Чорна Ніна Вікторівна


Усі роботи автора Роботи, що індексуються у Scopus Роботи, що індексуються у WoS Із повним текстом

Науковий доробок в БД "Праці науковців ДБТУ" та БД "Охоронні документи"

Бібліографічний опис Посилання
2024
1
Кваліфікаційна робота здобувачів ступеня вищої освіти Бакалавр: настанови до виконання та захисту [Текст] : навч.-метод. посібник для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії ден. та заоч. форми навчання / уклад.: О. О. Гринченко [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2024. - 147 с. - Б. ц.
Повний текст
2023
2
Обґрунтування технології суміші сухої безглютенової для виготовлення панкейків [Текст] / Н. В. Чорна, С. Б. Омельченко, Н. В. Федак, О. В. Котляр // Science and Education in Progress : proceedings of the 2nd International, Dublin, June 16-18, 2023. - Dublin, 2023. - № 158. - С. 284-293
3 Чорна, Ніна Вікторівна.
Дослідження амінокислотного складу білків борошна соргового обойного [Текст] / Н. В. Чорна, Л. О. Семенко // Сталий ланцюг харчування та безпека крізь науку, знання та бізнес : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., 18 трав. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 93-95
4
Кваліфікаційна робота здобувачів ступеня вищої освіти Магістр: настанови до виконання та захисту [Текст] : навч.-метод. посібник для здобувачів другого (магістер.) рівня вищ. освіти спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії ден. та заоч. форми навчання / уклад.: О. О. Гринченко [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2023. - 156 с. - Б. ц.
Повний текст
2022
5
Технологія продукції ресторанного господарства [Текст] : робоча програма навч. дисципліни для студентів спец. 241 Готельно-ресторанна справа першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форми навчання / авт.-уклад.: Н. В. Чорна, А. М. Діхтярь. - Харків : ДБТУ, 2022. - 32 с. - Б. ц.
6
Проектування закладів ресторанного господарства [Текст] : робоча програма навч. дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форми навчання / авт.-уклад.: Н. В. Чорна, Н. В. Федак. - Харків : ДБТУ, 2022. - 27 с. - Б. ц.
7
Проектування закладів ресторанного господарства [Текст] : опорний конспект лекцій з дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії СВО бакалавр ден. та заоч. форми навчання / Н. В. Чорна, Н. В. Федак. - Харків : ДБТУ, 2022. - 76 с. - Б. ц.
8
Технологія продукції ресторанного господарства [Текст] : пакет візуал. супроводження дисципліни для студентів спец. 241 Готельно-ресторанна справа СВО бакалавр ден. та заоч. форми навчання / авт.-уклад. : Н. В. Чорна, С. С. Андрєєва, А. М. Діхтярь. - Харків : ДБТУ, 2022. - 160 с. - Б. ц.
9 Чорна, Ніна Вікторівна.
Розробка технології пісочного тіста збагаченого кальцієм [Текст] / Н. В. Чорна, Н. В. Федак // Current issues of science, prospects and challenges : collection of scientific papers «SCIENTIA» with Proceedings of the II International Scientific and Theoretical Conference, June 10, 2022. - Sydney : European Scientific Platform, 2022. - Vol. 2. - С. 29-30
10
Технологія продукції ресторанного господарства [Текст] : метод. рекомендації та завдання для лаб. занять з дисципліни для студентів спец. 241 Готельно-ресторанна справа СВО бакалавр ден. та заоч. форми навчання / авт.-уклад. : Н. В. Чорна, А. М. Діхтярь. - Харків : ДБТУ, 2022. - 49 с. - Б. ц.
11
Технологія продукції ресторанного господарства [Текст] : метод. рекомендації та завдання для практ. занять з дисципліни для студентів спец. 241 Готельно-ресторанна справа СВО бакалавр ден. та заоч. форми навчання / авт.-уклад. : Н. В. Чорна, С. С. Андрєєва, А. М. Діхтярь. - Харків : ДБТУ, 2022. - 64 с. - Б. ц.
12 Lisovska, T.
Technology of biscuit semi-finished products using extruded corn flour [Text] : monograph / T. Lisovska, N. Chorna, N. Kopchak. - Ternopil : TNTU, 2022. - 126 с. - Б. ц.
13
Проектування закладів ресторанного господарства [Текст] : силабус дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії ступеня вищ. освіти бакалавр ден. та заоч. форми навчання / уклад.: Н. В. Чорна, Н. В. Федак. - Харків : ДБТУ, 2022. - Б. ц.
14 Перерва, І. А.
Впровадження принципів HACCP на етапі проєктування ЗРГ [Текст] / І. А. Перерва, Н. В. Чорна // Інноваційні технології розвитку харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., здобувачів вищої освіти і молодих вчених, 26 жовт. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 4
15 Федак, Наталя Василівна.
Оптимізація рецептурного складу кулінарної продукції з використанням математичних методів та комп’ютерних технологій [Текст] / Н. В. Федак, Н. В. Чорна // Current issues of science, prospects and challenges : collection of scientific papers «SCIENTIA» with Proceedings of the II International Scientific and Theoretical Conference, June 10, 2022. - Sydney : European Scientific Platform, 2022. - Vol. 2. - С. 24-28
16 Чорна, Ніна Вікторівна.
Проектування закладів ресторанного господарства [Текст] : навч. посібник / Н. В. Чорна. - Харків : ДБТУ, 2022. - 295 с. - Б. ц.
17
Design of restaurant business establishments [Text] : syllabus of the educational component / comp.: N. Chorna, N. Fedak. - Kharkiv : [s. n.], 2022. - 6 p. - Б. ц.
2021
18 Чорна, Ніна Вікторівна.
Перспективи впровадження технології ігрового проєктування у викладання фахових дисциплін [Текст] / Н. В. Чорна, Н. В. Федак // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців : матеріали третьої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 27 трав. 2021 р. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 230-231
19 Горбатенко, І. А.
Перспективи розширення асортименту борошняних кондитерських виробів для хворих на целіакію [Текст] / І. А. Горбатенко, Н. В. Чорна // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 1. - С. 25
20 Чорна, Ніна Вікторівна.
Особливості забезпечення харчуванням споживачів закладів соціальної сфери [Текст] / Н. В. Чорна, Н. В. Федак, Т. М. Хаустова // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 18 трав. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 2. - С. 31-32
21
Харчові технології [Текст] : метод. вказівки та тематика курс. проектів для студентів спец. 181 ступеня вищ. освіти бакалавр ден. та заоч. форми навчання / авт.-уклад. : Н. В. Чорна, Н. В. Федак. - Харків : ДБТУ, 2021. - 106 с. - Б. ц.
2020
22 Лісовська, Т. О.
Технологія бісквітних напівфабрикатів з використанням борошна кукурудзяного екструдованого [Текст] : монографія / Т. О. Лісовська, Н. В. Чорна. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Б. ц.
23
Дискретноімпульсне змішування борошняних компонентів [Текст] / І. Я. Стадник, Ю. Паньків, Н. В. Чорна, Т. О. Лісовська // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Вип. 1 (31). - С. 157-171
24 Слєпініна, К. Г.
Кулінарні традиції слобожанської кухні – важливий елемент матеріальної культури етносу [Текст] / К. Г. Слєпініна, наук. керівник : Б. Б. Ботштейн, Н. В. Чорна // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 20-21
25 Ботштейн, Б. Б.
Шляхи вдосконалення технології кексового напівфабрикату [Текст] / Б. Б. Ботштейн, Н. В. Чорна // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 11-12
26 Чорна, Ніна Вікторівна.
Соргове борошно – перспективне джерело отримання натурального харчового барвника [Текст] / Н. В. Чорна, Б. Б. Ботштейн // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 54-56
27 Ботштейн, Б. Б.
Сучасна концепція технологічного тренінгу: від теорії до практики [Текст] / Б. Б. Ботштейн, Н. В. Чорна // Синергетична концепція розвитку студентоцентрованого навчання – забезпечення якості вищої освіти : тези Другої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 25 верес. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 27-28
28 Чорна, Ніна Вікторівна.
Ділова гра як інтерактивний формат сучасного освітнього процесу [Текст] / Н. В. Чорна, Б. Б. Ботштейн, Н. В. Федак // Синергетична концепція розвитку студентоцентрованого навчання – забезпечення якості вищої освіти : тези Другої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 25 верес. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 115-117
29
Effect of extruded corn flour on the stabilization of biscuit dough for the production of gluten-free biscuit [Electronic resource] / T. Lisovska, I. Stadnik, V. Piddubnyi, N. Chorna // Ukrainian Food Journal. - 2020. - Vol. 9, Issue 1. - С. 159-174. - DOI 10.24263/2304-974X-2020-9-1-14. -
Повний текстПовний текстПовний текст
2019
30
Розробка технології бісквітного напівфабрикату «Безглютенового» на основі борошна кукурудзяного екструдованого [Текст] / Т. О. Лісовська, Н. В. Чорна, Б. Б. Ботштейн, І. Г. Добротвор // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Вип. 1 (29). - С. 18-32
31 Вікулін, А. К.
Оптимізація технологічних параметрів бісквітних напівфабрикатів із використанням програмного пакета MathСad [Текст] / А. К. Вікулін, наук. керівник Н. В. Чорна // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, 3 квіт. 2019 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Ч. 1. - С. 11
32 Ботштейн, Б. Б.
Основні принципи розробки та впровадження F&B-концепції кухні тематичного ресторану [Текст] / Б. Б. Ботштейн, Н. В. Чорна // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Вип. 1 (29). - С. 7-18
2018
33
Організаційно-методичне забезпечення кваліфікаційної роботи здобувачів ступеня вищої освіти магістр [Текст] : навч. посібник / О. О. Гринченко, П. П. Пивоваров, М. Б. Колеснікова, Н. В. Чорна, О. Ю. Нагорний, С. Л. Юрченко, О. Ю. Рябець, А. Б. Горальчук. - Харків : Вид-во Іванченка І. С., 2018. - 118 с. - Б. ц.
34
Загальні технології галузі [Текст] : навч. посібник / С. В. Журавльов, Н. В. Чорна, Є. О. Яранцева, Т. М. Хаустова. - Харків : ХДУХТ, 2018. - 200 с. - Б. ц.
35 Ботштейн, Б. Б.
Розробка технології кавових напоїв із новими структурними властивостями [Текст] / Б. Б. Ботштейн, Н. В. Чорна // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2018. - Вип. 1 (27). - С. 157-168
Повний текст
2017
36 Лісовська, Т. О.
Кваліметричне оцінювання якості бісквітних напівфабрикатів [Текст] / Т. О. Лісовська, наук. керівник Н. В. Чорна // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 30-31
37 Лісовська, Т. О.
Вивчення впливу екструдованого кукурудзяного борошна на стан вологи в бісквітному тісті [Текст] / Т. О. Лісовська, Н. В. Чорна // Проблеми енергоефективності та якості в процесах сушіння харчової сировини : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 1-2 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 27-28
38
Випускна бакалаврська робота [Текст] : навч. посібник / О. О. Гринченко, П. П. Пивоваров, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Н. В. Чорна, Б. Б. Ботштейн, О. Ю. Нагорний. - Харків : Вид-во Іванченка І. С., 2017. - 156 с. - Б. ц.
39
Організаційно-методичне забезпечення кваліфікаційної роботи здобувачів ступеня вищої освіти бакалавр [Текст] : навч. посібник / О. О. Гринченко, П. П. Пивоваров, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Н. В. Чорна, Б. Б. Ботштейн, О. Ю. Нагорний. - Харків : Вид-во Іванченка І. С., 2017. - 156 с. - Б. ц.
40
Проектування підприємств галузі [Текст] : метод. вказівки та тематика курс. робіт з дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології СВО бакалавр ден. та заоч. форм навчання / уклад.: Н. В. Чорна [та ін.]. - Харків : ХДУХТ, 2017. - 23 с. - Б. ц.
41
Технология кулинарной продукции [Текст] : энциклопедия питания / М. В. Артамонова, Д. О. Бидюк, Н. В. Гревцева, Н. Г. Гринченко, С. В. Журавлев, Е. И. Кравченко, М. Н. Куткина, З. И. Кучерук, А. Н. Макарова, М. В. Обозная, С. Г. Олейник, С. Б. Омельченко, О. В. Самохвалова, И. В. Симакова, Ф. В. Перцевой, Н. В. Федак, Н. В. Чорная, Е. Г. Шидакова-Каменюка, Л. З. Шильман. - Харьков : Мир книг, 2017. - 543 с. - Б. ц.
42 Ботштейн, Б. Б.
Технологічні аспекти створення та впровадження cook-book [Текст] / Б. Б. Ботштейн, Н. В. Чорна // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 18 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 11-12
43 Ботштейн, Б. Б.
Оптимізація технологічних аспектів упровадження меню в діяльність закладу [Текст] / Б. Б. Ботштейн, Н. В. Чорна // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 18 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 9-10
2016
44 Lisovska, Tetiana.
Research of rheological properties of egg sponge with extruded corn flour [Electronic resource] / T. Lisovska, N. Chorna, A. Dyakov // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2016. - Vol. 2, Issue 11. - С. 19-23. - DOI 10.15587/1729-4061.2016.65732. -
Повний текстПовний текст
2015
45 Чорна, Ніна Вікторівна.
Обрядова їжа як дзеркальне відображення історичного розвитку українського народу [Текст] / Н. В. Чорна, Б. Б. Ботштейн // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність. У 2-х ч. : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., 14 трав. 2015 р. - Харків : ХДУХТ, 2015. - С. 3-6
46
Investigation of water binding in sponge cake with extruded corn meal [Electronic resource] / T. Lisovska, O. Rybak, M. Kuhtyn, N. Chorna // Ukrainian Food Journal. - 2015. - Vol. 4, Issue 3. - С. 413-422
Повний текст
2014
47 Міносян, Андрій Сергійович.
Т. Шевченко і М. Костомаров в історичній пам’яті українського народу [Текст] / А. С. Міносян, Н. В. Чорна // Т.Г. Шевченко: постать на тлі століть : тези доп. Міжвузівської наук.-практ. конф. з нагоди 200-річчя з дня народж. Т. Г. Шевченка, 5 берез. 2014 р. - Харків : ХДУХТ, 2014. - С. 39-40
48 Лисовська, Т. О.
Амілографічні дослідження борошняних сумішей [Текст] / Т. О. Лисовська, В. С. Шуранкова, Н. В. Чорна // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді. У 2-х ч. : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф., молодих учених і студентів, 26 берез. 2014 р. - Харків : ХДУХТ, 2014. - Ч. 1. - С. 22
49 Міносян, Андрій Сергійович.
Багатопартійна система в Україні: реалії сьогодення [Текст] / А. С. Міносян, І. П. Коршунова, Н. В. Чорна // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, готельного, ресторанного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., 22 трав. 2014 р. - Харків : ХДУХТ, 2014. - Ч. 2. - С. 332-333
Повний текст
2012
50 Ботштейн, Б. Б.
Використання профільного методу для порівняльної оцінки якості бісквітних напівфабрикатів [Текст] / Б. Б. Ботштейн, Н. В. Чорна // нноваційні технології в харчовій промисловості та ресторанному господарстві : тези доп. - Харків : ХДУХТ, 2012. - С. 19-20
51 Чорна, Ніна Вікторівна.
Перспективи використання харчової добавки "Зеєсан-йогурт" у технології солодких страв з пінною структурою [Текст] / Н. В. Чорна, С. С. Андрєєва // Інноваційні технології в харчовій промисловості та ресторанному господарстві : тези доп. - Харків : ХДУХТ, 2012. - С. 23-24
52 Чорна, Ніна Вікторівна.
Перспективи використання кальцієвмісних добавок у технології борошняних кондитерських виробів із пісочного тіста [Текст] / Н. В. Чорна, Б. Б. Ботштейн, Т. М. Хаустова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2012. - С. 306-311
53 Чорна, Ніна Вікторівна.
Креативність як домінанта сучасної освіти [Текст] / Н. В. Чорна, І. О. Жувагіна // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. У 2-ч. : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 45-річчю ХДУХТ, 18 жовт. 2012 р. - Харків : ХДУХТ, 2012. - С. 465-466
2011
54
Переддипломна практика [Текст] : програма та метод. вказівки з проходження практики для студентів спец. 7.05170112 Технології у ресторанному господарстві / уклад.: Л. М. Крайнюк [та ін.]. - Харків : ХДУХТ, 2011. - 29 с. - Б. ц.
55 Карасенко, К. Л.
Використання блок-модульного методу проектування закладів ресторанного господарства [Текст] / К. Л. Карасенко, Н. В. Чорна, А. М. Набокова // Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, готельного, ресторанного господарств і торгівлі : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф., молодих учених і студентів, 23 берез. 2011 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 26
56 Міносян, Андрій Сергійович.
Електронна демократія в сучасному світі: досягнення та проблеми [Текст] / А. С. Міносян, Н. В. Чорна, І. П. Коршунова // Вісник Донец. нац. ун-ту економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. Серія: Гуманітарні науки. - 2011. - Т. 2, № 2. - С. 167-172
57 Міносян, Андрій Сергійович.
Використання дидактичного матеріалу в процесі вивчення суспільних та гуманітарних дисциплін [Текст] / А. С. Міносян, Н. В. Чорна, І. П. Коршунова // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якостю підготовки фахівців. Організація навчального процесу за кредитно-модульною системою : матеріали IХ Всеукр. наук.-метод. конф., м. Харків, 23 верес. 2011 р. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 352-353
58 Набокова, А. М.
Проектування закладів ресторанного господарства на основі використання функціональних об'ємно-планувальних елементів [Текст] / А. М. Набокова, Н. В. Чорна // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., 19 трав. 2011 р. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 54-55
2010
59 Чорна, Ніна Вікторівна.
Розвиток у студентів навичок успішного самоменеджменту навчальної діяльності [Текст] / Н. В. Чорна // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців.Теоретико-методологічні та практичні проблеми підготовки фахівців за ступеневою системою освіти : матеріали VIII Всеукр. наук.-метод. конф., 23 верес. 2010 р. - Харків : ХДУХТ, 2010. - С. 408-409
2008
60 Журавльов, С. В.
Визначення поліфенольного складу слив сорту ренклод оптичними методами дослідження [Текст] / С. В. Журавльов, І. М. Гурікова, Н. В. Чорна // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2008. - С. 491-497
61 Касілова, Л. О.
Технічна характеристика виробництва – основа технологічного проектування підприємств ресторанного господарства [Текст] / Л. О. Касілова, Н. В. Чорна, А. М. Набокова // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 70-річчю з дня народж. д-ра техн. наук, проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Бєляєва М. І., м. Харкыв, 19 листоп. 2008 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2008. - С. 93-94
62 Журавльов, С. В.
Визначення впливу технологічних факторів на збереження бар сливи сорту ренклод [Текст] / С. В. Журавльов, І. М. Гурікова, Н. В. Чорна // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 70-річчю з дня народж. д-ра техн. наук, проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Бєляєва М. І., 19 листоп. 2008 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2008. - С. 69-70
63
Упровадження бізнес-процесів у практику проведення ділових ігор за спеціальністю "Технологія харчування" [Текст] / Л. М. Крайнюк, Н. В. Федак, Б. Б. Ботштейн, Н. В. Чорна // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Інновації в вищій школі в контексті сучасної парадигми вищої освіти : матеріали VI Всеукр. наук.-метод. конф, присвяч. 70-річчю з дня народж. д-ра техн. наук, проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Бєляєва М. І., м. Харків, 24 жовт. 2008 р. - Харків : ХДУХТ, 2008. - С. 207-208
64 Чорна, Ніна Вікторівна.
Використання автоматизованих тестових методик у системі педагогічного контролю [Текст] / Н. В. Чорна, Н. В. Федак // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Інновації в вищій школі в контексті сучасної парадигми вищої освіти : матеріали VI Всеукр. наук.-метод. конф., присвяч. 70-річчю з дня народж. д-ра техн. наук, проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Бєляєва М. І., м. Харків, 24 жовт. 2008 р. - Харків : ХДУХТ, 2008. - С. 266-267
2007
65 Касілова, Л. О.
Розробка орієнтованих залежностей площ приміщень від загальної кількості місць для різних типів підприємств ресторанного господарства [Текст] / Л. О. Касілова, Н. В. Чорна, А. М. Набокова // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 40-річчю Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі, 17 жовт. 2007 р. - Харків, 2007. - С. 29-30
66 Крайнюк, Л. М.
Використання комп'ютерних технологій у технологічному проектуванні [Текст] / Л. М. Крайнюк, Л. О. Касілова, Н. В. Чорна // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 40-річчю Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі, 17 жовт. 2007 р. - Харків, 2007. - С. 222-223
67 Міносян, Андрій Сергійович.
Політична культура та політична взаємодія в умовах становлення інформаційного суспільства [Текст] / А. С. Міносян, І. П. Коршунова, Н. В. Чорна // Вісник Донец. держ. ун-ту економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк, 2007. - № 2 (34)
68
Национальное государство в контексте исследований политической глобализации [Текст] / А. С. Миносян, И. П. Коршунова, Н. О. Лисак, Н. В. Чорная // Наука та технології: крок в майбутнє – 2007 : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. - Дніпропетровськ : Наука та освіта, 2007. - Т. 9
2006
69 Миносян, Андрей Сергеевич.
Традиции гуманизма и общечеловеческих ценностей в контексте отечественной истории [Текст] / А. С. Миносян, Н. В. Чорная // Актуальні проблеми сучасної науки : матеріали II Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. - Київ : ТОВ “ТК Меганом”, 2006
70 Смирнов, В. В.
Історія України [Текст] : навч. посібник / В. В. Смирнов, Н. В. Чорна, А. С. Міносян. - Харків : ХДУХТ, 2006. - 99 с. - Б. ц.
71 Міносян, Андрій Сергійович.
Вітчизняна історія: важкий шлях до гуманістичного мислення [Текст] / А. С. Міносян, І. П. Коршунова, Н. В. Чорна // Формування національних і загальнолюдських цінностей в українському суспільстві : матеріали Всеукр. наук. конф. - Харків : ІНЖЕК, 2006
2005
72
Разработка фирменных блюд на предприятиях питания с использованием ПЭВМ [Текст] / Н. В. Черная, Н. В. Федак, О. К. Кухаренок, Т. В. Коновалова // Пути повышения качества услуг общественного питания : тезисы докл., г. Саратов, Саратов. гос. аграр. ун-т им. Н. И. Вавилова, 23-24 дек. 2005 г. - Саратов, 2005. - С. 73-76
73
Использование пищевого костного полуфабриката в технологии мучных кондитерских изделий [Текст] / Н. П. Головко, С. В. Журавлев, Н. В. Черная, Н. В. Федак // Пути повышения качества услуг общественного питания : тезисы докл., г. Саратов, Саратов. гос. аграр. ун-т им. Н. И. Вавилова, 23-24 дек. 2005 г. - Саратов, 2005. - С. 76-78
74 Міносян, Андрій Сергійович.
Культурно-освітня політика в Україні: історія і сучасність [Текст] / А. С. Міносян, І. П. Коршунова, Н. В. Чорна // Сучасна україністика: проблеми мови, історії та народознавства : матеріали міжвуз. наук.-метод. конф. - Харків : ІНЖЕК, 2005
75 Смирнов, В. В.
М. І. Костомаров як історіограф [Текст] / В. В. Смирнов, Н. В. Чорна, А. С. Міносян // Збірник статей ІНЖЕК. - Харків : ІНЖЕК, 2005
76 Чорна, Ніна Вікторівна.
Тестування як технологія контролю рівня знань студентів [Текст] / Н. В. Чорна, А. С. Міносян, І. В. Сорока // Сучасні проблеми науки та освіти : матеріали VI Міжнар. міждисциплінар. наук.-практ. конф., м. Алушта, 30 квіт. – 9 трав. 2005 р. - Харків : ХНУ ім. В. Н. Каразіна, 2005. - С. 134
2004
77
Основи кулінарної майстерності [Текст] : метод. вказівки до лаборатор. практикуму за темою Механічна та теплова кулінарна обробка харчових продуктів з дисципліни для студентів спец. 7.091711 ден. та заоч. форм навчання / уклад.: Н. В. Чорна [та ін.]. - Харків : ХДУХТ, 2004. - 38 с. - Б. ц.
78 Міносян, Андрій Сергійович.
Взаємозв’язок держави і громадського суспільства: теорія та практика [Текст] / А. С. Міносян, Н. В. Чорна // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічне обґрунтування у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2004
79 Міносян, Андрій Сергійович.
Освіта як ключовий фактор розвитку творчих здібностей людини в інформаційну епоху [Текст] / А. С. Міносян, Н. В. Чорна // Сучасні проблеми гуманізації та гармонізації управління : матеріали наук.-практ. конф. - Харків : ХНУ ім. В. Н. Каразіна, 2004
80 Міносян, Андрій Сергійович.
Взаємозв'язок держави і громадського суспільства: теорія та практика [Текст] / А. С. Міносян, Н. В. Чорна // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічне обгрунтування у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : збірник наук. пр., у 2-х ч. - Харків : ХДУХТ, 2004. - С. 145-148
81 Міносян, Андрій Сергійович.
Гуманізація навчального процесу в контексті розбудови сучасної України [Текст] / А. С. Міносян, Н. В. Чорна, В. В. Смирнов // Значення українознавчих та мовних дисциплін у системі вищої освіти : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., 11-12 листоп. 2004 р. - Харків : НФаУ, 2004
2003
82 Міносян, Андрій Сергійович.
Проблеми державності в програмних документах та діяльності українських політичних партій на початку ХХ ст. [Текст] / А. С. Міносян, В. В. Смирнов, Н. В. Чорна // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічне обгрунтування у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : збірник наук. пр., у 2-х ч. - Харків : ХДУХТ, 2003. - С. 688-692
2002
83 Міносян, Андрій Сергійович.
Гуманістичні науки в контексті гуманізації та гуманітаризації навчального процесу в технічному вузі [Текст] / А. С. Міносян, Н. В. Чорна // Українознавство – наука самопізнання укр. народу : збірник наук. пр. - Київ : НДІУ, 2002
84 Міносян, Андрій Сергійович.
Інформаційне суспільство: нові обрії мислення [Текст] / А. С. Міносян, Н. В. Чорна // Інтелігенція і влада : збірник наук. пр. - Одеса : ОНУ, 2002
85 Міносян, Андрій Сергійович.
Політична партія як основний інститут громадського суспільства: плюси і мінуси української багатопартійності [Текст] / А. С. Міносян, Н. В. Чорна // Сучасні проблеми гуманізації та гармонізації управління : матеріали III Міжнар. наук.-практ. конф. - Харків : ХНУ iм. В. Н. Каpазiна, 2002
86 Міносян, Андрій Сергійович.
Гетьманська держава Павла Скоропадського: висновки, досвід, уроки [Текст] / А. С. Міносян, Н. В. Чорна // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічне обгрунтування у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : збірник наук. пр., у 2-х ч. - Харків : ХДАТОХ, 2002. - С. 439-462
87 Міносян, Андрій Сергійович.
Формування козацької держави в ХVІ – на початку ХVІІ ст. [Текст] / А. С. Міносян, Н. В. Чорна // Збірник наук. пр. ХДУХТ. - Харків, 2002
2001
88 Миносян, Андрей Сергеевич.
Проблемы демократизации образования на Слобожанщине в начале ХХ века [Текст] / А. С. Миносян, В. В. Смирнов, Н. В. Чорная // Педагог і влада: історичний досвід, сучасні реалії та перспективи. Багаліївські читання в НУА : програма та матеріали ІV Багаліївських читань. - Харків : НУА, 2001
89
Сучасні підходи до виконання розрахунків під час технологічного проектування підприємств громадського харчування [Текст] / О. І. Черевко, Л. М. Крайнюк, Л. О. Касілова, Ж. А. Крутовий, О. Ю. Тихенко, Н. В. Чорна // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічне обґрунтування у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : збірник наук. пр., у 2 ч. - Харків : ХДАТОХ, 2001. - С. 126-130
90 Міносян, Андрій Сергійович.
Українська національна ідея в історичній ретроспективі [Текст] / А. С. Міносян, Н. В. Чорна // Українознавство – наука самопізнання українського народу : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 18-20 жовт. 2001 р. - Харків : НДІУ, 2001
91 Крайнюк, Л. М.
Розроблення фірмових страв із м'яса на підприємствах харчування з використанням ПЕОМ [Текст] / Л. М. Крайнюк, Е. В. Юріна, Н. В. Чорна // Научные и практические аспекты переработки мяса и мясопродуктов : материалы Междунар. науч.-практ. конф., г. Харьков, 28 февр. - 1 марта 2001 г. - Харьков : ХДУХТ, 2001. - С. 123-124
92 Чорная, Нина Викторовна.
Организация учебного процесса социально-политических дисциплин на основе модульного принципа в иностранной студенческой аудитории [Текст] / Н. В. Чорная, А. С. Миносян // Теория и практика преподавания русского языка на современном этапе : сборник ст., Крымский гос. Мед. ун-т. - Симферополь, 2001
2000
93 Чорная, Нина Викторовна.
Место политологии в системе гуманитарных наук [Текст] / Н. В. Чорная, А. С. Миносян // Гуманізація і гуманітаризація вищої технічної освіти : матеріали Всеукр. наук.-метод. конф. - Харків : ХДТУРЕ, 2000
1999
94
Україна у другій половині ХVII-XIX століть [Текст] : метод. рек. для самост. роботи студентів з дисципліни Історія України / уклад.: В. В. Смирнов, Н. В. Чорна, А. С. Міносян. - Харків : ХДАТОХ, 1999. - 16 с. - Б. ц.
95 Чорна, Ніна Вікторівна.
Про методику історичних досліджень [Текст] / Н. В. Чорна, А. С. Міносян // Сучасні проблеми підготовки спеціалістів для підприємств торгівлі і харчування : збірник наук. пр. - Харків : ХДАТОХ, 1999
96 Чорная, Нина Викторовна.
Плюралистическая модель преподавания гуманитарных наук: Специфика индивидуального творчества [Текст] / Н. В. Чорная, Т. Г. Сычева, А. С. Миносян // Гуманістичне середовище вищого технічного закладу освіти (проблеми формування) : матеріали Всеукр. міждисциплінар. наук.-практ. конф., 25-26 листоп. 1999 р. - Харків : ХДАДТУ, 1999
1998
97 Чорна, Ніна Вікторівна.
Українська держава у другій половині ХVІІ-ХVІІІ ст.: проблеми історіографії та періодизаціЇ [Текст] / Н. В. Чорна, А. С. Міносян // Вісник Харків. ун-ту. Історія України. - Харків, 1998. - № 401, Вип. 2
98 Міносян, Андрій Сергійович.
Щодо питання про культурно-освітню політику в Україні [Текст] / А. С. Міносян, Н. В. Чорна // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічна обґрунтованість у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДАТОХ, 1998
99 Чорна, Ніна Вікторівна.
Методика проведення семінару у формі ситуаційної (ділової) гри та її вплив на активізацію особистості студента технічного університету [Текст] / Н. В. Чорна, А. С. Міносян // Проблеми вдосконалення викладання гуманітарних дисциплін у вищому технічному навчальному закладі : збірник наук.-метод. ст. - Херсон : ХДТУ, 1998
100 Чорна, Ніна Вікторівна.
Використання дидактичного матеріалу в процесі вивчення гуманітарних дисциплін [Текст] / Н. В. Чорна, А. С. Міносян // Гуманізація вищої освіти та виховної роботи : матеріали Міжнар. наук.-метод. конф., 10-12 лют. 1998 р. - Харків : ХДПУ, 1998
101 Міносян, Андрій Сергійович.
Про методологію вітчизняної історичної науки [Текст] / А. С. Міносян, Н. В. Чорна // Актуальні науково-методичні проблеми в підготовці спеціалістів вищої кваліфікації для торгівлі і харчування : збірник наук. пр. - Харків : ХДАТОХ, 1998. - Ч. 2. - С. 292-295
102 Міносян, Андрій Сергійович.
Українська держава у другій половині ХVІІ – ХVІІІ ст.: проблеми історіографії та періодизації [Текст] / А. С. Міносян, Н. В. Чорна // Вісник Харків. ун-ту. Серія: Історія України. - Харків, 1998. - № 401, Вип. 2
103 Сафонова, Ольга Николаевна.
Исследование качества бисквитных полуфабрикатов, приготовленных с использованием сортовой муки [Текст] / О. Н. Сафонова, Н. В. Чорная, Г. М. Лисюк // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічне обгрунтування у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : збірник наук. пр., у 2-х ч. - Харків : ХДАТОХ, 1998. - С. 269-272
1997
104 Чорная, Нина Викторовна.
Обоснование и выбор способов помола зерна сорго [Текст] / Н. В. Чорная // Актуальні науково-методичні проблеми в підготовці спеціалістів вищої кваліфікації для торгівлі і харчування. - Харків : ХДАТОХ, 1997. - Ч. 1. - С. 204-207