Колеснікова Марина Борисівна


Усі роботи автора Роботи, що індексуються у Scopus Роботи, що індексуються у WoS Із повним текстом

Науковий доробок в БД "Праці науковців ДБТУ" та БД "Охоронні документи"

Бібліографічний опис Посилання
2024
1
Харчова безпечність у ресторанній індустрії [Текст] : метод. вказівки до практ. робіт з дисципліни для здобувачів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії СВО бакалавр ден. та заоч. форми навчання / авт.-уклад.: М. Б. Колеснікова, Т. В. Черемська. - Харків : ДБТУ, 2024. - 28 с. - Б. ц.
2 Юрченко, Світлана Леонідівна.
Використання стабілізаційних систем у технології бісквітних напівфабрикатів [Текст] / С. Л. Юрченко, М. Б. Колеснікова, Т. В. Черемська // Таврійський наук. вісник. Серія: Техн. науки. - Херсон : Гельветика, 2024. - № 3. - С. 143-150. - DOI https://doi.org/10.32782/tnv-tech.2024.3.15. -
Повний текст
3
Ощадливе виробництво та управління якістю [Текст] : пакет тест. завдань до підсумк. та поточ. контролю з дисципліни для здобувачів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії СВО магістр ден. та заоч. форми навчання / авт.-уклад. М. Б. Колеснікова. - Харків : ДБТУ, 2024. - 29 с. - Б. ц.
4
Кваліфікаційна робота здобувачів ступеня вищої освіти Бакалавр: настанови до виконання та захисту [Текст] : навч.-метод. посібник для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії ден. та заоч. форми навчання / О. О. Гринченко, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Н. В. Чорна. - Харків : ДБТУ, 2024. - 147 с. - Б. ц.
Повний текст
5 Юрченко, Світлана Леонідівна.
Академічна доброчесність як складова закладів вищої освіти [Текст] / С. Л. Юрченко, М. Б. Колеснікова // Education via Distance Learning and other Pedagogical Challenges : proceedings of the 3rd International scientific and practical Internet conference, September 9-10, 2024. - Dnipro : FOP Marenichenko V. V., 2024. - P. 152-154
6
Технологія приготування м’ясних страв зі свинини способом «Sous Vide» та їх сенсорний аналіз [Текст] / Т. В. Черемська, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Д. П. Костін // Прогресивні техніка та технології харч. вир-в ресторан. госп-ва і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ДБТУ, 2024. - Вип. 2 (36). - С. 53-66
7 Колеснікова, Марина Борисівна.
Обґрунтування технології паштетів з використанням функціональних білкових компонентів [Текст] / М. Б. Колеснікова, А. Хлопова // Modern Knowledge: Research and Discoveries : Scientific Collection «InterConf+», 3rd ISPC, July 19-20, 2024. - Vancouver, 2024. - P. 382-388. - DOI https://doi.org/10.51582/interconf.19-20.07.2024.036. -
Повний текст
8
Технології харчової продукції з регульованим нутрієнтним складом для забезпечення стійкості продовольчої системи [Текст] : звіт про наук.-дослідну роботу (остаточний) / О. О. Гринченко, П. П. Пивоваров, А. Л. Фощан, Є. П. Пивоваров, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Т. В. Черемська, С. С. Андрєєва, А. Е. Радченко, А. М. Діхтярь, В. С. Семененко, В. В. Дегтяр, Н. Г. Гринченко, О. І. Янушкевич. - Харків : ДБТУ, 2024. - 142 с. - Б. ц.
Повний текст
9 Колеснікова, Марина Борисівна.
Удосконалення технології суфле м’ясного та принципи формування його харчової безпечності [Текст] / М. Б. Колеснікова, Т. В. Черемська, Д. Сердюк // Грааль науки : збірник ст. VIII Міжнар. наук.-практ. конф. - 2024. - No. 46. - С. 584-591
2023
10 Сурей, К. І.
Методологія обґрунтування технології термостабільних конфітюрів [Текст] / К. І. Сурей ; наук. керівник М. Б. Колеснікова // Інноваційні технології розвитку харчових виробництв та ресторанної індустрії: наукові пошуки молоді : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, Держ. біотехнол. ун-т, 26 жовт. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 57
11
Обґрунтування та розроблення проєкту технології десерту драглеподібного з пролонгованим терміном зберігання [Текст] / Т. В. Черемська, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, А. О. Похілова // Theoretical and practical aspects of modern scientific research : Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ» with Proceedings of the III International Scientific and Practical Conference, Seoul, November 24, 2023. - Seoul-Vinnytsia : Case Co., Ltd.& European Scientific Platform, 2023. - P. 89-96
12
Обґрунтування та розроблення проєкту технології м`ясного хлібу [Текст] / М. Б. Колеснікова, Т. В. Черемська, С. Л. Юрченко, Р. В. Шищенко // Грааль науки. - 2023. - № 33. - С. 186-193
13
Розроблення технології заморожених десертів з використанням елементів молекулярної кулінарії (pacotizing) [Текст] / М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Т. В. Черемська, М. А. Миколенко // Таврійський наук. вісник. Серія: Техн. науки : Херсон. держ. аграр.-екон. ун-т. - Херсон : Гельветика, 2023. - Вип. 5. - С. 127-136
14
Технологія харчової продукції в ресторанній індустрії [Текст] : метод. вказівки для лаб. робіт з дисципліни для здобувачів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії СВО бакалавр ден. та заоч. форми навчання / авт.-уклад.: М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко. - Харків : ДБТУ, 2023. - 42 с. - Б. ц.
15 Колеснікова, Марина Борисівна.
Харчова безпечність у ресторанній індустрії [Текст] : перелік питань до екзамену для підсумк. контролю з дисципліни для здобувачів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії СВО бакалавр ден. та заоч. форми навчання / М. Б. Колеснікова, Т. В. Черемська. - Харків : ДБТУ, 2023. - 10 с. - Б. ц.
16
Обґрунтування бізнес-ідеї розроблення та реалізації проєкту «Вулична їжа». Ресторанний і готельний консалтинг [Текст] / О. А. Круглова, М. Б. Колеснікова, В. А. Рєзніков, С. Б. Юрченко // Ресторанний і готельний і консалтинг. Інновації. - 2023. - Т. 6, № 2. - С. 199-212
17
Сучасні підходи до розроблення меню закладів ресторанної індустрії [Текст] / С. Л. Юрченко, М. Б. Колеснікова, А. М. Діхтярь, Т. В. Черемська, С. С. Андрєєва // Таврійський наук. вісник. Серія: Техн. науки : Херсон. держ. аграр.-екон. ун-т. - Херсон : Гельветика, 2023. - Вип. 3. - С. 79-88
18 Сурей, К. І.
Обґрунтування перспективності використання пектину для отримання термостабільних конфітюрів [Текст] / К. І. Сурей, М. Б. Колеснікова // Сталий ланцюг харчування та безпека крізь науку, знання та бізнес : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., 18 трав. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 83-85
19 Юрченко, Світлана Леонідівна.
Ощадливе виробництво – запорука стійкості продовольчої системи [Текст] / С. Л. Юрченко, М. Б. Колеснікова // Сталий ланцюг харчування та безпека крізь науку, знання та бізнес : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., 18 трав. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 97-98
20
Кваліфікаційна робота здобувачів ступеня вищої освіти Магістр: настанови до виконання та захисту [Текст] : навч.-метод. посібник для здобувачів другого (магістер.) рівня вищ. освіти спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії ден. та заоч. форми навчання / уклад.: О. О. Гринченко [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2023. - 156 с. - Б. ц.
Повний текст
21 Юрченко, Світлана Леонідівна.
Технологія мусів з використанням крохмалю пшеничного [Текст] / С. Л. Юрченко, М. Б. Колеснікова // Review of the latest opinions and theories regarding the development of technical and agricultural sciences : col. monograph. - Boston : Primedia eLaunch LLC, 2023. - P. 274-352
2022
22Пат. 152033 Україна, МПК A23B4/06, A23L3/36.
Спосіб отримання суміші кріостабілізуючої для виробництва заморожених м’ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / Т. С. Желєва, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, В. М. Онищенко, М. О. Янчева, Н. В. Камсуліна, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Т. В. Черемська, С. Б. Омельченко ; власник Держ. біотехн. ун-т. - № u202106957 ; Заявл. 06.12.2021 ; Опубл. 19.10.2022. - 2 с. - Б. ц.
Повний текст
23Пат. 151877 Україна, МПК A23C19/08.
Спосіб отримання пастили білкової [Текст] / Антанус Даюб, Ф. В. Перцевой, Н. В. Камсуліна, П. В. Гурський, С. Б. Омельченко, Т. С. Желєва, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Т. В. Черемська, М. В. Янчик ; власник Держ. біотехн. ун-т. - № u202106768 ; Заявл. 29.11.2021 ; Опубл. 28.09.2022, Бюл. № 39. - 5 с. - Б. ц.
Повний текст
24Пат. 151879 Україна, МПК A23L21/10.
Спосіб отримання пастили [Текст] / Антанус Даюб, Ф. В. Перцевой, Н. В. Камсуліна, П. В. Гурський, С. Б. Омельченко, Т. С. Желєва, С. Л. Юрченко, М. Б. Колеснікова, Т. В. Черемська, М. В. Янчик ; власник Держ. біотехн. ун-т. - № u202106774 ; Заявл. 29.11.2021 ; Опубл. 28.09.2022, Бюл. № 39. - 6 с. - Б. ц.
Повний текст
25Пат. 151578 Україна, МПК A23L 21/10.
Спосіб отримання пастили білкової [Текст] / Антанус Даюб, Ф. В. Перцевой, Н. В. Камсуліна, П. В. Гурський, С. Б. Омельченко, Т. С. Желєва, С. Л. Юрченко, М. Б. Колеснікова, Т. В. Черемська, М. В. Янчих ; власник Держ. біотехн. ун-т. - № u202106787 ; Заявл. 29.11.2021 ; Опубл. 17.08.2022, Бюл. № 33. - 6 с. - Б. ц.
Повний текст
26Пат. 152033 Україна, МПК A23B 4/06, A23L 3/36.
Спосіб одержання суміші кріостабілізуючої для виробництва заморожених м'ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / Т. С. Желєва, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, В. М. Онищенко, М. О. Янчева, Н. В. Камсуліна, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Т. В. Черемська, С. Б. Омельченко ; власник Держ. біотехнол. ун-т. - № u 2021 06957 ; Заявл. 06.12.2021 ; Опубл. 19.10.2022, Бюл. № 42. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
27Пат. 152032 Україна, МПК A23B4/06.
Спосіб отримання суміші кріостабілізуючої для виробництва заморожених м’ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / Т. С. Желєва, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, В. М. Онищенко, М. О. Янчева, Н. В. Камсуліна, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Т. В. Черемська, С. Б. Омельченко ; власник Держ. біотехн. ун-т. - № u202106955 ; Заявл. 06.12.2021 ; Опубл. 19.10.2022. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
28
Технологія харчової продукції в ресторанній індустрії [Текст] : навч. програма дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії СВО бакалавр ден. та заоч. форми навчання / О. О. Гринченко, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко. - Харків : ДБТУ, 2022. - 17 с. - Б. ц.
29
Технології харчової продукції в ресторанній індустрії [Текст] : навч. посібник / О. О. Гринченко, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, С. С. Андрєєва. - Харків : ДБТУ, 2022. - 112 с. - Б. ц.
30
Ощадливе виробництво та управління якістю [Текст] : силабус дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії ступеня вищ. освіти магістр ден. та заоч. форми навчання / уклад. М. Б. Колеснікова. - Харків : ДБТУ, 2022. - 7 с. - Б. ц.
31 Єсіна, М. Є.
Розроблення рецептурного складу апетайзерів [Текст] / М. Б. Колеснікова, М. Є. Єсіна // Інноваційні технології розвитку харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., здобувачів вищої освіти і молодих вчених, 26 жовт. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 17
32
Харчова безпечність в ресторанній індустрії [Текст] : пакет візуал. супроводж. дисципліни для підгот. студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії СВО бакалавр ден. та заоч. форми навчання / уклад.: М. Б. Колеснікова, Т. В. Черемська. - Харків : ДБТУ, 2022. - 56 с. - Б. ц.
33
Харчова безпечність в ресторанній індустрії [Текст] : опор. конспект лекцій дисципліни підгот. студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії СВО бакалавр ден. та заоч. форми навчання / М. Б. Колеснікова, Т. В. Черемська. - Харків : ДБТУ, 2022. - 66 с. - Б. ц.
34
Технологія харчової продукції в ресторанній індустрії [Текст] : силабус дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії ступеня вищ. освіти бакалавр ден. та заоч. форми навчання / уклад.: О. О. Гринченко, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко. - Харків : ДБТУ, 2022. - Б. ц.
35
Гастрономічна культура як засіб комуніка-цій [Текст] : силабус дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії ступеня вищ. освіти бакалавр ден. та заоч. форми навчання / уклад.: О. О. Гринченко, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко. - Харків : ДБТУ, 2022. - Б. ц.
36
Food safety in restaurant industry [Text] : syllabus of the educational component / comp.: M. Kolesnikova, T. Cheremska. - Kharkiv : [s. n.], 2022. - 8 p. - Б. ц.
37
Food technologies in restaurant industry [Text] : syllabus of the educational component / comp.: O. Grynchenko, S. Yurchenko, M. Kolesnikova. - Kharkiv : [s. n.], 2022. - 9 p. - Б. ц.
38
Харчова безпечність у ресторанній індустрії [Текст] : робоча програма навч. дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форми навчання / авт.-уклад.: М. Б. Колеснікова, Т. В. Черемська. - Харків : ДБТУ, 2022. - 17 с. - Б. ц.
39
Системне забезпечення харчової безпечності продукції закладів ресторанного господарства [Текст] / М. Б. Колеснікова, О. О. Гринченко, С. Л. Юрченко, С. С. Андрєєва, Т. В. Черемська // Таврійський наук. вісник. Серія: Технічні науки. - Херсон : Гельветика, 2022. - Вип. 4. - С. 64-73
40
Development of technology of snacks with different types of breading for fast food enterprises [Electronic resource] / S. Andreeva, M. Kolesnikova, O. Grinchenko, S. Iurchenko, A. Dikhtyar // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2022. - Vol. 6, Issue 11 (120). - P. 60-68. - DOI 10.15587/1729-4061.2022.268905. -
Повний текстПовний текст
41 Шокота, М. Ю.
Обґрунтування розробки технології мюслі-батончиків [Текст] / М. Б. Колеснікова, Т. В. Черемська, М. Ю. Шокота // Education and science of today: intersectoral issues and development of sciences : IV International Scientific and Practical Conference, Cambridge, December 9, 2022. - Cambridge, 2022. - С. 82-87. - DOI https://doi.org/10.36074/logos-09.12.2022.23. -
Повний текст
42
Технологія харчової продукції в ресторанній індустрії [Текст] : робоча програма навч. дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форми навчання / О. О. Гринченко, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко. - Харків : ДБТУ, 2022. - 26 с. - Б. ц.
43 Черемська, Тетяна Володимирівна.
Удосконалення технології пастили з використанням карагінану та пектину [Текст] / Т. В. Черемська, М. Б. Колеснікова, А. А. Щербіна // Grail of Science: the scientific periodical : with the proceedings of the V Correspondence International Scientific and Practical Conference «An integrated approach to science modernization: methods, models and multidisciplinarity» held on December 23th, 2022 by NGO Europen Scientific Platform (Vinnytsia, Ukrain) and LLC International Centre Corporative Management (Vienna, Austria). - 2022. - Вип. 23. - С. 117-122
44 Колеснікова, Марина Борисівна.
Ощадливе виробництво та управління якістю [Текст] : презентації лекцій з дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії СВО магістр ден. та заоч. форми навчання / М. Б. Колеснікова. - Харків : ДБТУ, 2022. - 126 с. - Б. ц.
45
Харчова безпечність у ресторанній індустрії [Текст] : корот. конспект лекцій з дисципліни для спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії ступеня вищ. освіти бакалавр ден. та заоч. форми навчання / уклад.: М. Б. Колеснікова, Т. В. Черемська. - Харків : ДБТУ, 2022. - 102 с. - Б. ц.
46
Ощадливе виробництво та управління якістю [Текст] : перелік питань для підсумк. контролю з дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії СВО магістр ден. та заоч. форми навчання / уклад. М. Б. Колеснікова. - Харків : ДБТУ, 2022. - 15 с. - Б. ц.
47
Технологія харчової продукції в ресторанній індустрі [Текст] : перелік питань для підсумк. контролю з дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії СВО бакалавр ден. та заоч. форми навчання / уклад.: М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко. - Харків : ДБТУ, 2022. - 12 с. - Б. ц.
48
Технологія харчової продукції в ресторанній індустрії [Текст] : пакет тест. завдань до підсумк. та поточ. контролю з дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії СВО бакалавр ден. та заоч. форми навчання / уклад.: М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко. - Харків : ДБТУ, 2022. - 48 с. - Б. ц.
49
Ощадливе виробництво та управління якістю [Текст] : метод. вказівки та завдання для практ. занять з дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії СВО магістр ден. та заоч. форми навчання / уклад. М. Б. Колеснікова. - Харків : ДБТУ, 2022. - 27 с. - Б. ц.
50
Харчова безпечність в ресторанній індустрії [Текст] : силабус дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії ступеня вищ. освіти бакалавр ден. та заоч. форми навчання / уклад.: М. Б. Колеснікова, Т. В. Черемська. - Харків : ДБТУ, 2022. - Б. ц.
51
Технологія харчової продукції в ресторанній індустрії [Текст] : навч. посібник: в 4 ч. Ч. 1. Практика системного підходу в ресторанній індустрії / О. О. Гринченко, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, С. С. Андрєєва, С. Б. Омельченко. - Харків : ДБТУ, 2022. - 126 с. - Б. ц.
52 Щербіна, А. А.
Удосконалення технології виробів кондитерських пастильних з використанням карагінану та пектину [Текст] / Т. В. Черемська, М. Б. Колеснікова, А. А. Щербіна // Грааль науки : за матеріалами V Міжнар. наук.-практ. конф., «An integrated approach to science modernization: methods, models and multidisciplinarity», 23 груд. 2022 р., LLC International Centre Corporative Management (Republic of Austria) та NGO European Scientific Platform. - 2022. - Вип. 23. - С. 123-136
53 Пастушенко, С. С.
Удосконалення технології соусів солодких на основі молочної сировини [Текст] / Т. В. Черемська, М. Б. Колеснікова, С. С. Пастушенко // Grail of Science: the scientific periodical : with the proceedings of the V Correspondence International Scientific and Practical Conference «An integrated approach to science modernization: methods, models and multidisciplinarity» held on December 23th, 2022 by NGO Europen Scientific Platform (Vinnytsia, Ukrain) and LLC International Centre Corporative Management (Vienna, Austria). - 2022. - Вип. 23. - С. 122-127
54
Ощадливе виробництво та управління якістю [Текст] : робоча програма навч. дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії другого (магістер.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форми навчання / авт.-уклад.: М. Б. Колеснікова, Т. В. Черемська. - Харків : ДБТУ, 2022. - 17 с. - Б. ц.
2021
55
Розробка технології десертів молочних з використанням борошна круп [Текст] / М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Т. В. Черемська, А. О. Чернова // Multidisziplinäre Forschung: Perspektiven, Probleme und Muster der Sammlung wissenschaftlicher Arbeiten «ΛΌГOΣ» : Materialien der II internationalen wissenschaftlich-praktischen Konferenz (B. 2), Wien, 26. November, 2021. - Wien-Vinnytsia : List Verlag. in Ullstein Buchverlage GmbH & Europäische Wissenschaftsplattform, 2021. - С. 20-23. - DOI https://doi.org/10.36074/logos-26.11.2021.v2.06. -
Повний текст
56 Черемська, Тетяна Володимирівна.
Обґрунтування технології печива галетного на основі шротів з ядер соняшнику високоолеїнового та волоського горіху [Текст] / Т. В. Черемська, М. Б. Колеснікова // Theoretical and practical scientific achievements: research and results of their implementation : collection of scientific papers «SCIENTIA» with Proceedings of the I International Scientific and Theoretical Conference, Pisa, September 3, 2021. - Pisa : European Scientific Platform, 2021. - Vol. 1
57
Substantiating The Removal Of Fat In The Technology Of Obtaining Wheat Germ And Devising Technology For Making Cookies Containing It [Electronic resource] / P. Pyvovarov, T. Cheremska, M. Kolesnikova, S. Iurchenko, S. Andreieieva // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2021. - Vol. 4, Issue 11-112. - С. 33 - 41. - DOI 10.15587/1729-4061.2021.237938. -
Повний текстПовний текст
58 Черемська, Тетяна Володимирівна.
Проблеми індивідуалізації навчання у сучасних умовах [Текст] / Т. В. Черемська, М. Б. Колеснікова // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців : матеріали третьої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 27 трав. 2021 р. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 228-230
59
Особливості впровадження елементів системи НАССР для кейтерингової компанії [Текст] / М. Б. Колеснікова, Т. В. Черемська, Є. І. Рижкова, Д. К. Кучеренко // Theoretical and practical scientific achievements: research and results of their implementation : collection of scientific papers «SCIENTIA» with Proceedings of the I International Scientific and Theoretical Conference, Pisa, September 3, 2021. - Pisa : European Scientific Platform, 2021. - Vol. 1
60
Development of technology of creams using hydrocolloids [Text] / S. Andreeva, A. Dikhtyar, O. Grinchenko, Y. Pyvovarov, M. Kolesnikova, S. Omelchenko, О. Kotlyar // EUREKA: Life Sciences. - 2021. - № 6. - P. 34-42. - DOI https://doi.org/10.21303/2504-5695.2021.002187. -
Повний текст
61
Реалізація принципів гастрономічного інжинирінгу в технології бургерів веганських [Текст] / М. Б. Колеснікова, Т. В. Черемська, С. Л. Юрченко, С. С. Андрєєва // The process and dynamics of the scientific path : collection of scientific papers «SCIENTIA» with Proceedings of the II International Scientific and Theoretical Conference, Athens, September 17, 2021. - Athens : European Scientific Platform, 2021. - Vol. 1
62
Обґрунтування технології печива безглютенового на основі суміші борошна ядра соняшнику та кукурудзи [Текст] / Т. В. Черемська, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, С. С. Андрєєва, С. Б. Омельченко // Grundlagen der modernen wissenschaftlichen Forschung : der Sammlung wissenschaftlicher Arbeiten «ΛΌГOΣ» zu den Materialien der I internationalen wissenschaftlich praktischen Konferenz, Zürich, 10 September, 2021. - Zürich-Vinnytsia : BOLESWA Publishers & Europäische Wissenschaftsplattform, 2021. - С. 113-119
63
Реалізація методології системного підходу в технології продукції ресторанної індустрії [Текст] / О. С. Гринченко, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Т. В. Черемська, Є. Ю. Компанієць // Scientific practice: modern and classical research methods : Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ» with Proceedings of the II International Scientific and Practical Conference, Boston, October 15, 2021. - Boston-Vinnytsia : Primedia eLaunch & European Scientific Platform, 2021
64 Черемська, Тетяна Володимирівна.
Технологічні принципи виробництва печива галетного за трендом «Сlean label» [Текст] / Т. В. Черемська, М. Б. Колеснікова, А. А. Беспалько // Débats scientifiques et orientations prospectives du développement scientifique : collection de papiers scientifiques «ΛΌГOΣ» avec des matériaux de la II conférence scientifique et pratique internationale, Paris, 1er octobre 2021. - Paris-Vinnytsia : La Fedeltà & Plateforme scientifique européenne, 2021. - Vol. 1
65 Баранова, Т. А.
Обґрунтування крафтових технологій у приготуванні шоколадних виробів [Текст] / Т. А. Баранова, М. Б. Колеснікова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : Всеукр. наук.практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 1. - С. 3
66
Study of properties of wheat germins and meals and their use in the production of dietary hardtacks [Text] / P. Pyvovarov, T. Cheremska, M. Kolesnikova, S. Iurchenko, S. Andreieieva // Science Rise. - 2021. - № 4 (75). - С. 39-47
67
Реалізація методології системного підходу в технології продукції ресторанної індустрії [Текст] / О. О. Гринченко, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Т. В. Черемська, Є. Ю. Компанієць // Scientific practice: modern and classical research methods : Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ» with Proceedings of the II International Scientific and Practical Conference, Boston, October 15, 2021. - Boston-Vinnytsia : Primedia eLaunch & European Scientific Platform, 2021. - С. 61-66
68 Юрченко, Світлана Леонідівна.
Організація освітнього процесу за дуальною формою здобуття освіти [Текст] / С. Л. Юрченко, М. Б. Колеснікова, Т. В. Черемська // Дуальна форма здобуття освіти: успіхи та проблеми другого року запровадження пілотного проєкту у закладах фахової передвищої та вищої освіти України : м. Київ, 18 листоп. 2021 р. - Київ : Науково-метод. центр ВФПО, 2021. - С. 59-61
69 Думбрава, Д. В.
Розробка технології макаронних виробів з покращеними варочними властивостями [Текст] / Т. В. Черемська, М. Б. Колеснікова, Д. В. Думбрава // Грааль науки : за матеріалами ІІ Міжнар. наук.-практ., конф., «Modern science: concepts, theories and methods of basic and applied research», що проводилася 24 груд. 2021 р., ГО «Європейська наукова платформа» (Вінниця, Україна) та ТОВ «International Centre Corporative Management». - 2021. - С. 147-150
70
Реалізація принципів технолномічного інжинирінгу в технології бургерів веганських [Текст] / Т. В. Черемська, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, С. С. Андрєєва // The process and dynamics of the scientific path : collection of scientific papers “SCIENTIA” with Proceedings of the II International Scientific and Theoretical Conference, September 17, 2021. - Athens : European Scientific Platform, 2021. - Vol. 1. - С. 95-100
2020
71 Турчинов, Ю. А.
Обґрунтування технології гамбургерів з використанням клітковини [Текст] / Ю. А. Турчинов, М. Б. Колеснікова // Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини : матеріали ІХ Міжнар. наук.-практ. конф., м. Кривий Ріг, Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського, 23 жовт. 2020 р. - 2020. - С. 183-184
72 Черемська, Тетяна Володимирівна.
Удосконалення технології пряникових виробів [Текст] / Т. В. Черемська, М. Б. Колеснікова, О. О. Гусєв // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 50-52
73 Абраменко, А. С.
Обґрунтування технології морозива на основі крему кондитерського [Текст] / А. С. Абраменко, М. Б. Колеснікова // Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини : матеріали ІХ Міжнар. наук.-практ. конф., м. Кривий Ріг, Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського, 23 жовт. 2020 р. - 2020. - С. 185-186
74 Юрченко, Світлана Леонідівна.
Інтеграція вищої освіти України до європейського простору [Текст] / С. Л. Юрченко, М. Б. Колеснікова // Синергетична концепція розвитку студентоцентрованого навчання – забезпечення якості вищої освіти : тези Другої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 25 верес. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 121-123
75
Технології харчової продукції в ресторанній індустрії [Текст] : навч. посібник / М. Б. Колеснікова, О. О. Гринченко, С. Л. Юрченко, С. С. Андрєєва. - Харків : ХДУХТ, 2020. - 267 с. - Б. ц.
76 Калініна, О. О.
Упровадження системи НАССР у дошкільних та шкільних закладах освіти [Текст] / О. О. Калініна, наук. керівник М. Б. Колеснікова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 9-10
77
Technologies of sweet sauces with the use of physical modification starches [Text] : monograph / S. Andreieieva, M. Kolesnikova, O. Grinchenko, S. Iurchenko, R. Plotnikova. - Warsaw : [s. n.], 2020. - 137 p. - Б. ц.
2019
78
Studying the effect of formulation components on the physical-chemical properties of sweet sauces that contain physically-modified starches [Electronic resource] / S. Andreeva, M. Kolesnikova, Y. Pyvovarov, T. Khaustova, A. Dikhtyar // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2019. - Vol. 5, Issue 11-101. - P. 66-73. - DOI 10.15587/1729-4061.2019.180782. -
Повний текстПовний текст
79
Study the effective of the starch dispersions klasterizatsii based on starches, physically modified depending on technological factors [Text] / S. Andrieieva, A. Dichtyar, M. Kolesnikova, Y. Pyvovarov, T. Khaustova // Eureka: Life Sciences. - 2019. - № 5 (19). - P. 17-22
2018
80
Організаційно-методичне забезпечення кваліфікаційної роботи здобувачів ступеня вищої освіти магістр [Текст] : навч. посібник / О. О. Гринченко, П. П. Пивоваров, М. Б. Колеснікова, Н. В. Чорна, О. Ю. Нагорний, С. Л. Юрченко, О. Ю. Рябець, А. Б. Горальчук. - Харків : Вид-во Іванченка І. С., 2018. - 118 с. - Б. ц.
2017
81 Черемська, Тетяна Володимирівна.
Перспективи використання борошна насіння соняшнику у виробництві безглютенового печива [Текст] / Т. В. Черемська, М. Б. Колеснікова, С. В. Журавльов // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 18 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 47-48
82 Андрєєва, Світлана Сергіївна.
Дослідження термодинамічних властивостей крохмалів фізичної модифікації при виробництві соусів солодких [Текст] / С. С. Андрєєва, М. Б. Колеснікова // Харчова наука і технологія: науково-виробничий журнал (Food science and technology). - 2017. - Т. 11, Вип. 2. - С. 26
83 Андрєєва, Світлана Сергіївна.
Оптимізація рецептурного складу соусів солодких з використанням крохмалів фізичної модифікації [Текст] / С. С. Андрєєва, М. Б. Колеснікова, О. Г. Дьяков // Актуальные научные исследования в современном мире. 26-27 мар. 2017 р. - 2017. - Вип. 3 (23), Ч. 2. - С. 58-63
84 Андрєєва, Світлана Сергіївна.
Перспективи використання крохмалю серії Emulsiform у технології термостабільних соусів емульсійного типу [Текст] / С. С. Андрєєва, М. Б. Колеснікова // Актуальні проблеми розвитку ресторанного, готельного та туристичного бізнесу в умовах світової інтеграції: досягнення та перспективи : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі й 10-річчю запровадження в Україні спец. Готельно-ресторанна справа, 21 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 79-81
Повний текст
85 Андрєєва, Світлана Сергіївна.
Дослідження системної вологи крохмалів фізичної модифікації [Електронний ресурс] / С. С. Андрєєва, М. Б. Колеснікова, О. Г. Дьяков // Проблеми енергоефективності та якості в процесах сушіння харчової сировини : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 1-2 черв. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 3-4
86 Юрченко, Е. П.
Застосування технології Sous Vide під час виробництва харчової продукції [Текст] / Е. П. Юрченко, наук. керівник М. Б. Колеснікова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 56-57
87 Andreeva, Svetlana.
The study of thermodynamic properties of physical modification starches in the production of sauces sweet [Electronic resource] / S. Andreeva, M. Kolesnikova // Journal of Food Science and Technology-Ukraine. - 2017. - Vol. 11, Issue 2. - P. 26-31. - DOI 10.15673/fst.v11i2.510. -
Повний текстПовний текст
88
Випускна бакалаврська робота [Текст] : навч. посібник / О. О. Гринченко, П. П. Пивоваров, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Н. В. Чорна, Б. Б. Ботштейн, О. Ю. Нагорний. - Харків : Вид-во Іванченка І. С., 2017. - 156 с. - Б. ц.
89
Організаційно-методичне забезпечення кваліфікаційної роботи здобувачів ступеня вищої освіти бакалавр [Текст] : навч. посібник / О. О. Гринченко, П. П. Пивоваров, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Н. В. Чорна, Б. Б. Ботштейн, О. Ю. Нагорний. - Харків : Вид-во Іванченка І. С., 2017. - 156 с. - Б. ц.
90
Технології соусів солодких із використанням крохмалів фізичної модифікації [Текст] : монографія / С. С. Андрєєва, М. Б. Колеснікова, О. О. Гринченко, П. П. Пивоваров. - Харків : ХДУХТ, 2017. - 130 с. - Б. ц.
2016
91 Андрєєва, Світлана Сергіївна.
Технологія соусів солодких з використанням крохмалів фізичної модифікації [Текст] : дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія харчової продукції : захищена 14.12.2016 / С. С. Андрєєва ; наук. керівник М. Б. Колеснікова ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2016. - 306 с. - Бібліогр.: 220 назв. - Б. ц.
92 Андрєєва, Світлана Сергіївна.
Технологія соусів солодких з використанням крохмалів фізичної модифікації [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія харчової продукції : захищена 14.12.2016 / С. С. Андрєєва ; наук. керівник М. Б. Колеснікова ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2016. - 20 с. - Бібліогр.: с. 14-17. - Б. ц.
2015
93 Колеснікова, Марина Борисівна.
Дослідження структурно-механічних властивостей крохмалю фізичної модифікації в технології соусної продукції [Текст] / М. Б. Колеснікова, С. С. Андрєєва // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., 14 трав. 2015 р. - Харків : ХДУХТ, 2015. - С. 21-22
2014
94 Гребенюк, А. О.
Удосконалення технології солодких соусів – топінгів масового споживання [Текст] / А. О. Гребенюк, наук. керівник М. Б. Колеснікова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді. У 2 ч. : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, м. Харків, 26 берез. 2014 р. - Харків : ХДУХТ, 2014. - Ч. 1. - С. 6
2013
95 Юрченко, Світлана Леонідівна.
Розробка рецептурного призначення [Текст] / С. Л. Юрченко, М. Б. Колеснікова, Т. В. Бреславець // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. У 2 ч. : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 75-річчю з дня народж. ректора ун-ту (1988-1991 рр.) Бєляєва М. І., м. Харків, 19 листоп. 2013 р. - Харків : ХДУХТ, 2013. - С. 123-124
96
Роль практичної підготовки студентів у формуванні сучасних фахівців ресторанної індустрії [Текст] / О. О. Гринченко, П. П. Пивоваров, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Інтеграція освіти, науки та виробництва- запорука ефективності навчального процесу : тези Х Всеукр. наук.-метод. конф., 27 верес. 2013 р. - Харків : ХДУХТ, 2013. - С. 9-10
97 Андрєєва, Світлана Сергіївна.
Системні дослідження властивостей крохмалів фізичної модифікації для технології солодких соусів на плодово-ягідній основі [Текст] / С. С. Андрєєва, М. Б. Колеснікова // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. У 2 ч. : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 75-річчю з дня народж. ректора ун-ту (1988-1991 рр.) Бєляєва М. І., 19 листоп. 2013 р. - Харків : ХДУХТ, 2013. - С. 47-48
98 Колеснікова, Марина Борисівна.
Дослідження властивостей крохмалів фізичної модифікації для виробництва солодких соусів-топінгів [Текст] / М. Б. Колесникова, С. С. Андрєєва // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2013. - С. 252-258
2011
99
Мікробіологічні показники продукту структурованого на основі сиру кисломолочного в процесі зберігання [Текст] / В. О. Коваленко, Ф. В. Перцевой, Л. О. Чернова, М. Б. Колеснікова // Харчова наука і технологія. - 2011. - № 2. - С. 36-38
100Пат. 57115 Україна, МПК A23C19/09.
Спосіб отримання продукту структурованого на основі сиру кисломолочного нежирного [Текст] / М. Б. Колеснікова, Ф. В. Перцевой ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201009243 ; Заявл. 23.07.2010 ; Опубл. 10.02.2011, Бюл. № 3. - 2 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
101Пат. 61084 Україна, МПК A23L1/0524, A23L1/31.
Спосіб отримання холодцю з яловичини [Текст] / Ф. В. Перцевой, О. О. Василенко, Г. Є. Поліщук, В. В. Рубіна, Д. О. Бідюк, М. Б. Колеснікова, М. Ф. Перцевой, І. О. Крапивницька, П. В. Гурський, Б. Ч. Гарнцарек, З. Е. Гарнцарек, Т. В. Міскіевич ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201014537 ; Заявл. 06.12.2010 ; Опубл. 11.07.2011, Бюл. № 13. - 3 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
102Пат. 61085 Україна, МПК A23L1/0524, A23L1/31.
Спосіб отримання язика яловичого заливного [Текст] / Ф. В. Перцевой, Г. Є. Поліщук, Д. О. Бідюк, М. Ф. Перцевой, П. В. Гурський, В. В. Рубіна, М. Б. Колеснікова, О. О. Василенко, І. О. Крапивницька, Б. Ч. Гарнцарек, З. Е. Гарнцарек, Т. В. Міскіевич ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201014540 ; Заявл. 06.12.2010 ; Опубл. 11.07.2011, Бюл. № 13. - 3 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
103 Гурський, Петро Васильович.
Дослідження впливу рецептурних компонентів на структурно-механічні властивості структурованого продукту [Текст] / П. В. Гурський, М. Б. Колесникова, М. Ф. Перцевий // Збірник наук. пр. НУХТ. - Київ : НУХТ, 2011. - С. 180-184.
104 Бреславец, Т. В.
Обоснование режимов технологического процесса получения изолированных белков пелагических рыб [Текст] / Т. В. Бреславец, Л. Н. Крайнюк, М. Б. Колесникова // Харчова наука і технологія. - 2011. - № 2. - С. 82-86
105 Бреславець, Т. В.
Удосконалення технології м'ясних січених напівфабрикатів функціонального призначення [Текст] / Т. В. Бреславець, С. Л. Юрченко, М. Б. Колеснікова // Сучасний ринок товарів та проблеми здорового харчування : матеріали Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., м. Харків, 20-21 жовт. 2011 р. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 127-128
106Пат. 57114 Україна, МПК A23C19/09.
Спосіб отримання продукту структурованого на основі сиру кисломолочного нежирного [Текст] / М. Б. Колеснікова, М. Ф. Перцевой ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201009243 ; Заявл. 23.07.2010 ; Опубл. 10.02.2011, Бюл. № 3. - 3 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
107 Бреславець, Т. В.
Використання сучасних способів теплової обробки на підприємствах ресторанного господарства [Текст] / Т. В. Бреславець, С. Л. Юрченко, М. Б. Колеснікова // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 19 трав. 2011 р. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 15
108 Бреславець, Т. В.
Удосконалення технології м’ясних січених напівфабрикатів функціонального призначення [Електронний ресурс] / Т. В. Бреславець, С. Л. Юрченко, М. Б. Колеснікова // Сучасний ринок товарів та проблеми здорового харчування : тези доп. Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., м. Харків, 20-21 жовт. 2011 р. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 127-128
Повний текст
109
Якісна оцінка міжмолекулярної взаємодії в модельних розчинах харчових речовин [Текст] / М. Ф. Перцевий, Ю. О. Савгіра, Т. О. Кузнецова, М. Б. Колеснікова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2011. - Вип. 2 (14). - С. 360-368
110 Бончева, А. С.
Аналіз тенденций на ринку соусів:сучасний стан і перспективи [Текст] / А. С. Бончева, М. Б. Колеснікова // Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, готельного, ресторанного господарств і торгівлі : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, м. Харків, 23 берез. 2011 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 8
111
Вплив рецептурних компонентів на структурно-механічні властивості продукту структурованого [Текст] / Т. М. Ситнник, Ф. В. Перцевой, М. Б. Колеснікова, М. Ф. Перцевий // Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, готельного, ресторанного господарств і торгівлі : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, м. Харків, 23 берез. 2011 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 47
112 Колеснікова, Марина Борисівна.
Обґрунтування та розробка технології індустріальних напівфабрикатів сирних торгів (чизкейків) для закладів ресторанного господарства [Текст] / М. Б. Колеснікова, Т. В. Бреславець, С. Л. Юрченко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2011. - Вип. 2 (14). - С. 95-102
2010
113Пат. 48222 Україна, МПК A23C19/08.
Спосіб отримання структурованого продукту пастоподібного [Текст] / Ф. В. Перцевой, П. В. Гурський, В. В. Рубіна, Г. Є. Поліщук, І. О. Крапівницька, Л. О. Чуйко, М. Б. Колеснікова, Д. О. Бідюк, М. Ф. Перцевой, Б. Ч. Гарнцарек, З. Е. Гарнцарек, Т. В. Міскіевич ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200909612 ; Заявл. 21.09.2009 ; Опубл. 10.03.2010, Бюл. № 5. - 10 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
114 Колеснікова, Марина Борисівна.
Розробка технології індустріальних напівфабрикатів гарячих закусок на основі сиру твердого [Текст] / М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Т. В. Бреславець // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2010. - С. 86-93
115Пат. 48223 Україна, МПК A23C19/08.
Спосіб отримання структурованого продукту пастоподібного [Текст] / Ф. В. Перцевой, І. О. Крапівницька, Г. Є. Поліщук, П. В. Гурський, М. Б. Колеснікова, В. В. Рубіна, Д. О. Бідюк, М. Ф. Перцевой, Б. Ч. Гарнцарек, З. Е. Гарнцарек, Т. В. Міскіевич ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200909613 ; Заявл. 21.09.2009 ; Опубл. 10.03.2010, Бюл. № 5. - 9 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
116 Гурський, Петро Васильович.
Дослідження впливу компонентного складу на термічну стійкість модельної системи структурованого продукту [Текст] / П. В. Гурський, М. Ф. Перцевий, М. Б. Колеснікова // Прогресивні техніка та технологія харч. вир-в ресторан. госп-ва і торгівлі : темат. збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2010. - С. 31-36.
117
Збірник методичних матеріалів до проведення державного іспиту [Текст] : для студентів напряму підгот. 0517 Харчові технології та інженерія проф. спрямування Технологія харчування освіт.-кваліф. рівень – бакалавр / уклад.: Л. М. Крайнюк [та ін.]. - Харків : ХДУХТ, 2010. - 11 с. - Б. ц.
118 Архіпова, А. Д.
Дослідження впливу добавки еламін на емульсії [Текст] / А. Д. Архіпова, М. Б. Колеснікова // Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. молодих вчених і студентів, м. Харків, 20 квіт. 2010 р., у 2 ч. - Харків, 2010. - С. 3
119 Журавльов, О. С.
Визначення вмісту біофлавоноїдів у складі напівфабрикатів із солодкого перцю [Текст] / О. С. Журавльов, М. Б. Колеснікова, І. М. Гурікова // Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. молодих вчених і студентів, м. Харків, 20 квіт. 2010 р., у 2 ч. - Харків, 2010. - С. 21
120Пат. 48228 Україна, МПК A23C19/08.
Спосіб отримання структурованого продукту пастоподібного [Текст] / Ф. В. Перцевой, Г. Є. Поліщук, І. О. Крапівницька, П. В. Гурський, М. Б. Колеснікова, Л. О. Чуйко, В. В. Рубіна, М. Ф. Перцевой, Д. О. Бідюк, Б. Ч. Гарнцарек, З. Е. Гарнцарек, Т. В. Міскіевич ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200909644 ; Заявл. 21.09.2009 ; Опубл. 10.03.2010, Бюл. № 5. - 8 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
121 Гурський, Петро Васильович.
Дослідження структурно-механічних властивостей структурованого продукту [Текст] / П. В. Гурський, М. Б. Колеснікова, М. Ф. Перцевий // Прогресивні техніка та технології харч. вир-в ресторан. госп-ва і торгівлі : темат. збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2010. - С. 31-36.
122
Дослідження впливу основних компонентів на структурно-механічні властивості структурованого продукту [Текст] / М. Б. Колеснікова, М. Ф. Перцевий, Т. М. Ситник, П. В. Гурський // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. Техн. науки. - Харків : ФОП Червяк В. Є., 2010. - Вип. 103 : Механізація с.-г. вир-ва та перероб. с.-г. продукції : присвяч. 80-річчю ун-ту. - С. 349-355. - Бібліогр.: с. 354-355
2008
123Пат. 34347 Україна, МПК A23C19/00.
Спосіб отримання сиру плавленого пастоподібного [Текст] / Ф. В. Перцевой, М. Б. Колеснікова, П. В. Гурський, Т. В. Трощій, І. О. Крапивницька, Л. Р. Димитриєвич, М. Ф. Перцевой, Д. О. Бідюк ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200802554 ; Заявл. 28.02.2008 ; Опубл. 26.08.2008, Бюл. № 15. - 13 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
124 Жигаленко, І. Ю.
Теоретичні передумови розробки функціональних напівфабрикатів для емульсійних соусів [Текст] / І. Ю. Жигаленко, М. Б. Колеснікова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2008. - С. 138-145
125Пат. 34766 Україна, МПК A23L1/00.
Спосіб отримання мусу [Текст] / Ф. В. Перцевой, П. В. Гурський, Б. Б. Ботштейн, М. Б. Колеснікова, І. О. Крапивницька, Л. Р. Димитриєвич, Д. О. Бідюк, М. Ф. Перцевой ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200802616 ; Заявл. 28.02.2008 ; Опубл. 26.08.2008, Бюл. № 16. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
126Пат. 37146 Україна, МПК A23L1/00.
Спосіб отримання крему [Текст] / Ф. В. Перцевой, П. В. Гурський, С. Б. Гончарова, І. О. Крапивницька, М. Б. Колеснікова, М. Ф. Перцевой, Д. О. Бідюк ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200802613 ; Заявл. 28.02.2008 ; Опубл. 25.11.2008, Бюл. № 22. - 3 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
127 Юрченко, Світлана Леонідівна.
Актуальні напрямки розвитку вищої освіти [Текст] / С. Л. Юрченко, М. Б. Колеснікова, Т. В. Бреславець // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Інновації в вищій школі в контексті сучасної парадигми вищої освіти : матеріали VI Всеукр. наук.-метод. конф., присвяч. 70-річчю з дня народж. д-ра техн. наук, проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Бєляєва М. І., м. Харків, 24 жовт. 2008 р. - Харків : ХДУХТ, 2008. - С. 74-75
128 Бреславець, Т. В.
Удосконалення технології фірмової продукції з м'яса із використанням новітніх способів теплової обробки [Текст] / Т. В. Бреславець, С. Л. Юрченко, М. Б. Колеснікова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2008. - С. 131-138
129Пат. 34052 Україна, МПК A23C19/00.
Спосіб отримання сиру плавленого пастоподібного [Текст] / Ф. В. Перцевой, Т. В. Трощій, П. В. Гурський, М. Б. Колеснікова, І. О. Крапивницька, Л. Р. Димитриєвич, Д. О. Бідюк, М. Ф. Перцевой ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200802553 ; Заявл. 28.02.2008 ; Опубл. 25.07.2008, Бюл. № 14. - 15 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
130 Гурський, Петро Васильович.
Дослідження впливу рецептурних компонентів на граничну напругу зсуву структурованого продукту на основі сиру кисломолочного [Текс] / П. В. Гурський, М. Б. Колеснікова, Ф. В. Перцевой // Прогресивні техніка та технологія харч. вир-в ресторан. госп-ва і торгівлі : темат. збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2008. - Вип. 1. - С. 124-128.
131Пат. 37145 Україна, МПК A23L1/00.
Спосіб отримання самбуку [Текст] / Ф. В. Перцевой, І. О. Крапивницька, П. В. Гурський, Б. Б. Ботштейн, М. Б. Колеснікова, С. Б. Гончарова, Д. О. Бідюк, М. Ф. Перцевой ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200802612 ; Заявл. 28.02.2008 ; Опубл. 25.11.2008, Бюл. № 22. - 3 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2007
132 Крайнюк, Л. М.
Дослідження властивостей гідроколоїдів рослинного походження для використання у технології емульсійних соусів [Текст] / Л. М. Крайнюк, М. Б. Колеснікова, Т. В. Бреславець // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2007. - С. 31-37
133 Большакова, Вікторія Анатоліївна.
Вивчення функціонально-технологічних властивостей рослинних добавок з метою залучення їх до технології м'ясних емульсій [Текст] / В. А. Большакова, М. О. Янчева, М. Б. Колеснікова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2007. - С. 145-151
134 Юрченко, Світлана Леонідівна.
Використання маринадів у технології страв з м'яса підвищеної жорсткості [Текст] / С. Л. Юрченко, М. Б. Колеснікова, В. А. Большакова // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 40-річчю Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі, 17 жовт. 2007 р. - Харків, 2007. - С. 101-102
135 Юрченко, Світлана Леонідівна.
Удосконалення технології страв з січеної рибної маси [Текст] / С. Л. Юрченко, М. Б. Колеснікова, Т. В. Бреславець // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 40-річчю Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі, 17 жовт. 2007 р. - Харків, 2007. - С. 103-104
136 Колеснікова, Марина Борисівна.
Розробка технології м'ясних напівфабрикатів високого ступеня готовності для підприємств швидкого обслуговування [Текст] / М. Б. Колеснікова, В. А. Большакова, С. Л. Юрченко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2007. - С. 41-47
137 Крайнюк, Л. М.
Розробка технології функціональних білково-полісахаридних емульсійних систем для соусів [Текст] / Л. М. Крайнюк, М. Б. Колеснікова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2007. - С. 54-59
2006
138
Шляхи удосконалення організаційно-технологічних принципів виробництва перших страв для шкільного харчування [Текст] / Л. М. Крайнюк, Л. Д. Манелова, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2006. - С. 123-128
139
Аналіз і перспективні напрямки вдосконалення технології гарнирів для перших страв [Текст] / Т. В. Трощій, Є. П. Пивоваров, М. Б. Колеснікова, Б. Б. Ботштейн // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2006. - С. 107-113
140 Юрченко, Светлана Леонидовна.
Управление качеством пищевой продукции [Текст] / С. Л. Юрченко, М. Б. Колесникова // Наука і соціальні проблеми суспільства: харчування, екологія, демографія : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 23-24 трав. 2006 р. - Харків : ХДУХТ, 2006. - С. 557-559
141 Юрченко, Світлана Леонідівна.
Розробка високофункціональних композицій для виробництва коктейлів [Текст] / С. Л. Юрченко, М. Б. Колеснікова, Н. В. Камсуліна // Наукові дослідження – теорія та експеримент : матеріали II Міжнар. наук.- практ. конф., м. Полтава, 15-17 трав. 2006 р. - Полтава : ІнтерГрафіка, 2006. - С. 99-101
142
Технологія продукції харчових виробництв [Текст] : навч. посібник / Л. М. Тіщенко, Ф. В. Перцевой, М. Б. Колеснікова, М. О. Янчева, П. В. Гурський. - Харків : ХДУХТ, 2006. - 314 с. - Б. ц.
2005
143 Колеснікова, Марина Борисівна.
Розробка технології соусів-дресингів з використанням функціональних композицій фірми "Г. К. ХАН І К" [Текст] / М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Н. В. Камсуліна // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2005. - С. 46-51
144
Аналіз стану шкільного харчування в освітних установах м. Харкова [Текст] / Л. М. Крайнюк, Л. Д. Манєлова, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2005. - С. 149-152
145 Камсуліна, Наталія Валеріївна.
Шляхи вдосконалення рецептурного складу безалкогольних напоїв [Текст] / Н. В. Камсуліна, С. Л. Юрченко, М. Б. Колеснікова // Актуальні проблеми харчування: технологія та обладнання, організація і економіка : тези доп. Міжнар. наук.-техн. конф. - Донецьк : ДонДУЕТ, 2005. - С. 113-115
2004
146
Разработка технологии индустриальных полуфабрикатов для производства киселей [Текст] / М. Б. Колесникова, С. Л. Юрченко, Н. В. Камсулина, В. О. Дорохин, С. С. Николенко, О. П. Шеляков, В. О. Скрипник, Г. В. Дейниченко // Проблеми техніки і технології харчових виробництв : матеріали міжвуз. наук.-практ. конф., м. Полтава. - Полтава : ПУСКУ, 2004. - С. 184-186
147
Комплексна оцінка якості розробки технології емульсійних соусів на основі сумішей сухих функціональних [Текст] / Л. М. Крайнюк, Л. О. Касилова, Ж. А. Крутовий, М. Б. Колеснікова, О. П. Шеляков, В. О. Скрипник, Г. В. Дейниченко // Проблеми техніки і технології харчових виробництв : матеріали міжвуз. наук.-практ. конф. - Полтава : ПУСКУ, 2004. - С. 226-228
148 Лябах, В. С.
Діагностіка систем менеджменту якості та безпечності виробництва харчової продукції та оцінка можливості їх упровадження в закладах ресторанного господарства [Текст] / В. С. Лябах, наук. керівник М. Б. Колеснікова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді. У 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2004. - Ч. 1. - С. 25
149 Камсуліна, Наталія Валеріївна.
Використання баластних речовин у технології виробництва виробів з котлетної маси [Текст] / Н. В. Камсуліна, С. Л. Юрченко, М. Б. Колеснікова // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічне обґрунтування у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : збірник наук. пр., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2004. - С. 429-435
150
Можливості використання пектинів фірми "BEARS" в технології кондитерських виробів [Текст] / С. Л. Юрченко, Н. В. Камсуліна, М. Б. Колеснікова, В. О. Дорохін, С. С. Ніколенко, О. П. Шеляков, В. О. Скрипник, Г. В. Дейниченко // Проблеми техніки і технології харчових виробництв : матеріали міжвуз. наук.-практ. конф. - Полтава : ПУСКУ, 2004. - С. 179-181
151 Юрченко, Світлана Леонідівна.
Можливості використання лікарських рослин у технології солодких виробів [Текст] / С. Л. Юрченко, Н. В. Камсуліна, М. Б. Колеснікова // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічне обґрунтування у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : збірник наук. пр., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2004. - С. 436-443
2003
152 Крайнюк, Л. М.
Дослідження функціонально-технологічних властивостей емульсійних систем на основі поліфункціонального препарату колагену (ППК) [Текст] / Л. М. Крайнюк, О. Б. Дроменко, М. Б. Колеснікова // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічне обґрунтування у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : збірник наук. пр., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2003. - С. 28-36
153
Дослідження процесів гідрації полісахаридів для використання в технології емульсійних соусів на основі сумішей сухих функціональних [Текст] / Л. М. Крайнюк, П. П. Пивоваров, М. Б. Колеснікова, В. С. Кривич // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічне обґрунтування у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : збірник наук. пр., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2003. - С. 82-88
154 Юрченко, Світлана Леонідівна.
Дослідження властивостей желатину різних виробників [Текст] / С. Л. Юрченко, В. А. Большакова, М. Б. Колеснікова // Управлінські та технологічні аспекти розвитку підприємств харчування та торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 65-річчю з дня народж. д-ра техн. наук., проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Беляєва М. І., м. Харків, 19 листоп. 2003 р. - Харків : ХДУХТ, 2003. - С. 81-83
155 Колеснікова, Марина Борисівна.
Технологія перших страв з використанням круп миттєвого приготування [Текст] / М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, В. А. Большакова // Управлінські та технологічні аспекти розвитку підприємств харчування та торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 65-річчю з дня народж. д-ра техн. наук., проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Беляєва М. І., м. Харків, 19 листоп. 2003 р. - Харків : ХДУХТ, 2003. - С. 78-81
2001
156 Манелова, Л. Д.
Перспективы развития ассортимента барбекю-кулинарии [Текст] / Л. Д. Манелова, М. Б. Колесникова // Научные и практические аспекты переработки мяса и мясопродуктов : материалы Междунар. науч.-практ. конф., г. Харьков, 28 февр. - 1 марта 2001 г. - Харьков : ХГУПТ, 2001. - С. 81-82
157 Крайнюк, Л. Н.
Новая технология паштетных масс для предприятий общественного питания и пищевой промышленности [Текст] / Л. Н. Крайнюк, М. Б. Колесникова, Л. Д. Манелова // Научные и практические аспекты переработки мяса и мясопродуктов : материалы Междунар. науч.-практ. конф., г. Харьков, 28 февр. - 1 марта 2001 г. - Харьков : ХГУПТ, 2001. - С. 116-117
2000
158 Колесникова, Марина Борисовна.
Исследование влияния технологических факторов на реологические свойства камедей ксантана и гуара [Текст] / М. Б. Колесникова // Вісник Харків. університету. - Харків, 2000. - С. 215-218
1999
159
Технология безалкогольных негазированных напитков на основе растительного сырья [Текст] / О. В. Жулинская, М. Б. Колесникова, О. А. Гринченко, П. П. Пивоваров // Нові технології та удосконалення процесів харчових виробництв : збірник наук. пр. - Харків, 1999. - С. 52-55
160 Колеснікова, Марина Борисівна.
Емульгуючі та стабілізуючі властивості полісахаридів і їх використання в технології емульсійних соусів [Текст] / М. Б. Колеснікова, Л. М. Крайнюк, П. П. Пивоваров // Вісник Донец. держ. ун-ту економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк : ДонДУЕТ, 1999. - С. 97-103
161 Колеснікова, Марина Борисівна.
Комплексне використання полісахаридів у технологічному процесі виробництва майонезів [Текст] / М. Б. Колеснікова, Л. М. Крайнюк, П. П. Пивоваров // Обладнання та технології харчових виробництв : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 1999. - С. 286-290
1998
162 Колесникова, Марина Борисовна.
Технология производства майонезов с использованием пищевых добавок [Текст] / М. Б. Колесникова // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічне обґрунтування у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДАТОХ, 1998. - С. 30-33
1997
163 Пивоваров, Павел Петрович.
Разработка технологии соусов типа майонез [Текст] / П. П. Пивоваров, Л. Н. Крайнюк, М. Б. Колесникова // Актуальні науково-методичні проблеми в підготовці спеціалістів вищої кваліфікації для торгівлі і харчування. - Харків : ХДАТОХ, 1997. - Ч. 1. - С. 20-22