Маяк Ольга Анатоліївна


Усі роботи автора Роботи, що індексуються у Scopus Роботи, що індексуються у WoS Із повним текстом

Науковий доробок в БД "Праці науковців ДБТУ" та БД "Охоронні документи"

Бібліографічний опис Посилання
2025
1 Маяк, Ольга Анатоліївна.
Використання шкірки банана в харчових технологіях: оцінка ефективності методів вилучення неїстівних речовин [Текст] / О. А. Маяк, О. Д. Косточка // Прогресивні техніка та технології харч. вир-в ресторан. госп-ва і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ДБТУ, 2025. - Вип. 1 (37). - С. 129-137
2
Теплове обладнання підприємств харчових виробництв [Текст] : метод. вказівки до практ. робіт для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання за спец. 133 Галузеве машинобудування. Ч. 1. Загальні поняття про теплову обробку, обладнання та джерела теплової енергії / авт.-уклад.: А. О. Шевченко, В. М. Михайлов, О. А. Маяк. - Харків : ДБТУ, 2025. - 41 с. - Б. ц.
3
Теплове обладнання підприємств харчових виробництв [Текст] : метод. вказівки до практ. робіт для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання за спец. 133 Галузеве машинобудування. Ч. 2. Обладнання за видами виробництв / авт.-уклад.: А. О. Шевченко, О. А. Маяк, С. В. Прасол. - Харків : ДБТУ, 2025. - 47 с. - Б. ц.
4 Шевченко, Андрій Олександрович.
Теплове обладнання підприємств харчових виробництв [Електронний ресурс] : конспект лекцій для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання за спец. 133 Галузеве машинобудування. Ч. 2. Обладнання за видами виробництв / А. О. Шевченко, С. В. Прасол, О. А. Маяк ; Держ. біотехнол. ун-т. - Харків : [б. в.], 2025. - 86 с. - Б. ц.
Повний текст
5 Маяк, Ольга Анатоліївна.
Вакуумне сушіння плодоовочевих вичавків [Текст] / О. А. Маяк, О. Д. Косточка // Сталий ланцюг харчування та безпека крізь науку, знання та бізнес : тези доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., Держ. біотехнол. ун-т, 15 трав. 2025 р. - Харків : ДБТУ, 2025
6 Маяк, Ольга Анатоліївна.
Перспективи використання шкірки банана в харчовій технології [Текст] / О. А. Маяк, О. Д. Косточка // Сталий ланцюг харчування та безпека крізь науку, знання та бізнес : тези доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., Держ. біотехнол. ун-т, 15 трав. 2025 р. - Харків : ДБТУ, 2025
2024
7
Технологічне обладнання підприємств зберігання та переробки зерна [Текст] : метод. вказівки з дисципліни до виконання лаб.-практ. заняття за темою «Будова та принцип дії крупорушки для отримання гречаної крупи» / авт.-уклад.: П. В. Гурський [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2024. - 35 с. - Б. ц.
8 Шевченко, Андрій Олександрович.
Механіка рідин і газів в галузі [Текст] : конспект лекцій для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання за спец. 133 Галузеве машинобудування / А. О. Шевченко, О. А. Маяк, С. В. Прасол. - Харків : ДБТУ, 2024. - 92 с. - Б. ц.
9 Маяк, Ольга Анатоліївна.
Виробництво та перспективи використання харчових порошків [Текст] / О. А. Маяк, М. О. Василенко, О. Д. Косточка // Прогресивні техніка та технології харч. вир-в ресторан. госп-ва і торгівлі. - Харків : ДБТУ, 2024. - Вип. 1 (35). - С. 179-187
10
Будова і принцип дії машин для очищення зерна від домішок [Текст] : метод. вказівки до виконання практ. заняття з дисципліни Технологічне обладнання підприємств зберігання та переробки зерна для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання за спец. 181 Харчові технології / авт.-уклад.: П. В. Гурський, С. Г. Іващенко, О. А. Маяк. - Харків : ДБТУ, 2024. - 32 с. - Б. ц.
Повний текст
11 Маяк, Ольга Анатоліївна.
Інноваційні підходи до розвитку олієжирової галузі [Текст] / А. В. Доманська, О. А. Маяк // Технічний прогрес в АПВ : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., Держ. біотехнол. ун-т, 21-22 трав. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 374-376
12
Процеси і апарати харчових виробництв [Текст] : конспект лекцій для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання за спец. 181 Харчові технології. Ч. 2. Теплообмінні процеси / В. М. Михайлов, А. О. Шевченко, С. В. Прасол, О. А. Маяк. - Харків : ДБТУ, 2024. - 153 с. - Б. ц.
Повний текст
13 Маяк, Ольга Анатоліївна.
Технологічне обладнання галузі [Текст] : опор. конспект лекцій для студентів, які навчаються за спец. 181 Харчові технології, освіт. програмою Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів / О. А. Маяк, А. О. Шевченко. - Харків : ДБТУ, 2024. - 66 с. - Б. ц.
14 Mykhailova, A.
Production line for high-oleic sunflower oil [Text] / A. Mykhailova, O. A. Mayak // Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. молодих учених, 30 січ. – 24 лют. 2024 р. - Запоріжжя : ТДАТУ, 2024
15
Технологічне обладнання підприємств зберігання та переробки зерна [Текст] : метод. вказівки з дисципліни до виконання лаб.-практ. заняття за темою «Дослідження будови сепаратора БСХ-100» / авт.-уклад.: П. В. Гурський [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2024. - 16 с. - Б. ц.
16
Виконання випускної кваліфікаційної роботи за ОПП «Обладнання переробних і харчових виробництв» та «Обладнання харчової та готельно-ресторанної індустрії» спец. 133 [Текст] : метод. вказівки до виконання кваліфікац. роботи здобувачами вищ. освіти ступеня магістр для студентів ден. та заоч. форми навчання / авт.-уклад.: П. В. Гурський, О. В. Богомолов, О. А. Маяк. - Харків : ДБТУ, 2024. - 32 с. - Б. ц.
17
Дослідження основних властивостей сипких матеріалів [Текст] : метод. вказівки до виконання практ. заняття з дисципліни Технологічне обладнання підприємств зберігання та переробки зерна для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання за спец. 181 Харчові технології / авт.-уклад.: П. В. Гурський, С. Г. Іващенко, О. А. Маяк. - Харків : ДБТУ, 2024. - 37 с. - Б. ц.
Повний текст
18
Технологічне обладнання переробних і харчових виробництв [Текст] : курс лекцій для студентів, що навчаються за спец. 133 Галузеве машинобудування / П. В. Гурський, О. В. Богомолов, С. А. Денисенко, С. Г. Іващенко, О. А. Маяк. - Харків : ДБТУ, 2024. - 400 с. - Б. ц.
19 Маяк, Ольга Анатоліївна.
Виробництво і перспективи використання харчових порошків [Текст] / О. А. Маяк, М. О. Василенко, О. Д. Косточка // Прогресивні техніка та технологія харч. вир-в ресторан. госп-ва і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ДБТУ, 2024. - Вип. 1 (35)
20 Маяк, Ольга Анатоліївна.
Технологічне обладнання харчових виробництв та галузі [Текст] : конспект лекцій з дисципліни для студентів, що навчаються за спец. 131 Прикладна механіка / О. А. Маяк, Б. В. Михайлов. - Харків : ДБТУ, 2024. - 160 с. - Б. ц.
21 Усата, К. С.
Шляхи удосконалення обладнання для виробництва морозива [Текст] / К. С. Усата, П. В. Гурський, О. А. Маяк // Молодь і технічний прогрес в АПВ : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., Держ. біотехнол. ун-т, 26-27 листоп. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 547-549
22 Косточка, О. Д.
Особливості та перспективи використання харчових відходів в агропромислових та харчових виробництвах [Текст] / О. Д. Косточка, О. А. Маяк // Молодь і технічний прогрес в АПВ : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., Держ. біотехнол. ун-т, 26-27 листоп. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 537-538
23
Виконання випускної кваліфікаційної роботи за ОПП «Інженерія переробних і харчових виробництв» спец. 133 та «Обладнання переробних і харчових виробництв» спец. 131 [Текст] : метод. вказівки до виконання кваліфікац. роботи здобувачами вищ. освіти ступеня бакалавр для студентів ден. та заоч. форми навчання / авт.-уклад.: П. В. Гурський, О. В. Богомолов, О. А. Маяк. - Харків : ДБТУ, 2024. - 32 с. - Б. ц.
24
Процеси та апарати харчових виробництв [Текст] : конспект лекцій з дисципліни для студентів, що навчаються за спец. 131 Прикладна механіка. Ч. 1 / В. М. Михайлов, О. А. Маяк, А. О. Шевченко, С. В. Прасол. - Харків : ДБТУ, 2024. - 96 с. - Б. ц.
2023
25
Монтаж, ремонт, налагодження обладнання ПХВ [Текст] : навч. посібник / П. В. Гурський, Ф. В. Перцевой, О. В. Богомолов, В. В. Бредихін, С. А. Денисенко, С. Г. Іващенко, І. М. Лук‘янов, О. А. Маяк, Б. В. Ляшенко. - Харків : Діса+, 2023. - 320 с. - Б. ц.
2022
26Пат. 151798 Україна, МПК A23C19/00.
Спосіб отримання сиру плавленого ковбасного [Текст] / Ф. В. Перцевой, П. В. Гурський, Н. В. Камсуліна, О. О. Гринченко, Н. Г. Гринченко, О. А. Маяк, С. Г. Іващенко, Т. І. Маренкова, А. М. Діхтярь, О. В. Котляр ; власник Держ. біотехн. ун-т. - № u202200177 ; Заявл. 17.01.2022 ; Опубл. 14.09.2022, Бюл. № 37. - 5 с. - Б. ц.
Повний текст
27 Костенко, Станіслав Миколайович.
Системний аналіз як інструмент сучасного інжинірингу [Текст] / С. М. Костенко, Н. В. Федак, О. А. Маяк // Науковий вісник Тавр. держ. агротехнол. ун-ту ім. Д. Моторного. - Мелiтополь : ТДАТУ, 2022. - Вип. 12, Т. 1. - С. 28-36
28 Маяк, Ольга Анатоліївна.
Вакуумна вібраційна сушарка для сушіння вичавків [Текст] / О. А. Маяк // Тренди LEAN – виробництва та пакування харчових продуктів : матеріали XI Міжнар. спеціалізованої наук.-практ. конф., 25 жовт. 2022 р. - Київ : НУХТ, 2022
29 Маяк, Ольга Анатоліївна.
Особливості та перспективи використання бананової кожури в агропромислових та харчових виробництвах [Текст] / О. А. Маяк // Сучасна інженерія агропромислових і харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 24-22 листоп. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022
30 Маяк, Ольга Анатоліївна.
Лінія виробництва соняшникової олії високоолеїнового типу [Текст] / О. А. Маяк, А. В. Михайлова // Сучасна інженерія агропромислових і харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 24-22 листоп. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022
31Пат. 151799 Україна, МПК A23C19/08.
Спосіб отримання сиру плавленого ковбасного [Текст] / Ф. В. Перцевой, Н. В. Камсуліна, П. В. Гурський, О. О. Гринченко, Н. Г. Гринченко, С. Г. Іващенко, О. А. Маяк, С. І. Кравченко, А. М. Діхтярь, О. В. Котляр. - № u202200184 ; Заявл. 17.01.2022 ; Опубл. 14.09.2022, Бюл. № 37. - 5 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
32Пат. 151800 Україна, МПК A23C19/08.
Спосіб отримання сиру плавленого ковбасного [Текст] / П. В. Гурський, Ф. В. Перцевой, Н. В. Камсуліна, О. О. Гринченко, Н. Г. Гринченко, О. А. Маяк, С. Г. Іващенко, А. М. Діхтярь, С. Б. Омельченко, О. В. Котляр ; власник Держ. біотехн. ун-т. - № u202200195 ; Заявл. 17.01.2022 ; Опубл. 15.09.2022, Бюл. № 37. - 2 с. - Б. ц.
Повний текст
33
Devising a technique or manufacturing canned beans with soaking under the conditions of electrical contact heating [Electronic resource] / O. Mykhailova, A. Shevchenko, O. Mayak, B. Mikhailov, S. Prasol // Eastern-European Journal of Enterprise. - 2022. - Vol. 6, Issue 11 (120). - С. 16-23. - DOI 10.15587/1729-4061.2022.270802. -
Повний текстПовний текст
2021
34 Маяк, Ольга Анатоліївна.
Апаратурне оформлення процесу уварювання плодоовочевого пюре [Текст] / О. А. Маяк, О. І. Кльовін, А. В. Михайлова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 1. - С. 167
35 Костенко, Станіслав Миколайович.
Наукова доповідь "Системний аналіз як інструмент сучасного інжинірингу" [Текст] / С. М. Костенко, О. А. Маяк, Н. В. Федак // Сучасна інженерія агропромислових і харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, ДБТУ, 10 груд. 2021 р. - Харків : ДБТУ, 2021
36 Маяк, Ольга Анатоліївна.
Апаратурне оформлення процесу сушіння овочевих вичавків [Текст] / О. А. Маяк, О. І. Кльовін, А. В. Михайлова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 1. - С. 166
37 Маяк, Ольга Анатоліївна.
Системний аналіз як засіб прогнозування технологічних процесів [Текст] / О. А. Маяк, С. М. Костенко, Н. В. Федак // Сучасна інженерія агропромислових і харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 25-26 листоп. 2021 р. - Харків : ДБТУ, 2021. - С. 43-46
38 Маяк, Ольга Анатоліївна.
Використання методології системного аналізу для підготовки фахівців інженерного спрямування [Текст] / О. А. Маяк, С. М. Костенко, Н. В. Федак // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців : матеріали третьої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 27 трав. 2021 р. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 9-12
39
Особливості виробництва харчового загусника на основі альгінату натрію [Текст] / О. А. Маяк, А. М. Ільєнко, М. О. Коростельов // Сучасна інженерія агропромислових і харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 25-26 листоп. 2021 р. - Харків : ДБТУ, 2021. - С. 52-55
40
Perspectives of vegetable pressed skins processing and use in food industry [Text] / O. Cherevko, V. Mikhaylov, O. Mayak, A. Shevchenko, S. Prasol, A. Sardarov // Eureka: Life Siences. - 2021. - № 1. - С. 37-43
41
Особливості використання плодоовочевих вичавків в харчових продуктах [Текст] / О. А. Маяк, А. М. Ільєнко, М. О. Коростельов, М. П. Остахов // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : програма та тези матеріалів ІХ Міжнар. наук.-техн. конф., м. Київ, 09-10 листоп. 2021 р. - Київ : НУХТ, 2021. - С. 271-273
2020
42
Інноваційні технології оздоровчих харчових продуктів на основі рослинної сировини та обладнання для їх реалізації. Ч. 1. Розробка технологій та обладнання для виробництва напівфабрикатів з рослинної сировини [Текст] : монографія в 3 ч. / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, О. Є. Загорулько, А. М. Загорулько, О. А. Маяк, О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник, К. Р. Касабова. - Харків : Вид-во Іванченка І. С., 2020. - 136 с. - Б. ц.
43 Скороходов, Д. С.
Лінія з виробництва овочевих концентратів роздільним способом [Текст] / Д. С. Скороходов, наук. керівник О. А. Маяк // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 216
44 Маяк, Ольга Анатоліївна.
Вплив режимів вібраційного вакуумного сушіння на вміст бета-каротину в морквяних вичавках [Текст] / О. А. Маяк, А. М. Сардаров // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 209-210
45 Маяк, Ольга Анатоліївна.
Студентоцентроване навчання: основні принципи [Текст] / О. А. Маяк, І. В. Буєрова // Синергетична концепція розвитку студентоцентрованого навчання – забезпечення якості вищої освіти : тези Другої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 25 верес. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 270-271
46 Маяк, Ольга Анатоліївна.
Використання вакуумної вібраційної сушарки для переробки овочевих вичавків [Текст] / О. А. Маяк, А. М. Сардаров // Innovative development of hotel and restaurant industry and food production : proceedings of I International scientific and practical Internet conference. - Prague : Oktan-Print s.r.o., 2020. - С. 108-109
47 Kostenko, S.
Simulation of the radiant heat transfer process in the elements of roasting equipment [Text] / S. Kostenko, N. Fedak, O. Mayak // ScienceRise. - 2020. - С. 80-88
48
Devising Manufacturing Techniques for Making Culinary Meals Using Vegetable Concentrates [Electronic resource] / V. Mikhaylov, O. A. Mayak, A. O. Shevchenko, S. Prasol // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2020. - Vol. 6. - С. 45 - 51. - DOI 10.15587/1729-4061.2020.218482. -
Повний текстПовний текст
49Пат. 139886 Україна, МПК A23L 5/30, A23L 5/10.
Спосіб запікання гарбуза з яйцем [Текст] / Б. В. Михайлов, А. О. Шевченко, О. А. Маяк ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u 2019 07459 ; Заявл. 04.07.2019 ; Опубл. 27.01.2020, Бюл. № 2. - 4 с. - Б. ц.
Повний текст
2019
50
Вакуумна вібраційна сушарка безперервної дії [Текст] / О. І. Черевко, А. М. Сардаров, О. А. Маяк, С. М. Костенко // Проблеми енергоефективності та якості в процесах сушіння харчової сировини : тези VI Всеукр. наук.-практ. конф., 6-7 черв. 2019 р. - Харків : ХДУХТ, 2019. - С. 63-64
Повний текст
51 Бутко, Д. С.
Імітаційна модель процесу сушіння овочевих вичавків у вібраційній вакуумній сушарці безперервної дії [Текст] / Д. С. Бутко, О. М. Долгінцев ; наук. керівник: О. А. Маяк, С. М. Костенко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, 3 квіт. 2019 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Ч. 1. - С. 251
52
Експериментальне та імітаційне дослідження теплообміну під час уварювання овочевого соку [Текст] / О. І. Черевко, О. А. Маяк, С. М. Костенко, А. М. Сардаров // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Вип. 1 (29). - С. 75-85
53 Маяк, Ольга Анатоліївна.
Удосконалення тепломасообмінного обладнання для виробництва концентратів з овочевої сировини [Текст] / О. А. Маяк, А. М. Сардаров // Проблеми енергоефективності та якості в процесах сушіння харчової сировини : тези VI Всеукр. наук.-практ. конф., 6-7 черв. 2019 р. - Харків : ХДУХТ, 2019. - С. 17-18
Повний текст
54Пат. 133905 Україна, МПК F26B 3/092, F26B 15/00.
Вакуумна вібраційна сушарка безперервної дії [Текст] / А. М. Сардаров, О. А. Маяк, Г. Г. Шершньов, С. М. Костенко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u 2018 11595 ; Заявл. 26.11.2018 ; Опубл. 25.04.2019, Бюл. № 8. - 4 с. - Б. ц.
Повний текст
55Пат. 131305 Україна, МПК A23F 5/44.
Спосіб виробництва порошкоподібного розчинного цикорію [Текст] / О. А. Маяк, І. М. Гордієнко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u 2018 07595 ; Заявл. 06.07.2018 ; Опубл. 10.01.2019, Бюл. № 1. - 4 с. - Б. ц.
Повний текст
2018
56
Study into the influence of operating processing parameters on qualitative characteristics of the carrot concentrated product [Electronic resource] / A. Sardarov, O. A. Mayak, A. O. Shevchenko, S. Prasol, G. Shershnev // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2018. - Vol. 5, Issue 11. - С. 55 - 62. - DOI 10.15587/1729-4061.2018.143408. -
Повний текстПовний текст
57Пат. 129091 Україна, МПК F26B3/092, F26B15/00.
Вібраційна вакуумна сушарка безперервної дії [Текст] / А. М. Сардаров, О. А. Маяк, Г. Г. Шершньов ; власник Харків. держ. ун-т харчсування та торгівлі. - № u201802942 ; Заявл. 23.03.2018 ; Опубл. 25.10.2018, Бюл. № 20. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
58 Маяк, Ольга Анатоліївна.
Нові підходи до взаємодії закладів вищої освіти і підприємств [Текст] / О. А. Маяк, І. В. Буєрова, А. М. Сардаров // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Організація системи взаємодії «вища освіта – ринок праці» : тези ХV Всеукр. наук.-метод. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 28 верес. 2018 р. - Харків : ХДУХТ, 2018. - С. 183-184
Повний текст
59Пат. 118253 Україна, МПК B01F15/06, B01F3/08, B01F3/10.
Пристрій для перемішування та нагрівання в'язких харчових продуктів [Текст] / А. М. Сардаров, О. А. Маяк, С. М. Костенко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № a201505847 ; Заявл. 15.06.2015 ; Опубл. 26.12.2018, Бюл. № 24. - 6 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
60
Системно-динамічне моделювання процесу сушіння овочевих вичавок [Текст] / O. Mayak, A. Sardarov, S. Kostenko, G. Shershnev // Strategy of Quality in Industry and Education. - Varna, 2018. - P. 172-175
61
Дослідження процесу уварювання соку та його імітаційне моделювання [Текст] / О. А. Маяк, А. М. Сардаров, С. М. Костенко, О. Ю. Гриценко // Удосконалення процесів і обладнання харчових та хімічних виробництв : матеріали XVII Міжнар. наук. конф., м. Одеса, Одес. нац. акад. харч. технологій, 3-8 верес. 2018 р. - Одеса : ОНАХТ, 2018. - С. 94-99
62
Investigation of the injection process and its simulation modeling [Text] / O. Mayak, A. Sardarov, S. Kostenko, O. Gritsenko, G. Shershnev // Improvement of processes and equipment in food and chemical industries : XVII International scientific conference. - Odesa, 2018. - P. 94-99
63 Шершньов, Г. Г.
Розробка конструкції вібраційної вакуумної сушарки безперервної дії для оптимізації процесу сушіння рослинної сировини [Текст] / Г. Г. Шершньов, А. М. Сардаров, О. А. Маяк // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : 84 Міжнар. наук. конф. молодих учених, аспірантів і студентів, м. Київ, Нац. ун-т харч. технологій, 23-24 квіт. 2018 р. - Київ : НУХТ, 2018. - Ч. 2. - С. 204-205
2017
64
Системно-динамічне моделювання процесів харчових виробництв [Текст] / В. О. Потапов, О. А. Маяк, С. М. Костенко, А. М. Сардаров // Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., 5-7 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 89-90
Повний текст
65
Імітаційне моделювання процесу вібровакуумного сушіння [Текст] / В. О. Потапов, О. А. Маяк, С. М. Костенко, А. М. Сардаров // Проблеми енергоефективності та якості в процесах сушіння харчової сировини : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 1-2 черв. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 59-60
66 Маяк, Ольга Анатоліївна.
Колометричні методи оцінки якості продуктів рослинного походження [Текст] / О. А. Маяк, А. М. Сардаров, Г. Г. Шершньов // Вісник студент. наук. т-ва «ВАТРА» Вінниц. торг.-екон. ін-ту КНТЕУ. - Вінниця, 2017. - Вип. 40. - С. 169-171
67 Волокітін, Р. Т.
Дослідження процесу обсмаження зернової кави. Упровадження нового способу смаження [Текст] / Р. Т. Волокітін, наук. керівник О. А. Маяк // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 277
68 Шершньов, Г. Г.
Обробка рослинної сировини за допомогою низькочастотних коливань [Текст] / Г. Г. Шершньов, наук. керівник : О. А. Маяк, А. М. Сардаров // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 291
69Пат. 113473 Україна, МПК A23B7/005, A23L2/00.
Спосіб виробництва роздільного концентрату з плодоовочевої сировини [Текст] / А. М. Сардаров, О. А. Маяк, В. М. Михайлов, В. І. Маяк ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201608400 ; Заявл. 29.07.2016 ; Опубл. 25.01.2017, Бюл. № 2. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
70 Маяк, Ольга Анатоліївна.
Колометричні методи оцінки якості роздільних концентратів із рослинної сировини [Текст] / О. А. Маяк, А. М. Сардаров, Г. Г. Шершньов // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 18 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 260-261
71 Маяк, Ольга Анатоліївна.
Дослідження впливу режимів сушіння вібраційної вакуумної сушарки на колориметричні показники рослинної сировини [Текст] / О. А. Маяк, А. М. Сардаров // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : матеріалів Міжнар. наук.-техн. конф., 7-8 листоп. 2017 р. - Київ : НУХТ, 2017. - С. 137
72 Маяк, Ольга Анатоліївна.
Дослідження режимів сушіння рослинної сировини у вібраційній вакуумній сушарці для контролю якості готового продукту [Текст] / О. А. Маяк, А. М. Сардаров, І. М. Павлюк // Scientific Letters of Academic Society of Michal Baludansky. - Kosice, 2017. - Vol. 5, No. 4. - P. 56-58
73 Маяк, Ольга Анатоліївна.
Дослідження тепловіддачі в процесах виробництва роздільних концентратів із рослинної сировини [Текст] / О. А. Маяк, А. М. Сардаров, Г. Г. Шершньов // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2017. - Вип. 2 (26). - С. 193-200
Повний текст
74 Маяк, Ольга Анатоліївна.
Формування професійної компетентності студентів за спеціальністю «Прикладна механіка» [Текст] / О. А. Маяк, А. М. Сардаров // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Імплементація нових стандартів освіти : тези доп. XIV Всеукр. наук.-метод. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 29 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 67-68
2016
75Пат. 105419 Україна, МПК B01F15/06, A21C1/00.
Пристрій для перемішування та нагрівання в'язких харчових продуктів [Текст] / А. М. Сардаров, О. А. Маяк, С. М. Костенко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201505846 ; Заявл. 15.06.2015 ; Опубл. 25.03.2016, Бюл. № 6. - 6 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2015
76
Вплив вібрації на процес вакуумного сушіння рослинної сировини [Текст] / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, О. А. Маяк, А. М. Сардаров // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2015. - Вип. 1 (21). - С. 100-107
77
Розробка нових високоефективних технологій виробництва концентрованих продуктів із плодоовочевої сировини [Текст] / В. І. Маяк, Б. В. Ляшенко, О. А. Маяк, А. М. Сардаров // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 14 трав. 2015 р. : у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2015. - Ч. 1. - С. 242-243
Повний текст
78Пат. 102614 Україна, МПК F26B 3/092, F26B 15/00.
Вібраційна вакуумна сушарка [Текст] / А. М. Сардаров, О. А. Маяк, В. М. Михайлов, В. І. Маяк ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u 2015 04313 ; Заявл. 05.05.2015 ; Опубл. 10.11.2015, Бюл. № 21. - 6 с. - Б. ц.
Повний текст
79
Аналіз процесу виробництва роздільних концентратів на основі плодоовочевої сировини [Текст] / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, О. А. Маяк, А. М. Сардаров // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 14 трав. 2015 р. : у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2015. - Ч. 1. - С. 274-275
2013
80 Маяк, В. І.
Вплив вібрації на вакуумне сушіння харчових продуктів [Електронний ресурс] / В. І. Маяк, О. А. Маяк, А. М. Сардаров // Вода в харчових продуктах і для харчових продуктів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф., м. Харків, 16-17 трав. 2013 р. - Харків : ХДУХТ, 2013. - С. 35-36
Повний текст
2011
81Пат. 58276 Україна, МПК A23L1/025, A47J37/04.
Пристрій комбінованого смаження січених кулінарних виробів [Текст] / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, А. О. Шевченко, О. Г. Дьяков, О. А. Маяк ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201010660 ; Заявл. 03.09.2010 ; Опубл. 11.04.2011, Бюл. № 7. - 3 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2010
82
Наукове обґрунтування технології стабілізаційних систем на основі крохмалю та продуктів його модифікації для десертної продукції емульсійного типу [Текст] / Л. М. Мостова, О. О. Гринченко, П. П. Пивоваров, О. І. Черевко, В. М. Михайлов, О. А. Маяк // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2010. - Вип. 2 (12). - С. 24-30
2008
83 Маяк, Ольга Анатоліївна.
Удосконалення апарату для виробництва пастоподібних концентратів напоїв на основі овочевої сировини [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.12 Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв : захищена 23.10.2008 / О. А. Маяк ; наук. керівник О. І. Черевко ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2008. - 20 с. - Бібліогр.: с. 14-16. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2005
84Пат. 6436 Україна, МПК A23L2/08, A23L1/212.
Спосіб одержання пастоподібного концентрату для приготування безалкогольного напою [Текст] / О. І. Черевко, О. А. Маяк, В. І. Маяк ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № 20040806739 ; Заявл. 11.08.2004 ; Опубл. 16.05.2005, Бюл. № 5. - 2 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
85 Черевко, Олександр Іванович.
Розрахунок машин та апаратів харчових виробництв [Текст] : навч. посібник / О. І. Черевко, В. І. Маяк, О. А. Маяк. - Харків : ХДУХТ, 2005. - 223 с. - Б. ц.
86 Черевко, Олександр Іванович.
Вплив діаметра частинок і вмісту сухих речовин на реограми пастоподібних концентратів напоїв [Текст] / О. І. Черевко, О. А. Маяк // Прогресивні техніка та технології харч. вир-в ресторан. госп-ва і торгівлі : збірник наук. пр. Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі. - Харків, 2005. - Вип. 1. - С. 85-91
87 Черевко, Олександр Іванович.
Вплив геометричних і технологічних параметрів пастоподібних концентратів напоїв на "криву плину" продукту [Текст] / О. І. Черевко, О. А. Маяк // Прогресивні техніка та технології харч. вир-в ресторан. госп-ва і торгівлі : збірник наук. пр. Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі. - Харків, 2005. - Вип. 2. - С. 214-220
2004
88 Варипаєв, Олексій Михайлович.
Проблеми осмислення феномену технічного у сучасній “техногенній” цивілізації [Текст] / О. М. Варипаєв, О. А. Маяк // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх екон. обґрунтування у підприємствах харчування. Екон. проблеми торгівлі : збірник наук. пр. ХДУХТ. - Харків, 2004. - Ч. 2, Т. 2. - С. 149-155
89 Черевко, Олександр Іванович.
Залежність реологічних властивостей пастоподібних концентратів напоїв від технологічних параметрів [Текст] / О. І. Черевко, О. А. Маяк // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх екон. обґрунтування у підприємствах харчування. Екон. проблеми торгівлі : збірник наук. пр. ХДУХТ. - Харків, 2004. - Ч. 1. - С. 231-237
90 Черевко, Александр Иванович.
Сдвиговые свойства пастообразных концентратов напитков [Текст] / А. И. Черевко, О. А. Маяк // Східно-Європейский журнал передових технологій. - 2004. - № 2 (8). - С. 12-15
91 Черевко, Александр Иванович.
Разработка технологии пастообразного концентрата напитка из выжимок при получении сока [Текст] / А. И. Черевко, О. А. Маяк // Проблеми техніки і технології харчових виробництв : матеріали міжвуз. наук.-практ. конф., 8-9 квіт. 2004 р. - Полтава : ПУСКУ, 2004. - С. 319-320
92
Новая технология производства напитков [Текст] / А. И. Черевко, В. И. Маяк, А. Е. Загорулько, О. А. Маяк // Проблеми техніки і технології харчових виробництв : матеріали міжвуз. наук.-практ. конф., Полтав. ун-т спожив. кооперації України, 8-9 квіт. 2004 р. - Полтава : ПУСКУ, 2004. - С. 317-318
93 Черевко, Александр Иванович.
Влияние температуры на структурномеханические свойства пастообразных концентратов напитков [Текст] / А. И. Черевко, О. А. Маяк // Проблеми техніки і технології харчових виробництв : матеріали міжвуз. наук.-практ. конф., Полтав. ун-т спожив. кооперації України, 8-9 квіт. 2004 р. - Полтава : ПУСКУ, 2004. - С. 72-74
94 Черевко, Александр Иванович.
Влияние размера частиц на структурномеханические свойства пастообразных концентратов напитков [Текст] / А. И. Черевко, О. А. Маяк // Проблеми техніки і технології харчових виробництв : матеріали міжвуз. наук.-практ. конф., Полтав. ун-т спожив. кооперації України, 8-9 квіт. 2004 р. - Полтава : ПУСКУ, 2004. - С. 75-76