Боровікова Наталія Олексіївна


Усі роботи автора Роботи, що індексуються у Scopus Роботи, що індексуються у WoS Із повним текстом

Науковий доробок в БД "Праці науковців ДБТУ" та БД "Охоронні документи"

Бібліографічний опис Посилання
2025
1
Зернові ресурси [Текст] : навч.-метод. посіб. до виконання лаб. робіт для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. (або заоч.) форми навчання спец. 181 Харчові технології / Т. В. Гавриш, Н. О. Боровікова, І. М. Фоміна, О. І. Болховітіна. - Харків : ДБТУ, 2025. - 95 с. - Б. ц.
Повний текст
2
Інноваційні технології зберігання і переробки зерна [Текст] : метод. вказівки для самост. вивч. дисципліни для здобувачів другого (магістер.) рівня вищ. освіти ден. (або заоч.) форми навчання спец. 181 Харчові технології, освіт. програми Технологія зернопродуктів та зернові ресурси / авт.-уклад.: Т. В. Гавриш [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2025. - 54 с. - Б. ц.
Повний текст
3
Безпека продукції зернопереробних виробництв та зернових ресурсів [Текст] : навч. посібник / Т. В. Гавриш, Л. М. Пузік, О. М. Шаніна, І. М. Фоміна, Н. О. Боровікова. - Харків : ДБТУ, 2025. - 195 с. - Б. ц.
Повний текст
2024
4
Безпека продукції зернопереробних виробництв [Текст] : навч.-метод. посіб. до виконання лаб. робіт з дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології / Л. М. Пузік, Т. В. Гавриш, І. М. Фоміна, Н. О. Боровікова. - Харків : ДБТУ, 2024. - 52 с. - Б. ц.
Повний текст
5
Інноваційні підходи до підвищення ефективності та стійкого розвитку виробництва кормів [Текст] / Т. В. Гавриш, Н. О. Боровікова, К. Р. Касабова, І. М. Фоміна // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ДБТУ, 2024. - Вип. 2 (36). - С. 18-27
6 Фоміна, Ірина Миколаївна.
Технологія елеваторної промисловості [Текст] : навч.-метод. посіб. до виконання лаб. робіт з дисципліни / І. М. Фоміна, Н. О. Боровікова, О. О. Ізмайлова. - Харків : ДБТУ, 2024. - 96 с. - Б. ц.
Повний текст
7
Методичні вказівки до оформлення звіту з переддипломної практики [Текст] : для здобувачів другого (магістер.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форми здобуття освіти зі спец. 181 Харчові технології (освіт. програма Технології зернопродуктів та зернові ресурси) / Держ. біотехнол. ун-т ; авт.-уклад.: Н. О. Боровікова, Т. В. Гавриш, О. М. Шаніна. - Харків : [б. в.], 2024. - 16 с. - Б. ц.
Повний текст
8 Гавриш, Тетяна Володимирівна.
Безпека продукції галузі [Текст] : навч.-метод. посіб. до виконання лаб. робіт з дисципліни / Т. В. Гавриш, І. М. Фоміна, Н. О. Боровікова. - Харків : ДБТУ, 2024. - 52 с. - Б. ц.
9
Інноваційні підходи для підвищення ефективності та стійкого розвитку виробництва кормів [Текст] / Т. В. Гавриш, Н. О. Боровікова, К. Р. Касабова, І. М. Фоміна // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ДБТУ, 2024. - Вип. 2 (36). - С. 18-27
Повний текст
10 Боровікова, Наталія Олексіївна.
Дослідження мікрофлори безглютенового дріжджового рисового хліба в процесі зберігання [Текст] / Н. О. Боровікова, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш // Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві» та «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. - Київ : НУХТ, 2024. - С. 43-44
11 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Перетравлюваність безглютенового рисового хліба [Текст] / О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш, Н. О. Боровікова // Якість та безпечність продукції у внутрішній і зовнішній торгівлі й торговельне підприємництво: сучасні вектори розвитку і перспективи : матеріали ІV Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф. - Полтава : ПДАУ, 2024. - С. 271-272
12 Боровікова, Наталія Олексіївна.
Вплив структуроутворувачів білкової та полісахаридної природи на ІЧ-спектри рисового тіста [Текст] / Н. О. Боровікова, Т. В. Гавриш, О. М. Шаніна // Modern Movement of Science : Proceedings of the 16th International Scientific and Practical Internet Conference, October 14-15, 2024. - 2024. - P. 101-102
13 Гавриш, Тетяна Володимирівна.
Оптимізація умов зберігання зерна ярого тритікале [Текст] / Т. В. Гавриш, Н. О. Боровікова, А. В. Пречисла // Проблеми та перспективи розвитку сільськогосподарського машинобудування : матеріали VІІ Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. - Полтава : ПДАУ, 2024. - С. 271-272
14
Технологічне проектування підприємств зернопереробної галузі [Текст] : навч. посібник до виконання випуск. роботи бакалавра для студентів спец. 181 Харчові технології першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти / О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш, І. М. Фоміна, Н. О. Боровікова. - Харків : ДБТУ, 2024. - 179 с. - Б. ц.
Повний текст
15
Технологічне проектування елеваторів та комбікормових підприємств [Текст] : навч. посіб. до виконання випуск. роботи бакалавра для студентів спец. 181 Харчові технології першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти (освіт. програма Харчові технології) / І. М. Фоміна, Т. В. Гавриш, О. М. Шаніна, Н. О. Боровікова. - Харків : ДБТУ, 2024. - 140 с. - Б. ц.
Повний текст
16 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Визначення якості борошняної сировини [Текст] / О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш, Н. О. Боровікова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ДБТУ, 2024. - Вип. 2 (36). - С. 75-82
Повний текст
17 Гавриш, Тетяна Володимирівна.
Біотехнологічні процеси у зернопереробній галузі [Текст] : навч.-метод. посіб. до виконання лаб. робіт для студентів спец. 181 Харчові технології / Т. В. Гавриш, І. М. Фоміна, Н. О. Боровікова. - Харків : ДБТУ, 2024. - 80 с. - Б. ц.
Повний текст
18 Фоміна, Ірина Миколаївна.
Технологія елеваторної промисловості [Текст] : навч.-метод. посібник до виконання лаб. робіт з дисципліни / І. М. Фоміна, Н. О. Боровікова, О. О. Ізмайлова. - Харків : ДБТУ, 2024. - 90 с. - Б. ц.
19
Безпека продукції галузі [Текст] : навч.-метод. посібник до виконання лаб. робіт з дисципліни / Л. М. Пузік, Т. В. Гавриш, І. М. Фоміна, Н. О. Боровікова. - Харків : ДБТУ, 2024. - 52 с. - Б. ц.
20 Боровікова, Наталія Олексіївна.
Дослідження іонзв’язувальної здатності білків рисового тіста за наявності поліпшувачів [Текст] / Н. О. Боровікова, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш // Прогресивні техніка та технології харч. вир-в ресторан. госп-ва і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ДБТУ, 2024. - Вип. 1 (35). - С. 18-24
Повний текст
2023
21 Боровікова, Наталія Олексіївна.
Регулювання вологості тіста безглютенового з використанням поліпшувачів [Текст] / Н. О. Боровікова, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш // Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., 25 жовт. 2023 р. - Київ : НУХТ, 2023. - С. 103-104
22 Shanina, Olga.
The effect of polysaccharide and protein additives on the surface tension index of gluten-free dough [Text] / O. Shanina, T. Gavrish, N. Borovikova // Actual Issues of Modern Science : European Scientific e-Journal. - 2023. - № 26. - P. 36-42
23 Фоміна, Ірина Миколаївна.
Методи контроля харчових виробництв [Текст] : навч.-метод. посібник до виконання лаб. робіт з дисципліни / І. М. Фоміна, Н. О. Боровікова. - Харків : ДБТУ, 2023. - 121 с. - Б. ц.
Повний текст
2022
24
Technological aspects of rice gluten-free bread production [Electronic resource] / O. Shanina, N. Borovikova, T. Gavrish, K. Dugina // Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. - 2022. - Vol. 16. - С. 579-589. - DOI 10.5219/1725. -
Повний текстПовний текст
25
Grain processing [Text] : workbook / О. Shanina, T. Gavrish, N. Borovikova, Ya. Danshin. - Kharkiv : [s. n.], 2022. - 43 p. - Б. ц.
26
Вплив білкових та полісахаридних добавок на реологічні показники рисового тіста [Текст] / Н. О. Боровікова, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш, Я. Ю. Ільчук // Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 16 листоп. 2022 р. - Київ : НУХТ, 2022. - С. 132-133
27
Проектування крупозаводів [Текст] : метод. рек. до виконання кваліфікац. роботи бакалавра. Ч. 3 / авт.-уклад.: О. М. Шаніна [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2022. - Б. ц.
28
Проектування комбікормових заводів [Текст] : метод. рек. до виконання кваліфікац. роботи бакалавра. Ч. 4 / авт.-уклад.: О. М. Шаніна [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2022. - Б. ц.
29
Технологія комбікормів і кормових добавок [Текст] : лаборатор. практикум / авт.-уклад. : О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш, Н. О. Боровікова. - Харків : ДБТУ, 2022. - Б. ц.
30 Боровікова, Наталія Олексіївна.
Вплив поліпшуючих добавок на газоутворювальну та газоутримувальну здатності дріжджового безглютенового тіста [Текст] / Н. О. Боровікова, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш // Інноваційні технології розвитку харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих вчених, 26 жовт. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 108
31
Мікробіологія зернопродуктів [Текст] : лаборатор. практикум / авт.-уклад. : О. М. Шаніна [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2022. - 184 с. - Б. ц.
2021
32
Основи переробки зерна [Текст] : лаборатор. практикум для студентів закл. вищ. освіти / О. М. Шаніна [та ін.] ; Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : Міськдрук, 2021. - 110 с. : рис., табл. - ISBN 978-617-619-202-2 : Б. ц.
33 Фоміна, Ірина Миколаївна.
Вплив постійного магнітного поля на стан вологи зерна пшениці під час післязбирального дозрівання [Текст] / І. М. Фоміна, Н. О. Боровікова, Ю. В. Харченко // Сучасна інженерія агропромислових і харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 25-26 листоп. 2021 р. - Харків : ДБТУ, 2021. - С. 434
34
Випускова робота бакалавра [Текст] : метод. вказівки для студентів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти спец. 181 Харчові технології, галузь знань 18 Виробництва та технології. Ч. 2. Технологічне проектування борошномельних підприємств / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: О. М. Шаніна [та ін.]. - Харків : ХНТУСГ, 2021. - 79 с. : рис., табл. - Б. ц.
35
Навчально-методичний посібник до виконання лабораторних робіт «Технічна мікробіологія» [Текст] / О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш, Н. О. Боровікова, Я. В. Даньшин. - Харків : ХНТУСГ, 2021. - 120 с. - Б. ц.
36 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Титриметричний аналіз взаємодії біополімерів борошняної сировини зі структуроутворювачами білкової та полісахаридної природи [Текст] / О. М. Шаніна, Н. О. Боровікова // Сучасна інженерія агропромислових і харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 25-26 листоп. 2021 р. - Харків : ДБТУ, 2021. - С. 170-172
37
Технічна мікробіологія [Текст] : навч.-метод. посібник до виконання лаборатор. робіт для студентів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. форми навчання інж. спец. / Т. В. Гавриш [та ін.] ; Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2021. - 120 с. : рис., табл. - Б. ц.
38
Вплив виду упакування на зберігання безглютенового рисового хліба [Текст] / О. М. Шаніна, Н. О. Боровікова, Г. І. Гирка, Т. В. Гавриш // Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем : матеріали тез доп. XІ Міжнар. наук.-практ. конф., м. Чернігів, 26-27 трав. 2021 р., у 2 т. - Чернігів : НУ «Чернігів. політехніка», 2021. - Т. 1. - С. 228
39 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Технологічний потенціал структуроутворювачів білкової та полісахаридної природи як поліпшувачів безглютенового хліба [Текст] / О. М. Шаніна, Н. О. Боровікова, А. В. Голуб // The world science of modernity. Problems and prospects of development : materials XV of the International science conference, Paris, March 25-26, 2021. - Paris, 2021. - P. 216-218.
40 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Титриметричний аналіз взаємодії біополімерів борошняної сировини зі структуроутворювачами білкової та полісахаридної природи [Текст] / О. М. Шаніна, Н. О. Боровікова // Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності : матеріали тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф., м. Львів, Львів. держ. ун-т фізич. культури ім. Івана Боберського, 7-8 жовт. 2021 р. - Львів : ЛДУФК, 2021
41 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Визначення технологічних режимів безглютенового хліба методом ПФЕ 23 [Текст] / О. М. Шаніна, Н. О. Боровікова // Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві та здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Київ, 14 верес. 2021 р. - Київ : НУХТ, 2021. - С. 47-48
42 Боровікова, Наталія Олексіївна.
Кваліметрична оцінка якості безглютенового хліба [Текст] / Н. О. Боровікова, О. М. Шаніна // Сучасна інженерія агропромислових і харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 25-26 листоп. 2021 р. - Харків : ДБТУ, 2021. - С. 425-426
2020
43
Дослідження впливу полісахаридних та білкових добавок на показник поверхневого натягу безглютенового тіста методом лежачої краплі [Текст] / Н. О. Боровікова, В. В. Шаповал, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш // Актуальні аспекти розвитку харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу : матеріали міжвузів. наук.-практ. семінару, м. Харків, 17 груд. 2020 р. - Харків : ХТЕІ КНТЕУ, 2020. - С. 30.
44
Дослідження вологоутримуючої здатності безглютенового тіста [Текст] / Н. О. Боровікова, Г. І. Гірка, О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш // Актуальні аспекти розвитку харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу : матеріали міжвуз. наук.-практ. семінару, м. Харків, 17 груд. 2020 р. - Харків : ХТЕІ КНТЕУ, 2020. - С. 29-30.
45 Фоміна, Ірина Миколаївна.
Технологія елеваторної промисловості [Текст] : навч.-метод. посібник до виконання лаборатор. робіт для студентів перш. (бакалавр.) рівня вищої освіти ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології / І. М. Фоміна, Н. О. Боровікова, О. О. Ізмайлова ; Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2020. - 82 с. : рис., табл. - Бібліогр.: с. 63. - Б. ц.
Повний текст
46
Визначення фізичних властивостей зернових культур борошномельної галузі [Текст] : метод. вказівки до виконання лаб. роботи з дисципліни ”Технологія зберігання і переробки зерна” для студентів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: О. М. Шаніна [та ін.]. - Харків : ХНТУСГ, 2020. - 31 с. - Б. ц.
47
Визначення фізичних властивостей олійних та ефірноолійних культур [Текст] : метод. вказівки до виконання лаб. роботи з дисципліни ”Технологія зберігання і переробки зерна” для студентів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: О. М. Шаніна [та ін.]. - Харків : ХНТУСГ, 2020. - 16 с. - Б. ц.
Повний текст
48
Визначення фізичних властивостей зернобобових культур [Текст] : метод. вказівки до виконання лаб. роботи з дисципліни "Технологія зберігання і переробки зерна" для студентів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: О. М. Шаніна [та ін.]. - Харків : ХНТУСГ, 2020. - 18 с. - Б. ц.
Повний текст
49
Визначення фізичних властивостей зернових культур круп’яної галузі [Текст] : метод. вказівки до виконання лаб. роботи з дисципліни ”Технологія зберігання і переробки зерна” для студентів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання 181 Харчові технології / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: О. М. Шаніна [та ін.]. - Харків : ХНТУСГ, 2020. - 26 с. - Б. ц.
Повний текст
50
Мікробіологія галузі [Текст] : навч.-метод. посібник до виконання лаборатор. робіт для студентів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти ден. форми навчання інж. спец. / Т. В. Гавриш [та ін.] ; Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2020. - 70 с. - Б. ц.
Повний текст
51 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Оптимізація технології безглютенового хліба зі структуроутворювачами білкової та полісахаридної природи [Текст] / О. М. Шаніна, Н. О. Боровікова, Т. В. Гавриш // Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф., м. Мелітополь, 24 листоп. 2020 р. - Мелітополь : ТДАТУ, 2020. - С. 105-107.
2019
52
Визначення ролі гнилісних процесів у природі [Текст] : метод. вказівки до лабораторної роботи з дисципліни "Технічна мікробіологія" / авт.-уклад.: О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш, Н. О. Боровікова. - Харків : ХНТУСГ, 2019. - 16 с. - Б. ц.
53
Вплив добавок білкової та полісахаридної природи на вологоутримуючу здатність безклейковинного тіста [Текст] / О. М. Шаніна, Н. О. Боровікова, Т. В. Гавриш, К. В. Дугіна, О. Е. Фезопуло // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2019. - Вип. 207: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. виробництв. - С. 132-141. - Бібліогр. наприкінці ст.
2017
54
Розрахунок експлуатаційної потужності технологічних ліній елеваторів [Текст] : метод. вказівки / уклад.: І. М. Фоміна, Н. О. Боровікова, О. О. Ізмайлова. - Харків : ХНТУСГ, 2017. - 13 с. - Б. ц.
55
Визначення показників якості та відповідності класу зерна пшениці [Текст] : метод. вказівки / уклад.: І. М. Фоміна, Н. О. Боровікова, О. О. Ізмайлова. - Харків : ХНТУСГ, 2017. - 6 с. - Б. ц.
56
Вплив факторів на сипкість зернових мас [Текст] : метод. вказівки / уклад.: І. М. Фоміна, Н. О. Боровікова, О. О. Ізмайлова. - Харків : ХНТУСГ, 2017. - 5 с. - Б. ц.
57
Вивчення плину сипучого матеріалу із середовища [Текст] : метод. вказівки / уклад.: І. М. Фоміна, Н. О. Боровікова, О. О. Ізмайлова. - Харків : ХНТУСГ, 2017. - 5 с. - Б. ц.
58
Визначення інтенсивності дихання зерна і втрата його маси [текст] : метод. вказівки / уклад.: І. М. Фоміна, Н. О. Боровікова, О. О. Ізмайлова. - Харків : ХНТУСГ, 2017. - 6 с. - Б. ц.
59 Попова, В. М.
Вплив магнітного поля на формування технологічних властивостей спирту [Текст] / В. М. Попова, Н. О. Боровікова // Сучасні тенденції розвитку української науки : матеріали Всеукр. наук. конф. - Переяслав-Хмельницький, 2017. - Вип. 4. - С. 57-61.
60
Розробка добового завдання елеватора [Текст] : метод. вказівки / уклад.: І. М. Фоміна, Н. О. Боровікова, О. О. Ізмайлова. - Харків : ХНТУСГ, 2017. - 6 с. - Б. ц.
61
Активне вентилювання [Текст] : метод. вказівки / уклад.: І. М. Фоміна, Н. О. Боровікова, О. О. Ізмайлова. - Харків : ХНТУСГ, 2017. - 5 с. - Б. ц.
2016
62 Попова, В. М.
Магнітна обробка – гарантія якості спирту / В. М. Попова, Н. О. Боровікова // Інженерія переробних і харчових виробництв. - 2016. - № 1 (1). - С. 29-32.
2015
63 Фоміна, Ірина Миколаївна.
Загальні методи контролю харчових виробництв [Текст] : лаб. практикум / І. М. Фоміна, Н. О. Боровікова ; під ред. І. М. Фоміної. - Харків : ХНТУСГ, 2015. - 110 с. : рис., табл. - Бібліогр.: с. 85. - Б. ц.
2014
64
Магнитная обработка воды в пищевой промышленности [Текст] / Н. А. Боровикова, А. А. Фефелов, В. Н. Попова, С. А. Григоренко // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : КП "Міська друкарня", 2014. - Вип. 152: Сучас. напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 281-286. - Библиогр.: с. 286
2013
65
Визначення вуглеводів в харчових продуктах [Текст] : метод. вказівки до лаб. занять з дисципліни „Загальні методи контролю харчових виробництв” для студентів освіт.-квавліфікац. рівня бакавлавр за напрямом підгот. 6.051701 Харчові технології та інженерія / ХНТУСГ ; уклад.: І. М. Фоміна, Н. О. Боровікова. - Харків : [б. в.], 2013. - 14 с. - 4.00 грн.
66
Визначення кислотності, лужності і окисно-відновного потенціалу харчових продуктів [Текст] : метод. вказівки до лаб. занять з дисципліни „Загальні методи контролю харчових продуктів” для студентів освіт.-кваліфікац. рівня бакалавр за напрямом підгот. 6.051701 Харчові технології та інженерія / ХНТУСГ ; уклад.: І. М. Фоміна, Н. О. Боровікова. - Харків : [б. в.], 2013. - 14 с. : табл. - 4.00 грн.
67
Визначення жирів в харчових продуктах [Текст] : метод. вказівки до лаб. занять з дисципліни „Загальні методи контролю харчових виробництв” для студентів освіт.-кваліфікац. рівня бакалавр за напрямом підгот. 6.051701 Харчові технології та інженерія / ХНТУСГ ; уклад.: І. М. Фоміна, Н. О. Боровікова. - Харків : [б. в.], 2013. - 9 с. - 4.00 грн.
68
Визначення білку в харчових продуктах [Текст] : метод. вказівки до лаб. занять з дисципліни „Загальні методи контролю харчових виробництв” для студентів освіт.-кваліфікац. рівня баклавр за напрямом підгот. 6.051701 Харчові технології та інженерія / ХНТУСГ ; уклад.: І. М. Фоміна, Н. О. Боровікова. - Харків : [б. в.], 2013. - 11 с. - 4.00 грн.
69
Визначення колірності і каламутності харчових продуктів [Текст] : метод. вказівки до лаб. занять з дисципліни „Загальні методи контролю харчових продуктів” для студентів освіт.-кваліфікац. рівня бакалавр за напрямом підгот. 6.051701 Харчові технології та інженерія / ХНТУСГ ; уклад.: І. М. Фоміна, Н. О. Боровікова. - Харків : [б. в.], 2013. - 14 с. - 4.00 грн.
2012
70 Попова, Е. М.
Вплив магнітної обробки на зменшення домішок в спирті [Текст] / Е. М. Попова, Н. О. Боровікова // Вісник Харківського нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2012. - Вип. 131: Сучасні напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 257-261. - Бібліогр.: с. 260
2011
71 Попова, В. М.
Управління якістю спирта за допомогою магнітних полів [Електронний ресурс] / В. М. Попова, О. О. Фефелов, Н. О. Боровікова // Сучасний ринок товарів та проблеми здорового харчування : тези доп. Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., м. Харків, 20-21 жовт. 2011 р. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 155-156
Повний текст
72
Дослідження дії магнітних полів на технологічні властивості зерна та борошна [Текст] : метод. вказівки до лаб. роботи з дисципліни „Актуальні проблеми галузі” для студентів освіт.-кваліфікац. рівня спеціаліст 7.091701 за спец. Технологія зберігання і переробки зерна / ХНТУСГ ; уклад.: О. М. Сафонова, Н. О. Боровікова, Т. В. Гавриш. - Харків : [б. в.], 2011. - 17 с. - 5.00 грн.
73
Написання наукової статті за отриманими експериментальними даними [Текст] : метод. вказівки до лаб. роботи з дисципліни „Актуальні проблеми галузі” для студентів освіт.-кваліфікац. рівня спеціаліст 7.090701 та магістр 8.091701 за спец. Технологія зберігання і переробки зерна / ХНТУСГ ; уклад.: О. М. Сафонова, Н. О. Боровікова, Т. В. Гавриш. - Харків : [б. в.], 2011. - 18 с. - 5.00 грн.
74
Поліпшення властивостей борошна та якості хліба шляхом додавання аскорбінової кислоти та хлібопекарських поліпшувачів [Текст] : метод. вказівки до лаб. роботи з дисципліни „Актуальні проблеми галузі” для студентів освіт.-кваліфікац. рівня спеціаліст 7.091701 та магістр 8.091701 за спец. Технологія зберігання і переробки зерна / ХНТУСГ ; уклад.: О. М. Сафонова [та ін.]. - Харків : [б. в.], 2011. - 12 с. - 5.00 грн.
2007
75
Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни "Технологія зберігання і переробки сільськогосподарської продукції" [Текст] : для студ. стаціонар. й заоч. форми навчання. Модуль ІV. Переробка сировини тваринного походження. Тема 12. Переробка яєць / О. М. Сафонова, О. О. Шакула, О. А. Холодова, Ю. Ю. Ольховська, Н. О. Боровікова, А. Т. Теймурова, А. В. Бородіна ; ХНТУСГ. - Х. : [б. и.], 2007. - 10 с. - 1.00 грн.
76
Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни "Технологія зберігання і переробки сільськогосподарської продукції" [Текст] : для студ. стаціонар. й заоч. форми навчання. Модуль ІV. Виробництво комбікормів. Тема 13. Технологія комбікормів / О. М. Сафонова, О. О. Шакула, О. А. Холодова, Ю. Ю. Ольховська, Н. О. Боровікова, А. Т. Теймурова, А. В. Бородіна ; ХНТУСГ. - Х. : [б. и.], 2007. - 10 с. - 1.00 грн.
77
Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни „Технологія зберігання і переробки сільськогосподарської продукції” [Текст] : для студ. стаціонар. й заоч. форми навчання. Модуль II. Переробка зернової сировини та борошна. Тема 6. Технологія крупів / О. М. Сафонова, О. О. Шакула, О. А. Холодова, Ю. Ю. Ольховська, Н. О. Боровікова, А. Т. Теймурова, А. В. Бородіна ; ХНТУСГ. - Х. : [б. и.], 2007. - 14 с. - 1.00 грн.
78
Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни „Технологія зберігання і переробки сільськогосподарської продукції” [Текст] : для студ. стаціонар. й заоч. форми навчання. Модуль II. Переробка зернової сировини та борошна. Тема 5. Технологія макаронних виробів / О. М. Сафонова, О. О. Шакула, О. А. Холодова, Ю. Ю. Ольховська, Н. О. Боровікова, А. Т. Теймурова, А. В. Бородіна ; ХНТУСГ. - Х. : [б. и.], 2007. - 10 с. - 1.00 грн.
79
Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни „Технологія зберігання і переробки сільськогосподарської продукції” [Текст] : для студ. стаціонар. й заоч. форми навчання. Модуль I. Основи технології переробки харчової сировини та її зберігання. Тема 2. Зберігання зернової сировини / О. М. Сафонова, О. О. Шакула, О. А. Холодова, Ю. Ю. Ольховська, Н. О. Боровікова, А. Т. Теймурова, А. В. Бородіна ; ХНТУСГ. - Х. : [б. и.], 2007. - 14 с. - 1.00 грн.
80
Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни „Технологія зберігання і переробки сільськогосподарської продукції” [Текст] : для студ. стаціонар. й заоч. форми навчання. Модуль II. Переробка зернової сировини та борошна. Тема 3. Технологія борошна / О. М. Сафонова, О. О. Шакула, О. А. Холодова, Ю. Ю. Ольховська, Н. О. Боровікова, А. Т. Теймурова, А. В. Бородіна ; XНТУСГ. - Х. : [б. и.], 2007. - 10 с. - 1.00 грн.
81
Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни „Технологія зберігання і переробки сільськогосподарської продукції” [Текст] : для студ. стаціонар. й заоч. форми навчання. Модуль II. Переробка зернової сировини та борошна. Тема 4. Технологія хлібобулочних виробів / О. М. Сафонова, О. О. Шакула, О. А. Холодова, Ю. Ю. Ольховська, Н. О. Боровікова, А. Т. Теймурова, А. В. Бородіна ; ХНТУСГ. - Х. : [б. и.], 2007. - 10 с. - 1.00 грн.
82
Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни „Технологія зберігання і переробки сільськогосподарської продукції” [Текст] : для студ. стаціонар. й заоч. форми навчання. Модуль I. Основи технології переробки харчової сировини та її зберігання. Тема 1. Теоретичні основи переробки та зберігання харчової сировини / О. М. Сафонова, О. О. Шакула, О. А. Холодова, Ю. Ю. Ольховська, Н. О. Боровікова ; XНТУСГ. - Х. : [б. и.], 2007. - 16 с. - 1.00 грн.
83
Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни "Технологія зберігання і переробки сільськогосподарської продукції" [Текст] : для студ. стаціонар. й заоч. форми навчання. Модуль ІІІ. Переробка олійної, цукровмісної, овочевої та плодово-ягідної сировини. Тема 9. Переробка овочів, плодів та ягід / О. М. Сафонова, О. О. Шакула, О. А. Холодова, Ю. Ю. Ольховська, Н. О. Боровікова, А. Т. Теймурова, А. В. Бородіна ; ХНТУСГ. - Х. : [б. и.], 2007. - 10 с. - 1.00 грн.
84
Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни "Технологія зберігання і переробки сільськогосподарської продукції" [Текст] : для студ. стаціонар. й заоч. форми навчання. Модуль ІV. Переробка сировини тваринного походження. Тема 11. Переробка молока / О. М. Сафонова, О. О. Шакула, О. А. Холодова, Ю. Ю. Ольховська, Н. О. Боровікова, А. Т. Теймурова, А. В. Бородіна ; ХНТУСГ. - Х. : [б. и.], 2007. - 14 с. - 1.00 грн.
85
Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни "Технологія зберігання і переробки сільськогосподарської продукції" [Текст] : для студ. стаціонар. й заоч. форми навчання. Модуль ІV. Переробка сировини тваринного походження. Тема 10. Переробка м'яса / О. М. Сафонова, О. О. Шакула, О. А. Холодова, Ю. Ю. Ольховська, Н. О. Боровікова, А. Т. Теймурова, А. В. Бородіна ; ХНТУСГ. - Х. : [б. и.], 2007. - 10 с. - 1.00 грн.
86
Регулювання технологічних властивостей борошна пшеничного хлібопекарського шляхом магнітної обробки [Текст] / О. М. Сафонова, І. М. Фоміна, А. В. Бородіна, Н. О. Боровікова, О. Г. Кузьменко // Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : ХНТУСГ, 2007. - Вип. 58: Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв. - С. 150-156. - Бібліогр. наприкінці ст. - ISBN 5-7987-0176-Х
87
Технологія зберігання і переробки сільськогосподарської продукції [Текст] : метод. вказівки до виконання лаб. робіт з дисципліни для студентів стаціонар. й заоч. форми навчання. Модуль ІІІ. Переробка олійної, цукровмісної, овочевої та плодово-ягідної сировини. Тема 7. Технологія рослинної олії / ХНТУСГ ; авт.-уклад.: О. М. Сафонова [та ін.]. - Харків : [б. в.], 2007. - 10 с. - 1.00 грн.
88
Технологія зберігання і переробки сільськогосподарської продукції [Текст] : метод. вказівки до виконання лаб. робіт з дисципліни для студентів стаціонар. й заоч. форми навчання. Модуль ІІІ. Переробка олійної, цукровмісної, овочевої та плодово-ягідної сировини. Тема 8. Технологія цукру / ХНТУСГ ; авт.-уклад.: О. М. Сафонова [та ін.]. - Харків : [б. в.], 2007. - 6 с. - 1.00 грн.