Мануєнкова Олена Олегівна


Усі роботи автора Роботи, що індексуються у Scopus Роботи, що індексуються у WoS Із повним текстом

Науковий доробок в БД "Праці науковців ДБТУ" та БД "Охоронні документи"

Бібліографічний опис Посилання
2025
1
English for professionals in the field of food technologу (Англійська мова для професіоналів у сфері харчових технологій) [Електронний ресурс] : метод. рек. для читання за фахом і завдання для самост. роботи для студентів спец. 181 Харчові технології / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад. А. О. Колесник. - Харків : [б. в.], 2025. - 86 с. - Бібліогр.: с. 85. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2
Фахова іноземна комунікація та галузевий переклад [Електронний ресурс] : метод. вказівки та тест. завдання для контролю знань з дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: А. О. Колесник [та ін.]. - Харків : [б. в.], 2025. - 108 с. : табл. - Бібліогр.: с. 107. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2024
3
Quantum English («Квантова англійська») [Текст] : метод. рек. з англ. мови для студентів 4 курсу спец. 123 Комп'ютерна інженерія, 125 Кібербезпека та захист інформації та 151 Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології / авт.-уклад.: А. О. Колесник [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2024. - 124 с. - Б. ц.
Повний текст
4 Архипова, В. О.
Мультилінгвізм як складова підготовки фахівців у технічних ЗВО [Текст] / В. О. Архипова, О. О. Мануєнкова // Модернізація вищої освіти та забезпечення якості освітньої діяльності в умовах європейської інтеграції : матеріали Міжнар. наук.-метод. конф., Держ. біотехнол. ун-т, 18 жовт. 2024 р. - Харків, 2024. - С. 31-33
5
Ділова англійська мова [Текст] : навч. посіб. для здобувачів другого (магістер.) рівня вищ. освіти спец. 205 Лісове господарство / Л. В. Герман, А. О. Колесник, В. О. Шастало, О. В. Логінова, І. В. Шульга, О. О. Мануєнкова, О. М. Муравйова. - Харків : ДБТУ, 2024. - 138 с. - Б. ц.
Повний текст
6 Колесник, Аліна Олексіївна.
Іноземна мова [Текст] : силабус дисципліни з підгот. здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти за спец. 015 Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології) / А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова, О. М. Муравйова. - Харків : ДБТУ, 2024. - 9 с. - Б. ц.
7
Німецько-український, українсько-німецький словник спеціальних термінів [Текст] : навч. посіб. для студентів і аспірантів зі спец.: 202 – Карантин і захист рослин, 201 – Агрономія та 211 – Ветеринарна медицина / Л. М. Кібенко, А. О. Колесник, О. М. Муравйова, О. О. Мануєнкова ; Держ. біотехнол. ун-т. - Харків : ДБТУ, 2024. - 169 с. - Б. ц.
2023
8
Культура наукової англійської мови [Текст] : робоча програма для слухачів наук. курсів / уклад.: А. О. Колесник [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2023. - 7 с. - Б. ц.
9
Культура наукової англійської мови [Текст] : метод. рек. для слухачів наук. курсів / уклад.: А. О. Колесник [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2023. - 116 с. - Б. ц.
Повний текст
10
Ділові переговори [Текст] : метод. рекомендації з англ. мови для студентів усіх спец. / уклад.: А. О. Колесник [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2023. - 90 с. - Б. ц.
11 Колесник, Аліна Олексіївна.
Іноземна мова (ОК ЗП 3.3) [Текст] : робоча програма для студентів 4 курсу спец. 208 ОПП Агроінженерія, перший (бакалавр.) РВО / А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова, О. М. Муравйова. - Харків : ДБТУ, 2023. - 15 с. - Б. ц.
12
Тандем-технології як інноваційні технології навчання іноземних мов [Текст] / А. О. Колесник, Л. А. Подворна, І. В. Удовенко, О. О. Мануєнкова, О. М. Муравйова // Сучасні дослідження з іноземної філології. - 2023. - № 2 (24). - С. 317-325
13
Дидактичні моделі білінгвального навчання для підготовки фахівців правової галузі в українських університетах [Текст] / А. О. Колесник, О. М. Муравйова, В. О. Архипова, О. О. Мануєнкова, М. І. Крупей // Наукові інновації та передові технології. Серія: Педагогіка. - 2023. - № 5 (19). - С. 510-519
14 Kovaleva, K.
History of cheese [Text] / K. Kovaleva ; scientific supervisor: A. Kolesnyk, O. Manuyenkova // Актуальні питання сучасного соціогуманітарного знання : матеріали ІХ міждисциплінар. наук.-практ. конф. студентів і молодих вчених, 30 листоп. – 1 груд. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 177-179
Повний текст
15
Особливості викладання іноземної мови в умовах дистанційного навчання [Текст] / А. О. Колесник, І. В. Удовенко, О. О. Мануєнкова, Л. А. Подворна, О. М. Муравйова // Сучасні дослідження з іноземної філології : збірник наук. пр. - 2023. - № 5 (23)
16 Kalenyk, S.
Explore why veganism is kinder to animals, to people and to our planet’s future [Text] / S. Kalenyk ; scientific supervisor: A. Kolesnyk, O. Manuyenkova // Актуальні питання сучасного соціогуманітарного знання : матеріали ІХ міждисциплінар. наук.-практ. конф. студентів і молодих вчених, Держ. біотехнол. ун-т, 30 листоп. – 1 груд. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 72-74
Повний текст
17 Колесник, Аліна Олексіївна.
Academic Writing [Text] : робоча програма для підгот. здобувачів третього (освіт.-наук.) рівня вищ. освіти / А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова, О. М. Муравйова. - Харків : ДБТУ, 2023. - 18 с. - Б. ц.
18 Колесник, Аліна Олексіївна.
Іноземна мова (ОК ЗП 3.3) [Текст] : силабус дисципліни для студентів 4 курсу спец. 208 ОПП Агроінженерія, перший (бакалавр.) РВО / А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова, О. М. Муравйова. - Харків : ДБТУ, 2023. - 9 с. - Б. ц.
19
Методичні рекомендації для слухачів наукових курсів «Культура наукової англійської мови» [Текст] / уклад.: А. О. Колесник [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2023. - 116 с. - Б. ц.
2022
20
Методичні рекомендації з підготовки до Єдиного вступного іспиту (ЄВІ) з англійської мови для студентів 4 курсу усіх спеціальностей [Текст] / уклад.: А. О. Колесник [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2022. - 90 с. - Б. ц.
21
Посібник для здобувачів 1(бакалаврського) освітнього рівня вищої освіти спеціальності 202 «Захист і карантин рослин» [Текст] / Л. В. Герман, А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова, І. В. Шульга, Є. Г. Макарська. - Харків : ДБТУ, 2022. - 200 с. - Б. ц.
22 Kolesnyk, A.
Methodological clusters in the formation of professional foreign language competence [Text] / A. Kolesnyk, O. Manuyenkova, O. Muraviova // Механізми забезпечення сталого розвитку економіки: проблеми, перспективи, міжнародний досвід : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., м. Харків, 10 листоп. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 418-420
23 Kolesnyk, A.
System-cluster modelling of foreign language professional competence [Текст] / A. Kolesnyk, O. Manuyenkova, O. Muraviova // Культурологія та соціальні комунікації: інноваційні стратегії розвитку : матеріали Міжнар. наук. конф., м. Харків, 17-18 листоп. 2022 р. - Харків : ХДАК, 2022. - С. 425-428
24 Chub, C.
The importance of learning English [Text] / C. Chub, scientific supervisor : A. Kolesnyk, O. Manuyenkova // Актуальні питання сучасного соціогуманітарного знання : матеріали VІІІ Міждисциплінар. наук.-практ. конф. студентів і молодих вчених, м. Харків, 30 листоп. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 151-152
25 Herbin, V.
English as global language [Text] / V. Herbin, scientific supervisor : A. Kolesnyk, O. Manuyenkova // Актуальні питання сучасного соціогуманітарного знання : матеріали VІІІ Міждисциплінар. наук.-практ. конф. студентів і молодих вчених, м. Харків, 30 листоп. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 126-127
2021
26 Mironenko, V.
Authentic Ukrainian alcoholic beverages [Text] / V. Mironenko, наук. керівник : A. Kolesnik, O. Manuenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учен., м. Харків. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 250
27 Колесник, Аліна Олексіївна.
Стимулюючі питання та завдання, їх роль у розвитку непідготовленного іноземного мовлення студентів [Текст] / А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 1. - С. 208-209
28 Колесник, Аліна Олексіївна.
Технологія навчання іноземної мови студентів немовних ЗВО [Текст] / А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Механізми забезпечення сталого розвитку економіки : проблеми, перспективи, міжнародний досвід : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 225-226
29 Popov, Ya.
Common fabric defects and its causes [Text] / Ya. Popov, наук. керівник : А. Kolesnik, O. Manuenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учен., м. Харків. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 258
30 Onishchenko, T.
Main features of Ukrainian cuisine [Text] / T. Onishchenko, наук. керівник : A. Kolesnik, O. Manuenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учен., м. Харків. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 255
31 Leschuk, Ye.
Some interesting fact about sommelier profession [Text] / Ye. Leschuk, наук. керівник : A. Kolesnik, O. Manuenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учен., м. Харків. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 242
32 Folunina, M.
Dry food products storage [Text] / M. Folunina, наук. керівник : A. Kolesnik, O. Manuenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учен., м. Харків. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 278
33 Kolisnyk, E.
Tycoons of fast food business [Text] / E. Kolisnyk, наук. керівник : A. Kolesnik, О. Manuenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учен., м. Харків. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 238
34 Kovalenko, M.
Healthy food basics [Text] / M. Kovalenko, наук. керівник : A. Kolesnik, O. Manuenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учен., м. Харків. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 237
35 Bozhko, Ya.
Systems management theory [Text] / Ya. Bozhko, наук. керівник : A. Kolesnik, O. Manuenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учен., м. Харків. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 219
36 Nezhurko, P.
Smart restaurant innovations [Text] / P. Nezhurko, наук. керівник : A. Kolesnik, O. Manuenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учен., м. Харків. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 254
37 Ivashchenko, A.
Mixed economics: advantages and disadvantages [Text] / A. Ivashchenko, наук. керівник : A. Kolesnik, O. Manuenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учен., м. Харків. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 234
38
Мова професійного середовища в галузі економіки, менеджменту та готельно-ресторанної справи [Текст] : навч.-метод. посібник для інозем. студентів 4 курсу / В. Л. Борисова, А. О. Колесник, М. І. Крупей, О. О. Мануєнкова, О. М. Муравйова, Л. А. Подворна. - Харків : ХДУХТ, 2021. - 168 с. - Б. ц.
39 Колесник, Аліна Олексіївна.
Використання ментальних завдань під час навчання аудіюванню студентів немовних ЗВО [Текст] / А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 172-173
2020
40 Борисова, А. О.
Роль монологічного та діалогічного мовлення під час навчання іноземної мови студентів немовних ЗВО [Текст] / А. О. Борисова, А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Синергетична концепція розвитку студентоцентрованого навчання – забезпечення якості вищої освіти : тези Другої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 25 верес. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 208-209
41 Борисова, А. О.
Навчання говорінню як одне з найскладніших методологічних завдань під час викладання іноземної мови в немовних ЗВО [Текст] / А. О. Борисова, А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Синергетична концепція розвитку студентоцентрованого навчання – забезпечення якості вищої освіти : тези Другої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 25 верес. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 206-207
42 Kasyanova, A.
Organizational design affecting factors [Electronic resource] / A. Kasyanova ; scientific supervisor: A. Kolesnyk, O. Manuyenkova // Актуальні проблеми та перспективи розвитку України в галузі управління та адміністрування: ініціативи молоді : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, 23 жовт. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 167-168
43 Ivashchenko, A.
Five approaches to organizational design [Electronic resource] / A. Ivashchenko ; scientific supervisor: A. Kolesnyk, O. Manuyenkova // Актуальні проблеми та перспективи розвитку України в галузі управління та адміністрування: ініціативи молоді : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, 23 жовт. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 163-164
44 Борисова, А. О.
Базові підходи до навчання написанню наукової статті іноземною мовою у методичній науці [Текст] / А. О. Борисова, А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Механізми забезпечення сталого розвитку економіки: проблеми, перспективи, міжнародний досвід : матеріали І Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 23 квіт. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 248-250
45 Колесник, Аліна Олексіївна.
Навчальна мовленнєва ситуація як двигун підвищення ефективності спілкування студентів іноземною мовою [Текст] / А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова, І. В. Удовенко // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 200-201
46 Борисова, А. О.
Поняття та роль «технології навчання» у викладанні іноземної мови студентам немовних ЗВО [Текст] / А. О. Борисова, А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 188-189
47 Борисова, А. О.
Практична ціль навчання іноземної мови студентів економічних спеціальностей [Текст] / А. О. Борисова, А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Маркетинг ХХІ століття: виклики змін : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 25-річчю заснування каф. маркетингу і комерц. діяльності ХДУХТ, 8-10 жовт. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 239-240
48 Rukia Ahamada Jaye.
Comoros islands history and ethnic relations [Text] / Rukia Ahamada Jaye, scientific supervisor : A. Kolesnyk, O. Manuyenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 346
49 Samoylenko, D.
Organic food [Text] / D. Samoylenko, scientific supervisor : A. Kolesnyk, O. Manuyenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 348
50 Sufuata Hamadi Jumoi.
Comorian culture name and country-study facts [Text] / Sufuata Hamadi Jumoi, scientific supervisor : A. Kolesnyk, O. Manuyenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 360
51 Romashkina, D.
Advantages and disadvantages of ice cream to human health [Text] / D. Romashkina, scientific supervisor : A. Kolesnyk, O. Manuyenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 343
52 Trotsko, G.
Organic meat [Text] / G. Trotsko, scientific supervisor : A. Kolesnyk, O. Manuyenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр.наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 368
53 Мануєнкова, Олена Олегівна.
Перспективи розвитку продовольчого ритейлу в Україні [Текст] / О. О. Мануєнкова, наук. керівник С. О. Зубков // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 31-32
54 Khomyns’ka, T.
Food safety [Text] / T. Khomyns’ka, scientific supervisor : A. Kolesnyk, O. Manuyenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 377
55 Donchenko, A.
Four humours [Text] / A. Donchenko, scientific supervisor : A. Kolesnyk, O. Manuenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 265
56 Kas’yanova, A.
Phrenology: science or fiction? [Text] / A. Kas’yanova, scientific supervisor : A. Kolesnyk, O. Manuyenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 289
57 Opdyns’ka, I.
Risks and considerations of dark chocolate eating [Text] / I. Opdyns’ka, scientific supervisor : A. Kolesnyk, O. Manuyenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 322
58 Mironenko, V.
Sense of taste [Text] / V. Mironenko ; scientific supervisor: A. Kolesnyk, O. Manuyenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 309
59 Popov, Ya.
Package labeling [Text] / Ya. Popov, scientific supervisor : A. Kolesnyk, O. Manuyenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 336
60 Pavlenko, V.
Do people shrink as they age? [Text] / V. Pavlenko, scientific supervisor : A. Kolesnyk, O. Manuyenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 327
61 Dzyuba, O.
Appetite [Text] / O. Dzyuba, scientific supervisor : A. Kolesnyk, O. Manuyenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 264
62 Beketova, V.
Package development [Text] / V. Beketova ; scientific supervisor: A. Kolesnyk, O. Manuyenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 233
63 Tel’na, O.
Dietary fiber [Text] / O. Tel’na, scientific supervisor : A. Kolesnyk, O. Manuyenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт., 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 361
64 Kolobova, A.
Protein importance [Text] / A. Kolobova, scientific supervisor : A. Kolesnyk, O. Manuyenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 292
65 Kryvulya, O.
Some interesting facts about the glycemic index [Text] / O. Kryvulya, scientific supervisor : A. Kolesnyk, O. Manuyenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 2. - С. 297
2019
66 Balabai, A.
History of chocolate [Text] / A. Balabai ; scientific supervisor: A. Kolesnyk, O. Manuyenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, 3 квіт. 2019 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Ч. 2. - С. 332
67 Hurkina, Z.
Candy [Text] / Z. Hurkina, scientific supervisor : A. Kolesnyk, O. Manuyenkova // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, 3 квіт. 2019 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Ч. 2. - С. 364
68
Vocational Guidance English: Engineering [Text] : навч.-метод. посібник для студентів ден. та заоч. форми навчання за спец. 131 Прикладна механіка. Ч. 1 / А. О. Борисова, А. О. Колесник, В. О. Архипова, О. О. Мануєнкова, О. М. Муравйова. - Харків : ХДУХТ, 2019. - 144 с. - Б. ц.
69
Vocational Guidance English: Engineering [Text] : навч.-метод. посібник для студентів ден. та заоч. форми навчання за спец. 131 Прикладна механіка. Ч. 2 / А. О. Борисова, А. О. Колесник, В. О. Архипова, О. О. Мануєнкова, О. М. Муравйова. - Харків : ХДУХТ, 2019. - 158 с. - Б. ц.
2018
70
Fundamentals of Scientific Writing [Текст] : навч.-метод. посібник для тренінгу з англ. мови студентів-магістрів екон. спец. / А. О. Борисова, А. О. Колесник, В. О. Архипова, О. О. Мануєнкова, О. М. Муравйова. - Харків : ХДУХТ, 2018. - 127 с. - Б. ц.
71
Що вам слід знати про сметану? [Текст] / В. О. Бердова ; наук. керівник: А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, Харків. держ. ун-т харчування та торгілі, 19 квіт. 2018 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2018. - Ч. 2. - С. 353
72
Як цифровий інвенторний компресор трансформувався в сучасний холодильник? [Текст] / Є. О. Вагин ; наук. керівник: А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, Харків. держ. ун-т харчування та торгілі, 19 квіт. 2018 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2018. - Ч. 2. - С. 364
73
Fundamentals of Scientific Writing [Text] : навч.-метод. посібник для студентів-магістрів екон. спец. / А. О. Борисова, А. О. Колесник, В. О. Архипова, О. О. Мануєнкова, О. М. Муравйова ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2018. - 186 с. - Б. ц.
74 Колесник, Аліна Олексіївна.
Аналіз практичних цілей навчання іноземної мови студентів початкового рівня [Текст] / А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова, В. О. Архипова // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Організація системи взаємодії «вища освіта – ринок праці» : тези ХV Всеукр. наук.-метод. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 28 верес. 2018 р. - Харків : ХДУХТ, 2018. - С. 167-168
Повний текст
75 Борисова, А. О.
Роль гейміфікації в успішному засвоєнні іноземної мови студентами немовних ЗВО [Текст] / А. О. Борисова, А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Організація системи взаємодії «вища освіта – ринок праці» : тези ХV Всеукр. наук.-метод. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 28 верес. 2018 р. - Харків : ХДУХТ, 2018. - С. 119-120
Повний текст
76 Борисова, А. О.
Формування методики самостійної роботи студентів під час навчання іноземної мови [Текст] / А. О. Борисова, А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 80-річчю з дня народж. ректора ун-ту (1988-1991 рр.), д-ра техн. наук, проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Бєляєва М. І., м. Харків, 19 листоп. 2018 р. - Харків : ХДУХТ, 2018. - Ч. 2. - С. 203-205
Повний текст
77 Борисова, О. А.
Комунікативна компетенція як основа навчання іноземної мови майбутніх фахівців сфери харчування та торгівлі [Текст] / О. А. Борисова, А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 80-річчю з дня народж. ректора ун-ту (1988-1991 рр.), д-ра техн. наук, проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Бєляєва М. І., м. Харків, 19 листоп. 2018 р. - Харків : ХДУХТ, 2018. - Ч. 2. - С. 201-203
Повний текст
2017
78 Кравченко, С. С.
Антибактеріальні якості молока [Текст] / С. С. Кравченко, наук. керівник : А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 412
79 Секретар, К. І.
Політична система Великобританії [Текст] / К. І. Секретар, наук. керівник : А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 456
80
Компоненти змісту навчання читанню студентів з рівнем підготовки «beginners» [Текст] / А. О. Борисова, А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова, В. О. Архипова // Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Вип. 2 (26). - С. 361-369
81
Роль аудіювання під час викладання іноземної мови в умовах немовного ВНЗ (англ. мова) [Текст] / А. О. Борисова, В. О. Архипова, А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Вип. 2 (26). - С. 349-360
82 Алмазіна, Є. О.
Цукрове печиво з корицею [Текст] / Є. О. Алмазіна, наук. керівник : А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 361
83 Кльонов, А. В.
Управління конкурентоспроможністю: чинники зовнішнього середовища [Текст] / А. В. Кльонов, наук. керівник : А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 403
84 Колесник, Аліна Олексіївна.
Мотиваційна забезпеченість під час викладання іноземної мови в немовних ВНЗ [Текст] / А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова, В. О. Архипова // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 18 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 272-273
85 Борисова, А. О.
Мовленнєва та немовленнєва поведінка викладача під час навчання іноземної мови [Текст] / А. О. Борисова, А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 18 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 260-261
86 Чучупал, Д. Д.
Все, що необхідно знати про стейк [Текст] / Д. Д. Чучупал, наук. керівник : А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 492
87 Чубаков, С. В.
Харчування у Великій Британії [Текст] / С. В. Чубаков, наук. керівник : А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 491
88 Фортуна, М. Ю.
Їжа, що допомагає очистити печінку [Текст] / М. Ю. Фортуна, наук. керівник : А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 475
89 Токміленко, Н. М.
Харчові добавки для здоров’я [Текст] / Н. М. Токміленко, наук. керівник : А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 470
90 Кошева, М. В.
Шкідлива їжа [Текст] / М. В. Кошева, наук. керівник : А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 410
91 Костанян, М. Г.
Токсичне забруднення навколишнього середовища [Текст] / М. Г. Костанян, наук. керівник : А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 408
92 Dmytrevskyi, Dmytro.
Use of convection steamers in restaurant households [Text] / D. Dmytrevskyi, О. Manuyenkova, H. Mazen // Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., 5-7 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 145-146
Повний текст
93 Кібець, Т. М.
Чи є користь від жирів? [Текст] / Т. М. Кібець, наук. керівник : А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 400
94 Борисова, А. О.
Web-квест як один із шляхів активізації вивчення іноземної мови в немовних ВНЗ [Текст] / А. О. Борисова, А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Імплементація нових стандартів освіти : тези доп. ХІV Всеукр. наук.-метод. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 29 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 169-170
95
Компоненти змісту навчання читанню студентів із рівнем підготовки «Beginners» [Текст] / А. О. Борисова, А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова, В. О. Архипова // Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Вип. 2 (26). - С. 361-369
Повний текст
96 Колесник, Аліна Олексіївна.
Методика опрацювання активного граматичного мінімуму в процесі навчання іноземної мови [Текст] / А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова, В. О. Архипова // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Імплентація нових стандартів освіти : тези доп. XIV Всеукр. наук.-метод. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 29 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 231-232
97 Павленко, М. В.
Хто ви, пане сомельє? [Текст] / М. В. Павленко, наук. керівник : А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 445
98 Мананнікова, А. А.
Овочеве харчування [Текст] / А. А. Мананнікова, наук. керівник : А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 426
99
Academic Writing for Post-graduate Students [Text] : навч.-метод. посібник для аспірантів екон. та техн. спец. / А. О. Борисова, А. О. Колесник, В. О. Архипова, О. О. Мануєнкова, О. М. Муравйова. - Харків : ХДУХТ, 2017. - 150 с. - Б. ц.
100 Крохін, Р. О.
Здорове харчування – це здоров’я та довголіття [Текст] / Р. О. Крохін, наук. керівник : А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 415
101
Трансформація картини світу студентів-іноземців у процесі міжкультурної адаптації в країні навчання [Текст] / А. О. Борисова, А. М. Большакова, О. М. Білик, А. О. Колесник, В. О. Архипова, О. О. Мануєнкова, О. М. Муравйова, Л. А. Подворна. - Харків : Лідер, 2017. - 192 с. - Б. ц.
102 Попов, В. П.
Найкращі (найгірші) кулінарні олії в харчуванні [Текст] / В. П. Попов, наук. керівник : А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 2. - С. 449
103
The role of listening comprehension in teaching foreign languages in a non-language higher educational establishment [Text] / A. Borysova, V. Arkhypova, A. Kolesnyk, O. Manuyenkova // Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Вип. 2 (26). - С. 349-360
Повний текст
2015
104 Колесник, Аліна Олексіївна.
Вплив компонентів змісту навчання іноземної мови на результативність [Текст] / А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 14 трав. 2015 р. : у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2015. - Ч. 2. - С. 307-308
Повний текст
2014
105 Мануєнкова, Олена Олегівна.
Аналіз методологічного процесу заняття з іноземної мови в немовному ВНЗ [Текст] / О. О. Мануєнкова, А. О. Колесник // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Удосконалення інформаційно-ресурсного забезпечення навчального процесу : тези ХІ Всеукр. наук.-метод. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 26 верес. 2014 р. - Харків : ХДУХТ, 2014. - С. 151-152
Повний текст
106 Колесник, Аліна Олексіївна.
Дидактичні та методичні принципи викладання іноземних мов у немовному ВНЗ [Текст] / А. О. Колесник, О. О. Мануєнкова // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Удосконалення інформаційно-ресурсного забезпечення навчального процесу : тези ХІ Всеукр. наук.-метод. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 26 верес. 2014 р. - Харків : ХДУХТ, 2014. - С. 117-118
Повний текст
2010
107 Власенко, Е. А.
Оволодіння студентами офіційно-ділового стилю писемного професійного спілкування іноземною мовою [Текст] / Е. А. Власенко, О. О. Мануєнкова, М. І. Крупей // Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : збірник наук. пр. Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі. - Харків, 2010. - Вип. 1 (11). - С. 757-764
Повний текст
2009
108
English topics [Текст] : навч. посібник / А. О. Борисова, В. О. Архипова, Е. А. Власенко, О. О. Мануєнкова, О. В. Обозна, Л. В. Савлєєва. - Харків : ХДУХТ, 2009. - 175 с. - Б. ц.
2005
109 Власенко, Е. А.
Про деякі активні словотвірні моделі сучасної англійської мови [Текст] / Е. А. Власенко, О. О. Мануєнкова // Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : збірник наук. пр. Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі. - Харків, 2005. - Вип. 2. - С. 316-320
110 Власенко, Е. А.
До питання застосування автентичних матеріалів для навчання іноземних мов [Текст] / Е. А. Власенко, А. І. Дубровська, О. О. Мануєнкова // Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : збірник наук. пр. Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі. - Харків, 2005. - Вип. 2. - С. 599-604
2004
111 Власенко, Е. А.
Оптимізація організації навчального процесу з іноземної мови [Текст] / Е. А. Власенко, О. О. Мануєнкова, Л. А. Подворна // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх екон. обґрунтування у підприємствах харчування. Екон. проблеми торгівлі : збірник наук. пр. ХДУХТ. - Харків, 2004. - Ч. 2, Т. 2. - С. 191-198