Черевко Олександр Іванович


Усі роботи автора Роботи, що індексуються у Scopus Роботи, що індексуються у WoS Із повним текстом

Науковий доробок в БД "Праці науковців ДБТУ" та БД "Охоронні документи"

Бібліографічний опис Посилання
2023
1
Improvement of the manufacturing method of multi-component paste-like vegetable semi-finished products with a high degree of readiness [Electronic resource] / N. Rudska, O. Cherevko, A. Pugach, N. Ponomarenko, H. Tesliuk, R. Zakharchenko, A. Postadzhiev, N. Tytarenko // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2023. - Vol. 1, Issue 11(121). - P. 41-49. - DOI 10.15587/1729-4061.2023.273673. -
Повний текстПовний текст
2
Improvement of the vacuum evaporator for the production of paste-like semi-finished products with a high degree of readiness [Electronic resource] / S. Minenko, O. Cherevko, V. Skrynnik, H. Tesliuk, M. Bondar, O. Skoromna, S. Liulchak, A. Postadzhiev // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2023. - Vol. 5, Issue 11(125). - P. 76-83. - DOI 10.15587/1729-4061.2023.288896. -
Повний текстПовний текст
3
Improving the quality of vegetables and fruits using biofortification strategies [Electronic resource] / A. Dubinina, V. Zaitseva, M. Mardar, T. Kuklina, O. Cherevko, S. Lehnert, T. Letuta, L. V. Tatar // Journal of Food Science and Technology-Ukraine. - 2023. - Vol. 17, Issue 3. - P. 4-14. - DOI 10.15673/fst.v17i3.2650. -
Повний текстПовний текст
4 Черевко, Олександр Іванович.
Підвищення ефективності вакуум-випарного апарата періодичної дії [Текст] / О. І. Черевко, А. М. Загорулько, О. І. Постаджиєв // Молодь і технічний прогрес в АПВ : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., Держ. біотехнол. ун-т, 23-24 листоп. 2023 р. - Харків, 2023. - С. 549-551
Повний текст
5
Раціональне та ефективне використання сировинних ресурсів у технології смажених ковбасних виробів [Електронний ресурс] / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, В. М. Онищенко, А. О. Пак // Сталий ланцюг харчування та безпека крізь науку, знання та бізнес : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., 18 трав. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 91-93
Повний текст
2021
6
Determination of the heat transfer coefficient of a rotary film evaporator with a heating film-forming element [Electronic resource] / A. Zahorulko, A. Zagorulko, O. Cherevko, O. Dromenko, A. Solomon, R. Yakobchuk, O. Bondarenko, N. Nozdrina // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2021. - Vol. 6, Issue 8(114). - С. 41-47. - DOI 10.15587/1729-4061.2021.247283. -
Повний текстПовний текст
7
Development Of A Thermal-Radiation Single-Drum Roll Dryer For Concentrated Food Stuff [Electronic resource] / O. Cherevko, V. Mikhaylov, A. Zahorulko, A. Zagorulko, I. Hordiienko // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2021. - Vol. 1, Issue 11(109). - С. 25-32. - DOI 10.15587/1729-4061.2021.224990. -
Повний текстПовний текст
8
Design Of An Apparatus For Low-Temperature Processing Of Meat Delicacies [Electronic resource] / A. M. Zagorulko, O. Cherevko, A. Zagorulko, M. Yancheva, N. Budnyk, Y. Nakonechna, N. Oliynyk, N. Novgorodska // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2021. - Vol. 5, Issue 11-113. - С. 6 - 12. - DOI 10.15587/1729-4061.2021.240675. -
Повний текстПовний текст
9 Черевко, Олександр Іванович.
Інноваційні технології оздоровчих харчових продуктів на основі рослинної сировини та обладнання для їх реалізації [Текст] : монографія. Ч. 3. Технології виробництва кулінарних м’ясних виробів з додаванням рослинної сировини та їх апаратурне оформлення / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, О. Є. Загорулько. - Харків : Вид-во Іванченка І. С., 2021. - 172 с. - Б. ц.
2019
10
Вакуумна вібраційна сушарка безперервної дії [Текст] / О. І. Черевко, А. М. Сардаров, О. А. Маяк, С. М. Костенко // Проблеми енергоефективності та якості в процесах сушіння харчової сировини : тези VI Всеукр. наук.-практ. конф., 6-7 черв. 2019 р. - Харків : ХДУХТ, 2019. - С. 63-64
Повний текст
2018
11
Color characteristics of dried three-component fruit and berry pastes [Electronic resource] / O. Cherevko, V. Mikhaylov, A. Zagorulko, A. Zagorulko, A. Borysova // Journal of Food Science and Technology-Ukraine. - 2018. - Vol. 12, Issue 1. - С. 50-54. - DOI 10.15673/fst.v12i1.840. -
Повний текстПовний текстПовний текст
12
Improvement of a rotor film device for the production of high-quality multicomponent natural pastes [Electronic resource] / O. Cherevko, V. Mikhaylov, A. Zagorulko, A. Zahorulko // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2018. - Vol. 2, Issue 11(92). - С. 11-17. - DOI 10.15587/1729-4061.2018.126400. -
Повний текстПовний текст
13
Studying the complex of biologically active substances in spicy vegetables and designing the nanotechnologies for cryosupplements and nanoproducts with health benefits [Electronic resource] / R. Pavlyuk, V. Pogarskaya, O. Cherevko, V. Pavliuk, L. Radchenko, E. Dudnyk, A. Radchenko, T. Kolomiets // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2018. - Vol. 4, Issue 11-94. - С. 6 - 14. - DOI 10.15587/1729-4061.2018.133819. -
Повний текстПовний текст
2017
14
Визначення впливу внутрішніх та зовнішніх чинників на формування кольору фруктів за допомогою 210 кольорових характеристик [Текст] / О. І. Черевко, А. А. Дубініна, В. М. Михайлов, Т. В. Щербакова, С. О. Ленерт // Збірник наукових праць НУХТ. - 2017. - Т. 23, № 5, Ч. 1. - С. 131-138
15 Черевко, Олександр Іванович.
Удосконалення безрефлекторного ІЧ-випромінювача для сушарок рослинної сировини [Текст] / О. І. Черевко, Л. В. Кіптела, А. М. Загорулько // Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., 5-7 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 101-102
Повний текст
16 Черевко, Олександр Іванович.
Про можливості створення індивідуальних систем харчування лікувальної дії [Текст] / О. І. Черевко, Ж. А. Крутовий, Г. В. Запаренко // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 18 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 339-340
17
Инновационное развитее сферы питания как составляющей продовольственного комплекса [Текст] / А. И. Черевко, В. М. Михайлов, Л. Н. Яцун, Е. В. Михайлова // Наука, питание и здоровье : материалы конгресса, 8-9 июня 2017 г. - Минск : Беларуская навука, 2017. - С. 18-26
18 Черевко, Олександр Іванович.
Методологія проектування довготривалих систем харчування, призначених для профілактики та лікування захворювань, що виникають на тлі дефіциту кальцію [Текст] / О. І. Черевко, Ж. А. Крутовий, Г. В. Запаренко // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 18 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 336-337
19 Черевко, Олександр Іванович.
Харківський державний університет харчування та торгівлі: від витоків комерційної освіти до сучасного європейського вишу [Текст] / О. І. Черевко, А. С. Міносян, Н. В. Петренко // Інноваційні аспекти розвиткку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., 5-7 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 8-11
Повний текст
20
Підвищення енергоефективності мікрохвильової обробки харчових продуктів [Текст] / С. І. Ялинич, В. О. Демченко, Є. Є. Шапошніков ; наук. керівник: О. І. Черевко, С. В. Михайлова, А. О. Шевченко // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 292
21
Вальцьова ІЧ-сушарка для сушіння природних паст у порошкоподібні напівфабрикати [Текст] / О. І. Черевко, О. Є. Загорулько, А. М. Загорулько, Д. А. Товпига // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 18 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 286-287
22
О роли научных разработок в стратегическом развитии сферы питания [Текст] / В. М. Михайлов, А. И. Черевко, Л. Н. Яцун, Е. В. Михайлова // Актуальні проблеми розвитку ресторанного, готельного та туристичного бізнесу в умовах світової інтеграції: досягнення та перспективи : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ й 10-річчю запровадження в Україні спец. Готельно-ресторанна справа. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 5-12
Повний текст
2016
23
Розробка технології рідких сумішей для приготування панкейків [Електронний ресурс] / О. І. Черевко, А. М. Одарченко, О. В. Самохвалова, П. В. Древаль, А. О. Єременко // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 19 трав. 2016 р. - Харків : ХДУХТ, 2016. - Ч. 1. - С. 85-87
Повний текст
24
Effect of sautéing of onion on its storage at low temperatures [Electronic resource] / O. Cherevko, A. Odarchenko, N. Pogozhikh, D. Odarchenko, E. Sokolova // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2016. - Vol. 5, Issue 11(83). - С. 46-50. - DOI 10.15587/1729-4061.2016.81391. -
Повний текстПовний текст
25
Енциклопедія харчування, в 10 т. [Текст] . Т. 4. Харчові добавки / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, Т. М. Головко [та ін.] ; за заг. ред. О. І. Черевко. - Харків : Світ книг, 2016. - 645 с. - Б. ц.
26Пат. 104883 Україна, МПК A23J1/00, A61K31/095.
Спосіб одержання біологічно активної добавки «Неоселен» [Текст] / О. І. Черевко, В. Г. Пріменко, М. П. Головко, Т. М. Головко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201507794 ; Заявл. 05.08.2015 ; Опубл. 25.02.2016, Бюл. № 4. - 4 с. - Б. ц.
Повний текст
2015
27 Черевко, Александр Иванович.
Усовершенствование способа жарки рубленых изделий [Текст] / А. И. Черевко, В. М. Михайлов, Б. В. Ляшенко // Техника и технология пищевых производств : тезисы докл. Междунар. науч. конф. студентов и аспирантов, г. Могилев. - Могилев : МГУП, 2015. - С. 226
28
Development of energy-efficient ir dryer for plant raw materials [Electronic resource] / A. Cherevko, L. Kiptelaya, V. Mikhaylov, A. Zagorulko, A. Zagorulko // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2015. - Vol. 4, Issue 8. - С. 36-41. - DOI https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.47777. -
Повний текстПовний текстПовний текст
29Пат. 100180 Україна, МПК A23C 15/04, A23C 19/02.
Склад спреду з наповнювачем [Текст] / О. І. Черевко, Г. І. Максименко, А. М. Одарченко, О. В. М'ячиков, Я. Ю. Албатова ; власник: О. І. Черевко [та ін.]. - № u201501386 ; Заявл. 19.02.2015 ; Опубл. 10.07.2015, Бюл. № 13. - 4 с. - Б. ц.
Повний текст
30Пат. 99720 Україна, МПК A23J1/20, A61K31/095.
Спосіб одержання біологічноактивної добавки «Сивоселен плюс» [Текст] / О. І. Черевко, В. Г. Пріменко, М. П. Головко, Т. М. Головко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201411482 ; Заявл. 21.10.2014 ; Опубл. 25.06.2015, Бюл. № 12. - 4 с. - Б. ц.
Повний текст
2014
31
Наукові основи технології мінералізованих продуктів харчування [Текст] : монографія в 3 ч. Ч. 2. Технологія борошняних кулінарних виробів, збагачених на біоорганічні сполуки кальцію / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, М. П. Головко, М. Л. Серік, І. С. Роговий, Т. М. Головко. - Харків : ХДУХТ, 2014. - 138 с. - Б. ц.
32
Наукові основи технології мінералізованих продуктів харчування [Текст] : монографія в 3 ч. Ч. 1. Використання продуктів переробки харчової кістки в технології продуктів спеціального призначення / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, М. П. Головко, В. В. Полевич, Л. О. Чуйко, М. Л. Серік, Т. М. Головко. - Харків : ХДУХТ, 2014. - 207 с. - Б. ц.
33
Наукові основи технології мінералізованих продуктів харчування [Текст] : монографія в 3 ч. Ч. 3. Технологія збагачувальних білково-мінеральних добавок та продуктів харчування оздоровчого призначення з їх використанням / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, М. П. Головко, Т. М. Головко, М. Л. Серік, В. В. Полупан, М. П. Бакіров. - Харків : ХДУХТ, 2014. - 165 с. - Б. ц.
34Пат. 92387 Україна, МПК C12H1/02.
Спосіб виробництва настоянки «orange light» [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, Н. М. Пенкіна, В. В. Колесник, Т. М. Головко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201403092 ; Заявл. 27.03.2014 ; Опубл. 11.08.2014, Бюл. № 15. - 4 с. - Б. ц.
Повний текст
2013
35Пат. 84583 Україна, МПК A23L1/24.
Спосіб виготовлення соусів емульсійного типу [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, М. Л. Серік, Т. М. Головко, М. П. Бакіров, В. В. Полупан ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201306531 ; Заявл. 27.05.2013 ; Опубл. 25.11.2013, Бюл. № 22. - 1 с. - Б. ц.
Повний текст
36Пат. 85582 Україна, МПК A23L1/31.
Спосіб виготовлення м'ясних січевих виробів [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, М. Л. Серік, Т. М. Головко, В. В. Полупан, М. П. Бакіров ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201306530 ; Заявл. 27.05.2013 ; Опубл. 25.11.2013, Бюл. № 22. - 1 с. - Б. ц.
Повний текст
37Пат. 85582 Україна, МПК A23L1/31.
Спосіб виготовлення м’ясних січених виробів [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, М. Л. Серік ; власник Харків. держ ун-т харчування та торгівлі. - № u201306530 ; Заявл. 27.05.2013 ; Опубл. 25.12.2013, Бюл. № 22. - 4 с. - Б. ц.
Повний текст
38Пат. 82357 Україна, МПК A23L1/06, A23L1/212.
Спосіб виробництва паст з дикорослої плодово-ягідної сировини [Текст] / О. І. Черевко, Л. В. Кіптела, О. Є. Загорулько, М. Д. Харлап, О. С. Мольский ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201302709 ; Заявл. 04.03.2013 ; Опубл. 07.05.2013, Бюл. № 14. - 1 с. - Б. ц.
Повний текст
39Пат. 83943 Україна, МПК G01N30/00, A23L1/06.
Спосіб визначенння міцності багатокомпонентної структури рослинних паст [Текст] / О. І. Черевко, Л. В. Кіптела, В. О. Захаренко, А. М. Загорулько ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201302710 ; Заявл. 04.03.2013 ; Опубл. 10.10.2013, Бюл. № 19. - 1 с. - Б. ц.
Повний текст
2011
40 Черевко, Олександр Іванович.
Дослідження термічно оборотного процесу розморожування напівфабрикату борщової заправки [Текст] / О. І. Черевко, А. М. Одарченко, Т. В. Карбівнича // Товари і ринки. - 2011. - № 2 (12). - С. 82-88
41
Підвищення транспортабельності ягід чорної смородини, призначеної для заморожування [Текст] / О. І. Черевко, М. І. Погожих, А. М. Одарченко, Д. М. Одарченко, Є. Л. Гасай // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2011. - № 6 (79). - С. 6-8
42 Черевко, Олександр Іванович.
Розвиток категорій для товарознавчої оцінки якості харчових продуктів та сировини під час низькотемпературного консервування [Текст] / О. І. Черевко, А. М. Одарченко, М. І. Погожих // Новітні технології оздоровчих продуктів харчування XXI століття : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 47-48
2010
43
Використання продуктів переробки харчової кістки у технології продуктів спеціального призначення [Текст] : монографія / О. І. Черевко, М. П. Головко, В. В. Полевич, М. Л. Серік, Т. М. Головко [та ін.]. - Харків : ХДУХТ, 2010. - 201 с. - Б. ц.
44 Черевко, Олександр Іванович.
Наукові основи формування якості полідисперсних харчових систем при заморожуванні [Текст] / О. І. Черевко, А. М. Одарченко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. праць. - Харків : ХДУХТ, 2010. - Вип. 2 (12). - С. 232-237
45
Исследование замораживания полуфабрикатов из столовой свеклы сорта «Казачек F1» [Текст] / А. И. Черевко, Н. И. Погожих, А. Н. Одарченко, Д. Н. Одарченко, Е. С. Буток // Вісник Херсон. нац. техн. ун-ту . - Херсон : ХНТУ, 2010. - № 1 (37). - С. 203-208
46
Морфологичные измененеия в тканях свеклы при операциях подготовки к замораживанию [Текст] / А. И. Черевко, А. Н. Одарченко, Н. И. Погожих, А. Л. Звягинцева // Харчова та переробна промисловість. - 2010. - С. 61-66
47
Морфологічні зміни в тканинах буряка після низькотемпературного заморожування [Текст] / О. І. Черевко, М. І. Погожих, А. М. Одарченко, Д. М. Одарченко, Г. Л. Звягінцева // Харчова наука і технологія. - 2010. - № 4 (13). - С. 74-76
48
Дослідження низькотемпературного заморожування напівфабрикату зі столового буряку [Текст] / О. І. Черевко, М. І. Погожих, А. М. Одарченко, Д. М. Одарченко, Г. Л. Звягінцева // Науковий вісник Полтав. ун-ту економіки і торгівлі. - Полтава, 2010. - № 1 (46). - С. 123-128
49
Исследование основных колориметрических параметров водных экстрактов ягод [Текст] / А. И. Черевко, А. Н. Одарченко, Т. В. Мищенко, А. Л. Звягинцева // Наукові праці ОНАХТ. - Одеса, 2010. - Вип. 38, Т. 2. - С. 30-34
2009
50Пат. 38992 Україна, МПК A23L1/31.
Спосіб виготовлення печінкових паштетів [Текст] / О. І. Черевко, Г. А. Дюкарева, М. Л. Серік ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200811668 ; Заявл. 30.09.2008 ; Опубл. 26.01.2009, Бюл. № 2. - 4 с. - Б. ц.
Повний текст
51
Развитие категорий для товароведной оценки качества пищевых продуктов и сырья при низкотемпературном консервировании [Текст] / А. И. Черевко, Н. И. Погожих, А. Н. Одарченко, Д. Н. Одарченко // Вісник Херсон. нац. техн. ун-ту. - Херсон : ХНТУ, 2009. - № 3 (36). - С. 217-221
2008
52Пат. 35767 Україна, МПК A23L 1/00.
Спосіб смаження продукту на основі грибів [Текст] / О. І. Черевко, Ю. І. Єфремов, В. М. Михайлов, С. В. Михайлова, Д. М. Одарченко, А. М. Одарченко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200802985 ; Заявл. 307.70.2008 ; Опубл. 10.10.2008, Бюл. № 19. - 2 с. - Б. ц.
Повний текст
53Пат. 34787 Україна, МПК A23L 1/01, A23L 1/28.
Спосіб приготування фаршу на основі грибів [Текст] / О. І. Черевко, Ю. І. Єфремов, В. М. Михайлов, С. В. Михайлова, Д. М. Одарченко, А. М. Одарченко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200802994 ; Заявл. 07.03.2008 ; Опубл. 26.08.2008, Бюл. № 16. - 3 с. - Б. ц.
Повний текст
2007
54
Вплив напівфабрикату кісткового харчового на метаболізм кальцію біологічних об’єктів [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, М. Л. Серік, Т. М. Головко [та ін.] // Валеологія: сучасний стан, напрямки та перспективи розвитку. - Харків : ХНУ ім. В. Н. Каразіна, 2007. - Т. 2. - С. 228-233
55
Теоретическое обоснование перспективного биконического резонатора для СВЧ-устройств при переработке растительного сырья [Текст] / А. И. Черевко, Ю. И. Ефремов, А. Н. Одарченко, Д. Н. Одарченко, Ю. Ю. Агафонова // Автоматика. Автоматизация. Электротехнические комплексы и системы. - 2007. - № 2 (20). - С. 169-174
56
Актуальність створення композиційних систем на основі продуктів переробки харчової кістки [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, М. Л. Серік, Т. М. Головко // Актуальні проблеми харчування: технологія та обладнання, організація і економіка : збірник матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф., 12-14 верес. 2007 р. - Донецьк : ДонНУЕТ, 2007. - С. 41-42
57
Актуальність використання харчової кістки у технології кулінарної продукції [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, М. Л. Серік, Д. Є. Подворчан, Т. М. Головко // Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини : матеріали другої міжгалуз. Міжнар. наук.-практ. конф., 5-6 квіт. 2007 р. - Донецьк : ДонНУЕТ, 2007. - С. 13-14
58
Актуальність використання харчової кістки у технології кулінарної продукції [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, Д. Є. Подворчан, Т. М. Головко [та ін.] // Обладнання та технології харчових виробництв : збірник наук. пр. - Донецьк : ДонНУЕТ, 2007. - Вип. 17, Т. 1. - С. 148-154
59
Проблема дефіциту сполук кальцію в харчуванні людини та шляхи її вирішення [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, Д. Є. Подворчан, Т. М. Головко [та ін.] // Валеологія: сучасний стан, напрямки та перспективи розвитку. - Харків : ХНУ ім. В. Н. Каразіна, 2007. - Т. 1. - С. 188-192
60Пат. 22913 Україна, МПК A23P 1/00, A61N 1/16, E04H 12/00.
Спосіб зниження рівня радіоактивних речовин [Текст] / О. В. М'ячиков, О. І. Черевко, В. М. Михайлов, А. М. Чуйко, Г. І. Дюкарева, А. М. Одарченко, М. М. Чуйко, М. Ф. Авраменко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200700535 ; Заявл. 19.01.2007 ; Опубл. 25.04.2007, Бюл. № 5. - 2 с. - Б. ц.
Повний текст
61Пат. 27883 Україна, МПК A23L 1/01.
Спосіб приготування борщової заправки [Текст] / О. І. Черевко, Ю. І. Єфремов, В. М. Михайлов, Т. В. Карбівнича, Д. М. Одарченко, А. М. Одарченко, Л. О. Чуйко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200701693 ; Заявл. 19.02.2007 ; Опубл. 26.11.2007, Бюл. № 19. - 2 с. - Б. ц.
Повний текст
62Пат. 27688 Україна, МПК A23L 1/01.
Спосіб приготування пасти на основі грибів [Текст] / О. І. Черевко, Ю. І. Єфремов, В. М. Михайлов, С. В. Михайлова, Д. М. Одарченко, А. М. Одарченко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200707365 ; Заявл. 02.07.2007 ; Опубл. 12.11.2007, Бюл. № 18. - 2 с. - Б. ц.
Повний текст
63Пат. 25122 Україна, МПК A23L 1/01.
Спосіб приготування напівфабрикату на основі грибів і пряноароматичних овочів [Текст] / О. І. Черевко, Ю. І. Єфремов, В. М. Михайлов, С. В. Михайлова, А. М. Одарченко, Д. М. Одарченко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200703216 ; Заявл. 26.03.2007 ; Опубл. 25.07.2007, Бюл. № 11. - 3 с. - Б. ц.
Повний текст
64Пат. 24785 Україна, МПК A23L 1/025, A23L 1/03.
Спосіб приготування порошкоподібного напівфабрикату на основі грибів та овочів [Текст] / О. І. Черевко, Ю. І. Єфремов, В. М. Михайлов, С. В. Михайлова, А. М. Одарченко, Д. М. Одарченко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u200703237 ; Заявл. 26.03.2007 ; Опубл. 10.07.2007, Бюл. № 10. - 2 с. - Б. ц.
Повний текст
2006
65
Упpавлiння якiстю пеpеpобних i хаpчових виpобництв [Текст] : навч. посiбник / О. В. Богомолов, О. М. Сафонова, О. I. Шаповаленко, О. І. Черевко, В. П. Богомолова, І. М. Фоміна. - Харків : Еспада, 2006. - 296 с. - Б. ц.
66
Фарш на основе грибов [Текст] / А. И. Черевко, В. М. Михайлов, Ю. И. Ефремов, А. Ю. Пузанова, Т. В. Карбивничая, Д. В. Дашук // Техника и технологии пищевых производств : тезисы докл. V Междунар. науч. конф. студентов и аспирантов, г. Могилев. - Могилев : УО «МГУП», 2006. - С. 155
67
Обоснование основных характеристик машины для формовки и дозирования грибного фарша [Текст] / А. И. Черевко, В. М. Михайлов, Ю. И. Ефремов, Н. С. Одарченко, Д. В. Дашук // Техника и технологии пищевых производств : тезисы докл. V Междунар. науч. конф. студентов и аспирантов, г. Могилев. - Могилев : УО «МГУП», 2006. - С. 225-226
68
Гістологічні дослідження мікроструктури харчової кістки в процесі гідротермічної обробки й м’ясних січених та паштетних систем збагачених на біоорганічні сполуки кальцію [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, М. Л. Серік, Д. Є. Подворчан // Проблеми зооінженерії та вет. медицини : збірник наук. пр. - Харків : РВВ ХДЗВА, 2006. - Вип. 13 (38), Ч. 2 : Вет. науки. - С. 265-272
69
Мікроскопічна будова печінки лабораторних тварин при використанні напівфабрикату кісткового харчового на фоні радіаційного опромінення [Текст] / О. І. Черевко, М. П. Головко, М. Л. Серік, Д. Є. Подворчан // Проблеми зооінженерії та вет. медицини : збірник наук. пр. Харків. держ. зоовет. акад. - Харків : РВВ ХДЗВА , 2006. - Вип. 13 (38), Ч. 2 : Вет. науки. - С. 273-289
2005
70
Дослідження кріохарактеристик пасти із дикорослих ягід [Текст] / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, Ю. І. Єфремов, М. А. Карєв, Г. Ю. Пузанова // Людина та навколишнє середовище – проблеми безперервної екологічної освіти в вузах : збірник наук. пр. - Одеса-Ізмаїл : ОДАХ, 2005. - С. 155-157
71
Практична реалізація заходів щодо енергозбереження при роботі ІЧ-апаратів [Текст] / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, І. В. Бабкіна, І. В. Лебединець // Людина та навколишнє середовище – проблеми безперервної екологічної освіти в вузах : збірник наук. пр. - Одеса-Ізмаїл : ОДАХ, 2005. - С. 159-160
72Пат. 5211 Україна, МПК A23L 1/28, A23L 1/01.
Екстрактор для одержання екстрактів з дикорослих трав [Текст] / О. І. Черевко, Ю. І. Єфремов, В. М. Михайлов, А. М. Одарченко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № 20040806457 ; Заявл. 02.08.2004 ; Опубл. 15.02.2005, Бюл. № 2. - 4 с. - Б. ц.
Повний текст
73
Дослідження якості пастоподібного продукту на основі ягід горобини, шипшини і калини з використанням НВЧ-нагріву [Текст] / О. І. Черевко, А. М. Одарченко, Ю. І. Єфремов, А. І. Мокроусова // Вестник Херсон. гос. техн. ун-та. - Херсон, 2005. - Вып. 1 (21). - С. 397-399
1980
74
Sanitary bacteriological evaluation of a semifinished bone broth product [Electronic resource] / A. Pedenko, B. Belitskiǐ, M. Beliaev, A. Cherevko // Gigiena i sanitariia. - 1980. - Issue 3. - С. 83-84
Повний текст