Большакова Вікторія Анатоліївна


Усі роботи автора Роботи, що індексуються у Scopus Роботи, що індексуються у WoS Із повним текстом

Науковий доробок в БД "Праці науковців ДБТУ" та БД "Охоронні документи"

Бібліографічний опис Посилання
2024
1 Онищенко, В'ячеслав Миколайович.
Програма та методичні вказівки до навчальної практики [Текст] : для студентів РВО бакалавр спец. 181 Харчові технології ОПП Технології харчових виробництв / В. М. Онищенко, В. А. Большакова, Т. С. Желєва. - Харків : ДБТУ, 2024. - 19 с. - Б. ц.
2 Большакова, Вікторія Анатоліївна.
Розробка технології збагачених продуктів з м’яса для харчування дітей [Текст] / В. А. Большакова, Т. С. Желєва // Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації : тези доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., 23-24 трав. 2024 p. - Київ : НУХТ, 2024. - С. 186-187
3
Наукові та практичні аспекти запровадження принципів ощадливого виробництва (Lean Production) в технологіях продукції м’ясопереробної галузі [Текст] : звіт про наук.-дослідну роботу (остаточний) / В. М. Онищенко, О. І. Черевко, Н. Г. Гринченко, М. О. Янчева, Т. М. Головко, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, Т. С. Желєва, А. В. Онищенко, С. Т. Інжиянц, О. І. Янушкевич, В. О. Біляєв, С. О. Шолудько. - Харків : ДБТУ, 2024. - 97 с. - Б. ц.
Повний текст
4 Желєва, Тетяна Сергіївна.
Перспективи використання горіхоплідних у виробництві виробів із січеного м’яса [Текст] / Т. С. Желєва, В. А. Большакова // Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації : тези доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., 23-24 трав. 2024 p. - Київ : НУХТ, 2024. - С. 29-30
5 Большакова, Вікторія Анатоліївна.
Поширення асортименту сировини для виробництва м'ясопродуктів дитячого харчування [Текст] / В. А. Большакова, А. І. Ільченко, Н. М. Матвійчук // Молодь і індустрія 4.0 в XXI столітті : матеріали ХХ Міжнар. форуму молоді, Держ. біотехнол. ун-т, 4-5 квіт. 2024 р. - Харків : ООО «ПромАрт», 2024. - С. 75
Повний текст
2023
6
Технологія галузі [Текст] : метод. вказівки з організації та виконання курс. проекту з дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Технології харчових продуктів тваринного походження СВО бакалавр / авт.-уклад. В. А. Большакова. - Харків : ДБТУ, 2023. - 30 с. - Б. ц.
7Пат. 153061 Україна, МПК A23B 4/06, A23L 13/60, A23L 13/40, A23L 29/00.
Спосіб виробництва напівфабрикату м'ясного реструктурованого замороженого [Текст] / М. О. Янчева, О. Б. Дроменко, В. А. Большакова, В. М. Онищенко, А. Т. Інжиянц, С. Т. Інжиянц, Т. С. Желєва. - № u202203668 ; Заявл. 03.10.2022 ; Опубл. 17.05.2023, Бюл. № 20. - 5 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
8Пат. 153061 Україна, МПК A23B4/06, A23L13/60, A23L13/40, A23L29/00.
Спосіб виробництва напівфабрикату м’ясного реструктурованого замороження [Текст] / М. О. Янчева, О. Б. Дроменко, В. А. Большакова, В. М. Онищенко, А. Т. Інжиянц, С. Т. Інжиянц, Т. С. Желєва ; власник Держ. біотехн. ун-т. - № u202203668 ; Заявл. 03.10.2022 ; Опубл. 18.05.2023, Бюл. № 20. - 5 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2022
9Пат. 152032 Україна, МПК A23B4/06.
Спосіб отримання суміші кріостабілізуючої для виробництва заморожених м’ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / Т. С. Желєва, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, В. М. Онищенко, М. О. Янчева, Н. В. Камсуліна, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Т. В. Черемська, С. Б. Омельченко ; власник Держ. біотехн. ун-т. - № u202106955 ; Заявл. 06.12.2021 ; Опубл. 19.10.2022. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
10Пат. 152033 Україна, МПК A23B4/06, A23L3/36.
Спосіб отримання суміші кріостабілізуючої для виробництва заморожених м’ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / Т. С. Желєва, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, В. М. Онищенко, М. О. Янчева, Н. В. Камсуліна, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Т. В. Черемська, С. Б. Омельченко ; власник Держ. біотехн. ун-т. - № u202106957 ; Заявл. 06.12.2021 ; Опубл. 19.10.2022. - 2 с. - Б. ц.
Повний текст
11 Большакова, Вікторія Анатоліївна.
Забезпечення якості та безпечності м’ясної продукції як основний фактор підвищення її конкурентоспроможності на європейських ринках [Текст] / В. А. Большакова, В. М. Гончаренко, І. О. Іванісенко // Інноваційні технології розвитку харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, м. Харків, 26 жовт. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 52
12 Большакова, Вікторія Анатоліївна.
Обґрунтування системного підходу для розробки збагачених м’ясопродуктів [Текст] / В. А. Большакова, Д. І. Ключка, О. В. Головнін // Інноваційні технології розвитку харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих вчених, м. Харків, 26 жовт. 2022 р. - Харків : ДБТУ, 2022. - С. 53
13Пат. 152033 Україна, МПК A23B 4/06, A23L 3/36.
Спосіб одержання суміші кріостабілізуючої для виробництва заморожених м'ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / Т. С. Желєва, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, В. М. Онищенко, М. О. Янчева, Н. В. Камсуліна, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Т. В. Черемська, С. Б. Омельченко ; власник Держ. біотехнол. ун-т. - № u 2021 06957 ; Заявл. 06.12.2021 ; Опубл. 19.10.2022, Бюл. № 42. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
14
Технологія галузі [Текст] : збірник тест. завдань для самост. підгот. та перевірки знань студентів з дисципліни для студентів спец. 181 Харчові технології ОПП Технології харчових продуктів тваринного походження СВО бакалавр / уклад.: В. А. Большакова, О. Б. Дроменко. - Харків : ДБТУ, 2022. - 64 с. - Б. ц.
2021
15Пат. 148187 Україна, МПК A22C13/00, A22C17/14.
Спосіб виробництва склеєних ковбасних оболонок із свинячих черев [Текст] / В. М. Онищенко, М. О. Янчева, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, С. Т. Інжиянц, А. О. Пак ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u202101369 ; Заявл. 18.03.2021 ; Опубл. 14.07.2021, Бюл. № 28. - 4 с. - Б. ц.
Повний текст
16Пат. 148188 Україна, МПК A22C13/00, A22C17/14.
Спосіб виробництва склеєних ковбасних оболонок із свинячих черев [Текст] / В. М. Онищенко, М. О. Янчева, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, С. Т. Інжиянц, А. О. Пак ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u202101370 ; Заявл. 18.03.2021 ; Опубл. 14.07.2021, Бюл. № 28. - 2 с. - Б. ц.
Повний текст
17
Research Into the Thermophysical Characteristics of Muscle and Adipose Tissues in the Freezing-Thawing Process [Electronic resource] / Olena Dromenko, V. A. Potapov, M. Yancheva, V. Onishchenko, V. Bolshakova, A. Inzhyyants // Journal of Food Science and Technology-Ukraine. - 2021. - Vol. 15, Issue 3. - С. 40-51. - DOI 10.15673/fst.v15i3.2120. -
Повний текстПовний текст
18 Іванісенко, І. О.
Розробка сирокопчених виробів і з м’яса індички [Текст] / І. О. Іванісенко, Р. С. Ломака ; наук. керівник В. А. Большакова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти, м. Харків, 8 квіт. 2021 р. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 47
19Пат. 148189 Україна, МПК A22C13/00, A22C17/14.
Спосіб виробництва склеєних ковбасних оболонок зі свинячих черев [Текст] / В. М. Михайлов, В. М. Онищенко, А. О. Пак, М. О. Янчева, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, С. Т. Інжиянц ; власник Харків держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u202101371 ; Заявл. 18.03.2021 ; Опубл. 14.07.2021, Бюл. № 29. - 5 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
20 Тихонова, Д. Є.
Функціонально-технологічні властивості препаратів клітковини [Текст] / Д. Є. Тихонова, Н. А. Махортова ; наук. керівник В. А. Большакова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти, м. Харків, 8 квіт. 2021 р. - 2021. - С. 53
21 Большакова, Вікторія Анатоліївна.
Обґрунтування маринування під час виготовлення виробів із сушеного м’яса [Текст] / В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, В. М. Онищенко // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 18 трав. 2021 р. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 2. - С. 47-48
22
Development of an innovative idea for a new product – semi-finished restructured frozen meat products [Text] / O. Dromenko, M. Yancheva, V. Bolshakova, V. Onishchenko, A. T. Inzhiyants // Strategy of Quality in Industry and Education : Proceedings of the XVІ International Conference, June 2-5, 2021. - Dnipro-Varna : National Metallurgical Academy of Ukraine, Technical University, 2021. - P. 61-65
23Пат. 148188 Україна, МПК A22C13/00, A22C17/14.
Спосіб виробництва склеєних ковбасних оболонок зі свинячих черев [Текст] / В. М. Онищенко, А. О. Пак, М. О. Янчева, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, С. Т. Інжиянц ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u202101370 ; Заявл. 18.03.2021 ; Опубл. 14.07.2021, Бюл. № 29. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
24Пат. 148187 Україна, МПК A22C13/00, A22C17/14.
Спосіб виробництва склеєних ковбасних оболонок зі свинячих черев [Текст] / В. М. Онищенко, А. О. Пак, М. О. Янчева, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, С. Т. Інжиянц ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u202101369 ; Заявл. 18.03.2021 ; Опубл. 14.07.2021, Бюл. № 29. - 3 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
25Пат. 148189 Україна, МПК A22C13/00, A22C17/14.
Спосіб виробництва склеєних ковбасних оболонок із свинячих черев [Текст] / В. М. Михайлов, В. М. Онищенко, М. О. Янчева, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, С. Т. Інжиянц, А. О. Пак ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u202101371 ; Заявл. 18.03.2021 ; Опубл. 14.07.2021, Бюл. № 28. - 6 с. - Б. ц.
Повний текст
26
Комплексні дослідження показників якості й розробка технології реструктурованих м’ясних напівфабрикатів з яловичини [Текст] / А. Т. Інжиянц, О. Б. Дроменко, М. О. Янчева, В. А. Большакова. - Б. ц.
27
Researching of thermophysical characteristics of muscle and fatty tissue in the process of freezing-defrosting [Text] / O. Dromenko, V. Potapov, M. Yancheva, V. Bolshakova, V. Onyshchenko, A. Inzhiyants // Food Science and Technology. - 2021
28
Devising techniques for reinforcing glued sausage casings by using different physical methods [Electronic resource] / V. Onishchenko, A. Pak, A. Goralchuk, L. Shubina, V. Bolshakova, S. Inzhyyants, A. Pak, O. Domanova // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2021. - Vol. 1, Issue 11-109. - С. 6 - 13. - DOI 10.15587/1729-4061.2021.224981. -
Повний текстПовний текст
29 Большакова, Вікторія Анатоліївна.
Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців [Текст] / В. А. Большакова, Т. С. Желєва // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 18 трав. 2021 р. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 232-235
30 Янчева, Марина Олександрівна.
Технологія оздоровчих харчових продуктів (у схемах і таблицях) [Текст] : навч. посібник / М. О. Янчева, В. А. Большакова, Т. С. Желєва. - Харків : ДБТУ, 2021. - 97 с. - Б. ц.
Повний текст
31 Янчева, Марина Олександрівна.
Контроль якості м’ясних продуктів [Текст] : навч. посібник / М. О. Янчева, В. М. Онищенко, В. А. Большакова. - Харків : ХДУХТ, 2021. - 142 с. - Б. ц.
32 Большакова, Вікторія Анатоліївна.
Технологія продуктів оздоровчого харчування (у схемах і таблицях) [Текст] : навч. посібник / В. А. Большакова, М. О. Янчева, Т. С. Желєва. - Харків : ДБТУ, 2021. - 98 с. - Б. ц.
33
Trends for the development of the technologies for semi-finished restructured meat products [Text] / M. Yancheva, О. Б. Дроменко, V. Bolshakova, V. Onishchenko, A. Inzhiyants // Theory and practice of science: key aspects : Proceedings of the 2nd International Scientific and Practical Conference, Rome, 7-8.04.2021. - Rome : Scientific Publishing Center «lnterConf», 2021. - № 49, April. - С. 595-601
2020
34
Обґрунтування доцільності розробки функціональних м’ясних виробів з використанням псиліуму (Plantago psyllium L.) [Текст] / О. Б. Дроменко, В. А. Большакова, В. М. Онищенко, М. О. Янчева // Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., м. Мелітополь, ТДАТУ ім. Дмитра Моторного, 24 листоп. 2020 р. - 2020
35 Большакова, Вікторія Анатоліївна.
Проблемні аспекти складових самостійної роботи студентів [Текст] / В. А. Большакова, Н. Г. Гринченко // Синергетична концепція розвитку студентоцентрованого навчання – забезпечення якості вищої освіти : тези Другої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 25 верес. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 25-26
36 Дроменко, Олена Борисівна.
Упровадження сервісів дистанційного навчання у навчальний процес кафедри технології м’яса [Текст] / О. Б. Дроменко, М. О. Янчева, В. А. Большакова // Синергетична концепція розвитку студентоцентрованого навчання – забезпечення якості вищої освіти : тези Другої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 25 верес. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 47-48
37 Большакова, Вікторія Анатоліївна.
Обґрунтування способів і режимів теплової обробки нагетсів [Текст] / В. А. Большакова, В. М. Онищенко, О. Б. Дроменко // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 65-66
38
Технологія продутів оздоровчого харчування [Електронний ресурс] : метод. вказівки до практ. занять для студ. спец. 181 «Харчові технології» (освітньо-професійна програма «Технології харчових продуктів тваринного походження») / Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі ; уклад. В. А. Большакова, М. А. Янчева. - Харків : [б. в.], 2020. - 17 с. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/5011 (Репозітарій). - Бібліогр.: с. 17. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
39 Мирошниченко, М. І.
Обґрунтування технологічних параметрів під час виробництва м’ясних снеків [Текст] / М. І. Мирошниченко, наук. керівник В. А. Большакова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 60
40 Махортова, Н. В.
Удосконалення копчених виробів із м’яса птиці [Текст] / Н. В. Махортова, Д. В. Тихонова ; наук. керівник В. А. Большакова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 59
2019
41
Удосконалення технологічного процесу виробництва посічених напівфабрикатів із м’яса птиці (нагетсів) [Текст] / В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, В. М. Онищенко, М. О. Янчева // Прогресивні техніка та технології харч. вир-в ресторан. госп-ва і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Вип. 2 (30). - С. 47-59
42
Зміни структурно-механічних властивостей склеєних кишкових оболонок смажених ковбас [Текст] / В. М. Михайлов, В. М. Онищенко, В. А. Большакова, С. Т. Інжиянц // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Вип. 2 (30). - С. 156-167
2018
43
Технологія зберігання, консервування та перероблення м’яса [Текст] : навч. посібник у схемах і таблицях. Ч. 2. Технологія виробництва м’ясних продуктів / М. О. Янчева, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, В. М. Онищенко ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2018. - 104 с. - Б. ц.
44 Янчева, Марина Олександрівна.
Технологія зберігання, консервування та перероблення м’яса [Текст] : навч. посібник у схемах і таблицях. Ч. 1 / М. О. Янчева, В. А. Большакова, В. М. Онищенко ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2018. - 112 с. - Б. ц.
45
Удосконалення рецептурного складу посічених напівфабрикатів із м’яса птиці (нагетсів) [Текст] / В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, В. М. Онищенко, М. О. Янчева // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2018. - Вип. 2 (28). - С. 56-67
Повний текст
46 Янчева, Марина Олександрівна.
Суміші «Кriomeat» у технологіях виробництва напівфабрикатів м’ясних посічених заморожених [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва, В. А. Большакова // The development of technical sciences: problems and solutions : Conference Proceedings, April 27-28, 2018. - Brno : Baltija Publishing, 2018. - P. 29-31
Повний текст
47 Большакова, Вікторія Анатоліївна.
Застосування творчих рішень під час виконання курсового проекту з дисципліни «Технології галузі» [Текст] / В. А. Большакова, О. Б. Дроменко // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Організація системи взаємодії «вища освіта – ринок праці» : тези ХV Всеукр. наук.-метод. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 28 верес. 2018 р. - Харків : ХДУХТ, 2018. - С. 11-12
Повний текст
2017
48
Технології зберігання, консервування та переробки м’яса [Текст] : навч. посібник. Ч. 1. Первинна обробка худоби (у схемах і таблицях) / М. О. Янчева, О. Б. Дроменко, В. А. Большакова, В. М. Онищенко. - Харків : ХДУХТ, 2017. - 114 с. - Б. ц.
49 Демяновська, К. І.
Дослідження функціонально-технологічних властивостей екструдованого гороху [Текст] / К. І. Демяновська, наук. керівник В. А. Большакова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 98-99
50 Кравченко, С. І.
Удосконалення технології натуральних м’ясних напівфабрикатів [Текст] / С. І. Кравченко, наук. керівник В. А. Большакова // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 112-113
51
Обґрунтування складу емульсійних систем для використання в технологіях м’ясних заморожених напівфабрикатів [Текст] / О. Б. Дроменко, М. О. Янчева, О. О. Гринченко, В. М. Онищенко, В. А. Большакова // Scientific Letters of Academic Society of Michal Baludansky. - Kosice, 2017. - Vol. 5, No. 4. - P. 30-33
52
Формування якості м’яса курки механічного обвалювання [Текст] / В. М. Онищенко, В. А. Большакова, Л. А. Скуріхіна, К. І. Дем’яновська // Стратегия качества в промышленности и образовании : материалы ХІІІ Междунар. конф., 5-8 июня 2017 г. - Варна : Техн. ун-т, 2017. - С. 119-122
53 Большакова, Вікторія Анатоліївна.
Обґрунтування способів підготовки м’ясної сировини для виробництва сушеного м’яса [Текст] / В. А. Большакова, В. М. Онищенко // Нові технології і обладнання харчових виробництв : матеріали Всеукр. наук.-практ. семінар, 6 квіт. 2017 р. - Полтава : ПУЕТ, 2017. - С. 7
54 Гринченко, Наталя Геннадіївна.
Роль вищих навчальних закладів у системі безперервної освіти [Текст] / Н. Г. Гринченко, В. А. Большакова // Модернізація вищої освіти та проблеми управліня якістю підготовки фахівців. Імплентація нових стандартів освіти : тези доп. XIV Всеукр. наук.-метод. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 29 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 29-30
55 Большакова, Вікторія Анатоліївна.
Інноваційна діяльність педагога як складова освітнього процесу за рахунок використання інформаційно-комп’ютерних технологій [Текст] / В. А. Большакова, Н. Г. Гринченко // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Імплементація нових стандартів освіти : тези доп. ХІV Всеукр. наук.-метод. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 29 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 11-12
56 Дроменко, Олена Борисівна.
Білково-жирові емульсії як перспективний об’єкт для збагачення йодом [Текст] / О. Б. Дроменко, В. А. Большакова // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 18 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 71-72
57 Большакова, Вікторія Анатоліївна.
Дослідження стабільності емульсій на основі комплексних стабілізаторів [Текст] / В. А. Большакова, О. Б. Дроменко // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 18 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 59-61
58
Водопоглинання кишкових плівок, оброблених рослинним дубителем [Текст] / В. М. Михайлов, В. М. Онищенко, В. А. Большакова, А. О. Борисова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Вип. 1 (25). - С. 27-34
Повний текст
2016
59
Оцінка проникності натуральних ковбасних оболонок [Текст] / В. М. Михайлов, В. М. Онищенко, І. С. Островерх, Л. А. Скоріхіна, В. А. Большакова // Технологічний аудит та резерви виробництва. - 2016. - № 6/10 (78). - С. 37-41
60Пат. 110342 Україна, МПК A23B4/06.
Спосіб зберігання замороженого курячого філе [Текст] / В. М. Онищенко, Н. Г. Гринченко, В. А. Большакова, Т. С. Беркаш, М. С. Талащенко ; Власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201602408 ; Заявл. 14.03.2016 ; Опубл. 10.10.2016, Бюл. № 19. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2015
61 Onishchenko, Vyacheslav.
Improvement of frozen poultry storage technology [Electronic resource] / V. Onishchenko, N. Grynchenko, V. Bolshakova // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2015. - Vol. 6, Issue 10. - С. 37-41. - DOI 10.15587/1729-4061.2015.54656. -
Повний текстПовний текст
62Пат. 95892 Україна, МПК A23B 4/06, A23L 1/31, A23L 1/314.
Спосіб виробництва заморожених м’ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва, О. О. Гринченко, В. А. Большакова, Н. Г. Гринченко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u 2014 08187 ; Заявл. 21.07.2014 ; Опубл. 12.01.2015, Бюл. № 1. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
63Пат. 101904 Україна, МПК A23L 1/317.
Спосіб одержання фаршу м'яса курки механічного обвалювання [Текст] / В. М. Онищенко, Н. Г. Гринченко, В. А. Большакова, К. В. Борисенко, А. С. Пернеровська ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u 2015 02451 ; Заявл. 19.03.2015 ; Опубл. 12.10.2015, Бюл. № 19. - 4 с. - Б. ц.
Повний текст
64Пат. 95893 Україна, МПК A23B 4/06, A23L 1/314.
Суміш кріопротекторна "Kriomeat" СК 002 для виробництва заморожених м'ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва, О. О. Гринченко, В. А. Большакова, Н. Г. Гринченко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201408188 ; Заявл. 21.07.2014 ; Опубл. 12.01.2015, Бюл. № 1. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
65 Онищенко, В'ячеслав Миколайович.
Формування функціонально-технологічних і споживних властивостей м’яса курки механічного обвалювання [Текст] / В. М. Онищенко, Н. Г. Гринченко, В. А. Большакова // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 14 трав. 2015 р. : у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2015. - Ч. 1. - С. 34-36
Повний текст
66 Большакова, Вікторія Анатоліївна.
Розробка технології паштетів із м’яса птиці [Текст] / В. А. Большакова, Н. Г. Гринченко, В. М. Онищенко // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 14 трав. 2015 р. : у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2015. - Ч. 1. - С. 3-4
67Пат. 95893 Україна, МПК A23B 4/06, A23L 1/314.
Суміш кріопротекторна «Кріомеат» СК 002 для виробництва заморожених м’ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва, О. О. Гринченко, В. А. Большакова, Н. Г. Гринченко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u 2014 08188 ; Заявл. 21.07.2014 ; Опубл. 12.01.2015, Бюл. № 1. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2014
68Пат. 94146 Україна, МПК A23B 4/06, A23L 1/31, A23L 1/314.
Спосіб виробництва заморожених м'ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва, О. О. Гринченко, В. А. Большакова, Н. Г. Гринченко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201406735 ; Заявл. 16.06.2014 ; Опубл. 27.10.2014, Бюл. № 20. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
69Пат. 94147 Україна, МПК A23B 4/06, A23L 1/314.
Суміш кріопротекторна "Kriomeat" СК 001 для виробництва заморожених м'ясних посічених напівфабрикатів [Текст] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва, О. О. Гринченко, В. А. Большакова, Н. Г. Гринченко ; власник Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - № u201406742 ; Заявл. 16.06.2014 ; Опубл. 27.10.2014, Бюл. № 20. - 4 с. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
70 Onishchenko, Vyacheslav.
Development of protective protein emulsion technology for mechanically deboned poultry meat [Electronic resource] / V. Onishchenko, N. Grynchenko, V. Bolshakova // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2014. - Vol. 6, Issue 10. - P. 50-54. - DOI 10.15587/1729-4061.2014.30868. -
Повний текстПовний текст
71 Янчева, Марина Олександрівна.
Вивчення властивостей гідроколоїдів під час процесу заморожування-розморожування [Текст] / М. О. Янчева, В. А. Большакова, Т. С. Желєва // Харчова промисловість. - 2014. - № 16. - С. 42-45
Повний текст
2008
72 Большакова, Вікторія Анатоліївна.
Використання маринадів у сучаснихтехнологіях виробництва натуральних м'ясних напівфабрикатів [Текст] / В. А. Большакова, Л. А. Скуріхіна, С. Л. Юрченко // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 70-річчю з дня народж. д-ра техн. наук, проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Бєляєва М. І., 19 листоп. 2008 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2008. - С. 192-193
73 Гринченко, Ольга Олексіївна.
Вивчення функціонально-технологічних властивостей систем на основі карагінанів [Текст] / О. О. Гринченко, В. А. Большакова, С. Л. Юрченко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2008. - С. 10-18
74 Янчева, Марина Олександрівна.
Наукові основи поширення асортименту комплексних добавок для виробництва ковбасних виробів [Текст] / М. О. Янчева, В. А. Большакова, Н. Г. Гринченко // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 70-річчю з дня народж. д-ра техн. наук, проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Бєляєва М. І., м. Харків, 19 листоп. 2008 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2008. - Ч. 1. - С. 240-241
2007
75 Юрченко, Світлана Леонідівна.
Використання маринадів у технології страв з м'яса підвищеної жорсткості [Текст] / С. Л. Юрченко, М. Б. Колеснікова, В. А. Большакова // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 40-річчю Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі, 17 жовт. 2007 р. - Харків, 2007. - С. 101-102
76 Колеснікова, Марина Борисівна.
Розробка технології м'ясних напівфабрикатів високого ступеня готовності для підприємств швидкого обслуговування [Текст] / М. Б. Колеснікова, В. А. Большакова, С. Л. Юрченко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2007. - С. 41-47
77 Пивоваров, Павло Петрович.
Характеристика та принципи підбору гелеутворювачів у технології структурованої продукції [Текст] / П. П. Пивоваров, В. А. Большакова, Н. Г. Гринченко // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 40-річчю Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі, 17 жовт. 2007 р. - Харків, 2007. - С. 60-61
78 Большакова, Вікторія Анатоліївна.
Вивчення функціонально-технологічних властивостей рослинних добавок з метою залучення їх до технології м'ясних емульсій [Текст] / В. А. Большакова, М. О. Янчева, М. Б. Колеснікова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2007. - С. 145-151
2003
79 Колеснікова, Марина Борисівна.
Технологія перших страв з використанням круп миттєвого приготування [Текст] / М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, В. А. Большакова // Управлінські та технологічні аспекти розвитку підприємств харчування та торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 65-річчю з дня народж. д-ра техн. наук., проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Беляєва М. І., м. Харків, 19 листоп. 2003 р. - Харків : ХДУХТ, 2003. - С. 78-81
80 Юрченко, Світлана Леонідівна.
Дослідження властивостей желатину різних виробників [Текст] / С. Л. Юрченко, В. А. Большакова, М. Б. Колеснікова // Управлінські та технологічні аспекти розвитку підприємств харчування та торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 65-річчю з дня народж. д-ра техн. наук., проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Беляєва М. І., м. Харків, 19 листоп. 2003 р. - Харків : ХДУХТ, 2003. - С. 81-83
2001
81 Большакова, Вікторія Анатоліївна.
Технологія паст емульсійного типу з використанням зернобобової сировини [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування : захищена 27.06.2001 / В. А. Большакова ; наук. керівник О. О. Гринченко ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], 2001. - 17 с. - Бібліогр.: с. 13-14. - Б. ц.
Повний текстПовний текст
2000
82 Большакова, Вікторія Анатоліївна.
Використання стабілізаційних систем в технології соусів [Текст] / В. А. Большакова, О. О. Гринченко // Вісник Харків. ун-ту. - Харків, 2000. - С. 219-221
1999
83 Большакова, Вікторія Анатоліївна.
Емульсійні властивості пористих систем, отриманих з рослинної сировини [Текст] / В. А. Большакова, О. О. Грінченко, П. П. Пивоваров // Обладнання та технології харчових виробництв : збірник наук. пр. - Донецьк : ДонДУЕТ, 1999. - С. 300-304
1998
84 Пивоваров, Павло Петрович.
Дослідження стабілізуючої дії білково-крохмальних пористих систем [Текст] / П. П. Пивоваров, В. А. Большакова // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічне обґрунтування у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : збірник наук. пр., у 2 ч. - Харків : ХДАТОХ, 1998. - С. 177-179
85
Якісні та кількісні характеристики смажених ковбас у склеєних кишкових оболонках [Текст] / В. М. Онищенко, В. А. Большакова, О. Б. Дроменко, С. Т. Інжиянц, Л. Ю. Шубіна // Праці Тавр. держ. агротехнол. ун-ту ім. Дмитра Моторного. - Мелітополь : ТДАТУ. - Вип. 20, Т. 1. - С. 159-169