Газзаві-Рогозіна Людмила Вікторівна


Усі роботи автора Роботи, що індексуються у Scopus Роботи, що індексуються у WoS Із повним текстом

Науковий доробок в БД "Праці науковців ДБТУ" та БД "Охоронні документи"

Бібліографічний опис Посилання
2024
1 Князєв, Є. І.
Вплив флавоноїду кверцитину на мікроорганізми свіжовиловленої риби [Текст] / Є. І. Князєв ; наук. керівник: В. В. Євлаш, Л. В. Газзаві-Рогозіна // Молодь і індустрія 4.0 в XXI столітті : матеріали ХХ Міжнар. форуму молоді, 4-5 квіт. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024
2Пат. 157199 Україна, МПК A23B4/00, A23B4/023, A23B4/06.
Спосіб гіпотермічного зберігання прісноводних риб [Текст] / О. В. Фалько, В. В. Євлаш, Л. В. Газзаві-Рогозіна, І. С. Пілюгіна, Л. А. Сіротенко, В. К. Клочков, В. В. Чижевський ; власник: Ін-т проблем кріобіології і кріомедицини нац. акад. наук України, Ін-т сцинтиляційних матеріалів нац. акад. наук України, Держ. біотехнол. ун-т. - № u202305517 ; Заявл. 17.11.2023 ; Опубл. 18.09.2024, Бюл. № 38. - 5 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
3 Газзаві-Рогозіна, Людмила Вікторівна.
Аналіз захворюваності на харчовий ботулізм в Україні та в Харківській області [Текст] / Л. В. Газзаві-Рогозіна, В. В. Євлаш // Прогресивні техніка та технології харч. вир-в ресторан. госп-ва і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ДБТУ, 2024. - Вип. 1 (35). - С. 97-105
2023
4
Вплив флавоноїду кверцетину на мікроорганізми свіжовиловленої риби та вміст аміно-аміачного азоту при гіпотермічному зберіганні [Текст] / В. В. Євлаш, Л. В. Газзаві-Рогозіна, І. С. Пілюгіна, О. В. Фалько, В. В. Чижевський // Наукові праці Нац. ун-ту харч. технологій. - Київ : НУХТ, 2023. - Т. 29, № 5. - С. 100-110
5 Євлаш, Вікторія Владленівна.
Визначення мікробіологічних показників зразків сушених вичавків з овочевої сировини [Текст] / В. В. Євлаш, Л. В. Газзаві-Рогозіна, М. П. Головко // Проблеми енергоефективності та якості в процесах сушіння харчової сировини : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., м. Харків, 8 черв. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 32
6 Газзаві-Рогозіна, Людмила Вікторівна.
Метод визначення ураженості річкової риби метацеркаріями опісторхісів (в модифікації) [Текст] / Л. В. Газзаві-Рогозіна, В. В. Євлаш, М. П. Головко // Сталий ланцюг харчування та безпека крізь науку, знання та бізнес : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., 18 трав. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 172-173
Повний текст
7
Using protective coating for reduction of losses while storing asparagus [Text] / O. Priss, P. Bulhakov, T. Kolisnychenko, L. Gazzavi-Rogozina // Праці Таврійського держ. агротехнол. ун-ту. Техн. науки. - Запоріжжя : ТДАТУ, 2023. - Вип. 23, Т. 1. - С. 188-199
8 Головко, Тетяна Миколаївна.
Контроль якості води – запорука безпечності харчових продуктів [Текст] / Т. М. Головко, М. П. Головко, Л. В. Газзаві-Рогозіна // Сталий ланцюг харчування та безпека крізь науку, знання та бізнес : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 18 трав. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 174-175
Повний текст
9
Перспективи використання протифенольних сполук для подовження термінів зберігання охолодженої риби [Текст] / Є. І. Князев, А. М. Кравцова ; наук. керівник: В. В. Євлаш, Л. В. Газзаві-Рогозіна // Інноваційні технології розвитку харчових виробництв та ресторанної індустрії: наукові пошуки молоді : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, 26 жовт. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 126
10 Євлаш, Вікторія Владленівна.
Вивчення мікробіологічних показників зразків сушених вичавків з овочевої сировини [Текст] / В. В. Євлаш, Л. В. Газзаві-Рогозіна, М. П. Головко // Проблеми енергоефективності та якості в процесах сушіння харчової сировини : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф., 8 черв. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 15-16
Повний текст
11 Євлаш, Вікторія Владленівна.
Використання продуктів переробки ірги при удосконаленні технології самбуку ягідного [Текст] / В. В. Євлаш, Л. В. Газзаві-Рогозіна, І. В. Кондрачук // Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві : VII Міжнар. наук.-практ. конф.; "Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі", X Міжнар. наук.-практ. конф., 20 верес. 2023 р. - Київ, 2023. - С. 111-113
12 Євлаш, Вікторія Владленівна.
Обґрунтування доцільності збагачення йогурту томатним шротом [Текст] / В. В. Євлаш, Л. В. Газзаві-Рогозіна // Сталий ланцюг харчування та безпека крізь науку, знання та бізнес : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., 18 трав. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 168-169
Повний текст
2022
13 Газзаві-Рогозіна, Людмила Вікторівна.
Аналіз причин захворюваності на харчовий ботулізм в Україні та в Харківській області [Текст] / Л. В. Газзаві-Рогозіна, В. В. Євлаш // Біологічні, медичні та науково-педагогічні аспекти здоров`я людини : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Полтава, Полтав. нац. пед. ун-т ім. В. Г. Короленка, 17-18 листоп. 2022 р. - 2022. - С. 15
14 Кондрачук, І. В.
Удосконалення технології самбуку ягідного з використанням продуктів переробки ірги [Текст] / І. В. Кондрачук, Л. В. Газзаві-Рогозіна, В. В. Євлаш // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, м. Харків, 26 жовт. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 96
15 Солнцева, С. Д.
Перспективи використання дикоросу Salicornia Europea у технології хліба житньо-пшеничного [Текст] / С. Д. Солнцева, В. В. Євлаш, Л. В. Газзаві-Рогозіна // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових і переробних виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, м. Харків, 26 жовт. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 94
16
Наукові та практичні аспекти технологій дієтичних продуктів для людей з порушеним обміном речовин [Текст] : монографія / В. В. Євлаш, О. Ф. Аксьонова, Н. В. Мурликіна, І. С. Пілюгіна, Л. В. Газзаві-Рогозіна, С. М. Губський, О. І. Упатова. - Харків : ДБТУ, 2022. - 371 с. - Б. ц.
2021
17
Результати мікробіологічного контролю устриць при їх гіпотермічному зберіганні [Текст] / Д. С. Половникова, В. В. Євлаш, Л. В. Газзаві-Рогозіна, О. В. Фалько, М. О. Голояд, В. В. Чижевський // Холод в біології та медицині - 2021 : матеріали щорічної конф. молодих вчених, м. Харків, Ін-т проблем кріобіології і кріомедицини Нац. акад. наук України, 19-20 трав. 2021 р. - Харків, 2021. - С. 12
18
Technology of a dietary supplement “SoleVit Mg” based on Salicornia Europaea L. for use in food technologies [Electronic resource] / V. Evlash, N. Murlykina, O. Aksonova, L. Hazzavi-Rogozina // BIO Web of Conferences : 3rd International Symposium on Innovations in Life Sciences, ILS 2021, Belgorod, 27-28 May 2021. - Belgorod, 2021. - Vol. 40. - Ст. 02006. - DOI 10.1051/bioconf/20214002006. -
Повний текстПовний текст
19 Євлаш, Вікторія Владленівна.
Використання томатного шроту для підвищення термостабільності фруктових начинок [Текст] / В. В. Євлаш, Л. В. Газзаві-Рогозіна, Т. О. Євлаш // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 18 трав. 2021 р. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 2. - С. 13-15
20 Євлаш, Вікторія Владленівна.
Сучасні методи дослідження сировини та харчових продуктів [Електронний ресурс] : навч. посібник-практикум / В. В. Євлаш, І. С. Пілюгіна, Л. В. Газзаві-Рогозіна. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Б. ц.
21
Безпека продовольчої сировини і харчових продуктів [Текст] : навч. посібник-практикум / В. В. Євлаш, Л. В. Газзаві-Рогозіна, І. С. Пілюгіна, Л. І. Сєногонова. - Харків : Світ книг, 2021. - 131 с. - Б. ц.
22 Гребченко, Ю. С.
Розробка рецептури желе кисломолочного збагаченого гемовим залізом для профілактики залізодефіцитної анемії [Текст] / Ю. С. Гребченко, В. В. Євлаш, Л. В. Газзаві-Рогозіна // Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., м. Мелітополь, Тавр. держ. агротехнол. ун-т ім. Д. Моторного, 24 листоп. 2020 р. - Мелітополь, 2021. - С. 99-102
23 Євлаш, Вікторія Владленівна.
Удосконалення технології печива пісочного з використанням лляного борошна [Текст] / В. В. Євлаш, Л. В. Газзаві-Рогозіна, Л. І. Сєногонова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Вип. 1 (33) (тех). - С. 187-198
24 Євлаш, Вікторія Владленівна.
Удосконалення технології самбуків з додаванням дієтичної добавки «Нутріо-Гем» [Текст] / В. В. Євлаш, Л. В. Газзаві-Рогозіна, Ю. С. Гребченко // Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., м. Мелітополь, Тавр. держ. агротехнол. ун-т ім. Д. Моторного, 23 листоп. 2021 р. - Мелітополь, 2021. - С. 84-86
25 Євлаш, Вікторія Владленівна.
Вдосконалення технології термостабільної начинки на основі пектину з використанням томатного шроту [Текст] / В. В. Євлаш, Л. В. Газзаві-Рогозіна, А. О. Цупіков // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2021 р. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 1. - С. 64
26
Технология диетической добавки «Солевит Mg» и ее использование в рационах питания [Текст] / В. В. Евлаш, Е. Ф. Аксенова, Н. В. Мурлыкина, Л. В. Газзави-Рогозина // Innоvatiоns in life sсienсes : материалы III Междунар. симпозиума, г. Белгород, 27-28 мая 2021 р. - Белгород : ИД «БелГУ» НИУ «БелГУ», 2021. - С. 309-312
27 Євлаш, Вікторія Владленівна.
Вдосконалення технології йогурту з використанням томатного шроту [Текст] / В. В. Євлаш, Л. В. Газзаві-Рогозіна, А. С. Ярош // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2021 р. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 1. - С. 76
28 Євлаш, Вікторія Владленівна.
Обґрунтування технології печива пісочного з використанням лляного борошна [Текст] / В. В. Євлаш, Л. В. Газзаві-Рогозіна, Л. І. Сеногонова // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 18 трав. 2021 р. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 2. - С. 15-17
29 Євлаш, Вікторія Владленівна.
Удосконалення технології желе кисломолочного антианемічного спрямування [Текст] / В. В. Євлаш, Л. В. Газзаві-Рогозіна, І. М. Гурікова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Вип. 2 (32). - С. 139-150
Повний текст
2020
30 Євлаш, Вікторія Владленівна.
Розробка рецептури желе кисломолочного збагаченого гемовим залізом для профілактики залізодефіцитної анемії [Текст] / В. В. Євлаш, Л. В. Газзаві-Рогозіна, Т. В. Коник // Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв : тези Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., м. Мелітополь, Тавр. держ. агротехнол. ун-т ім. Д. Моторного, 24 листоп. 2020 р. - Мелітополь : ТДАТУ, 2020. - С. 99-102
31 Євлаш, Вікторія Владленівна.
Порівняння мікробіологічних показників зразків сушених вичавків із овочевої сировини, отриманих за різних умов [Текст] / В. В. Євлаш, Л. В. Газзаві-Рогозіна // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 27-28
32
Повноцінне харчування: тренди енергоефективного виробництва, зберігання та маркетингу [Текст] : кол. монографія / В. В. Євлаш, І. М. Гурікова, І. Г. Петренко, О. В. Коновалова, К. С. Олініченко, Л. В. Газзаві-Рогозіна, О. М. Прядко, І. Ю. Тарасов, Н. Л. Савицька, О. В. Жегус, О. П. Афанасьєва, І. В. Морозов. - Харків : Вид-во Іванченка І. С., 2020. - 663 с. - Б. ц.
33 Газзаві-Рогозіна, Людмила Вікторівна.
Методика визначення зараженості продуктів запасу комахами та кліщами [Текст] / Л. В. Газзаві-Рогозіна // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Вип. 1 (31). - С. 32-39
34
Гігієна та санітарія закладів ресторанного господарства [Текст] : практикум для здобувачів вищ. освіти / В. В. Євлаш, Л. В. Газзаві-Рогозіна, М. Л. Серік, Л. І. Сєногонова. - Харків : ХДУХТ, 2020. - 208 с. - Б. ц.
35 Половникова, Д. С.
Подовження терміну зберігання устриць за умови впливу на них наночастинок [Текст] / Д. С. Половникова, наук. керівник : В. В. Євлаш, Л. В. Газзаві-Рогозіна // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 79
36 Коник, Т. В.
Вивчення мікробіологічних показників зразків сушених вичавків з овочевої сировини [Текст] / Т. В. Коник, наук. керівник : В. В. Євлаш, Л. В. Газзаві-Рогозіна // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 76
37 Газзаві-Рогозіна, Людмила Вікторівна.
Розробка методики епізоотичної оцінки території міст та селищ щодо окрилених комарів [Текст] / Л. В. Газзаві-Рогозіна, О. В. Ткачов // Scientific achilevements of modern society : материалы IV Междунар. науч.-практ. конф., г. Ливерпуль, 4-6 декаб. 2019. - 2020. - С. 469-481
38 Євлаш, Вікторія Владленівна.
Вивчення впливу наночастинок на термін зберігання устриць [Текст] / В. В. Євлаш, Л. В. Газзаві-Рогозіна // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 25-26
39
Modern Technology of Poultry Semen Cryopreservation [Electronic resource] / A. Tkachev, O. Tkacheva, L. Gazzavi-Rogozina, T. Zubova, O. Smolovskaya, V. Pleshkov // Modern s&t equipments and problems in agriculture : IV international scientific and practical conference, Kemerovo. - 2020. - С. 235-244. - DOI 10.32743/kuz.mepa.2020.235-244. -
Повний текстПовний текст
2019
40 Ткачов, О. В.
Ефективність кріоконсервування сперми свійської птиці за харківською технологією [Текст] / О. В. Ткачов, О. Л. Ткачова, Л. В. Газзаві-Рогозіна // Вісник Харків. нац. ун-ту ім. В. Н. Каразіна. - 2019. - Т. 32. - С. 107-113
41
Технічна мікробіологія [Текст] : навч. посібник / В. В. Євлаш, Л. В. Газзаві-Рогозіна, А. С. Бикова, О. В. Циганков. - Харків : ХДУХТ, 2019. - 190 с. - Б. ц.
42
Гігієна та санітарія закладів ресторанного господарства [Текст] : навч. посібник / В. В. Євлаш, М. П. Головко, О. П. Прісс, М. Л. Серік, Б. О. Старостенко, Л. В. Газзаві-Рогозіна. - Харків : ХДУХТ, 2019. - 246 с. - Б. ц.
43
Кріорезистентність сперми жеребців залежно від цитогенетичного профілю [Текст] / В. І. Россоха, О. В. Ткачов, О. Л. Ткачова, Л. В. Газзаві-Рогозіна // Вісник Харків. нац. ун-ту ім. В. Н. Каразіна. - Харків : ХНУ, 2019. - Т. 33. - С. 105-111
2018
44
Практикум з біології [Текст] : навч. посібник / О. В. Філіпцова, О. І. Набока, Л. В. Газзаві-Рогозіна, Є. В. Дьоміна, І. С. Бурлака ; Нац. фармацевт. ун-т. - Харків : НФаУ, 2018. - 120 с. - Б. ц.
45
Метод епізоотичної оцінки місцевості щодо іксодових кліщів [Текст] / Л. В. Газзаві-Рогозіна, О. В. Ткачов, О. В. Філіпцова, О. І. Набока, І. С. Бурлака, Є. В. Дьоміна, В. В. Підгайна // Науковий вісник Львів. нац. ун-ту вет. медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького. - Львів, 2018. - Т. 20, № 83. - С. 36-39
2017
46
The species composition of malaria mosquitoes in the Kharkov region (Ukraine): Natural factors of malaria spread [Electronic resource] / L. Gazzavi-Rogozina, O. Filiptsova, O. Naboka, Al. Ochkur // Gazi Medical Journal. - 2017. - Vol. 28, Issue 1. - С. 31-34. - DOI 10.12996/gmj.2017.08. -
Повний текстПовний текстПовний текст