В. Самохвалова // Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, готельного, ресторанного господарств і торгівлі : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, м. Харків, 23 берез. 2011 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 67
2010
131 Лисюк, Г. М.
Науково-дослідні аспекти підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня "магістр" спеціальності "Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів" [Текст] / Г. М. Лисюк, О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців.Теоретико-методологічні та практичні проблеми підготовки фахівців за ступеневою системою освіти : матеріали VIII Всеукр. наук.-метод. конф., м. Харків, 23 верес. 2010 р. - Харків : ХДУХТ, 2010. - С. 336-337
132
Щодо розробки технології булочних виробів із використанням дієтичної добавки "Шрот зародків пшениці харчовий" [Текст] / О. І. Кравченко, О. С. Кульчій, В. С. Рудченко, С. Г. Олійник // Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф., молодих вчених і студентів, 20 квіт. 2010 р., у 2 ч. - Харків, 2010. - С. 58
133Пат. 51504 Україна, МПК A21D8/02.
Спосіб виробництва зефіру [Текст] / Г. М. Лисюк, С. Г. Олійник, О. І. Кравченко, П. О. Карпенко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200912166 ; Заявл. 26.11.2009 ; Опубл. 26.07.2010, Бюл. № 14. - 3 с. - Б. ц.
Повний текст
2009
134 Лисюк, Г. М.
Досвід використання результатів наукових досліджень пд час викладання фахових дисциплін [Текст] / Г. М. Лисюк, О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців : матеріали VII Всеукр. наук.-метод. конф., 24 верес. 2009 р. - Харків : ХДУХТ, 2009. - С. 412-413
135Пат. 42095 Україна, МПК A21D8/02, A21D2/38.
Спосіб виготовлення пшеничного хліба з підвищеною біологічною цінністю [Текст] / Г. М. Лисюк, С. Г. Олійник, С. М. Тимчук, В. В. Поздняков, А. В. Глазунова ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200815332 ; Заявл. 31.12.2008 ; Опубл. 25.06.2009, Бюл. № 12. - 3 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
136 Олійник, Світлана Георгіївна.
Досвід залучення підприємств хлібопекарської і кондитерської галузей під час викладання дисципліни "Технологія галузі" [Текст] / С. Г. Олійник, М. В. Артамонова, О. І. Кравченко // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців : матеріали VII Всеукр. наук.-метод. конф., 24 верес. 2009 р. - Харків : ХДУХТ, 2009. - С. 420-421
2007
137 Самохвалова, Ольга Володимирівна.
Мікробні полісахариди в хлібопеченні [Текст] / О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник, З. І. Кучерук // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 40-річчю Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі, 17 жовт. 2007 р. - Харків, 2007. - С. 69-70
138
Теоретичні основи харчових технологій [Текст] : робочий зошит для проведення лаб. практикуму для студентів інж.-технол. ф-ту спец. Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів, освіт.-кваліф. рівня бакалавр / уклад.: О. В. Самохвалова, О. Г. Шидакова-Каменюка, С. Г. Олійник. - Харків : ХДУХТ, 2007. - 55 с. - Б. ц.
2006
139
Використання біологічно активної добавки "Глюкорн-100" в технології пшеничного хліба [Текст] / Г. М. Лисюк, С. Г. Олійник, О. І. Кравченко, П. О. Карпенко // Одеська нац. академія харчових технологій : наукові пр. - 2006. - С. 147-148
140Пат. 71410 Україна, МПК A21D13/08.
Спосіб виробництва бісквітного напівфабрикату [Текст] / О. В. Самохвалова, Н. І. Черевична, С. Г. Олійник, Г. М. Лисюк, Ю. О. Смикалова ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № 20031212789 ; Заявл. 29.12.2003 ; Опубл. 15.12.2006, Бюл. № 12. - 2 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
141 Самохвалова, Ольга Володимирівна.
Використання мікробного полісахариду ксампану для інтенсифікації технології хліба [Текст] / О. В. Самохвалова, Г. М. Лисюк, С. Г. Олійник // Наука і соціальні проблеми суспільства: харчування, екологія, демографія : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конф., 23-24 трав. 2006 р. - Харків : ХДУХТ, 2006. - С. 418-420
142 Самохвалова, Ольга Володимирівна.
Використання мікробних полісахаридів для підвищення якості заварного напівфабрикату [Текст] / О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник, Ю. О. Смикалова // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічне обґрунтування у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : збірник наук. пр., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2006. - С. 79-83
2005
143 Лисюк, Г. М.
Упровадження комп'ютерних технологій для удосконалення науково-дослідної роботи на випусковій кафедрі [Текст] / Г. М. Лисюк, С. Г. Олійник, О. В. Нєміріч // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Впровадження інформаційних технологій – новий етап розвитку системи вищої освіти : матеріали ІІІ Всеукр. наук.-метод. конф., присвяч. 14 річниці незалежності України, м. Харків, 30 листоп. 2005 р. - Харків : ХДУХТ, 2005. - С. 224-227
144 Самохвалова, Ольга Владимировна.
Использование стабилизирующих свойств ксампана в приготовлении бисквитного теста [Текст] / О. В. Самохвалова, С. Г. Олейник, Н. И. Червичная // Техника и технология пищевых производств : материалы V Междунар. науч.-техн. конф., г. Могилев, 18-20 мая 2005 г. - Минск : Изд. центр БГУ, 2005. - С. 90-91
145 Черникова, Ю. А.
Энпосан – стабилизатор структурно-механических свойств мучных кондитерских полуфабрикатов [Текст] / Ю. А. Черникова, О. В. Самохвалова, С. Г. Олейник // Техника и технология пищевых производств : материалы V Междунар. науч.-техн. конф., г. Могилев, 18-20 мая 2005 г. - Минск : Изд. центр БГУ, 2005. - С. 91-92
146 Самохвалова, Ольга Володимирівна.
Дослідження впливу технологічних чинників на пінноутворення в яєчно-цукровій масі з ксампаном [Текст] / О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник, Н. І. Черевична // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2005. - С. 51-55
147 Олійник, Світлана Георгіївна.
Розробка технології пшеничного хліба з використанням напівфабрикату кісткового харчового [Текст] / С. Г. Олійник, М. П. Головко, Г. М. Лисюк // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2005. - С. 115-121
2004
148Пат. 71413 Україна, МПК A21D13/08.
Спосіб виробництва заварного напівфабрикату [Текст] / О. В. Самохвалова, Ю. О. Смикалова, С. Г. Олійник, Н. І. Черевична ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № 20031212816 ; Заявл. 29.12.2003 ; Опубл. 15.11.2004, Бюл. № 11. - 3 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
149 Лисюк, Г. М.
Особливості організації науково-дослідної роботи студентів на випусковій кафедрі [Текст] / Г. М. Лисюк, С. Г. Олійник // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх екон. обґрунтування у підприємствах харчування. Екон. проблеми торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2004. - С. 382-386
150
Використання мікробного полісахариду ксампану у виробництві бісквітного напівфабрикату [Текст] / О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник, Н. І. Черевична, В. О. Дорохін, С. С. Ніколенко, О. П. Шеляков, В. О. Скрипник, Г. В. Дейниченко // Проблеми техніки і технології харчових виробництв : матеріали міжвузівської наук.-практ. конф. - Полтава : ПУСКУ, 2004. - С. 213-214
2003
151
Використання мікробних полісахаридів у виробництві заварного напівфабрикату [Текст] / О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник, Ю. О. Смикалова, В. О. Дорохін, С. С. Ніколенко, О. П. Шеляков, В. О. Скрипник, Г. В. Дейниченко // Проблеми техніки і технології харчових виробництв : матеріали міжвузівської наук.-практ. конф. - Полтава : ПУСКУ, 2003. - С. 214-217