Гринченко Наталя Геннадіївна


Усі роботи автора Роботи, що індексуються у Scopus Роботи, що індексуються у WoS Із повним текстом

Науковий доробок в БД "Праці науковців ДБТУ" та БД "Охоронні документи"

Бібліографічний опис Посилання
2025
1
ІImproving the technology of glued sausage casings from subgrade beef intestinal raw materials [Electronic resource] / A. Pak, V. Onishchenko, M. Yancheva, N. Grynchenko, A. Pak, S. Inzhyyants, A. Onyshchenko // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2025. - Vol. 3, Issue 11. - P. 43-51. - DOI 10.15587/1729-4061.2025.328922. -
Повний текстПовний текст
2
Determination of the influence of technological factors on the microstructural and rheological parameters of sauces with emulsion structure [Text] / O. Ianushkevych, N. Grynchenko, A. Radchenko, I. Smetanska, A. Marynin, O. Hrynchenko // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2025. - Vol. 2, Issue 134
3
Development of technology for hot thermostable sauces based on dairy raw materials [Text] / O. Ianushkevych, N. Grynchenko, A. Radchenko, A. Marynin, O. Hrynchenko, M. Kolesnikova // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2025. - Vol. 3, Issue 135
4
Розроблення технології харчової продукції з емульсійною структурою на основі крупи горохової та аквафаби горохової [Текст] / О. О. Гринченко, А. Е. Радченко, В. В. Дегтяр, Н. Г. Гринченко, М. Л. Серік // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2025. - Vol. 2, Issue 134
5
Determining the influence of technological factors on the microstructural and rheological parameters of sauces with emulsion structure [Electronic resource] / O. Ianushkevych, N. Grynchenko, A. Radchenko, I. Smetanska, A. Marynin, O. Hrynchenko // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2025. - Vol. 2, Issue 11(134). - P. 33-41. - DOI 10.15587/1729-4061.2025.325417. -
Повний текстПовний текст
6
Development of technology for food products with emulsion structure based on pea groats and pea aquafaba [Electronic resource] / O. Hrynchenko, A. Radchenko, V. Dehtiar, N. Grynchenko, M. Serik // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2025. - Vol. 1, Issue 11 (133). - P. 17-27. - DOI 10.15587/1729-4061.2025.323339. -
Повний текстПовний текст
7
Devising a technology for hot thermostable sauces based on dairy raw materials [Electronic resource] / O. Ianushkevych, N. Grynchenko, A. Radchenko, A. Marynin, O. Hrynchenko, M. Kolesnikova // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2025. - Vol. 3, Issue 11. - P. 33-42. - DOI 10.15587/1729-4061.2025.330249. -
Повний текстПовний текст
2024
8
Formation of functional and technological properties of the film from intestinal raw materials during the drying process [Electronic resource] / A. Pak, V. Onishchenko, M. Yancheva, A. Onyshchenko, N. Grynchenko, S. Inzhyyants // Journal of Food Science and Technology-Ukraine. - 2024. - Vol. 18, Issue 1. - P. 73-83. - DOI 10.15673/fst.v18i1.2850. -
Повний текстПовний текст
9
Devising a technology for obtaining glued sausage casings from intestinal raw materials using electrophoresis [Electronic resource] / A. Pak, V. Onishchenko, M. Yancheva, N. Grynchenko, A. Pak, S. Inzhyyants, A. Onyshchenko // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2024. - Vol. 4, Issue 11(130). - P. 67-75. - DOI 10.15587/1729-4061.2024.308603. -
Повний текстПовний текст
10 Глущенко, А. В.
Особливості використання м’яса кролів у рамках розробки бізнес-плану спеціалізованого цеху з їх переробки [Текст] / А. В. Глущенко ; наук. керівник Н. Г. Гринченко // Інноваційні технології розвитку харчових виробництв та ресторанної індустрії: наукові пошуки молоді : тези доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, 7 листоп. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 112-113
Повний текст
11 Grynchenko, Nataliya.
Development of elements of the HACCP system for technology of structured meat products [Text] / N. Grynchenko, P. Pyvovarov, V. Krylov // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ДБТУ, 2024. - Вип. 1 (35). - С. 105-116
Повний текст
12
Відповідальне споживання та виробництво: реалізація в нових поколіннях харчової продукції [Текст] / О. О. Гринченко, А. Л. Фощан, Н. Г. Гринченко, А. Е. Радченко // Продовольчі системи України: повоєнне відновлення та забезпечення сталого розвитку : матеріали Міжнар. наук.-практ. форуму, 15-16 трав. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 71-74
Повний текст
13 Yanushkevich, O.
Use of blockchain technologies in education and science [Text] / O. Yanushkevich, O. Hrynchenko, N. Hrynchenko // Модернізація вищої освіти та забезпечення якості освітньої діяльності в умовах європейської інтеграції : матеріали Міжнар. наук.-метод. конф., Держ. біотехнол. ун-т, 18 жовт. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 268-270
Повний текст
14 Ільїна, К. В.
SWOT-аналіз виробників «рослинного м’яса» як спосіб формування траєкторії розвитку технології альтернативних харчових продуктів [Текст] / К. В. Ільїна ; наук. керівник Н. Г. Гринченко // Інноваційні технології розвитку харчових виробництв та ресторанної індустрії: наукові пошуки молоді : тези доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, 7 листоп. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 38
Повний текст
15 Grynchenko, Nataliya.
Developments of elements of the HACCP system for technology of structured meat products [Text] / N. Grynchenko, P. Pyvovarov, V. Krylov // Прогресивні техніка та технології харч. вир-в ресторан. госп-ва і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ДБТУ, 2024. - Вип. 1 (35). - С. 105-116
16 Стасенко, В. А.
Перспективи виробництва аналогів м’ясопродуктів [Текст] / В. А. Стасенко ; наук. керівник: Н. Г. Гринченко, М. О. Янчева // Інноваційні технології розвитку харчових виробництв та ресторанної індустрії: наукові пошуки молоді : тези доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, 7 листоп. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 88
Повний текст
17
Дослідження реологічних показників соусів на основі молочної сировини [Текст] / О. І. Янушкевич, А. Е. Радченко, А. І. Маринін, Н. Г. Гринченко // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : матеріали ХІІІ Міжнар. наук.-техн. конф. присвяч. 140 річниці Нац. ун-ту харч. технологій, 21 листоп. 2024 р. - Київ : НУХТ, 2024. - С. 266-267
18 Жилін, І. І.
Особливості використання багатокомпонентних розсолів в технології делікатесної продукції за принципом «Clean Label» [Текст] / І. І. Жилін ; наук. керівник Н. Г. Гринченко // Інноваційні технології розвитку харчових виробництв та ресторанної індустрії: наукові пошуки молоді : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, 7 листоп. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 116
19
Наукові та практичні аспекти запровадження принципів ощадливого виробництва (Lean Production) в технологіях продукції м’ясопереробної галузі [Текст] : звіт про наук.-дослідну роботу (остаточний) / В. М. Онищенко, О. І. Черевко, Н. Г. Гринченко, М. О. Янчева, Т. М. Головко, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, Т. С. Желєва, А. В. Онищенко, С. Т. Інжиянц, О. І. Янушкевич, В. О. Біляєв, С. О. Шолудько. - Харків : ДБТУ, 2024. - 97 с. - Б. ц.
Повний текст
20
Технології харчової продукції з регульованим нутрієнтним складом для забезпечення стійкості продовольчої системи [Текст] : звіт про наук.-дослідну роботу (остаточний) / О. О. Гринченко, П. П. Пивоваров, А. Л. Фощан, Є. П. Пивоваров, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Т. В. Черемська, С. С. Андрєєва, А. Е. Радченко, А. М. Діхтярь, В. С. Семененко, В. В. Дегтяр, Н. Г. Гринченко, О. І. Янушкевич. - Харків : ДБТУ, 2024. - 142 с. - Б. ц.
Повний текст
21 Гринченко, Наталя Геннадіївна.
Аналіз рецептурного складу рослинного м'яса [Текст] / Н. Г. Гринченко, К. В. Ільїна // Молодь і індустрія 4.0 в XXI столітті : матеріали ХХ Міжнар. форуму молоді, Держ. біотехнол. ун-т, 4-5 квіт. 2024 р. - Харків : ООО «ПромАрт», 2024. - С. 74
Повний текст
22 Гринченко, Наталя Геннадіївна.
Розробка технологічних принципів виробництва реструктурованих м’ясних напівфабрикатів [Текст] / Н. Г. Гринченко // Відповідальне виробництво та споживання: реалізація в нових поколіннях харчової продукції : кол. монографія. - Riga : Baltija Publishing, 2024
2023
23
Наукове обґрунтування технологій напівфабрикатів на основі молочної сировини, одержаних шляхом реалізації потенціалу лактокальцію [Текст] : монографія. Т. 1. Розробка теоретичної моделі інтенсифікації технологічних процесів виробництва молочних продуктів / О. О. Гринченко, Н. Г. Гринченко, П. П. Пивоваров, М. І. Погожих. - Харків : ДБТУ, 2023. - 97 с. - Б. ц.
24
Аpplication of the principles of ionotropic gel formation in the technology of restructured products based on fish raw materials [Text] / N. Grynchenko, I. Smetanska, O. Hrynchenko, P. Pyvovarov, F. Pertsevoy // Sustainable food chain and safety through science, knowledge and business : monograph. - Riga : Baltija Publishing, 2023. - P. 40-68
25
Комплексні ситуаційні задачі в ресторанному господарстві [Текст] : фонд законодав. та інструктив. матеріалу з дисципліни для здобувачів ступеню вищ. освіти магістр, спец. 181 Харчові технології / уклад.: О. О. Гринченко [та ін.]. - Харків : ХДУХТ, 2023. - 6 с. - Б. ц.
26
Development of a method and apparatus for obtaining a multifunctional purpose film from intestinal raw materials [Text] / V. Onishchenko, M. Yancheva, N. Grynchenko, O. Dromenko, A. Pak, S. Inzhyyants, O. Onyshchenko // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2023. - Vol. 11 (123). - P. 6-15
27 Янушкевич, О.
Innovations in the technology of dairy-based sauces for HoReCa [Text] / О. Янушкевич, А. Радченко, Н. Гринченко // Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Київ, 23 трав. 2023 p. - Київ : НУХТ, 2023
28
Devising a technique and designing an apparatus for obtaining a multifunctional purpose film from intestinal raw materials [Electronic resource] / A. Pak, V. Onishchenko, M. Yancheva, N. Grynchenko, O. Dromenko, A. Pak, S. Inzhyyants // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2023. - Vol. 3, Issue 11(123). - P. 6-15. - DOI 10.15587/1729-4061.2023.279008. -
Повний текстПовний текст
29
Харчові технології [Текст] : метод. вказівки до виконання курс. проекту з дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Технології харчових продуктів тваринного походження / авт.-уклад.: Н. Г. Гринченко, Т. С. Желєва. - Харків : ДБТУ, 2023. - 21 с. - Б. ц.
30
Technological and economic aspects of using legumes in food technology: a mini-review [Electronic resource] / V. Dehtiar, A. Radchenko, N. Grynchenko, O. Grinchenko // Journal of Chemistry and Technologies. - 2023. - Vol. 31, Issue 4. - P. 886-896. - DOI 10.15421/jchemtech.v31i4.287753. -
Повний текстПовний текстПовний текст
31
Технологічні та економічні аспекти застосування бобових в технологіях харчової продукції: міні-огляд [Текст] / В. Дегтяр, А. Радченко, Н. Гринченко, О. Гринченко // Journal of Chemistry and Technologies. - 2023. - Т. 31, № 4
32
Investigation of infrared spectra of agar-based gel systems for the production of jelly bars [Electronic resource] / S. Bokovets, F. Pertsevoi, N. Murlykina, I. Smetanska, A. Borankulova, M. Ianchyk, S. Omelchenko, O. Grinchenko, N. Grynchenko, A. Dikhtyar, O. Kotliar, T. Yarmosh // Journal of Chemistry and Technologies. - 2023. - Vol. 31, Issue 1. - P. 92-103. - DOI 10.15421/jchemtech.v31i1.252647. -
Повний текстПовний текстПовний текст
2022
33 Катриченко, Р. О.
Розробка технології м’ясних реструктурованих напівфабрикатів [Текст] / Р. О. Катриченко ; наук. керівник Н. Г. Гринченко // Інноваційні технології розвитку харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства: наукові пошуки молоді : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, Держ. біотехнол. ун-т, 26 жовтня 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 55
34 Криштопа, І. О.
Сучасні шляхи підвищення ресурсного потенціалу м'ясопереробної галузі [Текст] / І. О. Криштопа ; наук. керівник Н. Г. Гринченко // Інноваційні технології розвитку харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства: наукові пошуки молоді : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, Держ. біотехнол. ун-т, 26 жовт. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 56
35 Grynchenko, Nataliya.
Development of technologies of semi-finished encapsulated products based on raw milk and their operation in the conditions of intersectoral cooperation [Text] / N. Grynchenko // Innovative technologies and equipment: development prospects of the food and restaurant industries : monograph. - Riga : Baltija Publishing, 2022. - P. 137-169
36
Development technology of functional soft ice-cream using beet concentrate and probiotic [Electronic resource] / N. Zhexenbay, М. Kizatova, Zh. Nabiyeva, G. Iskakova, N. Grynchenko, A. Foshchan, O. Grinchenko // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2022. - Vol. 5, Issue 11(119). - С. 83-93. - DOI 10.15587/1729-4061.2022.265966. -
Повний текстПовний текст
37
Technology of thermostable and frozen fillings using dairy raw materials and sesame seeds concentrate [Text] : monograph / F. Pertsevoy, V. Ladyka, I. Smetanska, D. Bienias, M. Ianchyk, N. Grynchenko, S. Omelchenko, О. Hrynchenko. - Kharkiv : Dissa+, 2022. - 192 с. - Б. ц.
38
Методологія конструювання харчової продукції [Текст] : робоча програма з дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії, другий (магістер.) РВО / уклад.: О. О. Гринченко [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2022. - 16 с. - Б. ц.
39 Гринченко, Наталя Геннадіївна.
Розробка технологій напівфабрикатів, капсульованих на основі молочної сировини, та їх функціонування в умовах міжгалузевої кооперації [Текст] / Н. Г. Гринченко // Innovative Technologies and Equipment: Development Prospects of the Food and Restaurant Industries : col. monograph : Baltija Publishing, 2022
40
Системи управління безпечністю продукції м’ясної промисловості [Текст] : метод. вказівки до лаборатор. занять та самост. роботи з дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Технології харчових продуктів тваринного походження СВО магістр / уклад. Н. Г. Гринченко. - Харків : ДБТУ, 2022. - 21 с. - Б. ц.
41
Інноваційні технології м’ясних продуктів [Текст] : навч. посібник / М. О. Янчева, Н. Г. Гринченко, О. Б. Дроменко, Т. С. Желєва. - Харків : ДБТУ, 2022. - 120 с. - Б. ц.
42Пат. 151798 Україна, МПК A23C19/00.
Спосіб отримання сиру плавленого ковбасного [Текст] / Ф. В. Перцевой, П. В. Гурський, Н. В. Камсуліна, О. О. Гринченко, Н. Г. Гринченко, О. А. Маяк, С. Г. Іващенко, Т. І. Маренкова, А. М. Діхтярь, О. В. Котляр ; власник Держ. біотехн. ун-т. - № u202200177 ; Заявл. 17.01.2022 ; Опубл. 14.09.2022, Бюл. № 37. - 5 с. - Б. ц.
Повний текст
43Пат. 151800 Україна, МПК A23C19/08.
Спосіб отримання сиру плавленого ковбасного [Текст] / П. В. Гурський, Ф. В. Перцевой, Н. В. Камсуліна, О. О. Гринченко, Н. Г. Гринченко, О. А. Маяк, С. Г. Іващенко, А. М. Діхтярь, С. Б. Омельченко, О. В. Котляр ; власник Держ. біотехн. ун-т. - № u202200195 ; Заявл. 17.01.2022 ; Опубл. 15.09.2022, Бюл. № 37. - 2 с. - Б. ц.
Повний текст
44
Сучасні досягнення харчової науки [Текст] : навч. посібник для студентів і аспірантів спец. 181 Харчові технології, у 2 ч. Ч. 2 / Ф. В. Перцевой, В. І. Ладика, Л. З. Шильман, П. П. Пивоваров, О. О. Гринченко, П. В. Гурський, Н. Г. Гринченко, О. Ю. Нагорний. - Херсон : Олді+, 2022. - 352 с. - Б. ц.
45Пат. 151799 Україна, МПК A23C19/08.
Спосіб отримання сиру плавленого ковбасного [Текст] / Ф. В. Перцевой, Н. В. Камсуліна, П. В. Гурський, О. О. Гринченко, Н. Г. Гринченко, С. Г. Іващенко, О. А. Маяк, С. І. Кравченко, А. М. Діхтярь, О. В. Котляр. - № u202200184 ; Заявл. 17.01.2022 ; Опубл. 14.09.2022, Бюл. № 37. - 5 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
46 Воробйов, Д. Г.
Застосування принципів НАССР під час розробки технології м’ясних виробів [Текст] / Д. Г. Воробйов ; наук. керівник Н. Г. Гринченко // Інноваційні технології розвитку харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства: наукові пошуки молоді : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, Держ. біотехнол. ун-т, 26 жовт. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 54
47
Методологія конструювання харчової продукції [Текст] : метод. рек. та завдання для самост. роботи з дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії СВО магістр ден. та заоч. форми навчання / уклад.: О. О. Гринченко [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2022. - 34 с. - Б. ц.
Повний текст
48
Методологія конструювання харчової продукції [Текст] : екзаменац. питання з дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії ступеня вищ. освіти магістр ден. та заоч. форми навчання / уклад.: О. О. Гринченко [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2022. - 9 с. - Б. ц.
2021
49
Методологія наукових досліджень [Текст] : навч. посібник для студентів і аспірантів спец. 181 Харчові технології, у 2 ч. Ч. 2 / Ф. В. Перцевой, В. І. Ладика, Л. З. Шильман, П. П. Пивоваров, О. О. Гринченко, П. В. Гурський, Н. Г. Гринченко, О. Ю. Нагорний, С. Б. Омельченко. - Херсон : Олді+, 2021. - 222 с. - Б. ц.
50 Гринченко, Наталя Геннадіївна.
Сучасні педагогічні технології та методи навчання [Текст] / Н. Г. Гринченко, Н. В. Камсуліна // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 18 трав. 2021 р. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 138-140
51
Дослідження впливу технологічних чиннників на стабільність гарячих соусів з емульсійною структурою [Текст] / О. І. Янушкевич, А. Е. Радченко, К. Р. Сагайдачна, Н. Г. Гринченко // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології у контексті євроінтеграції : матеріали X Міжнар. наук.-техн. конф. м. Київ, 9-10 листоп. 2021 р. - Київ : НУХТ, 2021
52
Обґрунтування умов та термінів зберігання соусів термостабільних на основі молочної сировини [Текст] / О. І. Янушкевич, А. Е. Радченко, Н. Г. Гринченко, Є. П. Пивоваров // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 18 трав. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 2. - С. 33-34
53
Інноваційний задум кулінарної продукції на основі яєць та яйцепродуктів [Текст] / В. О. Біляєв, А. Е. Радченко, Н. Г. Гринченко, О. О. Гринченко // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 18 трав. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 2. - С. 5-6
54
Parameters of Granulated Filler [Text] / N. Grynchenko, O. Tishchenko, О. Grynchenko, P. Pyvovarov // Life sciences. - 2021. - № 2. - С. 29-38
2020
55 Лємзякова, Е. Н.
Характеристика органолептичних показників варено-копчених ковбас із використанням стартових культур [Текст] / Е. Н. Лємзякова, наук. керівник Н. Г. Гринченко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 58
56 Бєляєв, В. О.
Перспективи використання маринадів у технології напівфабрикатів із м’яса птиці [Текст] / В. О. Бєляєв, Н. Г. Гринченко, Р. П. Никифоров // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 63-64
57 Гринченко, Наталя Геннадіївна.
Прикладні аспекти забезпечення якості та безпечності нової харчової продукції [Текст] / Н. Г. Гринченко, П. П. Пивоваров, О. О. Гринченко // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 15-16
58
Технологічні передумови виробництва гарячих соусів для других страв [Текст] / О. М. Янушкевич, Н. Г. Гринченко, Р. П. Никифоров, О. О. Гринченко // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 56-58
59 Большакова, Вікторія Анатоліївна.
Проблемні аспекти складових самостійної роботи студентів [Текст] / В. А. Большакова, Н. Г. Гринченко // Синергетична концепція розвитку студентоцентрованого навчання – забезпечення якості вищої освіти : тези Другої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 25 верес. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 25-26
60
Investigation of Safety and Quality Parameters of Granulated Filler [Text] / N. Grynchenko, O. Tishchenko, О. Grynchenko, P. Pyvovarov // Eureca: Life sciences. - 2020. - № 2. - С. 29-38
61
Сучасні тенденції виробництва гарячих соусів для сегменту HoReCa [Текст] / О. М. Янушкевич, Н. Г. Гринченко, О. О. Гринченко, Р. П. Никифоров // Innovative Development of Hotel and Restaurant Industry and Food Production : Proceedings of I International Scientific and Practical Internet Conference, Prague, April 24, 2020. - 2020. - С. 71
62 Береза, В. В.
Розробка технології м’ясного хліба з використанням харчових волокон [Текст] / В. В. Береза, наук. керівник Н. Г. Гринченко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 51
63
Devising the technological principles for making a granulated filler obtained through ionotropic gelation [Electronic resource] / N. Grynchenko, O. Tishchenko, Olga Grinchenko, P. Pyvovarov // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2020. - Vol. 2, Issue 11-104. - С. 13 - 23. - DOI 10.15587/1729-4061.2020.200098. -
Повний текстПовний текст
64 Бєляєв, В. О.
Удосконалення технології напівфабрикатів з м’яса птиці для ресторанної індустрії [Текст] / В. О. Бєляєв, Н. Г. Гринченко, Н. П. Никифоров // Innovative Development of Hotel and Restaurant Industry and Food Production : Proceedings of I International Scientific and Practical Internet Conference, Prague, April 24, 2020. - 2020. - P. 19
65
Харчові та дієтичні добавки [Текст] : екзаменац. питання з дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії ступеня вищ. освіти бакалавр ден. та заоч. форм навчання / уклад.: О. О. Гринченко [та ін.]. - Харків : ХДУХТ, 2020. - 13 с. - Б. ц.
66
Сировинні ресурси технології галузі [Електронний ресурс] : опор. конспект лекцій для студентів ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології (освіт.-проф. программа Технології харчових продуктів тваринного походження) ступеня вищ. освіти бакалавр / Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі ; уклад. Н. Г. Гринченко, Т. С. Желєва. - Харків : [б. в.], 2020. - 117 с. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/5019 (Репозітарій). - Бібліогр.: с. 116-117. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
67
Харчові та дієтичні добавки [Текст] : пакет контрол. завдань для комплекс. перевірки знань з дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ступеня вищ. освіти бакалавр ден. та заоч. форми навчання ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії / уклад.: О. О. Гринченко [та ін.]. - Харків : ХДУХТ, 2020. - 32 с. - Б. ц.
68
Харчові та дієтичні добавки [Текст] : метод. вказівки та тематика контрол. робіт з дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії ступеня вищ. освіти бакалавр ден. та заоч. форми навчання / уклад.: О. О. Гринченко [та ін.]. - Харків : ХДУХТ, 2020. - 16 с. - Б. ц.
2019
69
Development and substantiation of the technology for producing structured olives containing the encapsulated olive oil [Electronic resource] / O. Tishchenko, Y. Pyvovarov, N. Grynchenko, Galyna Stepankova // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2019. - Vol. 4, Issue 11-100. - С. 14 - 21. - DOI 10.15587/1729-4061.2019.174190. -
Повний текстПовний текст
2018
70 Grynchenko, Nataliya.
Analysis of background and development of technological principles of milk processing by coupsulation [Electronic resource] / N. Grynchenko, P. Pyvovarov, O. Nagornyi // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2018. - Vol. 3, Issue 11-93. - С. 17 - 24. - DOI 10.15587/1729-4061.2018.133365. -
Повний текстПовний текст
71
Development of technology for the production of semifinished products with an emulsion structure based on the decalcified dairy raw materials [Electronic resource] / N. Grynchenko, D. Tiutiukova, P. Pyvovarov, O. Nagornyi // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2018. - Vol. 2, Issue 11-92. - P. 4-10. - DOI 10.15587/1729-4061.2018.127113. -
Повний текстПовний текст
72
Наукові основи виробництва напівфабрикатів з сиру кисломолочного для ресторанної індустрії [Текст] : монографія / Д. О. Тютюкова, Н. Г. Гринченко, П. П. Пивоваров, О. О. Гринченко, О. Ю. Рябець, Р. Ю. Плотнікова. - Харків : Вид-во Іванченка І. С., 2018. - 116 с. - Б. ц.
73 Grynchenko, Nataliya.
Development of a theoretical model for the intensification of technological processes for manufacturing dairy products [Electronic resource] / N. Grynchenko // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2018. - Vol. 1, Issue 11-91. - С. 22 - 32. - DOI 10.15587/1729-4061.2018.120875. -
Повний текстПовний текст
74 Гринченко, Наталя Геннадіївна.
Дослідження впливу декальцифікації молока знежиреного на фізико-хімічні властивості сиру кисломолочного [Текст] / Н. Г. Гринченко, Д. О. Тютюкова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2018. - Вип. 1 (27). - С. 31-43
Повний текст
75
Технологічні основи створення напівфабрикатів на основі молочної сировини з регульованим складом сольової системи [Текст] / В. С. Семененко, О. С. Романенко, Г. В. Богіня, Я. Ю. Чернева ; наук. керівник Н. Г. Гринченко ; консультант Р. В. Плотнікова // Інноваційний розвиток харчових виробництв, ресторанно-готельного бізнесу та торгівлі : збірник наук. пр. здобувачів вищ. освіти. - Харків : ХДУХТ, 2018. - С. 295-302
76 Grynchenko, N.
Development of Technological Decisions on Production of Capsulated Products Basedon Dairy Raw Materials [Text] / N. Grynchenko, P. Pyvovarov, O. Nagornyi // Eureca: Life sciences. - 2018. - P. 18-24
77
Development of a Model of Technological System of Semi-Finished Products With Emulsion Paste Structure [Text] / N. Grynchenko, D. Tyutyukova, P. Pyvovarov, O. Nagornyi // Eureca: Life Sciences. - 2018. - С. 19-27
78 Гринченко, Наталя Геннадіївна.
Технологія продукту капсульованого на основі сироватки молочної [Текст] / Н. Г. Гринченко, П. П. Пивоваров, Б. Б. Ботштейн // Вчені записки Тавр. нац. ун-ту ім. В. І. Вернадського. Серія: Техн. науки. - 2018. - Т. 29 (68), № 3. - С. 143-149
79
Вплив технологічних чинників на структурно-механічні та технологічні властивості напівфабрикатів з сиру кисломолочного [Текст] / Н. Г. Гринченко, П. П. Пивоваров, О. О. Гринченко, Д. О. Тютюкова, Р. В. Плотнікова // Технічні науки та технології. - 2018. - № 2 (12). - С. 204-215
80 Тютюкова , Дар'я Олександрівна.
Технологія напівфабрикатів з сиру кисломолочного на основі молока з регульованим складом сольової системи [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія харчової продукції : захищена 27.06.2018 / Д. О. Тютюкова ; наук. керівник Н. Г. Гринченко ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2018. - 21 с. - Бібліогр.: с. 15-18. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
81 Гринченко, Наталя Геннадіївна.
Наукове обґрунтування технологій напівфабрикатів на основі молочної сировини, одержаних шляхом реалізації потенціалу лактокальцію [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня д-ра техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія харчової продукції : захищена 27.12.2018 / Н. Г. Гринченко ; наук. конс. П. П. Пивоваров ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2018. - 44 с. - Бібліогр.: с. 30-40. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
82 Желєва, Тетяна Сергіївна.
Особливості ринку праці України та його вимоги до молодих фахівців [Текст] / Т. С. Желєва, Н. Г. Гринченко // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Організація системи взаємодії «вища освіта – ринок праці» : тези ХV Всеукр. наук.-метод. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 28 верес. 2018 р. - Харків : ХДУХТ, 2018. - С. 274-275
Повний текст
83 Янчева, Марина Олександрівна.
Критерії оцінювання дипломних робіт студентів спеціальності 181 "Харчові технології" освітньої програми "Технології харчових продуктів тваринного походження" [Текст] / М. О. Янчева, В. М. Онищенко, Н. Г. Гринченко // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Організація системи взаємодії «вища освіта – ринок праці» : тези ХV Всеукр. наук.-метод. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 28 верес. 2018 р. - Харків : ХДУХТ, 2018. - С. 91-92
Повний текст
84Пат. 130927 Україна, МПК A23C19/055, A23L33/00.
Спосіб одержання напівфабрикату сирно-емульсійного [Текст] / Н. Г. Грабар, П. П. Пивоваров, Д. О. Тютюкова, А. П. Листопад ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201808354 ; Заявл. 30.07.2018 ; Опубл. 26.12.2018, Бюл. № 24. - 6 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
85 Гринченко, Наталя Геннадіївна.
Наукове обґрунтування технологій напівфабрикатів на основі молочної сировини, одержаних шляхом реалізації потенціалу лактокальцію [Текст] : дис. на здобуття наук. ступеня д-ра техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія харчової продукції : захищена 27.12.2018. Т. 1 / Н. Г. Гринченко ; наук. конс. П. П. Пивоваров ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2018. - 422 с. - Библиогр.: с. 14-29, 366-422. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
86Пат. 117548 Україна, МПК A23C19/076, A23C23/00, A23P10/30.
Спосіб отримання капсульованого м’якого сиру [Текст] / П. П. Пивоваров, Н. Г. Гринченко ; власник П. П. Пивоваров. - № a201707474 ; Заявл. 14.07.2017 ; Опубл. 10.08.2018, Бюл. № 15. - 5 с. - Б. ц.
Повний текст
87Пат. 117549 Україна, МПК A23C23/00, A23P10/30.
Спосіб комплексної переробки молока у капсулу та харчовий капсульований продукт [Текст] / П. П. Пивоваров, Н. Г. Гринченко ; власник П. П. Пивоваров. - № a201707482 ; Заявл. 14.07.2017 ; Опубл. 10.08.2018, Бюл. № 15. - Б. ц.
Повний текст
2017
88
Аналіз технологій продукції з сиру кисломолочного як передумова інноваційного задуму нової продукції [Текст] / Д. О. Тютюкова, Н. Г. Гринченко, П. П. Пивоваров, О. О. Гринченко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Вип. 1 (25). - С. 103-117
Повний текст
89
Технология кулинарной продукции [Текст] : энциклопедия питания / М. В. Артамонова, Д. О. Бидюк, Н. В. Гревцева, Н. Г. Гринченко, С. В. Журавлев, Е. И. Кравченко, М. Н. Куткина, З. И. Кучерук, А. Н. Макарова, М. В. Обозная, С. Г. Олейник, С. Б. Омельченко, О. В. Самохвалова, И. В. Симакова, Ф. В. Перцевой, Н. В. Федак, Н. В. Чорная, Е. Г. Шидакова-Каменюка, Л. З. Шильман. - Харьков : Мир книг, 2017. - 543 с. - Б. ц.
90
Процессы, происходящие в продуктах при их обработке [Текст] : энциклопедия питания в 10 т. Т. 6 / П. П. Пивоваров, Шильман Л. З., Ф. В. Перцевой, А. И. Мглинец, Т. В. Бреславец, Н. Г. Гринченко, Н. В. Федак, О. В. Самохвалова, О. В. Котляр. - Харьков : Мир книг, 2017. - 547 с. - Б. ц.
91 Інжиянц, А. Т.
Розробка технології м’ясних реструктурованих напівфабрикатів [Текст] / А. Т. Інжиянц, наук. керівник Н. Г. Гринченко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 105-106
92 Куча, Л. М.
Сучасні способи пакування м’ясних продуктів [Текст] / Л. М. Куча, наук. керівник Н. Г. Гринченко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 113-114
93 Grynchenko, Nataliya.
Study of quality indicators of fermented-milk cheese obtained from skimmed milk at a controlled content of calcium [Electronic resource] / N. Grynchenko, D. Tiutiukova, P. Pyvovarov // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2017. - Vol. 6, Issue 11(90). - С. 11-21. - DOI 10.15587/1729-4061.2017.117136. -
Повний текстПовний текст
94
Комплексні ситуаційні задачі в ресторанному господарстві [Текст] : робоча програма дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ступеня освіти магістр ден. форми навчання / уклад.: О. О. Гринченко [та ін.]. - Харків : ХДУХТ, 2017. - 14 с. - Б. ц.
95 Янчева, Марина Олександрівна.
Фізико-хімічні та біохімічні основи технології м’яса та м’ясопродуктів (у рисунках та таблицях) [Текст] : навч. посібник / М. О. Янчева, О. Б. Дроменко, Н. Г. Гринченко. - Харків : ХДУХТ, 2017. - 115 с. - Б. ц.
96 Гринченко, Наталя Геннадіївна.
Вплив технологічних чинників на рівновагу міцелярного та йонного кальцію в сироватці [Текст] / Н. Г. Гринченко, Д. О. Тютюкова, А. П. Листопад // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 18 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 65-66
97
Дослідження фізико-хімічних властивостей гранульованої продукції як джерела альгінату кальцію та розробка рекомендацій з його використання [Текст] / Н. Г. Гринченко, Д. О. Тютюкова, С. С. Блищик, О. О. Гринченко // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 18 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 17-18
98 Гринченко, Наталя Геннадіївна.
Дослідження дисперсності сиру кисломолочного нежирного у взаємозв’язку з вмістом кальцію у вихідній сировині [Текст] / Н. Г. Гринченко, Д. О. Тютюкова, П. П. Пивоваров // Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., 5-7 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 237-238
99 Гринченко, Наталя Геннадіївна.
Сучасні тенденції в технології кулінарної продукції на основі сиру кисломолочного [Текст] / Н. Г. Гринченко, Д. О. Тютюкова, А. П. Листопад // Актуальні проблеми розвитку ресторанного, готельного та туристичного бізнесу в умовах світової інтеграції: досягнення та перспективи : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі й 10-річчю запровадж. в Україні спец. Готельно-ресторанна справа, 21 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 99-103
Повний текст
100 Плотнікова, Р. В.
Дослідження властивостей стабілізаційної системи в межах виробництва морозива [Текст] / Р. В. Плотнікова, Н. Г. Гринченко // Актуальні проблеми розвитку ресторанного, готельного та туристичного бізнесу в умовах світової інтеграції: досягнення та перспективи : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі й 10-річчю запровадження в Україні спец. Готельно-ресторанна справа, 21 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 151-153
Повний текст
101
Комплексні ситуаційні задачі в ресторанному господарстві [Текст] : метод. вказівки до практ. занять з дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології СВО магістр ден. форми навчання / уклад.: О. О. Гринченко [та ін.]. - Харків : ХДУХТ, 2017. - 10 с. - Б. ц.
102
Комплексні ситуаційні задачі в ресторанному господарстві [Текст] : пакет візуал. супроводження для студентів спец. 181 Харчові технології СВО магістр ден. форми навчання / уклад.: О. О. Гринченко [та ін.]. - Харків : ХДУХТ, 2017. - 5 с. - Б. ц.
103
Харчові добавки [Текст] : навч. посібник / О. О. Гринченко, Н. Г. Гринченко, О. П. Неклеса, А. Б. Горальчук, Т. В. Черемська, О. Ю. Рябець, Р. В. Плотнікова, Б. Б. Ботштейн, М. О. Янчева, Р. П. Никифоров. - Харків : ХДУХТ, 2017. - 420 с. - Б. ц.
104 Гринченко, Наталя Геннадіївна.
Модифікація структури та функціонально-технологічних властивостей казеїну: наукові та прикладні аспекти [Текст] / Н. Г. Гринченко, Д. О. Тютюкова, П. П. Пивоваров // Харчова наука і технологія: науково-виробничий журнал. - 2017. - Т. 11, Вип. 1. - С. 57-68
105 Grynchenko, Nataliya.
Modification of the structure and functional-technological properties of casein: scientific and applied aspects [Electronic resource] / N. Grynchenko, D. Tyutyukova, P. Pyvovarov // Journal of Food Science and Technology-Ukraine. - 2017. - Vol. 11, Issue 1
Повний текст
106 Большакова, Вікторія Анатоліївна.
Інноваційна діяльність педагога як складова освітнього процесу за рахунок використання інформаційно-комп’ютерних технологій [Текст] / В. А. Большакова, Н. Г. Гринченко // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Імплементація нових стандартів освіти : тези доп. ХІV Всеукр. наук.-метод. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 29 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 11-12
107 Гринченко, Наталя Геннадіївна.
Роль вищих навчальних закладів у системі безперервної освіти [Текст] / Н. Г. Гринченко, В. А. Большакова // Модернізація вищої освіти та проблеми управліня якістю підготовки фахівців. Імплентація нових стандартів освіти : тези доп. XIV Всеукр. наук.-метод. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 29 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 29-30
108 Grynchenko, Nataliya.
Study of influence of calcium content in milk on quality indicators of cottage cheese [Text] / N. Grynchenko, D. Tyutyukova, P. Pyvovarov // Eureca: Life sciences. - 2017. - № 2. - P. 3-14
109 Гринченко, Наталя Геннадьевна.
Исследование органолептических и функционально-технологических свойств гранулированных продуктов на основе альгината кальция [Текст] / Н. Г. Гринченко, Р. В. Плотникова, Д. А. Тютюкова // Переработка и управление качеством сельскохозяйственной продукции : сборник статей III Междунар. науч.-практ. конф., 23-24 мар. 2017 г. - Минск : БГАТУ, 2017. - С. 387-389
110 Grynchenko, Nataliya.
Study into qualitative indicators of cottage cheese received from skim milk with regulated calcium content [Text] / N. Grynchenko, D. Tyutyukova, P. Pyvovarov // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2017. - Vol. 5, No. 6 (90). - P. 125-128
2016
111 Plotnikova, Raisa.
Study of influence of technological factors on the sorption of ionized calcium from skimmed milk by sodium alginate [Electronic resource] / R. Plotnikova, N. Grynchenko, P. Pyvovarov // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2016. - Vol. 5, Issue 11(83). - P. 32-39. - DOI 10.15587/1729-4061.2016.81413. -
Повний текстПовний текст
112Пат. 110342 Україна, МПК A23B4/06.
Спосіб зберігання замороженого курячого філе [Текст] / В. М. Онищенко, Н. Г. Гринченко, В. А. Большакова, Т. С. Беркаш, М. С. Талащенко ; Власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201602408 ; Заявл. 14.03.2016 ; Опубл. 10.10.2016, Бюл. № 19. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2015
113 Онищенко, В'ячеслав Миколайович.
Формування функціонально-технологічних і споживних властивостей м’яса курки механічного обвалювання [Текст] / В. М. Онищенко, Н. Г. Гринченко, В. А. Большакова // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 14 трав. 2015 р. : у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2015. - Ч. 1. - С. 34-36
Повний текст
114 Камсуліна, Наталія Валеріївна.
Дослідження функціонально-технологічних властивостей нових видів рослинних білків [Текст] / Н. В. Камсуліна, Н. Г. Гринченко // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 14 трав. 2015 р. : у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2015. - Ч. 1. - С. 19-20
115 Гринченко, Наталя Геннадіївна.
Перспективні напрями розширення асортименту кулінарної продукції з сиру кисломолочного [Текст] / Н. Г. Гринченко, Д. О. Тютюкова // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 14 трав. 2015 р. : у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2015. - С. 11-12
116 Большакова, Вікторія Анатоліївна.
Розробка технології паштетів із м’яса птиці [Текст] / В. А. Большакова, Н. Г. Гринченко, В. М. Онищенко // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 14 трав. 2015 р. : у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2015. - Ч. 1. - С. 3-4
117 Плотнікова, Р. В.
Дослідження показників якості та безпечності десертної продукції з використанням молочної та плодово-ягідної сировини [Текст] / Р. В. Плотнікова, Н. Г. Гринченко // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 14 трав. 2015 р. : у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2015. - Ч. 1. - С. 44-45
Повний текст
118Пат. 95892 Україна, МПК A23B 4/06, A23L 1/31, A23L 1/314.
Спосіб виробництва заморожених м’ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва, О. О. Гринченко, В. А. Большакова, Н. Г. Гринченко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u 2014 08187 ; Заявл. 21.07.2014 ; Опубл. 12.01.2015, Бюл. № 1. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
119Пат. 95893 Україна, МПК A23B 4/06, A23L 1/314.
Суміш кріопротекторна «Кріомеат» СК 002 для виробництва заморожених м’ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва, О. О. Гринченко, В. А. Большакова, Н. Г. Гринченко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u 2014 08188 ; Заявл. 21.07.2014 ; Опубл. 12.01.2015, Бюл. № 1. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
120 Onishchenko, Vyacheslav.
Improvement of frozen poultry storage technology [Electronic resource] / V. Onishchenko, N. Grynchenko, V. Bolshakova // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2015. - Vol. 6, Issue 10. - С. 37-41. - DOI 10.15587/1729-4061.2015.54656. -
Повний текстПовний текст
121Пат. 101904 Україна, МПК A23L 1/317.
Спосіб одержання фаршу м'яса курки механічного обвалювання [Текст] / В. М. Онищенко, Н. Г. Гринченко, В. А. Большакова, К. В. Борисенко, А. С. Пернеровська ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u 2015 02451 ; Заявл. 19.03.2015 ; Опубл. 12.10.2015, Бюл. № 19. - 4 с. - Б. ц.
Повний текст
122Пат. 95893 Україна, МПК A23B 4/06, A23L 1/314.
Суміш кріопротекторна "Kriomeat" СК 002 для виробництва заморожених м'ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва, О. О. Гринченко, В. А. Большакова, Н. Г. Гринченко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201408188 ; Заявл. 21.07.2014 ; Опубл. 12.01.2015, Бюл. № 1. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2014
123Пат. 93825 Україна, МПК A23B4/06, A23L1/317.
Спосіб виробництва заморожених м'ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / М. О. Янчева, О. Б. Дроменко, Н. Г. Гринченко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201406628 ; Заявл. 13.06.2014 ; Опубл. 10.10.2014, Бюл. № 19. - 5 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
124 Янчева, Марина Олександрівна.
Сучасний процес навчання: традиції та інновації [Текст] / М. О. Янчева, Н. Г. Гринченко // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Удосконалення інформаційно-ресурсного забезпечення навчального процесу : тези ХІ Всеукр. наук.-метод. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 26 верес. 2014 р. - Харків : ХДУХТ, 2014. - С. 225-226
Повний текст
125 Камсуліна, Наталія Валеріївна.
Виховна робота як пріоритетний напрям роботи професорсько-викладацького складу [Текст] / Н. В. Камсуліна, Н. Г. Гринченко // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Удосконалення інформаційно-ресурсного забезпечення навчального процесу : тези ХІ Всеукр. наук.-метод. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 26 верес. 2014 р. - Харків : ХДУХТ, 2014. - С. 103-104
Повний текст
126 Плотнікова , Раїса Валеріївна.
Технологія напівфабрикатів десертної продукції на основі молока знежиреного з регульованим складом сольової системи [Текст] : дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування / Р. В. Плотнікова ; наук. керівник Н. Г. Гринченко ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2014. - 294 с. - Бібліогр.: 171 назв. - Б. ц.
127Пат. 94147 Україна, МПК A23B 4/06, A23L 1/314.
Суміш кріопротекторна "Kriomeat" СК 001 для виробництва заморожених м'ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва, О. О. Гринченко, В. А. Большакова, Н. Г. Гринченко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201406742 ; Заявл. 16.06.2014 ; Опубл. 27.10.2014, Бюл. № 20. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
128 Onishchenko, Vyacheslav.
Development of protective protein emulsion technology for mechanically deboned poultry meat [Electronic resource] / V. Onishchenko, N. Grynchenko, V. Bolshakova // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2014. - Vol. 6, Issue 10. - P. 50-54. - DOI 10.15587/1729-4061.2014.30868. -
Повний текстПовний текст
129Пат. 94146 Україна, МПК A23B 4/06, A23L 1/31, A23L 1/314.
Спосіб виробництва заморожених м'ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва, О. О. Гринченко, В. А. Большакова, Н. Г. Гринченко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201406735 ; Заявл. 16.06.2014 ; Опубл. 27.10.2014, Бюл. № 20. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
130 Плотнікова , Раїса Валеріївна.
Технологія напівфабрикатів десертної продукції на основі молока знежиреного з регульованим складом сольової системи [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування / Р. В. Плотнікова ; наук. керівник Н. Г. Гринченко ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2014. - 19 с. - Б. ц.
2013
131 Плотнікова, Р. В.
Обґрунтування рецептурного складу напівфабрикатів для десертної продукції на основі молочної та плодово-ягідної сировини [Текст] / Р. В. Плотнікова, Н. Г. Гринченко, П. П. Пивоваров // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 75-річчю з дня народж. ректора ун-ту (1988-1991 рр.) Бєляєва М. І., м. Харків, 19 листоп. 2013 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2013. - С. 103-104
2012
132 Плотнікова, Р. В.
Обґрунтування технологічних параметрів отримання напівфабрикатів десертної продукції на основі молочної та плодово-ягідної сировини [Текст] / Р. В. Плотнікова, Н. Г. Гринченко, П. П. Пивоваров // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. У 2-х ч. : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 45-річчю ХДУХТ, 18 жовт. 2012 р. - Харків : ХДУХТ, 2012. - С. 80-81
133 Пивоваров, Павло Петрович.
Сучасні підходи до виробництва м'якого морозива у закладах ресторанного господарства [Текст] / П. П. Пивоваров, Н. Г. Гринченко, Р. В. Плотнікова // Торгівля та готельно-ресторанний бізнес:інноваційний розвиток в умовах глобалізації : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф., присвяч. 90-річчю з дня народж. ректора ун-ту (1967-1988 рр.) канд. екон. наук, проф., заслуженого діяча вищої школи Української РСР Бережного І. Г., 20 квіт. 2012 р. у 2-х ч. - Харків : ХДУХТ, 2012. - С. 229-230
134 Плотнікова, Р. В.
Технологія напівфабрикатів дерертної продукції на основі молочної сировини з регульованим сольовим складом з використанням стабілізаційних систем [Текст] / Р. В. Плотнікова, Н. Г. Гринченко, П. П. Пивоваров // Інноваційні технології в харчовій промисловості та ресторанному господарстві : тези доп. - Харків : ХДУХТ, 2012. - С. 17-18
135 Неклеса, О. П.
Технологічні аспекти розробки реструктурованих напівфабрикатів на основі грибної сировини [Текст] / О. П. Неклеса, Н. Г. Гринченко, О. О. Гринченко // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. У 2-х ч. : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 45-річчю ХДУХТ, 18 жовт. 2012 р. - Харків : ХДУХТ, 2012. - С. 62-63
2011
136 Гринченко, Наталя Геннадіївна.
Дослідження показників якості та безпечності напівфабрикатів для солодких страв на основі молочної та плодово-ягідної сировини [Текст] / Н. Г. Гринченко, Р. В. Плотнікова, П. П. Пивоваров // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2011. - Вип. 1 (13). - С. 3-9
137 Гринченко, Наталя Геннадіївна.
Технологія напівфабрикатів для солодких страв на основі молочної та плодово-ягідної сировини [Текст] / Н. Г. Гринченко, Р. В. Плотнікова, П. П. Пивоваров // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., 19 трав. 2011 р. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 26
2010
138 Плотнікова, Р. В.
Підвищення термостабільності молока шляхом регулювання його сольового складу [Текст] / Р. В. Плотнікова, Н. Г. Гринченко, П. П. Пивоваров // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2010. - С. 94-99
139Пат. 52311 Україна, МПК A22C25/00.
Спосіб комплексної переробки риби [Текст] / П. П. Пивоваров, Є. П. Пивоваров, Н. Г. Гринченко, Л. Ф. Товма ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201001244 ; Заявл. 08.02.2010 ; Опубл. 25.08.2010, Бюл. № 16. - 3 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2008
140 Янчева, Марина Олександрівна.
Наукові основи поширення асортименту комплексних добавок для виробництва ковбасних виробів [Текст] / М. О. Янчева, В. А. Большакова, Н. Г. Гринченко // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 70-річчю з дня народж. д-ра техн. наук, проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Бєляєва М. І., м. Харків, 19 листоп. 2008 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2008. - Ч. 1. - С. 240-241
141 Полевич, В. В.
Оптимізація технологічних параметрів утворення іонотропних гелів на основі альгінату натрію [Текст] / В. В. Полевич, Н. Г. Гринченко, Є. П. Пивоваров // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2008. - С. 26-33
2007
142 Гринченко, Наталя Геннадіївна.
Технологія реструктурованих напівфабрикатів на основі рибної сировини [Текст] : дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування : захищена 18.05.2007 / Н. Г. Гринченко ; наук. керівник П. П. Пивоваров ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2007. - 325 с. - Б. ц.
143 Пивоваров, Павло Петрович.
Характеристика та принципи підбору гелеутворювачів у технології структурованої продукції [Текст] / П. П. Пивоваров, В. А. Большакова, Н. Г. Гринченко // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 40-річчю Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі, 17 жовт. 2007 р. - Харків, 2007. - С. 60-61
144 Пивоваров, Павло Петрович.
Шляхи модифікації фаршевих систем у технології виробництва реструктурованої рибної продукції [Текст] / П. П. Пивоваров, Н. Г. Гринченко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2007. - С. 11-18
145 Гринченко, Наталя Геннадіївна.
Технологія реструктурованих напівфабрикатів на основі рибної сировини [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування : захищена 18.05.2007 / Н. Г. Гринченко ; наук. керівник П. П. Пивоваров ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2007. - 21 с. - Бібліогр.: с. 16-18. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2005
146 Гринченко, Наталя Геннадіївна.
Дослідження амінокислотного складу реструктурованих рибних продуктів [Текст] / Н. Г. Гринченко // Прогресивні техніка та технології харч. вир-в ресторан. госп-ва і торгівлі : збірник наук. пр. Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі. - Харків, 2005. - Вип. 2. - С. 67-72
147 Пивоваров, Павло Петрович.
Наукове обґрунтування стадії промивання технологічного процесу виробництва реструктурованих рибних продуктів [Текст] / П. П. Пивоваров, В. Ф. Бондаренко, Н. Г. Гринченко // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2005. - Вип. 29: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 145-152
148 Гринченко, Наталя Геннадіївна.
Дослідження ступеня ферментативного гідролізу (in vitro) реструктурованих рибних продуктів [Текст] / Н. Г. Гринченко // Наукові здобутки молоді – вирішення проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 71 наук. конф. молодих вчених, аспірантів і студентів, Нац. ун-т харч. технологій. - Київ : НУХТ, 2005. - Ч. II. - С. 81
149 Пивоваров, Павло Петрович.
Вплив процесу структуроутворення на зміну фракційного складу білкового комплексу реструктурованих рибних продуктів [Текст] / П. П. Пивоваров, Є. П. Пивоваров, Н. Г. Гринченко // Обладнання та технології харч. вир-в : збірник наук. пр. Донец. держ. ун-ту економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського. - Донецьк : ДонДУЕТ, 2005. - Вип. 12. - С. 122-130
2004
150 Пивоваров, Павло Петрович.
Розробка технології структурованих виробів на основі рибної сировини [Текст] / П. П. Пивоваров, Н. Г. Гринченко // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх екон. обґрунтування у підприємствах харчування. Екон. проблеми торгівлі : збірник наук. пр. ХДУХТ. - Харків, 2004. - Ч. 1. - С. 56-64
151
Дослідження впливу технологічних факторів на вологоутримуючу здатність рибних фаршів [Текст] / П. П. Пивоваров, Н. Г. Гринченко, А. Б. Горальчук, Є. П. Пивоваров // Вісник ХДУХТ. - 2004. - С. 81-85
152 Гринченко, Наталя Геннадіївна.
Технологічні аспекти виробництва структурованої рибної продукції [Текст] / Н. Г. Гринченко // Наукові здобутки молоді – вирішення проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 70 наук. конф. молодих вчених, аспірантів і студентів. - Київ : НУХТ, 2004. - С. 38-39
153 Гринченко, Наталя Геннадіївна.
Застосування системи НАССР при розробці та впровадженні структурованих рибних продуктів [Текст] / Н. Г. Гринченко // Вісник Харків. держ. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХДТУСГ, 2004. - Вип. 28: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в
154 Гринченко, Наталя Геннадіївна.
Технологія реструктурованих рибних виробів з використанням гелеутворюючих полісахаридів [Текст] / Н. Г. Гринченко // Проблеми техніки і технології харчових виробництв : матеріали міжвуз. наук.-практ. конф., Полтав. ун-т спожив. кооперації України, 8-9 квіт. 2004 р. - Полтава : ПУСКУ, 2004. - С. 174-176
2003
155 Пивоваров, Павло Петрович.
Перспективи використання гелеутворюючих полісахаридів у технології реструктурованої рибної продукції [Текст] / П. П. Пивоваров, Н. Г. Гринченко // Управлінські та технологічні аспекти розвитку підприємств харчування та торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 65-річчю з дня народж. д-ра техн. наук., проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Беляєва М. І., 19 листоп. 2003 р. - Харків : ХДУХТ, 2003. - С. 46-48
156 Пивоваров, Павло Петрович.
Дослідження впливу рецептурних компонентів на структурно-механічні властивості десертів на основі карагінанів [Текст] / П. П. Пивоваров, Г. О. Сабадош, Н. Г. Гринченко // Вісник Харків. держ. техн. у-ту с.-го. господарства. - Харків : ХДТУСГ, 2003. - С. 81-85
157 Пивоваров, Павло Петрович.
Вплив технологічних факторів на структурно-механічні властивості реструктурованих рибних напівфабрикатів [Текст] / П. П. Пивоваров, Н. Г. Гринченко // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічне обгрунтування у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : збірник наук. пр., у 2-х ч. - Харків : ХДУХТ, 2003. - С. 185-192
2002
158
Дослідження критичної концентрації гелеутворення каррагінанів з метою розробки десертної продукції [Текст] / П. П. Пивоваров, Ю. М. Хацкевич, О. С. Мостепанюк, Н. Г. Гринченко // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-метод. конф., присвяч. 35-річчю академії, 24 жовт. 2002 р. - Харків : ХДАТОХ, 2002. - С. 68-70