Бусол Леся Володимирівна


Усі роботи автора Роботи, що індексуються у Scopus Роботи, що індексуються у WoS Із повним текстом

Науковий доробок в БД "Праці науковців ДБТУ" та БД "Охоронні документи"

Бібліографічний опис Посилання
2024
1
Безпека життєдіяльності та охорона праці у ветеринарній медицині [Текст] : метод. вказівки до виконання практ. занять / уклад.: О. В. Павліченко [та ін.]. - Харків : ДБТУ, 2024. - 34 с. - Б. ц.
2 Лиман, Є. Ю.
Стандарти якості дитячого харчування в Україні – піклування про здоров’я майбутнього покоління [Текст] / Є. Ю. Лиман, наук. керівник Л. В. Бусол // Дні студентської науки у ветеринарній медицині : Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти, 18 квіт. 2024 р. - Харків, 2024
3
Харчова та біологічна цінність козиного молока [Текст] / І. Л. Цивірко, Л. В. Бусол, В. М. Жиліна, М. О. Дегтярьов, О. І. Париловський, А. М. Богатирьова // Актуальні питання ветеринарної медицини: реалії та перспективи – 2024 : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. науковців, викладачів та аспірантів, 22 трав. 2024 р. - Харків, 2024
4
Моніторинг якісних показників коров’ячого молока [Текст] / І. Л. Цивірко, Л. В. Бусол, В. М. Жиліна, М. О. Дегтярьов, О. І. Париловський, А. М. Богатирьова // Ветеринарія, технології тваринництва та природокористування. - 2024. - № 9. - С. 253-259
5 Відіна, В. В.
Роль йоду у забезпеченні діяльності організмів [Текст] / В. В. Відіна, наук. керівник Л. В. Бусол // Дні студентської науки у ветеринарній медицині : Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти, 18 квіт. 2024 р. - Харків, 2024
2023
6
Ветеринарно-санітарний контроль на агропродовольчих ринках [Текст] : навч. посібник / І. Л. Цивірко, І. В. Яценко, Л. В. Бусол, О. І. Париловський. - Харків : ДБТУ, 2023. - 58 с. - Б. ц.
7
Критерії оцінки показників молока кіз за кетозу [Текст] / І. Л. Цивірко, Л. В. Бусол, В. М. Жиліна, І. О. Дегтярьов, А. М. Богатирьова, О. І. Париловський // Актуальні аспекти розвитку ветеринарної медицини в умовах євроінтеграції : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. наук.-пед. працівників та молодих науковців. - Одеса, 2023
2022
8
The effect of butaselmevit and closaverm A on the immune status of cows with experimental fasciolosis sensitized by atypical mycobacteria [Text] / O. Kuljaba, V. Stybel, B. Gutyj, A. Peleno, V. Semaniuk, L. Busol, Kh. Leskiv, N. Semaniuk, O. Pryima, I. Mazur, Ya. Turko // Науковий вісник Львів. нац. ун-ту вет. медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького. Серія: Вет. науки. - 2022. - Т. 24, № 108. - С. 82-85
2021
9
Basic requirements for keeping animal by-products [Electronic resource] / K. Rodionova, O. Piven, M. Khimych, H. Skrypka, А. Paliy, I. Yatsenko, V. Steshenko, L. V. Busol // Ukrainian Journal of Ecology. - 2021. - Vol. 11, Issue 2. - P. 216-223. - DOI 10.15421/2021_102. -
Повний текстПовний текст
10 Яценко, Іван Володимирович.
Якість і безпечність продуктів забою курчат-бройлерів за збагачення раціону комплексом наномікроелементів [Текст] : монографія / І. В. Яценко, В. М. Кириченко, Л. В. Бусол. - Харків : Золоті сторінки, 2021. - 206 с. - Б. ц.
11
Методичні рекомендації з виконання, оформлення та захисту магістерської роботи з спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза» [Текст] / уклад.: І. В. Яценко [та ін.]. - Харків : РВВ ДБТУ, 2021. - 52 с. - Б. ц.
12
Звітна документація про виробничу практику [Текст] : магістра ф-ту вет. медицини, спец. 212 Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза спеціалізація Ветеринарно-санітарна експертиза, якість та безпека продукції тваринництва / уклад.: І. В. Яценко [та ін.]. - Харків : РВВ ДБТУ, 2021. - 69 с. - Б. ц.
13
Ветеринарно-санітарна експертиза з основами технології та стандартизації продуктів тваринництва [Текст] : робочий зошит з дисципліни для лаборатор. занять та самост. роботи студентів ОР Бакалавр на базі ОР Молодший спеціаліст. Ч. 2 / уклад.: І. В. Яценко [та ін.]. - Харків : РВВ ДБТУ, 2021. - 90 с. - Б. ц.
14
Робочий зошит з ветеринарно-санітарної експертизи для лабораторних занять і самостійної роботи [Текст] : навч.-метод. посібник для студентів ф-ту вет. медицини ОКР Бакалавр на базі ОС Молодший спеціаліст напрямок підгот. Ветеринарна медицина. Ч. 1. / уклад.: І. В. Яценко [та ін.]. - Харків : РВВ ДБТУ, 2021. - 92 с. - Б. ц.
15
Безпечність і якість харчових яєць і яєчних продуктів [Текст] : навч. посібник для студентів ОР «Бакалавр» та ОР «Магістр» / І. В. Яценко, Л. В. Бусол, Н. М. Богатко, І. Л. Цивірко, М. О. Дегтярьов. - Харків : РВВ ДБТУ, 2021. - 105 с. - Б. ц.
16
Відбір зразків харчових продуктів для лабораторних досліджень під час імпорту на територію України: нормативно-правовий аналіз [Текст] / І. М. Лоцкін, І. В. Яценко, А. М. Одарченко, Л. В. Бусол, А. М. Богатирьова // Achievements and prospects of modern scientific research : Abstracts of the 2nd International scientific and practical conference. - Buenos Aires : Editorial EDULCP, 2021. - С. 37-43
17
Сухі яєчні продукти та визначення їх безпечності та якості [Текст] / І. Л. Цивірко, І. В. Яценко, Л. В. Бусол, О. І. Париловський, А. М. Богатирьова, Р. О. Криворотько // Ветеринарія, технології тваринництва та природокористування. - 2021. - № 7. - С. 133-167. - DOI https://doi.org/10.31890/vttp.2021.07.25. -
Повний текст
18
Вплив нанонутріцевтиків на біохімічні показники м’яса курчат-бройлерів під час зберігання [Текст] / І. В. Яценко, Л. В. Бусол, В. В. Кириченко, А. М. Богатирьова // Актуальні питання ветеринарної медицини, технологій у тваринництві та природокористуванні : тези звіт. наук.-практ. конф., наук.-пед. працівників ХДЗВА, 3 черв. 2021 р. - 2021. - С. 19-20
19
Визначення якості сухих яєчних продуктів [Текст] / І. Л. Цивірко, І. В. Яценко, Л. В. Бусол, О. І. Париловський, А. М. Богатирьова, Р. О. Криворотько // Актуальні питання ветеринарної медицини, технологій у тваринництві та природокористуванні : тези звіт. наук.-практ. конф. наук.-пед. працівників ХДЗВА, 3 черв. 2021 р. - 2021. - С. 21-22
2020
20
Судово-ветеринарні критерії ушкоджень, що проникають у порожнини тіла тварини [Текст] / О. І. Париловський, І. В. Яценко, Л. В. Бусол, М. О. Дегтярьов, А. М. Богатирьова // European scientific discussions : Abstracts of the 2nd International scientific and practical conference Potere della ragione Editore, Rome, 2020. - 2020. - С. 27-42
21
Визначення ступеня свіжості м’яса равликів за вмістом ферменту редуктази [Текст] / І. В. Яценко, І. В. Забарна, Н. М. Богатко, К. О. Родіонова, Л. В. Бусол, А. М. Богатирьова, С. А. Ткачук, Ю. М. Бородін // Ветеринарія, технології тваринництва та природокористування. - 2020. - № 6. - С. 123-129. - DOI https://doi.org/10.31890/vttp.2020.06.22. -
Повний текст
22
Визначення ступеня псування м’ясних фаршів [Текст] / І. В. Яценко, Н. М. Богатко, Л. В. Бусол, В. М. Жиліна, О. І. Париловський // Innovative development of science and education : Abstracts of the 2nd International scientific and practical. - Athens : ISGT Publishing House, 2020. - С. 26-39
23
Мікроскопічна будова органів курчат-бройлерів за збагачення раціону комплексом наномікроелементів (Zn, Cu, Ag, Co, He, Mg) [Текст] / В. М. Кириченко, І. В. Яценко, Л. В. Бусол, В. Я. Бінкевич, Я. К. Сердюков // Science Review. - 2020. - № 3 (30). - С. 19-27
24
Виявлення фальсифікації м’ясних фаршів крохмалем у судовій експертизі харчових продуктів [Текст] / І. В. Яценко, Н. М. Богатко, Л. В. Бусол, О. І. Париловський, Д. К. Коломоєць // Eurasian scientific congress : Abstracts of the 1st International scientific and practical conference. - Barcelona : Barca Academy Publishing, 2020. - С. 25-31
25
Мікроскопічна будова органів травлення щурів за згодовування картоплі, приготовленої в закладах швидкого харчування [Текст] / І. В. Яценко, Я. К. Сердюков, Л. В. Бусол, О. І. Париловський // Scientific achievements of modern society : Abstracts of the 5th International scientific and practical conference. - Liverpool : Cognum Publishing House, 2020. - С. 1157-1169
2019
26
X-ray densitometric indices of proximal phalanx, medial phalanx and ungular pelvic limb bones as criteria for age diagnosis of cattle in forensic veterinary expertise [Electronic resource] / I. Yatsenko, S. Tkachuk, L. Busol, M. Bondarevsky, I. Zabarna, I. Biben // Regulatory Mechanisms in Biosystems. - 2019. - Vol. 10, Issue 2. - P. 197-202. - DOI 10.15421/021929. -
Повний текстПовний текстПовний текст
2018
27
Вимоги до харчових добавок дозволених для використання для виробництва органічних продуктів [Текст] / Л. В. Бусол, І. Л. Цивірко, Н. П. Головко, І. В. Яценко, В. М. Кириченко // Органічне агровиробництво: освіта і наука : збірник тез Всеукр. наук.-практ. конф., м. Київ. - Київ : Агроосвіта, 2018. - С. 198-200
28
Судова експертиза масла вершкового за матеріалами досудового розслідування кримінального провадження [Текст] / І. В. Яценко, Л. В. Бусол, Н. П. Головко, В. М. Кириченко // Проблеми зооінженерії та вет. медицини : збірник наук. пр. Харків. держ. зоовет. акад. - Харків, 2018. - Вип. 36, ч. 2. - С. 118-129
29
Вплив змін клімату на видовий склад Fusarium і наслідки їх токсинів на безпечність харчових продуктів [Текст] / І. В. Яценко, Л. В. Бусол, І. Л. Цивірко, Н. П. Головко // Кліматичні зміни та сільське господарство. Виклики для аграрної науки та освіти : збірник тез Міжнар. наук.-практ. конф. за участю ФАО, 13-14 берез. 2018 р. - Київ : НМЦ «Агроосвіта», 2018. - С. 536-538
30 Кириченко, В. М.
Дегустаційна оцінка м’яса і м’ясного бульйону [Текст] / В. М. Кириченко, І. В. Яценко, Л. В. Бусол // The development of nature sciences problems and solutions : Brono, April 27-28, 2018. - 2018. - P. 176-179
31
Використання наноматеріалів у раціонах курчат-бройлерів [Текст] / О. М. Якубчак, І. В. Яценко, Л. В. Бусол, Н. П. Головко // Науковий вісник Нац. ун-ту біоресурсів і природокористування України. - Київ : РВВ НУБіП України, 2018. - С. 287-292
2017
32 Кириченко, В. М.
Динаміка живої маси курчат-бройлерів за збагачення раціону комплексом наномікроелементів в аспекті ветеринарно-санітарної експертизи [Текст] / В. М. Кириченко, І. В. Яценко, Л. В. Бусол // Проблеми зооінженерії та вет. медицини : збірник наук. пр. Харків. держ. зоовет. акад. - 2017. - Вип. 35, т. 1, ч. 2. - С. 62-66
33 Кириченко, В. М.
Динаміка живої маси курчат-бройлерів за збагачення раціону комплексом аномікроелементів в аспекті ветеринарно-санітарної експертизи [Текст] / В. М. Кириченко, І. В. Яценко, Л. В. Бусол // Проблеми зооінженерії та вет. медицини : збірник наук. пр. Харків. держ. зовет. акад. - Харків, 2017. - Вип. 35, т. 1, ч. 2. - С. 62-66
2016
34
Безпечність та якість продуктів забою курчат-бройлерів за збагачення раціону цитратом наномолібдену та кормовою добавкою «Пробікс» [Текст] / І. В. Яценко, Н. П. Головко, Н. М. Богатко, Л. В. Бусол, В. М. Кириченко // Проблеми зооінженерії та вет. медицини : збірник наук. пр. Харків. держ. зоовет. акад. - Харків, 2016. - Вип. 33, ч. 2. - С. 191-206
2015
35 Яценко, Іван Володимирович.
Динаміка живої маси курчат-бройлерів за збагачення раціону цитратом наномолібдену та комплексною кормовою добавкою «Пробікс» [Текст] / І. В. Яценко, Л. В. Бусол, В. Г. Каплуненко // Проблеми зооінженерії та вет. медицини : збірник наук. пр. Харків. держ. зоовет. акад. - Харків, 2015. - Вип. 30, ч. 2. - С. 264-273
36 Головко, Н. П.
Бактеріальні показники продуктів забою курчат-бройлерів, яким задавали цитрат наномолібдену та кормову добавку «Пробікс» під час їх зберігання [Текст] / Н. П. Головко, Л. В. Бусол, І. В. Яценко // Ветеринарна медицина : міжвідом. темат. наук. збірник. - 2015. - Вип. 100. - С. 42-45
37
Особливості і вимоги до показників якості та безпечності козиного молока [Текст] / Л. В. Бусол, О. В. Павліченко, І. Л. Цивірко, І. М. Гейда // Проблеми зооінженерії та вет. медицини : збірник наук. пр. ХДЗВА. - Харків, 2015. - Вип. 30, ч. 2. - С. 274-276
2014
38
Ветеринарно-санитарный контроль продуктов убоя овец при овисном цистицеркозе [Текст] : монография / И. Л. Цивирко, И. В. Яценко, Л. В. Бусол, Н. М. Бондаревский. - Харьков : Стиль-Издат, 2014. - 92 с. - Б. ц.
39
Порівняльна характеристика методів, які застосовуються з метою охолодження тушок курчат-бройлерів [Текст] / Л. В. Бусол, О. В. Павліченко, І. Л. Цивірко, А. М. Труш // Проблеми зооінженерії та вет. медицини : збірник наук. пр. ХДЗВА. - Харків, 2014. - Вип. 28, ч. 2. - С. 57-60
2013
40 Павличенко, Елена Владимировна.
Особенности загрязнения окружающей среды в зоне расположения птицеводческих предприятий [Текст] / Е. В. Павличенко, Л. В. Бусол // Учёные записки УО «Витеб. ордена «Знак Почёта» гос. акад. ветеринар. медицины». - 2013. - Т. 49, вып. 2, ч. 1. - С. 307-309
41
Режими освітлення, що застосовуються за умов вирощування курчат-бройлерів [Текст] / О. В. Павліченко, Ю. В. Коломієць, Л. В. Бусол, В. М. Жиліна // Науковий вісник Львів. нац. ун-ту вет. медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького. - Львів, 2013. - Т. 15, № 1, ч. 4. - С. 82-87
42
Дослідження показників якості молока питного виробників східного регіону України [Текст] / Л. В. Бусол, О. В. Павліченко, В. М. Жиліна, Д. Ю. Магац, О. М. Попова // Проблеми зооінженерії та вет. медицини : збірник наук. пр. ХДЗВА. - Харків, 2013. - Вип. 26, ч. 2. - С. 218-221
2011
43 Бусол, Леся Володимирівна.
Порівняльна оцінка мийно-дезінфікуючих засобів для санітарної обробки доїльного устаткування [Текст] / Л. В. Бусол, О. В. Павліченко // Наукові праці Півден. філ. Нац. ун-ту біоресурсів і природокористування України «Крим. агротехнол. ун-т». Серія: Вет. науки. - Сімферополь, 2011. - Вип. 133. - С. 138-146
44
Порівняльна характеристика показників якості та безпечності м’яса свинини вітчизняного й імпортного виробництва [Текст] / О. В. Павліченко, Л. В. Бусол, І. Л. Цивірко, В. М. Жиліна, Ю. М. Кротовська // Проблеми зооінженерії та вет. медицини : збірник наук. пр. ХДЗВА. - Харків, 2011. - Вип. 23, ч. 2, т. 2. - С. 485-488