Болховітіна Олена Іванівна


Усі роботи автора Роботи, що індексуються у Scopus Роботи, що індексуються у WoS Із повним текстом

Науковий доробок в БД "Праці науковців ДБТУ" та БД "Охоронні документи"

Бібліографічний опис Посилання
2025
1
Зернові ресурси [Текст] : навч.-метод. посіб. до виконання лаб. робіт для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. (або заоч.) форми навчання спец. 181 Харчові технології / Т. В. Гавриш, Н. О. Боровікова, І. М. Фоміна, О. І. Болховітіна. - Харків : ДБТУ, 2025. - 95 с. - Б. ц.
Повний текст
2024
2 Болховітіна, Олена Іванівна.
Перспективи використання порошку керобу в технології здобних сухарів [Текст] / О. І. Болховітіна, О. Г. Шидакова-Каменюка // Наукові підсумки 2024 року : збірка наук. пр. XІІІ наук. конф. - Харків : ТЕХНОЛОГ. ЦЕНТР, 2024. - С. 84
3
Impact of sprouted wheat grain flakes on the quality characteristics of dough and bread made from wheat flour [Text] / S. Oliinyk, O. Samokhvalova, B. Bilash, O. Bolkhovitina // EUREKA: Life Sciences. - 2024. - № 3. - P. 54-60. - DOI https://doi.org/10.21303/2504-5695.2024.003579. -
Повний текст
4
Методологія та організація наукових досліджень [Текст] : метод. вказівки та робочий зошит до виконання лаб. робіт з дисципліни для здобувачів другого (магістер.) рівня вищ. освіти зі спец. 181 Харчові технології, ОПП Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів / авт.-уклад.: С. Г. Олійник [та ін.]. - Харків : [б. в.], 2024. - Б. ц.
Повний текст
5 Шидакова-Каменюка, Олена Гайдарівна.
Крафтове виробництво пату функціонального спрямування на основі полікомпонентної плодово-ягідної пасти [Текст] / О. Г. Шидакова-Каменюка, К. Р. Касабова, О. І. Болховітіна // Технології харчових продуктів та комбікормів : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 24-26 верес., 2024 р. - Одеса : ОНТУ, 2024
6 Рогова, А. Л.
Технологія крафтового хлібобулочного виробу, збагаченого вітаміном С [Текст] / А. Л. Рогова, О. Г. Шидакова-Каменюка, О. І. Болховітіна // Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., 23-24 трав. 2024 р. - Київ : НУХТ, 2024. - С. 54-56
7
Технологія галузі [Текст] : метод. вказівки до виконання курс. проекту з дисципліни для студентів освіт. ступеня бакалавр спец. 181 Харчові технології ОП Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів / авт.-уклад.: О. Г. Шидакова-Каменюка [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2024. - 30 с. - Б. ц.
8
The use of cedar and walnut meal in the technology of butter biscuits [Text] : monograph / O. Shydakova-Kameniuka, H. Novik, O. Bolkhovitina, T. Lystopad. - Dnipro : LIRA, 2024. - 189 р. - Б. ц.
Повний текст
9
Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для студентів освітнього ступеня бакалавр спеціальності 181 «Харчові технології» ОП «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» [Текст] / авт.-уклад.: О. В. Самохвалова [и др.]. - Харків : ДБТУ, 2024. - Б. ц.
10 Онищенко, Т. О.
Використання порошку керобу для підвищення харчової цінності хлібних паличок [Текст] / Т. О. Онищенко, К. О. Ковальова ; наук. керівник О. І. Болховітіна // Інноваційні технології розвитку харчових виробництв та ресторанної індустрії: наукові пошуки молоді : тези доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, 7 листоп. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 71
Повний текст
11 Ієвлєв, А. О.
Використання борошна теф у технології пшеничного хліба [Текст] / А. О. Ієвлєв, О. О. Завірікін ; наук. керівник О. І. Болховітіна // Інноваційні технології розвитку харчових виробництв та ресторанної індустрії: наукові пошуки молоді : тези доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, 7 листоп. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 37
Повний текст
12 Онищенко, Т. О.
Технологія здобних сухарів підвищеної харчової цінності [Текст] / Т. О. Онищенко ; наук. керівник О. І. Болховітіна // Харчові технології : матеріали Всеукр. конкурсу студент. наук. робіт з галузей знань і спеціальностей за спец. - Київ : НУХТ, 2024
13 Болховітіна, Олена Іванівна.
Перспективи використання борошна зеленої гречки у технології хлібобулочних виробів [Текст] / О. І. Болховітіна, А. Ю. Авраменко // Молодь і індустрія 4.0 в XXI столітті : матеріали ХХ Міжнар. форуму молоді, 4-5 квіт. 2024 р. - Харків : ДБТУ, 2024. - С. 53
Повний текст
14
Технологія галузі [Текст] : метод. вказівки до виконання курс. роботи здобувачам першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти спец. 181 Харчові технології освіт. програми Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів / уклад.: О. Г. Шидакова-Каменюка [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2024. - 30 с. - Б. ц.
Повний текст
15
Основи наукових досліджень (вибіркова) [Текст] : метод. вказівки до виконання практ. робіт для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології (ОПП Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів) / авт.-уклад.: О. Г. Шидакова-Каменюка, О. І. Болховітіна, К. Р. Касабова. - Харків : [б. в.], 2024. - 33 с. - Б. ц.
Повний текст
16
Технологічний тренінг [Текст] : метод. вказівки до проведення лаб. робіт з дисципліни для здобувачів другого (магістер.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форми здобуття освіти зі спец. 181 Харчові технології (ОПП Технології хліба, кондитерських, макаронних харчоконцентратів) / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: К. Р. Касабова, О. Г. Шидакова-Каменюка, О. І. Болховітіна. - Харків : [б. в.], 2024. - 38 с. - Б. ц.
Повний текст
2023
17
Методичні вказівки до оформлення звітів з практики, курсових та кваліфікаційних робіт [Текст] / авт.-уклад.: О. Г. Шидакова-Каменюка, О. І. Болховітіна. - Харків : ДБТУ, 2023. - 25 с. - Б. ц.
18
Борошно з пророщеного зерна пшениці як перспективна сировина для виробництва хліба з підвищеною харчовою цінністю [Текст] / Б. Г. Білаш, Д. О. Бабай, С. Г. Олійник, О. І. Болховітіна // Інноваційні технології розвитку харчових виробництв та ресторанної індустрії: наукові пошуки молоді : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, 26 жовт. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 120
19 Хардикова, М. О.
Щодо використання нетрадиційної сировини у хлібобулочних виробах зниженої вологості [Текст] / М. О. Хардикова ; наук. керівник О. І. Болховітіна // Інноваційні технології розвитку харчових виробництв та ресторанної індустрії: наукові пошуки молоді : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, 26 жовт. 2023 р. - Харків : ДБТУ, 2023. - С. 61
20
Перспективність використання порошку керобу в технології здобних сухарних виробів [Текст] / О. І. Болховітіна, О. Г. Шидакова-Каменюка, С. Г. Олійник, О. В. Самохвалова, Т. О. Онищенко // Вісник Львів. торг.-екон. ун-ту. Техн. науки. - 2023. - № 36. - С. 12-19
21
Наукові принципи зберігання харчових продуктів [Текст] : метод. вказівки до виконання лаб. робіт з дисципліни для студентів СВО бакалавр спец. 181 Харчові технології ОПП Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів / авт.-уклад.: Г. В. Степанькова, О. Г. Шидакова-Каменюка, О. І. Болховітіна. - Харків : ДБТУ, 2023. - 49 с. - Б. ц.
22
Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» [Текст] : метод. вказівки до виконання кваліфікац. роботи здобувачам другого (магістер.) рівня вищ. освіти спец. 181 Харчові технології освітньої програми Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів / авт.-уклад.: О. В. Самохвалова [та ін.]. - Харків : [б. в.], 2023. - 37 с. - Б. ц.
Повний текст
23 Шидакова-Каменюка, Олена Гайдарівна.
Технологія здобного печива з використанням рідких олій та горіхових шротів [Електронний ресурс] : монографія / О. Г. Шидакова-Каменюка, Г. В. Новік, О. І. Болховітіна ; Держ. біотехнол. ун-т. - Харків : [б. в.], 2023. - 193 с. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/24180 (Репозитарій). - Б. ц.
Повний текстПовний текст
24
Кондитерська майстерність [Текст] : метод. вказівки до виконання лаб. робіт з дисципліни для студентів СВО бакалавр (вибірк.) / авт.-уклад.: К. Р. Касабова, О. І. Болховітіна, О. Г. Шидакова-Каменюка. - Харків : ДБТУ, 2023. - 53 с. - Б. ц.
25
Методичні рекомендації до виконання кваліфікаційної роботи спеціальності 181 «Харчові технології» ступеня вищої освіти «магістр» освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» [Текст] / авт.-уклад.: О. В. Самохвалова [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2023. - 39 с. - Б. ц.
2022
26
Технологія галузі [Текст] : метод. вказівки до виконання лаб. робіт та робочий зошит з дисципліни для студентів СВО бакалавр спец. 181 Харчові технології ОПП Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів. Розділ. Технологія хліба / авт.-уклад. : С. Г. Олійник, О. І. Болховітіна, Г. В. Степанькова. - Харків : ДБТУ, 2022. - 78 с. - Б. ц.
27
Основи технології галузі [Текст] : метод. вказівки до виконання лаборатор. робіт та робочий зошит з дисципліни для студентів СВО бакалавр спец. 181 Харчові технології ОПП Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів / авт.-уклад.: К. Р. Касабова [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2022. - 30 с. - Б. ц.
28
Контроль якості та безпеки продукції галузі [Текст] : метод. вказівки до виконання лаборатор. робіт та робочий зошит з дисципліни для студентів СВО бакалавр спец. 181 Харчові технології ОПП Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів / авт.-уклад.: О. Г. Шидакова-Каменюка, К. Р. Касабова, О. І. Болховітіна. - Харків : ДБТУ, 2022. - 32 с. - Б. ц.
29
Технологія галузі [Текст] : метод. вказівки до виконання лаб. робіт та робочий зошит з дисципліни для студентів СВО бакалавр спец. 181 Харчові технології ОПП Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів. Розділ. Технологія макаронних виробів / авт.-уклад.: М. В. Артамонова, О. І. Болховітіна. - Харків : ДБТУ, 2022. - 35 с. - Б. ц.
30
Оптимізація техніко-технологічних об’єктів [Текст] : метод. вказівки до виконання лаборатор. робіт та робочий зошит з дисципліни / авт.-уклад.: С. Г. Олійник, О. І. Болховітіна, О. Г. Шидакова-Каменюка. - Харків : ДБТУ, 2022. - 42 с. - Б. ц.
31 Олійник, Світлана Георгіївна.
Щодо використання шроту зародків пшениці в технології пісочного печива з підвищеним вмістом харчових волокон [Текст] / С. Г. Олійник, О. І. Болховітіна // Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., м. Харків, 2 листоп. 2022 р. - Харків, 2022. - С. 422-423
32 Шидакова-Каменюка, Олена Гайдарівна.
Застосування цифрових ресурсів для забезпечення якості науково-дослідницької діяльності магістрантів спеціальності 181 Харчові технології в умовах воєнного стану [Текст] / О. Г. Шидакова-Каменюка, О. І. Болховітіна, К. Р. Касабова // Управління якістю науково-дослідницької діяльності у закладах вищої та фахової передвищої освіти в умовах воєнних реалій : матеріали Всеукр. наук.-пед. підвищення кваліфікації, 10 трав. – 21 черв. 2022 р. - Одеса : Видавн. дім "Гельветика", 2022. - С. 298-301
33 Олійник, Світлана Георгіївна.
Перспективи використання шроту зародків пшениці в технології пряників підвищеної харчової цінності [Текст] / С. Г. Олійник, О. І. Болховітіна, О. І. Болховітіна // Сучасна інженерія агропромислових і харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 24-25 листоп. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 139-140
34
Improvement of cupcake technology with the addition of dried beet pomace [Electronic resource] / A. Zagorulko, K. Kasabova, A. Zahorulko, M. Serik, O. Bolkhovitina // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2022. - Vol. 5, Issue 11(119). - С. 20-28. - DOI 10.15587/1729-4061.2022.266337. -
Повний текстПовний текст
35 Логінова, Д.
Використання збагачувальної рослинної сировини в технології пісочного печива [Текст] / О. Г. Шидакова-Каменюка, О. І. Болховітіна, Д. Логінова // Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем : матеріали тез доп. XІІ Міжнар. наук.-практ. конф., м. Чернігів, 26-27 трав. 2022 р., у 2-х т. - Чернігів : НУ «Чернігів. політехніка», 2022. - Т. 1. - С. 239
36 Чугаєвська, О. Г.
Хлібобулочні вироби зниженої вологості підвищеної харчової цінності [Текст] / О. І. Болховітіна, О. Г. Шидакова-Каменюка, О. Г. Чугаєвська // Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем : матеріали тез доп. XІІ Міжнар. наук.-практ. конф., м. Чернігів, 26-27 трав. 2022 р., у 2-х т. - Чернігів : НУ «Чернігів. політехніка», 2022. - Т. 1. - С. 251
37 Онищенко, Т. О.
Обґрунтування використання керобу для підвищення харчової цінності сухарних виробів [Текст] / Т. О. Онищенко, О. І. Болховітіна // Інноваційні технології розвитку харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., здобувачів вищої освіти і молодих вчених, 26 жовт. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 37
38
Вплив шроту зародків пшениці на формування якості хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів [Текст] / С. Г. Олійник, О. В. Самохвалова, О. І. Болховітіна, К. Р. Касабова // «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі» та «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві» : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. - Київ : НУХТ, 2022. - С. 159-162
2021
39 Шидакова-Каменюка, Олена Гайдарівна.
Використання гелю насіння чіа в технології кексів зі зниженим вмістом жиру [Текст] / О. Г. Шидакова-Каменюка, О. І. Болховітіна, Д. Д. Ніколаєнко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Вип. 1 (33). - С. 223-234
40
Перспективи використання горохового борошна в технології пончиків [Текст] / Г. В. Степанькова, О. Г. Шидакова-Каменюка, О. І. Болховітіна, І. С. Горобець // Вісник Львів. торг.-екон. ун-ту. Техн. науки. - 2021. - № 28
41 Шидакова-Каменюка, Олена Гайдарівна.
Особливості використання онлайн-ресурсів у рамках дисципліни «Теоретичні основи харчових технологій» [Текст] / О. Г. Шидакова-Каменюка, О. І. Болховітіна, З. І. Кучерук // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців : матеріали третьої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 27 трав. 2021 р. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 97-99
42 Shydakova-Kameniuka, O.
Study of donut quality with addition of pea flour [Text] / O. Shydakova-Kameniuka, G. Stepankova, O. Bolkhovitina // Modern scientific research: achievements, innovations and development prospects : The 6th International scientific and practical conference, Berlin, November 21-23, 2021. - Berlin : MDPC Publishing, 2021. - С. 223-226
43 Степанькова, Галина В'ячеславівна.
Використання ферментного препарату ліпопан в технології пончиків [Текст] / Г. В. Степанькова, О. Г. Шидакова-Каменюка, О. І. Болховітіна // Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні : матеріали І Міжнар. наук.-практ. конф., м. Київ, 29-30 листоп. 2021 р. - Київ : НУХТ, 2021. - С. 119
44 Болховітіна, Олена Іванівна.
Вплив борошна насіння рижію на показники якості пшеничного хліба [Текст] / О. І. Болховітіна, О. Г. Шидакова-Каменюка, Г. Канж // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Київ, 17-18 листоп. 2021 р. - Київ : НУХТ, 2021. - С. 60-62
45 Болховітіна, Олена Іванівна.
Перспективи використання шроту насіння коноплі в технології хлібобулочних виробів [Текст] / О. І. Болховітіна, Л. А. Каменюка // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 1. - С. 35
46 Болховітіна, Олена Іванівна.
Вплив борошна насіння коноплі на показники якості пшеничного хліба [Текст] / О. І. Болховітіна, Г. М. Канж, Л. А. Каменюка // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 18 трав. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 2. - С. 45-47
47 Болховітіна, Олена Іванівна.
Перспективи використання борошна зеленої гречки у технології хліба пшеничного [Текст] / О. І. Болховітіна, А. М. Жигир, Л. А. Каменюка // Сучасна інженерія агропромислових і харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 25-26 листоп. 2021 р. - Харків : ДБТУ, 2021. - С. 437-439
48
Prospects for use of new sources of dietary fibers in the technology of flour confectionery products [Electronic resource] / O. Samokhvalova, S. Oliinyk, K. Kasabova, G. Stepankova, O. Bolkhovitina // Innovations in Life Sciences: BIO Web of Conferences : 2nd International Symposium, Belgorod, 19-20 May 2020. - Belgorod, 2021. - Vol. 30. - Ст. 01017. - DOI 10.1051/bioconf/20213001017. -
Повний текстПовний текст
49
Determining The Influence Of Proteinmineral Additives On The Properties Of Butter Cookies Emulsion [Electronic resource] / M. Serik, O. Samokhvalova, O. Bolkhovitina, I. Kholobtseva, N. Fedak, N. Sova, K. Chornei // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2021. - Vol. 4, Issue 11-112. - P. 42-49. - DOI 10.15587/1729-4061.2021.237890. -
Повний текстПовний текст
2020
50
Estimation of oxidative stability of the lipid complex of creamy-shaken candies with chia seeds at storage [Text] / O. Shydakova-Kameniuka, O. Shkliaiev, O. Samokhvalova, M. Artamonova, H. Stepankova, O. Bolkhovitina, A. Rogova // «EUREKA: Life Sciences» Food Science and Technology. - 2020. - № 2. - P. 54-62.
Повний текст
51
Кваліметрична оцінка якості хліба пшеничного з додаванням продуктів переробки зародків пшениці [Текст] / С. Г. Олійник, О. І. Болховітіна, О. В. Самохвалова, О. Г. Шидакова-Каменюка // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Вип. 2 (32). - С. 127-139
52 Шидакова-Каменюка, Олена Гайдарівна.
Оцінка активності ліпаз та ліпоксигеназ насіння чіа [Текст] / О. Г. Шидакова-Каменюка, О. М. Шкляєв, О. І. Болховітіна // Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі : матеріали ІХ Всеукр. наук.-практ. конф., м. Київ, 19-20 трав. 2020 р. - Київ : НУХТ, 2020. - С. 190-191
53 Шидакова-Каменюка, Олена Гайдарівна.
Синергія процесів навчання та виховання під час підготовки фахівців спеціальності «Харчові технології» [Текст] / О. Г. Шидакова-Каменюка, З. І. Кучерук, О. І. Болховітіна // Синергетична концепція розвитку студентоцентрованого навчання – забезпечення якості вищої освіти : тези Другої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 25 верес. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 346-347
54
Harnessing the technological potential of chia seeds in the technology of creamwhipped candy masses [Electronic resource] / O. Shydakova-Kameniuka, O. Shkliaiev, O. Samokhvalova, M. Artamonova, H. Stepankova, O. Bolkhovitina, A. Rogova // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2020. - Vol. 2, Issue 11. - P. 52-60. - DOI 10.15587/1729-4061.2020.199923. -
Повний текстПовний текст
2019
55
Харчові технології. Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів [Текст] : навч. посібник / О. В. Самохвалова, З. І. Кучерук, С. Г. Олійник, М. В. Артамонова, Н. В. Гревцева, О. Г. Шидакова-Каменюка, Г. В. Степанькова, Н. В. Шматченко, К. Р. Касабова, О. І. Болховітіна, Т. М. Брикова. - Харків : ФОП Бровін О. В., 2019. - 284 с. - Б. ц.
2017
56 Шидакова-Каменюка, Елена Гайдаровна.
Анализ содержания основных пищевых веществ в продуктах переработки грецкого и кедрового ореха [Текст] / Е. Г. Шидакова-Каменюка, А. В. Новик, Е. И. Болховитина // Scientific Letters of Academic Society of Michal Baludansky. - Kosice, 2017. - Vol. 5, No. 4. - P. 121-124