Гейда Ірина Михайлівна


Усі роботи автора Роботи, що індексуються у Scopus Роботи, що індексуються у WoS Із повним текстом

Науковий доробок в БД "Праці науковців ДБТУ" та БД "Охоронні документи"

Бібліографічний опис Посилання
2024
1
Кисломолочні молоковмісні напої та методи визначення їх якості [Текст] : метод. вказівки до виконання лаборатор. робіт з дисципліни Ресурсоощадні технології переробки продукції тваринництва для здобувачів другого (магістер.) рівня вищ. освіти ден. форми навчання зі спец. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / авт.-уклад.: Т. М. Рижкова, І. М. Гейда. - Харків : [б. в.], 2024. - 34 с. - Б. ц.
Повний текст
2
Ресурсоощадна технологія Голландського сиру, збагаченого рослинними інгредієнтами (функціонального призначення) [Текст] : метод. вказівки до виконання лаборатор. робіт з дисципліни Ресурсоощадні технології переробки продукції тваринництва для здобувачів другого (магістер.) рівня вищ. освіти ден. форми навчання зі спец. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / авт.-уклад.: Т. М. Рижкова, І. М. Гейда. - Харків : [б. в.], 2024. - 39 с. - Б. ц.
Повний текст
3
Молоковмісні консерви та методи визначення їх якості [Текст] : метод. вказівки до виконання лаборатор. робіт з дисципліни Ресурсоощадні технології переробки продукції тваринництва для здобувачів другого (магістер.) рівня вищ. освіти ден. форми навчання зі спец. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / авт.-уклад.: Т. М. Рижкова, І. М. Гейда. - Харків : ДБТУ, 2024. - 39 с. - Б. ц.
Повний текст
4
Органолептичні показники снеків із м’яса равлика [Текст] / Г. Л. Лисенко, В. Г. Прудніков, А. Л. Леппа, І. М. Гейда // Актуальні питання біотехнології, екології та природокористування : матеріали Міжнар. наук. конф., 25-26 квіт. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 208-210
5 Ryzhkova, Taisia.
Analysis of ways to stabilize the quality of sour cream [Text] / T. Ryzhkova, Н. Lysenko, I. Heida // SWorldJournal. SWorld &D.A. - 2024. - P. 30-34
6 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Порівняльні фізико-хімічні показники коров’ячих та козиних розсільних сирів [Текст] / Т. М. Рижкова, І. М. Гейда // Відновлення та інноваційний розвиток тваринництва в умовах сучасних викликів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. науковців, викладачів та аспірантів, Держ. біотехнол. ун-т, 23-24 квіт. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 114-119
Повний текст
7
Особливості створення молочного стада швіцької породи [Текст] / В. Г. Прудніков, О. І. Колісник, І. М. Гейда, А. І. Дидикіна // Відновлення та інноваційний розвиток тваринництва в умовах сучасних викликів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. науковців, викладачів та аспірантів, Держ. біотехнол. ун-т, 23-24 квіт. 2024 р. - Харків, 2024. - С. 119-121
Повний текст
8Пат. 155062 Україна, МПК A23K20/00, A23K10/30.
Спосіб отримання біостимулятора [Текст] / Держ. біотехн. ун-т. ; власник Держ. біотехн. ун-т. - № u202203666 ; Заявл. 03.10.2022 ; Опубл. 17.01.2024, Бюл. № 3. - 7 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
9
Determination of the antioxidant potential of processing products of osmotically dehydrated chokeberry fruits and beer enriched with them [Electronic resource] / M. Samilyk, Ya. Illiashenko, Ye. Rudichenko, Ye. Yevtushenko, S. Huba, S. Tkachuk, T. Ryzhkova, I. Heida, H. Lysenko, R. Severin // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2024. - Vol. 2, Issue 11 (128). - P. 26-33. - DOI 10.15587/1729-4061.2024.301159. -
Повний текстПовний текст
10Пат. 156688 Україна, МПК A23C19/02, A23C19/02, A23C19/032, A23L33/105.
Спосіб виготовленння сиру [Текст] / Т. М. Рижкова, І. М. Гейда, В. М. Михайлов, І. І. Гончарова ; власник Держ. біотехнол. ун-т. - № u202400595 ; Заявл. 05.02.2024 ; Опубл. 24.07.2024, Бюл. № 30. - 5 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2023
11
Застосування препаратів рослинного походження у оздоровчих технологіях молочних консервів [Електронний ресурс] : метод. вказівки до вибірк. дисципліни для студентів I курсу напряму підгот. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: Т. М. Рижкова, І. М. Гейда. - Харків : [б. в.], 2023. - 28 с. : рис., табл. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/33170 (Репозиторій). - Бібліогр.: с. 26-27. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
12
Оздоровчі технології сиру кисломолочного з коров’ячого молока із застосуванням йодовмісних препаратів та методи визначення їх якості [Електронний ресурс] : метод. вказівки до вибірк. дисципліни для студентів I курсу напряму підгот. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: Т. М. Рижкова, І. М. Гейда. - Харків : [б. в.], 2023. - 23 с. : рис., табл. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/33172 (Репозиторій). - Бібліогр.: с. 22-23. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
13 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Влив органічних кислот на покращення мікробіологічних показників козиних сирів [Текст] / Т. М. Рижкова, І. М. Гейда // Аграрний вісник Причорномор’я. - 2023. - № 108. - С. 90-96
14 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Ефективність впливу загусників рослинного походження на покращення в’язкісних показників низькожирної сметани [Текст] / Т. М. Рижкова, І. М. Гейда // Розвиток галузі тваринництва: інновації, проблеми, перспективи : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. науковців, викладачів та аспірантів Держ. біотехнол. ун-ту, 4-6 лип. 2023 р. - Харків, 2023. - С. 99-101
Повний текст
15 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Зміни показників сироватки крові під впливом біостимуляторів «Біосвіт» та «Мегасвіт» [Текст] / Т. М. Рижкова, К. П. Сільченко, І. М. Гейда // Актуальні аспекти розвитку науки і освіти : матеріали III Міжнар. наук.-практ. конф. наук.-пед. працівників та молодих науковців, Одес. держ. аграр. ун-т, 9-10 листоп. 2023 р. - Одеса, 2023. - С. 114-116
16
Використання природніх сорбентів у оздоровчих технологіях вершкового масла та оцінка його якості [Електронний ресурс] : метод. вказівки до вибірк. дисципліни для студентів I курсу напряму підгот. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: Т. М. Рижкова, І. М. Гейда. - Харків : [б. в.], 2023. - 25 с. : рис., табл. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/33171 (Репозиторій). - Бібліогр.: с. 15. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
17
Effect of herbal extracts upon enhancing the quality of low-fat cottage cheese [Electronic resource] / T. Ryzhkova, A. Odarchenko, К. Silchenko, S. Danylenko, S. Verbytskyi, I. Heida, L. Kalashnikova, A. Dmytrenko // Innovative Biosystems and Bioengineering. - 2023. - Vol. 7, Issue 2. - P. 22-31. - DOI 10.20535/IBB.2023.7.2.268976. -
Повний текстПовний текст
18 Ryzhkova, Taisia.
Efficiency of the "Мegasvit" bio-stimulator on increase of the physical and chemical indicators of cow's milk [Text] / T. Ryzhkova, K. Silchenko, I. Heida // ScientificWorldJournal. - 2023. - Issue 22: November. - P. 3-7
19
Раціональні параметри переробки козиного молока на сир кисломолочний [Текст] / Т. М. Рижкова, Г. Л. Лисенко, І. М. Гейда, І. М. Боднарчук // Modern engineering and innovative technologies. - 2023. - No. 26, Pt. 1. - P. 50-55
20 Ryzhkova, Taisia.
Еfficiency of the "megasvit" bio-stimulator on increase of the physical and chemical indicators of cow's milk [Text] / T. Ryzhkova, K. Silchenko, I. Heida // Scientific World Journal. - 2023. - Issue 22: November
21
Розробка технологій отримання натуральних барвників з сухої рослинної сировини та із спецій [Електронний ресурс] : метод. вказівки для студентів 1 курсу з вибірк. дисципліни Індустрія препаратів рослинного та тваринного походження ОКР 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, бакалавр / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: Т. М. Рижкова, І. М. Гейда. - Харків : [б. в.], 2023. - 16 с. : табл. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/33169 (Репозиторій). - Бібліогр.: с. 15. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
22 Лисенко, Ганна Леонідівна.
Поширення равликівництва в Україні [Текст] / Г. Л. Лисенко, І. М. Гейда, А. Л. Леппа // Актуальні питання біотехнології, екології та природокористування : матеріали Міжнар. наук. конф., Держ. біотехнол. ун-т, 27-28 квіт. 2023 р. - Харків, 2023. - С. 201-203
Повний текст
23
Оздоровчі технології йогурту та оцінка його якості [Електронний ресурс] : метод. вказівки до вибірк. дисципліни для студентів I курсу напряму підгот. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: Т. М. Рижкова, І. М. Гейда. - Харків : [б. в.], 2023. - 21 с. : рис., табл. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/33165 (Репозиторій). - Бібліогр.: с. 20. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
24 Лисенко, Ганна Леонідівна.
Рослинні культури для вирощування равликів в штучних умовах [Текст] / Г. Л. Лисенко, І. М. Гейда, А. Л. Леппа // Сучасні тенденції розвитку галузі тваринництва: світовий та національний виміри : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., Ін-т свинарства і агропром. вир-ва НААН, 07.12.2023. - Полтава, 2023. - С. 168-170
25
Розробка біопрепаратів тваринного походження СПХ-Б та СПХ-С та їх застосування у виробництві ферментованих молочних продуктів [Електронний ресурс] : метод. вказівки до вибірк. дисципліни для студентів I курсу напряму підгот. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: Т. М. Рижкова, І. М. Гейда. - Харків : [б. в.], 2023. - 22 с. : табл., рис. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/33167 (Репозиторій). - Бібліогр.: с. 23. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
26
Оздоровчі технології морозива з коров’ячого молока та оцінка його якості [Електронний ресурс] : метод. вказівки до вибіркової дисципліни для студентів I курсу напряму підгот. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: Т. М. Рижкова, І. М. Гейда. - Харків : [б. в.], 2023. - 23 с. : табл. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/33166 (Репозиторій). - Бібліогр.: с. 22-23. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
27 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Вплив рослинних компонентів на покращення якості низькожирної сметани [Текст] / Т. М. Рижкова, І. М. Гейда // ScientificWorldJournal. - 2023. - Issue 21, Pt. 1 : September. - P. 33-37
28
Оздоровчі технології плавлених сирів та методи визначення їх якості [Електронний ресурс] : метод. вказівки до вибірк. дисципліни для студентів I курсу напряму підгот. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: Т. М. Рижкова, І. М. Гейда. - Харків : [б. в.], 2023. - 27 с. : рис., табл. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/33168 (Репозиторій). - Бібліогр.: с. 25. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
29 Лисенко, Ганна Леонідівна.
Удосконалення технологічних елементів при відгодівлі равликів Нelix аspersa в умовах відкритого ґрунту [Текст] / Г. Л. Лисенко, А. Л. Леппа, І. М. Гейда // Розвиток галузі тваринництва: інновації, проблеми, перспективи : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. науковців, викладачів та аспірантів Держ. біотехнол. ун-ту, 4-6 лип. 2023 р. - Харків, 2023. - С. 97-99
30
Оздоровчі технології питного молока. Молоко питне йодоване [Електронний ресурс] : метод. вказівки для студентів 1 курсу з дисципліни Індустрія препаратів рослинного та тваринного походження. ОКР 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: Т. М. Рижкова, І. М. Гейда. - Харків : [б. в.], 2023. - 18 с. : табл. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/33173 (Репозиторій). - Бібліогр.: с. 17. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2022
31
Покращення якості комбінованого козиного кисломолочного сиру [Текст] / Т. М. Рижкова, Г. Л. Лисенко, І. М. Гейда, І. М. Боднарчук // Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв : матеріали ІІ Всеукр. наук.-практ. конф., м. Полтава, 15 груд. 2022 р. - 2022. - С. 82-86
32 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Удосконалення технології кумису із застосуванням методів біотехнології [Текст] / Т. М. Рижкова, І. М. Гейда, Р. В. Северин // Modern Directions and Movements in Science : Scientific Collection «InterConf», (127): with the Proceedings of the 1st International Scientific and Practical Conference, Luxembourg, October 6-8, 2022. - Luxembourg : Progress Publishers, 2022. - С. 250-253
33 Лисенко, Ганна Леонідівна.
Використання рослинної сировини у виробах сиркових [Текст] / Г. Л. Лисенко, А. Л. Леппа, І. М. Гейда // Scientific Progressive Methods and Tools : Scientific Collection «InterConf», (112): with the Proceedings of the 1st International Scientific and Practical Conference, Riga, June 16-18, 2022. - Riga : Avots, 2022. - С. 307-312
34 Одерій, П. О.
Дослідження якості продукту сиркового за використання фітокомпонентів [Текст] / П. О. Одерій, І. М. Гейда // Сучасні аспекти та перспективні напрямки розвитку науки : матеріали ІІІ Міжнар. студент. наук. конф., м. Дніпро, 6 трав. 2022 р. - Вінниця : ГО «Європ. наук. платформа», 2022. - С. 128-130
35 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Удосконаленя технології кумису із застосуванням методів біотехнології [Текст] / Т. М. Рижкова, І. М. Гейда, Р. В. Северин // Modern directions andmovements in science Luxembourg : Proceedings of the 1st International Scientific and Practical Conference, October 6-8, 2022. - Luxembourg, 2022. - С. 250-253
36
Devising a technique for improving the biological value of A2 milk by adding carrot powder [Electronic resource] / M. Samilyk, R. Tsyrulyk, N. Bolgova, V. Vechorka, T. Ryzhkova, R. Severyn, A. Lysenko, I. Heida // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2022. - Vol. 6, Issue 11 (120). - С. 44-50. - DOI 10.15587/1729-4061.2022.266924. -
Повний текстПовний текст
37 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Роль рослинних біостимуляторів на формування фізико-хімічних показників молока корів [Текст] / Т. М. Рижкова, І. М. Гейда, І. М. Боднарчук // Scientific Community: Interdisciplinary Research : Scientific Collection «InterConf», (110): with the Proceedings of the 5 th International Scientific and Practical Conference, Hamburg, May 26-28, 2022. - Hamburg : Busse Verlag GmbH, 2022. - С. 573-577
38 Лисенко, Ганна Леонідівна.
Підвищення функціональних властивостей крем-меду шляхом збагачення пилком хвойних дерев [Текст] / Г. Л. Лисенко, А. Л. Леппа, І. М. Гейда // Таврійський наук. вісник. Серія: Сільськогосподарські науки : Херсон. держ. аграр.-екон. ун-т. - Одеса : Гельветика, 2022. - Вип. 127
2021
39 Сільченко, К. П.
Вплив рослинних біостимуляторів на молочну продуктивність корів [Текст] / К. П. Сільченко, Т. М. Рижкова, І. М. Гейда // Ветеринарія, технології тваринництва та природокористування. - 2021. - № 8. - С. 46-51.
40
Продукти бджільництва: технологія отримання, оцінка якості, сфери застосування [Текст] : навч.-метод. посібник / В. Г. Прудніков, Г. Л. Лисенко, А. Л. Леппа, І. М. Гейда, К. Д. Бучковська. - Харків : ФОП Леонов Д. С., 2021. - 224. с. - Б. ц.
41 Лисенко, Ганна Леонідівна.
Сироватковий сир «Ріккота» [Текст] / Г. Л. Лисенко, І. М. Гейда, А. Л. Леппа // Організація діяльності в агропромисловому комплексі та актуальні питання ветеринарії : матеріали Міжнар. спеціаліз. наук. конф., м. Хмельницький, 5 берез. 2021 р. - Хмельницький, 2021. - С. 44-47.
42 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Обґрунтування доцільності використання йодказеїну при виробництві козиного кисломолочного сиру [Текст] / Т. М. Рижкова, І. М. Гейда, І. М. Боднарчук // Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., м. Полтава, 21 груд. 2021 р. - 2021
43 Лисенко, Ганна Леонідівна.
Розвиток геліцекультури в Харківській області [Текст] / Г. Л. Лисенко, І. М. Гейда, А. Л. Леппа // Проблеми виробництва і переробки продовольчої сировини та якість і безпечність харчових продуктів : матеріали ІIІ Міжнар. наук.-практ. конф. м. Житомир, 13-14 трав. 2021 р. - Житомир, 2021. - С. 71-75.
44 Лисенко, Ганна Леонідівна.
Використання фітосировини у виробництві сиркових виробів [Текст] / Г. Л. Лисенко, А. Л. Леппа, І. М. Гейда // Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., м. Полтава, 21 груд. 2021 р. - Полтава, 2021
2020
45 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Вміст соматичних клітин у складі молока корів та кіз [Текст] / Т. М. Рижкова, І. М. Гейда, І. І. Гончарова // Актуальні питання технологій тваринництва та ветеринарної медицини : матеріали Всеукр. наук.-практ. інтернет конф., присвяч. 100-річчю ф-ту технологій продукції тваринництва та менеджменту. - 2020. - С. 37-41
46 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Порівняльна оцінка санітарно- бактеріологічних показників коров’я чого і козиного молока [Текст] / Т. М. Рижкова, І. І. Гончарова, І. М. Гейда // Ветеринарія, технології тваринництва та природокористування : науково-практ. журн. Харків. держ. зооветеринарної академії. - 2020. - № 5. - С. 151-157
2019
47 Рижкова, Таїсія Миколаївна.
Порівняльна оцінка біохімічного складу коров’ячого і козиного молока та його вплив на якість масла [Текст] / Т. М. Рижкова, І. М. Гейда // Sсience, Eenginering and Technology: Global and currends : December 27–28, 2019. - 2019. - С. 85-89
48
Перспективность использования козьего молока для промышленной переработки на ферментированные молочные продукты [Текст] / Т. Н. Рыжкова, Г. И. Дюкарева, И. И. Гончарова, И. Н. Гейда // Актуальные проблемы интенсивного развития животноводства : материалы ХХII Междунар. науч.-практ. конф., г. Горки, 22-24 мая 2019 г. - 2019. - Ч. 2. - С. 67-72
49
Розроблення технології органічної продукції – натуральних сирів із козиного молока [Текст] / Т. М. Рижкова, Г. І. Дюкарева, І. М. Гейда, К. П. Сільченко // Актуальні проблеми роз-витку ресторанного, готельного та туристичного бізнесу в умовах світової інтеграції: досягнення та перспективи : тези доп. II Міжнар. наук.-практ. конф., 19-20 верес. 2019 р. - Харків : ХДУХТ, 2019. - С. 110-113
50
Порівняльна характеристика фізико-хімічних показників козиного і коров‘ячого молока, промислового призначення [Текст] / Т. М. Рижкова, Г. І. Дюкарева, І. І. Гончарова, І. М. Гейда // Проблеми зооінженерії та ветеринарної медицини : збірник наук. пр. Харків. держ. зоовет. акад. - Харків : РВВ ХДЗВА, 2019. - Вип. 3. - С. 213-224
2015
51
Особливості і вимоги до показників якості та безпечності козиного молока [Текст] / Л. В. Бусол, О. В. Павліченко, І. Л. Цивірко, І. М. Гейда // Проблеми зооінженерії та вет. медицини : збірник наук. пр. ХДЗВА. - Харків, 2015. - Вип. 30, ч. 2. - С. 274-276
2014
52 Рыжкова, Таисия Николаевна.
Эффективность переработки молочного сырья на ассортимент молочной продукции в зависимости от породы [Текст] / Т. Н. Рижкова, И. И. Гончарова, И. Н. Гейда // Вісник Полтавської державної академії. - Полтава, 2014. - Вип. № 2. - С. 80-84
53 Рыжкова, Таисия Николаевна.
Выбор оптимальной технологической схемы переработки молока в зависимости от его физико-химического состава [Текст] / Т. Н. Рыжкова, И. И. Гончарова, И. Н. Гейда // Конкурентоспособность и качество животноводческой продукции : материалы Междунар. науч.-практ. конф., посвящ. 65-летию РУП «НПЦ НАН Беларуси по животноводству», г. Жодино, 18-19 сент. 2014 р. - 2014. - С. 409-412
2013
54
Порівняльна характеристика фізико-хімічних показників козиного і коров’ячого молока [Текст] / Т. М. Рижкова, Г. І. Дюкарева, І. М. Гейда, І. І. Гончарова // Ветеринарія, технології тва-ринництва та природокористування : науково-практ. журн. Харків. держ. зооветеринарної академії. - 2013. - № 3. - С. 213-224
55 Гончаренко, О. В.
Використання рослинної сировини у виробах сиркових [Текст] / О. В. Гончаренко, наук. керівник : Г. Л. Лисенко, І. М. Гейда // Сучасний стан тваринництва : матеріали студент. наук.-практ. інтернет конф.